Száműzik a dohányfüstöt

wpeti

Állandó Tag
Állandó Tag
smoke

Mint mindennek a dohányzásnak is lehetne kultúrája .no és még egy kis tolerancia oda vissza ugyebár.
 

atoht

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen az is súlyos eset, de szerintem az a (doki, politikus,rendőr stb.) nem fog az elvonási tünetek miatt "reszketni" ha nem kapja meg a szokásos borítékját :) Vagy mégis?
 

atoht

Állandó Tag
Állandó Tag
Vagy álljunk ki a jogainkért (ránk nézve káros) korlátozzák a hivatalok, parlament, kórházak közelében tiltsák be. Esetleg jelöljenek ki erre speciális helyet. Javaslom a holdat, vagy a szomszéd galaxist :)
 

miett

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazuk van! Az egészséges életvitel nevében elsőként tiltsák be mindenhol a dohányzást! Második lépésként az italozást! Harmadik lépésként az egészségre káros, vagy koleszterindús ételeket…, az autókat… és ezután már ne legyen megállás! Tiltsanak be minden egészségre ártalmas és környezetszennyező termékeket!
A filmekben is jó példát kell mutatni, hiszen abból tanul a fiatalság és az értetlen, megkövesedett elveihez ragaszkodó éltesebb korosztály. A filmekben a gengszter főnök se cigarettázzon vagy szivarozzon, hanem vízipipázzon! Az még mindig egészségesebb! Attól még, hogy elvetemült gonosztevő nem kell, hogy idő előtt távozzon a csodás kék bolygón való földi életről, hadd édesítse és színesítse még sokáig az egyhangú és egészséges életet! Az éjszakai bárokban vízipipázva, limonádét szürcsölgetve nézegessék a három csillogó csillagot viselő, rúdon vagy amellett, tűsarkokon vonagló rosszlányokat a rosszfiúk és eközben főzzék ki világrengetően gonosz terveiket!
Az egészséges élet jegyében James Bond pedig igyon felrázva, nem keverve langyos, cukrozott tejet! A bűzös csodamasinák helyett üldözze a – mostanában már vízipipát élvező - rosszfiúkat biciklin! Így nemcsak saját, hanem mások egészségét is védi. Nem mellékesen ezzel példát is mutat. A lélegzetelállítóan izgalmas biciklis üldözések jeleneteinek újszerűsége csak növelné a film élvezetét! A szerpentines hegyi utakon való biciklis üldözések újszerűsége…, ahol lehet üldözni két keréken…, egy keréken…, a fittség jegyében futva, vállon a biciklivel…, többször hatalmas, kavicsrepkedő, kifarolós fékezésekkel is tarkítva a feszülten izgalmas üldözéseket… A rossz- és a jófiúk is a hónuk alatt lévő tokban „halálos sugarú” vízipisztolyt hordjanak! Nemcsak a dohányfüst, hanem a repkedő pisztolygolyók is nagyon ártalmasak az egészségre, a maguk után hagyott kellemetlen füstszagokról már nem is beszélve! Szóval ilyen egészséges jeleneteket szeretnénk látni a filmekben…
A gyorséttermeket abban az esetben nem kellene megszüntetni, ha egészséges és valóban gyors ételeket szolgálnának ott fel; nyers, gyorsan felaprított uborka, díszítésként gyorsan szeletelt répával tálalva…, villámgyorsan felvágott retek és paradicsom… Ez nemcsak a gyomornak, hanem a fogaknak is roppant egészséges. Aki esetleg kicsit „bűnözni” és kényeztetni akarja magát és azon belül gyomrát, hát különböző villámgyorsan párolt zöldségekkel ezt megtehetné.
Tojást nem lehetne látni sehol!, még a baromfiudvarban sem! Amelyik tyúk koleszterindús, gyilkos dózisú végtermékét ki merné nyomni, az idő előtti vágóhídlátogatásra ítéli magát!
Ahol gyanús füstszag szivárog, rántotta illat terjeng, egyáltalán gyanúsan egészségtelen étel illata kúszik az egészséges levegőben, ott lecsap az Egészségmegőrző Kommandó (EME-KOMA)! Az általuk végrehajtott, - lakásokban, földön, vízen és levegőben - meglepetésszerű rajtaütésektől rettegjenek az egészségtelen életvitelt folytatók! Rettegjen ezektől minden egészségre káros ételeket, italokat gyártó elvetemült cég is! Azok sem úsznák meg, akik ezek termékeivel akarnák kényeztetni magukat vagy családjukat… és a felsorolást még sokáig lehetne folytatni… Elrettentő büntetésül kitelepítés várna rájuk a kies börtönbolygóra, a Marsra! Kis idő elteltével bővülne a börtönbolygók száma, de sebaj, hiszen kiesen zord, lakatlan bolygóval bőven ellátott az áldott univerzum!
 

frencsy

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes ez a dohányzás. Mivel én is dohányzom, tudom milyen az, amikor rá szeretnék gyújtani, de nem lehet, mert tiltva van. Mégis úgy gondolom, rövidebb távon ez megoldható (1 óra vonaton cigi nélkül), de hosszabb távon már nem olyan izgalmas ez a dolog, főleg ha nincs pótcselekvés (pénz számolgatása persze ami nincs; keresztrejtvény:egy ideig ez is elmegy; vagy alvás, persze ha van rá mód és lehetőség). Akkor már az ember nem a cigarettával füstöl, hanem a saját feje füstöl.
 

etuska

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is dohányzom,nem is keveset.Már leszoktam egyszer nyolc hónapig nem vettem a számba cigit.Mi lett a vége?Hiztam húsz kilót,amitől ödémás lettem,és sziv problémáim is keletkeztek.Visszaszoktam a dohányzásra,lefogytam,de a többi problémám megmaradt.Azt azért tudom kontrolálni,hogy mikor és hol dohányozzak,ha valahol nem lehet,akkor nem gyujtok rá.Ezt mindenkinek meg kellene próbálni,hisz az ember attól felsőbb rendű lény,hogy nem az ösztönei vezérlik.
 

bgabor

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is dohányoztam 9 évig, de úgy tűnik, hogy leszoktam róla. A hízás itt is megvolt, de sporttal próbálom ellensúlyozni. Sokkal jobban érzem magam most, mint akkor.
 

LadyLiza

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is dohányzom. Szerintem nem ezzel van a baj. Ha olyan társaságban vagyok ahol tudom hogy nem bírja valaki a füstöt fel sem merül bennem hogy rágyújtsak.Ha ismeretlen az illető megkérdezem tőle, hogy zavarná-e. A baj hogy nagyon sok dohányos "tojik rá " (bocsánat a kifejezésért), hogy hogyan vélekednek a körülötte lévők.
Viszont erre jó megoldásnak tűnt, hogy a vendéglátó helyek dohányzó és nem dohányzó részeket alakítottak ki, így ott foglalt helyet mindenki ahol neki jó. A dohányfüst teljes száműzése szerintem azért kicsit drasztikus, és vélhetően a vendéglátó egységek forgalma is nagyon meg fogja ezt érezni .
Kijelölt dohányzóhelyekre szükség lenne mindenhol.
 

torrentaladar

Állandó Tag
Állandó Tag
dohányzás

Mindenhonnan (buszmegálló,vasútállomás,kórházak) ki kéne tiltani a dohányosokat, mert károsítják mindenki egészségét. Be tiltanám a dohányzást, mint ANNO Amerikában a szeszt.
 

empe3

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha egy dohányos ablaka alatt meggyújtom az őszi avart és bemegy a füst a szobájába, fel van háborodva. De ha nekem kell szívni az ő füstjét, az természetes. De tényleg természetes?
 

Árnyék István

Állandó Tag
Állandó Tag
A megoldást meg kell találni viszont szerintem olyan módon, hogy egyenlően kell tekinteni azokra akik dohányoznak és azokra akik nem. Ezzek csak azt szeretném mondani, hogy nem kellene bekényszeríteni valami hátsó lyukba a dohányosokat.
 

feisty

Állandó Tag
Állandó Tag
A megoldást meg kell találni viszont szerintem olyan módon, hogy egyenlően kell tekinteni azokra akik dohányoznak és azokra akik nem. Ezzek csak azt szeretném mondani, hogy nem kellene bekényszeríteni valami hátsó lyukba a dohányosokat.
van benne valami DE: az ő legfőbb érdekük is az, hogy leszokjanak, nem igaz? Ha mindezek a kellemetlenségek akár csak néhányukat elindítják a leszokás felé vezető úton vajon nem tettünk-e már ezzel is több jót, mint amennyi rossz a többieknek származik ezekből a szabályokból. Úgy értem mások az arányok. Sztem lehet és kell is befolyásolni az embereket ilyen eszközökkel is. Ez semmi ahhoz képest amekkora kárt az egészségük elszenvedhet.
 

sonnenkinder

Állandó Tag
Állandó Tag
Én dohányos vagyok és roppantul örülök az ilyen hozzászólásoknak. Én próbálok tekintettel lenni a nemdohányzókra és mindig örülök, ha egy picit rám is tekintettel vannak....
 

atoht

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha egy dohányos ablaka alatt meggyújtom az őszi avart és bemegy a füst a szobájába, fel van háborodva. De ha nekem kell szívni az ő füstjét, az természetes. De tényleg természetes?


Részben igaz, de nagyon idétlenül néznél ki 4,5 gramm avarral a kezedben. Ha másfelől közelítenénk meg (sok-sok avar), nem hiszem hogy egyszerre több száz vagy-(ezer) dohányos direkt a te egészséged károsítása érdekében, odatelepedne az ablakod elé.

Én már kértem, hogy ne általánosítsunk. Azt a neveletlen (embert) aki rossz helyen/időben gyújt rá, szóld le, hívd fel a figyelmét hogy tilos. Akkor meg ne hisztizz ha a "ketrecükben" bagóznak, ha zavar a dohányfüst szaga (5-10 méteren rohadt sok káros anyag maradhat benne, nyílt területen) hagyd ott őket.
 

Melinda42

Állandó Tag
Állandó Tag
Egészségtelenül élni dohánymentesen is lehet! Szerintem a demokráciába beletartozik az is, hogy dohányozhasson, aki akar. Én nem akarok, de engem nem zavar, ha valaki dohányzik arra kijelölt helyen. De megszüntetném minden egészségügyi és oktatási intézményben a kijelölt dohányzó helyeket is. Vannak munkakörök, amik személyes példamutatás nélkül nem hitelesek.
 
Oldal tetejére