Puskás Ferenc

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
"Az évszázad mérkőzésének évfordulójáról készült tudósításunkban nagyon-nagy hibát követtünk el. A cikkben azt szerepel, hogy az egyik legkiválóbb magyar labdarúgónk, Puskás Öcsi már nincs köztünk, és özvegye vett részt a rendezvényen" - olvasható a Demokrata honlapján. A lap elnézést kér, ekként: "A legenda természetesen él, lapunk őszinte csodálattal adózik elért eredményei, személye előtt. Reméljük minél tovább marad közöttünk. Hibánkért elnézést kérünk Tőled, Öcsi bácsi, és minden barátodtól, hozzádtartozódtól." (VG)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
<TABLE class=blokkok cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=cikk_fejlec colSpan=3>Április 2-án történt - a világ legismertebb magyarja</TD></TR><TR><TD colSpan=3>
</TD></TR><TR><TD colSpan=3><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 align=left border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top>
puskas.jpg
</TD></TR></TBODY></TABLE>Puskás Ferenc labdarúgó, edző, az Aranycsapat kapitánya, becenevén Öcsi 1927. április 2- án született Kispesten.
2006.04.02 07:05 wikipedia.hu
</TD></TR><TR><TD class=ck_lead colSpan=3> </TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE class=cikk_torzs cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD>Tősgyökeres kispesti, a híres edző papa támogatásával kezdett el a Kispesti AC-ban futballozni, és Magyarországon csak ebben a klubban, illetve jogutódjában, a Bp. Honvédban játszott. 18 évesen, 1945-ben volt először válogatott, az Ausztria elleni, 5-2 arányú magyar sikert hozó mérkőzésen mutatkozott be. 1952-ben ő volt az olimpiai bajnok futballcsapat csapatkapitánya. A Honvéddal 5 bajnoki győzelmet élt át, négyszer volt magyar gólkirály. 349 bajnoki mérkőzésen 358 gólt szerzett a Honvéd színeiben.

A Real Madrid játékosaként sem adta alább, itt 179 mérkőzésen 154 találatot jegyzett. Páratlan játékát a rendkívüli robbanékonyság, a tökéletes labdakezelés, a kiismerhetetlen cselek, a hihetetlenül szellemes megoldások, a szinte centiméterre pontos átadások, a nem mindennapi helyzetfelismerés, és a brilliáns lövőkészség jellemezte. Páratlan jellemét igazolja, hogy amikor Spanyolországba igazolt, túlsúllyal küszködött, ám képes volt átállni a spanyol ritmusra, és képes volt lefogyni a megfelelő szintre. Harmincéves kora után is képes volt a megújulásra, és a publikumot a régi játékával, sőt néha annál is jobbal kápráztatta el. Az aktív labdarúgást közel negyvenévesen fejezte be.

A címeres mezt utoljára 1956. október 14-én öltötte magára, Svájc elleni 2-0 ás eredménnyel végződött találkozón. Visszavonulása után edző lett. 1991-ben az elsők között kapta meg a Kispest Díszpolgára címet, ám szerte az országban sokszor elismerték már tiszteletre méltó pályafutását. 2004-ben a Nemzet Sportolója címet kapta. A volt Népstadion mai neve Puskás Ferenc Stadion.
Egyesületei játékosként

1942-1957 Kispesti AC, új név 1949 után Budapesti Honvéd
1958-1967 Real Madrid

Főbb sikerei játékosként

5-szörös magyar bajnok
4-szeres magyar gólkirály
6-szoros spanyol bajnok
2-szeres Copa del Rey győztes
5-szörös spanyol gólkirály
3-szoros BEK-győztes
2-szeres BEK gólkirály
Olimpiai bajnok (1952)
Európa-kupa győztes (1953)
Világbajnoki ezüstérmes (1954)
84-szeres magyar válogatott
4-szeres spanyol válogatott
Világválogatott
Európa-válogatott

