Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
O

oliyboty

Vendég
Oli, Asperrimus velemenye egyezik a Bibliaval, es o azonosul vele teljesen. Igy nem tud mast irni, hiaba is akarod!

Az a baj, hogy azonosulni az egó szokott.
Az isteni soha nem azonosul, mert nincs rá szüksége.;)

HUHA, magas volt a labda, es en nem akarok Asperrimus helyett jatszani, csak az eddigiekbol nalam leszurodott sajat velemenyemet irtam!

Igen, eléggé magas volt a labda... De Furrier véleményét osztom teljes mértékben én is.
 
O

oliyboty

Vendég
Furrier véleményét osztom teljes mértékben én is.

A vélemény nem az enyém, hanem, a Szellemé. Ő azt mondja nem azonosul.:confused:

Ezt most nem értem... :D:D:D De mindegy is, tudod jól, hogyan értettem.kiss
Szerk: ok, most már értem, csak kicsit késő van... egy kis pálinka segítene (ugye SiriusB, Pitti. FagyisSzent?). :D
Off: Hogy értse mindenki a pálinkás dolgot, régen valamelyik topicban ezzel hülyültünk, ha már fáradtak voltunk, vagy nem tudtunk közös nevezőre jutni (jól emlékszem SiriusB,FagyisSzent?kiss). :D:D:D
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszöntelek Kedves Jászladány !

Nem akarok Jászladány nevében beszélni, de ő mondott olyat, hogy a jövőben nem fog ebbe a topikba írni, mivel amit akart, azt már elmondta. Lehet, hogy meggondolja magát, de ha nem válaszol, akkor nem. Persze, arra sincs garancia, hogy egyáltalán olvassa. Ezen nem is csodálkoznék, mivel ennek a topiknak az írásai megterhelőek egy keresztény számára. Jézus pedig azt mondta, hogy az én igám édes és az én terhem könnyű. Én sem szeretek megterhelődni. Az egyedüli oka annak, hogy én még itt vagyok az az, hogy egyáltalán nem vagyok arról meggyőződve, hogy az a napi többszáz ember aki ezt a topikot olvassa, a reinkarnációt és a hasonlókat preferálja. Ha azonban kiderülne, hogy tévedek, vagyis nincs olyan ember, aki kíváncsi arra, hogy mit mond a Biblia, akkor én is venném a kalapom.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit a keleti tanításokról ír, azon nagyon jól látszik, hogy nem értette meg azokat (sem).

Lehet, hogy Te nem érted. Lehet, hogy nem is nagyon érdekel a véleményed.Lehet, hogy az igazság nem függ a Te véleményedtől. Lehet, hogy az ember függ az igazságtól. Lehet, hogy ha az ember rossz módon áll az igazsághoz, akkor az nem érte, hanem ellene dolgozik. Lehet, hogy ez nem kifizetődő az ember számára. Lehet, hogy nem szívesen lennék a bőrödben.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsi az értetlenkedés miatt, de mivel nem vagyok jártas a Bibliában, így muszáj kérdeznem, ha valami nem tiszta.:p Miket, vagy kiket kell érteni Démonok alatt? Ezt csak azért szeretném megtudni, mert nem értem, hogy kapcsolódik Chris hozzászólásához.

Honnan tudod, hogy van Démon, van rossz, stb...? Miket, kiket kell érteni démon, rossz alatt? Tőled függ az, hogy mi a jó és mi a rossz. Attól függ, hogyan éled meg (tudom, könnyű mondani, de tényleg így van). Nincs olyan, hogy rossz vagy jó. Nem létezik. Amúgy szerintem meg örülni kell a "rossznak" is, hiszen a "rossz" nélkül, hogyan tudnánk értékelni a jót? Hogyan tudnánk fejlődni, tanulni, ha nem lenne "rossz"? Na ez most megint spirit jellegű hsz lett...:rolleyes:

A démonok ugyanazok a test nélküli szellemek, akiket Jézus kiűzött az emberekből. Ezek a szellemek egytől egyig leborultak Jézus előtt, és elismerték, hogy Ő, vagyis Jézus, az Isten Fia. Jézus mégis kiűzte őket az emberekből. Miért, ha nem voltak gonoszak? Az 'ekballo' kifejezés tulajdonképpen nem is kiűzést jelent, hanem azt, amikor valaki megfog valamit és kihajítja. Ezt a tevékenységet a Szent Szellem erejével végezte, ahogyan a követői is. Kérdés. Miért gyógyított Jézus, ha a betegség jó? Miért hajította ki a démonokat, ha a démonok jók? Léteznek-e ilyen szellemek, akikről a Biblia beszámol, akik beleköltöznek az emberek és akár állatok testébe is? Mi történik azokkal, akik nem szabadulnak meg tőlük? Mi történik azokkal, akik nem akarnak megszabadulni tőlük?

A rossz nem válik jóvá avagy elfogadhatóvá azáltal, hogy megmutatja a jót, mint valami indikátor. A világ amit Isten teremtett mindenestől fogva jó volt. Az összes angyali lény, és minden teremtmény jó volt. Maga Lucifer is jó volt, igaz és szent. Nem volt szükségszerű a rossz, a gonosz felbukkanása. De tény, hogy megtörtént. Lucifer fellázadt Isten ellen, és az angyalok egyharmada követte. De Lucifer nem katonai puccsot akart végrehajtani, hanem jogilag akart Isten fölé kerekedni. Isten ellen akarta fordítani az Ő beszédét. Mivel Isten ajándéka és az Ő elhívása megbánhatatlan, ezért nem vehette vissza Isten Lucifertől mindazt a hatalmat és erőt, amit neki adott azelőtt, hogy fellázadt ellene, csupán egy jogi eljárás keretében. Az ugyanis, hogy Isten jó, nem bizonyosodott be a mennyei angyalok előtt. Azok előtt sem, akik hűségesek maradtak. Azt senki nem vonta kétségbe, még Lucifer sem, hogy Isten erősebb. Azt azonban kétségbe vonta Lucifer, hogy Isten jó is, nem csupán erősebb.

Nem tudom, kinek mit mond, de a zenében vannak harmonikus és disszonáns hangzatok. Ha egy zenemű csupa harmonikus hangzatból áll, előbb utóbb unalmassá válhat. Ha csupa harmonikus hangzatból álló zeneműveket hallgatnánk, akkor miután nyolcat-tízet meghallgattunk az az érzésünk támadna, mintha ugyanazt hallgatnánk. Ha azonban disszonáns hangzatokból álló zeneművet hallgatnánk, az nyugtalanságot, elégedetlenséget keltene bennünk. Ezért a zenében mindkettőt alkalmazzák, mert a disszonancia színesíti a zenét, de a harmonikus hangzatok teszik élvezhetővé. De szabály, hogy a zenében a disszonáns hangzatokat harmonikusaknak kell követniük, mert azok oldják fel a disszonancia által keltett nyugtalanságot. Ha értelmezni kellene, akkor azt mondanám, hogy a disszonancia jelképezi a kérdést, és a konszonancia pedig a választ.

Az eredeti világ jó és tökéletes volt. Még Isten sem tudott annál jobbat alkotni. De a gonosz felütötte a fejét, és ez létrehozta a rossz fogalmát, és diszharmóniát hozott be a mindenségbe. A teremtett világ kettéhasadt és létrejött Isten országa, és a Gonosz birodalma. Ebbe a világba lett az ember belehelyezve. A Názáreti Jézus volt az első személy, Akiben a mennyei és a földi természet egybe lett szerkesztve. És az Atya az egész teremtett világot egybeszerkeszti a Krisztusban. Eljön az idő, amikor a Sátán a második égből is ki lesz ebrudalva, és akkor fog igazán rászabadulni a földre. De innen is ki lesz dobva, és létrejön Jézus Krisztus ezeréves királysága. Amikor az ezer év letelik, az Atya véglegesen lezárja mindazt, ami addig volt, és mindazt, ami rossz és gonosz volt, a tűzzel és kénkővel égő tóba veti, ami sokak szerint egy tűzgömböt jelent. Ide lesz bezárva a Sátán, a gonosz angyalok, a démonok és azok, akik azonosultak vele.

Isten nem kortárs zeneszerző. Ő teljesen tisztán és harmonikusan fogja lezárni ezt a korszakot, úgy, hogy abban semmiféle disszonancia, semmiféle nyugtalanság, semmiféle kérdés nem fog maradni. Jó volt az eredeti állapot? Igen. Rossz volt az, hogy a gonosz felütötte a fejét? Igen, rossz volt. Bár ne történt volna meg! De az a világ, amit Isten létrehoz azután, hogy lezárja ezt a korszakot még jobb lesz, mint ami volt, mert minden egyes teremtett lény számára világos lesz, hogy Isten jó, és a Sátán gonosz. Soha többé nem fogja ezt megkérdőjelezni senki, mert belülről tudni fogja.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Van meg egy ok, miert gyiloltak meg. Az Oszovetseg szerint az aroni papsag lejar Jezus eljovetelevel, es ervenybe lep a Melkizedek fele papsag. Ettol is retteghetett a zsido papsag es egyszerubb volt likvidalni Jezust, mintsem elismerni a profeciak szerinti megvaltot!!!

Ez teljesen új számomra, pedig mennyivel érthetőbbé tenné az egész történetet!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Ird, kis mosoly nem art......
Amugy en is erre akartam felhivni a figyelmet, amirol irsz. Naponta imadkozom, Jezus kozponti szemelye az eletemnek. Meg kellett volna halnom erte???? Csak azert mert nem kereszteny gyogyitott? Bitos vagyok benne, hogy Isten terve ez volt, illetve az en feladaim meg nem fejezodtek be.....


Kicsi off: a maláriával kapcsolatban kérdezném, ismered-e EZT a szert?
Ismerd meg, mert ahol élsz még hasznodra válhat, ha éppen nincs egy sámán a közelben. :p (Bízhatsz benn, mert én kipróbáltam!)
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
ezt most nem értem... :d:d:d de mindegy is, tudod jól, hogyan értettem.kiss
szerk: Ok, most már értem, csak kicsit késő van... Egy kis pálinka segítene (ugye siriusb, pitti. Fagyisszent?). :d
off: Hogy értse mindenki a pálinkás dolgot, régen valamelyik topicban ezzel hülyültünk, ha már fáradtak voltunk, vagy nem tudtunk közös nevezőre jutni (jól emlékszem siriusb,fagyisszent?kiss). :d:d:d

:222:
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez teljesen új számomra, pedig mennyivel érthetőbbé tenné az egész történetet!

Zakar Andras konyvet nekem Demiurgosz linkelte be, melyben egy biborosi titkar, aki amugy a papai leveltarba is bejaratos volt, irt egy remek atfogo konyvet az ember es Isten kapcsolatarol a tortenelem soran a bibliat a sumer mitosszal osszehasonlitva. Ebben van benne az is, hogy az legujabb zsinatok hogyan dontenek arrol, hogy mi gyalazatos a Bibliaban, ehhez kepest mi lehetett ezervalahany eve, milyen valogatas folyhatott? Az a baj, hogy sokan nem latjak meg a Biblia nagyszeru tanitasat, es elvesznek a reszletekben. A Biblia Isten kinyilatkoztatasa, a Megvalto tortnetenek es tanitasainak gyujtemenye. A Biblia annyiban szent, amennyiben az aproszentek, tehat a jot cselekvo egyszeru emberek is szentek.
Lassuk a valaszt arra, amit kerdeztel. KIvonatosan.
Azt taglalja, hogy Isten Abrahammal kotott szovetsege nemhogy megszuntette az emberiseg egyetemes kivalasztottsagat, hanem eppenhogy annak reszletekben valo szolgalatat jelentette Abrahamon es majdani nepen keresztul. Szolgalatot jelentett, mely szolgalat bolcsoje lett volna a megigert Messias eljovetelenek, aki maga jelentette ki, hogy minel magasabbra valasztott ki valakit Isten, annal nagyobb alazattal kell Ot szolgalnia. Mark 10,45/ Janos 12,47, stb. Az osovetsegi ritualis papi szolgalatot nem ez a szellem jellemezte.Ez sokkal inkabb a profetak sajatja volt.Jezus eljovetelenek elokeszitese utlso szakaszara Abraham leszarmazotti koreben Jakob fia, Levi es ennek utodai, Aron leszarmazottai kaptak meg a papi tisztseget. Ez a tisztseg azonban eredetenel es lenyegenel fogva kozvetlenul csak Abraham torzset volt hivatva elokesziteni a megigert Megvalto eljovetelere. Ezt bizonyitja az a teny, hogy az oszovetseg papjai adot fizettel Melkizedeknek. Ezzel az alarendeltseguket ismertek el, a tole valo fuggest, es igy a papsaguk ideiglenes jelleget, es ezt a sidoktol irt level fejti ki es bizonyitja. Az oszovetseg konyvei tobb helyen meghirdetik egyertelmuen, hogy a Mssias , a Krisztus, a Megszabadito Melkidezek rendje szerinti pap lesz.
Ez ekesen bizonyitja, hogy az aroni-papsag bevegzi hivatasat a Messias megjelenesekor.A papsag valtozasaval pedig a torveny is valtozik! Zsido 7,12.
Krisztussal Abraham torzse szamara is a Melkideek rendi papsag ervenye allt be es ez ervenyes az eges vilagra, minden nepere, amig vilag a vilag.
Kovetkeztetes. A regi tipusu aroni papsag ezt mindenaron meg akarta akadalyozni, olvassuk csak el Jezus keresztrefeszitesenek tortenetet,Pilatus ellenallasat, stb....Ez volt a bunteny fizikai elozmenye s kivalto oka, felaldoztak az Eljovendot egyeni erdekeik miatt......Semmikor nem hallgattak Istenukre, a profetakra, csak ha baj volt, akkor sirakoztak, imadkoztak.....es Istennek tulajdonitottak a buntetest.Ezta akartam kihuzni Asperrimusbol, de erre annakidejen nem reagalt, Isten nem buntet! Torvenyeket adott, igazsagos torvenyeket es azok megszegese kovetkemenyekkel jar. De a megtartasa is. Mindegyik vonzza a magaet.
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsi off: a maláriával kapcsolatban kérdezném, ismered-e EZT a szert?
Ismerd meg, mert ahol élsz még hasznodra válhat, ha éppen nincs egy sámán a közelben. :p (Bízhatsz benn, mert én kipróbáltam!)


Koszonom a tippet, keresem a lehetoseget, hogyan tudnam megszerezni. Meg nem hallottam rola. kiss
De kozben rajottem par hasznalhato modszerre. :..:
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem akarok Jászladány nevében beszélni, de ő mondott olyat, hogy a jövőben nem fog ebbe a topikba írni, mivel amit akart, azt már elmondta. Lehet, hogy meggondolja magát, de ha nem válaszol, akkor nem. Persze, arra sincs garancia, hogy egyáltalán olvassa. Ezen nem is csodálkoznék, mivel ennek a topiknak az írásai megterhelőek egy keresztény számára. Jézus pedig azt mondta, hogy az én igám édes és az én terhem könnyű. Én sem szeretek megterhelődni. Az egyedüli oka annak, hogy én még itt vagyok az az, hogy egyáltalán nem vagyok arról meggyőződve, hogy az a napi többszáz ember aki ezt a topikot olvassa, a reinkarnációt és a hasonlókat preferálja. Ha azonban kiderülne, hogy tévedek, vagyis nincs olyan ember, aki kíváncsi arra, hogy mit mond a Biblia, akkor én is venném a kalapom.


Sokan kibancsiak ra, de ezt nem fogjak megtudni, csak a kulonbozo velemenyeket. De az is, jo, mert lehet, valakit e visz kozelebb a celhoz. Jaszladany megtalalta a topikodban a neki valo feladatot. van, akinek a kezet megfoghatja, es kihuzhatja a mocsarbol. Vegulis ez egy nemes feladat. O jo teruto, csak itt nincsenek jo alanyok hozza. Remelem nem haragszik rank....
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem akarok Jászladány nevében beszélni, de ő mondott olyat, hogy a jövőben nem fog ebbe a topikba írni, mivel amit akart, azt már elmondta. Lehet, hogy meggondolja magát, de ha nem válaszol, akkor nem. Persze, arra sincs garancia, hogy egyáltalán olvassa. Ezen nem is csodálkoznék, mivel ennek a topiknak az írásai megterhelőek egy keresztény számára. Jézus pedig azt mondta, hogy az én igám édes és az én terhem könnyű. Én sem szeretek megterhelődni. Az egyedüli oka annak, hogy én még itt vagyok az az, hogy egyáltalán nem vagyok arról meggyőződve, hogy az a napi többszáz ember aki ezt a topikot olvassa, a reinkarnációt és a hasonlókat preferálja. Ha azonban kiderülne, hogy tévedek, vagyis nincs olyan ember, aki kíváncsi arra, hogy mit mond a Biblia, akkor én is venném a kalapom.

Kedves Asperrimus ! Szeretettel Üdvözöllek ! :..:

Amit Jászladányról irsz, azt nem értem.:(

Ennek a topiknak az írásai megterhelőek egy keresztény számára -
írod.:( Nem tudom, kire gondolsz, de ha én írtam valami helytelen dolgot, akkor :656::656::656:

Valószinüleg az is a hibám, hogy nem tudom, hogy te ki vagy.;)

Ezt azért írom, mivel az derül ki szavaidból, hogy e topikon való jelenléted megtiszteltetés kell, hogy legyen.:rolleyes:

De tudatlanságomat az is bizonyítja, hogy azt sem értem, hogy
valaki a reinkarnációt és a hasonlókat preferálja ?

Ez mit jelent ?:confused:

Azt is írod, hogy vennéd a kalapodat, ha kiderülne, hogy senkit nem érdekel a Biblia.

Remélem, itt nem rám gondoltál - bár nekem írtad. De visszaolvasva azt tapasztalom, hogy mindenki a Szentírással foglalkozik valamilyen
formában.

Végül : neked mi a véleményed a Reinkarnációról ?
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokan kibancsiak ra, de ezt nem fogjak megtudni, csak a kulonbozo velemenyeket. De az is, jo, mert lehet, valakit e visz kozelebb a celhoz. Jaszladany megtalalta a topikodban a neki valo feladatot. van, akinek a kezet megfoghatja, es kihuzhatja a mocsarbol. Vegulis ez egy nemes feladat. O jo teruto, csak itt nincsenek jo alanyok hozza. Remelem nem haragszik rank....

Szerintem most ez az idézet következne tőle :D:

"Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket. (Mt. 7,6)"

Erre meg azt mondaná, ha erre járna, hogy mi úgyis jobban tudjuk, mit válaszolna. :mrgreen:

(Lejegyezte Jászladány magyar hangja: sisriusB) :656:
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csillagözön!

A te utolsó kérdésedre is kapásból tudnék válaszolni, de nem szeretnék Asperrimus magyar hangja is lenni. ;)

Asperrimust valóban csak köszönet illeti, hogy hajlandó szóba elegyedni ennyi eltévedt lélekkel. Biztos nem könnyű ennyi, ájtatosnak igazán nem mondható szöveget elolvasni és még válaszolni is "szeretettel", mint az óvódában a kis buta gyerekeknek a felvilágosult, okos óvónéni.
 

Chris58

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Asperrimus ! Szeretettel Üdvözöllek ! :..:

Amit Jászladányról irsz, azt nem értem.:(

Ennek a topiknak az írásai megterhelőek egy keresztény számára -
írod.:( Nem tudom, kire gondolsz, de ha én írtam valami helytelen dolgot, akkor :656::656::656:

Valószinüleg az is a hibám, hogy nem tudom, hogy te ki vagy.;)

Ezt azért írom, mivel az derül ki szavaidból, hogy e topikon való jelenléted megtiszteltetés kell, hogy legyen.:rolleyes:

De tudatlanságomat az is bizonyítja, hogy azt sem értem, hogy
valaki a reinkarnációt és a hasonlókat preferálja ?

Ez mit jelent ?:confused:

Azt is írod, hogy vennéd a kalapodat, ha kiderülne, hogy senkit nem érdekel a Biblia.

Remélem, itt nem rám gondoltál - bár nekem írtad. De visszaolvasva azt tapasztalom, hogy mindenki a Szentírással foglalkozik valamilyen
formában.

Végül : neked mi a véleményed a Reinkarnációról ?


