Rejtélyek, furcsaságok, talányok

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Most találtam egy írást éppen ezzel a "Sába élt-e vagy nem" témával kapcsolatban:

<big>Kebra Nagaszt – az etióp legendárium</big>

A történészek általában már azt is mesének tekintik, hogy Séba királynője Etiópia uralkodója volt. Josephus Flavius, aki a korabeli történetírásra hivatkozik, ezzel szemben így ír A zsidók történetében (VIII. 6.): "Egyiptom és Etiópia királynője, aki bölcsességre törekedett, és egyébként is csodálatra méltó asszony volt, hallott Salamon bölcsességéről és erényeiről, s mindenképpen szerette volna személyesen megismerni; közvetlen tapasztalatból akart meggyőződni mindarról, amit naponta hallott felőle."
Ugyanezt állítja egy másik forrás, a Kebra Nagaszt (Királyok dicsősége), Etiópia nemzeti eposza, az Izrael és Etiópia közötti kapcsolat egyik legrégebbi tudósítása. Feltehetően az i. sz. VI. és IX. század között született, végső formáját pedig Amda Seyon (1314–1344) uralkodása idején nyerte el. A királyi dinasztia számára mondhatni kiváltságlevélül szolgált, mellyel annak tagjai Salamontól és Sébától való leszármazásukat bizonyították. Hailé Szelasszié, az utolsó etióp császár, akit negyvennégy évig tartó uralma után az előbbiekben már említett diktátor buktatott meg, mindamellett, hogy viselte a négosz – királyok királya – és a Júda oroszlánja címeket, magát I. Meneliknek, Salamon és Séba fiának kétszázhuszonötödik egyenes ági leszármazottjaként tartotta számon.
A fejedelmi páros legendája különböző változatokban vált ismeretessé Etiópia-szerte, amely írásban és szájhagyomány útján egyaránt terjedt. A különféle változatok azonban egyvalamiben megegyeznek: miután Séba királynője felvette a zsidó hitet, a frigyláda Jeruzsálemből Etiópiába került.
A Kebra Nagaszt hagyománya szerint Salamon és Séba intim kapcsolatából egy fiúgyermek fogant. Menelik herceg – "a bölcs fia" – a királynő hazatérése után, Akszumban született meg. Amikor a gyermek felnőtt, Jeruzsálembe utazott, hogy apját, Salamont meglátogassa. Az apa és fia közötti hasonlóság oly mérték? volt, hogy Jeruzsálemben azonnal felismerték és nagy tiszteletben részesítették. Egy esztendővel később azonban féltékenykedni kezdtek Menelikre, és elbocsátását kérték Salamontól. A király bele is egyezett, de megparancsolta, hogy Izrael papjainak és véneinek elsőszülöttei kísérjék el Meneliket Akszumba. Azáriás azonban, a főpap fia, aki az elsőszülöttek delegációját vezette, az indulás előtt ellopta a szövetség ládáját a Templomból. A lopásról csak később számoltak be Meneliknek, amikor Jeruzsálemtől már messze jártak. Az ifjú herceg belenyugodott, hiszen az akció nem sikerülhetett volna, ha nincs Isten akaratában, hiszen, ahogy a legenda állítja: "Isten akarata nélkül Isten frigyládája sehol nem marad meg."
Menelik Gázán, a Sínai-félsziget északi partvidékén, Egyiptomon, majd a Nílus völgyén keresztül érkezett Séba birodalmába, mégpedig tekintélyes méret? karaván kíséretében: "…ami pedig a szekereket illeti, senki sem húzta azokat (…) az ember, a teve, a ló, az öszvér pedig mind a föld fölé emelkedett egy singnyire; aki pedig a nyeregben ült, mind a nyereg fölé emelkedett egy araszszal, és az állatokra málházott táskák is valamennyien egy arasznyira emelkedtek az állat hátától. És mindenki úgy utazott a szekéren (…) mint egy sas, amely a széllel siklik." A frigyládát Menelik és kísérete a Kebra Nagaszt szerint először Debra Makedába, azaz Makeda hegyére vitte. A Makeda név Séba királynőjének hagyományos elnevezése.
Próbáljunk meg most a misztikum mögé tekintve, a történeti lehetőségek alapján választ találni a fekete bőrű zsidók és az etióp frigyláda-hagyomány eredetére.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az 1974-es katonai puccsot követően az Etióp Munkáspárt – amelyet nyilván nem korlátozott semmiféle babonás félelem, legfeljebb a vallásos érzelmeiben megsértett lakosság felkelésének lehetősége – sem tett soha, semmilyen kísérletet az akszumi ereklye birtokba vételére vagy nyilvánosság elé tárására.
Végül álljon itt egy meghökkentő epizód a nem is olyan régi múltból: A frigyláda természetfölötti erejét állítólag még 1896-ban is felhasználták, amikor március 1-jén II. Menelik császár Tigré térségében az olasz elnyomók ellen harcolt. Az etióp papok kivonultak a frigyládával az adwai harcmezőre, ahol a császár dicsőséges győzelmet aratott, és nagy ünnepléssel tért vissza Addisz-Abebába. Egy történész később ezt a legnemesebb győzelemnek nevezte, amit afrikai hadsereg aratott európai hadsereg fölött, Hannibál óta. A londoni Spectator március 7-i száma így kommentálta az eseményt: "Az olaszok óriási vereséget szenvedtek (…) ennél nagyobb katasztrófa még soha nem történt fehér emberekkel Afrikában."
(A szerző teológus)
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elveszett frigyláda fosztogatói. Én láttam ezt a filmet. Hát elég rémes dolgok jöttek ki a ládából, ami azt illeti a filmben.
Amúgy, a bibliai leírás alapján fogalmam sincs, hogy létező valami volt e, avagy csak legenda. Nehéz elhinni az első verziót.

frigyl_filmen.jpg
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elveszett frigyláda fosztogatói. Én láttam ezt a filmet. Hát elég rémes dolgok jöttek ki a ládából, ami azt illeti a filmben.
Amúgy, a bibliai leírás alapján fogalmam sincs, hogy létező valami volt e, avagy csak legenda. Nehéz elhinni az első verziót.

frigyl_filmen.jpg

Figyelj, másolatát Jeruzsálemben őrzik egy múzeumban, nem csak legenda, hogy létezett, vagy létezik, az biztos. Annyi helyről megerősítik nem csak a Bibliából vagy legendákból, hanem történelmileg is elismert személyiségek írásaiból.

Itt egy fotó arról a másolatról amit Jeruzsálemben őriznek:
 

pekarsipos

Állandó Tag
Állandó Tag
Én ahogy figyelem a filmeket szerintem minden egyes filmnek van valami alapja ami igaz lehet.Vegyük Verne Gyuszi bácsit-gondolom hogy a ő idejébben egy cseppet betegnek gondolták,és lám menyi igaz dolgot leirt.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Én ahogy figyelem a filmeket szerintem minden egyes filmnek van valami alapja ami igaz lehet.Vegyük Verne Gyuszi bácsit-gondolom hogy a ő idejébben egy cseppet betegnek gondolták,és lám menyi igaz dolgot leirt.

Aki ugye járatos a CH agykontrollal, meditációval, alternatív tudományokkal és ezotériával foglalkozó oldalain az már tudja, hogy minden tárgy és anyag először gondolat formájában létezik. Onnan már csak egy lépés...
 

pekarsipos

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a agykontrolban nem vagyok járatos .Én csak figyelek és próbálok magam szerint tanulnni.Nagyon sokk ember csak néz és nem látt.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Az élt-e Sába királynéja témával kapcsolatban az jutott eszembe, hogy Ehnaton fáraó létezését és kilétét is homály fedte, mivel egyszerűen úgy döntöttek kortársai, hogy eltűntetik a nyomait is. Amit szószerint kell érteni, hisz levakarták a domborművekről a képmását. Egészen addig nem sokat tudtunk róla, amíg a távolabbi városát meg nem találták.
A politikai szánték ennyi mindent tehet, főként hosszú idők távolából visszanézve.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
A Frigyládáról viszont azt gondoltam, hogy már betöltötte szerepét és jelen életünkben nem lehet fontos szerepe. Helyesebben fizikai történésekbe nem avatkozik bele. Elég meglepő ez az 1896-os dátum!
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy mai csodás történet

Napi ténykedésem során jutott eszembe ez a történet, amit még a nyáron kaptam emailban. Csak a konkrét történet maradt meg emlékezetemben, és gondoltam, hogy ilyen történeteknek még nem igen adtunk itt helyet, pedig igenis idekívánkozik. Mivel sikerült megtalálnom, felteszem. Ne rettentsen el senkit a hossza, igen tanulságos eset. :)

