Rongyot rázni és ruhát teregetni tilos Magyarországon.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Február 16.

Melitta - 2013 Február 16, 19:46
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  takaritas.jpg

  Lázár János. A lézerblokkoló használatát nem szabályozzák.

  A lakosság érdekében a lakosság életét nehezítő rendeletet hozott több, önkormányzat. Különösen Lázár János szűkebb pátriája, valamint a 47 ezer forintból élő Zsiga Marcell miskolci alpolgármester lakóhelye jár élen a rendeletalkotásban.

  A gyalogos közlekedést jelenleg még nem büntetik, és a hanyattesés sem minősül szabálytalanságnak, ám egy sor, eddig természetesnek tartott tevékenység pénzbüntetést von maga után.
  Hódmezővásárhelyen a labdázást és a nyilvános ruhateregetést is büntetik, Miskolcon pedig a portörlő rongy kirázása kerülhet 50 ezer forintba a lakóknak. Az önkormányzatok azt mondják: a lakosság érdekeit nézik.


  Korábban az Alkotmánybíróság megsemmisítette az önkormányzatok felhatalmazását, hogy szabályozhatnak bizonyos magatartásokat, január 1-jétől azonban az új önkormányzati törvény ismét lehetőséget ad a helyi rendfenntartásra.
  Hódmezővásárhelyen – bár mérsékeltek a büntetési tételek – tilos nyilvánosan ruhát teregetni, vagy zöldterületeken labdázni, gördeszkázni.


  “A szabályozások célja a városkép védelme, így óvjuk a közösséget” – mondta Göbl Vilmos, a helyi önkormányzat szóvivője. “Számtalan szabályozás a lakossági panaszok miatt született meg, semmiképp sem célunk szanciókkal sújtani a lakosságot” – tette hozzá.


  Labdázni Csörögön sem lehet, Ózdon pedig nem tarthatja meg a saját kutyája kölykeit az ember. Miskolcon a rongy kirázása 50 ezer forintba kerül.

  MTI
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Február 16.

  1. rosszcsont21
   rosszcsont21
   ez így kicsit zűrzavaros lesz...:confused:
  2. Tűz*
   Tűz*
   Jogos. Labdázzon a gyerek a lakásban, ne a játszótéren, hiszen az nyilvános hely. Majd lázár jani bácsival megvetetjük az új csillárt, ha a labda véletlenül odapattan.
   A port is a lakásban kell a rongyból kirázni, mert nincsen elég légúti beteg.

   Jaj, ha a hülyeség fájna, sokan már ordítanának!:twisted:
  3. Gomojja
   Gomojja
   Sajnos minden túl van szabalyozva
  4. apaa
   apaa
   Amit nem ismerünk azt tiltjuk!Ami másnak szükséglet azt elvesszük.Ami nem a miénk az másnak se legyen!Ami ...sajnos ilyen egyszerű logika uralja a dzsentri majmoló közélet dominánsait.
  5. nyililona
   nyililona
   A port nem büntetik, hogy bejön az ablakon? :mad:
  6. Mokuslany
   Mokuslany
   Hát ezek nem normálisak!!
  7. Sárospatak
  8. patr
   patr
   Lassan már azt is szabályozni fogják , hogy hol és mikor vehetünk levegőt!
  9. zsuzska kovács
  10. eston
   eston
   Te jó ég ezek nem normálisak, és ez mind a lakosság érdekében...:(
  11. Genialis
   Genialis
   A lakosság védelmében , ezeket a marha képviselőket be kell zárni valahova jó mélyre!
  12. Zoli_USA
   Zoli_USA
   Még a portörlő kirázását megértem valahogy. Ugye valaki mondjuk ott lakik az első emeleten, kirázza a porrongyot, s a por lefelé száll, a járókelők fejére, és beszívják. Oké. De a ruha TEREGETÉSÉT miért?! Az kinek árt?! Meg mi az hogy nem lehet megtartani a saját kutyám kölykeit?! Mégis, kié azok a kutyakölykök, ha nem azé, akié a kutya is?! Egyáltalán, mit kell csinálni velük ha nem megtartani - kirakni valahova az útszélre hogy elpusztuljanak/éhendögöljenek lassan, vagy az a kötelességem hogy saját magam fojtsam vízbe őket vagy verjem agyon?! Vagy ezentúl lesz vállakozás alapítva erre, mondjuk Kutyagyilkos BT, s azt kell hívni hogy nyírja ki a kutyakölyköket, s az elvégzett munkáért fizetni kell nekik, persze számlát is adnak róla?! Vagy állami intézmény lesz ez, Állami Kutyátlanító Szakszolgálat és a munkája ingyenes lesz, de persze állami pénzből fenntartva, s így végső soron az adónkból fizetjük?! HOL VANNAK ILYENKOR AZ ÁLLATVÉDŐK?!

   Félreértés ne essék, én alapvetően NEM KEDVELEM A KUTYÁKAT. A macskákat sokkal inkább. DE AMI SOK AZ SOK, s különben is itt nem elsősorban a kutyákról van szó, hanem az emberek állampolgári jogairól!

   Melitta, valld be hogy ez csak egy túl korai, megelőlegezett ápriliselsejei tréfa, mert ezt el se akarom hinni! Tudom hogy a magyarok bunkók, meg barbárok, meg civakodóak, jogászkodóak, nincs köztük összetartás, meg minden, de EKKORA baromságot és ENNYIT egyszuszra nem tudok elhinni róluk.
  13. Melitta
  14. jasszemúj
   jasszemúj
   Parlamentáris Diktatúrában MINDENT SZABADkiss
  15. KrisztiSanyi
   KrisztiSanyi
   Egyetértek mindenkivel, aki szerint ezek baromságok, DE:

   amikor a negyedik emeleten lakó sógornőm lazán lesepri a folyosóról a retket a korlát alatt, és alatta mind a három szintet beteríti, akkor én is kitépném a haját, pedig nem ott lakok, csak látom... ugyanígy tesz a szőnyegek kirázásával is...
   ja, és a kedvencem az volt, amikor a frissen festett csöpögő ruhákat kitette száradni, és az alatta lakónak mindene pöttyös lett....

   Fordított esetben már taranyát-baranyát bejárt volna a panaszaival!

   Na de: én falun lakok, kérem, hogy a cikkben leírt lakosságvédelmi megfontolásból tiltsák be télen a fűtést, mert ha nem jó a széljárás, akkor a szomszéd füstjét kell szagolnom fahordás közben...............!!!!!!!!!!!!!:D:D
  16. zsuzska kovács
  17. ariel56
   ariel56
   Mi több, birói itélet szerint Nashville-ben a feleség joggal megtagadhatja a házaséleti kötelezettségeket ha a férj lába büdös és nem mossa meg.

   Vágtok be ide félrevezetö cikkeket...
  18. Melitta
   Melitta
   Kedves Ariel56
   Lazar Janos ma Mo. elso 5 vezeto emberei kozott van. Nem hiszem,hogy felrevezeto nyilatkozattal traktalna az MTI es a lakossagot.
  19. erzsipe
   erzsipe
   A jogszabály sajnos létezik és alkalmazzák.
   Sajnos ez nem áprilisi tréfa.
   Egyeseknek mindent szabad, ketteseknek nem.
   Erre példa a mai cikk az engedély nélküli fakivágásról bicske környékén az új földesurak esetében, vagy a 280 milliárd nyugdíjvagyon bukásról, vagy az egyetemisták listázásáról.
   És mennyi minden lehet, amiről nem mernek írni, nem mernek szólni.
   jobboldali gondolkodású ember is elszörnyed az intézkedéseken, a dölyfös rendeleteken.

Megosztás