Prága vagy Budapest

Pufi témája a 'Fotó album' fórumban , 2004 Február 26.

 1. yossarian1

  yossarian1 Állandó Tag

  Jártam már Prágában és nagyon jól éreztem magam. Sokkal tisztább város, mint Budapest. yossarian1
   
 2. ugros

  ugros Állandó Tag

  Megerősíthetem. Egy kétgombócos fagyit ettem, ha jól emléxem, 70 koronáért az idén nyáron, ami átszámítva több mint 700 Ft...
  Amúgy Prága jobban tetszett, mint Budapest. 2-3 nap alatt be lehet járni a főbb nevezetességeket, kisebb és tisztább is Budapestnél. Ha a kilátást nézzük, akkor viszont Pest fellé billen a mérleg.
   
 3. Talpapi

  Talpapi Állandó Tag

  Nagyon szeretem Prágát. Szeptemberben voltunk ott egy hetet. Már másodszor voltunk, de még megyünk az biztos. :)
   
 4. cicarita

  cicarita Állandó Tag

  Szerintema kétváros nagyon hasonló. Nekem pont az tetszett Prágában,hogy otthon éreztem magam benne. két városfél, kilátó, várnegyed...
   
 5. Invictus

  Invictus Állandó Tag

  Kb. 2 eve voltunk Pragaban es 2 hetet toltottunk el es nagyon meglepodtem rajta, hogy szinte alig talalhato idegen nyelvu kiiras, tajekoztatas meg az Allatkertben is alig volt egy-ket tabla kiirva angolul. Az emberek az utcan es az ettermekben, vagy nem tudnak vagy nem akarnak beszelni sem nemetul sem angolul.Mivel a beszelt nyelvuk nagyon hasonlit az oroszra, gondoltam megprobalom es megkerdeztem oroszul, hogy ertik-e az oroszt, na azt a felhaborodast latni kellett volna a szemukbe.
  Ami nagyon erdekes volt, hogy a szallodaban osszeismerkedtunk egy skot es egy ir hazasparral, valamint izraeli fiatalokkal es ok is az idegennyelvu tajekoztatas hianyarol es a baratsagtalan csehekrol panaszkodtak. Es mikor megtudtak, hogy magyarok vagyunk egybol elkezdtek Budapestrol faggatni minket, mert Ok mielott Pragaban jottek volna, pont egy utazasi iroda ajanlata alapjan dontottek el, hogy Bpre vagy Pragaba menjenek-e nyaralni es hat Pragat valasztottak a jobban megszerkesztett utazasi ajanlat alapjan, DE mar nagyon megbantak es jovore irany Bp.
  Szovak en Bpre szavazok.
   
 6. Invictus

  Invictus Állandó Tag

  Nekem nagyon furcsa volt meg Pragaban, hogy sem a MC Donaldsban- beledobaljak a kukaba es amikor reklamalni akartam volt kepuk kerni a szamlat- sem az ettermekben nem adnak szamlat, sot amikor a rendor is meg akart buntetni minket hazafele szinten nem akart szamlat adni, amihez persze mi feltetlenul ragaszkodtunk, a vege az lett, hogy buntetes nelkul tovabbengedtek minket.
   
 7. Böbe84

  Böbe84 Állandó Tag

  Egyetértek Lolbabával! Ettől függetlenül Prága is szép város, de nekem "haza húz" a szívem.
   
 8. lagapado

  lagapado Új tag

  Sziasztok. Szomorúan olvasom a párgai bejegyzéseket. Pedig épp most készülünk oda: feleségem leptem meg a 40. szülinapján.
  Még sosem láttuk. Azért bizakodom...
   
  Invictus kedveli ezt.
 9. Invictus

  Invictus Állandó Tag

  Kedves lagapado,

  en Wroclawot ajanlanam Praga helyett, sokkal pezsgobb es romantikazasra is megfelelobb hely lenne a szamotokra.
   
 10. Eraanya

  Eraanya Állandó Tag

  Budapesten több szépséget látsz túristaként, mint lakóként. Talán ezért különlegesebb számomra Prága.
   
 11. ashlee9

  ashlee9 Állandó Tag

  Budapest gyönyörű Prágába meg majd ha elmegyek akkor választok a kettő közül
   
 12. Jobimaster

  Jobimaster Állandó Tag

  Egyértelműen Prága, éltem ott, sokkal jobb mint Budapest
   
 13. Bolch

  Bolch Állandó Tag

  Budapesten élek, így jó ok mellette kiállni. Sok bevándorolt, és már kezelhetetlenné vált hajléktalanok tömege, katasztrófa turizmust fellendítő városi közlekedést megbénító nagyszabású építkezésnek látszó útlezárások, kátyúk, árkok háborús időszakot sejtetnek, de remélem ez az állapot csak csak megszűnik egyszer.
  http://konzervatorium.blog.hu/2009/09/26/praga_es_budapest
   
 14. zsofec007

  zsofec007 Állandó Tag

  Prága vagy Pest? Ez lenne a kérdés? Mindkettő olyan amilyenek látni akarod, ha szeretni akarod, akkor megtalálod, hogy mit szeress rajta, a utálni akarod, akkor utálni fogod! Bár számomra érdekes, hogy a külföldiek nagy százaléka szereti, csak mi óckodunk tőle. Nekem Prága, olyan mintha hazamennék, és Pestet is megtanultam szeretni! Mert szeretni akarom és nem utálni!
   
 15. sanyoca6

  sanyoca6 Állandó Tag

  Prága tisztább és sokkal rendezettebb. Szervezettebb és olcsóbb a közlekedés. Remélem Pest is hamarosan felnő hozzá.
   
 16. leila121

  leila121 Állandó Tag

  Az idén voltunk először Prágában. Gyönyörű. Szerintem megyünk még, mert ezzel nem tudtunk betelni, kevés volt az idő. Mi nem tapasztaltunk súlyos turista lehúzást, bár az U Fleku árai nagyon gorombák. Igaz, a sörük ízlett a férjemnek.
   
 17. watching

  watching Állandó Tag

  Prágába voltam már párszor, gyönyörű, de én igazi Pesti vagyok, tehát Budapesthez húz a szívem, itt is rengeteg jó dolog van, csak ki kell nyitnunk a szemünket:)
   
 18. hurkagyurka321

  hurkagyurka321 Állandó Tag

 19. worszika

  worszika Állandó Tag

  Szerintem Budapest a legszebb mert itt élek,de Prága is gyönyörü.
   
 20. cseleskova

  cseleskova Vendég

  Minden városnak meg van a maga szépsége. Budapest mindig is a szívem csücske, de Prágába teljesen beleszerettem annak ellenére, hogy szakadt az eső amikor ott jártam. Tiszta rendezett a város, kulturált a tömegközlekedés amit érdemes használni, mert nagyon drága a parkolás.
   

Megosztás