A TÖRTÉNET
Egy olyan korban élünk, amelyben a természeti katasztrófák, pl. a hurrikánok, földrengések és árvizek drámai módon befolyásolják bolygónkat és életünket. Megvan a hatalmunk ahhoz, hogy pillanatok alatt elpusztítsuk csodálatos Földünket egy atombombával, vagy valamivel lassabban a környezetszennyezéssel, az energiaforrások pazarlásával és a túlnépesedéssel. Azt az üzenetet kaptam, hogy mondjam el nektek, megvan az a teljesen reális képességünk is, hogy megmentsük a bolygót, és egy szeretetteljes, egészséges hellyé tegyük a magunk és az eljövendő nemzedékek számára. Kérlek, szánjatok néhány percet arra, hogy elolvassátok a történetemet! Remélhetőleg megmenti majd a Földünket.
Egy olyan történetet kell elmondanom nektek, amelynek egyes részeit nehéz lesz elhinni, mégis megtörtént velem. Nem tagadhatom le, nem tehetem meg nem történtté egyetlen részletét sem, bár néha azt kívánom, bár megtehetném! Átlagos nő vagyok, egyszerű, mégis kaotikus korunkban nőttem fel. Olyan vagyok, mint bárki, szinte minden téren. Mindig úgy gondoltam, én leszek az utolsó, akivel csoda történik az életében, ehhez képest kettő is történt, méghozzá nem is olyan régen. Így hát a történet, amelyet elmesélek, a te életed története is lehetne, nem csak az enyém. De mivel velem történt meg, úgy érzem, nekem kell elmondanom.Már az elején szeretném leszögezni, hogy csodák márpedig vannak, és olyan emberekkel is megtörténnek, mint te vagy én. Ahhoz, hogy meg is történjenek, nyitottnak kell lennünk arra a kommunikációra, amely mindennap körülvesz bennünket – nem ebből a világból, hanem Teremtőnk világából, a kozmoszból és az univerzumból. Az üzenet nagy távolságból érkezik, mégis úgy kapjuk meg, ha befelé fordulunk és hiszünk. Mindnyájan csodákat tehetünk az életünkben, és éppen ez az egyik fő oka annak, hogy leírom mindezt nektek. Nem vagyok semmilyen különleges trükk birtokában. Egyszerűen légy nyitott arra a lehetőségre, hogy amit mondok, az lehetséges, és hogy hozzáférhető mindenki számára!A történet során mindvégig utalok majd Istenre, több különféle módon. Ez nekem is furcsa, mivel sokáig úgy hittem, hogy Isten nagyon régen magamra hagyott engem. Mégis utalok majd a kozmosz és az univerzum Ősteremtőjére, azaz a Föld Teremtőjére is, amelyen mindennapjainkat éljük. Istent az Ősteremtőnek nevezem, mert szeretném, ha mindnyájan megértenétek, hogy ezt a történetet nem befolyásolta, nem torzította el semmilyen vallási meggyőződés, és hogy Isten az én megértésem szerint nem csak a Föld Istene, hanem az egész univerzumé. Ugyanakkor úgy is utalok majd Istenre, mint a Földanyára, Gaiára, mert utam során megértettem, hogy Ő Isten női oldala. Ahogy minden megnyilvánult dologra igaz ebben az univerzumban, hogy egyensúlyban kell lennie a sötétségnek a fénnyel, a békének a háborúval, azaz fel kell ismerni Isten két arcát, a nőit és a férfit. Mindnyájan az Ősteremtő részei vagyunk. Isten részei vagyunk.Két csoda is történt velem, mindkettő Halifaxban, a kanadai Új-Skóciában. Elsüllyedtünk a fiammal egy mocsárban, és nemcsak túléltük, hogy elmondhassuk ezt a történetet, de sokkal jobban érezzük magunkat, mint valaha. Halott voltam tizenöt percig. Fénylényektől tudtam meg, hogyan mentsem meg magamat és a kisfiamat, akik azt is elmondták, hogyan lehet meggyógyítani a Földet.Miközben ezt olvasod, szívből kérlek, légy nyitott annak a lehetőségére, amit mondani fogok! Szükségessé vált, hogy egyesítsük a világunkat, hogy egy bolygó és egy cél legyen – béke és jólét mindenkinek, nemcsak a kiválasztott keveseknek, akik abban az áldásban részesültek, hogy a megfelelő helyen voltak a megfelelő időben. Az emberiség történelmének új szakaszához érkeztünk, és amit elmondok nektek a www.firethegrid.org weboldalon, egész fajunknak segít abban, hogy be tudjuk fogadni azokat a változásokat, amelyeket a jövő hoz majd magával.Negyven évig nem volt kapcsolatom Istennel az életemben. Gyerekként azonban mindig kerestem Istent. Úgy éreztem, hogy azok az emberek voltak a szerencsések, akiknek megingathatatlan volt a hitük, és hogy belőlem azért lett egy vesztes, mert nem hittem semmiben. Gyerekként sokszor beszéltem Istenhez, de egyszer sem éreztem, hogy meghallgatott volna, vagy kapcsolatba lépett volna velem. A sors keze kellett hozzá, amely beletaszított egy mocsárba, amelyben elsüllyedtem, hogy felnyíljon a szemem, és belássam, mindnyájan kapcsolatban vagyunk az Isteni Erővel.Korunkban ez az erő jobban megmutatkozik, mint valaha. Ha felmész az internetre, a keresőkön ezernyi találatra lelhetsz az emberiség történelmének következő szakaszával kapcsolatban, amelyet a Megvilágosodás Érájának, a Változás Korának nevezhetünk. Nemcsak a mi vallásaink beszélnek erről, de ősi kultúrák történetei is, például a majáké, az egyiptomiaké és az indiánoké. Mindnyájan arra a pillanatra várunk már régóta, amikor megváltoznak majd a dolgok, mivel Isten egészen biztosan tesz majd valamit annak érdekében, hogy megmentsen bennünket magunktól.Nos, bár körülményeink is változnak, Isten a változást főként olyan embereken keresztül eszközli, mint én, de szükség van rá olyan emberek hitére is, mint te, hogy az valóra válhasson. Már megint előreszaladtam, de az üzenetekben, amelyeket kapok, leírnak egy módot mindnyájunk számára, hogyan vegyünk részt Földanya gyógyításában, és hogyan vezessük át az emberséget az egészség, béke és pozitív változások korába. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, mindössze le kell ülnöd meditálni életed egy röpke órájára.Az egyik Star Trek epizódban hallottam, hogy az ellenállás hiábavaló dolog. Nem akartam Isten hírnökévé válni, de ha Isten azt akarja, hogy felébredjünk, az úgy is lesz. Most elmesélem nektek, mi történt velem, amikor autóbalesetet szenvedtem 2002 novemberében.Épp az egyik barátunk házához utaztunk a fiammal, hogy eltöltsünk nála egy kellemes délutánt, amikor megtörtént a tragédia. Az autóm belesodródott egy mocsárba. Fejjel lefele belezuhantunk, és lesüllyedtünk egészen az aljára. Megpróbáltam kinyitni az autó ablakait, de az elektromos ablakemelő csődöt mondott, és mi csapdába estünk. Azt mondtam a kisfiamnak, aki akkor négyéves volt, hogy ne aggódjon, majd a mami kiviszi onnan.Az autóba gyorsan szivárgott a hideg, koszos víz, és én szorosan magamhoz öleltem a fiamat a kabátjánál fogva, a teljes alámerülésre várva. Abban reménykedtem, hogy miután a kocsi belseje megtelik vízzel, ki tudom majd nyitni az ajtót, és akkor kiúszunk. Az utolsó szavaim azok voltak a kisfiamhoz, mielőtt a fejünk fölé emelkedett volna a vízszínt, hogy tartsa vissza a lélegzetét, mami hamarosan kiszabadítja mindkettőnket. Figyeltem, amint vesz egy mély lélegzetet, majd magába nyeli a víz. Amikor láttam, hogy az utolsó légbuborék is kiszabadul az autóból, megpróbáltam kinyitni az ajtót. Meg sem moccant! A másik ajtó ugyanígy be volt ragadva. Többször is próbálkoztam mind a kettővel, hiába. Csapdába estünk, és a biztos halál várt ránk.Ekkor fogtam Evan kis testét, és hátratoltam az ülés mögé, abban a csekély reményben, hogy ott majd némi levegőhöz jut. Miközben küszködtem, hogy kiszabadítsam magunkat ebből a négy keréken járó koporsóból, éreztem, hogy levegőt kell vennem. Amikor mélyen belélegeztem a vizet a tüdőmbe, a szúró fájdalomtól pánikba estem. Vissza akartam kapni a kisfiamat, és vadul kapálózni kezdtem a karommal, hogy megtaláljam a testét. Nem sikerült, ráadásul egyre elviselhetetlenebbé vált a légszomjam.Ekkor hallottam meg a hangot. Nyugodt, fenséges hang volt, arra utasított, hogy lazuljak el. Azt súgta a fülembe, hogy ne aggódjak, minden rendben lesz. Elöntött a bizonyosság, hogy ha harcolok a víz ellen, megmentőim nem tudnak majd újjáéleszteni, amikor megérkeznek. A hang azt súgta, ha küzdök a víz ellen, megfulladok.A hang ezután is folytatta, mit kell tennem, és biztosított, hogy minden rendben lesz, ha követem az utasításait. Teljesen átadtam magamat ennek a túlvilági hangnak, és csendesen átsiklottam a szellemi világba.A túloldalon Fénylényeket láttam, akik még egyszer biztosítottak arról, hogy nemcsak kijutunk az autóból a fiammal, de egyikünknek sem esik semmi bántódása. Mindegyikük lelkemre kötötte, hogy csak kövessem az utasításaikat, és ne veszítsem el a hitem. Arra kértek, hogy higgyek, mert isteni iránymutatásban részesülök majd, és ez így is történt.Megmentőimnek tizenöt percre volt szüksége, hogy kiszabadítsák élettelen testemet az autóból, és újabb hét percre, hogy újjáélesszenek. Amikor a testem életre kelt, arra kértem őket, hogy szabadítsák ki a fiamat is a kocsiból. Huszonkét perc telt el, és megmentőim visszaugrottak a jéghideg mocsárba a fiamért, bár nem reménykedtek benne, hogy újjá lehet éleszteni. Körülbelül újabb öt percre volt szükségük, hogy kiszabadítsák az autóból. Ernyedt testét az IWK gyerekkórházba szállították, ahol azonnal rákötötték minden létező gépre, amelyet ember csak ismer.Egy csapatnyi vészhelyzet doki és neurológus várt rám. Közölték velem, hogy az én drága kisfiam agyhalott, és hogy ráadásul belső vérzése van mindenütt a testében, azaz nem újraéleszthető. Ennél sötétebb kilátásaim soha életemben nem voltak. Ekkor újra hallottam a hangot: „Ne veszítsd el a hitedet, gyermekem!".Az orvosok azt javasolták, engedjem, hogy lekössék a gyerekemet a gépekről, hogy békében távozhasson, mert még ha csoda is történne, és életben maradna, akkor is csak vegetálni tudna. „Ez nem lenne élet", gondoltam magamban, de ekkor megint hallottam a hangot: „Higgy!". Az orvosok elfogadták döntésemet, és rajta hagyták Evant a gépeken, de javasolták, hogy ne reménykedjek semmiben. Kevesebb, mint egy százalék esélye volt a túlélésre, és azt mondták, még ha életben is maradna, akkor is ilyen gépeken kellene maradnia élete végéig. Ne feledjétek, továbbra sem hittem Istenben, ezért nem is kértem segítséget Tőle.Amikor egy idő után magamra maradtam, egyedüllétem csendjében kaptam meg a következő útmutatást, méghozzá azzal az üzenettel, hogy mindent pontosan tegyek úgy, ahogyan mondják. Visszatért a mocsárban hozzám szóló hang és a látomásom emléke. Volt akkor velem valaki, ebben biztos voltam, és úgy döntöttem, figyelmesen meghallgatom. Azt az utasítást kaptam, hogy építsem újjá a kisfiam auráját azáltal, hogy infúziót adok neki mások aurájából. Mindenki aurájából csak húsz percig volt szabad infúziót adni, ez volt az első szabály, ugyanis ennél hosszabb infúzió lecsapolta volna az adó auráját.Azt az utasítást kaptam, hogy kérjek meg szeretetteljes embereket, hogy vonuljanak fel-alá Evan szobájában, és hogy hassák át saját energiamezejükkel a fiam élettelen testét. Ezt érintés révén kellett tenniük, miközben engedték, hogy az energiájuk átáramoljon fiam testén, majd valamilyen ajándékot kellett adniuk neki. Ha például tudtak énekelni, akkor énekelniük kellett. Ha mesemondók voltak, el kellett mondaniuk egy mesét, és így tovább. Infúziójuknak pozitív energiából, szeretetből és tehetségük használatából kellett állnia, mert ez éleszthette csak újjá a fiamat.A kórházi protokoll ellenére sikerült szeretetteljes embereket küldenem a fiam szobájába félóránként. Követték az utasításokat, és átadták neki szeretetajándékukat. Az infúzió a nap huszonnégy óráján át tartott, három teljes napon át. Tucatnyi ember eljött. Szinte ott „kempingeztek" éjjel-nappal – szeretetteljes, bizakodó lelkek, akik friss energiával telítették Evan élettelen testét.Már az, hogy sikerült elérnem a kórházban, hogy engedélyt adjanak erre a különös gyógymódra, csoda volt önmagában. A harmadik napon, 72 óra folyamatos virrasztást követően a fiam kinyitotta kis szemét, és felismert. Visszatért hozzám!Az orvosok teljesen elképedtek. Továbbra is azzal jöttek, hogy Evan soha nem lesz képes járni, beszélni, soha nem lesz normális. Ezúttal azonban már semmilyen hatással nem voltak rám a szavaik. A szellemi Fénylények vezetése árnyalatnyi kétség nélküli bizonyossággal szolgált a számomra, hogy a fiam rendbe jön; végtére is, „barátom" a mocsárban ezt ígérte!Evan egy héten belül visszanyerte minden testi funkcióját, és a második hét végére már úgy futott a folyosón a kórházi játszószobába. Ez tényleg elképesztő csoda volt. Mit tettem, hogy a Mindenható Teremtő kegyelmet adott a halálbüntetés alól? Nem tudtam, de nem is érdekelt. Szerettem volna hazavinni a fiamat, és megfeledkezni erről az egész rémálomról. Ekkor jöttem rá, hogy bár én már búcsút mondtam Fénylény barátaimnak, ők azonban nem mondtak még búcsút nekem.Továbbra is hallottam hangokat, és iránymutatást is kaptam részben látomások révén, részben azáltal, hogy látni kezdtem mások auráját. Gondolom mondanom sem kell, hogy nagyon megijedtem. Telt az idő, és az a kérdés élt bennem, hogy vajon mit akarnak tőlem? Az univerzum iránti szeretetről beszéltek nekem, és arról, hogy mennyi minden el lett rontva. Az emberiség elvesztette az önuralmát, elvesztette az Istennel és a Földdel való kapcsolatát.A Fénylények minden vágya az, hogy rajtam keresztül átadjanak egy üzenetet ennek a világnak „odaátról" – hogy megvan bennünk az erő, amellyel egyesíthetnénk ezt a bolygót, egyetlen fajként, békésen, egyetemes jólétben. Ez az erő mindnyájunkban benne rejlik, és ha más emberek szerető energiájával párosul, megtehetjük azt a bolygóval, amit megtettünk a fiammal. Újjá tudjuk éleszteni, és el tudjuk indítani a gyógyulás útján. Ezzel a gyógyulással az emberiség egy új fázisba lép. Béke és harmónia köszönt ránk. Csak közös, egyesült csoportként való elhatározásunkra van szükség – és egyetlen órára az életünkből.Ahogyan egyre tisztábban hallottam a hangokat, és egyre tisztábban láttam a látomásokat, megkaptam az útmutatást, hogyan tehetjük mindezt lehetővé. Mindazonáltal sokunkra szükség van ezen a bolygón, hogy sikeres legyen a projekt. Ahogyan a fiam esetében megkértek, hogy segítői rendszeres időközönként haladjanak át a szobáján, a Fénylények szerint ugyanígy kell egyesítenem az emberiséget a bolygó minden sarkából. Meg tudjuk csinálni. Csak arra van szükség, hogy elég embert egyesítsünk, feltüzeljük a bolygó Isteni Energiarendszerét, és megadjuk neki a „kezdő löketet", ahogyan azt a fiammal is tettük.A szerető elhatározásnak ez a globális projektje teljességgel lehetséges. A te egyéni elhatározásod, hogy sikerüljön, eldöntheti a bolygó sorsát. A terv részleteit ennek az e-mailnek a következő részében fogom elmondani. Elmondom, milyen utasításokat kell követned, és meglátod, milyen kevés elég ahhoz, hogy a Fény követévé válhass otthonunk, a Föld számára. Kérve kérlek, csatlakozz hozzám, amikor feltüzeljük a Föld energiahálózatát 2007. július 17-én, és te is add hozzá az energiádat ehhez a projekthez!Ígérem neked, ha csak egy órát rászánsz az idődből, segíthetsz meggyógyítani ezt a bolygót, és hozzájárulhatsz ahhoz, hogy béke legyen az emberek között. A fiam és én vagyunk az élő példa arra, mire képes a pozitív energia, és hogy mire képesek az emberek, ha szerető szándékkal egyesülnek. A szeretet a világunk és egyben a túlvilág egyetemes nyelve.Fény és Szeretet legyen veled, és Isten hozott az emberiség következő fázisában! Nagyon izgalmas lesz, kérlek, csatlakozz hozzánk!A Fénylények azt mondták nekem, hogy véget tudunk vetni a káros, romboló viselkedés nagy részének a Földön, ha elég ember dönt úgy, hogy szellemileg össze szeretne kapcsolódni. Lehetséges újjáépíteni azt a hálózatot közöttünk, amely helyrehozza a bolygó és saját magunk energiáját.A Fénylények azt mondták nekem, hogy 2007. július 17-én A TEREMTŐ ENERGIA HATALMAS BEÁRAMLÁSA várható, és ez lehetővé teszi, hogy újra összekapcsolódjunk egymással. Kérlek, olvasd el ennek mikéntjét a Tervben! Van remény rá, hogy csoda történik!Shelley Yates, www.firethegrid.org
*************************************************************************************
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes történet, de sajnos semmi jó irányú változást nem tapasztaltam 2007. július 17. óta. Minden megy tovább úgy, mint előtte.
Sokat segítene az embereken és rajtuk keresztül a világon is, ha felfedeznék a saját lelküket vagy ismernék Tolle-t, Oshot, Müller Pétert, Popper Pétert, Hamvas Bélát, Szepes Máriát, megnéznék a "Világokon át" című sorozatot, megismerkedhetnének a keleti filozófiákkal, buddhizmussal, stb, stb.

