Száműzik a dohányfüstöt

133

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden épületben összegyűjteném a dohányosokat egy zárt helyiségbe és kötelezném őket a dohányzásra...
 

redlion

Kitiltott (BANned)
Mindenhonnan (buszmegálló,vasútállomás,kórházak) ki kéne tiltani a dohányosokat, mert károsítják mindenki egészségét. Be tiltanám a dohányzást, mint ANNO Amerikában a szeszt.

Anno Amerikában akkor is, most is piálnak, mint az állat. Amúgy meg senkinek semmi köze hozzá, hogy megállókban! vasútállomáson, vagy kijelölt helyen bagóznak. Ezt úgy mondom, hogy jó pár éve nem bagózom.
 

botanika

Állandó Tag
Állandó Tag
Egészségtelenül élni dohánymentesen is lehet! Szerintem a demokráciába beletartozik az is, hogy dohányozhasson, aki akar. Én nem akarok, de engem nem zavar, ha valaki dohányzik arra kijelölt helyen. De megszüntetném minden egészségügyi és oktatási intézményben a kijelölt dohányzó helyeket is. Vannak munkakörök, amik személyes példamutatás nélkül nem hitelesek.

Neked van igazad. Amikor a lágy drogok legális használata mellet kampányol az egyik párt és senkit nem zavar, hogy családok élete mehet tönkre az alkoholizmus miatt, miért pont a dohányzókat kell üldözőbe venni?
Egyik sem egészségesebb a másiknál.
A benzingőztől is meg lehet fulladni a városban, tiltsuk be a gépkocsik használatát is.
 

Sir Loftung

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem semmi bajom azzal ha szívják a cigit, csak a füstjét ne fújják ki

mindenkinek szíve joga hogy mérgezi magát, de ez lenne egy nagy találmány, vagy ez már kibernetika?
 

Norie

Új tag
Megosztja a vélemyényt, bár szerintem még mindig jobb., mintha kitiltanák a dohányosokat az ilyen helyekről. Kórházban hasonlókban vannak kijelölt dohányzóhelyek,de vélemyényem szerint az éttermekben jó ez a kialakítás, mert a nem dohányosok legalább nem panaszkodnak folyamatosan, hogy füstben kell "elkölteniük" a vacsorájukat, ebédjüket.
 

sipiandi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenkinek jogában áll mérgezni magát, de kizárólag csak magát! Az a legszomorúbb, ha egy KISMAMA dohányzik. Annak nem lenne joga. Nagyon különbözőek vagyunk, de tisztelnünk kell a másikat, még akkor is, ha Ő éppen a még meg nem született gyermekünk. Én is dohányos voltam, de nem kényszerítettem másokat arra, hogy az én cigarettám füstjét szívják.
 

ryoss

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is utálom a cigifüstöt!!!
Tiszta büdös leszek tőle,főleg a hajam...állandóan beveszi a cigiszagot.
UTÁLOM!
 

Firefly21

Új tag
szerintem is felháborító, hogy nincsenek tekintettel azokra akik nem dohányoznak, az ő döntésük, hogy mérgezik magukat, a mi döntésünk h nem...
 

Ágó13

Állandó Tag
Állandó Tag
Én még SAJNOS dohányzom, de nem minden "bagós" egyforma! Soha nem dobom el az utcán a csikket (bár nagyon kevés a szemetes!), mindig odafigyelek, hogy még csak véletlenül se fújjam más irányába a füstöt. Számomra teljesen egyértelműek ezek a dolgok. Ellenben nem szeretem, ha megkülönböztetnének azért, mert dohányzom. Tiszteletben kell tartani minden embert és odafigyelni egymásra. Talán az segít...
 

atoht

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden épületben összegyűjteném a dohányosokat egy zárt helyiségbe és kötelezném őket a dohányzásra...

Én is ezt tenném az olyan felfogásúakkal mint te. Kíváncsi lennék meddig bírnátok és mely tulajdonsággal rendelkező társa(i)tokat közösítenétek ki először.
Arra nem gondoltok hogy az állandó feszültségkeltő agresszív magatartásotok is káros az egészségre (nem csak a tiétekre).
 

hontalan

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk Januártól nem lehet dohányozni.
Azáltal, hogy én nemdohányzó vagyok örültem a döntésnek.
Az emberek elfogadták és semmi gondot nem jelent a kertben, télikertben vagy utcán cigizni.
 

Amras

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy olyan helyiségben ahol dohányzók és nemdohányzók lehetnek együtt két lehetőség van... Ha valaki bagózni akar akkor kimegy a teremből, vagy nyugodtan rágyújt és a nemdohányzók mennek ki.... Asszem egyértelmű hogy az utóbbi nem lenne túl értelmes megoldás. Szép is lenne ha néhány percenként amikor valaki rágyújt akkor a maradék 80% feláll és pár perc múlva visszajön, majd néhány perc múlva ugyanez... Persze ki lehet bírni azt is ha más bagzik egy szobában a nemdohányzókkal, de miért kellene ezt elviselni??? Nekem nincs arra szükségem h más hülyesége miatt kapjak tüdőrákot és naponta kelljen hajat, meg minden ruhát kimosni... Lehet a bártulajdonosoknak szívás egy ilyen törvény. Erre lehet azt mondani hogy "értem én de leszarom". Nem hiszem h egy ilyen törvény miatt az összes kocsma be fog zárni :). Legfeljebb nem lesz külön dohányzó szoba, hanem aki rá akar gyújtani az kimegy szépen valahová ahol azt csinálnak amit akarnak...
 

fodike0

Állandó Tag
Állandó Tag
Én egyetértek ezzel a dologagl -gondolom sok más embertássammal ellentétben. Indokom pedig a következő: valamikor fiatal főiskolás korombamn én is dohányoztam, én is rágyújtottam a szórakozó helyeken, de amikor kiégettem egyik barátom legjobb pólóját, onnantó kezdtem egy kicsit másként látni a dolgokat. Vagy amikor egy étteremben azt láttam, hogy egy kisgyereknek kellett passzív dohányzás közben jóllaknia!
Engem ezek a dolgok meggyőztek arról, hogy ezen kezdeményezések nem is olyan értelmetlenek! Én így látom.
 

ivan924

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek a szándékkal. Otthon amúgy is annyit füstöl amennyit akar. De nyilvános ("zárt") helyen ne lehessen akárhol dohányozni. Szenvedélyes dohányosokat tudja zavarni amikor "friss" levegőről sűrű füstfelhőbe kell bemenniük, mit mondjon akkor az aki nem dohányzik (sőt, kifejezetten vigyáz a tüdejére)?
 
Oldal tetejére