Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

ta_anita

Állandó Tag
Állandó Tag
Danielle Steel :A gyűrű
Nekem nagyon tetszett, a filmet is láttam. Az se rossz de nekem a könyv jobban tetszik.
A II. világháborúban szétszakadt család egymásra találását meséli el.
 

Flóra85

Állandó Tag
Állandó Tag
Andrea Weaver: Angyalom?!
Egysterűen FANTASZTIKUS könyv mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!!!! Az bizos,hogy ezután sorba veszem az összes többi művét is!! :D

:D Egy kis kedvcsináló:

Raphaela Klen nem hiszi,hanem tudja,hogy Isten létezi. A férjének és annak szeretőjének szokatlan halála után megoszlanak róla a vélemények. A környezete titokzatos lénynek tartja, aki más mint a többi. Kiismerhetetlen. Vajon élnek-e angyalok fizikai testben a Föld nevő bolygón? És,ha igen mit keresnek itt? Peter Horn ennek a kérdésnek a megválaszolásával kőzd élete eddigi legnehezebb négy évszakában, melyben mindent elveszíthet: családot, szerelmet,életet.
De talán éppen a kűzdelemmel van a baj. Vannak kérdése,amelyekre nem kaphatunk válszt,csak ha túl tudunk lépni az elme és a fizikai világ törvényeinek határain.
Hosszú út ez,de ki van világítva, ha észrevesszük a jeleket,melyeket mi magunk helyeztünk el, hogy végül hazataláljunk rég elefeledett otthonunkba.
 

0Fanny

Új tag
Én utoljára Emily Bronte-től az Üvöltő szeleket olvastam.

A gyermek Heathcliff-et, Mr. Earnshaw a skót felföld lápos vidékén találja. Megesik a szíve az elhagyott fiún és hazaviszi házába, ahol lányával Cathy-vel és fiával Hindley-vel él együtt. Heathcliff az évek múltával beleszeret Cathybe. Egyedül a féltékeny Hindley az, aki mindenáron tönkre akarja tenni a fogadott gyereket, mivel féltékeny arra, hogy apjuk szinte kizárólag csak Heathcliffel foglalkozik. Egy napon Mr. Earnshaw meghal. Hindley pedig, mint a család új feje, az istállóba száműzi Heathcliffet. Nem sokkal később Cathy is elhagyja a házat, feleségül megy a szomszédos birtokos fiához, Edgar Linton-hoz. Heathcliff pedig szépen, lassan elkezdi kitervelni rettenetes bosszújá
 

Tszagi

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy igazán jó könyv nemcsak apáknak:
Vámos Miklós: Apák könyve
12 generáció, egy közös képesség és egy napló, mely apáról fiúra száll.
Olvassátok el. Én már háromszor olvastam, és mindig újszerű.
 

Tszagi

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit utoljára olvastam:
Frank Wedekind: A föld szelleme, Pandora szelencéje
Ez nehéz volt, de legalább rövid.
Annak ajánlom, aki szereti a drámákat.
 

Scriptor

Állandó Tag
Állandó Tag
Muha, szerintem ki fogok lógni a statisztikából, de nem baj...

Anthony Sheenard: A Főnix Ébredése (Dreamworld sorozat, 1. kötet)

"Évezredek óta élnek közöttünk kiválasztottak, akiknek két élet jutott: egy a valóságban, s egy az álmaikban. Egy olyan mágikus világban, ahol titánok küzdenek sötét angyalokkal, tündék gírekkel, ahol sárkánypapok kötnek szerződést sárkányokkal, és ahol a bátorság és az önfeláldozás megteremtett egy hatalmas, virágzó birodalmat, perifériára szorítva a világ söpredékét és szörnyeit. A kiválasztottak, korok látnokai, mesélői, költői, harcosai két világban álltak helyt, s titkaikról nem beszéltek sehol. Ám elérkezett az idő, amelyben a valóság és a mágikus világ többé nem elválasztva, hanem együtt kell, hogy létezzen.
Ezer és ezer ember ébred immár napról napra abban a másik világban, megfertőzik modern gondolataikkal, technikai tudásukkal. Ezer és ezer ember ébred reggelenként saját ágyában, s hozza magával ide a harc gyilkos szellemét. Az álomvilágban háború készül, a valóságban titkosszolgálatok lendülnek akcióba.
A gigászi, sorsfordító erők játszmájában hogyan jut központi szerep egy spanyol grafikusnak, egy magyar fantasy írónak és egy volt orosz Specnaz-katonának? A Dreamworld világának legelső regénye egy olyan történetet tár az olvasók elé, amely már megszületésekor legendává válik.
"
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Varró Dániel verseskötete

Részlet a Szívdesszert c. kötetből.
Varró Dani érettségi tétel volt némely középiskolában. /10%-ban a tantestület választhat tételt/
Szerencsések! Jólesik a kortárs alkotások közül válogatni. Az érettségiző kiélheti gondolatai, véleménye szabadságát, mert még nem alakultak ki sztereotípiák, sablonok a fiatal alkotókkal szemben, amelyeknek kötelezően meg kell jelenniük az érettségi dolgozatban.
Ajánlom könnyű kikapcsolódásra Varró Dani verseit.
Erzsi

