Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez - új tagoknak.

Anyiska

Állandó Tag
Állandó Tag
érdekesség

A gránitszobrok rutinfeltárások során kerültek napvilágra III. Amenhotep halotti templomának északi részén. Az itt folyó ásatások azt célozzák, hogy feltárják és megőrizzék az utókor számára az épületegyüttest, amely egykoron Egyiptom legnagyobb temploma volt - olvasható a The Archaeology News Network régészeti hírportálon.
III. Amenhotep halotti templomának helyét meglehetősen szerencsétlenül választották ki, ugyanis túl közel van a Nílus által áradáskor elöntött területhez. Ily módon a templom alig kétszáz évvel a Kr.e. XIV. századi megépítése után romba dőlt.
Záhi Havvász, az egyiptomi Legfelsőbb Régészeti Tanács főtitkára közlése szerint az első szobortöredék a páviánfejjel ábrázolt Hapi 2,73 méter magas feje. A másik töredék - mindössze két láb. A 30 centiméteres csonk valószínűleg a XVIII. dinasztia fáraója, III. Amenhotep szobrából származik.
Mivel a templomkörzet északi részén rengeteg töredék került eddig elő, Záhi Havvász úgy véli, hogy a terület szobortemetőként szolgálhatott az ókorban. A szobroknak ugyanis rituális szerepük volt, így a sérült darabokat nem semmisítették meg, hanem eltemették a templom mellett.
A tervek szerint a feltárások 2027-ig tartanak, majd szabadtéri múzeumot létesítenek a helyszínen.
III. Amenhotep (Kr.e. 1392-1355) az újbirodalmi XVIII. dinasztia kilencedik fáraója. Harmincnyolc éven át tartó uralkodása alatt Egyiptom hatalma csúcspontját érte el, a birodalomban béke és bőség honolt, virágzott a kereskedelem és a kultúra. Monumentális épületek, köztük a luxori templomkomplexum és a karnaki templomegyüttes jelentős része, valamint szobrok sokasága fémjelzi uralkodását. Amenhotep nevét még ezer évvel később is a bőséggel, a gazdag terméssel hozták összefüggésbe. III. Amenhotepet Egyiptom trónján az egyistenhitet, a napkoronggal fémjelzett Aton kultuszát bevezető Ehnaton, majd unokája, Tutanhamon követte.
 

Anyiska

Állandó Tag
Állandó Tag
Így készítsd el a tökéletes lencsefőzeléket!

Lencsefőzelék

Hozzávalók:


  • 50 dkg lencse
  • 4 evőkanál étolaj
  • 4 babérlevél
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • pici ecet
A lencsét a főzés előtti este áztasd vízbe, hogy hamar megfőjön. Másnap tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Add hozzá a felaprított hagymát, illetve a babérlevelet. Sózd meg ízlésed szerint, majd fedő alatt párold puhára a lencsét.
Az olajat hevítsd fel, és szórd rá a lisztet. Készíts belőle közepesen sötét színű rántást, majd, mielőtt a főzelékhez kevernéd, add hozzá a pirospaprikát is. Rántsd be vele a főzeléket, és ízlésed szerint pici ecetet is adj hozzá, ettől kicsit pikánsabb íze lesz.
A lencsefőzeléket készítheted füstölt hússal is. Ebben ez esetben fél kiló húst főzz meg, majd kockázd fel. A főzővizében készítsd el a főzeléket, majd, mielőtt az ecettel ízesítenéd, keverd a húsdarabokat a lencséhez. Ebben az esetben csak csínján bánj a sóval, mert a füstölt hús önmagában is elég sós!
 

Anyiska

Állandó Tag
Állandó Tag
köhögés ellen is jó a csokoládé

Brit tudósok állítása szerint nemsokára hatékony köhögés elleni szert lehet előállítani a csokoládéból - adta hírül a BBC.

Felmérések szerint az Egyesült Királyságban évente 7,5 millió ember szenved két hétnél tovább kitartó köhögéstől. A jelenleg forgalomban levő köhögéscsillapítók ópiát-alapúak, és egyik legnépszerűbb összetevőjük (kodein) ráadásul narkotikum.

Októberben a brit Gyógyszereket és Egészségügyi Termékeket Szabályozó Ügynökség (Medicines and Health products Regulatory Agency, MHRA) azonban úgy döntött, hogy a gyermekek ilyen hatóanyagú készítményeket nem szedhetnek, azaz náluk megoldatlanná vált a gyógyszeres köhögéscsillapítás kérdése.

A kakaóban található teobromin nevű anyag azonban megoldást jelenthet a kérdésre, hiszen az íztelen hatóanyag kockázatok nélkül alkalmazható gyermekeknél is a kínzó köhögés enyhítésére.

