Vasas

Pufi témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2009 Július 18.

 1. deladunay

  deladunay Állandó Tag

  2011 MJ District East (Keleti csoport) 4. Bajnoki merkozes

  2011 MJ District East (Keleti csoport) 4. Bajnoki merkozes -  Laszlo F. Deak, 2011. június 25., 23:12

  A negyedik merkozesunkre keszultunk Szombaton, 17.00-tol Mounth Albertben!
  Megerkeztek a magyarorszagi jatekosok masodik kontingense, meggyogyultak a serulteink...Szoval bizokodtunk!

  Toronto Vasas SC -FK Macedonian Lions 6 : 1 (5 : 0)
  Gollovok: Simon(2),Kotricz,Asztalos,Peti,Horvat
  Jok: Simon,Kotricz,Asztalos,Peti

  Toth A. - Antus,Torda - Alex,Peti,Hegyi - Turoczi,Asztalos,Csonka - Simon,Kotricz osszeallitasban kezdtunk, kicsit atszervezve az eddigi felallasunkat! Ket beallossal jatszottunk, a meg nem itelt lesek ellen vedekeztunk igy!

  Az elso felido 6.perceben egy formas haromszogeles utan Simon lott a kapu bal oldalaba! 1 : 0
  A 13. percben egy remek tamadast lathattunk. Meg a legmagasabb szinten jatszo csapatok jatekosai is csattintottak volna,ha latjak!
  Torda szerelt a 16-os vonalanal, majd inditotta Petit,aki atlepve a felezovonalon tovabb guritotta a labdat a felfuto Turoczinak, aki egybol a masik oldalon felbukkano Csonkahoz jatszot, aki ugyancsak egybol a kilepo Kotriczhoz passzolt,aki egy visszahuzos csel utan nagy erovel lotte a labdat a kapu bal felso sarkaba! 2 : 0
  Csodaszep, tetszetos tamadas volt!
  De meg nem volt vege!
  22.perc. Eloszor Simon, 3 : 0 ,majd Peti vette be a Macedonok halojat 4 : 0
  39.perc A debutalo Asztalos jatszotta meg a labdat es a kaputol 23 meterre eszrevette,hogy a Macedon kapus kint all a kapujatol es egy remek atemeleses lovessel alakitotta ki a felidei 5 : 0-as eredmenyt!
  Szinte nem lehetett a csapatra raismerni! Rendeztuk a sorainkat, a magyaorszagi "legiosok" gyorsan beilleszkedtek, ennek nem is lehetett mas az eredmenye,mint az elso felidei remek jatek!
  A masodik felidoben tobbet csereltunk, pihentettuk a kezdo jatekosainkat es a most felepult serulteinket!
  Ennek sajnos meg is lett az eredmenye. Visszavettunk a tempobol vagy osztonosen megelegedtunk az eredmennyel....nem tudom! De azt igen,hogy erosebb csapatok ellen ez a felidei jatek keves lesz! (Bar akkor nem igy cserelunk:)
  A 68.percben egy eladott labda utan kilepett a Macedon csatar es higgadtan guritutt a kapunk jobb oldalaba! 5 : 1
  A 72.percben kimaradt egy nagy helyzetunk (Asztalos lagyan ivelt a kapu fole), majd Lengyel vezette bele a kapusba a labdat!
  De jott a 81.perc es egy jobboldali tamadas utan Horvat lotte a hatodik golunkat 6 :1
  Az egesz merkozest mi iranyitottuk, kijott a ket cspat kozotti tudasbeli kulonbseg!
  Csak igy tovabb!

  Hajra Toronto Vasas SC!
   
 2. deladunay

  deladunay Állandó Tag

  2011 MJ District East (Keleti csoport) 5. Bajnoki merkozes - Fifth league games

  2011 MJ District East (Keleti csoport) 5. Bajnoki merkozes - Fifth league games
  Az otodik merkozesunkre keszultunk Szombaton, 17.00-tol a hazai palyankon, Mounth Albertben! Az egesz heten kemenyen keszultunk, probaltuk ismet a jo formankat hozni! Nos, ezt azert irom,mert a csapat helyzetkihasznalasa csapnivalo! A labdat mar megbecsuljuk,meg van ismet a labdaerzeke Mindenkinek, de az eronleten es a helyzetkihasznalason meg javitani kell! Az eronletet majd a teli alapozaskor tudjuk maximalisan megszerezni, de a helyzetkihasznalas az edzesek mennyisegen es minosegen, valamint a jatekosok fejeben dol el! Nos akkor itt az 5. bajnoki merkozes rovid tudositasa!

  Toronto Vasas SC -Scarborough Strikers MJ 2 : 1 (0 : 0)
  Toth A. -Torda, Peti - Kotricz,Nagy,Szabo- Turoczi,Asztalos,Csonka - Simon,Horvat osszeallitasban kezdtunk, igy egy 2-3-3-2 es felallasban Gollovok: Simon(2)
  Jok: Simon ( a mezony legjobbja),Torda,Asztalos,Peti<wbr>​ ,Szabo Z.,Csonka

  Fullaszto,paras meleg volt, de alapvetoen kellemes idoben kezdodott a merkozes! Ez volt az elso merkozes,amikor semmi nem befolyasolta a felkeszulesunket,mindenki egeszseges, bar a ket szelso vedonk munkahelyi elfoglaltsaguk miatt nem tudott eljonni!...ennek ellenere egy jo jatekra szamitottam! Igy is kezdodott! Mar a 6.percben egy szep haromszogeles utan Csonka inditotta Simon-t, aki egy szep visszahuzos csel utan a kapu melle lottt! Ismet Csonka volt a kezdemenyezo, a bal oldalrol jobb kulsovel inditotta Horvatot, de az asszisztens zaszloja fent volt, les!
  14.perc Asztalos 2 szep csel utan inditotta Horvatot, akinek kozeli loveset vedte az ellenfel kapusa. Ez mar nagy helyzet volt!
  18.perc Turoczi jatszotta at magat ket vedon, majd lovese a kapu felett elhagyta a jatekteret.
  22. percben egy vedelmi hiba miatt Hassan indult a kapunk fele, majd lovese mar becsapta Tothot, de szerencsere a kapunk balkapufaja mellet ugy 40 cm-rel hagyta el az alapvonalat a labda. Most szerencsenk volt!
  26.perc Nagy szerelt a terfelunk kozepen,majd Csonkat inditotta a bal oldalon,aki befele tort, majd kiugratta Asztalost,akinek a lovese a jobb kapufa belso oldalaraol pattant ki! Ez mar a sokadik nagy helyzet volt! Amit az elso felido elso felerol lehet osszesiteni! Abszolut latszodott a technikai es oromunkre szolgalva a taktikai kulonbseg a ket csapat kozott! A Scarborough csapata a hatvedsor vonalabol CSAK felivelte a labdakat, inditani szerettek volna az elol levo jatekosaikat,futasra kenyszeritve a vedoinket. A rutin , a helyezkedes es azt hiszem a tobb evi magasabb osztalyban eltoltott ido a mi oldalunkon allt,azaz jol teljesitettek a vedoink!
  32.perc Elobb Simon, majd Horvath hagyott ki ordito helyzetet! Szinte csak nalunk volt a labda 80% - 20 % volt a labdabirtoklasi arany a mi javunkra, de mert a focit golra jatszak...hat igy meg semmi nem dolt el!
  40.perc Ismet egy nagy helyzet maradt kihasznalatlanul! Kotricz viharzott el a jobb oldalon, beadasa uresen talalta Simont,aki lott es a labdaja elakadt a kapuson es a kipattano labdat 8 meterrol Asztalos vagta melle! Ebben az idoben csak egy kis biralat a naoi jatekvezetonek! Latszodott,hogy noi merkozeseken edzotott, sok apro szabalytalansagot nem torolt meg sarga lappal pedig ezzel megfekezhette volna a kesobbi indulatokat. De errol majd kesobb...eljott a felido!

  A szunetben felhivtam a jatekosok figyelmet,hogy kevesebbszer inditsuk le a Scarborough vedelmet, hiszen ha nem pontos a labdank, akkor csak futasra kenyszeritjuk a csatarainkat,akik igy hamar elfaradnak! Az ellenfel jatekosai kozott sok volt a 20-as evei elejen jaro fiatal, akik jobban birtak a futast! Ezert lapos, gyors egy vagy keterintos jatekra hivtam fel a figyelmet es nagyobb koncetraciora a helyzetek kihasznalasanal!!! Ez nagyon fontos, hiszen ha az ellenfel talal egy golt...jaj...akkor nagyon nehez lesz am!!! Dicsertem a vedelmet,rutinosan,jol oldjak meg a feladataikat. Torda,Peti,Szabo,Nagy D. jol fejelnek,helyezkednek...csak igy tovabb!

  Ugy folytattuk,ahogy abbahagytuk!
  48.perc Csonka inditotta Simont, aki az alapvonalnal beadta a labdat, elobb Horvat majd Asztalos laba alatt elszallt a labda es igy hagyta el a palyat az ellenkezo oldali oldalvonalnal!
  52.percben egy rossz bedobas utan az ellenfel dobhatott. Amiert Szabo kezben tartotta a labdat, sarga lap lett a jutalma! (Meg szeretnem ismet emliteni, hogy inkabb a mezonyben levo durvabb szabalytalansagokat kellett volna lappal megtorolni, bar ez a sargalap jogos volt!)
  58. es az 59.percben Peti, majd Asztalos szep szerelese utan az ellenfel jatekosai ott hagytak a labukat,ami igen serulesveszelyes volt, de a sarga ismet elmaradt! Kicsit visszaestunk, erzodott a nagy meleg, a kozeppalyasaink faradni latszodtak. De en ugy voltam vele, hogy csak a merkozes vege fele cserelek, hiszen a palyan levo jatekosok valamelyike barmelyik pillanatban el tudja donteni a merkozest! Es igy is lett!
  72.perc Asztalos inditotta Simont, aki a jobb oldalon a 16-os vonalanal csinalt egy cselt, maj egy masodikat, de lovese elakadt a vedokon. A visszpattano landat balra megtolva ugy 24 meterrol boduletes nagy golt lott a kapu bal felso sarkaba. Szuper teljesitmeny es helyzetkihasznalas volt! 1:0
  74. perc Mar a sokadik apro torlesztesi kiserletet lehett latni az ellenfel jatekosaitol, de valahogy csak nem kerult elo a sarga lap!
  82.perc Egy szorvanyos elorevagott labdara indultak a Scarborough jatekosai. Toth nagyon rosszul mozdult ki a kapujabol es igy atemelve, kapusunk felett jott az egyenlites! 1 : 1 Nagy megdobbenes...nehez lesz!
  83.perc Egy gyonyoru haromszogeles utan Turoczi lovesre lendult labat hatulrol elkaszaltak. Dobbenetes csend,nem labdarugo palyara valo jelenet volt. Minden jatekos megindult az elkoveto fele, nagy tomegjelenet volt,lokdosodes! Majd azt lehetett latni hogy eloszor az elkovetot,majd csapatunkbol Csonkat allitja ki a jatekvezeto; utesert! 2-3 percet allt igy a jatek, felhaborodott kiabalasok, az ellenfel jatekosanak "becsmerlese", az akaratgyenge jatekvezeto tenykedesenek biralata es az a pillanat,amikor csapatkapitanyunk Peti a fejet elvesztve ki akarta utni a labdat a jatekvezeto kezebol! Ezert megkapta a masodik sargajat( az elsot is beszedert kapta) Igy 9 emberre fogyatkoztunk! :33:Nagyon nehez lesz! Csere! Horvatot Lengyel,majd Turoczit Hong valtja!
  90.perc. Legyel szerelt a kozeppalyan becsuszva, Asztalos csapott a labdara,majd inditotta Simont, aki 3 lepes utan futtabol kilotte a kapu bal oldalat! 2 :1 :)
  Nos, azert sikerult! Megvan a 3 pont, kuszunk felfele a tabellan! Bar a ket hianyzoval ismet szamolni kell a jovoheten! Csonka helyere erkezhet meg Magyarorszagrol a masodik kontingens negyedik jatekosa, aki kozeppalyas es az utolso igazolasunk lehet az idenyben! Jovo heten idegenben jatszunk a Macedonok ellen!
  Hajra Toronto Vasas SC
  készítette: Laszlo F. Deak
   
