Mit álmodtál gyere meséld el II

cndh1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Tegnapelőtt volt egy érdekes álmom.
Egy nádassal körülvett tó partján álltam. A víz felszíne nem volt tiszta: nád és hínár darabok úsztak rajta. Egyszer láttam, hogy a vízben felém úszik egy hal. Teljesen kiúszott a sekély vízbe, közel a parthoz. Gondoltam, hogy ezt akár kézzel is meg tudnám fogni. Megfogtam a kopoltyújánál és kiemeltem a vízből. Egy kb. 140 cm hosszú hal volt, valamiért az jutott eszembe, hogy "kecsege". (Soha nem szoktam horgászni). Azon gondolkodtam, hogy ez így szabályos-e, hogy így kézzel fogtam ki, meg hogy a mérete megfelelő-e? Erre megjelent az egyik unokatesóm (aki rendszeresen horgászik), és vele elkezdtem erről beszélni. A halat közben lettem a partra közel a sekély vízhez. Mire újból odanéztem, a hal elúszott.

Az érdekes az, hogy nem szoktam horgászni. A kecsege, pedig soha nem nő meg ilyen nagyra.
 

Barrydo1

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint volt egy fura álmom. A barátnőmmel mentünk valahova autóval. (Ami már azért is fura, mert ő nem tud vezetni.) Végül is egy látónál kötöttünk ki, akihez a barátnőm volt bejelentkezve. A szobában többen voltak, és a látó kijött egy másik szobából. Akkor mindenki megrohamozta, mert bár időpontra mentek, a látó mindig kiválasztott valakit, akivel hajlandó volt foglalkozni. A barátnőmet nem választotta ki, de amikor vissza indult a másik szobába nekem mondta, vagy sugallta, hogy hamarosan találkozunk, és hogy valami pozitív nem tudom mi és anyagi jó hír.
 

breebunny

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is érdekeset álmodtam az éjjel. Azt tudni kell, hogy 3 hete volt egy balesetem, elvágtam a hüvelykujjam, összevarrták, az ín is sérült, úgyhogy 3 hét gipszsín is járt hozzá. A gipszet 9én veszik le. Álmomban leszedtem előre a kötést, már iskolában mutogattam osztálytársaknak hogy egészen szép a seb nem is csúnya. (általános iskolás osztálytársaim voltak az álomban , most am 23 éves vagyok már...) Aztán mentem a doktorhoz, hogy levegyék a kötést, de atz már levettem közben. Egyik asszisztens kérdezett, hogy amikor előzőleg voltam a rendelőben hogyan viselkedett a többi asszisztens velem, elmondtam hogy volt egy idősebb aki nem jól kötözte be akezem, de a másik aranyos volt. (ez igaz is) Aztán elkezdte kezelni a kezem, de semmi léyneges nem történt. Aztán a fura az egészben, hogy a szememen kezdte a bőrt lehúzni, meg lecsipkedni, és nagyon fájt, és kérdeztem miért csinálja ezt, és azért kellett levágni, hogy nehogy megnyúljon ott a bőr (?!) ...elég morbid vége lett:S
 

alfahold

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok

Álmomban a húgommal sétáltam, amikor egy templom oldalához értünk, ahol egy szép, nagy Szűz Mária-szobor állt. Széttárt karokkal, az egyiken rózsafüzérrel.
 

zsuzsixyz

Állandó Tag
Állandó Tag
Én többször is álmodtam olyat, hogy egy hozzám nagyon közel álló családtagom megpróbál megölni. (De sosem sikerül végül megtennie, illetve a végkifejlet már sosem szerepel az álmomban.) Ilyenkor mindig nagyon rossz érzés, de ez vajon jelent valamit?

Köszönöm
 

Dzsulesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Már harmadszorra álmodtam hasonlót a hónapban, ilyenkor szerintem már jelent valamit, csak azt kéne tudni, hogy mit. Özönvízzel, szökőárral kapcsolatos.
Az első álmom az volt, hogy nem lehet tudni milyen okból de sietek, mintha menni kéne valahova, de olyan riadtan, amikor egyszer csak megjelenik a bátyám akinek azt mondom én nem akarok menni, miért kell, erre ő: tovább kell menned, túlságosan feszült vagy. Azután egy helyen hátrafordulok, bátyám sehol, idegenek körülöttem és mindenki néz hátra, hogy óriási hullámok közelednek felénk, ekkor visszafordulok, becsukom a szemem,mosolygok, teljes mértékű nyugalom és melegség önt el, lebegek és azután felébredtem.
A második az, hogy barátokkal túrázunk, de hirtelen egy meredek sziklaparton találjuk magunkat, az ég rettenetesen sötét, a tenger morajlik, a hullámok csapódnak neki a falnak, baljósnak tűnik a helyzet, ezért sietve vonulunk visszafele,de egyből egy nagyvárosba kerülünk, amely eléggé kihalt, igyekszünk minél magasabbra jutni, végül is utolér az ár, egy szekrény tetején guggolok, már érzem,hogy fuldoklok ám mégse, még párszor ugyanezt érzem, azután felébredek.
A tegnap pedig, alszom itthon, a házunkban, amikor felébredek és kinézek az ablakon, hatalmas víztömeg vesz körül,egy pillanatra mintha el lenne merülve a ház a vízben,ekkor megrémülök, azután a felszínre bukik és sodródik tovább, ám teljesen épségben,visszafekszem aludni, amikor ismét felkelek egy folyóparton van a ház, kimegyek a partra, ekkor felfedezem, hogy a szüleim is velem voltak a házban, örülök nekik. Sok, a katasztrófát túlélő ember vesz körül, akik keresik szeretteiket, megtudjuk, hogy a család nagy része eltűnt. A távolból látjuk, hogy hatalmas ár közeledik, de nem ér el hozzánk. Az álom végén hajón találom magam, amikor is egy tömbház nagyságú ár tart felénk, mindenki csodálkozik engem ismét hatalmas nyugalom tölt el, tudom, hogy itt a vég és mosolyogva nézek szembe vele. The end!
Szóljatok hozzá!
 

iRead

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap reggel volt egy Lidércnyomásom. Azt hiszem több kisebb spontán asztrál kivetüléssel kezdődött, nem volt tudatos, de emlékszem, hogy annak ellenére, hogy aludtam, körbe tudtam nézni a szobában, tökéletesen hallottam, hogy mikor ébred fel a párom és megy el zuhanyozni, készülődni, stb. Többször meg is ébredtem 1-1 másodpercre, h ez most a valóság, vagy sem, s utána azonnal visszazuhantam. Az utolsó alkalommal viszont megrekedtem, ekkor ment át lidércnyomássá, meg sem tudtam mozdulni, nem tudtam kijönni belőle, a szobában sem tudtam többé körbe nézni, megrekedt a tekintetem egy ponton. Egy öreg férfi hangját kezdtem el hallani, olyan volt a hangja, mint a nagypapámé (még él) és nagyon ocsmányul viselkedett, a páromról és a magánéletünkről mesélt nagyon pejoratív módon... kérdeztem is tőle, hogy miért beszél a nagypapám hangján, de csak folytatta tovább a rosszindulatoskodást egy végtelenségnek tűnt mire elhalkult a hangja és ki tudtam törni a mozdulatlanságból.

Ez az élmény nagyon megviselt a nap hátralévő részében, de ugorjunk. Tegnap este is álmodtam, akkor valami igen bugyuta kincskeresős álmom volt, hogy jöttek valami földön kívüli figurák, akik valami rejtvény alapján egy kincset keresnek, s nekünk (nem tudom ki volt velem a párom, v a testvérem) nagyon fontos volt, hogy mi előbb találjuk meg. Volt benne kocsi vezetés, antik kínai "fény leképező szerkezet", emberrablás, verses feladvány, nem is ez a lényeg, hanem valahol pont a közepén történt egy vágás. Újra a szobámban vagyok az ágyban, fázom, valaki betakar, majd leül velem szemben, bár este van, reggeli fényesség van a lakásban, minden nyugodt és idilli érzetet kelt. Aki leült egy férfi volt, valahol a harmincas éveiben, nagyon rövid szakáll van az arcán, ing és ujjatlan pulóver, mintha egy norvég vagy svéd előkelőségek "hétköznapi viselet" rovatából rántották volna elő.
Nem volt egyáltalán ismerős, így meg is ijedtem egy kicsit, s megkérdeztem tőle, hogy hát ő mit keres itt. Erre mosolyogva csak azt válaszolta, hogy ő mindig is itt volt, s hogy eddig sem voltam egyedül és soha nem leszek egyedül, ne féljek, minden rendben lesz. Nem most takart be először, amikor fáztam, s máskor is megteszi majd. Nem nagyon tudtam vele beszélni, mert közben a párom is megjött és mellém feküdt, s ő nem látta őt, s furcsállta, h miért beszélek magamban... aztán eltűnt és folytatódott a kincskeresős-mentős álmom tovább.
 

Barrydo1

Állandó Tag
Állandó Tag
Elég sűrűn álmodom egy bizonyos személlyel. Eddig mindig boldog álmaim voltak vele. Tegnap éjjel megkérte a kezemet álmomban és meg is csókolt. De nagyon fura volt, mert nem éreztem, hogy őszinte lenne. Többször rákérdeztem álmomban, hogy tényleg komolyan gondolja - e, és ő mindig igennel felelt. Eddig bármit is álmodtam vele kapcsolatban, nagyon boldogan ébredtem, és a jó érzés egész nap megmaradt. Most a bizonytalanság van. Még álmomban jutott eszembe, hogy "vigyázz, mit kívánsz, mert teljesül" és az is, hogy én nem pont ezt akartam. Hirtelen felkaptam a könyvemet, és oda akartam adni neki, de egyre távolabb kerültem. Először csak a színház másik felébe, majd valami poros, napsütötte országútra, ahol két nehéz szatyrot cipelve egy emelkedőn felfelé "siettem" hozzá. Mellettem valaki folyton kabátot akart kérni tőlem, hiába magyaráztam, hogy nincs nálam kabát. Egy pillanattal később egy utcai árus tűnt fel, és gyöngy ékszereket árult, de nem találtam köztük olyat, ami tetszett volna. És folyamatosan arra gondoltam, hogy mikor érek már oda, ahova indultam. És itt felébredtem. Zavartan, és elég boldogtalanul. Tudom, hogy "csak" álom, de nagyon rosszul esett.
 
Szép napot mindenkinek!
Eléggé fura álmom volt.

Ez egyik nagyon jó barátnőmet (amúgy én fiú vagyok) elitélték egy kis dolog miatt (valami baleset talán). És a börtön előtermében vigasztaltam. Csak arra emlékszek. Hogy pontosan miket mondtam neki, arra nem. meg arra sem hogy sírt volna. Ami még érdekes hogy be volt festve a haja szőkére (amúgy hosszú fekete). (az hozzá tartozik, hogy kivételesen jó baráti kapcsolatban álltunk, most is jóban vagyunk, csak már nem láttuk egymást régóta, mivel hogy elköltozött a munkahelye miatt messzebre. És még annyit hozzáfúznék, hogy egy szép lánynak tartom, nem tudom hogy ez számít-e. )

J

Nem tudna valaki, hogy ez mit jelent. ? J

(Nem tudom miért de nem kuldi el a rendszer az üzeneteimet)
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Néhány napja volt egy félelmetes álmom, fel is ébredtem, annyira megijesztett. Az egyik barátnőm kislányával álmodtam, aki álmom szerint eladta a lelkét a gonosznak és engem is meg akart szerezni. Én az egyik szobában voltam, ő egy másikban. Állt mellette egy férfialak, akit nem láttam jól, csak tudtam, hogy együtt vannak. Aztán jött a kislány és erőszakosan elkapta a fejemet és azt akarta, hogy a szemébe nézzek. A szeme írisze tűzpiros volt, a pupillája viszont átlátszó. Tudtam, hogy nem szabad sokáig szemébe néznem. A másik alak a szobában maradt és onnan figyelt. A küzdelem közben ébredtem meg nagy szívdobogással.
Előre is köszönök minden hozzászólást.
Alfahold

igazi lélek emelő álom ... misztika !
itt a kislány a megbabonázottságodnak nem oka, hanem ö maga gyermeked-teremtményed! akit nevelsz saját életerődön ,
ami miatt nem tudsz fejlődni,
és pont annyi idős mikor a problémával szembesültél ... és valóban köze van a férfihoz.. vs férfiakhoz való viszonyodhoz...
barátnőd pedig hasonló helyzetben van jelenleg... álmod azt mondja gyermekként csüngesz egy babonádon ezért lelked nem szabad ..
nézzük csak ha szembenézel a problémáddal - felvállalnád vágyad ... de nem teheted mert akkor megbabonázna ...elvesznél
sztem mi ez a gyermeki gondolat ? vhol azt gondolod a valakihez tartozás során elveszted önmagad..minden ember át esik ezen ..
ezért próbálják uralni a kapcsolatot ... vagy csak félig adják ki magukat...
de ha most belegondolsz ..soha senki nem sértet ...vs adott örömet neked az engedélyed nélkül.. mióta az első vigyázó figyelem
kialakult benned:....az ego az én tudat... ez a hit még azelőttről kísért... kora gyermekekkor függő gondolkodása,

álmod szeretné ha tudnád h ez a
gondolat már nem segít téged, épp ellenkezőleg heves szívdobogást okoz már a gondolat elképzelése is .
gondolkodásunk térképe épp e lélekemelő álmok segítségél rajzolódhat ujjá ( vagy meditációban )
ezek azok az álmok amik minden embernél tudattalanul visszahatnak a személyiség változására..
s miatta kerülik el vagy oldják fel magukban , a korábbi gondolati mintákat
s ezek az álmok válnak..meg nem értettség esetén visszatérőkké néha egyre hevesebb érzelmi töltettel
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Tegnapelőtt volt egy érdekes álmom.
Egy nádassal körülvett tó partján álltam. A víz felszíne nem volt tiszta: nád és hínár darabok úsztak rajta. Egyszer láttam, hogy a vízben felém úszik egy hal. Teljesen kiúszott a sekély vízbe, közel a parthoz. Gondoltam, hogy ezt akár kézzel is meg tudnám fogni. Megfogtam a kopoltyújánál és kiemeltem a vízből. Egy kb. 140 cm hosszú hal volt, valamiért az jutott eszembe, hogy "kecsege". (Soha nem szoktam horgászni). Azon gondolkodtam, hogy ez így szabályos-e, hogy így kézzel fogtam ki, meg hogy a mérete megfelelő-e? Erre megjelent az egyik unokatesóm (aki rendszeresen horgászik), és vele elkezdtem erről beszélni. A halat közben lettem a partra közel a sekély vízhez. Mire újból odanéztem, a hal elúszott.

Az érdekes az, hogy nem szoktam horgászni. A kecsege, pedig soha nem nő meg ilyen nagyra.

tudatalattid nem rég felkínált egy ötletet ...s míg azon lamentáltál véghez tudod e vinni a lehetőség elúszott ... most jelzett h Ö szólt de már nem érvényes

többet kell tenned a vágyaidért céljaidért..., félben hagysz dolgokat a megvalósulás előtt? ... tetterőddel nincsen gond, információhiányod az oka ..
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint volt egy fura álmom. A barátnőmmel mentünk valahova autóval. (Ami már azért is fura, mert ő nem tud vezetni.) Végül is egy látónál kötöttünk ki, akihez a barátnőm volt bejelentkezve. A szobában többen voltak, és a látó kijött egy másik szobából. Akkor mindenki megrohamozta, mert bár időpontra mentek, a látó mindig kiválasztott valakit, akivel hajlandó volt foglalkozni. A barátnőmet nem választotta ki, de amikor vissza indult a másik szobába nekem mondta, vagy sugallta, hogy hamarosan találkozunk, és hogy valami pozitív nem tudom mi és anyagi jó hír.

nem tud vezetni ...az álom felkínálta neked h tudatos legyél leleplezte magát ezt akkor teszi tuti akarja h emlékezz
hiába megy vki látóhoz ha nincs neki üzenet ... hiába való út
napokban feltettél egy anyagi jellegű kérdést ... megtedd, odamenj hogy fizet... válasz:nem mindenkinek éri meg de neked jó
valószínűleg lépcső vmihez
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is érdekeset álmodtam az éjjel. Azt tudni kell, hogy 3 hete volt egy balesetem, elvágtam a hüvelykujjam, összevarrták, az ín is sérült, úgyhogy 3 hét gipszsín is járt hozzá. A gipszet 9én veszik le. Álmomban leszedtem előre a kötést, már iskolában mutogattam osztálytársaknak hogy egészen szép a seb nem is csúnya. (általános iskolás osztálytársaim voltak az álomban , most am 23 éves vagyok már...) Aztán mentem a doktorhoz, hogy levegyék a kötést, de atz már levettem közben. Egyik asszisztens kérdezett, hogy amikor előzőleg voltam a rendelőben hogyan viselkedett a többi asszisztens velem, elmondtam hogy volt egy idősebb aki nem jól kötözte be akezem, de a másik aranyos volt. (ez igaz is) Aztán elkezdte kezelni a kezem, de semmi léyneges nem történt. Aztán a fura az egészben, hogy a szememen kezdte a bőrt lehúzni, meg lecsipkedni, és nagyon fájt, és kérdeztem miért csinálja ezt, és azért kellett levágni, hogy nehogy megnyúljon ott a bőr (?!) ...elég morbid vége lett:S

az egészséged több figyelmet érdemel ..(gondolom a baleset is figyelmetlenség) gyerekesen felelőtlenül bánsz a testeddel ...
(kb meddig szeretnéd használni ? ennek megfelelően vigyázz rá)
az idősebb nem jól kötözte be- másoktól elvárod a felelős viselkedést
szememen kezdte a bőrt lehúzni ......vagyis leszedte a hályogot ... h jobban lásd a helyzeted
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Én többször is álmodtam olyat, hogy egy hozzám nagyon közel álló családtagom megpróbál megölni. (De sosem sikerül végül megtennie, illetve a végkifejlet már sosem szerepel az álmomban.) Ilyenkor mindig nagyon rossz érzés, de ez vajon jelent valamit?

Köszönöm

visszatérő álom? ha leírnál egyet talán meg lehetne oldani ...mindenesetre bűntudat szaga van...
azért a rossz érzés természetes...
kettős célja van egyik az emlékezés... másik mert a való életben is problémád van vele
 
Oldal tetejére