A szakemberek szerint az új szer akár két éven belül a piacon lehet, a gyógyszer jelenleg a klinikai tesztelés végső stádiumában jár.
 

Anyiska

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen személyiség vagy a vércsoportod szerint?


Személyiség további cikkek...


  1. "A fizetett szex egyszerűen kényelmesebb"
  2. Mitől lehet erotikus egy kígyó?
  3. Rád is szüksége van valakinek...
  4. Mire jók rituális szokásaink, ünnepeink?
  5. S.O.S.! Küldjetek már nekünk is egy angyalt!


bezár X


HOROSZKÓP

Heti horoszkóp:
kos.png
bika.png
ikrek.png
rak.png
oroszlan.png
szuz.png
merleg.png
skorpio.png
nyilas.png
bak.png
vizonto.png
halak.png

Napi horoszkóp: Ma nagyon mélyek az érzelmeink, komolyan gondoljuk a szerelmet. Arra vágyunk, hogy teljes egészében eggyé válhassunk kedvesünkkel. Az egység élményhez vezető utat a gyengéd szexen keresztül valósítaná... folytatás harmonet.hu


Színes hírek





KONYHA & FÜRDŐ PIAC

Konyha & Fürdő előfizetés akár 50%-kal olcsóbban
Print Konyha & Fürdő
2.400 Ft / év

Bemutató Rendelés

Digitális Konyha & Fürdő
1.200 Ft / év

Bemutató Rendelés





Cégkártya









Cikk nyomtatása
|Hozzászólások (0)
| http://www.addthis.com/bookmark.php...eg_vagy_a_vercsoportod_szerint.html?hk=1&tt=0 http://www.addthis.com/bookmark.php...eg_vagy_a_vercsoportod_szerint.html?hk=1&tt=0 http://www.addthis.com/bookmark.php...eg_vagy_a_vercsoportod_szerint.html?hk=1&tt=0 http://www.addthis.com/bookmark.php...eg_vagy_a_vercsoportod_szerint.html?hk=1&tt=0 | Több


2010. december 30. 08:00 PP-Életforma
VÉRCSOPORT
Milyen személyiség vagy a vércsoportod szerint?

Az 1930-as évek óta hódít Japánban az a felfogás, mely szerint a vércsoportok alapján meg lehet határozni alapvető személyiségjegyeinket. Ez az elképzelés olyan népszerű itt, mint például a nyugati kultúrában a horoszkóp-készítés.



A tudósok ezt áltudománynak, babonának tartják, és egy tudományos vizsgálat sem tudta hitelt érdemlően bizonyítani; ettől függetlenül mégis töretlen népszerűségnek örvend.
Íme az egyes vércsoportok főbb jellemzői:
0-s vércsoport:
Rendkívül nyitott és társaságkedvelő ember. Bár nagy felfedező, mégsem sikerül mindig befejeznie azt, amit elkezdett. Nagyon népszerű, ami nem véletlen, hisz szeret a középpontban lenni, emellett kreatív és magabiztos típus.
A vércsoport
Bár külsőleg nyugodtnak tűnik, olyannyira törekszik a tökéletességre, hogy belül gyakran ideges, feszült. Szégyenlős, lelkiismeretes, megbízható és érzékeny ember. Valamennyi vércsoport közül ő rendelkezi a leginkább művészi hajlamokkal. Törvénytisztelő és pontos ember, ám rossz tulajdonsága a merevség, a makacsság és a túlzott öntudat.
B vércsoport
Erős akaratú, aki a céljaira összpontosít: ha elkezdi a feladatát, addig nem nyugszik, míg be nem fejezi. Természetesen tökéletesen. Individualista, aki a maga útját keresi és járja. Gondtalannak és vidámnak tartják. Szenvedélyes, rugalmas és optimista típus, aki azonban felelőtlen és feledékeny lehet.
AB vércsoport
Úgy is mondhatjuk, hogy a vércsoportok "tudathasadásosa", hisz lehetnek akár nyitott, akár szégyellős, magabiztos vagy félénk. Szavahihető és szeret másoknak segíteni. Természetéből fakadóan többnyire komoly és magányos. Kevésbé jó tulajdonsága, hogy tartózkodó, kritikus, határozatlan és nem bír megbocsájtani.
Érdekesség még, hogy Japánban az A vércsoport , míg Amerikában a 0-s vércsoport a leginkább elterjedtebb.
 

eveart86

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát,én nem vagyok babonás,azt hiszem,nem is fogok lencsét kotyvasztani.habár a fiúk szeretik,a franc se tudja...anyósom mindig rak bele citromkarikát.nem rossz,csak nekem fura
 

Anyiska

Állandó Tag
Állandó Tag
Mit árul el horoszkópod az indiaiak szerint?

