Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Status
Not open for further replies.

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem neked volt az életben egy nagyon rossz döntésed és csak az önigazolást keresed.
Nekem az a meglátásom, hogy az ateista emberek valójában nem materialista emberek, hanem anti-hívők. A materialista emberek legyintenek, amikor valaki Istenről beszél nekik, így kommentálva: Bolond lyukból, bolond szél fúj. Az ő számukra a hívő emberek hite is értelmezhető az anyag egyfajta sajátos manifesztációjának. Az ateista ember azonban a saját viselkedésével cáfolja azt, amit hirdet, miszerint Isten nem létezik. A semmit nem lehet gyűlölni, ahogyan szeretni sem lehet. De az ateista ember Isten-gyűlölete azt igazolja, hogy Istent tekinti az ellenségének, ergo Isten létezik. Sokan mondják, hogy nem emberek ellen, hanem a vallások ellen hadakoznak. A vallások mögött azonban emberek állnak. Akkor ki ellen viselnek valójában háborút? Az ellen, hogy Isten létezik. Még pontosabban, nem Isten ellen, mint egy elv, egy eszmerendszer, hanem az ellen, hogy Isten egy személy, akivel kapcsolatba lehet kerülni.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Frank
-
Az egyetemes vallások "konkrét Istenekröl" beszélnek akik konkrét ceremoniák kiséretében akarnak dicsöitve lenni. A vallás az több mint "intelligent design". A kereszténység például a "Credoban" foglalja össze az alapelveit, amitöl nem szabad eltérni. Hogy "Jézus az Isten jobbján vagy a balján üll"az nem egy bagatell részletkérdés, amit különbözöképpen lehet értelmezni, hanem az "üdvözülés és az elkárhozás" választovonala.
-
A másfél milliárd kereszténynek a fejvesztés terhe mellett (különben a pokolba kerül) "hinnie kell" abba, hogy a pap egy 2000 éve halott ember (Jézus) vérét issza és a testét eszi. ("Nem szabad ráharapni az ostyára, hogy ne fájjon a Jézuskának" igy tanitják az elsöálldozoknak)
-
A "Nagy miszterium" (és ez volt az oka amiért az öskeresztényeket üldözték), hogy ök bort áttudnak változtatni vérré egy titkos recept alapján. Ez még a Romaiaknak is perverznek tünt, pedig tudjuk rolluk, hogy evés után tollal csiklandozták a torkukat, hogy hányni tudjanak.
-
Igen kedves tölled, hogy hidat probálsz épiteni az ellenségeskedö vallások között, de ez a multban nem volt lehetséges, a napjainkban nem megy és amig dogmák vannak nem is fog létrejönni.
-
Mit hozott az Ökumenikus-mozgalom? Semmit. Az 50-es években még exkommunikáltak ha egy református nöt vettél el feleségül, ma "megengedik" ha megigéred, hogy katholikusan neveled a gyerekeidet. Az "Egri csillagok" nem változtattak semmit a történelmen, a Moszlemok ma Koránnal a kezükben kamikáz modra robbantják fel a "hitetleneket", azok pedig a megtorlásnál "Isteni küldetésröl" beszélnek.
-
Hogy a vallásoknak az alapja közös, abban egyetértünk. De ezt nem "Istennek" hanem "tudatlanságna" nevezik.
Mindaz ami "bölcsnek" tekinthetö egy vallásbol az elfogadhato egy teremtö, értünk aggodo Isten képe nélkül.
-
Egy "mindenhato Isten", akinek jobb dolga sincs mint egy örült nagy univerzumot csinálni és bele "koronaként" embert sárbol, az egy primitiv prehisztorikus elképzelés.
-
Az "Isten" nem más mint egy immaginárius alphaemberke, akire jol lehet hivatkozni. Ugy mint a bratyora az iskolaudvaron. "Szolok a bratyomnak és bevág téged a szekrénybe mint a sporttáskát!"
-
Egy ilyen bratyora hivatkozni "elönyökkel jár". Még a koldusok is "Isten nevében" könyörögnek alamizsnát. Az Isten az csak egy segédeszkölz a saját kivánságainknak az elérésére. Mi akarunk valamit de elöretolunk egy "istent" mert az ö nevében könnyebben kapunk támogatást a céljaink eléréséhez.
-
Minden psychologus ismeri az immaginárius lénny trükjét. A gondolkodo ember számára nehéz a döntés mert képesek vagyunk érveket felsorolni pro és kontra. Itt "segit" az immaginárius lény. "Mitt tenne a helyemben Jézus?" erre a trückre van szüksége sok embernek akinek nincs elég önbizalma.
-
Akinek direkt drotja van a "fönökhöz" az sokat tud mesélni. A Vatikán az Isten kommando-centruma, hirdeti a keresztény katolikus egyház.
-
Egyszer egy idös emberrel diskuráltam aki 90-en felül volt de az esze ugy vágott mint a borotva. Ö az egész életét egy traditio szerint élte le. A hütöszekrény lámpáját mikroprozesszor irányitotta, hogy a hét egy bizonyos napján ne gyulladjon meg ha kivesz valamit belölle. A handyje is koser volt, a hét végén nem lehetett felhivni. De ezt a problémát megoldotta, a hét végén együtt volt mindig a családjával, más meg ezen a napon nem volt érdekes.
-
Az sem volt téma nálla, hogy az ember ripszi-ropszi vagy evolutios modon jött létre. Az egy kérdés, szerinte amivel a biologusoknak kell megbirkozniuk.
-
A szülö kötelessége a gyerekét felnevelni, a gyerek kötelessége pedig a szülönek az utolso "tiszteletet" megadni. (eltemetni), és még felsorolt néhány "mitzwot" amire sulyt fektetett. Az Istenröl nem esett szo. Az volt az érzésem, hogy az ö életritmusát nem befolyásolta valojában a kérdés, hogy létezik egy Isten vagy sem.
-
A zsido törvények szerint, ha jol tudom, szinte az összes Torában találhato törvény megszeghetö ha az életünket veszély fenyegeti. (Kivéve gyilkosság és a nemzés)
-
Röviden, az ember sem követ más alapelveket mint egy hegyesorru egér, vagy más élölény. Mi a magunk érdekében teszünk igy vagy ugy nem pedig azért, hogy imponáljunk egy csordaelsönek.
 