 3. deladunay

  deladunay Állandó Tag

  2011 MJ District East (Keleti csoport) 6. Bajnoki merkozes - sixth league games

  2011 MJ District East (Keleti csoport) 6. Bajnoki merkozes - sixth league games
  2011 MJ District East (Keleti csoport) 6. Bajnoki merkozes - Sixth league games
  Vasarnap, este 8 ora, ekkor talalkozott a csapat a merkozes helyszinen! Kozel 38 fok paraval! Itt is mar tombol a nyar! Az FK Macedonian Lions csapataval jatszottunk idegenben! Turoczi serult( a mult heti durva belepo miatt), Nagy Davidot valamilyen virus agynak dontotte! A tobbiek egeszsegesek... szoval az alabbi csapat kezdett!

  FK Macedonian Lions - Toronto Vasas S.C. 1 : 5 ( 1 : 1 )

  Toth- Torda,Peti - Alex,Szabo Z.,Hegyi - Csonka,Horvat,Asztalos - Kotricz,Simon Csere: Lengyel,Hong,Yap,Papp V.
  Gollovok: Alex,Kotricz (2), Asztalos,Peti
  Jok: Kotricz,Alex,Hegyi,Peti,Horvat<wbr>​,Asztalos,Csonka

  Mi kezdtuk a merkozest es mar az elso percekben latni lehetett, talan nehezebb lesz ez ellen a Macedon csapat ellen jatszani,mint 3 hete. Az ellenfelnel tobb uj jatekos is volt felfedezheto, de azert en bizakodtam! Probaltuk atvenni az iranyitast, de az ellenfel a sajat terfelen nagyon jo adogadott,kereste a reseket a vedelmunkben, hogy le tudjanak inditani! 8.perc Asztalos indult meg a labdaval,majd kiugratta Simont, aki a kapus kezebe lott!
  12.perc Kotricz csetlett-botlott a labdaval, de valahogy elotte maradt...beadasarol lemaradtak a tarsak!
  A 15. perceben atalakitottam a hadrended, Csonka jott at a jobb oldalra,Szabo ment a kozeppalya bal oldalara, mert szuroben nem igazan talata a helyet!
  19. perc Egy szorvanyos ellentamadast fulelt le Toth, majd kapukirugasa utan Horvathoz kerult a labda ,aki felnezett es remek labdaval ugratta ki a szabadon felfuto jobbhatvedet, Alexet,aki 3 lepes utan boduletes nagy golt lott a bal felso sarokba, ugy,hogy a labda a felso kapufarol vagodott a golvonal moge! 0 : 1
  28. perc Csere...Szabot Lengyel valtja fel, sot a 30.percben egy szep haromszogeles utan Asztalos ugratja ki Lengyelt,aki kamatoztatja gyorsasagat es jobbrol keresztbe elguritja a labdat a kapus mellett es a labda a jobb kapufarol vagodik ki! Nagy helyzet volt!
  36. perceben ismet egy elkerulheto golt kaptunk! A Macedon vedok adogatasa utan elorevagtak a labdat, amire Torda es egy Macedon csatar indult! A labda hosszu volt, Toth kiindult a kapujabol, de mielott felvehette volna a labdat, Torda a mezonybe vagta vissza. Amit Todorovics egybol a kapunkra kuldte es a jol eltalalt lovest Toth visszavetodve sem tudta haritani! 1 : 1
  39.perc Elobb Csonka, majd Horvat celozta meg a Macedonok kapujat...nem sok sikerrel
  42.perc Ismet egy nagy helyzet maradt ki. Simon atjatszotta magat a vedokon, loveset vedte a kapus, a kipattano labdat meg eltotolyaztuk!!! Golszerzesi lehetoseg volt! Osszefoglalva a felidot!

  A merkozest mi iranyitottuk. Nem igazan volt meg sok lehetosegunk, de mar ekkor ereztem, ha a Macedonok elfaradnak, lesz keresnivalonk! Kertem a jatekosoktol, hogy tamadjak mar le az ellenfelet a kapujuktol 20 meterre, mert igy tobb lehetosegunk lehet. Kertem hogy Csonka jojjon jatszani a baloldalra es Lengyel-t pedig arra kertem,hogy jatsza be a jobb oldalt,vonalban futva es hasznalja ki futogyorsasagat! Nem sokaig kellet varni a masodik golra!

  51.perc. Egy gyors inditasra harom jatekosunk robbant ra(nem volt les), Lengyel beadastat szogletre vagta a Macedon vedo! Asztalos jobb oldali szogletere oramu pontosaggal erkezett Peti es remek fejesevel vezettunk! 1 : 2
  Sot! 61.perc Gyorsan atjatszottuk a kozeppalyat es Asztalos passza utan Kotricz lott a kapu bal oldalaba 1 : 3
  72.perc Horvat inditotta Csonkat, aki eloszor a bal oldalra helyezkedo Simonnak akarta rugni a labdat, de Simon ugyensen elvitte a vedot, igy Csonka Kotriczot jatszotta meg, aki higgadtan kilotta a balsarkot! 1 : 4
  78.perc Ismet a kozeppalya volt a foszereplo. Csonka, Horvat, Peti ,Asztalos volt a labda utja, majd Asztalos Simonnal kenyszeritozott es a visszakapott labdat okosan a kapu kozepebe lotte 1 : 5
  82. perc Sokadik Lengyel elfutas utan most jol szallt be a labda az ellenkezo ot es felesre, bar Csonkanak hosszu volt, de a visszaadott labdat Simon lotte ra, a Macedon kapus bravurral vedett! Es meg ugyanebben a percben egy kipattano labdat Lengyel talalta el jol, mar verve volt a kapus is, de egy Macedon vedo labarol( a golvonalrol) vagodott vissza a mezonybe.