:33::twisted: kb ez, de majd meg O is kifejti.....;)kiss
Megkerdeztem a szkeptikusokat, hogy ebben a temaban kit kell szkeptikusnak venni, aki mellette vagy ellene van a reinkarnacionak????
Ott egy velemeny az volt, hogy nem mindegy? Mindenkinek kell manko. Ez is egy velemeny.......
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Asperrimus ! Szeretettel Üdvözöllek ! :..:

Amit Jászladányról irsz, azt nem értem.:(

Ennek a topiknak az írásai megterhelőek egy keresztény számára -
írod.:( Nem tudom, kire gondolsz, de ha én írtam valami helytelen dolgot, akkor :656::656::656:

Valószinüleg az is a hibám, hogy nem tudom, hogy te ki vagy.;)

Ezt azért írom, mivel az derül ki szavaidból, hogy e topikon való jelenléted megtiszteltetés kell, hogy legyen.:rolleyes:

De tudatlanságomat az is bizonyítja, hogy azt sem értem, hogy
valaki a reinkarnációt és a hasonlókat preferálja ?

Ez mit jelent ?:confused:

Azt is írod, hogy vennéd a kalapodat, ha kiderülne, hogy senkit nem érdekel a Biblia.

Remélem, itt nem rám gondoltál - bár nekem írtad. De visszaolvasva azt tapasztalom, hogy mindenki a Szentírással foglalkozik valamilyen
formában.

Végül : neked mi a véleményed a Reinkarnációról ?
Kedves csillagözön!

A reinkarnációról szóló véleményemet itt olvashatod:http://canadahun.com/forum/showthread.php?p=1941926#post1941926
Egy, vagy két oldallal előrébb van az előzménye ugyanabban a topikban, ha tisztán szeretnél látni a kérdésben.

Egyébként a véleményem teljesen egybeesik Shadu Sundar Selvaraj véleményével, amit tegnap másoltam be. Hogy tudd, már azelőtt ez volt a véleményem, hogy 1992-ben hallhattam volna az övét.

Amit Jászladányról írtam, nem kell, hogy értsd, elég ha elfogadod, mint tényt.

Megterhelő itt lenni azért, mert ez nem a new age topik, hanem a Biblia topikja lenne, mégis lépten-nyomon a reinkarnációba és egyebekbe ütközöm, melyek távol állnak a Biblia világától.
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
:33::twisted: kb ez, de majd meg O is kifejti.....;)kiss
Megkerdeztem a szkeptikusokat, hogy ebben a temaban kit kell szkeptikusnak venni, aki mellette vagy ellene van a reinkarnacionak????
Ott egy velemeny az volt, hogy nem mindegy? Mindenkinek kell manko. Ez is egy velemeny.......

Meg ez is! :D

A XX. században a reinkarnáció tana a nyugati társadalmakban is gyökeret vert. Egy 1981-es Gallup-felmérés szerint az amerikai protestánsok 21,a katolikusok 25%-a hisz a reinkarnációban. 1979-es adatok szerint Nagy-Britanniában a lakosság 28%-a hisz benne. A keleti vallásos tanok terjedésén túl az is hozzájárult a reinkarnációban való hit erősödéséhez, hogy bizonyos élményeket és tapasztalatokat másként nem tudunk megmagyarázni.
Az ilyen élményeket vagy spontán módon éli meg az ember, vagy pedig hipnózisban az időben visszafelé haladva lehet előhívni őket. A spontán emlékeket legalaposabban a Virginia Egyetemen tanító Stevenson professzor kutatta: több mint 2000 ilyen esetet gyűjtött össze. Az a tipikus bennük, ami Varnasiri Adikari esetében is - egy kisgyermek állításokat fogalmaz meg előző életéről, s ezek nagy része igaznak bizonyul. Előfordul,hogy a gyermek az előző személyiség magatartásjegyeit is hordozza és felismeri holmiját. Stevenson kutatásaiban még az elmúlt élethez kötődő anyajegyek és születési rendellenességek emlékezetére is akad példa.

Ismerek valakit,aki egy előző életében összenőtt ikertestvér volt.
Az akkori ikrekről egy orvosi könyvben jelent meg kép és leírás. Mostani életükben már nem testvérek,de erős szálak kötik össze őket. A gerincük meg mintha tükörképe lenne a másiknak,és a nevük is ugyanaz.
Nos ilyenkor ki,vagy mi "emlékszik" vissza,és teremti újra önmagát majdnem ugyanazzal a "hibával".
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére