Befektetések

Lyzy

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Bocsi én kérek elnézést a stílus miatt.Belefér a befektetés témakörbe.
Viszont árfolyamnyereség ügyben nem lettem okosabb.Hol nézzem?
NAV,PSZÁF?
 

harzol

Állandó Tag
Állandó Tag
Árfolyamnyereség idén január 1-től 16%-al adózik. Különféle költségek vonhatók le, pl. ha valamin árfolyamnyereséget szenvedtél el az is szembeállítható a nyereségeddel, magyarul csökkenti az adóalapot.
 

Lyzy

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia "Harzol"!

Ha tudsz még okos dolgokat linkeld be nekem légyszi akár priviben is!
A "vassjozsefandras" szimplán idiótának tettei magát(pedig tudja miről van szó!)
Üdv L.
L.
 

Fxlivetrade

Állandó Tag
Állandó Tag
A PSZAF weboldaán a fogyasztoknak aloldalon lehet tájékozódni különböző alapok teljesítményeiről. Nem mellékes, hogy ellenőrzött szolgáltatók.
 

zlaco

Állandó Tag
Állandó Tag
Árfolyamnyereség idén január 1-től 16%-al adózik. Különféle költségek vonhatók le, pl. ha valamin árfolyamnyereséget szenvedtél el az is szembeállítható a nyereségeddel, magyarul csökkenti az adóalapot.


Sőt, a tranzakciós költség is csökkenti az adóalapot.
 
Jó lenne ez a Magyar Összefogás Program csak magyar embernek nem való mert nem olyan a kultúrája,nem tudunk örülni egymásnak, a sikereinknek,stb...
az Uniónak nem érdeke hogy Magyarország fejlődjön,a globalizáció a nemzetállami törekvéseket visszaszorítja.
Tudna valaki nekem az árfolyam nyereség adóról írni valamit vagy belinkelni
adóoptimalizálás,adókedvezmény, egyáltalán hogyan kell ezt csinálni kezdő vagyok ezügyben.
Szerintetek az eurónak van jövője??
L.

„A papírpénz előbb vagy utóbb belső értékéhez – a nullához – tér vissza.”
Voltaire / 1694-1778 /


Olvasd el a blogbejyegyzést
 

friendly1

Állandó Tag
Állandó Tag
Befektetés, de mibe?

Sziasztok,

ahogy látom a befektetők egyre többen egyrészt az alpesi valutában látják a biztosabb befektetési formát, - ezért is nő progresszíven a napi árfolyama, másrészt aranyba fektetnek.

Én az utóbbira szavazok. A tőzsdéből 3 hónappal ezelőtt kiszálltam, mert igen ingoványosra fordultak az árfolyamok. Szinte egy éve nem találni jó beszállási pontot a részvény vásárlásra. Shortolni még megérte volna, de számomra most ez is bizonytalan.
 
Az egyetlen hely, ahol ingyen sajthoz juthatunk az az egérfogó, és most több ország vezetése is ingyen sajtot ígér mindenkinek.

Mi majd megmentjük s hiteladósokat, meg fogjuk menteni a bankokat, az autóipart, megmentjük a gazdaságot szekérszámra érkezik a pénz, a bankjegynyomdák működnek (a FED annyi pénzt „nyomtatott” ki 3 hónap alatt, mint korábban közel 100 év alatt összesen.)

A jelenlegi válság sokkal, de sokkal pusztítóbb, mint az eddigiek közül bármelyik is volt. Ugyanis az 1900-as évek első felében kipattant válságok mentőcsomagjai, kormányzat pénzei milliós nagyságrendben mozogtak dollárban.

Az 1900-as évek második felében szükségessé vált mentőcsomagok a százmilliós nagyságrendben mozogtak. A mostani válság nemhogy a százmilliós nagyságrendet emelte milliárdos nagyságrendre, de lényegében a világ összes országában, ahol ilyen kormányzati mentőöveket dobtak be, összességében több ezer milliárd dollár fedezet nélküli, valódi értékkel nem bíró pénz került a piacra.

