Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Ashley Carrigan - A félvér 1 - A félvér
Ashley Carrigan - A félvér 2 - A béke ára

Jók voltak, tetszettek. Izgalmas volt, fordulatos, kemény középkori környezetbe helyezett fantasy történetek, gyűlöletről, árulásról, kirekesztettségről és persze szerelemről is. De egyáltalán nem rózsaszin leányregény.

covers_284121.jpg

A félvér azoknak szól, akiknek a szívében mélyen még van helye a káprázatos, képzeletbeli világokba csalogató meséknek. Becsület, hősiesség és bátorság áll szemben a csalárdsággal és ármánnyal, mindez alaposan átitatva a mágia hatalmával. Cameriol megüresedett trónjáért folyik a harc, ahol minden eszköz megengedettnek tűnik a hatalom megszerzésére. Ezekben a zaklatott, cselszövésekkel terhelt időkben egy kényszerű alku miatt kötött házasság nehezíti meg a főhősök amúgy sem felhőtlen életét. Narya és Asaret két haragban álló klán sarja, kik inkább tekintik egymást ellenfélnek, mint szövetségesnek. A lány a varázstudó lengoni nép leszármazottja, vérében hordozza a mágiát. A környezete megveti, a népek félik az erejét. Mialatt az ország feltartóztathatatlanul belesodródik a háborúba a leigázó veszedelmes barlingokkal, addig Narya hatalma egyre nő és megismeri a mágia sötét oldalát, a bensőjében szunnyadó erőt. A kilátástalan helyzet szövetségesekké kovácsolja a durcás hitveseket, hogy együtt szálljanak szembe a királyságért. A múltból egy elfeledett árnyék bukkan fel, hogy revánsot vegyen a régi sérelmekért és rettegésbe taszítsa Cameriolt. Nem másra vágyik, mint a trónra. A királyhoz hű nemesek kétségbeesett küzdelemmel próbálnak szembeszállni a gonosz ellenféllel, akár még Narya mágikus hatalmát is felhasználva. A háború elkerülhetetlen. A lendületes kalandregény eseményei egy elképzelt világba kalauzolják el az Olvasót, hogy feltárják a birodalom rejtélyeit és rabul ejtsék a képzeletet.
covers_284122.jpg

A második részben évekkel később folytatódik Narya és társainak kalandos története, mely ezúttal sötétebb, zordabb, mint valaha. A békéért valakinek nagy árat kell fizetnie. A félvér folytatódik! Cameriol békéje megszilárdulni látszik az új királynő uralkodása alatt. A régi háború árnyéka elhomályosult. Narya életét beárnyékolja egy tragédia, aminek következtében visszavonultan él, hátat fordítva a mágiának. Hol van már a rettegett lengoni mágus? Egy váratlan látogató érkezése felzaklatja a kedélyeket és gyökeres változásokat hoz az asszony életébe. Az uralkodó és a nemesek ellenségesen fogadják a vendéget és Naryát elítélik a merész döntéseiért, melyek súlyos következményekkel járnak. Nincsenek támogatói, senki, aki kiállhatna érte. Egyedül kell viselnie a ránehezedő súlyos terhet. Egyvalaki kel a védelmére, épp az a személy, akinek a jelenléte felháborodást és gyanakvást kelt az emberekben. Elérkezik az idő Narya számára, amikor meg kell ismernie a varázstudó népet, akiktől a képességeit örökölte. Háború sem kell hozzá, hogy számtalan ellenséget szerezzen magának és kitaszítottá váljon a tulajdon hazájában. Minden bátorságára és erejére szüksége lesz, hogy szembenézzen a rá váró nehézségekkel. A legnagyobb csatákat nem feltétlenül kardokkal kell megvívni és a mágia ereje sem adhat védelmet minden ellen. Lehet-e tartós egy lengoni boszorkány boldogsága, ha minden összeesküszik ellene? Milyen súlyos következményekkel kell szembenéznie? Kiből válik ellenség és kiből barát? Milyen árat kell fizetni a békéért? A félvér második részében folytatódik Narya kalandos története, mely ezúttal sötétebb, zordabb, mint valaha.
 
Utoljára módosítva:

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Marina Fiorato: Kit

"Az összes őt fenyegető veszély közül a lelepleződéstől félt a legjobban.
A kaland, a szerelem, a háború és a kitartás regénye, egy megdöbbentő igaz történet alapján.

Dublin, 1702. Az ír szépség Kit Kavanagh mindent tudni akar az életről. Ő, és szerelme Richard, nemrég házasodtak össze és egy népszerű kocsma elégedett tulajdonosai. A spanyol trónért folyó harc pedig innen nagyon távolinak tűnik. Minden megváltozik azonban, mikor egyik éjjel Richard egyszerűen eltűnik. Mihelyst Kit megtalálja a férje korsójában a királynő shillingjét, rájön, hogy Richardot elvitték katonának.
A bátor nő elhatározza, hogy megkeresi férjét ebben a forrongó világban, ahol az útján rengeteg veszély leselkedik rá, s úgy alakul, hogy életéért cserébe még kémkednie is kell."
Csak ajánlani tudom a vérbeli kalandos-romantikus történetek kedvelőinek!
 

Mytia

Állandó Tag
Állandó Tag
Hiszek benne, hogy nyitni kell a világra (habár az ember nem mindig van olyan periódusban, hogy mindent befogadjon, amit a világtól kap/hatna). Abban is hiszek, hogy a világon MINDEN kapcsolatban áll egymással, mert mindannyian egy nagy egyenlet részesei vagyunk, és legyünk bármilyen aprók, nélkülünk már nem (lenne) ugyanaz semmi. Szóval igen, abban is hiszek, hogy még egy aprócska pillangó rebbenő szárnya is generál(hat) olyan folyamatokat, melyek akár a Föld bolygó másik oldalára érve fejthetik ki a hatásukat.
Ezért is gyűjtöm szelektíven a szemetet, zárom el a csapot fogmosás közben, kapcsolom le a villanyt magam után, kerülöm a pálmaolajat tartalmazó termékeket...és teszek megannyi apró, és nem megerőltető dolgot, hogy az én pillangószárnyam pozitív energiákat gerjesszen. Jelenleg csak kívánhatom, hogy egy nap olyan életet élhessek, mint Lawrence Anthony, aki magasabb szintre lépve már nem is pillangó, hanem stílszerűen szavannasasnyi szárnyakat rebegtetőn áramoltatja szét a világban a JÓT.
Addig is pedig egy kis inspiráció mindenkinek, akik szeretnének némi pozitív energiában meghempergőzni, hogy lepkeszárnyaikon tovább lebegtessék:

Lawrence Anthony: Elefántsuttogó

Kívánok elefántszívvel rendelkező barátokat Mindenkinek! :)

U.I.: Mnumzane, remélem, megtaláltad a Mamádat és a kishúgodat a szivárványon túl! :dr_33:
 

anita 40

Állandó Tag
Állandó Tag
  • Samantha James
  • Gyöngéd vágyak
  • Stonehurst hercegének gyönyörű, fogadott leánya, Heather Duval elhatározza, hogy a huszonegyedik születésnapjára kapott pompás birtok irányítását a kezébe veszi. Minden adottsága megvan ehhez, és különben is jobban szeret a tarka mezőkön bolyongani, mint részt venni a zajos társasági életben. Valami megfoghatatlan szomorúság felhőzi a lelkét, amelynek eredetéről nincsenek pontos emlékei. Békés magányába egy szép napon betoppan egy fiatalember, aki Damien Tremayne-nek nevezi magát, és intézőnek jelentkezik a birtokra. Heather nyugalmának vége szakad; a jóképű, szellemes és vonzó férfi rabul ejti a szívét. Damient sem hagyja hidegen a lány elragadó szépsége és különös bája, pedig nem azért érkezett a birtokra, hogy szerelmes legyen. Titokban a bátyja rejtélyes halála után nyomoz, és a szálak Heather Duvalhoz vezetnek. Sötét titkok és veszélyes igazságok lappanganak a lány körül, melyekről neki sejtelme nincs. A vágy és a végzet egymás karjába hatja őket, de előbb szembe kell nézniük…

 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Nalini Singh - Psy-Changeling 0,5 - A csábitas hangja (rajongói)
Nalini Singh - Psy-Changeling 0,6 - A bűn hangja (rajongói)

Két nagyon jó sorozatinditó novella, igazi kedvcsináló, alakváltókról és azok szerelmeiről és harcukról az otthonukért és a békéért. Nagyon tetszett és hálás köszönetem a forditóknak.
:dr_24:
covers_106151.jpg
beatoftemptation.jpg
covers_301378.jpg
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Julie Klassen: Lány a kapusházban
Az alacsony sorból származó Matthew Bryant kapitány sikeres és gazdag emberként tér vissza Angliába a napóleoni háborúk után. Eltökélt szándéka, hogy bebizonyítsa egykori kedvesének, hatalmas hibát követett el, amikor visszautasította a lánykérését. Ám amikor felfedez egy régi kapusházat új birtokán, azonnal felkelti az érdeklődését annak titokzatos lakója, a csendes és gyönyörű Mariah Aubrey. Matthew, kíváncsiságának engedve, elhatározza, hogy felfedi a lány kilétét és múltját. Bár Mariah feltett szándéka, hogy megőrizze titkait, a férfi egyre közelebb kerül hozzá. Az események láncolata kisvártatva azonban nem várt fordulatot vesz, és a két fiatalnak el kell döntenie: engedik-e, hogy a múlt fogságban tartsa őket, vagy kitárják a szívüket a jövő előtt…

Nem jött be. Olyan sokat markol, keveset fog érzésem volt.


Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Budapest, 1896.
A város a millenniumi ünnepségek lázában ég. A békebeli Monarchia minden zugából tízezerszám tódulnak az emberek, hogy megcsodálják az ezeréves Magyarország egybehordott kincseit. Köztük van a Marosvásárhelyről érkezett, 16 éves Hangay Emma kisasszony is, akinek a rendezvények második napján nyoma vész.
Négy évvel később titokzatos távirat érkezik az azóta is gyászoló, idős édesapa, Hangay Árpád címére: a különös üzenetet Emma, a rég halottnak hitt lány küldte! Az ekkor 17 éves Mili kisasszony, Emma húga azonnal a fővárosba utazik, hogy nővére keresésére induljon.
A talpraesett, éles eszű lány nem sejti, hogy midőn felszáll a vonatra, rémálmokhoz hasonló kalandok sora veszi kezdetét, melyek kibogozásában egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró lesz.

Nagyon jó volt! A történet mellett leginkább az az alapos kutatómunka nyűgözött le, amivel az író elérte, hogy gyakorlatilag időgépbe ülteti az olvasóját. Mindent alaposan megismerhet az ember, a korabeli ruhákat, ételeket, a társadalmi rétegeket, a városokat épületestől és utastól, parkostól. Csillagos ötös. Mondjuk időnként eszembe jutott, hogy a boldog békeidőknek hamarosan vége, küszöbön az első világháború, aztán a két világháború közötti zavaros időszak, majd a második világégés, és az általam olyan nagyon kedvelt szereplők ezt mind végigélhetik, és jajj mi lesz velük. De aztán megint jött egy humoros rész, ami kihúzott a gödörből (a kancsalt pl. szerteálló szeműnek nevezi, hát nem haláli), így nagyon rendben volt a könyv.
 

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Anna Gavalda két könyvét olvastam az "Együtt lehetnénk", és a "Vigaszág" címűeket.

Ismét magával ragadott az írónő "hétköznapi" emberek történeteit megelevenítő, optimista kicsengésű írása, bár a kedvencem továbbá is a már korábban olvasott "Szerettem őt" c. könyve.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Caroline B. Cooney: The Face on the Milk Carton
The face on the milk carton looks like an ordinary little girl: hair in tight pigtails, a dress with a narrow white collar, a three-year-old who was kidnapped more than twelve years ago from a shopping mall in New Jersey.
As fifteen-year-old Janie Johnson stares at the milk carton, she feels overcome with shock. She knows that little girl is she. But how could it be true?
Janie can't believe that her loving parents kidnapped her, until she begins to piece together clues that don't make sense. Why are there no pictures of Janie before she was four? Her parents have always said they didn't have a camera. Now that explanation sounds feeble. Something is terribly wrong, and Janie is afraid to find out what happened more than twelve years ago.
In this gripping page-turner, the reader will unravel — as Janie does — the twisted events that changed the lives of two families forever.

Csalódás volt. Több akcióra, izgalomra vágytam, ehelyett egy tinilány nyavalygását kaptam.
 

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Rosalie Ham: A ruhakészítő

A szerelem, a gyűlölet és az haute couture felejthetetlen regénye, a felvezető szerint.

A könyv leginkább a kicsinyes, rosszindulatú emberekről szól, akik a végén, mint a népmesében elnyerik méltó büntetésüket. ( A helyszín, ausztrál kisváros irreleváns.)
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ella Quinn: The Seduction of Lady Phoebe
Történelmi-romantikus, nem nyűgözött le.

Holly Black: The Darkest Part of the Forest
Fantasy, ettől sem estem hanyatt. Talán ha nem kamaszok a főszereplők....

Julia Quinn: Hogyan fogjunk örökösnőt (A korona szolgálatában 1.)
A moly.hu-n szinte csak pozitívan nyilatkoztak róla az olvasók, de én szánalmasnak találtam.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Faye Kellerman: Rituális fürdő
Valaki védtelen nőkre vadászik egy kaliforniai Jeshivában. A brutális támadások a mikra közlében történnek, ahol az asszonyok rituális tisztálkodásukat végzik. A zárt közösségből csak a fiatalon megözvegyült Rina hajlandó együttműködni a rendőrséggel… Peter Decker nyomozó és Rina Lazarus a két állandó főszereplője Faye Kellerman bűnügyi regénysorozatának, mely ezzel a kötettel indul útjára.

Jó közepesnek mondanám. A krimi része maga nem volt egy nagy durranás, érdekessé a helyszín tette, a zárt ortodox zsidó közösség.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Faye Kellerman: Fogat fogért
Peter Decker rendőrnyomozó kirándulni viszi a Los Angeles környéki erdőbe Rina Lazarus két kisfiát, akikkel igen jó viszonyban van. Az asszonnyal, bár szeretik egymást, nem élnek, és nem is hálnak együtt az esküvőig, melynek feltétele, hogy Decker betérjen az ortodox zsidó közösségbe. A nyomozó szorgalmasan tanul a jesivában a rabbival, de amikor egyre mélyebben belelát légújabb ügyének vérlázítóan sötét bugyraiba, kezdi elveszíteni a hitét a vallás értelmében. Ez a legújabb ügy pedig a kiránduláson kezdődik: Rina egyik kisfia két csontvázat talál az erdőben. Két fiatal nő csontvázát. Az egyik éppen annyi idős volt, amikor brutális módon megölték, mint a nyomozó kislánya, a tizenhat éves Cindy. A lánya iránti aggodalommal átszőtt nyomozás a szexuális bűnözés szadista világában igazi megpróbáltatás Decker számára. Ráadásul sokáig úgy fest a dolog, mintha egy helyben topogna. Végül azonban nagyszerű ötletei, kiváló szimata és makacs kitartása meghozzák a teljes sikert. És nemcsak a kis halak akadnak horogra, hanem azok a befolyásos gazfickók is, akik vagyonuk és tekintélyük révén érinthetetlennek hitték magukat.

Nem jött be, untatott. A krimi gyengécske, ebben a témában sokkal izgalmasabb, brutálisabb történeteket olvastam már. Rina és Peter kapcsolatának egy helyben topogása pedig semmit nem tesz hozzá az egészhez.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére