Varázslatos, különleges élmények és látványok - UTAZZUNK EGYÜTT !

vagotanulo témája a 'Utazzunk együtt!' fórumban , 2012 Szeptember 2.

 1. tavaszka2

  tavaszka2 Állandó Tag

  Szép időben látni lehet Afrika partjait is.
   
 2. tavaszka2

  tavaszka2 Állandó Tag

  Tündériek a majmok, ezek szabadon ugrálnak, ezért a kézitáskára, fényképezőgépre vigyázni kell, mert pillanatok alatt elveszik, és bottal üthetjük a nyomukat.:)
   
 3. tavaszka2

  tavaszka2 Állandó Tag

  Szeretnék Alicantéba eljutni, remélem sor kerül rá. Szép utat mindenkinek Spanyolországba.
   
 4. Szervusztok! Már koromnál fogva is lehetnek szép számmal élményei,. Ám most egy eljövendő utazásról szeretnék írni. Az interneten megismerkedtem egy kanadai hölggyel, aki az 1870-es évekre visszamenőleg magyar gyökerekkel rendelkezik. A mai Magyarország területéről származik az egyik, és a mai Románia területéről a másik őse. Családkutatóként szívesen segítettem volna néki, ám ahogy leveleztünk, kiderült, hogy még életében nem hagyta el Kanadát, s most elérkezettnek látszik az idő, hogy az ősök emlékének tisztelegve megtegye az utat. Néhány héten belül találkozunk Budapesten, s "bevállaltam", hogy elkalauzolom ősei lakhelyére, azokról a helyekre, ahonnan elindultak a messzi Kanadába! Nem vagyok egy elérzékenyülős alkat, de nem csak ő,én is nagyon izgulok, hogy, hogyan is fog alakulni. Először látja majd, hogy milyen világból is érkeztek az elődök! Izgalmas lesz---nekem is!
   
  Bodka és kágyula kedveli ezt.
 5. Klari57

  Klari57 Állandó Tag

  Mikor lesz az eljövendő találkozó?
  Remélem olvashatunk majd a találkozóról!
   
 6. Klari57

  Klari57 Állandó Tag

  Valóban a környéken is akad látnivaló.
  Úgy tudom, hogy a parkbelépő eleve 2 napos Plitvicén. Tényleg nem érdemes elkapkodni!!!
   
 7. Klari57

  Klari57 Állandó Tag

  Egyezik a véleményünk!
   


 8. Kedves Klári (és további érdeklődők)!

  A találkozó megtörtént! Amint azt tudjuk Ember tervez, Isten végez!
  Nos az előre felállított tervet sajnos nem tudtuk maradéktalanul végrehajtani, ám a terv egy részét várakozáson felül.
  Egy későbbi alkalommal minden bizonnyal sikerülhet a II. felvonás is!

  A tapasztalat az, hogy minden terepen töltött kutatásra (falubejárás, kérdezősködés, temetőbejárás) kell tartalékidőt szervezni. Igy például elkerülhető az, hogy esetleg elkerüljünk olyan személy, akivel a családkutatás szempontjából fontos lenne kommunikálni!

  Röviden: a következő biztosan jobb lesz!
  ... és még valamit, Hölgyeim és Uraim: Ez a Románia több szempontból már nem az a Románia!
  Ugyan mind az ország vezetőinek, mind pedig a benn lakó népességnek jobban kellene erősítenie, ám Románia valójában Európában van. ... és most Európa nem olcsó! Vége a filléres emlékeknek (vagy filléres élménybeszámolóknak)! Sajnos érezhetően kemény árat kell mindenért fizetni!
  Példának okáért: Konkrét igény(ek) esetén, amennyiben az utazási irodánál nincs befizetve szállás (márpedig egy túra során hetekkel, hónappal előbb ez lehetetlen!), az árak 30-40%-kal magasabbak is lehetnek. Jön a nyár! Aki Romániába is készül autóval, vegye figyelembe, hogy a határon meg kell venni az autópálya matricát. Egy fajta tax, ám autopályát ne reméljen senki! Van egy 40-nyi Kolozsvár elkerülő szakasz készen, aztán már csak Bucuresti környékén valami, meg tán le a tengerre. Tehát Erdélyben majd lesz autópálya. Viszont! Az úton fel vannak állítva a mobil ellenőrző pontok. Ez azt jelenti, hogy ,akinek a rendszáma nincs a rendszerben,mint taxot fizetett rendszám,azt ellenőrzéskor kikapja a gyalogos-, motoros-, vagy autós rendőr a sorból, és ha úgy itéli meg, bevonja a jogosítványt a helyszínen, a bírság rendezéséig. Minden szabálysértést helyben jegyzőkönyveznek, s aláírás után azonnal komputerba teszik! Tessék venni 10 ezróért matricát, a kellemetlenségek elkerülése végett!

  Egyenlőre ennyi, a további kérdésekre szívesen válaszolok!!!

  Üdvözlettel, István
   
  vagotanulo kedveli ezt.
 9. Prága nekem is a kedvencem! A tocsna piva és a pola kachna kihagyhatatlan! Na meg van is egy kutatási projektem, melynek kutatói része Prágába hív! A témája a prágai alapítású keresztes lovagrend kolozsvári kapcsolata! Szerintem nagyon érdekes!

  Üdvözlettel, István
   
  Utoljára módosítva: 2014 Április 27
 10. Attól függ hova!
  Részemről partner lennék pl egy svájci, HUN-völgyi túrában!
  István
  [email protected]
   
 11. csaba946

  csaba946 Állandó Tag

  Nekem Bali -ra volt szerencsém eljutni. Csodálatos volt.
   
 12. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Romániában csak 2016-tól lesz autópálya-adó (addigra tán átadnak nehány kilómétert :rolleyes: ), most köz-útadó van, rovinieta, amit mindenkinek ki kell fizetnie, közutak használati díja, külföldieknek is, ha belépnek az országba.
  Szálláskeresést legjobb booking-val bonyolítani, de menet közben is találsz szállást, panziókban, akár 13 euroért is. A közutak veszélyesek, mint minőségben, mint forgalomban, nem ajánlatos túllépni a megengedett kitáblázott sebességet, radarok vannak mindenfelé.
  Még egy dolog a szálláslehetőségről: kolostorok :).
   
  vagotanulo kedveli ezt.
 13. coria

  coria Vendég

  Én ha utazom Erdélyországba mindig magánházaknál szállok meg.Torockón,Csíksrákson.Gyergyó pedig egyszerűen csodás. Ha busszal utazom akkor 190 euro 5 nap ebben benne van a szállás a reggeli és a vacsora .A múzeumok ,templomok stb látogatása is ingyenes.Szerelmem Erdély. :)
   
 14. Csilli Villi

  Csilli Villi Állandó Tag

  Pag szigete (Horvátország :) ) P8300843.JPG P8300846.JPG
   

  Csatolt fájlok:

  vagotanulo kedveli ezt.
 15. Saeki01

  Saeki01 Tag

  Még nem voltam Horvátországban, de gyönyörű lehet a képek alapján is. Remélem egyszer eljutok.
   
 16. lucianaslytherin

  lucianaslytherin Állandó Tag

  Törökország csodálatos hely, többször voltam kint, volt férjem révén a családom egy része ott él. Isztambul a világ legszebb, legdinamikusabban fejlődő városa. Csak ajánlani tudom.
  1012397_10151723775999761_1994727765_n.jpg 1013025_10151688710249761_810946282_n.jpg
   
  vagotanulo kedveli ezt.
 17. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusztok ,
  gondoltam csak ugy , hogy megosztanám hirtelenjében velettek Irországi utunk vagyis utam élményeit. Mivel nejem már több alkalommal jár ott igy gondoltam ugy nem születésnapra meglepjük magunkat és kocsival elmegyünk és meglátogatjuk e csodás kis szigetett . Engem mindig is nagyon érdekelt különben is mert Irország történelme nagyon is hasonló hazánkéhoz még a múlt század beli is . Sajnos egy kis politikát belekell tenni , hogy az ember megtudja az ott élöket érteni . Sajnos ez mindig velejár , na meg gondolom tudjátok magatok is az Irek 90%-a csaknem bigot Katolikus és ezért is van meg volt a sok hercihö . Tehát Cherbourgból komppal mentünk át Rosslerbe , valami álom volt az utazás . Komolyan csodás napsütés Franciaországon keresztül , Normandián át , a viz komolyan mondom mintha tükör lenne Posaidon nagyon kedvel oda felé , visszának már nem . Kipihenten ca. 14 órás út után érkeztünk meg Irországba . Na mondom neketek , le a kompról és indul a majré vagy hogyan is hivják . Még részegen sem mentem gyalos sem a járda másik oldalán nem hoyg vezetnék , itt meg kötelezö ! Rententö egy népség . Nem hogy máskeppen vezetnek , de hogy hogyan beszélnek na ahozz még külön tolmács is kell .Mert mi a jó három hét alatt a nyugati part vidéket jártuk inkább be inkább és arrafelé még az Angol melett a Kelta -Gal nyelv a használatos . Eltudjátok képzelni amikor egy üzletbe bemenve Gal nyelven köszöntem az eladónak . Mindjárt lement hidba nagy örömömre , de aztán ennyi is volt majdnem jól megizzasztottak . Nagyon kedves -rendes emberek , hasonló mint valamikor a 60-70 esben mi voltunk otthon a külföldivel szemben . Mivel mint emlitettem engem a Sziget történelme érdekel igy a többnél több új kökorszakbeli épitményeket néztem meg /nejem már ismerte/ igaz oda is elért a túrizmus nejem mesélte amikor ö még bringával járta a környéket alig volt belépö . Ma majd mindenhol csak azzal tudsz sok mindent megnézni , de akit érdekel annak csak ajánlani tudom csodás . Tényleg a fü oly zöld , nem még zöldebb . Most inkább be is fejezem mert csak áradozni tudnék és inkább nem terhellek vele bennetek .
   
 18. Albert67

  Albert67 Állandó Tag

  Egyiptomot ajánlom. :)
   
 19. sikezs

  sikezs Állandó Tag

  Sziasztok!
  Idén Montenegroba utazik a család - az első közös nyaralásunk a 3 éves kislányunkkal - de már most azt tervezzük,hogy jövőre Svédországba megyünk, autóval.
  Ha valakinek van tapasztalata bármelyik országról (mit érdemes és hogyan :), örömmel venném, ha megosztaná.
  Köszönöm!
   
 20. sandorz

  sandorz Állandó Tag

  Kedves Fórumozók!

  Július közepén egy hetet fogunk a családdal Máltán tölteni. Akinek hasznos ötlete van az idő eltöltésére, kérem ne kíméljen. Köszönettel:Z
   

Megosztás