Boldogság

A tévéhez leültünk
megnézni azt a filmet,
miről a műsorújság
megírta, hogy nagyon sok
vér fog majd folyni benne,
és ennek mind a ketten
örültünk, mert szeretjük
a filmeket, amikben
nagyon sok vér folyik. Te
két fázós lábad akkor
pólóm alá bedugtad,
kis talpad ráhelyezted
kövér, meleg hasamra,
úgy néztük ezt a filmet,
pisztáciát is ettünk.
De gyorsan elfogyott, és
félóra múlva kábé
szép, szőkített fejecskéd
a mellkasomra tetted,
én kissé hátradőltem,
a vállad átkaroltam,
és elnyomott az álom.

Most arra ébredek fel,
hogy vége már a filmnek,
a farpofák sajognak,
jól elzsibbadt a lábam,
és el van gémberedve
a vállam is rohadtul,
fejem nem dönthetem meg,
nincsen mögötte támasz,
valami ócska pornót
sugároz a csatorna,
éjfél is régen elmúlt.
A távirányitóért
nyúlnék, de el nem érem,
van egy pohárnyi kólám,
miből kiment a szénsav,
de azt sem érem el, mert
te rajtam fekszel éppen,
szemed becsukva tartod,
a szád kinyitva félig,
meleg fuvallatocskák
szállnak nyakamra onnét.

Kívánhatnék-e többet?
 

kreszbela

Állandó Tag
Állandó Tag
Én tegnap fejeztem be Rejtő Jenő "A tizennégy karátos autó" című regényét. (Immár sokadszor -;) ) Mindig örömmel veszem kezembe Gorcsev Iván hajmeresztő és rekeszizom szaggató történetét.
 

róozó

Állandó Tag
Állandó Tag
Dan Brown-tól Az elveszett jelképet.
A negatív kritikák ellenére izgalmas kikapcsolódást nyújtott.
Sajons idézni nem tudok, mert a Fiam barátjától kaptuk kölcsön és már visszaadtuk. Megyei könyvtárunkban hosszú előjegyzési sor vár erre a könyvre.
 

lilla1357

Állandó Tag
Állandó Tag
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Lucinda Bromley nem csupán kiváló botanikus, de természetfeletti képességeivel megérez és azonosítani tud mindenfajta mérget. Különleges tudását a rendőrség is gyakran igénybe veszi.
Éppen egy újabb gyilkosság felderítésében segédkezik, amikor rájön, hogy az áldozat halálát okozó szert abból a ritka növényből készítették, amit nemrégen tőle loptak el. Felfedezéséről azonban bölcsen hallgat a rendőrség előtt, inkább megbíz egy magándetektívet a tolvaj kézre kerítésével.
Caleb Jones vaslogikával és hadvezéreket meghazudtoló stratégiai érzékkel old meg minden rejtélyes ügyet, de igazán eredményes nyomozóvá spirituális képességei teszik. A férfi vállalja, hogy segít Lucindának megtalálni a tolvajt, ám hamarosan egy szövevényes összeesküvés kellős közepén találja magát. És miközben hátborzongató veszélyek leselkednek rá, mindenre elszánt gonosztevőkkel csatázik, még önnön nyugtalanító démonaival is meg kell küzdenie.
És persze azzal a számára eddig ismeretlen, forró szenvedéllyel, amit Lucinda ébreszt benne...

Egész jó könyv, olvassátok el:)
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Eric-Emmanuel Schmitt: Rózsamami
Ibrahim virágai

Rövid kisregények a szeretetről, a szenvedésről. Azóta keresem az író további műveit, nagyon tetszett.
Üdv!
Erzsi
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
P.C. és Kristin Cast: Az éjszaka háza sorozat 3. (A kiválasztott), 4. (A vad) és 5. (A préda) kötete