Edzői pályafutása

1966-1967 Alicante Spanyolország
1967-1967 San Francisco Gales USA
1968-1969 Vancouver Royals Kanada
1969-1974 Panathinaikos FC Athene Görögország
1974-1975 FCL Murcia Spanyolország
1975-1977 Colo Colo Chile
1978-1979 AEK Athene Görögország
1979-1980 El Masri Port Said Egyiptom
1984-1985 El Masri Port Said Egyiptom
1985-1986 Sol de América Paraguay
1990-1991 South Melbourne Hellas Görögország
1992: az MLSZ utánpótlás-, majd nemzetközi igazgatója
1993 április-július: magyar szövetségi kapitány

Főbb eredményei edzőként

3-szoros görög bajnok
BEK-döntős
1-szeres ausztrál bajnok
1-szeres ausztrál kupagyőztes

</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

viennale

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Az Aranycsapat lett az évszázad vb-csapata! Köszönet azoknak,akik rájuk szavaztak. Voks: 73% ! Kiérdemelték.
Szép napot mindenkinek!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Öcsi bácsi

<TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">1985-ben kihozattam a Puskást, dr.Kárpáthy Gyurit és a Puskás könyv iróját Hámori Tibort. A Central Tech szinháztermében 1100 ember volt. (Talán érdekes lenne megemliteni, hogy én a Magyar Házba akartam vinni a műsort de 2400 dollárt kértek egy vasárnap délutánért, igy a suliba volt a buli ahova részben sekkal többen fértek be és csak 900 dollárba került.) De tartogattam az Öcsinek egy nagy meglepetést, ugyanis megtudtam, hogy itt élt Burlingtonban (Toronto külvárosa is lehetne) Sir Stanley Metyuz az 1953-as 6:3-as meccs angol jobbszélsője és meghivtam az estre de az Öcsi nem tudta. Meghivtam még a városunkban élő Gyenge Valéria 400 méteres gyorsuszó olimpiai bajnokot (1954 Helsinki) és ritka pillanat volt a szinpadon, hogy ,,felhúztuk,, a magyar lobogót a Himnusz hangjaira és 3 helsinki olimpiai bajnokunk állt alatta. Majd felhoztam a szinpadra Öcsinek a Metyuzt (bocs de nem pontos a spellingem) Mindkettőnek kijöttek a könnyei és utánna lejátszottam a 6:3 röviditett változatát.
Montrealba is mentunk és én vittem az Öcsit és 7 órát oda és 7 órát vissza össze voltam vele zárva. Vallattam a német meccsről. A végén kifakadt, amikor azt mondtam: azt mondják eladtátok a meccset. Kiruglak a kocsiból mondta ha nem hagyod abba. Én akkorra már mindent elértem amit egy focista elérhet, csak nem voltam világbajnok, el lehet azt adni? Erről aztán soha többet nem beszéltünk.
Tavaly elmentem hozzá a kórházba. Sajnos már nem ismert meg. Szörnyű volt igy viszontlátni. De azt tudom mondani nagyszerű ember volt.

Még egy Magyar Ház-i adalék. A Köntös a Fradi elnöke a Magyar Házban lévő klubjukban vendégelte meg az Öcsit. Nem akartam azt mondani, hogy nem. Vacsora után Öcsi eltünt. Közben utólag rájöttem hogy aki nem adta ki olcsóbban a termet az megpróbálta megmagyarázni, hogy miért nem. Közben valaki jön, hogy az Öcsi az irodában van és engem hivat. Nos ott ült a vezérkar dr.Takácsokkal tele s az Öcsi azt mondja: Pufikám ezek alá akarják iratni velem az emlékkönyvüket... Te vagy a managerem - nevetett - OK? A látvány örökre megmarad bennem, árgus szemekkel figyelt a vezérkar, na most mit mondok. Elnevettem magam és azt mondtam: én azért akartam ebben a Házban rendezni a Puskás estet mert annak itt lett volna a helye, sajnálom, hogy nem értettük meg egymást, de belőlem nem csináltok bűnbakot ird alá Öcsikém a könyvet hisz 20 év mulva csak azt jelenti, hogy a ,,legnépszerűbb magyar erre járt.,, Rendeltem egy üveg bort várunk az asztalnál.

Na ennyit a Puskásról... Később a Köntös visszahozta őket - Puskás-Grosics-Buzánszky - a Fradi Bálra.
</TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 
C

csocsike

Vendég
Irhatnal a Moldova es a Hamori kozotti csatarol a konyvel kapcsolatban. Te hogy ismered a tortenetet?
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Moldova

<TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">Valójában csak pletyka szinten ismerem a történetet az meg lehet hogy nem igaz.

</TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 
C

csocsike

Vendég
Moldova emliti az egyk irasaban , nagyon folhaborodva, gondoltam te ismered a masik oldal velemenyet is.:rolleyes:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Öcsi bácsi könyve megríkatta Ottmar Waltert

Puskás volt a csodacsatár”

2006-07-03
Budapest - Elsírta magát Ottmar Walter (82), az 1954-es világbajnokságon győztes német fociválogatott tagja, amikor elé tették a Puskás Ferencről (79) készült könyvet. Hosszan nézegette Öcsi bácsi fotóját, majd csöndben megjegyezte: ő zseni volt!

Drukkerek hada rohamozta meg Németországban a Puskás Ferencről készülő film alkotóit, akiknek pólóját a legendás focista portréja díszítette. Forgatás közban hol argentin, hol olasz szurkolók állították meg a stábot, s érdeklődtek Öcsi bácsiról.

- Ő volt a csodacsatár, fantasztikus játékos volt - mondta Ottmar Walter, aki éppúgy, mint a testvére, Fritz tagja volt az 1954-ben világbajnokságot nyert német együttesnek. Néhány esztendeje meg is látogatta a kórházban, és az Aranycsapat csatára még felismerte.

- Tudom, hogy őt annyian szerették, hiszen nemcsak remek focista volt, hanem jó ember is. Nagyon szomorú vagyok, amikor arról hallok, hogy egyre súlyosabb beteg. Néhány éve meglátogattam a kórházban. Felismert, és felelevenítettük a közös emlékeket.

Mint a producertől megtudtuk, amikor Ottmar Walter kezébe adták a Ringier kiadásában megjelent nagy sikerű Puskás-albumot, az idős ember nagyon meghatódott. Könnyes szemmel nézegette Puskás fél évszázaddal ezelőtt készült fotóit.

- Ő zseni volt - csuklott el a hangja, miközben az idős ember szeméből záporoztak a könnyek.

A színész Kaszás Géza, a film kommunikációs igazgatója mesélte, hogy Németországban 4000 kilométert utaztak, és több mint 300 percnyi filmet forgattak. Megszólaltatták a világbajnok csapat másik, még élő tagját, Horst Eckelt (72) is, és jó néhány szurkolót.

Legközelebb Monte-Carlóban forgatnak, ahol Puskás nevében a felesége, Bözsi néni veszi át a Golden Foot-gála elismerését, és elhelyezik Öcsi bácsi Budapesten rögzített lábnyomát. Ezenkívül meg akarják szólaltatni annak a most megjelent angol könyvnek a szerzőjét, aki utalt rá, lehet, hogy doppingoltak a németek a döntő előtt.

sebes
 

shade3

Állandó Tag
Állandó Tag
Ő tényleg zseni volt, azon kevesek egyike akikre nemcsak a telejsítményük, de a személyiségük is csodálat tárgyát képezi nálam.
 

tibi

Állandó Tag
Állandó Tag
És több törődést érdemelne itthon,időnként nagyon botrány szagú dolgokat hallani a kezeléséről.
Hát ha valakinek,neki tényleg mindent meg kellene kapnia a sportvezetéstől!
 

csicsóka

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyre kevesebben maradnak az "aranyos" fiúk. Most Szusza ment el. Isten éltesse hát és a MAGYAROK szeretete Puskást!
 

kar-s

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet,hogy nem új a hír de én nemrégen vagyok it.Csak annyit szeretnék megosztani mindenkivel,hogy aki nem értesült volna róla,hogy a németországi világbajnokság ideje alatt zajlott egy internetes szavazás a fifa honlapján ahol az oldal látogatói szavaztak és a szavazás eredménye képpen az 1954-es magyar válogatott lett az évszázad válogatottja!!!
 
Oldal tetejére