Százmilliókat kaszált, mert át tudta verni a Google-t és a Facebookot is

A netes csalók legtöbbször a hiszékeny magánembereket verik át, így keresnek pénzt. De ebben a "szakmában" is van, aki nagyban gondolkozik: egy litván férfi 100 millió dollárt (28,6 milliárd forintot) számláztatott ki magának.

A litván Evaldas Rimasauskas 2013-2015 között több mint 100 millió dollárt csalt ki a Google és a Facebook könyvelőrészlegeiből. A 48 éves férfi megszemélyesítette az érintett vállalatoknak szervereket is szállító Quanta Computert, és hamis számlákkal kért fizetséget meg nem történt szállítások után - írja a Fortune.

A csalással szerzett pénzt Rimasauskas többek közt ciprusi, hongkongi, lett, litván, magyar, és szlovák bankszámlákon terítette szét. A Google mostanra az összes kicsalt pénzét visszakapta, a Facebook viszont csak a kárának nagyját tudta visszaszerezni.

Rimasauskast március végén vette őrizetbe a litván rendőrség, de az nem tisztázott, hogy kiadták-e már az Egyesült Államoknak. A tetteiért akár több mint 82 év börtönbüntetést is kaphat.

csalas.jpg
 
Milyen könyvelése, milyen adminisztratív rendszere van e két hatalmasságnak, hogy ezt 2 évig nem vették észre ?
A pasi egyrészt "zseni", másrészt hülye....tovább utalásról még nem hallott?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,349
Tagok
615,829
Legújabb tagunk
Jason Maoam
Oldal tetejére