Mi volt a mai menü? II.

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Karfiol leves karaj csonttal, zöldségekkel, felvert galuskával, túrógombóc birsalma lekvárral töltve morzsa nélkül vajban úsztatva. Utóbbit a férjemnek ki kellett próbálni ha azt akartam, hogy ez végleg lekerüljön a napirendről. Meg lehetett enni, remélem a jövőben beéri a jól bevált hagyományos gombócommal.:p:D
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Szóval a batáta...
Nagyon meg voltam elégedve magammal. Eddig én csak narancssárga édeskrumplit láttam, és ettem. Viszont most fehéret (nagyon világos sárga, mint a rendes krumpli) vettem. Teljesen véletlenül, és nem is volt annyira drága. És ennek nem volt sütőtökös filingje. Hasábokra daraboltam, és olajban kisütöttem. Az összes elfogyott. Olyan íze volt, mintha a krumpli egy kicsit megfagyott volna a veremben, aztán kicsit (de tényleg csak egy kicsit) édesebb a szokásosnál. Kisunokám imádta.

Holnap gulyásleves lesz a fagyasztóból. Almás pitét sütök másodiknak.

Mivel kb. 500.000 új levelem érkezett, délelőtt, ha még jó idő lesz, össze kell gereblyézni, bezacskózni aztán elvinni a zöldudvarba. Az almafákon még fenn a levél, de az összes többi lepotyogott már, és nem várhatok arra, hogy "Szél Kálmán" elhordja helyettünk.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma nem volt almás pite. Nem volt rá idő. Olyan gyönyörű szép napfényes nap volt ma, amit ki kellett használni. Szinte napozni lehetett. (Persze kabátban.) Gereblyéztünk, és csak ücsörögtünk a napon. Már 3 óra is elmúlt mire hazaértünk.
El is fáradtam, meg már késő is volt nekiállni sütit sütni. Megettük a gulyást.

Holnapra csirkecombokat szedtem elő a fagyasztóból. Úgy gondoltam, megsütöm, aztán lesz hozzá sült édeskrumpli (mert a férjemnek is ízlett, és van még belőle) és kapormártás.
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap a vitamin-háztartásomat gondoztam.

zz4jpg.jpg

Ma nem voltam sehol. A lábam fáj, katasztrofális a helyzet a fertőzések miatt. Több helyen a katonaságot rendelték ki segíteni a kórházakban. (Nem pancsnoknak)
Volt időm főzni. Először a reggelit, nem sokkal később kezdtem az ebédet. 5 óráig tartott az ököruszály leves elkészítése.
Világbajnok leves lett a különös ízével.

zz2.jpg
 
Utoljára módosítva:

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyobbik fiam kérésére húsgombóc volt paradicsomszószban és spagettivel.
Férjem elment bevásárló körútra. Mondta: írd össze mi kell.
Közben elment összeszedni magát és nálam hatott a kávé - elég hosszúra sikerült a lista. :D
Én zöldséges quiche kértem a boltból, magának pedig gombás rizses pogácsákat vett, amihez megette a maradék tzatzikit.
 
Oldal tetejére