Nem mondom, hogy a sorozat a kedvencem lesz, de a történet egyre jobban alakul és egy egyszeri eleolvasást azért megér. Néhol kicsit "szájbarágós", többször elismétlik benne ugyanazt és nem halad a cselekmény. Amikor viszont nem elmélet gyártás, filozofálgatás és tinik hisztije van a porondon, akkor jó olvasni.
Néhány mondatban összefoglalom a történéseket. Aki nem olvasta a könyveket és nem szeretné megtudni a részleteket az vigyázzon, mert SPOILER-es részek is lehetnek benne.
A 3. részben Zoey és Neferet közötti viszony elmérgesedik. Zoey után három pasi is szaladgál és ő nem igazán tud közüllük választani. Mindezek mellett Steve Rae továbbra is egy szörnyeteg, akinek a megmentéséről Zoey nem tett le. A cselekmény tovább bonyolódik néhány megmagyarázatlan vámpírgyilkossággal, elég sok tini hisztivel, egy új típusú vámpír létrejöttével és zoey kusza szerelmi életével.
A 4. részben Zoey-t megmagyarázhatatlanul rossz érzések gyötrik, majd valami megtámadja. Aphrodité látomásai figyelmeztetik és segítik Zoey-t a titok megfejtésében és a saját halálának elkerülésében. Neferet nyíltan az istennő ellen fordul és a sötétség pártjára áll. Zoey és barátai kénytelenek elmenekülni az Éjszaka házából.
Az 5. kötet elején Kalona, Neferet és a Hollómások uralkodnak Tulsában és az Éjszaka házában is. Zoey súlyosan megsebesül és a kis csapatnak vissza kell térnie az Éjszaka házába, ha azt akarják, hogy Zoey életben maradjon. Neferet hatalma megváltozott és megnőtt. Kalona pedig nem egyszerű eset, mert hatalmával (néhány kivételtől eltekintve) az egész iskolát szinte hipnózisban tartja. És természetesen Zoey-t akarja, de nagyon. A szerelmi szál tovább bonyolódik és még egy srác lép be a képbe. Zoey és barátai minél hamarabb el akarják hagyni az Éjszaka házát. De mindezt hogyan hajtsák végre, kiben bízhatnak meg és hogyan szabaduljanak meg Kalonától és Neferettől, meg a Hollómásoktól? Na ezt már nem árulom el.
 

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Anna Gavalda regénye is nagyon tetszett: Vigaszág

Különösen az irodalmi stílusa ragadott meg, friss élmény volt.

Charles Balanda sikeres párizsi építész, szép feleséggel, egy kamaszodó nevelt lánnyal és gigantikus megrendelésekkel. Egy napon levelet kap, mely csak két szóból áll: "Anouk meghalt." Az elhunyt nő Balanda fiatalkori, plátói szerelme volt, legjobb barátjának anyja. Charles nem tudja folytatni addigi életét, így hosszas vívódás után felkeresi Alexist, Anouk vidéken élő fiát, hogy szembenézzen a múltjával és önmagával. Balanda hirtelen kizökken a látszatmegoldásokkal és rutinnal teli, érzelemszegény életéből, és úgy dönt, maga mögött hagyja a lelketlen szállodai szobák és az óriásprojektek világát. Anna Gavalda olyan jellemeket teremt a Vigaszág című könyvében, akiket nem lehet nem szeretni. Ha elmerülünk a szereplők életében, elégedett és álmodozó mosollyal búcsúzunk el tőlük. Aki szerette az Amélie csodálatos élete című filmet, szeretni fogja Charles Balanda szokatlan és nem kevésbé franciás útkeresését. Anna Gavalda könnyedén, érzékenyen meséli el a sírnivalóan szép történetet: nagy élethazugságokról, még nagyobb tragédiákról, elszalasztott lehetőségekről és szerelemről. Mindezt humorral, hogy ne fájjon. Annyira.
 

almes

Állandó Tag
Állandó Tag
Most fejeztem be Bán Mortól:A Hunyadi trilógiát. Nagyon jó volt,mindazoknak akik szeretik a magyar történelmet figyelmükbe ajálom.almes
 

rua432

Állandó Tag
Állandó Tag
Korábban olvastam Böszörményi Gyulától az Álomfogók sorozatot, ami nekem nagyon tetszett. Most ismét a kezembe került a sorozat első része. Böszörményi Gyula gyerekeknek írta ezeket a könyveket, de szerintem egy kortalan alkotással ajándékozott meg bennünket. A mű egy kisfiú kalandjairól szól olvasmányos, több szálon futó cselekmény formájában átszőve a magyar mondakörrel, hitvilággal.
 

lilla1357

Állandó Tag
Állandó Tag
H.B. Glmour: Most már elég!

Aki szereti az izgalmakat és a váratlan fordulatokat, annak ajánlani tudom ezt a könyvet.

"Istenadta jogod van megvédeni az életedet és a gyermeked életét."
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Belekezdtem Darren Shan Démonvilág sorozatába. Eddig az első két részen, a Démonmester és a Démontolvaj című könyveken vagyok túl.
Darren Shannal már vannak tapasztalataim. Semmilyen véleményt nem sietek el vele kapcsolatban. Egész jó volt ez a két könyv, de szerintem a java még hátra van.
A vámpírkönyvekkel is így jártam: az eleje annyira nem, de a vége már nagyon tetszett.
 

tommywolfetti

Állandó Tag
Állandó Tag
Horváth Gergely szív útjai: A cím nem tévesszen meg senkit, ez egyfajta fejlődés regény egy férfiról aki midlife crisisben szenved....nagyon ajánlom mindenkinek aki szeret olvasni és annak is aki nem!!
 

Asil

Állandó Tag
Állandó Tag
Linda Taylor: Szerelem árral szemben
Egy könnyed, enyhe humorral átitatott mű. Olyan napokra ajánlom, amikor fáradt vagy minden komolyabb olvasmányhoz.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére