Kutyafajtak

Sunny01

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Őszinte leszek, nem néztem végig az összes oldalt, de ha volt már francia bulldog ismertető akkor megköszönném, ha másolná valaki! Amúgy tényleg olyan, mint egy macska, állandóan az ölben fekszik stb..
 

fekesasa

Állandó Tag
Állandó Tag
Szió Feri. Nekem van egy négy hónapos pulim. Sok kárt csinál, ennek ellenére imádom. Nagyon mozgékony, hizelgő kutyus. Ha van ötleted a neveléshez, megköszönném!
 

moyra1973

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem érdekelne Staffordshire terrier. Meg az is érdekelne hogy neked milyen állatod van:
Persze én is köszönöm a leírtakat.....
 

kife

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem kétszer volt puli - kuvasz párban kutyám. A puli az okos, művelt úrfi, a kuvasz okos, de makacs munkásember. Rendkívül jól együttműködtek!
 

kife

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja, az első kuvasz 10 évig, a puli 15 évi élt, a második kuvasz 10 évig, a puli sajnos csak 7 évig élt. Soha nem voltak betegek!
 

Mikochan

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én Husky imádó vagyok tesómmal. Van egy gyönyörű 8 hónapos vidám kölykünk, kislány. :)
Csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a sportos, és okos kutyákat.
:D
 

csillagviragcec

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekünk bajor hegyi vérebünk van. A párom vadászik. A kutyának elképesztő jó orra van! Imádom.
Eredetileg kerti kutya lett volna, de beszoktattam a házba. Mondjuk nem kellett könyörögni neki. Elképesztő kutya. A két véglet. Vagy alszik, napozik... vagy pörög ezerrel. És visszabeszél. De az alap dolgokra meg tudtam tanítani, nagyon okos.
Képet nem tudtam feltenni, de majd még megpróbálom.
Szerintem minden kutyát meg lehet szeretni, olyan aranyosak. De ezt minden kutyás tudja.
 

fmóni69

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekünk vizslánk,beaglenk,tacskónk van.Nálunk a fiúk vadásznak de a kutyákat nem hordják.A kullancsoktól már sokszor megbetegedtek tehát próbáljuk kerülni velük az erdőt.Imádjuk mind a hármat, de azért messze a vizsla a legokosabb.Bár egy beaglet nem sok mindenre lehet megtanítani.Nekünk azért sikerült egy pacsit kicsikarni belőle.:D
 

Lenoluy

Állandó Tag
Állandó Tag
Mudi

Annyira jók vagytok a kutyafajták leírásában, hogy én csak felteszem ide a kutyusom képét, ti meg írjátok le a fajta ismertetőjét. Így lesz a legjobb.
 

gsébol82

Új tag
Sziasztok, valakinek van a Jack Russel terrierről tapasztalata, mert mi azt fogadtunk be, és még nem sikerült az állandó ok nélkülinek tűnő ugatásról lenevelnünk.:)
 

borembukk

Állandó Tag
Állandó Tag
Gsébol82:
Nekem egy 5 éves Jack Russell szukám van, 8 hetes korában került hozzám, és kellő odafigyeléssel olyan kutyám lett a személyében, amilyen nem volt és nem is lesz több. Okos, figyelmes, és a maga szeleburdi módján tűzön-vízen át hűséges. Szóval nem feltétlen hisztérikus, hiperaktív, agresszív gyilkosok. :)
Nem írtad, mennyi idős a kutyád, de a szavaidból azt veszem ki, hogy már nem kölyök. Mindenképpen légy vele NAGYON következetes és szigorú (lehetőleg ne úgy, hogy agyonvered... :) csak vicceltem) mert könyörtelenül észreveszik a rést a pajzson!!!! Mire észbe kapsz, már lemorog a kanapéról.
Az ugatással kapcsolatban egy ötlet, bár nem 100% a garancia: tanítsd meg parancsra ugatni és parancsra elhallgatni. Aztán csak parancsra elhallgatni. Talán bejön.
És (FŐLEG!) mozgasd sokat. Rengeteget. A JR-ek tömör energiagolyók, nem elég nekik a kóricálás a kertben vagy a labdadobálás. Az enyém képes 40-50 km-eket lerohanni teljes erőbedobással. Képtelenség őket elfárasztani, de azért ha egy igazán kiadós séta után zuhannak a kosarukba, tuti nem fognak ugatni. :) Egy unatkozó terrier előbb ugat, aztán nekiáll a cipőket megenni, aztán kibontja a falat és meglóg.
Nagyon tanulékonyak a maguk makacs, önfejű módján, ha tudod őket motiválni (labda, rongy, kaja...) (Vigyázat, a tanulékony azt is jelenti, hogy prímán ki tudják használni a gazda gyengeségeit!) Ajánlom a klikkert. A sok értelmetlen mutatvány lefoglalja a kis agyukat. Napi 5-10 perc elég. A behívást feltétlen gyakorold vele, mert egyszerűbb lefárasztani, ha el tudod engedni a pórázról.
Szóval:
Következetesség és figyelem. Vigyázz, hogy ne nőjön a fejedre.
Sok-sok mozgás és tanulás. Kirándulás, úszás, bicikli, agility.
És persze szeretet. Nagyon bújósak.
Sok sikert hozzá! :)
 

jeejee

Állandó Tag
Állandó Tag
Dobermann
IMG_5997.JPG
 
Oldal tetejére