Pénzügyi Válság

zolcsika témája a 'Pénzpiac' fórumban , 2008 Október 1.

 1. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Írígykedem, hogy sokan írnak az aranyárfolyamról, engem az élelmiszer árak, a víz, áram, gáz számlák, a közlekedés költége és hasonlók foglakoztatnak.
   
 2. ProgiPro

  ProgiPro Állandó Tag

  Tisztelt Fórumozók!
  Felháborítónak tartom azt, ami az Erzsébet utalvány kapcsán folyik:
  1. A kormány el-lehetetlenítette a többi (kedvezményes adózású, vagy adómentes) utalvány használatát. (Ezek után pénzkidobást csinál az a cég, amelyik nem Erzsébet utalványt ad kafeteriában a munka vállalóinak.)
  2. "Kitalálták", hogy csak az úgynevezett "magyar" üzlet láncokat (CBA, Reál, Coop) preferálják, mert azok magyar árukat árulnak. Az üzletek franchise rendszerben működnek és sok közülük idegen (pl. német) kézben van. Arányaiban nem árulnak sokkal több magyar árut, mint a nagy nemzetközi láncolatok.
  3. Látszólag tárgyalnak ugyan a nagy nemzetközi láncokkal, mert az eddigi diszkriminációval sértettek több uniós alapszabályt (áruk és szolgáltatások szabad áramlása, diszkrimináció mentes kereskedelem, stb.), de olyan feltételeket szabnak, ami szinte el lehetetleníti az Erzsébet utalvány használatát, mert pl. csak készételt lehet rajta vásárolni.
   
 3. kovacsfranz

  kovacsfranz Állandó Tag

  válság mindig jön, ezért is ciklikus a gazdaság, csak nem mindegy hogy kezeljük
   
 4. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Ami ellen tiltakozott Orbán, amiért utcára hívta az embereket, annál most többet árt a kis embereknek! A kórházak-orvosi ellátás költsége, az oktatás-tandíj, a vasút mellékvonalai, a benzin ár-a magas benzinár esetén az adója csökkentése, de lehetne még sorolni (egy kulcsos adó, magán nyugdíj megtakarítás lenyúlása, EU-IMF ellenségnek nyilvánítása, a banki, és a nagy cégek különadója, ami a hiteleket, a külföldi beruházásokat csökkenti, az hogy kevésbé fontos dolgokra költjük az adókból beszedett pénzeket, mint pl. utca-tér átnevezések, szobor eltávolítások, stadion építés, és még lehetne említeni a MOL részvények vásárlásából a veszteséget, a Malév kapcsán a bénáskodást, no meg sok egyebet)
  Azt már az előző győzelménél is megmondta, hogy más a választási program, mint a kormányprogram, csak sajnos ezt sokan elfelejtették.
   
  Melitta kedveli ezt.
 5. Miescu

  Miescu Állandó Tag

  Az a hipotézis, hogy amennyiben hazai vállalatok jutnak komoly profithoz, akkor a nyereséget itthon fektetik be újra. Ez persze nem biztos, hogy így van. Tönkretenni persze nem tudják ezzel az Auchant, vagy Tescot, de azt elérhetik, hogy kirúgnak egy csomó embert és bezárnak néhány áruházat. Netto hülyeség a dolog, bár egy nagyobb belső piaccal rendelkező országban esetleg működhetne hasonló
   
 6. topcsi

  topcsi Állandó Tag

  Nem elfelejtették, hanem egyszerűen nem is foglalkoztak vele. A szimbolikus politizálásra mozdulnak rá.
  A "nem-megszorításokkal" meg az a baj, hogy nem hatékonyan. Úgy vesz el az állam és "nem-megszorít", hogy közben nem változtat a jóléti ellátórendserek struktúráján és az üzleti klímát pedig tovább rombolja. 2 éve valamennyi lépésük kontraproduktív.
   
  Melitta kedveli ezt.
 7. igazmondó

  igazmondó Kitiltott (BANned)

  Én sem nagyon értem de az biztos, hogy kissé gyanus.
  Hogy egy gazdag országot miképp éri válság azt nem tudom fekfogni agyilag.
  Ami érdekes az az, hogy a bankok mind profittal zárnak.
   
 8. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Ha a bankok nem zárnak profittal, akkor a részvényesek, betétesek károsodnak, a bank nem a saját pénzéből gazdálkodik. Ha a részvényes nem kap elegendő részesedést kiszáll, máshova fekteti be a pénzét. Ha a betétes nem kap megfelelő kamatot a magyar bankbetéte után, külföldi bankokba viszi a pénzét. Ez a hitelkeretet is jelentősen csökkenti. Hitel nélkül nem fejlődik, sőtt csökken a gazdaság.
   
  Melitta kedveli ezt.
 9. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  PL a bank befektet es az ahova betett nagy penzt csodbe megy. A gorog egyik peldaja.Elso korben 40% vesztett minden befektetes es meg nincs vege.Itt nem csak a gorogok vesztettek hanem minden befekteto bankok es az egyeni befektetesek is.
  Nemeteknel jol megy a gazdasag tobb szazezer milliardjuk van kint , ha nem kapjak vissza akkor naluk is gond lenne.
  Kinanal is gond lehet abban a pillanatban a pl usa vagy canada vagy europa nem tudna vasarolni toluk...............mar naluk se lehetne visszaforgatni az ido kereket.Fizet es befektet hitelez ,hogy ezt elkerulje.
  IMF is egy resze a gazdagabb allamok bankjainak befektetsei + az orszagok befizetett alapjai +a reszvenyesek stb
  1vagy 2% befektetes is mar hatalmas penz mert az alap osszeg oriasi milliradok de kinanal trillios meretuek $-ban.
  Mo tobb ok miatt alakult igy a hitel ,tul sok a devizsa tartozas, raadasul lazabb modon kezeltek a hitel felveteleket, tul arazott ingatlanok,erre mondjak itt a lufi kidurrant, a bankok egyik befektetese a lakossagi ingatlan vasarlas, ami a lakossag szamara katasztrofa ,hogy pl nem rogzitettek a hitel idejere a %. PL nalunk lehet 1, vagy 5 evre de nyitva is lehet a az ingatlan hitelek, ma semmit nem lehet hitel nelkul csinalni.Igy vasarolni ingatlant nagy riziko hitelre. A torleszto reszletek akar meg is duplazodtak a fizetesek meg csokkentek, ill nem novekedtek nem hogy a duplajara hanem majdnem sehogy.

  Kivalo magyar gazdasagi szakemberek vannak, hogy miert nem hallgatnak rajuk nem tudom, azt se ertem miert kell a falnak menni ha el lehet kerulni?
  A jo beruhazasok legalabbis aranyosan nagyobb reszben GDP csinalo beruhazasokba kell tenni, ami munkahelyet is teremt ,adot is produkal.
  Amit en nem ertek miert kell ennyi stadion, miert nem csak privat tokevel epul hamar erre mindenkeppen szukseg van.
  A barba trukkok a tudermesekkel profitot produkalni nem lehet.
  Hamar tandijas lett a felsooktatas akkor miert kell bezarni vagy 20ezer ferohelyt megszuntetni?
  Jo oktatasra a vilagon minden orszagbol erkeznenek fiatalok.
  Canadaban is az egyetemek tele vannak kulfoldi diakokkal, akiknek aztan rendesen kasziroznak is.
   
 10. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Szerintem a fontossági sorrendet kellene felismerni.
  Véleményem szerint az elsők: az oktatás, az egészségügy, a létminimum alatt élők megsegítése, a munkahely teremtés (a sorrendjükről lehet vitatkozni).
  Az utólsó helyeken van, szerintem: a stadionépítés, az új szobrok állítása ideológiai, nosztalgikus szándékkal, vélt poltikai nyereség miatt, a régiek eltávolítása, az utcák, terek átnevezése ...
  Nagyon fontos a kormány, vagy kormányközeli személyek nyilatkozata. Láttunk arra példát, hogy ezek után a forint árfolyam jelentősen romlott.
  Mondhatnám még a beruházók, munkahelyteremtők idecsábítását is a nagyon fontosnak. De a "kipaterolás", a visszamenőlegesen megállapított adók, a "pávatánc" ezt nem segíti.
  A bankok, biztosítók, telefon szolgáltatók, egyéb multik külön adója is a kisembereket sújtja elsősorban.
   
  Melitta kedveli ezt.
 11. Kyra2

  Kyra2 Kitiltott (BANned)

  A munkaképes fiatalokat kell meghallgatni és az ő érdekeiket figyelembe venni amikor a sorrendről gondolkodunk. Itt a véleményük...

  <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/GPcW9RtcYmA" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>

  "... sok barát már külföldre menekült el, mert ott jobban bánnak egy menekülttel..."

  :(
   
 12. senkise21

  senkise21 Állandó Tag

  Kutatás-Fejlesztés-Pályázatok

  Sziasztok!

  Rendszeres olvasója vagyok a Fórumnak. Ritkán szoktam hozzászólni.
  Ennek ellenére most egy érdekes oldalt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.
  Teszem azért, mert úgy gondolom, hogy a kivezető útért tennünk is kell valamit.
  Tenni, élni a lehetőségekkel, ha tudjuk mik azok.
  Ez az oldal pedig (amit ajánlok) azért nyerte meg a tetszésemet, mert itt kifejezetten olyan linkek találhatók amik szerintem a lehetőségek tárháza az egyén boldogulása szempontjából.

  Ha OFF-os a hozzászólásom, akkor sajnálom, nem a reklámozás, csak az építő szándék vezérelte, hogy "tollat" ragadjak.
   
 13. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Amelyik oldalra küld a link, az tartalmaz sok cikket. Melyikre-melyekre gondoltál? (Mindet nem fogom elolvasni.)
   
 14. senkise21

  senkise21 Állandó Tag

  Mint írtam ritkán szólok.
  Inkább figyelek és próbálom a tanulságokat levonni. Ha találok lehetőségeket, akkor igyekszek élni velük.

  Mint a fentebb lévő Link-ajánlómban írtam:
  Csak e miatt írtam. Mindenféle hátsó szándék nélkül, csak azért, hogy esetleg más olvasó is találhasson megfelelő lehetőséget az elinduláshoz, a meglévő vállalkozása fejlesztéséhez, vagy a már bedöglött lehetőségeinek feltámasztásához.

  Nem akarom a nevezett oldalt se dicsérni, se szidalmazni.
  Egyszerűen ott bogarászva a (http://kutatas-fejlesztes-palyazat.linkvaros.hu/) Pályázat - Ösztöndíj - Verseny cím alatt találtam meg a magam lehetőségét.

  E miatt hálás vagyok a nevezett oldalnak.

  Ennyi a történet.

  Ami fontos és tanulságos: Keresni kell a lehetőségeket, mert azok ritkán keresnek minket!
   

Megosztás