Ma semmi mással nem törődik a környezetünk, hogy egymást taposva egyre többet és többet (anyagi javakra gondolok) megszerezhessenek maguknak. Aztán amikor megvan a több - rájönnek, hogy van akinek mégtöbb van és ezért aztán már megint boldogtalannak érzik magukat.

Igazából az ember még nagyon társaságra sem talál, ha olyan embereket keres, akinek az értékrendje hasonló. Bármennyire is óhajtanám azt a változást aminek július 17 után be kellett volna következnie - túl kevesen vagyunk még hozzá.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves SiriusB!
Mondjuk igazad van, és ez az érzékelhető a hétköznapokban. DE! Mi ismerjük a gondolat teremtő erejét. Közeledik a megmérettetés, tehát tegyünk meg minden tőlünk telhetőt és képzeljük el azt, hogy az fog történni, ami minden létezőnek a legjobb. :p

Én igyekszem eszerint élni:
"Holott egy igazság van. Ha megsértünk valakit, magunkat sértjük meg. Ha segítünk valakin, magunkon segítünk." (Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak c. könyvéből)
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes történet, de sajnos semmi jó irányú változást nem tapasztaltam 2007. július 17. óta. Minden megy tovább úgy, mint előtte.
Sokat segítene az embereken és rajtuk keresztül a világon is, ha felfedeznék a saját lelküket vagy ismernék Tolle-t, Oshot, Müller Pétert, Popper Pétert, Hamvas Bélát, Szepes Máriát, megnéznék a "Világokon át" című sorozatot, megismerkedhetnének a keleti filozófiákkal, buddhizmussal, stb, stb.

Ma semmi mással nem törődik a környezetünk, hogy egymást taposva egyre többet és többet (anyagi javakra gondolok) megszerezhessenek maguknak. Aztán amikor megvan a több - rájönnek, hogy van akinek mégtöbb van és ezért aztán már megint boldogtalannak érzik magukat.

Igazából az ember még nagyon társaságra sem talál, ha olyan embereket keres, akinek az értékrendje hasonló. Bármennyire is óhajtanám azt a változást aminek július 17 után be kellett volna következnie - túl kevesen vagyunk még hozzá.

Még kevesen, de egyre többen.
A letöltős topikból hatalmas mennyiségű irodalmat szedtem össze, hála azoknak, akik nem sajnálták a fáradságot és digitalizálták és feltöltötték a könyveket. A rendezése is jó nagy munka volt. Azon morfondíroztam, hogy minek nekem, míg élek sem tudom elolvasni mindet... Az utóbbi időben arra figyeltem fel, hogy sorra jelentkeznek olyan ismerősök, akik egy-két éve kerekperec szamárságnak titulálták a lélek dolgaival való foglalatosságot, hogy javasoljak valami olvasnivalót a témában. És én a többiek áldozatkészségének hála, tudok küldeni. Sőt választék is van. Azt tudom mondani nekik, ha nem érint meg, hagyd, keressünk másik könyvet, az lesz a te olvasmányod. Biztos vagyok abban, hogy aki már keres, az előbb-utóbb talál is. Ő már a mi emberünk! :D
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Egybeesés

Szóval az, hogy ezek a gondolatok itt és most, ezen az oldalon is előkerültek, számomra azt jelenti, hogy érezzük a nyomást, a változási kényszert és kicsit tehetetlennek is érezzük magunkat.

Éppen azon gondolkodtam, hogy hírt adjak-e ebben a rovatban, a nagy lehetőségről, ami készül évvégén, és úgy látom, hogy minden egybevág és nem töprengek azon, hogy az általam nyitott témába beleillik-e. (Látjátok én is fejlődök. :))

Szóval a cikk első részét emailban kaptam és bemásolhatnám, de inkább megadom a honlapot. De előbb a lényeg:

"... az Égiek szerint tavaly 145 ember érte le ezt a szintet (Krisztus Tudatosság) a világon, amely szám 2007-ben megduplázódhat -. És ráadásul, ha azon Fényküldöttek között, akikre ez az egész folyamat bízva van, olyan harcok dúlnak, amilyenket látunk, akkor bizony rá kell ébrednünk, hogy ez a közösség jelenleg még nem lenne képes arra az egyéni érdekek és ego motivációk fölötti összefogásra és szívminőségre, amelyből a bolygó szintű dimenióváltás hídja megépülhetne."

"Azt is fontos tudatosítanunk, hogy egy Krisztus Tudatosság állapotába kerülő ember valószínűleg már újra szeret élni itt, és bizonyosan nem bánja, hogy van még ideje a szeretet és égi bölcsesség kifejezésére, s hogy van még ideje nagyon sok ölelésre. Az ilyen ember - a homo divinitus - megérzi, hogy milyen csodálatos dolog ezen a gyönyörű bolygón élni, érezni és szeretni egymást, megérinteni egymást - melyért még az angyalok is feláldozták a halhatatlansáukat időnként!"

A tobábbiakban megtudhatjuk, hogy 2007. december 29-e a Globális Sorskorrekció napja és a kollektív kiengesztelődés napja lesz. Lehetőség nyílik a sorscsomók feloldására, a Szentlélek gyógyítására.

Elérhetőség: http://www.yahunagaia.hu/ a globális sorskorrekció pont alatt.

Remélem sokan találkozunk ezen a napon az "éterben".
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon lelkesítő amiről szólsz Mira! Egyből meg is néztem a belinkelt honlapot. A lelkesedésem csak nőtt ott olvasva... egy pontig. Eddig:

A Santé di Om - Sorskorrekció meditációs cd ára 2900 Ft
Ezúton is kérünk mindenkit, hogy ebben is kövesse a spirituális erkölcs íratlan szabályait és tisztelje meg a munkánkat azzal, hogy nem másolja és sokszorosítja ezt a meditációs hanganyagot! Köszönjük!)

Ez valahogy kedvemet szegte. Még nem tudom, pontosan mit gondoljak felőle. A lelkesedésemet mindenesetre lelohasztotta.:(
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon lelkesítő amiről szólsz Mira! Egyből meg is néztem a belinkelt honlapot. A lelkesedésem csak nőtt ott olvasva... egy pontig. Eddig:

Ez valahogy kedvemet szegte. Még nem tudom, pontosan mit gondoljak felőle. A lelkesedésemet mindenesetre lelohasztotta.:(

Hát tudod, én már rég csatlakoztam volna a csapathoz, de a tanfolyamaik is nagyon drágák, a könyveik is. Viszont mivel a letöltésekből jutottam dr. Czeizel Beatrix csillagkódok meditációihoz, amik nálam nagyon jól működnek, úgy döntöttem megéri ez az összeg. Ha belegondolsz, egy utazás és egy egynapos előadás biztos többe kerülne.
Úgy nézem, hogy ez egy lehetőség azoknak, akik nem járnak oda tanfolyamokra. Nyilván a felemelkedés szükségszerűsége miatt tették közzé. Hát ára van, és van mi elé sorolni biztos...
Lehet, hogy kis példányszában van rá igény? Ráadásul egyszer használatos.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát tudod, én már rég csatlakoztam volna a csapathoz, de a tanfolyamaik is nagyon drágák, a könyveik is. Viszont mivel a letöltésekből jutottam dr. Czeizel Beatrix csillagkódok meditációihoz, amik nálam nagyon jól működnek, úgy döntöttem megéri ez az összeg. Ha belegondolsz, egy utazás és egy egynapos előadás biztos többe kerülne.
Úgy nézem, hogy ez egy lehetőség azoknak, akik nem járnak oda tanfolyamokra. Nyilván a felemelkedés szükségszerűsége miatt tették közzé. Hát ára van, és van mi elé sorolni biztos...
Lehet, hogy kis példányszában van rá igény? Ráadásul egyszer használatos.

Ha hasznos és jól működik, természetesen megéri.
Nem annyira a pénz szükségességén akadtam fenn, hiszen vannak költségeik is és aki anyagból van, annak azt fenn is kell tartania. Disszonánsnak hangzott, hogy karikírozva: "Gyertek, mentsük meg a bolygót! Itt a segédlet, de fizess érte, de biztosan fizesd meg az árát!"

Kósza elmeficam: mi van, ha azért lesz újabb kudarc, mert hiányzott egy ember, aki nem tudta kifizetni a segédlet árát? Remélem, nem így lesz, de elvileg lehetséges.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne haragudjatok, hogy negativan szolok hozza....en vagyok az elso aki kiall a metafizika es tanitasai mellett, de...
Amikor valaki azzal jon, hogy az "egiek szerint" meg a lato vagy medium "azt mondta" "kiolvasta" stb. akkor a hatamon felall a szor.:33::22:
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne haragudjatok, hogy negativan szolok hozza....en vagyok az elso aki kiall a metafizika es tanitasai mellett, de...
Amikor valaki azzal jon, hogy az "egiek szerint" meg a lato vagy medium "azt mondta" "kiolvasta" stb. akkor a hatamon felall a szor.:33::22:

És részletesebben el tudnád mondani, miért érzel így?
Minden mediális közléssel így vagy? Pedig lehet válogatni köztük, van kínálat bőven. :p
 
Top