Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez - új tagoknak.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

falcon08

Állandó Tag
Állandó Tag
Lábujjhegyen a másik ajtóhoz lopakodtak, s a kulcslyukon át látták, hogy az ő kis optimistájuk sugárzó arccal labdázik a lócitromokkal.
 

fantazia

Állandó Tag
Állandó Tag
Szakad a hó nagy csomókban,
veréb mászkál lent a hóban.
Veréb! Elment az eszed?
A hóesés betemet.
Nem is ugrálsz, araszolsz,
hóesésben vacakolsz.

Fölfújtad a tolladat,
ázott pamutgombolyag.

Mi kell neked? Fatető!

Fatető!
Deszka madáretető.
 

fantazia

Állandó Tag
Állandó Tag
Pizzakifli

Hozzávalók:
5 dkg élesztő, 1 kockacukor, 6,5 dl langyos tej, 1 kg liszt, 25 dkg margarin, 1 evőkanál só, 2 tojás, 25 dkg reszelt sajt, 2 dl ketchup, pizza fűszerkeverék.

Az élesztót a kockacukorral 1,5 tejben felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, a margarinnal, a sóval, a tojással és annyi tejjel, hogy közepes keménységű tésztét kapjunk. Kelesztjük, majd 8 pogácsára formázzuk. Egyenként kinyújtjuk, 8 részre vágjuk, ketchuppal megkenjük, majd fűszerkeverékkel és reszlt sajttal megszórjuk. Feltekerjük, kiflikké formájuk, tojássárgájával megkenjük és a tetejükre reszelt sajtot szórunk. Kizsírozott tepsiben megsütjük.
 

fantazia

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajtos apróság

Tészta: 25-30 dkg reszelt trappista sajt, 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dl tejföl.
Krém: 2 tojássárgája, 2 ek. liszt, 0,5 dl tej, 2 dkg margarin, kevés sajt (a tésztából kihagyhatunk egy kicsit)
 

fantazia

Állandó Tag
Állandó Tag
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 órát pihentetjük. Újjnyi vastagra kinyújtjuk, pici pogácsaszaggatóval kiszagatjuk és világosra sütjük. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
 

fantazia

Állandó Tag
Állandó Tag
A tojássárgákat a tiszttel és a tejjel gőz felett megfőzzük, és amint kihűlt, a margarinnal habosra keverjük, majd a tésztából kihagyott sajtot belekeverjük. Két-két pogácsát összeragasztunk a krémmel, és reszelt sajtba forgatjuk. Egy napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.
 

fantazia

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajtos gofri

25 dkg margarin, 60 dkg liszt, 20 dkg edami sajt, 2 dl tejföl, 1 tasak sütőpot, 2 tojás, tej, só.

A margarint a tojással elkeverjük, beletesszük a reszelt sajtot, a tejfölt, a sót, a sütőpapírral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Gofrisütőben sütjük. Megkenjük tejföllel, és reszelt sajtot szórunk rá.
 

amstfan

Állandó Tag
Állandó Tag
Disznósajt

Egy fél sertésfej, fél kg bőrke, 75 dkg tokaszalonna, 1 db nyelv, 1 db hátsó csülök, só, törött bors, szegfűbors, fokhagyma.
A fejet, nyelvet, bőrkét, tokaszalonnát és csülköt gyengén sózott vízben kb. órán át lassan megfőzzük. Utána leszűrve a léből kb. 2 cm-es kockákra vágjuk (a fejet és a csülköt a csontról lefejtve) és a bőrkét megdaráljuk. Az egészet egy keverőtálba tesszük, megsózzuk, ízlésünknek megfelelően fűszerezzük. 2-3 gerezd apróra vágott fokhagymával ízesítjük és a lezsírozott abálóléből annyit öntünk hozzá, hogy a húskockák elváljanak egymástól. Alaposan tisztára mosott sertésgyomorba töltjük. Jól összevarrjuk, forrásban levő vízbe rakjuk és a tűzhely szélére húzva (a vizet forrpont alatt tartva), 2-2,5 óráig főzzük. A vízből óvatosan kiemelve megszurkáljuk, két falap közé téve préseljük és így hagyjuk kihűlni. A disznósajtot meg is füstölhetjük. Ilyenkor 2 dl sertésvért keverünk hozzá és egy kevés paprikával is fűszerezhetjük.
 

amstfan

Állandó Tag
Állandó Tag
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére