Rejtélyek, furcsaságok, talányok

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Jól mondjátok. Más tudósok más médiákon keresztül szintén cáfolják ezt a metángázos elméletet.

Ez valami olyasmi, mint a piramis építésének módja. Arról is felreppen itt-ott valamiféle holtbiztos módszer, amiről később kiderül, hogy marhaság.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A Bermudát már régen "kimérték" tudják, hogy ott mi újság a földkéreg-azaz tengerfenék- vonatkozásában, tudják, hogy fúj-e arra szél és milyen mistral...tudják, hogy a garavitáció értéke mekkora és tudják, azt is, hogy a rengéshullámok hogyan terjednek, verődnek vissza és a földsugárzások sem ismeretlenek.....stb...Akkor minek ide még a metán fölfelé terjedő és lefelé húzó micsodája is?
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
1. kép:

Ez a szobor Sopronban a Pálos kolostor kapubejárata fölött látható. Mária fél lábbal a holdsarlón és egy kígyón áll, fölötte pedig a kagylóforma, ami a Vénusz, azaz az esthajnal csillag szimbóluma. Kisjézus kezében egy táska.

maria.jpg


2. kép:

Nimródot és az Élet fája. Érdekes, hogy Nimródot szinte mindig szárnyakkal ábrázolják: [HIDE]http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/9/_/nimrud_kiraly_a_szent_fanal_1009660_8624.jpg[/HIDE] Kezében egy táska szerű tárgy.

Wall-Relief-Nimrud.jpg


3. kép:

Tollaskígyó (Quetzalcoatl) olmék ábrázolása:

13b-La-Venta-Monument-9.gif
Mi a közös bennük? Az a kis "táska" a kezükben. Sopron, Mezopotámia, Mexikó, vajon mi lehet ez a kis tárgy?
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A táska kb azt jelentheti -szimbolizálja- úgygondolom: "szellemi útravaló a majdani másvilágra költözéshez". De lehet ez is: szellemi útravaló az élethez.
Azonban fontosabb közös is létezik a szoborban és a vésetekben,ez pedig a előbbi gondolat azonossága. Az azonosság pedig utal valamire...nem írom le, hogy mire, a gúnyolódokat a töprengéseiktől, mély micsodáiktól nem szeretném megfosztani, csak befagyasztani. Ez nem olyan hely, ahol mások gondolatai elfogadottak vagy megtűrtek lennének..persze vitatják..
Az életfa ősi szimbólum, a kígyó is az (Egyiptomból),
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretettel üdvözöllek benneteket.
Ahogy elnézem ezt aképet:
Wall-Relief-Nimrud.jpg


Úgy látom, hogy írás van a figurákra írva. Lehet, hogy ha valaki megfejtené az írásokat, felvilágosítást tudna adni a rejtélyre? Akár a táska rejtélyére? Vagy egészen másra is rá tudna világítani?
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, hétvégétek!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
A kis táskáját!

Ez tényleg nagyon érdekes! Illetve rejtélyes.....

Van valakinek valamilyen tippje ?

Állítólag az Élet vízét tartalmazza a Mária-szobornál és Nimródnál. Valószínűleg a Tollaskígyót ábrázoló domborművön is ezt jelképezheti. Szimbólum, egy titkos ősi nyelv, na de időben és térben ekkora távolságokra egymástól!
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Állítólag az Élet vízét tartalmazza a Mária-szobornál és Nimródnál. Valószínűleg a Tollaskígyót ábrázoló domborművön is ezt jelképezheti. Szimbólum, egy titkos ősi nyelv, na de időben és térben ekkora távolságokra egymástól!

Egy ilyen fontos dolognál - mert gondolom azt akarnak ábrázolni - nehezen képzelhető, hogy vizet tesznek táskába. Akkor már inkább "korsó".
 

robitsas

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.Tenyleg erdekes a kis taska.Akar honnan kozelitem meg nemtalalok logikat benn.Majdnem olyan rejtejes mint a hasonlo korabeli ufo-k ra utalo mualkotasok.Nehez elkepzelni hogy ilyen kis neszeszerekkel setalgattak anno.Hogy a kis jezus is tart egyet a kezeben azt mar tenyleg nem tudom hova tenni.Van ezekre valami hivatalos magyarazt?Mert a nimrod-os muveszt mar nem kerdezhetjuk, de a Sopronit talan igen.Valaki Sopronbol?
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A válaszhoz ismerni kellene az őskori ember hitvilágát és szellemi elitjét valamennyire. Ha így kapásból leírom a szerintem helyes választ, akkor ezen csak mosolyogni lehet, vagy bekapcsolni az állandó kételkedés neuronjait.
Nimród (bacsa) sámán volt és beavatott. Jézus egyistenhitet tanult, ebben hitt -vagyis pateszi lett először sumér fogalmak szerint (a hunok szerint ennek jelentése sámán) és a legmagasabbfokú beavatottá is avatták tanulmányai végén..
A sámán és különösen a beavatottképzés nem volt nyilvánosan ismert, ezért ma kevés, szinte semmi ismeret létezik ezekről a köztudatban. A Bevatott Központtal kapcsolatban pedig semmi. Atilláék idején ez utóbbi Budán volt.
A beavatottaknak három lelkük volt. A harmadikkal még -beavatottsági fokozatuk szerint- segítették a hátramaradottakat haláluk után is. Ez a harmadik lélek van a táskában---jelképesen. A többiről most nem írnék.
Pl Árpád első felesége -Abacil,a Nyék törzsfőnök lánya- is beavatott volt és Ő még vagy 2 évtizedig segítette a magyarokat, 890-ben történt halála után is ...mondja ezt egy könyv Róla, persze nem bizonyíthatóan. Az Árpádok közűl Tarhos volt valamilyenfokú beavatott.
A beavatottsági fok 3-25 között volt, magának a fokozatnak a megállapítása titkos szertartáson történt.
Nimród is beavatott, hatalmas feladattal küldték őt Távolkeletről (Ordoszból) a Földközi tenger térségébe ie. 4000 körűl. Ennek ő eleget is tett. Pl hozzá tartozott az etruszkok birodalma is...a többi 7 melellett. Fővárosa Nininve, a mai Mószulnál volt.
A nagyon távoli őseink szellemi elitjének hit és gondolatvilága kapásból már nagyon idegen számunkra, csak akkor jön ez "közelebb" ha elmélyedünk ebben. Ez nem krimi, ami azonnal érthető, elfogadható.
Hogy hogyan jön ide egy maja a táskájával? A jégkort őseink egy közös mediterrán szigeten élték át a majákkal, indiánokkal, mely elsüllyedt azután (Mu) ie. 5038.-ban. A közös őskori lét közös fejedelemséget is jelentett. Ennek elfogadása és bizonyítékai sem írhatóak le pár mondattal, ezt teljesen megértem. Egy ilyen őskori létbe mostmár nehéz belehelyezkedni. Sokan nem is tudnak. Őseinknek és pl a majáknak számos közös dolga, szellemvilága is volt.
A Tollaskígyónak nevezett lény pedig akár egy fősámán, főpap, legfőbb beavatott is lehetett, maga Hrisztosz Triszmegisztosz,azaz a maja Toth, vagy Thot (torzított néven).
Persz ez a gondolatkör folytatható lenne még sokáig, ez a fenti írás mindössze egy kis sovány vázlat jóesetben.
Ami ma furcsa az holnap elfogadott lehet: ne felejtsük el!
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Aki nem veszi a fáradtságot, hogy százszor leírtakat megismerjen, azzal mit lehet tenni? Elixirt önteni az agyába? Blazírt gúnyolódással nem lehet letudni ...a kérdést..legfeljebb a saját bölcsességünkkel kapcsolatos újabb bizonyságot..sikerűl elmélyíteni.
Ne is rágódj Jézuson p., nem Neked szólt az írás, vedd úgy. Biztosan jobb magyarázatot ismersz. Ne kímélj, írd le..
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Ha eddig nem tudtad, hogy mi jelent a lélek szó, akkor már jobb ha nem is tudod meg. Mivel dolog itt kezdődne így a "kifejtést" melőzöm, elnézést...
Gondolom nincs szükséged további blablára..mert magadtól is boldogulsz.
Ne olvass ha teheted ilyen nehezen emészthető dolgokat...ott egye meg a f..
 
Oldal tetejére