A valóság az, hogy nem dőlhetünk hátra a hintaszékünkben azzal, hogy „ez van Amerikában, mi nem dollárban számolunk…”, mert a világvaluta, tetszik vagy sem, jelen pillanatban még mindig a dollár, és hatással van bizony a mi kis magyar forintunkra is, meg az összes többi devizára, a gazdaságra.

Mi történik valójában?

Az infláció növekszik, a vásárlőerő csökken.

A pénz 1971-óta – azt követően, hogy Nixon egykori USA elnök megszüntette az USA dollár aranyfedezetét – már elvesztette a valódi pénz szerepét, a pénz nem más, mint adósság.

Nézz szét a munkahelyeden, létszámleépítés, ahol eddig 10 ember dolgozott ma már egy ember látja el a faladatokat, mert feleslegessé tette őket a technológia, és ez sokaknak veszteséget jelent mert nincs többé távolság.

Ha a vállalati szférában dolgozol és minél idősebb vagy, a vállalatnál felmerül a kérdés, hogy fel tudnának venni helyetted egy fiatalabbat aki kevesebbért elvégzi ezt a munkát, kevesebb költségért, (nem kell annyi tb-t, adót fizetni utána) kell-e ez a munkakör egyáltalán, nem lehet hogy a 2 ember munkáját 1 is elvégzi ugyanennyiért?

Régebben az életkor előnyt jelentett, az életkor a tapasztalattal és bölcsességgel volt egyenlő, a mai körülmények között az életkort költségtényezőnek tekintik.

A középosztálybeli jól fizető munkákat egyszerűen felszámolták, megszüntették, az emberek többsége a szolgáltatási üzletágban dolgozik a korábbi fizetése feléért, harmadáért, a 40 - 50 éves korosztályból nagyon sokan ott tartanak hogy munkát kell keresniük.

Régebben az elhelyezkedésnél a szakképzettség előnyt jelentett a képzetlen munkaerővel szemben. Az új gyorsan változó műszaki fejlődés világában az egyetemisták és főiskolások ismeretei már elavultnak számítanak, még mielőtt elhagynák az iskolát, a felsőfokú végzettséggel rendelkezés általánossá vált, elvesztette egyedi jellegét. Hiába van valakinek egyetemi diplomája, az még nem garantálja azt, hogy egy jól fizető állással is fog rendelkezni.

Vessünk egy pillantást az üzemekre: a diplomával nem rendelkező fiatalságnak is akadt pár jól fizető állás. Érdekes, nem?.

Mára a gyárak jelentős részét külföldre telepítették. Napjainkban a gyárakból már túl sok van. Ha a munkások magasabb béreket követelnek, akkor a gyárakat, melyekben eddig dolgoztak, egyszerűen bezárják és a termelő berendezéseket olyan külföldi országba telepítik át, ahol a munkabérek jóval alacsonyabbak.

Az autó megjelenése ódivatúvá tette a lóháton közlekedést, a műszaki fejlődés következtében számos foglakozás válik elavulttá.

Ha van egy magasan fizetett állásod, számíthatsz rá, hogy a munkaköröd műszaki fejlesztők hada veszi majd célba, és hamarosan egy új és olcsóbb megoldást találnak ki rá, hogy arra lecserélhessék.

Egy adott életszínvonal elérése minden generáció részére megduplázódik, gyermekeinknek, unokáinknak már több mint 75 évébe fog kerülni hogy elérjék azt, amit mi elértünk.

Ha kisvállalkozó vagy, nagyon nagy nyomás nehezedik rád, kezdve a személyes garanciavállallással a dolgozók problémáin át az adókig, stb.

Régebben a legtöbben egyszerűen befizették az adóikat.

A kormányok túl nagyok és ez már kezelhetetlen, magyarul az adók túl magasak, a kiadás túl sok, és a költségvetési hiány is túl nagy.

Ma, ha a kormány adót emel, az emberek és a cégek, (az internet segítségével) olyan országokban vállalnak munkát, ahol az adók alacsonyabbak.

Nyugdíj

Az a vállalat, amelyiknél az ember dolgozott vállalta a nyugdíjunk kifizetését életünk végéig, mára már a munkás felelősségét képezi a saját nyugdíjának biztosítása, és ezt már alkotmányos kötelesség.

Kiyosaki könyvében olvastam, idézem:

„Abban az esetben, ha a tőzsde vagy az ingatlan piac összeomlik, a nyugdíjasok milliói fognak arra kényszerülni, hogy újra munkába álljanak.”

Bármelyik országról is beszélhetnénk, jelenleg kétféle gazdasági rendszer van egyidejűleg jelen.

A kérdés csupán az, hogy:

TE melyik gazdasági rendszer alapján végzed a tevékenységedet?

A média 99%-ban megtörtént dolgokról tájékoztat, amin már nem lehet változtatni, ezáltal haszontalan információt visz a tudatalattidba, amely nem tud helyes választ adni a tudatos elmének, a napjainkban felmerülő kihívásokra...

A Nagy Gazdasági Válság mára nem több egy halvány emléknél, csak a történelemkönyvek egy témája a sok közül, azt tanították, hogy ez soha nem fordulhat elő többé és ezt tanítjuk a gyermekeinknek is.

A világ piacai mára már annyira összefonódtak, hogy szinte lehetlen egy szektornak bármiféle problémaja legyen anélkül, hogy a többire hatással ne lenne.

A bank azt mondja, hogy bármikor visszakérheted a befektetett pénzedet, ez egy szerződés, azonban, nem tudják mindenki felé teljesíteni ezt a szerződést mert a befektetett pénz többszörösét adják ki azonnal hitelbe.

Elgondolkodtál már azon, hogy milyen könnyű ma bankot vezetni?.... nemhogy a bankoknak semmi pénzük nincs, de addig senki nem akarja kivenni a pénzét amíg úgy gondolja, hogy az a banknál van, de amikor rájönnek, hogy nem a banknál van, akkor akarják megkapni.

Napjaink modern, hatékonynak titulált közgazdaságtana a folyamatos fogyasztás gerjesztésével egyre inkább egy olyan helyzetet teremt világszerte, melyben már a dédunokák jövőjét is elköltjük a jelen élvezetének céljából.

Generációkat eladósító gazdasági mentőcsomagok látnak napvilágot nap mint nap, és soha nem látott pénzteremtéssel “oldják meg” az évtizedes problémákat.

A megoldások azonban csak rövid életűek lehetnek, ugyanis ilyen radikális pénzteremtést megúszni a történelem során soha nem lehetett komolyabb infláció nélkül.

Ez pedig nagyon veszélyes a kisemberek számára, ők a megtakarításaik jelentős részét bankbetétekben tartják, ami az infláció ellen nem túl jó biztosítás.

Az inflációtól jobban kell védened magad mint bármi mástól, mert még nem oldották meg az infláció kérdését és ha egyszer kipattan a szikra akkor nagyon nagyot fog durranni.

Sajnos Magyarország még mindig vezető annak a rekordnak a tekintetében, hogy a legnagyobb hiperinfláció Magyarországon volt, mértékét az elmúlt évekbeli zimbabwei hiperinfláció sem tudta elérni. Amikor a billió millpengő egy megszokott dolog volt, akkor talicskával ment az ember vásárolni (a talicskában volt a papírpénz halom), amiért cserébe szeretett volna tojást vagy kenyeret venni. Ha valamit elloptak tőle az nem a pénz volt, hanem a talicska. Elképzelheted mi vár a világ összes valutájára.

A defláció az igazi mumus, de erről nem olvashatsz sehol, mert senki nem mondja / írja le. Valójában, amikor ez történik, a felhalmozott adósság miatt egyik adós nem tud fizetni, ezáltal a másik sem és így összeomlik az egész rendszer.

Természetesen minden kormány azt akarja elérni, hogy ne az ő vezetésük alatt legyen ez az összeomlás. Ezt törvényekkel és rendelkezésekkel próbálják meg eltolni, az az időt akarnak nyerni saját maguk számára. Viszont az eddig hozott rendeletek és törvények nem érték el céljukat, mert nem hogy megoldották, Súlyosbították a helyzetet!

Albert Einstein azt mondta, hogy "egyetlen probléma sem oldható meg azon a tudati szinten, amelyen létrehoztuk őt."

Az az a pénz esetében azt lehet mondani, hogy egyetlen olyan pénzügyi probléma sem oldható meg - amely a mértéktelen és fedezet nélküli pénzkibocsátás által jött létre - újabb mértéktelen és fedezet nélküli pénz kibocsátása által.

A mostani pénzpiacba öntött, hatalmas mennyiségű dollár, euro és egyéb valuták, az elkövetkezendő idők nagy válságait alapozzák meg. Megoldást nem jelentenek a mai problémákra, miért?

Amikor feltalálták az autót elkezdték segélyezni a lovakat?

Nem a szabályok megváltoztak.

A hatezer évnyi írott történelem egy ijesztő provokatív képet fest elénk, a felemelkedő majd hanyatlásnak induló civilizációk egy ősi történetet mesélnek: amikor a kemény pénzek ősidők óta bizonyított alapelvét elhagyjuk és átveszi a helyét egy értéktelen pénz, az irányíthatatlan költekezés és nyomasztó adósságok, a civilizáció mit sem sejtő embereinek mindíg kivétel nélkül meg kell fizetniük ennek az árát.

A nagy változások korát éljük, de a változásoktól nem kell félnünk, sőt,
lehetőségek nyílnak meg előttünk, sokmindenre de leginkább a vagyonteremtésre >>>
 

solmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt befektető jelöltek !
Miért gondoljátok, hogy kockázat nélkül van nagy nyereségtartalmú befektetés ?
Deviza hitelek: Három -tíz esztendővel ezelőtt a hitelfelvevők többsége úgy gondolta, hogy a sokkal kisebb kamatra felvett hiteleknek nincs ekkora kockázata. Most az egész ország szenved.
Tőzsde: A válságig hosszú hegymenet volt, folyamatosan hozta a banki kamatnál nagyobb nyereséget.

Az előző két példával az akartam illusztrálni, hogy az agyonátkozott deviza hiteleknek, a tőzsdének is voltak jó periódusai, de jelentős kockázatai is vannak.

Befektetési ajánlatom:
Az Uniós országok gazdasági problémái miatt újra visszaesett a tőzsde. Most kell részvényt vásárolni véleményem szerint jó választás esetén évvégére a 10% haszon nem kizárt.
 

Sidhe

Kitiltott (BANned)
A befektetés első szabálya:
1. Akkor fektess be, ha nem probléma, hogy elbukod a pénzedet.

A befektetés második szabálya:
ld. az első szabályt.

További szabályok (köszönet érte a ferengiknek):

  1. Ha nálad van a pénzük, soha ne add vissza. <small>(Rom, DS9/011: A hatalom ára)</small>
  2. A legjobb üzlet az, amelyik a legnagyobb profitot hozza. <small>(A ferengi vagyongyűjtés szabályai)</small>
  3. Sose költs többet egy üzletre, mint amennyit szükséges. <small>(Quark, DS9/041: A Maquis II)</small> „Never spend more for an acquisition than you have to.”
  4. Egy nő olyan ruhában, mint egy férfi a konyhában. <small>(A ferengi vagyongyűjtés szabályai)</small>
  5. Sose engedd, hogy a család a lehetőség útjába álljon. <small>(Zek, DS9/011: A hatalom ára)</small>
  6. Fülelj! <small>(Odo, DS9/20: A próféták markában)</small>
  7. Az apró betűs rész csak kockázatot rejteget. <small>(A Ferengiek Legendái)</small>
  8. Alkalom meg ösztön egyenlő haszon. <small>(Nog, DS9/014: Rossz szomszédság)</small>
  9. A kapzsiság örök. <small>(Quark, DS9/062: Reform-ferengi)</small>
  10. Még ha ingyen van is, mindig meg tudod venni olcsóbban. <small>(A ferengi vagyongyűjtés szabályai)</small>
  11. Amit érdemes eladni, azt érdemes kétszer is eladni. <small>(A ferengi vagyongyűjtés szabályai)</small>
  12. Amit érdemes megtenni, érdemes azt pénzért tenni. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  13. Tartsd közel a családod, de a latinumod tartsd még közelebb.
  14. Az üzlet az üzlet (amíg nem jön egy jobb). <small>(Quark, DS9/026: A hableány)</small>
  15. A szerződés az szerződés – de csak ferengik közt. <small>(Rom, DS9/097: Intim részek)</small>
  16. Egy ferengi haszon nélkül, nem igazi ferengi. <small>(Sisko & Nog, DS9/060: Hűség)</small>
  17. A megelégedés nem garantált. <small>(A Ferengiek Legendái)</small>
  18. Csak annak adj pénzt, akitől vissza tudod lopni.
  19. Sose helyezd a barátságot a profit fölé. <small>(Quark, DS9/027: Az üzlet szabályai)</small>
  20. A bölcs meghallja a hasznot a szélben. <small>(Pel, DS9/027: Az üzlet szabályai)</small>
  21. Latinumon nem lehet boldogságot venni, de óriásit kaszálhatsz, ha bérbe adod.
  22. Mindig van kiút.
  23. Amint a vevők elmennek, a bölcs haszonszerző is távozik.
  24. Nincs veszélyesebb egy becsületes üzletembernél. <small>(A Ferengiek Legendái)</small>
  25. Suttogd utad a sikerhez.
  26. Nekem mi hasznom belőle?
  27. Sose nevesd ki egy ferengi anyját (gyalázz inkább valamit, amivel törődik). <small>(Quark, DS9/023: Ostromállapot)</small>
  28. Sosem árt benyalni a főnöknek. <small>(Quark & Pel, DS9/027: Az üzlet szabályai)</small>
  29. A háború jó az üzletnek. <small>(Dax & Quark, DS9/061: Végzet)</small>
  30. A béke jót tesz az üzletnek. <small>(Dax & Quark, DS9/061: Végzet)</small>
  31. Ha ingyenes, vidd el, a rejtett költségek miatt ráérsz aggódni.
  32. A barátság átmeneti, a haszon örök.
  33. Egy nő ráteheti a kezét a cimpáidra, de a latinumodra soha. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  34. A haszon saját maga jutalma. <small>(A Ferengiek Legendái)</small>
  35. Ami az enyém, az az enyém, és ami a tiéd, az is.
  36. Sose téveszd össze a bölcsességet a szerencsével. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  37. Terjeszkedj vagy pusztulj! <small>(Star Trek Enterprise: Acquisition)</small>
  38. Tedd könnyen elérhetővé a boltodat.
  39. Ne bízz senkiben, akinek a ruhája a tiednél jobb. <small>(Quark, DS9/031: A szerencse forgandó)</small>
  40. Nagyobb mosoly élesebb kés. <small>(Pel, DS9/027: Az üzlet szabályai)</small>
  41. Minden dolog ér valamit valakinek.
  42. A hála bőkezűséget okozhat.
  43. Jutalmazz meg bárkit, aki a hasznod növeli, akkor továbbra is így fog tenni.
  44. Soha ne kérd, ha el is veheted. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  45. A jó ügyfél ritka, mint a latinum, becsüld meg. <small>(Quark, DS9/033: Pokoli játszma)</small>
  46. A sikert semmi sem pótolhatja. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  47. Az ingyen tanács ritkán olcsó. <small>(Quark, DS9/027: Az üzlet szabályai)</small>
  48. Hazudj következetesen. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  49. Veszélyesebb út nagyobb haszon. <small>(Pel, DS9/027: Az üzlet szabályai)</small>
  50. Nyerj vagy veszíts, mindig van huyperiai bogár tubák. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  51. A fülsimogatás mindent megadhat neked.
  52. A ferengik nem felelősek más fajok ostobaságáért. <small>(Tunk, Star Trek-regények, #33, Balance of Power)</small>
  53. Sose bízz a vevőidben.
  54. Ha hasznod van belőle, add el a saját anyád.
  55. A tudás haszon. <small>(Barclay hologramja, Voyager: A belső ember)</small>
  56. A szívünk az otthonhoz húz, de a csillagok latinumból vannak. <small>(Quark, DS9/053: Lázadás)</small>
  57. Érdemes néha békét kötni. Összezavarja az ellenséget. <small>(Quark, DS9/021: Hazatérés)</small>
  58. Jobb félretenni a büszkeséged, mint elveszteni a hasznot.
  59. Mikor keménnyé válik a dolog, a keménység megváltoztatja a szabályokat.
  60. Óvakodj a vulkáni tudásszomjtól. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  61. Minél törékenyebb az áru, annál magasabb az ára. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  62. A barát nem barát, ha árengedményt kér.
  63. Ne hagyd, hogy a versenytársad megtudja, mit gondolsz. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  64. Egy nehéz helyzetben lévő barát háromszoros hasznot jelent.
  65. Ne azt kérdezd, mit tehet érted a profit, kérdezd azt, hogy te mit tehetsz a profitodért. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  66. Sok ösvény vezet a haszonhoz.
  67. Cselekedj késlekedés nélkül! Az éles kés gyorsan vág.
  68. Ne keverd az üzletet a nőkkel. <small>(DS9/118: Ferengi szerenád)</small>
  69. Terjeszkedj vagy pusztulj! <small>(Star Trek Enterprise: False Profits)</small>
  70. Minden szabálynak van egy megegyező és egy ellentétes értékű szabálya (kivéve, ha nincs).
  71. Az elég… soha nem elég. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  72. Minden embernek megvan az ára. <small>(DS9/143: Az éj leple alatt)</small>
  73. A bizalom a legnagyobb teher. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  74. Ha elfogadják az első ajánlatodat, akkor vagy túl keveset kértél, vagy túl sokat ajánlottál.
  75. Egy gyűjtemény csak annyit ér, amennyiért rá tudsz venni valakit, hogy megvegye.
  76. A természet pusztul, a latinum örök. <small>(Quark & Nog, DS9/046: Első vér)</small>
  77. Az alvás megakadályozza.. [leintve] <small>(Pel, DS9/027: Az üzlet szabályai)</small>
  78. A hit hegyeket mozgat… (az árukészletből) <small>(A ferengiek legendái)</small>
  79. Ne bízz abban, aki bízik benned.
  80. Szegénységben nincs becsület. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  81. A garancia csak akkor érvényes, ha meg tudnak találni.
  82. A méltóság és egy üres zsák közül a zsák megéri. <small>(Quark, DS9/031: A szerencse forgandó)</small>
  83. Bánj az adósoddal rokonként. Zsákmányold ki. <small>(Sisko, DS9/057: Köznapi hősök I.)</small>
  84. Sose csábítsd el a főnök húgát. <small>(Quark, DS9/037: Istent játszva)</small>
  85. Mindig feküdj le a főnökkel. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  86. A legjobb szerződés mindig tele van apró betűvel.
  87. Mindig van benne csapda.
  88. Minden eladó, még a barátság is.
  89. Sose ítélj egy vevőt a pénztárcája mérete alapján (néha a jó dolgok kis csomagolásban jönnek).
  90. Minden eladó, még a barátság is. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  91. Még egy vak is felismeri a latinumot. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  92. Nem üzletelhetsz, ha halott vagy. <small>(DS9/158: A gyalogosok örök dicsőségére)</small>
  93. Számold meg.
  94. Maradj semleges a konfliktusokban, így mindkét félnek adhatsz el készleteket.
  95. Sose bízz egy haszonélvezőben.
  96. Az asszony szolgál, a testvérek örökölnek. <small>(Odo, DS9/028: Régmúlt bűnök)</small>
  97. Csak a bolondok fizetnek adót. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  98. A tisztességtelen előnyhöz semmi sem mérhető.
  99. A kockázat a játék része… ezért érdemes játszani.
  100. Semmi baj sincs a jótékonysággal… amíg a te zsebedet feszíti. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  101. Kényszer. A találékonyság anyja. A haszon az apja.
  102. Hallgass a gazdagabbra, hátha megszerezheted a vagyonát.
  103. A hazugság egy út ahhoz hogy elmondjuk az igazat valakinek, aki nem tudja.
  104. A sistergést add el, ne a sültet. <small>(Quark, ST DS9 képregény)</small>
  105. Van, aki még a legrosszabb időkben is profitál. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  106. Suttogd utad a sikerhez. <small>(DS9/156: Árulás, hit, és a nagy folyó)</small>
  107. Versengés és tisztességes játék kölcsönösen kizárják egymást.
  108. A vér sűrűbb a víznél és a latinum mindkettőnél sűrűbb.
  109. A lehetőségek nem azok, amik lenni szoktak.
  110. Ismerd meg ellenfeleidet, de mindig köss velük üzletet. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  111. Még a becstelenség sem homályosíthatja el a haszon fényét. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  112. A bolond és a pénze a legjobb vásárló.
  113. Engedd, hogy a többiek megtartsák a jó hírüket. Te tartsd meg a pénzüket. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  114. Hallj meg mindent, ne bízz semmiben. <small>(Nog, DS9/124: Hadba hívó szó)</small>
  115. Egy ferengi vár az árajánlattal, amíg ellenfelei ki nem merülnek. <small>(Tunk, Star Trek-regények, #33, Balance of Power (157. o.)</small>
  116. Sose verj át egy klingont… amíg nem vagy biztos abban, hogy megúszod. <small>(A Ferengiek Legendái)</small>
  117. Mindig jó az üzlet, ha ismered a vásárlót, mielőtt belépne az üzletbe. <small>(Quark, DS9/034: Balsejtelem)</small>
  118. Ha valamit el kell viselned, legalább tedd kényelmessé.
  119. A haszon mentsége a haszon. <small>(A Ferengiek Legendái)</small>
  120. Az új kuncsaft olyan, mint a pengefogú tejféreg, nagyon ízletes, de van, hogy visszaharap. <small>(Rom, DS9/079: Kis zöld emberkék)</small>
  121. Attól ferengi egy ferengi, ha átver egy ferengit.
  122. Néha az egyetlen dolog, ami veszélyesebb egy kérdésnél, egy válasz. <small>(DS9/118: Ferengi szerenád)</small>
  123. Az alkalmazottak a sikerhez vezető létra fokai. Ne habozz rájuk lépni. <small>(Frool, DS9/088: A bárszövetség)</small>
  124. Sose kezdj üzleti tárgyalást üres gyomorral. <small>(Quark, DS9/041: A Maquis I)</small>
  125. Sose hazardírozz egy empatával. <small>(Quark, Star Trek-regények, #12, The Laertian Gamble)</small>
  126. Egy hal nem szabadulhat a vízből. <small>(Sisko, DS9/057: Köznapi hősök I.)</small>
  127. Mindig tudd, mit veszel. <small>(A Ferengiek Legendái)</small>
  128. A vagyon a törvény tizenegy tizede. <small>(Tunk, DS9 novellák #33 (67. o.)</small>
  129. Vigyázz azzal, aki nem szakít időt egy oo-mox-ra. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  130. A latinum hosszabb életű az örömnél. <small>(DS9/118: Ferengi szerenád)</small>
  131. Minden percben születik egy balek; győződj meg róla, hogy mindegyiket te találd meg először.
  132. A végzet nem megvásárolható. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  133. Ne átallj félrecímkézni a terméket. <small>(Gint (Quark álmában), DS9/097: Intim részek)</small>
  134. Sose bízz egy keményen dolgozó alkalmazottban.
  135. A több jó… az összes még jobb. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  136. Szintohol a lehetséges kenőanyag az ügyfél beragadt pénztárcájához.
  137. A feleség luxus, az okos befektetés szükség. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  138. A könyvelők nem játsszák a játékot, csak jegyzik az eredményt.
  139. Az élet nem tisztességes. Másképp hogyan tudnál profitot szerezni?
  140. A vagyonos ember mindent megengedhet magának, kivéve a lelkiismeretet. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  141. A szóbeli szerződés nem éri meg a papírt, amire leírnád.
  142. Sose hagyd, hogy a kétség elvegye a latinum utáni vágyat. <small>(Rom, DS9/088: A bárszövetség)</small>
  143. A vevőnek mindig igaza van. (…amíg meg nem szerzed a pénzét)
  144. Ha kételkedsz, hazudj. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  145. Legbelül mindenki ferengi. <small>(A ferengiek legendái)</small>
  146. A jótett nem marad büntetlen. <small>(Quark, DS9/044: Áldozathozatal)</small>
 

DelfinP

Új tag
Helló fiuk_! Ha tud valaki valamilyen jó befektetést /nem tözsde az bukás/ az szoljon mert én nem tudok jót! Az Euró az jó befeketetés??

A te érdekedben: ne kérj másoktól befektetési tippeket amíg nem értesz hozzá annyira hogy magadtól is el tudd bírálni! Tényleg. Felejtsd el az eurót, ez a kérdés önmagában amúgy sem jó.

Ne próbálj lemásolni sem valakit, azért mert ő keresett pl. a MOL-on még nem jelenti azt hogy te is fogsz.

Ha be akarod fektetni a megtakarításaidat és elég a banki betétnél picivel jobb hozam, rakd valamilyen tőkegarantált alapba. Ha nem kell 5-10évig teheted olyanba is, biztonságban lesz, nem kell aggódnod sem, értened sem hozzá.

Ha pedig aktívan szeretnéd kezelni (ami egyre jobb ötlet manapság) képezd magad. A neten mindent megtalálsz, túlzottan is, de ha van időd és energiád így is előre juthatsz. Ha meg van rászánandó pénzed pl. elég átfogó és jó képzést adnak a brókervizsgára felkészítő képzések, a vizsgát nem muszáj letenni. És persze el kell kezdeni gazdasági híreket nézni, olvasni, amit nem értesz utánanézni mi az. Az ilyen irányú felsőfokú képzésekben annyi az időhúzás hogy gyakorlatilag egy év alatt meg tudod magadtól érteni a gazdaság működési elvét és a főbb piaci mechanizmusokat.
Aztán ha eldöntöd hogy milyen területen akarsz befektetni szakosodj arra, minél kisebb területre koncentrálva. Részvények, opciók, devizák ... technikai vagy fundamentális elven, vagyonszerzés vagy bevétel növelési céllal, mellék vagy fő tevékenységnek. Ezt neked kell tudni. Ha valami jobban érdekel, vagy nem értesz abból amit írtam, kérdezz nyugodtan.
Vagy mondhatod azt is hogy nincs időd ennyit foglalkozni vele, te csak egy biztos befektetési tippet akartál. Én ezt is megértem. De így marad a bank és az egyszámjegyű hozam.
 

DelfinP

Új tag
Annak amit írtál azért nem sok értelme van.

"Befektetési ajánlatom:
Az Uniós országok gazdasági problémái miatt újra visszaesett a tőzsde. Most kell részvényt vásárolni véleményem szerint jó választás esetén évvégére a 10% haszon nem kizárt. "

1. nincs olyan hogy visszaesett a tőzsde. Ez fogalmi zavar. A tőzsde a hely ahol kereskednek. Sok van belőle és nem tud visszesni. Ha valamilyen összesítő indexre utalsz az meg vissza tud, de attól még egy-egy részvény ára mehet amerre akar.
2. Milyen részvényt? Még Mo-n is van egy pár.
3. "jó választás esetén" ez meg tök mindegy mikor, jól választani mindig lehet.
4. Amit gondolom mondani akarsz, a mélyponton venni teória egyike a legnagyobb tőzsdei tévhiteknek. Nincs olyan hogy nem eshet mélyebbre, vagy nem emelkedhet tovább. Addig esik amig adják, megy fel amig veszik.
 

reglic

Állandó Tag
Állandó Tag
Valóban akár az árfolyamnyereségre is utazhatunk úgy gondolom, de az elég kockázatos meg időigényes, ha nagy nyereséggel szeretnénk kiszállni belőle, meg nagy tételben éri meg igazán, tehát kicsiben ezt sem érdemes elkezdeni (vagy legalábbis idővel nagyobb összegben éri meg). A banki betétek nevetségesen alacsony éves kamatot eredményeznek. A befektetési alapok hozama magasabb. Az értékpapírok is szóba jöhetnek (kötvény, részvény, állampapírok).
 
Oldal tetejére