Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez - új tagoknak.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

maya1969

Állandó Tag
Állandó Tag
– Mindig túlságosan szűkre szabjuk személyiségünk határait. Csak azt számítjuk bele, amit egyénnek nevezünk, és amit megkülönböztetünk a többitől. Pedig valamennyien magunkban hordozzuk a világ egészét, és ahogy testünkben az egész törzsfejlődés nyomon követhető a halaktól és még régebbről, ugyanúgy a lelkünkben is benne van mindaz, amit az emberi lélek valaha is átélt. Az összes isten és ördög, amely valaha létezett, legyen az görög, kínai vagy zulukaffer, az mind együtt él bennünk, itt van mint lehetőség, mint kívánság, mint kiút. Ha egy tanulatlan, átlagos képességű gyerek kivételével kihalna az emberiség, akkor ez a gyerek újra feltalálná a démonokat, isteneket, édenkerteket, parancsolatokat és tiltásokat, régi és új testamentumokat, mindent létre tudna hozni újra.
Hermann Hesse: Demian
 

maya1969

Állandó Tag
Állandó Tag
… az ember olyan, mint a virág: egyik előbb nyit, a másik később, némelyik illatos, némelyik nem az, van amelyik egész nyáron virít, a legtöbb hamar elvirágzik, csak az alapvető tulajdonságaik figyelembevételével lehet őket nemesíteni, szinte egyénenként. Mindenképpen nagy türelem kell hozzá.

Fodor Sándor: Megőrizlek
 

maya1969

Állandó Tag
Állandó Tag
Vannak szavak, melyek a kimondásukkor nem érik el a kívánt hatást, a későbbiekben viszont visszaemlékezünk rájuk.

- Agatha Christie -
 

maya1969

Állandó Tag
Állandó Tag
Sose vigyél sok pénzt olyan helyre, ahol szegény ember lakik. Mert ő csak azt a keveset veszítheti el, amije van. Matematikailag viszont lehetséges, hogy mindenedet elnyeri. A pénzt és a szegény embert sosem szabad túl közel engedni egymáshoz.

Charles Bukowski: A kezdő
 

maya1969

Állandó Tag
Állandó Tag
"Mamóban volt a gyors.Ott volt a gyors a kezében, a lábában, a szájában, a ruhájában. Az a gyors kapta föl a gyógyítós üvegeket a kamra füldjéről, s mire látni kezdtem, már az utcán kocogtattuk őket. Kicsit leengedtem a szemem, s úgy hallottam, hogy mamó mellettem üvegből van. (…) Addig engedtem le a szemem, hogy a gödrös járda nem fért bele már, botorkáltam ide-oda."

Máté Angi: Mamó
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére