Milyen nevet adnál/adtál a gyerekednek?

Rebecha

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem ikreim lesznek, Roxána és Ádám.

Elvileg a név meghatározza a gyerek fejlődését,erről nem tudnátok valamit belinkelni?köszi
 

Arielle

Állandó Tag
Állandó Tag
Néhány napja valahogy szóba jöttek a gyerekek Kedvesem és köztem, és a hugom kapcsán eljutottunk odáig, hogy ő mindenképpen kislányt szeretne majd (majd majd), akit belevaló kiscsajnak fog nevelni, kosarazni fog és majd jól pofán veri a fiúkat, akik kikezdenek vele (eszem a szívét :D), én pedig megjegyeztem poénkodva, hogy lefogadom, már a neve is megvan annak a kislánynak, erre sejtelmesen mosolygott rám, hogy hát annyira nem vetette bele magát mélységekig a témába, de kettő van neki, ami nagyon tetszik: Zora és Zoé.

Nekem az első még csak-csak tetszetős, de biztos vagyok benne, hogy mire oda jutnánk, hogy közösen vállaljunk babát, a Bereczki-Szinetár lányka után ez annyira elterjedt lesz, hogy nem lesz benne semmi különleges :) (persze lehet, hogy nem, de benne van a pakliban).
Mostanában meg minden negyedik 5-8 év közti kislány, akivel találkozom, Zoé.

Én mostanában felvettem pár újat a képzeletbeli listámra. Nálam az a szempont, hogy hangzásban tetsszen, ráadásul párom vezetékneve egyezik az enyémmel, amihez "jobb híján" állandóan próbálgattam régen a neveket, ez a Kovács, és hál' Isten, ehhez mindenféle név passzol.
Most így áll a névsor:

lány: Janka, Amélia, Réka, Katica, Elina, Viola, Erika, Zille, Olívia, Karolina.

fiú: Dániel, Szabolcs, Milán, Milos, Márton, Olivér, Kristóf, Áron, Zalán, Csongor, Csanád, Lóránt, Domonkos, András, Barnabás, Kornél, Konrád, Janek. Egyre jobban tetszik a nemes egyszerűsége miatt a Péter, a Gergely, a Simon és a Gábor.

(A Janka-Janek párosításon halálra röhögtem magam, mert eszembe jutott a Bob és Bobek :D)

Egyébként kedves Arielle, van már valami ebből a 18 oldalnyi hozzászólásból, ami megtetszett? :)


Szia. Igen, nagyon jó, hogy ennyien írtatok!
Lánynevek közül a Regina, a Lívia, Lia, fiúnevek közül pedig a Zalán tetszett meg nagyon!
 

kisestike

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Nekem júliusban született a kisfiam: Csanád.
A védőnő mikor meghallotta a nevét, így reagált: Na, végre egy szép magyar név! Nem Milán meg ilyenek...
:)
 

fkitty

Új tag
Fiúnak: Soma
Lánynak: Sára.
De csak azért, mert a párom vezetéknevéhez jól illik és S-sel kezdődik. Szerintem tök jó, ha alliterál a vezeték- meg a keresztnév.
 

2hounds

Állandó Tag
Állandó Tag
Vilag eletemben Attila, Csaba, Reka es Sara nevu gyerekeket akartam. Aztan ugy alakult, hogy kulfoldre koltoztem, es nem magyar a parom, a gyermek sem Magyarorszagon fog felnoni. Igy letettunk az osmagyar nevekrol, es egy olyat kerestunk, ami mindket nyelvben megallja a helyet. Igy lett a gyerek Thomas/Tomi. Nem bantam meg, nagyon illik ra, eros, tiszta nev, mindenki ismeri, de megsem elcsepelt. Persze viccelodnek vele a Thomas mozdony miatt, de nem veletlen: kis gozmozdony o maga is, teljesen raillik a nev.
A terhesseg alatt talaltam meg a kov. neveket: Daniel, Peter (ezek voltak meg a befutok, de vegul Thomas nyert), magyar nevek kozul Hunor, Botond, Zalan, Gergo, Aron, Abel. (E ket utobbi nem magyar, tudom, de ezek is tetszettek.)
Lanynevunk nem volt! En mindenaron Annat akartam, de a parom nem, igy volt meg egy gyenge probalkozas a Sara, Lidia es Julia iranyaban, de nem sikerult megegyezni, mire kiderult, hogy fiu. :) Magyar nevekben tetszik a Biborka, Boroka, Sarolta, Orsolya, Luca.

Es egy kulonleges magyar nev: egy ismerosom rokonanak a fiat hivjak Ders-nek.
 

AloeViki

Állandó Tag
Állandó Tag
Én világ életemben arra készültem, ha lesz egy fiam, akkor Edvárd lesz a neve. Mindenki kiröhög miatta. :)
Még nincs gyermekem, de már évek óta kitartok a név mellett.
Lánynévben ami különleges és nagyon tetszik: Kiara.
 

netty21

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a kedvenc lány neveim:Amina,Luca,Boglárka,Dorina,Bora
A fiú nevek közül a :Gergő, Zalán,Dominik,Aurél tetszik. deTetszenek a Külföldi nevek is amiket már Magyarországon is lehet anyakönyvezni:Darell,Devon, Kimberli, Ketrin,
 
Oldal tetejére