Rejtélyek, furcsaságok, talányok

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Jajj, ne is mondd! Nekem annyira fáj belül, hogy amit tenni tudok az szinte semmi és ezért gondolok arra, milyen csodás lenne elzárkózni valahol, egy távoli völgyben, ahol a civilizáció minden "csodáját" messze tudhatom magamtól. Egyedül egy kis áram kellene, amivel működtethetem a telefont (a családom miatt) és a számítógépet (életem végéig el lennék a sok olvasnivalóval, amit az interneten beszereztem:mrgreen:). Egyedül a macskáim lennének gondban, mert vagy megtanulnak egeret fogni, vagy rászoknak a sárgarépára, mert én ugyan egyetlen élőlénynek nem vágnám el a nyakát még a kedvükért sem.:mad:

Ezt megjegyzem, hátha egyszer belevágok, te leszel a 2. tag. Kéne alapítanunk egy új klubot itt, azoknak akik ilyen eszményi környezetre vágynak és élni is tudnak így.... :rolleyes::confused:
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)

Szia Mira!

Elképesztően beszédesek ezek a pecsétek.
Ezt megjegyzem, hátha egyszer belevágok, te leszel a 2. tag. Kéne alapítanunk egy új klubot itt, azoknak akik ilyen eszményi környezetre vágynak és élni is tudnak így.... :rolleyes::confused:

Ha már van klub,és lesz felvétel,én is jöhetek? Nekem még a telefon sem kell. :D
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Rejtélyes testlenyomatok Székesfehérváron

Pap Gábor egyik előadásán egy nagyon érdekes tényre hívta fel a hallgatóság figyelmét. A torinói leplen kívül még két olyan lenyomat létezik a világon amely méretében közel azonos a Vatikánban őrzött lepellel, mégsem foglalkoznak vele. Ezt a páratlan kincset hazánkban Székesfehérváron őrzik, látogatóktól és kutatóktól elzárt titkos helyen. Egy szemfüles fotós azonban a papokat kijátszva bejutott a lezárt területre és felvételeket készített a lenyomatokról. Ezeken a képeken egy női és egy férfi testfelület teljes rajzolata látható, amely hasonló a krisztusi leplen található képhez. Több mint valószínű, hogy nevezetes személyek, talán királyi sarjak energia-felszabadulás során keletkezett testlenyomatairól van szó, hiszen ellenkező esetben nem őriznék ilyen lelkesen. Itt az idő hogy az egyházak vezetői elárulják kiknek a lenyomatait őrzik, s egyben tegyék hozzáférhetővé mindazt amit még sötét barlangjaikban rejtegetnek! Addig míg megtehetik.
leny%20010.jpg
A fenti képen jól látható egy szakállas emberi arc. Talán Szent István?
leny%20003.jpg
Ez a kép, egyértelműen egy női alakot ábrázol. A széles csípő erre utal.

lelőhely: csaba-vezer.freeblog.hu/
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Piramisok a Képes Krónikában?

Létezik egy velencei fametszet a középkori Székesfehérvárról, ami több kutatót arra sarkallt, hogy a magyarok szakrális központját nem a mai Székesfehérváron, hanem a Pilisben keresse. A kutatások eredményeként egyre többen vallják, hogy Fehérvár koronázó városunk egykor valóban a Pilisben helyezkedett el, ami a korona-csakra, fehér és beavatás fogalmak érdekes találkozása. A pálosok központja, a Pilis, tehát pontosan az a hely, ahol a beavatás történhet. Mint ahogy az emberi testben ez a hely a fejtető, ugyanúgy a Kárpát-medence "pilise" az, ami képes a fentről jött finom energiák befogadására. A korona- és a szív-csakra a Pilisben egy helyen található, ezáltal teljes szakrális uralkodói programot képvisel. A Pilis Árpád-kori szakralitását oklevelek bizonyítják: mindvégig királyi központként működött, soha nem lehetett adni-venni benne földterületeket, csak királyi jóváhagyással. Később, az Anjou-kortól Visegrádon, a fellegvárban őrizték a Szent Koronát és a Képes Krónika képein a koronázás helyeként a Pilis azonosítható. A Pilis körvonala (a Visegrádi-hegységgel együtt) egy hatalmas szívet formáz, amelynek a közepén található Dobogókő, a Kárpát-medence energetikai központja. Őseink nem véletlenül adták a terület középpontjában álló csúcsnak ezt a nevet, tudniuk kellett, hogy itt "dobog" a világ szíve. Az Árpád korban ezt a területe "Insula Pilis" (Pilis-sziget) néven nevezték. Ha rápillantunk a térképre, és leszámítjuk az utóbbi 1500 év mintegy 400 földrengését, amelyek során például "az egyik hegy belezuhant a Dunába", és így nyilván megváltozott a környék képe, akkor tökéletes szívalakot látunk. A területet a ma itt élők is a Föld szíveként emlegetik.
A korona- és a szív-csakra így tehát a Pilisben egy helyen található, ezáltal teljes szakrális uralkodói programot képvisel. Az itt található pontokon keresztül átadhatóvá vált az isteni energia az arra alkalmas befogadó személynek. És valóban, a Pilis alagútrendszerében, a titkos barlangokban a pálosok beavatási rítusainak központi szerepe volt.
Az egyiptomi piramisok az Oziriszt megszemélyesítő Orion csillagkép mintájára épültek. Tudjuk, hogy az Orion a magyar mitológiában Nimróddal azonos.
(Középkori krónikáink a magyarság első őseként a legendás Nimródot jelölik meg. Nimród először Kézai Simon, Kún László udvari papja, 1282 körül írt Gesta
Hungarorumában lép fel a magyar történetírásban. Kézai elmondja, hogy a vízözön után kétszázegy évvel az óriás Nimród egész nemzetségével hozzáfogott a bábeli torony
építéséhez. A nyelvzavar után Evilát földjére költözött, és ott felesége, Enéh két ikerfiút szült neki, HUNORT és MAGORT. Ettől a két fiútól és a szolgálatukban álló
vitézektől származtak a hunok és a magyarok. Ezt a történetet több mint húsz középkori magyar krónika megismétli.
Többek feltételezése szerint ennek pontos mása megtalálható a Pilisben: a csillagkép csillagait a pilisi hegyek rajzolják ki. A középső három csillag az Árpád-vár, a Rám-hegy és a Magashegy. Az elrendezés ugyanaz, amit az egyiptomi piramisoknál látunk: a leghalványabb csillagot a legkisebb piramis jelzi, a legerősebbet pedig a legnagyobb. A csillagkép további négy pontjának mindegyikénél pálos kolostorromok találhatók.
A beavató koronázás tehát a Pilisben történt. Bizonyíték erre a Képes Krónikában található számos kép, melyeken a koronázási esemény hátterében a tájat is megjelenítik. Viszont van a Krónikában három rajz, ahol a távolban meglepő módon piramisok vannak.
3istvan.jpg

III.István koronázása

II.l%C3%A1szl%C3%B3.jpg

II.László

Imre%20kir%C3%A1ly.jpg

Imre koronázása
A képek önmagukért beszélnek. Egyértelmű hogy ezeken a rajzokon nem hegyek, dombok és sziklák, hanem piramisok láthatók. A szabályosan megrajzolt gúla az egyenes éleivel legalábbis erre utal. Az Imre koronázását ábrázoló képen ráadásul két piramis is van, melyeknek csúcsán talán életfát vagy energia-kisugárzást jelenített meg a rajz készítője. A kérdés az, ha a helyszín a Pilis és a képen valóban piramisok vannak, ma miért nem láthatjuk ezeket az építményeket? Lehetséges hogy ezeket is, mint számos épületet a Pilisben, lerombolták, elbontották és a földdel tették egyenlővé azért, hogy a magyar nemzet dicső múltját eltüntessék. Ha viszont még ott vannak és csak a növényzet vagy a föld rejti az építményeket, akkor a boszniai piramishoz hasonló kiemelkedést kell keresni. Lehet, hogy az Árpád-vár, a Rám-hegy és a Magashegy a Pilis piramisa?

lelőhely: csaba-vezer.freeblog.hu/
 

btony

Állandó Tag
Állandó Tag
Izgalmas dolog ez a dobogókői szikla. Megyek és feltüzelem a páromat, hogy legközelebb, ha arra járunk nézzük meg. :)
 

12szivárvány

Állandó Tag
Állandó Tag
válasz Kejánnak

Az igazságot feszegetitek. Földünk mélye valóban rengeteg titkot rejt még magában, amik ha előkerülnének alapjaiban rengetnék meg a mai hitvilágot, a történelmet és a tudományt egyaránt. Éppen ezért a többségnek nem is érdeke, hogy ezek előkerülhessenek... Összedőlne a katolikus egyház, a materialista tudományok "felkent papjai" munka és pozíció nélkül maradnának, és az újraírt igaz történelem leleplezné a nagy hamisításokat. Kinek van minderre szüksége?

...Nekem...
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Időutazás vagy átverés? Svájci óra volt egy 400 éves sírban

Kína - Kínai régészek zavarban vannak. Egy 400 éves sírban ugyanis egy apró svájci órát találtak.


Shangsi városában régészekkel készítettek dokumentumfilmet, ekkor felfedezték fel az aprócska, gyűrű méretű órát.

- Amikor megpróbáltuk eltávolítani a koporsó körül a földet, belőle egy kis darab fémes hanggal a földre esett. - mondta Jiang Yanyu, az egyik kutató.

- Felvettük a tárgyat a földről, és úgy láttuk, hogy az egy gyűrű lehet. Miután eltávolítottuk róla a földet és tovább vizsgáltuk, megdöbbenve láttuk, hogy ez valójában egy óra.

Az óra 10:06-kor állt le, a hátuljára a "Swiss" feliratot vésték - írja a People's Daily.

<table id="two" align="center" cellpadding="1" cellspacing="1" width="50"> <tbody> <tr> <td>
2.jpg
</td></tr> <tr> <td align="middle" valign="top">A hátulján a `Swiss` felirat... Átverés lenne?</td></tr></tbody></table>
Helyi szakértők nem értik a dolgot. Meg vannak győződve arról, hogy a sír háborítatlan volt, mióta 400 évvel ezelőtt a Ming dinasztia idején ide temetkeztek.

A helyi régészek felfüggesztették a kutatást és szakértőket várnak Pekingből, hogy segítsenek megfejteni a rejtélyt.

forrás:kisalföld.hu 2008.12.15.
 
Oldal tetejére