Tarisznyakedvelök

Hannoka témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2013 Március 23.

 1. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  :(
   
 2. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  Sziasztok!
  Mutatom a lánykám tatyóját.A kép adta a méretet.
   

  Csatolt fájlok:

 3. Nora-bora

  Nora-bora Állandó Tag

  Elefánt mintás tarisznya

  tarisznya.jpg 1.jpg 2.jpg
   
 4. Annika24

  Annika24 Állandó Tag

  Én szőni szeretnék egy tarisznyát... milyen anyagból érdemes csinálni, hogy igazán tartós legyen?
   
  djency és Hannoka kedveli ezt.
 5. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Zzsuzsa nagyon szep a lanyod tarisznyaja, keresztszemes varrassal meg különlegesse teszi a darabot.

  Nora-Bora egyszerüen csodalatos a tarisznyad
   
 6. vikTORZ

  vikTORZ Állandó Tag

  Üdv mindenkinek!

  Már évek óta varrogatok mindenfélét, és most eljött az idő, hogy egy táskát készítsek magamnak. Mindenféle technikát megtanulnék, de egyelőre csak azt alkalmazom, amit tudok. Legjobban bőrrel szeretek dolgozni, kicsit nehéz és drága, de megéri, mert nagyon univerzálisan alkalmazható anyag.

  Egy olyan hátitáskát kezdtem el készíteni, ami nagyon sok darabból áll. Sajnos nincs szabásmintám, egy boltban vásárolt, teljesen egyben lévő táskát kopírozok le. Remélem sikerül.
  Azt tervezem, hogy lépésről lépésre lefényképezgetem a készítési folyamatot. Erre ti kíváncsiak vagytok? Mert olyat nem akarok megosztani, ami nem érdekes számotokra, hiszen nem egy tarisznyáról van szó.

  Sajnos a képeket még nem tudom megnézni amelyeket feltöltöttetek, mert még nem vagyok állandó tag, de majd később. :)
   
 7. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Én megköszönném külön is. Mondjuk nekem még a varrógéppel is barátságot kéne kötni.
   
  Hannoka, vikTORZ, lebeke és 1 másik tag kedveli ezt.
 8. vikTORZ

  vikTORZ Állandó Tag

  Örülök neki, hogy érdekel majd a jövőbeni munkám. Tulajdonképpen nincsen varrógépem, mindent kézzel, a hagyományos módon öltögetek össze, bár elég macerás és lassú, de a végeredmény igazán hm... lélekemelő.
  Most hirtelen keresztülhúzódott a hátizsák-varrós ötletem, mert egy másik varrós programba vágtam bele, amely nyereménnyel is kecsegtet. Ez vasárnapig tart, utána esek neki az eredeti tervemnek, így ezt követően kezdenek születgetni a képek és leírások a hátizsákról.
   
  Szalárd, Hannoka, lebeke és 1 másik tag kedveli ezt.
 9. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  :656: Mivel a kalapot emelős szmájli hiányzik, így ezt találtam.Kézzel is varrni az egészet, nem semmi. Én a karácsonyi díszeket csinálom kézzel, majd felteszem a karácsonyi sal-ba. Az pici, de elég macerás.Mármint nem a keresztszemes része, hanem az összeállítása, hogy egy kicsit díszesebb legyen, és kapjon némi karácsonyi mintás anyagot is. De a végeredménnyel elégedett vagyok.A negyediknél tartok, ebből három sorozat.Utóbbiból még 9 vissza van.Na, meg épp tegnap varrtam a kicsi elszakadt szoknyáját is kézzel...A varrógép eddig kimaradt.
   
  macleod, Hannoka és vikTORZ kedveli ezt.
 10. vikTORZ

  vikTORZ Állandó Tag

  :) köszönöm a szmájlit! Végtére is számomra nem megterhelő kézzel készíteni az egész cuccot. Miközben tv-t nézek, vagy más olyan dolgot csinálok, amelyhez nem kell túl nagy aktivitás, közben le tudom foglalni örökké nyughatatlan kezeim :D ( ISTP 4ever... )
  Biztosan szépek a karácsonyi díszek, amelyeket készítesz, valóban sok idő lehet. Én is mindenféle elszakadt ruhákat szoktam javítgatni, ha úgy hozza a sors...

  Nagyon szépek a tarisznyák, végre számomra is láthatóak a képek, amelyeket feltöltöttetek. Gratula mindenkienk!
   
  Szalárd, napsugár7127 és lebeke kedveli ezt.
 11. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  VikTORZ, nagyon erdekel a kezzel varras meg a hatizsakod varrasa lepesröl lepesre. Nagyszerünek talalom amit csinalsz. Köszönöm nagyon szepen, a többiek neveben is, hogy tetszenek a tarisznyak.

  Napsugar7127, engem is erdekelnek a karacsonyi diszek amit csinalsz.
   
  Zsafi, Szalárd és sorcier kedveli ezt.
 12. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Ígérem, felteszem a karácsonyi sal-osba.A többiek is nagyon szépeket alkotnak.Folyamatosan felteszik őket.Elvileg egy hónapba egy készül.Bármikor lehet csatlakozni.A díszt mindenki a maga fájára készíti.Keresztszemest, olyat, amilyet akar.
   
  Hannoka, sorcier és macleod kedveli ezt.
 13. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Felraktam a kreatívok alatt lévő karácsonyi sal-osba a díszeket, amik eddig készültek.
   
  Hannoka kedveli ezt.
 14. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

 15. djency

  djency Állandó Tag

  Nekem van egy szövött, ha megtalálom felteszem a képét. Mi csináltunk tarisznyát és más egyebet is szakkörön, és mindig gyapjúfonalat használtunk hozzá, amit magunk festettünk természetes anyagokkal. Abból igazán tartós és szép dolgokat lehet készíteni. A rikker gyapjúnál tudsz ilyen anyagot rendelni ha érdekel.
   
  Hannoka kedveli ezt.
 16. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Jaj de jo, Djency. Mindig is erdekelt a gyapjufonal festese termeszetes anyagokkal. Kerlek irj ezekröl reszletesebben. Es mondd, szövökereten vagy szövöszeken keszültek a remek tarisznyak?
   
  djency kedveli ezt.
 17. djency

  djency Állandó Tag

  Álló szövőszéken készítettük a munkákat. Az egész kb 80 cm széles volt. A lényeg, hogy egy egy tarisznyát úgy készítettünk rajta, hogy a fülét is szőttük. Úgy volt felvetve a szövőszék, hogy két részre volt osztva, egy szélesre a tarisznya anyagának, és egy másikra, amely egy igen keskeny rész volt a fülnek.
  A festés egy nagyon egyszerű módszerrel volt megoldva. Én négy félét próbáltam. Festettem dióhéjjal, bodzával, zölddióval és hagymahéjjal. Lényegében megfőztük a lében a fonalat, majd egy kevés ecettel fixáltuk (A főzés végén hagytuk a lében kihülni, majd tettünk egy kevés ecetet a lébe, mielőtt kivettük belőle.) Utána többszörösen ki kellett mosni, míg a leve nem eresztett tovább. Száradás után fel kellett gombolyítani. És máris használható.A dióhéj és hagymahéj két különböző barna, a zölddió zöldesbarna, és a kedvencem a bodza egy igen szép lila színt ad.
  De lehet más dolgokkal is festeni, mint cékla, lilakáposzta, bodzavirág. (Vannak még de most így hirtelen nem jut több eszembe.)
   
  magyarpuma és Hannoka kedveli ezt.
 18. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Köszönöm nagyon szepen, hogy megosztottad tapasztalataidat. Nem tudtam, hogy bodzaval is festhetö a gyapju, de erdekes lehet es erdekel is. Mindenesetre a vagyam hogy kiserletezzek a szinekkel. Meg amint irod hogy ceklaval es lilakaposztaval is lehet probalkozni. Na ez nagyon meginditja fantaziam. Meg egyszer nagyon köszönöm, Djency.
   
 19. magyarpuma

  magyarpuma Állandó Tag

  Nagyon-nagyon ügyes vagy!
   
  djency kedveli ezt.
 20. Hannoka

  Hannoka Állandó Tag

  Jut eszemben, hogy olvastam valahol, hogy a spenot fövö leve nagyon szep zöld es ugyszinten a gyapjufestesre alkalmas. Meg az olaszoknal azzal szinezik a tesztafeleket.
   

Megosztás