  Tamadtunk meg, de mar tobb golszerzesi lehetosegunk nem volt. A felido erdekessege, hogy a Macedon csapat 3-szor tudott ebben a felidoben atjonni a terfelunkre...szoval kijott a ket csapat kozti nagy kulonbseg! Szep volt fiuk, csak igy tovabb! Kedden es Penteken edzes es johet a kovetkezo ellenfel a hetvegen!

  Hajra Toronto Vasas S.C.
  készítette: Laszlo F. Deak
   
 4. deladunay

  deladunay Állandó Tag

  2011 MJ District East (Keleti csoport) 7. Bajnoki merkozes - seventh league games


  Laszlo F. Deak, 2011. július 25., 17:23

  Uj helyszinen, ket eltiltottal(Peti 1 merkozest,Csonka 3 merkozest kenytelen lesz kihagyni eltiltas maitt) kezdodott a merkozes!

  West Rouge - Toronto Vasas SC 0 : 6 (0 : 4)
  Toth A.- Torda,Antus - Alex,Nagy D.,Hong - Lengyel,Horvat,Asztalos - Kotricz,Simon
  Csere: Szabo Z,.Hegyi,Yap

  Gollovok: Lengyel (3)Simon,Kotricz,Torda,
  Jok: Lengyel,Hong,Antus,Torda,Toth A.

  Ket eltiltott, egy serult, egy keson jovo jatekossal (nalunk ilyen is van, hiszen nem vagyunk profi csapat) kezdtunk:

  A merkozes elejen un. mezonyjatek volt megfigyelheto, bar mar az 5.perc kornyeken latni lehetett a ket csapat kozotti kulonbseget a Vasas javara!

  8. perc Nagy D. szerelt a felezovonalnal, majd atlepett rajta es inditotta Asztalost, aki egy jo csel utan a felfuto Hong ele talalt, akinek beadasa elszallt a hosszu oldalon!

  12.perc Asztalos Inditotta Horvatot,aki egy csel utan passzolt az uresen kilepo Kotricz ele, aki 14 meterrol lott a kapu bal oldalaba! Vezetunk! 0 : 1

  18.perc.Szabadrugashoz jutottunk a kaputol ugy 27-28 meterre. Torda allt a labda moge es erovel belott labdaja egy West Rouge jatekoson iranyt valtoztatott es vedhetetlenul csapodott a kapu kozepebe! 0 : 2

  29. perc Horvath inditotta Kotriczot,aki egy lovocsel utan tovabb tolta a labdat a felfuto Lengyel ele, aki tolt egyet rajta, majd 18 meterrol, a jobbosszekoto helyerol kilotte a kapu jobb sarkat! 0 : 3

  34.perc. Nagy D. szerelese utan a kilepo Lengyel ele talalt,aki ismet megtalalta az utat a kapuba es ezzel mar a masodik goljat lotte! 0 : 4

  41.perc. Szabadrugashoz jutottunk a kaputol 17 meterre! Asztalos es Nagy D. allt a labda moge,majd utobbi lovese elszallt a kapu felett! Nagy lehetoseg volt!

  45.perc Talan az elso West Rouge tamadas futott kozepen , a kilepo csatar lovese elszallt a kapunk mellett.

  A felidoben 4 gollal vezettunk es bar az ellenfel nem volt acelos, de ilyenkor a jatekosok nem igazan tudnak fejben 100 %-san koncentralni. Ez nem nagy baj, de a jovore nezve figyelmezteto jel! Kertem Mindenkit, hogy jobban osszpontositsunk,probaljunk meg helyzeteket teremteni es azokat ertekesiteni is! Kertem,hogy gyorsabban passzoljunk fel vagy oldalra, nagyobb figyelemre ossztokeljuk az ellenfelet! Es ha van lehetoseg vigyuk fel a labdat `ùtkozesig`es akkor jatszuk csak meg gyorsan es pontosan!

  Nem csereltunk, maradt az elso felidei csapat!
  Mezonyjatek, probalkozasok, de valahogy az utolso passz nem akart sohasem sikerulni!

  59.perc. Egy artatlan elorevagott labdara 3 West Rouge jatekos indul, majd bevezetik a 16-oson belulre, majd a csatar utkozik Antussal, elesik, de felpattan es lovese centimeterekkel hagyja el a kaput! De a jatekvezeto buntetot itel! (Erdekes itelet, de hagyjuk)
  Watson all a labda moge es a kapu jobb sarkara tarto loveset Toth bravurral vedi! Marad a 0 : 4

  65.perc Csere! A jol jatszo Hongot Hegyi valtja

  70.pecig kellet varni a kovetkezo golra! Asztalos inditotta Horvatot,aki kitoltaa labdat a jobbra felfuto Alexhez, aki egy gyors passzal jatekba hozta Lengyelt,akinek a lovese igaz gyengere sikeredett, de igy is utat talat ismet a kapus kezei kozott a kapu jobb oldalaba! 0 : 5 Mesterharmas!

  Csere! A mesterharmast elert Lengyel Yap valtja fela 72.percben

  Sot! 84.perc. Yap szerel a felezovonalnal,majd egy haromszogeles utan Nagy D. inditja Alexet, aki lefut az alapvonalig es a belott labdajara Simon erkezik fejjel! 0 : 6 Klasszikus szelsojatekkal elert gol volt! Jo volt nezni!

  A merkozes vegen egyerintovel vezetett tamadasunkba fujt bele a jatekvezeto, bar mar eljutottunk volna a lovesig. De vege a merkozesnek, s ugy 60 %-os erobedobassal biztossan vertuk a sereghajtot!

  A hetvegen szunetel a bajnoksag (unnepek miatt), majd Augusztus 5.-en(Szombaton jatszunk 17.00 orai kezdettel ismet a West Rouge ellen!

  Szep volt fiuk!

  Hajra Toronto Vasas SC !!!
   
 5. deladunay

  deladunay Állandó Tag

  Elnezest attol,akik soron kovetik e maroknyi magyar csapat szerepleset az OSL harmad osztalyaban! Itt vannak az elmaradt tudositasok:


  Nyolcadik bajnoki merkozes


  Laszlo F. Deak, 2011. augusztus 7., 15:54

  A meccs rekkeno hosegben paraval egyutt kb. 40 C fokban kezdodott. Mar az elso percekben ereztettuk az ellenfellel, hogy jobbak vagyunk. Probaltunk osszeszokott csapat latszatat kelteni,bar ez mar nem jar messze az igazsagtol!

  Toronto Vasas SC - West Rouge 5 : 1 (4 : 0)
  Az osszeallitas a kovetkezo volt : Toth - Alex, Antus G., Tordai Cs., Bernath Hong -
  Kotricz Z., Peti P., Asztalos K., Lucskai Sz - Horvath A., Simos A.
  Tartalekok : Szabo Z, Papp V, Nagy D. Hegyi, Lengyel S.
  Gollovok: Simon A.(3),Horvat A,Lucskai,
  Jo: Simon ( a mezony legjobbja)
  Mert magyarorszagon tartozkodom,igy nezzetek el nekem,hogy a tudositas zanzasitva van csak!
  Golok sorat Lucska Szabolcs nyitotta meg egy gyonyoru csavart lovessel 1 : 0
  A masodik gol Simon Adam nevehez fuzodik - hatalmas golt ragasztott akciobol a bal felso sarokba 2 : 0
  Az elso felidoben 34 perceben Antus G. terdebe beleterdeltek le kellett cserelni - helyere Peti huzodott vissza es Nagy D allt be Peti helyere mint vedekezo kozeppalyas. .
  A harmadik gol 11-esbol szuletett. Nagy D-t. vagtak fel a 16-oson belul - Oszinten szolva tartottunk attol, hogy Horvat A.nem fogja berugni, de nagyszeruen elfektette a kapust es biztosan ertekesitette a buntetot! 3 : 0
  A negyedik golunk fantasztikus volt : a 41.percben Simon A elemi erovel rugott egy hatalmas golt. A labda a felso kapufat belulro erintve ketszer, de lehet hogy haromszor pattant le- fel a golvonal moge. Ritkan lat ilyet az ember! 4 : 0

  Ez volt az elso felido eredmenye.Hatalmas folenyben jatszottunk,ugy ereztuk,csak a golkulonbseg lehet a kerdes.
  A masodik felidoben mindenkit becsereltunk, mert oruletes volt a hoseg.

  a 68.percben egy szorvanyos ellentamadas utan egy gyenge lovest vedett Toth A. majd erthetetken okokbol kipattant a kezebol a labda es a kapunkba landolt a szepito gol! 5 : 1 Nagy potyagol volt!
  A meccs vege elott ismet betalaltunk Kotricz lovesebe Simon A. lepett bele / Lehet, hogy Kotricz lovese nem lett volna gol.
  A mezony legjobja Simon A. volt - a meleg ellenere nagyon jol jatszott es fantasztikus golokat lott. A tobbiek kozul nem akarok kiemelni senkit sem mert mindenki akart, hajtott, de a nagy melegnek koszonhetoen igazabol nem alakulhatott ki jo jatek. Mindket oldalon voltak helyzetek, de mi rughattunk volna meg legalabb nyolcat.

  Kuszunk egyre feljebb, a cel mar a felkerules!

  Hajra Toronto Vasas SC!
   
 6. deladunay

  deladunay Állandó Tag

  Toronto Vasas SC - Red Star 14:0 !


  Gollovok: Simon(4),Horvat(3),Peti(2),Lucskai(2),Asztalo,Turoczi,Alex


  A tudositas itt nincs, mert akkor nyaraltam!
   
 7. deladunay

  deladunay Állandó Tag

  2011 MJ District East (Keleti csoport) 10. Bajnoki merkozes - tenth league games
  Laszlo F. Deak, 2011. augusztus 31. 21:00

  Erre a merkozesre mar 2 eve keszultunk, hiszen ennek a csapatnak az igazsagtalan ovasa utott el minket 2009-ben a feljutastol! Szoval kettozott akarattal keszultunk!


  Whitby SC - Toronto Vasas SC 0 : 2 (0 : 1)
  Toth A.- Torda,Antus - Kotricz(Hegyi),Nagy D.(Csonka),Peti,Alex - Asztalos,Horvat,Lucskai - Simon


  Gollovok: Nagy D.,Horvat
  Jok: Alex,Torda,Antus,

  Nagyon jo minosegu palyan kezdtuk a 90 percet!
  Az elso tamadasnal mar latni lehetett,hogy a 2 szurovel torteno felallas indokolt,hiszen nem ismerjuk ezt a csapatot, s igy jobb a biztonsag!

  8. perc. Egy formas baloldali tamadas utan Simon lott nagy helyzetben fole!

  13.perc Ismet a baloldal volt jatekba. Lucskai - Horvat - Lucskai volt a labda utja, majd felpassz Simonnak, aki egybol visszajatszotta Asztalos ele, akinek a lovesebe az utolso percben beleleptek!

  21. perc. Most a felfuto Kotriczot jatszottuk meg, akinek beadasa utan Nagy D. hagyott ki ordito helyzetet.

  22.perc A tamadas utan a visszazaro Kotriczot csunyany szereltek a mi 16-son belul. Nincs sargalap! Sot Kotricz megserul, Hegy R. allt be a helyere. O lett a balhatved, Alex jott at a jobb oldalra!

  30.perc. Egy gyonyoru Torda szereles utan Peti inditotta Horvatot, aki egybol a felfuto Nagy D. ele jatszott, aki futtabol kilotte a kapu bal sarkat! 0 : 1

  38. perc. Simon egy jo atadas utan meglatta,hogy kint all a Whitby kapusa, de az emelese melle szallt! Nagy helyzet volt.

  39. perc Elobb Nagy D. kapott sargalapot szovegelesert, majd egy Whitby jatekos kapta meg ugyanezt a lapot egy rossz becsuszo szerelesert!

  40. perc. Ismet a baloldal! Lucska latvanyossan vett at egy labdat, majd gyonyoruen megtolva elindult a kapu fele, de egy Whitby jatekos hatulrol csunyan felvagta. Se lap, se szabadrugas!


  Latszott a ket csapat kozti technikai kulonbseg,bar az eredmeny nem volt elfogadhato szamunkra. Arra kertem a jatekosokat,hogy jobban becsuljek meg a labdat es csak akkor inditsunk,ha Valaki mar elindult az ures terulet fele! Jatszunk gyorsabban es nagyobb koncentraciot kertem a kapu elott! Meg kell emlitenem ismet,hogy a jatekvezetes kritikan aluli volt az elso felidoben, de mar sajnos Canadai bevett szokas! Nagyon gyenge a kepzes, es igy nem varhatunk tobbet! Sajnos!

  Nem csereltunk, maradt az elso felidei csapat!
  Mezonyjatek, probalkozasok, de valahogy az utolso passz nem akart sohasem sikerulni!

  58.perc Az elso 'epkezlab" Whitby tamadas, bar ez elakadt Toth oleben!

  62. perc Ismet sagat kapunk(Lucskai), bar nem ertem miert? Talan ert magyarul a jatekvezeto? Hmm!

  65. perc Egy szep Asztalos labda a jobboldalra, Simon kilep vele, majd egybol kozepre jatsza es az erkezo Horvat a kapu kozepebe bombazza a labdat! 0 : 2

  69. perc. Horvatba hatulrol beleszallnak, bar O igyekszik megtartani a labdat es az egyensulyat - nem sikerul! Hogy ne essen el, hatra lep. Ekkor a jatekvezeto nagy meglepetesre Horvatot lekuldi a palyarol! ( A merkozes utan a kerdesunkre,hogy: Miert?, eloszor nem akart felelni a jatekvezeto - szemelyes sertesnek vette a kerdesunket - majd elmondta hogy a kezre torteno ralepes miatt allitott ki! Botranyos!!!

  Tartottuk a labdat es az eredmenyt,bar ha nem farad el a csapat, meg most is konnyeden lohettunk volna golokat, de maradt a 0 : 2!

  A hetvegen szunetel a bajnoksag (unnepek miatt), majd Szeptember 9.-en(Penteken) es Szeptember 11-en (Vasarnap) jatszunk ismet!

  Szep volt fiuk!

  Hajra Toronto Vasas SC !!!
   
 8. deladunay

  deladunay Állandó Tag

  ‎2011 November 13. Vegre elmondhatjuk,hogy a celegyenesbe erkezett a Toronto Vasas FC web oldalanak az elkeszitese! Ha teljesen elkeszul, majd ott olvashatjatok a cikkeket, a hireket a csapatrol es az itteni labdarugo elet erdekessegeirol! Valamint elindul Januar 01-tol a Toronto VASAS TV is!
  Hajra Vasas!
   
 9. Zsolti08

  Zsolti08 Kitiltott (BANned)

  Hi!

  Csori Vasas es Fradi jol megjartak a turaval!Jottek volna inkabb ide talan jobban jartak volna ha az itteni elso csapattal fociztak volna.Biztosabb lett volna a telthaz nem?
   
  deladunay kedveli ezt.
 10. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  TORONTO VASAS FC: INTERJÚ. Deák László: „Szeretnénk megrendezni az első Illovszky Rudolf Emléktornát”  Ízig-vérig Vasas-szurkoló, aki Kanadában tesz sokat a magyarságért, illetve egy összetartó közösség kialakításáért. Az idestova majd’ egy évtizede alapított Toronto Vasasról – amelynek a régi tulajdonosa Turcsik Károly volt – a legtöbben csupán azt tudják, hogy létezik a klub, valahol a világban, ám Kiss László, a „Mini Menotti” kinevezése óta egyre többen értesülnek mindarról, ami a tengerentúlon zajlik. Az elnök, Deák László segítségével közelebb hozzuk olvasóinkhoz az egyesületet. Az alábbi interjúban többek között szó lesz Illovszky Rudolfról, no meg egy akadémia létrehozásáról is.

  Kanadában sem minden fenékig tejfel. Minderről az alábbiakban megbizonyosodhat a futballbolond, és ez még akkor is igaz, ha nyilvánvaló, másutt alighanem minden téren kedvezőbbek a feltételek az itthon tapasztaltaknál.
  – Amekkora öröm, akkora bánat is a Toronto Vasas SC 2003-ban történő megalakulása, illetve létezése? Hiszen ha annak idején nem szűnik meg a Budapesti Vasas, akkor az egyesület aligha jön létre.
  – Igen, ez egy érdekes anomália – felelte Deák László. – Abban az időben a megszűnés határán állt a Budapesti Vasas, bár csak átalakult és így megszületett a Toronto Vasas SC, ugyanakkor az egyesület neve már Toronto Vasas FC-re változott. Köszönet ezért az előző tulajdonosnak, Turcsik Károlynak, aki nemcsak a nevet, hanem a játékosokat is átadta a jogutódnak, a Toronto Vasas FC-nek.
  – Alátámasztja, ha azt mondom, Kanadában olyan a miliő, no meg a körülmények, amiről itthon – leginkább a tevékeny kezek híján… – legfeljebb csak álmodni lehet?
  – Nos, azért ez nem ilyen egyszerű! Az biztos, hogy a labdarúgópályák száma jóval nagyobb, mint egy magyar nagyvárosban, de az infrastruktúra szegényes. Azaz nem is szegényes, hanem inkább azt mondanám, más elképzelés szerint épültek a pályák. Ez azt jelenti, hogy például a játékterek nyolcvan százalékának nincs öltözője, zuhanyzója.
  – Tudom, hogy több okból sem ildomos, de ha az Ontario Soccer Liga III. osztályát összehasonlítjuk a magyar NB III-as mezőnnyel, melyek volnának a legkézenfekvőbb különbségek?
  – Nagyon nagyok. Először is a magyar NB III mind technikai, mind taktikai tekintetben, mind játékosállományilag jóval magasabb szinten áll, mint az OSL harmadosztálya. Kanadában még gyerekcipőben jár a foci, ezt meg kell érteni! Nálunk nem csak a tradíció, hanem a szakmai munka is magasabb fokon áll. Bár a pénzügyi dolgok, az átláthatóság, a tisztább viszonyok itt vannak Kanadában.
  – Ha azt mondom, 2005 volt a Toronto Vasas legjobb esztendeje, míg a 2006-os a legrosszabb, elfogadja a megállapítást?
  – Igen, elfogadom, hiszen a 2005-ös bajnoki győzelem után a játékosok hetven százaléka visszatért Magyarországra és az akkori tulajdonos úgy látta jónak, hogy 2006-ban nem indít csapatot magasabb osztályban.
  – Az elmúlt évben „csak” másodikként zártak. Mint akkor még a klub edzője, nagyon csalódott volt? Avagy úgy érezte, a Toronto Vasasnál nem volt jobb a mezőnyben?
  – Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a bajnokságot nyert csapat, a Panathinaikos megérdemelten jutott fel. Én azért voltam elkeseredve, mert a bajnokság felétől kezdve a játékosok „hanyagolták" az edzéseket és az utolsó két mérkőzés előtt már nem tudtunk edzéseket tartani, így törvényszerű volt, hogy elbuktuk a feljutásért való párharcot, hiába egykapuztunk. De az edzéshiány miatt sajnos nehéz volt még a kaput is eltalálni! Nos, ezen fogunk gyökeresen változtatni a 2012-es idényben!
  – A nézőszámot tekintve nagyjából mennyire taksálható Kanadában egy harmadik vonalbeli találkozó? Egyáltalán jellemzően kik látogatnak ki egy-egy összecsapásra?
  – Nézőszámról nem beszélhetünk, hiszen a hozzátartozókon kívül a barátok, ismerősök azok, akik itt vannak, ha ráérnek kijönni és megnézni a csapatot. Csak a CSL-ben, azaz a profi ligában mondható el egy körülbelül százötven-háromszáz nézős átlag.
  – Mit tapasztal, a Toronto Vasas FC márkanév lett Kanadában? Vagy ha nem, mi kellene hozzá, hogy azzá váljon?
  – Kedves, hogy ezt mondja, de márkanévről közel sem beszélhetünk! A mi feladatunk először is az, hogy az itteni magyarokkal kell megismertetnünk az egyesületet, majd elfogadtatni magunkat a szövetségekkel, más egyesületek vezetőivel, játékosaival, és majd egyszer, talán… Lehet neve a csapatnak Ontario szinten is. De ennek a leggyorsabb kivitelezése úgy történhet, ha jól játszik a gárda, no és megpróbálunk mindent megnyerni.
  – Alig másfél esztendő múlva tízéves lesz az egyesület. Bár még nagyon messzinek tűnik 2013 augusztusa, mégis, előreláthatólag készülnek valami különlegességgel?
  – Igen, bár úgy leszünk tízévesek, hogy a jogutódlással már mint egy non-profit egyesület létezünk Toronto Vasas FC néven. Tervbe van véve egy emléktorna megszervezése, amiből hagyományt szeretnénk teremteni. A tízéves jubileumi ünnepségünk keretein belül szeretnénk megrendezni az első Illovszky Rudolf Emléktornát, meghívni régi, nagy Vasas-játékosokat és három csapatot. Ne kérdezze meg, kiket, ez még csak tervben van meg, a fejünkben, ugyanis először az idei év feladatait kell megszerveznünk.
  – Mondja csak, akár még az is előfordulhat, hogy jövőre összecsap a Vasas a Vasassal? Már persze, ha az „igazi” addig nem szenderül „téli” álomra…
  – Minden elképzelhető, bár annak reális alapja ebben a pillanatban nem sok van, de nem tudjuk, mit hoz a holnap.
  – Az ön élete is hasonló klubvezetőként, mint magyar kollégáié? Szponzorkeresés, támogatók hajkurászása és becserkészése felsőfokon?
  – Klubvezetőként teljesen azonosan telnek a napjaim, mint bármely más kollégámnak a világ bármely részén. Szponzorok, támogatók keresése és a terveink, elképzeléseink anyagi fedezetének a megteremtése. Bár én úgy gondolom, hogy nemcsak a pénzt kell egy klubvezetőnek elfogadnia, hanem fontos a pozitív dicséret, a biztatás, sőt, az úgynevezett barter-szerződések megkötése is! No persze, ha van anyagi fedezet és valaki még meg is veregeti a vállamat, akkor boldogan, feltöltődve „harcolok” tovább.
  – Mit szól ahhoz, hogy a magyarországi Vasas, vagy ha fogalmazhatok így, az anyaegyesület gyakorlatilag évről évre az életéért küzd, no meg a különböző szerencsevadászok ellen?
  – Az, hogy a magyarországi Vasas az életéért küzd, nos, ez más egyesületre is érvényes, ez nem csak a körülményeknek köszönhető, hanem egy hosszú, rosszul megtervezett út végterméke lehet. A magyar labdarúgás híres volt arról, hogy tehetségek mindig voltak es lesznek is, de a sportvezetők úgynevezett állóvizes politikája miatt a magyar futball teljesen lemaradt a nemzetközi labdarúgástól! Ezért is, mint egy utolsó szalmaszálként, minden jelentkező szponzort úgy várják a klubok, mint a Messiást! Hogy aztán hoppon maradnak...? Na, akkor látják csak igazán a klubvezetők, hogy ezek bizony szerencsevadászok!
  – Akár jelképesnek is nevezhető, hogy az egykor az angyalföldieket is irányító Kiss Lászlóval „erősített” a kispadon a Toronto Vasas FC?
  – Mondhatnám, hogy igen, de ez nem teljesen igaz így! Kiss László szerződtetése főleg szakmai okokból történt, de a fő feladat a csapatok edzéseinek az irányítása mellett egy Toronto Vasas Football Akadémia megszervezése és beindítása lesz, hiszen ezen áll az egyesület jövője. Nemcsak az anyagi források megszerzése miatt, hanem az utánpótlás nevelése, egy erős, magyar kötődésű egyesület megszervezése is a feladata lesz.
  – Mikor és hogyan jött az ötlet, hogy megnyerjék maguknak Kiss Lászlót?
  – A múlt év vége felé arra gondoltam, akkor mint magánszemely, hogy keressünk egy olyan szakembert, akinek a szakmai múltja makulátlan, és akinek a szerződtetésére mindenki felkapja majd a fejét. Ugyanakkor az sem volt utolsó szempont, hogy egy munkamániás, emberileg korrekt edzőt szerződtessünk, aki talán még támogatók szerzésében is segíthet. Gondolva egy nagyot, megkerestem Kiss Lászlót, vázoltam neki, hogy nagyjából mit szeretnénk, aki gondolkodási időt kért és kapott. Majd decemberben már közeledtek az álláspontjaink, és január végére elviekben meg is állapodtunk a trénerrel, mint Toronto Vasas FC. Az első időben, mint szakmai igazgató, tanácsadó segít nekünk, de ha úgy alakulnak a dolgaink, ahogy elképzeltük, akkor a megbeszélt szerződési időt szeretnénk, ha kitöltené nálunk.
  – Mi az elvárás a hazánkban csak „Mini Menottinak” nevezett trénerrel és persze a csapattal szemben?
  – Az elvárás első része nagyon egyszerűen megfogalmazható: az első csapatnak fel kell kerülnie a másodosztályba és a második csapattól is valami hasonló eredményt várunk el. Mondjuk, utóbbi jusson fel a harmadosztályba. Valamint, amiket fentebb már említettem, azaz egy jól működő, anyagilag független, magyar kötődésű egyesület megszervezése. És mi örülünk, hogy egy ilyen sikeres, magasan kvalifikált szakembert nyertünk meg e célnak.
  – Az új sportigazgató-edző székfoglalójában úgy fogalmazott, hogy „A futballon keresztül próbálunk egy új közösségi formát találni a kanadai magyarságnak.” Az ön megfogalmazásában ez mit jelent pontosan?
  – Mondhatnám, hogy pontosan azt jelenti, amit Kiss úr mondott, de nemhogy mondhatnám, mondom is! Hiszen ez nem egy úgynevezett jó szlogen, mi ezt komolyan is gondoljuk! Sőt, egyszer az életben személy szerint szeretnék már látni egy olyan nagyobb magyar közösséget, amelyik nem széthúz, nem rosszindulatú, hanem mindenben segítik egymást a tagjai, valamint örülnek mások sikereinek. Ha ezt el tudjuk érni, akkor mondhatom én is azt, hogy sikerült egy jobb és szebb közösségi formát találni a kanadai magyarságnak.

  BEMUTATKOZÁS. A Foci a köbön arra kérte a Toronto Vasas FC (http://www.torontovasas.com/)elnökét, mutassa be magát, azaz kicsoda Deák László? A kanadai klub első embere ekképpen reagált felvetésünkre. „Már tízéves koromban csapatban játszottam Magyarországon, bár csak tizenkét esztendősen lettem igazolt játékosa a Budapesti Postás együttesének. A gárda az NBI serdülő bajnokságában játszott, olyan riválisok társaságában, mint a Vasas, a Ferencváros, az Újpest, az MTK vagy a KSI. Tizennégy éves koromban hívtak a Vasas serdülő első csapatába játszani, és mert már akkor Vasas-szurkoló voltam, természetesen igent mondtam. Bár abban az időben a sport nem mehetett a tanulás rovására, erre mindig odafigyeltek az edzőim és a szüleim is, így nyugodtan készültem a mérkőzésekre. Sőt, huszonháromszoros Budapest-válogatott is voltam, ami akkor megfelelt a korosztályos válogatottnak. Innen az utam az ifjúsági csapat öltözője felé vezetett, ahol három év után felkerültem a Vasas-tartalékba. Egy szezon után sajnos megszűnt a tartalékbajnokság, így szélnek eresztették a társulat nyolcvan százalékát. A Vasas-kötődésem még annyi, hogy édesapám az ötvenes években szintén Angyalföldön játszott, mi több, egyszer majdnem be is mutatkozott a nagycsapatban tizenkilenc évesen. Sajnos a sérült játékos, Mathesz Imre meggondolta magát, így édesapám NB I-es karrier nélkül maradt. Ezek után nekem természetes, hogyha nem Magyarországon, akkor itt, Torontóban örömmel vállalom a Toronto Vasas FC vezetését kollégáimmal karöltve.”

  Horváth M. Attila
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás