Kedvenc filmem

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=vertmenu align=middle>Botrány tört ki Andy Vajna új filmjének forgatásán</TD><TD class=rovat_right> </TD></TR><TR><TD class=rovat_left> </TD><TD> </TD><TD class=rovat_right> </TD></TR><TR><TD class=rovat_left> </TD><TD>Botrány tört ki Andy Vajna legújabb filmje, a Szabadság, szerelem forgatásán, amely az 1956-os magyar-orosz olimpiai vízilabda meccset állítja a középpontba. A producer nézeteit, és a forgatókönyvet ugyanis élesen bírálták a tanácsadóként szerződtetett idős pólósok, akik a valóságban ott voltak, átélték a mérkőzést és a korszakot.</TD><TD class=rovat_right> </TD></TR><TR><TD class=rovat_left> </TD><TD vAlign=top align=middle> </TD><TD class=rovat_right> </TD></TR><TR><TD class=rovat_left> </TD><TD vAlign=top>A Szabadság, szerelem megtörtént események ihlette játékfilm. A történet 1956-ban játszódik: a Kádár-kormány igyekszik megszilárdítani hatalmát, az újjászerveződött karhatalom Budapest több pontján csak szovjet segítséggel tudja szétoszlatni a tömeget. Ezalatt a melbourne-i olimpia vízilabda-elődöntőjén is szovjetek és magyarok néznek szembe egymással. Amikor Zádor Ervint ellenfele arcon vágja, és a magyar játékos vérbe borult arccal mászik ki a medencéből, tömegverekedés tör ki, a meccs a magyar szabadság melletti rokonszenvtüntetéssé változik. A nézőtér tombol, a magyarok legyőzik a szovjeteket.
A film producere, Andy Vajna igazi pólosokat is szerepeltet a filmben, a hajdani, 56-os csapat tagjai, Gyarmati Dezső és Kárpáti György pedig tanácsadóként vettek részt a produkcióban. A kiszivárgott hírek szerint Vajna számos húzása nem nyerte el a közreműködők tetszését. Kárpáti György elmesélte lapunknak: mi okozta a nézeteltérést.

vajna0505.jpg
- Elsősorban Gyarmati Dezső tűzött össze Vajnával, nem én - kezdte az olimpiai bajnok pólós. - A probléma gyökere, hogy Vajna olyan káromkodásokat, gyűlöletet keltő mondatokat adott a szánkba, amelyek a valóságban, az igazi meccsen sohasem hangzottak el. Ez tény. Ugyan a mi nevünk nem hangzik el a filmben, de mindenki pontosan be tudja azonosítani, hogy melyikünkről mintázták az egyes szereplőket. Sok mindenben egyetértek Dezsővel, de én nem csinálok akkora botrányt, mint ő- mesélte Kárpáti, aki elmegy a film premierjére is. Gyarmati Dezső szűkszavúan nyilatkozott.
- Igaz a történet, de nem kívánok ennél többet hozzáfűzni - mondta.
Andy Vajna nézeteit a filmet forgalmazó Intercom tolmácsolta.

- A Szabadság, Szerelem a magyar pólósok tiszteletére és a forradalom emlékére készül. Azért nem név szerint szerepelnek benne a játékosok, hogy az alkotók még véletlenül se sértsék meg az emlékeiket. A film egy fiktív történetet mutat be, kitalált szereplőkkel: sportolókkal, egyetemistákkal, forradalmárokkal. Megelevenedő történetük őszinte elismerés a vízilabdásoknak és a forradalom összes résztvevőjének mindazért, amit 56-ban véghez vittek - árulta el lapunknak Ádám Bernadett, az Intercom sajtófőnöke.
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

Tuláliber

Állandó Tag
Állandó Tag
Melitta köszi a beszámolót. Örülni kéne, hogy még van hiteles személy aki beszámol a korról. Tiszteletben kéne tartani a véleményét. Az alkotói szabadság pedig az alkotóé.

Láttam a HÉTKÖZNAPI MENYORSZÁG /2oo4. svéd/ filmet. Tetszett. Ha tehetitek nézzétek meg.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Harmadik díjat nyert Kocsis Ágnes Cannes-ban


<TABLE class=layout-row width="100%" summary=""><TBODY><TR><TD vAlign=top width=393>Magyar siker született a cannes-i filmfesztiválon: Kocsis Ágnes A vírus című alkotása megosztott harmadik díjat kapott a főiskolás vizsgafilmek között.

Megosztott harmadik díjat nyert Kocsis Ágnes A vírus című rövidfilmje a hivatalos versenyprogram főiskolás vizsgafilmeket felvonultató Cinéfondation elnevezésű szekciójában az 59. cannes-i filmfesztiválon.
Ezernél is több alkotás versengett
A kilenc éve alapított kategória idei versenyébe 1100 vizsgafilmet neveztek be. A beválogatott 17 alkotás közül négyet díjazott az Andrej Koncsalovszkij orosz rendező vezette hattagú zsűri pénteken este a fiatal rendezők tiszteletére rendezett díszvacsorán a cannes-i Miramar Hotelben.
Kocsis Ágnes tavaly forgatott 27 perces vizsgafilmje, A vírus - amelyet a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemről Xantus János nevezett be a versenybe - megosztott harmadik díjat kapott az Amerikai Filmintézetet képviselő Sian Heder Mother (Anya) című rövidfilmjével együtt.
A kategória győztese az argentin Filmművészeti Egyetemen végzett uruguayi Gustavo Riet Ge és Zeta című kisfilmje lett, míg a német Stefan Mueller Mr Schwartz, Mr Hazen és Mr Horlocker című vizsgafilmje nyerte el a második díjat.
A sztori röviden
Kocsis Ágnes kevés párbeszédű, minimalista rövidfilmjében egy fiatal víruskutató (Bánki Gergely) testét egy új vírus felfedezése után piros foltok borítják be. Az egyébként semmilyen fájdalmaktól nem szenvedő fiatalember kórházi elzárása során szembesül emberi kapcsolatainak ürességével. A vírus annak szimbóluma, hogy az ember meddig tekinthető ösztönlénynek emberi viszonyaiban.
A Cinéfondation zsűrijének tagjai voltak: Sandrine Bonnaire színésznő, Tim Burton rendező, Daniel Brühl színész, Souleymane Cisse rendező és Zbigniew Preisner zeneszerző.



</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
atneworld írta:
pl. a Pink Panther

Steve Martin, Robert de Niro

(nagyon jo film, ajanlom mindenkinek!)

Szerintem egy kis tevedes van itt.
Robert de Niro nem szerepelt a filmben (ha jol tudom)

Kulonben itt forgattak a film nagy reszet.
A vancouveri repteren is forgattak egy reszletet. A parom (ott dolgozik) es latta Steve Martin-t.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Moziba voltam

<TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">Kedves Barátom Mihalich Tomi invitált moziba a Jewish Community Centerbe, ahol magán vetitésen mutatta be vagy 100 meghivott vendégnek a Szomorú Vasárnap cimű magyar filmet. Hogy miért éppen a Mihalich Tominak jut eszébe Seres Rezső életrészleteit feldolgozó filmet bemutatnia ez lehetne akár költői kérdés is sokkal fontosabb azonban, hogy a hátammögött ülő két 17-19 éves fia azt motyogta: I cant understand... Na ez az! Ez az a pont ami miatt mégis be kell mutatni a mai generációnak egy ilyen filmet - sok ilyen filmet - még akkor is, ha mi még emlékszünk erre a korra, még akkor is ha mi el akarjuk felejteni ezt a kort.
Ilyenkor döbbenten fedezem fel, hogy immár történelmi távlatokban is vannak emlékeim, hisz ma is látom az első SS katonát, és még nem is olyan régen - 1965-68-ban bejártam a Kispipába, ahol egy Mambó magnó teasárga PVC mikrofonjába énekelt Seres Rezső. Énekelt, a balkezével valamicskét zongorázott és a jobbkezével vezényelt. Mi meg csak bámultuk, ott volt előttünk a XX század.
Müller Péter darabjában a Szomorú Vasárnapban játszottam a Jani pincért illetve a darab úgy van megirva 3 szereplőre, hogy van a Seres, a felesége és a Jani, aki pincér a Kispipában, de ő a pap is, ő a Rákosi-érabeli brigádvezető is, a haver aki nem tudja rábeszélni 56-ban, hogy menjenek együtt Amerikába, de ő a szerető is aki az asszony mellé csapódik amig ő éppen munkaszolgálatos, Jani a mindenes. Ez a film ez egészen más. Nem követi Seres életét, csak motivációkat használ fel belőle. Vitatható hatáselemeket emel ki, m ig a mi számunkra fontosakat elejt. DE jó film. Még akkor is jó film, ha igy ahogy van nem igaz. De mi volt igaz a XX századból? Semmi! Egy nagy hazugság az egész. Önbecsapás, gyülölet, meghasonlás és gyötrelem az egész század. Nekem magamnak is csak a paradoxonok maradtak. Kizsákmányoló család sarjaként a legszebb emlékeimet az úttörő táborból hordom magammal immár 50 éve. Hát normális az ilyen? Ugye hogy nem. Pont olyan abnormális mint hogy Mihalich Tomi mutasson nekünk tükröt a XX század szürnyűségeről egy békés kanadai délután.

Köszönöm Tomi
</TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
aha

<TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on"><TBODY><TR height="100%" UNSELECTABLE="on" width="100%"><TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off"><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=right width=10>&middot; </TD><TD>El lehet menni. Tessék!: Itt lehet hagyni Magyarországot! Zsidók! Irány izrael!</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=right width=10>&middot; </TD><TD>SZAR ZSIDÓ: SZAR KOMCSI</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=right width=10>&middot; </TD><TD>Összekeversz anyád: ágyával!</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=right width=10>&middot; </TD><TD>FREE : PALESTINA!!!!!!!!!!</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=right width=10>&middot; </TD><TD>Manipulátor: Tetv és alkoholbüz körülötted</TD></TR><TR><TD vAlign=top align=right width=10>&middot; </TD><TD>Zsidó! Ne játsz a tűzzel!: Az nálatok nem nagyon jött be!

NA MILYEN?

Ahogy a fenti beirást feltettem elmentem a googlebe keresni egy Seres Rezső képet. Ezt találtam a ..osztálytársak.hu,, oldalon.

Ugye mondtam, hogy le kell játszani azt a filmet. Kösz Tomi!:--:
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR><TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1"><TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

shade3

Állandó Tag
Állandó Tag
A Karib tenger kalózai 2 milyen volt? Az első rész tetszett, volt benne romantika, humor, kaland és egyiket se vitték túlzásba.
 

shade3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kár érte, sokat vártam tőle. Úgy látszik ugyanabba a hibába estek, mint a Bridget Jones 2-nél. Ami jó, azt azért nem biztos hogy érdemes túlzásba vinni.
 
Oldal tetejére