Seth-idezetek,tanitasok

ionon

Kitiltott (BANned)
Seth kapcsolatban egy fő problémám van elismeri hogy földi ember nem érheti ei azokat a felismeréseket és tudást amiben mostanság él( a könyvek írására értem időben).
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Seth kapcsolatban egy fő problémám van elismeri hogy földi ember nem érheti ei azokat a felismeréseket és tudást amiben mostanság él( a könyvek írására értem időben).

Mar mint ugy erted hogy az emberi eletben nem tudsz olyan tudatossagra jutni ahol most Seth "tart"?
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
"Mint azt e könyvben kevéssel korábban már említettem, a normális, éber tudatod folyamatosnak t[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ű[/FONT]nik számodra, általában nem figyelsz fel az üres területekre,pedig tudatod er[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]sen fluktuál. Tudatod nagy mértékben csak önmaga és érzékletei emlékeit [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]rzi. A normál tudat számára tehát úgy fest a dolog, mintha nem is léteznének másfajta tudatok, sem más tudatállapotok, tudati szintek. Ha "üres területeket" talál és "visszatér", azonnal kitörli annak emlékét, hogy egy pillanatra nem m[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ű[/FONT]ködött.

Elfelejti, hogy megbotlott. Nem veheti észre az alternatív tudatot, amíg azonos önmagával, hacsak a megfelel[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]módszerekkel rá nem veszed, hogy magához térjen az emlékezetkiesésb[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]l."



Seth konyve II. kotet 92. oldal.
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
"A ti fejl[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]déssel és gyarapodással kapcsolatos fogalmaitok is magukban foglalják a tökéletesség felé tartó, lineáris, egyirányú haladás képzetét, tehát számotokra nehéz volna elképzelni a valóságban létez[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]rendet. Egy befejezett, kész Isten vagy Minden Létez[FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT+1]ő végül megfojtaná, amit teremtett. A tökéletesség fogalma ugyanis azt jelenti, hogy létezik olyan pont, amelyen túl a fejl[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]dés lehetetlen, a kreativitás véget ér.[/FONT]

Olyan rend volna ez, amelyben csak a predesztináció uralkodnék: amelyben minden részlet az el[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő​
re megszabott rendbe illeszkedhet bele, és nincs szabadsága változtatni az adott mintán. Létezik rend, de ezen a renden belül szabadság uralkodik; a kreativitás szabadsága. Minden Létez[FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT+1]ő[/FONT]nek ez az a tulajdonsága, amely lehet[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]vé teszi, hogy az állandó keletkezés állapotában legyen.
Mármost ebben az állandó keletkezésben vannak olyan állapotok, amelyeket befejezettnek nevezhetnél, de ha azon a ponton megsz[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ű[/FONT]nt volna a kreativitás, a teljes létezés csikorogva megállt volna. És ez a hatalmas bonyolultság mégsem áttekinthetetlen z[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ű[/FONT]rzavar; ami azt illeti, olyan egyszer[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ű[/FONT], mint egy mag."[/FONT]​


Seth konyve II. kotet. 106. oldal.
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
"Minden Létez[FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT+1]ő [/FONT]benne él Önmaga legkisebb részecskéjében is, például a molekulákban is ott él a tudata. Önmaga részeit –vagy Önmaga teremtményeit – felruházza saját képességeivel, amelyek aztán ihletként,
hajtóer
[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]ként, vezérfonalként vagy elvekként m[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ű[/FONT]ködnek; amelyek által ezek a részek önmaguk, saját világuk és rendszerük megteremtésére törekednek. Ez mindeneknek szabadon megadatott.
Ezeket az er[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő​
ket és képességeket e teremtmények sokféle módon használják. A ti esetetekben az emberiség e képességek használatával
formálja önnön valóságát. Megtanulja jó és hatékony használatukat. A létezéséhez használja
[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]ket. Ezek képezik valóságának alapjait. E kereten belül az emberiség egyénekként és egységes egészként is látszólag hibákat követ el, betegségeket, halált, nyomorúságot idéz önmagára, ám a világ megteremtéséhez mégis ezeket a képességeket használja.
Teremtményeit megfigyelve az emberiség megtanulja, hogyan használja jobban képességeit. Bels
[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]fejl[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]dését azáltal ellen[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]rzi, hogy megfigyeli munkájának fizikai megvalósulását. A munka, maga a valóság akkor is kreatív eredmény, ha olykor esetleg tragédiát vagy kimondhatatlan iszonyatot tükröz."


Seth konyve II. kotet 107. oldal.
[/FONT]
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
"A betegséget, a szenvedést nem Minden Létez[FONT=TimesNewRomanPS-ItalicMT+1]ő[/FONT], nem Isten vagy valami küls[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]hatalom mérte rátok. Ezek a tanulási folyamat melléktermékei, ti teremtettétek[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]ket, és önmagukban teljesen semlegesek. Másfel[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]l pedig a puszta életetek, valóságotok, a bolygótok és az egész természet, a teljes lét, amelyben tapasztalataitokat gy[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ű[/FONT]jtitek – mindezeket ti magatok teremtettétek az említett képességek felhasználása által.
A betegség, a szenvedés a kreatív energia tévútra kerülésének eredménye. Mégis részei a teremt[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]er[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]nek. Ugyanabból a forrásból származnak, ahonnan az egészség és az életer[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]. A szenvedés nem tesz jót a léleknek, kivéve, ha általa megtanuljátok, hogyan vessetek véget a szenvedésnek. Ez a szenvedés célja."


Seth konyve II. kotet 108. oldal.
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát nem ezt mondottam. Tudok olyan tudatosságba jutni ahol Seth tart mostanság

Gratulalok hozza:)
A kerdesem az hogy ezek csak bepillantasok - marmint csak futolag tudod ott tartani magad - gondolom,mert ha allandoan tudnad ott tartani magad akkor nem lennel itt mar:)
 

ionon

Kitiltott (BANned)
Gratulalok hozza:)
A kerdesem az hogy ezek csak bepillantasok - marmint csak futolag tudod ott tartani magad - gondolom,mert ha allandoan tudnad ott tartani magad akkor nem lennel itt mar:)
Dolgozok rajta, ha nem sikerül hát nem sikerül, majd sikerül azoknak kik keresik a keresést. Csak bepillantások:!:
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Ertem es tudom mirol beszelsz mert mar nekem is volt szamtalan ilyen fuggony elhuzasom.Bar nem tudom tartosan ott tartani a tudatomat de azert nyilik az az ablak:)
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
"Én egyszer[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ű[/FONT]en csak azt akarom, hogy rájöjjetek: ha ez az élet transzállapot, akkor tudatotokat a nagyobb valóságokra is irányíthatjátok, mert azok ugyanúgy léteznek. Éppúgy tudatában lehettek nagyobb identitásotoknak, ahogy én. Önmagatok

csodájának kell[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]s közepében ültök, és jeleket követeltek. Bels[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]látásotokat szeretném felnyitni. Tudd magadról: csak azokat a gondolatokat, ideákat, komplexusokat fogadod el, amelyek megfelelnek jelenlegi céljaidnak. Nem lehetsz tehát el[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]z[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]életedb[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]l maradt neurózis áldozata, és jelenlegi életedben nincs olyan szorongás, amit le ne küzdhetnél.

Nem azt mondom, hogy szükségszer[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ű[/FONT]en le is küzdöd, de a képességed megvan hozzá. A döntés a tiéd, és attól függ, milyen megértési szinten vagy éppen. Nem történhet meg, hogy egyik valóságszintr[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ől a másikra hajszoljon egy félelem, amelyet nem értesz. Nem fenyegethetnek kisgyermekkorodból vagy úgynevezett el[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]z[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]életeidb[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]l megmaradt félelmek, kivéve, ha oly mélységesen hiszel a félelemben, hogy aláveted magad; megengeded, hogy legy[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]zzön. A valóság csodás tárházából minden személyiséged szabadon kiválaszthatja és kifejlesztheti azokat az élményeket és érzelmeket, amelyeket te akarsz, és elvetheti azokat, amelyeket nem akarsz.[/FONT]
Hadd ismertessek egy konkrét példát, amelynek mindegyik[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő
tök hasznát veheti a maga módján. Tegyük fel a legrosszabbat; tegyük fel, hogy ebben az életedben ilyen adottságokkal rendelkezel: szegény vagy, egy kisebbségi népcsoport tagja, intellektusod fejletlen, n[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]vagy, komoly testi fogyatékosságod van, és nem vagy szép. Nos, mindezeket a kihívásokat az úgynevezett el[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]z[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]életben állítottad önmagad elé. Ez nem azt jelenti, hogy nem használhatod minden bátorságodat, minden elszántságodat problémáid megoldására. E problémákat abban a reményben állítottad önmagad elé, hogy meg fogod oldani [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]ket. Nem arról van szó, hogy malomköveket kötöttél a saját nyakadba, el[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]re abban reménykedve, hogy belefulladsz a vízbe.
Csak annyit kell tenned, hogy felismered szabadságodat. Az általad ismert valóságot te magad teremted, éspedig nem ezoterikus értelemben, nem jelképes értelemben, nem filozófiai értelemben. Nem valami fels[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]bbrend[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ű [/FONT]lélek formálja számodra –
terhet [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő
rá sem rakhatod át. A múltban – egyénileg és csoportosan egyaránt – egy istent vagy a végzetet hibáztattátok személyes valóságotokért – illetve azért, ami nem tetszett bel[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]le.
A személyiség a legnagyobb ajándékban részesül: mindenki pontosan azt kapja, amit kapni akar. Mindenki a semmib[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]l alkotja meg saját életét. Ha ez az élet nem tetszik, tekints önmagadba, és változtasd meg. De arról se feledkezz el, hogy örömeidr[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]l és sikereidr[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]l is te magad tehetsz, és hogy a valóság megteremtéséhez szükséges energia a bels[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő [/FONT]Ént[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ő[/FONT]l származik. Hogy ki mit kezd vele, azt mindig az adott személyiség
dönti el."

Seth konyve II. 230. oldal
[/FONT][/FONT]
 

injekció

Állandó Tag
Állandó Tag
A Seth szövegek tanulmányozás során az ember több felfedezésre jut önmagával kapcsolatban.Olyan ezoterikus fogalmakat, mint pl materializáció, tudatkoncentrálás,valóságszintek,álombeli állapotok és még több más, olyan szinten magyaráz el, h aki érdeklődik e téma felé megérthesse.
Legszívesebben le sem tenném ezeket a könyveket ha elolvastam kezdeném előlről, olyan mintha vmi a kezembe akadt volna amire már régóta kerestem a választ és most itt van előttem.
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
A Seth szövegek tanulmányozás során az ember több felfedezésre jut önmagával kapcsolatban.Olyan ezoterikus fogalmakat, mint pl materializáció, tudatkoncentrálás,valóságszintek,álombeli állapotok és még több más, olyan szinten magyaráz el, h aki érdeklődik e téma felé megérthesse.
Legszívesebben le sem tenném ezeket a könyveket ha elolvastam kezdeném előlről, olyan mintha vmi a kezembe akadt volna amire már régóta kerestem a választ és most itt van előttem.

Igen, ez pontosan igy van.En kabe 3-4 eve nem tudom lerakni Seth konyveit.Olyan szinten tisztan magyarazza el a dolgok miertjet hogy nincs tobb kerdes.Ha mindenki olvasna akkor asszem a sok uj "tanito" akik naponta adnak ki konyveket ehen maradnanak.Olvasas kozben a konyv hatasara tobbszor kerultem tudatmodosult allapotba.Ami eddig egyetetlen egy konyvnel nem volt tapasztalhato.Pedig azert olvastam egyparat.
Persze sokan lerakjak mert nehez megerteni.De ha egy magyarazatot - de eleg talan egy-ket mondat is - betudsz illeszteni a sajat valosagkepedben onnantol mar nincs megallj.Szinte hipnozisban tart a konyv es csak is azert mert igazsagot irja le kokemenyen semmi mellebeszeles.:)
 

ionon

Kitiltott (BANned)
A Seth szövegek tanulmányozás során az ember több felfedezésre jut önmagával kapcsolatban.Olyan ezoterikus fogalmakat, mint pl materializáció, tudatkoncentrálás,valóságszintek,álombeli állapotok és még több más, olyan szinten magyaráz el, h aki érdeklődik e téma felé megérthesse.
Legszívesebben le sem tenném ezeket a könyveket ha elolvastam kezdeném előlről, olyan mintha vmi a kezembe akadt volna amire már régóta kerestem a választ és most itt van előttem.
Fejlesz saját gyakorlatokat akkor tudod igazán megérteni amit ad számunkra Seth, mert addig csak elmélet minden. :4:
 

lagzi07

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem választhatod el a filozófiát az élettől, mert gondolataid és véleményeid adják meg életed értelmét és hajtóerejét.
 

lagzi07

Állandó Tag
Állandó Tag
Most létezik minden valószínű világ. Most létezik a bármely valóságban lévő legparányibb aspektus összes valószínű variációja is. Állandóan be- és kiszövődsz a valószínűségekből, szedegetve és választva, ahogy előrehaladsz. A testeden belüli sejtek ugyanezt teszik.
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Seth könyve volt az első olyan könyv, amit spirituális témában a kezembe került...fiatal voltam, nehéz időszakon mentem keresztül, válaszokat kerestem a kérdéseimre...adott...sokat...persze az elején kételkedtem (mint általában mindig), mert annak ellenére, hogy nehéz olvasmány, nem találtam benne ellentmondásokat...kristálytiszta volt minden, sehol egy zavaros rész, túl szép, gondoltam. nagyon meg lett szerkesztve....gondoltam. Aztán rá kellett jönnöm, hogy nagyon sok tapasztalatommal összevágott (álmok, tudatos teremtés, lehetségességek rendszere, kvantumfizikai ismereteim, stb.) így elfogadtam, megszerettem, az egész sorozat a mai napig az egyik kedvencem...Az tetszett nagyon, hogy maga Jane Roberts volt a fő kételkedő, és míg olvastam a Seth megszólal-t, nagyon magamra ismertem (a kételkedőben) Talán ezért is tudtam aztán elfogadni azt, ami benne van. A mai napig nem találtam ellentmondást más, számomra is fontos, értékes tanításokkal...sokszor előveszem, bele-bele olvasok, és újra rácsodálkozok, hogy jéé, tök jó....még mindig...ja, és nem akar megtéríteni, eladni nekem semmit, nem akar belőlem meggazdagodni, a mainstream-et meglovagolva bizniszt csinálni. A mai spirituális irodalom tele van hazugsággal és csúsztatással...nagy üzleti vállalkozás lett az egész...lassan ritkaság számba megy, hogy valami talán az igazságról szól... ezért is maradok meg (talán örökre) kételkedőnek minden készen szervíroztott "igazsággal" szemben...
 
Oldal tetejére