Nahat !!!

F

Feri T

Vendég
Melitta

Husmentes kajat egyenek masok egeszen nyugdijukig.
Elkepzelni sem tudom,hogyan lehet jollakni egy tanyer soskaval jo tenyernyi hus nelkul. :? :?
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
A multkor a Canyon Creek-nel ettem egy 16oz prime rib steak-et. Emberes volt. A broccolit meg egye aki sokaig akar elni! 8)
 

Cirmoscica

Állandó Tag
Állandó Tag
Erdekes. En se jarok McDonnalds-ba megis van jo par folos kilom. :D
S ha mar gyorskajalda akkor inkabb eszem kinait vagy japan kajat.
Szerintem is csak a penz szerzes motivalta aki ezt a pereskedest kitalata.
 

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát gyerekek! Most fejeztük be az ebédet. Egy kis laza disznótoros,tört krumplival és párolt káposztával.Leöblítve egy pohár fröccsel....
Mit mondjak? Egészségemre! :D
 

Csülök

Állandó Tag
Állandó Tag
Laci írta:
Hát gyerekek! Most fejeztük be az ebédet. Egy kis laza disznótoros,tört krumplival és párolt káposztával.Leöblítve egy pohár fröccsel....
Mit mondjak? Egészségemre! :D

Laci,
Ez nem volt szép töled.
Most itt ülök csurgo nyállal :shock:

különben, kedves egészségedre :777:
 

Athos

Állandó Tag
Állandó Tag
Re: Melitta

Melitta!
Irtad, hogy a husnelkuli etkezes a hosszu elet nyitja. Hat nem tudom.
Nagypapam oktoberben lesz 89! eves es vilageleteben szerette a hust, raadasul a koverjet. Nagymamam is 80 lesz aprilisban.
En sem vagyok a zoldsegek hive (na mondjuk ez latszik is).
Laci!
Ez tenyleg nem volt szep!

Pitti!
Koszi az otletet, ki fogom probalni. Hol lehet Torontoban a legfinomabb steaket enni?
Udv. Athos
 
F

Feri T

Vendég
Athos !

Hat nem tudod?A szadon keresztul.
:mrgreen: Ha iszonyatosan ehes vagy,akkor mar egy gyengen elkeszitett steak is a legfinomabbnak tunik. \m/
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Athos,
Az en BBQ-m mellett. :D
Persze a Canyon Creek is jo. Egy van a downtown-ban. Front Street mindjart az Air Canada Centernel es ugy hallottam, megnyitottak egyet Mississaugaban a Square One-nal.
 

Athos

Állandó Tag
Állandó Tag
Re: Pitti

Koszi a cimeket, vegigesszuk! :ugras: Utana meg igy fogjuk lemozogni. :)
Udv. Athos
 
F

Feri T

Vendég
Athos !

Pitti nagy inyenc !Raadasul (o azt allitja) piszok jol forgatja a fozokanalat,es bajnok az egykaru sulyemelesben.
Szoval magyar,mint en !!!

:D :777: :D
 

Athos

Állandó Tag
Állandó Tag
Feri!
Te is ugyanugy forgatod azt a fozokanalat?! Akkor hogy lehet, hogy toled nem hallunk egy finom receptet. Tudod, valamit konyakkal. vodkaval vagy borral avval a futyulos palinkaval leoblitve!
A palinkarol jut eszembe, hogy talalkoztunk egyszer miskolci magyarokkal (egy idos par volt). A lanyuk eskuvojere jottek Canadaba, es ket literes kolas flaskakban hoztak be 6 liternyi hazai, otthon keszitett palinkat. Megkostoltuk, fenseges volt.
:777:
Udv. Athos
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Athos

Mar minden topicban kajalnak, olyan falank fajta a ferfi nepseg.
Bogyomama hol van a dietas topicod? Meg a vegen elhizunk /megjobban/
ez mar feler egy agymosassal hol csulok hol dagado hol velo a fogyni vagyakozoknak meg csak a nyaluk csurog es elobb utobb ok is beszallnak egy jo adag rantott velo elkeszitesebe.
Kovetelem hogy ilyen reklamot kapjon a naturalis etkezesi receptek is mert nem allok jot magamert ennyi finomsag utan, es oda a koplalasom.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Huha! Jo. hogy szoltal! En eddig azt hittem, hogy a csulok, dagado meg marha borda az naturalis. :shock:
 

bogyomama

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nem igazan szeretnelek felizgatni Benneteket,de ma ebedre pacalt fogok enni.Azert neha en is vetkezem.Ismeritek az a notat?"nem vagyok en apaca"
Neha a repa melle en is legyurok egy kis embernek valo hamit.Na ,azert nem igazan nagy undorral.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Na, ehhez mit szóltok?

Gyilkos kór
Írta: Tim Appenzeller
Fényképezte: Lynn Johnson

Előbb-utóbb egy madarakról emberekre terjedni képes halálos vírus söpör majd végig a földgolyón.
A kis Ngoant néhány hete temették el a szülei kunyhója mögött. Sírköve nem különbözik a vietnami tájat tarkító többitől. A lányka kedvenc tárgyait – egy babaszéket, a kagylógyűjteményét és műanyag szandálját – családja a világoskékre festett sírkőre tette.

Míg Ngoan szülei valahol rizsaratásnál segédkeznek, néhány rokon az elhunytra emlékezik. „Még olyan kicsi volt, csak tízéves – mondja a függőágyban üldögélő nagymama. – Végtelenül szelíd gyerek és jó tanuló. Nézzék meg a nővérét – mutat a szégyenlősen félrehúzódó tizenhét éves nagylányra –, Ngoan szakasztott mása volt, elhihetik.” A gyászoló nagyapa némán füstölőpálcát gyújt unokája sírjánál.

A szeretett gyermek elvesztése mélyen lesújtotta a családot. A nagyvilágot azonban általában nem nagyon érdekli, ha a vietnami Mekong-delta e távoli településén – ott, ahol máig pusztítanak olyan régi nyavalyák, mint a dengue-láz és a tífusz, s terjed a HIV/AIDS is – fertőző betegségben meghal egy kislány.

Ám Ngoan halála s az elmúlt két évben Délkelet-Ázsiában észlelt további több mint ötven haláleset világszerte riadalmat keltett. Az érintett országok küszködnek, hogy megfelelő óvintézkedéseket tegyenek; a többiek segélyeket és tanácsadókat küldenek nekik, miközben otthon gyógyszerkészleteket halmoznak fel és oltóanyagot fejlesztenek ki. A tudósok pedig egyre nagyobb lendülettel kutatják, miként terjed a végzetes kór állatokról emberekre.

Miért? Mert Ngoan influenzában halt meg.

Legtöbbünk számára az influenza nem több egy kellemetlenségekkel járó betegségnél. Évenként ismétlődő nyűg – de mint az adóbevallás vagy a fogászati ellenőrzés, elviselhető. Az ellene adott védőoltás pedig egyesek szerint fabatkát sem ér. Mindazonáltal a betegséget ne becsüljük alá! Olyan könnyen terjed cseppfertőzés útján, hogy Amerikában évente 30–60 millióan kapják el, és évenként mintegy 36 ezren, jobbára idősebbek, bele is halnak. A vírus annyira változékony, hogy teljes védettség senkiben sem alakulhat ki, minden évben új vakcinát kell gyártani.

Pedig ez csak közönséges influenza. A most Délkelet-Ázsiában életeket követelő változata azonban más. Először 100 milliónál több csirke esett áldozatául a vírusnak vagy a megfékezésére irányuló – és ma már azt is tudjuk: gyakran hiábavaló – erőfeszítéseknek. A csirkék közt nem szokatlan az influenza; sokkal többféle madárinfluenza-vírus létezik, mint amennyi az embert megtámadhatja. Robert Webster, a memphisi St. Jude Gyermekkórház és Kutatóintézet munkatársa 40 éve tanulmányozza e vírusokat. Olyanokat azonban, amilyenek Ngoannal végeztek, még sosem látott.

„Ez már kezdeti állapotában is a talán legkomiszabb influenzafajtának számított azok közül, amelyekkel eddig találkoztam. Mert rendkívül agresszív” – mondja Webster. Nem csak a csirkékkel végez ijesztően gyorsan; azok a megfertőződéstől számított néhány órán belül feldagadva, vérezve elpusztulnak. Hasonló hatékonysággal öl meg a betegség a kísérleti egerektől a tigrisekig különféle emlősöket is. Fertőzött szárnyasokról pedig szórványosan emberekre is átragad a kór – ahogyan ez Ngoan esetében is történt. A kislány a saját tanyájukon néhány nappal korábban elhullott baromfiaktól fertőződött meg. És meghalt az ismert megfertőződöttek fele!

A teljes cikket a National Geographic magazin októberi számában olvashatja el.
 
Oldal tetejére