ragyoti

Állandó Tag
Állandó Tag
A napokban néztem meg a Misszió című filmet, abban említésre került Pál apostol szeretet himnusza. Nagyon felemelő volt hallani.

Beidézem. :)

„Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.
És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok.
És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból.

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat.Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.

De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk és töredékes a prófétálásunk. Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes.

Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten.

Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.”

Hát nem gyönyörű? :)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat.
-
Kedves ragyoti
-
A vallások az emberéválás kezdeti szakaszábol származnak, az emberiség gyerekkorábol. Akkor még nem tudtuk megérteni hogy mi történt a halottainkkal, miért nem kellnek fel. Akkor még nem tudtunk sok hétköznapi jelenséget megmagyarázni mert akkor még "gyerekek voltunk". De most, felnöttként a 21. században amikor a technika eszközeivel teret, idöt vagyunk képesek áthidalni itt az idelye "felnöttként gondolkodni" és hagyni a gyerekes elképzeléseket.
-
Jézus állitolag feltámasztott egy halottat, Marta testvérét. Manapság egy elsösegély-aszinsztes a pályafutása alatt az emberek százait ráncigálja vissza az életben. Az elsösegélynyujtás ismeretei manapság az álltalános müveltség szerves része, minden autovezetötöl elvárjuk, hogy képes legyen olyan "varázslatokat" létrehozni.
-
e667babdd1.jpg

-
Tekintsük szerintem Jézust az elsö mentösnek de ne tegyünk ugy mindha ö hozta volna létre az univerzumot!
-
Kedves Asperrimus
-
Ha egy "felfoghatatlanul komplikált lényröl" beszélnétek akit Istennek neveztek akkor nem szolnék egy szot sem de, hogy ezt az ösi mythoszt itt fiatalkoru gyerekeknek valos tényként probáljátok eladni az felháborito!
-
Azt mondjátok, hogy a vallás privát dolog mint az alsonadrág, mégis kiteregetitek a nyilvánosság elé, állami támogatásokat kasziroztok, minden sarkon áll egy feszület, az iskolákban hittan kötelezö tantárgy (németorsz.) állami egyetemeken theologiát tanitanak, állami pénzen......
-
Még a kiteregetés sem zavarna ha nem sirnátok a kritika miatt. Aki állit valamit annak bizonyitani is kell.
-
Mik a bizonyitékai a keresztény mythologiának? Semmi. A teremtö Isten, elcsábitja Jozsef jegyesét, megszegi vele a "felebarátod feleségét ne kivánd" parancsot, csinál vele egy gyereket. A Szüzmaria még a szülés után is szüz marad és hamis-házasságban él tovább Jozseffel. Jézus azzal demonstrálja az Istenségét, hogy elvérzik....
-
Ez lenne a mindenhato teremtö isten létének a bizonyitéka? Hogy tudtok ilyen együgyü meséket komolyan venni?
-
Tudom, hogy ti is csak álldozatok vagytok ennek az ilyesztgetö "lánclevélnek" Talán nincs is közöttünk senki aki még nem kapott volna "ima lánclevelet" és fogadok, hogy a legtöbben (még akik nem is hivök) továbbküldték vagy legalábbis napokig rossz lelkiismerettel rendelkeztek mert kire nem hat a fenyegetés.
-
A vallásoság csak félelemmel és butasággal magyarázhato.
 

ionon

Kitiltott (BANned)
Lenne-e alkalmunk mondjuk holnap gondolatot váltani.Nem tudjuk.
Kezdem értékelni az időt..
Tudok gondolatban beszélni, még olyat is tudok gondolatban, hogy te pont azokat a szavakat mondod amiket akarom, hogy mond. De tudjuk, de örökösen vársz valamire magadtól függetlenre aki majd helyetted teszi a dolgaidat!:111:
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudok gondolatban beszélni, még olyat is tudok gondolatban, hogy te pont azokat a szavakat mondod amiket akarom, hogy mond. De tudjuk, de örökösen vársz valamire magadtól függetlenre aki majd helyetted teszi a dolgaidat!:111:

Valójában nem tudod,hogy miért azt akarod gondolni,amit akarsz hogy én gondoljak,lehet hogy én akarom, hogy te azt gondold,hogy te akarod?:)
Ha a dolgomat nem teszem meg,akkor valóban baj van elismerem.Ha már így személyesen kárhoztatsz..
De Krisztus követése,benne való hit nem erről szól,hogy nem tesszük meg a dolgunkat,hanem inkább arról,hogy megtesszük.
Méghozzá helyesen szeretnénk.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Kedves Ernő!

Megint mellébeszélsz! A kérdésekre még nem válaszoltál!!! Fogalmad sincs a válaszokról, csak kritizálsz. Te felcseréled az okokat az okozattal.
Mondj már valamit a követendő elveidről. A történelem is a véletlenek műve, mint Darwin repülő gyíkja és sétáló hala?
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Valójában nem tudod,hogy miért azt akarod gondolni,amit akarsz hogy én gondoljak,lehet hogy én akarom, hogy te azt gondold,hogy te akarod?:)
Szerinted ő tudja, hogy mi tudjuk, hogy ő nem tudja? Mert ha ő tudja, hogy mi tudjuk, hogy ő nem tudja, akkor valójában tudja. Ahogy ez azonnal érthetővé válik, ha arra az örök érvényű axiómára gondolunk, amit egyszer már idéztem Grätzer József Sicc nevű könyvéből, amit kisiskolás korunkban olvashattunk, miszerint minden olyan belső, aminek belseje van, éppen olyan külső, mint amilyen belső az a külső, aminek külseje van.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom, hogy ti is csak álldozatok vagytok ennek az ilyesztgetö "lánclevélnek" Talán nincs is közöttünk senki aki még nem kapott volna "ima lánclevelet" és fogadok, hogy a legtöbben (még akik nem is hivök) továbbküldték vagy legalábbis napokig rossz lelkiismerettel rendelkeztek mert kire nem hat a fenyegetés.
-
A vallásoság csak félelemmel és butasággal magyarázhato.
Ha már a hoaxoknál tartunk, soha nem küldök tovább egyet sem, különösen azokat,amelyek bármiféle szerencsétlenséggel fenyegetnek. Ahogy már mondtam, a Biblia nem támogatja a babonákat, következésképpen én sem. Ha valaki továbbküld egy fenyegető levelet, az egyben elismeri annak a lehetőségét, hogy van mögötte egy olyan erő, amellyel nem jó kikezdeni. Nekem azonban ígéretem van a Bibliából, hogy nem fog rajtam sem a varázslás, sem a jövendőmondás, ha hiszek abban a személyben, aki mindenek felett áll, vagyis Jézusban.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem Isten gyermekei idézték elő, egy őrült hatalomrajutását. .

Sajnos igen,mert mindannyian Isten gyermekei vagyunk.
Az emberekben élő hatalomvágy,ami végrehajthatja azokat a rémséges tetteket!

A baj abból származik,hogy némelyek Isten nevében teszik,átháritva saját felelősségüket!:rolleyes:

Pedig nem Isten teszi,hanem az EMBEREK,amiről elke is irt,de valahogy ezt mindenki figyelmen kivül hagyta.
Vajon miért??
Az EGO tiltakozik,hogy ő nem..ő nem tenne ilyet!!??
Vajon neeem???:confused:
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Hacsak nem számolunk,vagy nem szembesültünk Isten létezésével..
Kedves Steve3
-
A "fel és a le" hozzá tartozik az élethez. Aki ezzel tisztában van az nem fog minden peches helyzetben gyertyát gyujtani a templomba vagy misét mondatni.
-
Az ember predestinált korrelatiok felismerésére, ezért mi minden jelenséget megprobálunk automatikusan öszhangba hozni egy másikkal. Eközben rengeteget tévedünk.
-
A vallásos emberekkel különösen gyakran történik meg, hogy egymástol föggetlen események között ok okozati kapcsolatot vélnek felfedezni.
-
Egy másik dolog ami a nem rationálisan gondolkodokat a vallásos örületbe hajtja az a "self-fulfilling prophecy" amikor anyira hisznek valamibe, hogy oda kormányozzák a sorsukat akaratlanul, amitöl félnek.
-
Majd ha találkoztam az Istennel akkor irok neked. (Feltéve, hogy a kényszerzubbony engedi) ;)
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
[/color]
Sajnos igen,mert mindannyian Isten gyermekei vagyunk.

A radikális baloldal a Spartakusz Szövetség létrehozásával a tanácsköztársaság kikiáltására törekedtek. Különböző pártmilíciák alakultak, politikai gyilkosságok ezreit követték el. .......
... Nem Isten gyermekei idézték elő, egy őrült hatalomrajutását.

Rosa Luxemburg lengyel születésű marxista politikai gondolkodó, szocialista filozófus és forradalmár volt. A lengyelországi és litvániai szociáldemokrata párt teoretikusa, majd a német szociáldemokraták (SPD) politikusa, később tagja lett a Független Szociáldemokrata Pártnak (USPD) is.

Ő alapította „A vörös zászló” (Die Rote Fahne) című újságot. Miután az SPD támogatta Németország belépését az I. világháborúba, Karl Liebknechttel együtt megalapított egy forradalmi tömörülést, a Spartacus Szövetséget (Spartakusbund), amely a későbbi német kommunista párt magját képezte.

Sok száz embert elfogtak, megkínoztak, majd kivégeztek. Haláluk óta Rosa Luxemburg és Karl Liebknecht a marxizmus mártírjainak számítanak.

"A modern proletár osztály harcát nem egy könyvekben vagy teóriákban megfogalmazott terv szerint vívja meg; a modern munkásharc része a történelemnek, része a szocialista haladásnak, és a történelem közepén, a haladás közepén, a harc közepén megtanuljuk hogyan kell harcolnunk… Pontosan ez az, ami megbecsülést érdemlő, pontosan ez az amiért ez a hatalmas szelete a kultúrának a munkásmozgalomban korszakmeghatározó: a munkások hatalmas tömegei először merítenek saját tudatosságukból, saját hitükből, sőt saját megértésükből a felszabadításuk fegyverei iránt."
/Rosa Luxemburg: Gesammelte Werke (Összegyűjtött munkák), Berlin 1970-1975., 2. p. 465)/

Kedves Éva!

Tudom, hogy hatalmas a szíved, de ezek az emberek nem ismerték Istent, és nem hiszem, hogy Isten ismerte őket. Bármilyen közösséget, csak a darwini félmajom ős tekintetében tudok elképzelni velük.


 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve3
-
A "fel és a le" hozzá tartozik az élethez. Aki ezzel tisztában van az nem fog minden peches helyzetben gyertyát gyujtani a templomba vagy misét mondatni.


Kedves Ernő!

Mint tudod olyan "táborban"élünk,ahol magasabb tudatosság a részünk.Tudjuk azt hogy tovább kell mennünk,egy másik "táborba".Neked is,és nekem is.Ez nem megfélemlítés,és nem "szónoki"fogás.
Ha valahova tovább kell mennem,utaznom kell,tudakozódom utána,milyen a hely,hogyan juthatok el oda,a hírek után mi az igazság felőle.Ezért megteszek mindent,semmilyen zavaró körülmény nem befolyásolhat,mert az igazat szeretném megtudni.Senkinek a viselkedése,egyik "oldalé" sem befolyásolhat az igazság kiderítésében.Azért is sürgető a kérdésre a válasz,mert folyamatosan útra kelnek a társaim,vagy már útra keltek családtagjaim,barátaim.
A másik hogy jelen "táborunkban "annyi igazságtalanság,kegyetlenség zajlott már,hogy szeretném tudni :a szörnyetegeké az utolsó szó?Nincs senki aki az áldozatok mellé állna?A jövőről nincs értelme beszélni ilyen múlt után,sőt közelmúlt után.


A másik oldala az éremnek a világban tapasztalható szeretet,hűség áldozatkészség.A kisgyerek tiszta tekintete,amikor ráérzel arra, hogy egy tett önzetlen volt,szeretetből jött....elcsodálkozol.
Az én nagyanyám katolikus vallásban nevelkedett.Példa mutató egyszerű élete világít előttem.Ahhoz a démoni sötétséghez semmi köze az életének,amivel bombázol bennünket a vallások kapcsán.Én nem vagyok katolikus,de ezt kell, hogy mondjam.

Az ember csupa értelmes dolgot lát a világban,ezért nem csoda hogy korrelációkban gondolkodik.(Tudod egy időben említetted a racionalizmust,mint ateista erényt.)
Sokan rossz összefüggésekben gondolkodnak,de az nem jelenti azt,hogy nincs helyes összefüggés.
A legkülönbözőbb szinten éljük életünket,nagyon okos emberek is sokszor nagyon rosszul ítélnek meg helyzeteket,vagy hagynak figyelmen kívűl nagyon fontos momentumokat.Gondolj a véget nem érő vitákra,mi minden befolyásolja az emberi gondolkodást.Én magam eldönthetem milyen típusú gondolatokat tartok távol magamtól-előítéletből,vagy meggyőződésből.Úgy eldönthetem, hogy minden gondolatra nyitott leszek ami az igazság kiderítésében segíthet.
Mivel a jövőnk-közeli vagy távoli-nagyon fontos az életünkben,ezért meg kell tudnunk Isten létezik-e.Ez Neked is nagyon fontos kérdés.
Istent nem tudjuk a mi gondolkodási kereteink alá gyűrni.Mi nem fogjuk megmagyarázni Neki ,hogy nincs.
Ha magunkat megalázva,elismerve hogy létezhet olyan a világon ami eddigi megismerési szintemet esetleg messze felülmúlja,akkor Istenhez fordulhatok aki készséggel kijelenti önmagát,szeretettel.
És akkor meglátom világosan,hogy korábban én voltam az aki nem akartam az életembe engedni Őt.A szeretetet nem lehet kierőszakolni.
És várom az írásodat amit ígértél.

A valódi lényed,más mint az írásaid,nem dőlök be nekik.
Isten áldjon meg,tegyen boldog,és teljesen szabad emberré és az egész családodat!
steve3
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
De van és igen, sajnos mi idéztük elő:(
És nekünk is kell jóvá tenni.

Kedves Istengyermek,

Megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt! Ma is azt fizeted..... de abba most ne menjünk bele, hogy milyen országoknak fizettünk, fizetünk, mennyit és hogyan.

Én annak is örülnék, ha tanulva a multból, a következő tragédiába már nem mennénk bele. Szerinted miért olyan fontos a vallások háttérbeszorítása? Ki és miért akar bűntudatot ébreszteni benned?
Az a problémájuk, hogy ameddig Isten van a szívedben, ott már nincs hely Marx, Engels vagy Samir Amin számára.
Szeretetet, megbékélést hirdető emberekkel nem lehet felperzselni a világot.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
-
Jézus állitolag feltámasztott egy halottat, Marta testvérét. Manapság egy elsösegély-aszinsztes a pályafutása alatt az emberek százait ráncigálja vissza az életben. Az elsösegélynyujtás ismeretei manapság az álltalános müveltség szerves része, minden autovezetötöl elvárjuk, hogy képes legyen olyan "varázslatokat" létrehozni.
-
e667babdd1.jpg

-
Tekintsük szerintem Jézust az elsö mentösnek de ne tegyünk ugy mindha ö hozta volna létre az univerzumot!

Hogy te miket tudsz kitalálni! Azt olvastad, hogy Jézus kirángatta Lázárt a sziklasírjából és mesterséges légzést alkalmazott nála?

Nem "csak" Jézus volt képes "feltámasztani" a halottakat és más csodákra, csak a keresztények feledkeznek meg arról hogy voltak mások is (például zsidó rabbik is) akik "csodákra" voltak képesek még a haláluk után is. Keleti mágusok is képesek voltak a halottak "feltámasztására" az írások szerint, de nem kell olyan messze menni, mert VI. Kiryllos egyiptomi kopt ortodox pápa is csodákat tett és erre ezrével vannak tanúk, de Pió atyáról ugyanúgy köztudott, hogy olyan dolgokat hajtott végre, amelyekre a "tudomány jelenlegi állása szerint" nincs magyarázat.

Nem kell persze sem pápának sem rabbinak lenni a "csodatevéshez", persze neked mondhatom, mert utána majd azzal jössz, hogy mindez egyszerű bűvészmutatvány volt. Úgysem tudna téged meggyőzni senki, még ha ismernéd a fentiekről szóló teljes irodalmat, akkor sem.

Az viszont kétségtelen, hogy mindannyian, akikről köztudott, hogy csodákra volta képesek, hittek Istenben és életükkel is tanúsították ezt.
 

Istengyermek

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Istengyermek,

Megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt! Ma is azt fizeted..... de abba most ne menjünk bele, hogy milyen országoknak fizettünk, fizetünk, mennyit és hogyan.

Én annak is örülnék, ha tanulva a multból, a következő tragédiába már nem mennénk bele. Szerinted miért olyan fontos a vallások háttérbeszorítása? Ki és miért akar bűntudatot ébreszteni benned?
Az a problémájuk, hogy ameddig Isten van a szívedben, ott már nincs hely Marx, Engels vagy Samir Amin számára.
Szeretetet, megbékélést hirdető emberekkel nem lehet felperzselni a világot.
Igen igazad van!! Reméljük hogy kikerüljük a következőt. Igen valóban nem lehet ha csak abba az irányba fordulunk....
 
Status
Not open for further replies.
Top