Mit árul el horoszkópod az indiaiak szerint?

Az indiai horoszkóp kevésbé ismert rendszer az ezotériával foglalkozók számára is, pedig több ezer éve írták le először szabályait India szent irataiban, a Védákban. A védikus asztrológia megmutatja, milyen karmát hozunk előző életünkből, és ez hogyan befolyásolja létünket jelenlegi tetteinken kívül.

Indiában a hitvilág a reinkarnáción, vagyis az újjászületésen alapszik, úgy hiszik, higy a lélek nem merül feledésbe, és nem szűnik meg a halál után. Két élet között mi magunk választjuk meg sorsfeladatunkat, amelyet teljesítenünk kell. Az indiai horoszkóp tehát nemcsak tulajdonságainkról informál bennünket, hanem karmánkról és életcélunkról is - írja Marcus Schmieke a Védikus asztrológia című könyvében és egy asztrológiával is foglalkozó honlap. Nézzük hát, melyik jegybe tartozunk a védikus asztrológia szerint!Krokodil
(január 15.- február 13. )
A krokodil szülöttei elé az életben nem egy akadály gördül, módszerességükkel azonban könnyen elérhetik céljaikat, s munkahelyükön sem kell tartaniuk attól, hogy elmarad a várva várt előléptetés. A krokodil érzelmeit tekintve nyugodt, azonban éjszaka a legvadabb álmait is valóra váltja. Karmája szerint ebben az életében a munkahely, a karrier kerül előtérbe, csupán egyetlen szerelemre, a nagy Ő-re számíthat.
Korsó
(február 14.- március 14. )
Akárcsak a nyugati asztrológia szűz szülötte, a korsó ember is szemérmes. Konzervatív, ugyanakkor ellentétes ember; egyszerre vágyik arra, hogy valaki az oltalmába vegye, azonban szabadsága is megmaradjon. Kedves megjelenésű ember, gyakran mosolyog. Ebben az életében nem egyszer úgy érzi, hogy nem értékelik eléggé.
Hal
(március 15.- április 14.)

A halak büszke, és rendkívül kreatív emberek, ugyanakkor ritkán valósítják meg elképzeléseiket. A hal jegyű lélek ebben az életében már nem képes a hazugságra, s nagyon jók a megérzései, olykor akár titokzatosnak is tűnhet.
Kecskebak
(április 15.- május 15. )
Ambiciózus, intelligens ember, aki sokat ad mások véleményére, így nem egyszer kerül vezető pozícióba, vagy a társaság középpontjába. Kezdetben kicsapongó, később lehiggad. Ebben az életében tanulnia kell hibáiból, az emberek nem fogják feltétel nélkül csodálni, ez azonban fejlődését szolgálja.
Bika
(május 16.- június 16. )
A bika szülötte a művészetek nagy rajongója, romantikus és érzéki. Hűséges, nem rohan bele futó kapcsolatokba. Nem túl barátkozó típus, nehezen nyílik meg, de ha egyszer valakit megszeret, azt örökre a szívébe zárja. Szorgalmas és sok időt tölt munkával. Ebben az életben már nem az erőfitogtatás játsza a központi szerepet. Számára már a legfontosabb alapot a biztos családi háttér jelenti.
Emberpár
(június 17.- július 16. )
Akárcsak az ikrek szülöttei, az emberpár jegyében napvilágot látottak is mintegy kettős személyiséggel rendelkeznek. Imádnak másoknak tetszeni, rendkívüli humorérzékükkel bárkit levesznek a lábáról. Hangulatuk ingadozó, egyik pillanatról a másikra képesek önmaguk ellentétévé változni. Ebben az életben már nem kerülhetik el a konfliktusokat, hiszen egyszer felnőtté kell válniuk.
Rák
(július 17.- augusztus 17.)
A rák rendkívül érzékeny és érzelmes lény. Ragaszkodik társához, partneréhez, munkájához, családjához és mindenhez, amit egyszer megszeretett. Állandóan attól fél, hogy ezek bármelyikét elvesztheti. Ebben az életben a szeretet játssza a központi szerepet. Igyekszik minél több szeretetet adni és kapni. Anyagiakban olykor szerencséje lehet.
Oroszlán
(augusztus 18.- szeptember 17. )
Az oroszlán ember a luxus és a gyönyör rabja. Sokat ad a külsőségekre, legyen szó saját megjelenéséről, vagy értéktárgyairól. Nem szereti az értéktelen csecsebecséket. Becsületes ember. Ebben az életében a szerelmi- és testi kapcsolatok jutnak főszerephez.
Hajadon
(szeptember 18.- október 17.)
A hajadon rendkívül precíz, napja előre kitalált rend szerint zajlik. Olykor távolságtartónak tűnhet. Életében fontos szerepet játszik a becsületesség, és a másoktól való függés. Ritkán elég törekvő ahhoz, hogy önmaga ura legyen, legtöbbször mások árnyékában él és dolgozik. Ebben az életben nem kerül vezető pozícióba, s talán a szerelemben is partnerétől függ majd.
Mérleg
(október 18.- november 16. )
A mérleg társasági ember, rajong a másokkal kialakított kapcsolatokért. Rendkívül ragaszkodó és emberszerető. Ebben az életében a munkája és partnere iránti szeretete köti le. Odaadó, ezt azonban nem egy ember ki is használja.
Skorpió
(november 17.- december 16. )
Rendkívül energikus, életének minden területén szenvedélyes. Partnere általában odaadó, mert a skorpió ember szeret másokon uralkodni. Saját belső világát szinte soha nem mutatja meg másoknak. Szerelmi élete olykor zavaros. Alapvetően bizalmatlan.
Íj
(december 17.- január 14.)
Állandóan megújuló, rendkívül energikus teremtés. Mindenért tud lelkesedni és szinte mindig optimista. Ebben az életében megtanulja, hogy olykor a környezetének is engedelmeskednie kell.
 

eveart86

Állandó Tag
Állandó Tag
Brit tudósok állítása szerint nemsokára hatékony köhögés elleni szert lehet előállítani a csokoládéból - adta hírül a BBC.

Felmérések szerint az Egyesült Királyságban évente 7,5 millió ember szenved két hétnél tovább kitartó köhögéstől. A jelenleg forgalomban levő köhögéscsillapítók ópiát-alapúak, és egyik legnépszerűbb összetevőjük (kodein) ráadásul narkotikum.

Októberben a brit Gyógyszereket és Egészségügyi Termékeket Szabályozó Ügynökség (Medicines and Health products Regulatory Agency, MHRA) azonban úgy döntött, hogy a gyermekek ilyen hatóanyagú készítményeket nem szedhetnek, azaz náluk megoldatlanná vált a gyógyszeres köhögéscsillapítás kérdése.

A kakaóban található teobromin nevű anyag azonban megoldást jelenthet a kérdésre, hiszen az íztelen hatóanyag kockázatok nélkül alkalmazható gyermekeknél is a kínzó köhögés enyhítésére.

A szakemberek szerint az új szer akár két éven belül a piacon lehet, a gyógyszer jelenleg a klinikai tesztelés végső stádiumában jár.


akkor inkább ráfogom a csokira magára hogy egészséges és nem eszek íztelen köptetőt.
 

Anyiska

Állandó Tag
Állandó Tag
likőr receptek

Ír krémlikőr

Hozzávalók:


  • fél liter tejszín
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tubus sűrített tej
  • 2 dl erős kávé
  • 4 dl whisky
A kristálycukrot főzd karamellává kevés vízzel, közben melegítsd meg a tejszínt, majd öntsd a karamellára. Ez összeállhat, így addig főzd, amíg el nem olvad benne, de vigyázz, ne forrald.
Add hozzá a vaníliás cukrot, a sűrített tejet és a kávét. Melegítsd össze, majd hagyd kihűlni. Miután kihűlt, öntsd hozzá a whisky-t. Töltsd üvegbe, jól rázd össze, majd tárold a fagyasztóban.
Csokoládélikőr

Hozzávalók:
csoki1.jpg



  • 4 dl vodka
  • 1 dl rum
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 dl erős feketekávé
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 40 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
A cukrot a kávéval főzd sziruppá. A tojássárgáját a vaníliás cukorral keverd el, majd add hozzá a tejet, és állandó keverés mellett öntsd bele a forró szirupba. Tördeld bele a csokoládét, vedd le a tűzről, és addig kevergesd, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Amikor kihűlt, szűrd le, majd add hozzá az alkoholt és a rumot, jól keverd össze, és töltsd üvegekbe. Fogyasztás előtt két-három hétig hagyd állni.
Narancslikőr
narancs_facsaras.jpg


Hozzávalók:


  • 3 narancs
  • 20-30 pörkölt kávészem
  • pálinka vagy vodka
  • nádcukor
  • 5 literes befőttesüveg
A befőttesüveg aljára szórj egy ujjnyi nádcukrot. Az egyik narancsot tűzdeld meg a kávészemekkel, a többit vagdald be, de a héját ne metszd át. Ezeket dobáld rá a cukorágyra, és az üveget töltsd fel alkohollal. Zárd le az üveget, és négy hétig hagyd állni. Végül töltsd át egy szép üvegbe. Mint a legtöbb likőr, ez is lehűtve a legfinomabb.
 
Oldal tetejére