Megválaszolatlan kérdések - félremagyarázott tények...

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Tesla esetében még azt is nehéz kideríteni, hogy csek, horvát, szerb vagy ki-mi volt...már ez is gyanús. Azután nem tudni, hogy villanyszerelő is volt vagy inkább technikus, de magasabb végzettsége nem volt...Azután hol élt
? Grazban, Budapesten vagy hol a a nyavajában?
Szóval a kezdeti homály kellően megalapozza őt. Azután, tekercseket mi is készíthetünk és mindenfélét ráfoghatunk...előtte mozgathatunk lassan és gyorsan vasmagot, mágnesest persze..vagy fordítva..Szóval annyira elmisztifikálták, hogy nem tudni ki volt? Zseni vagy ökör?
A ruszkik mindíg találékonyak voltak és nem engedtek tanúkat a leesett vackaikhoz. Volt annyi eszük.

Jajj Bihar! Miket mondasz itt már megint! Mindent meg lehet tudni Tesláról, ha valóban kíváncsi vagy rá, de sajnos az Arvisura mélyen hallgat róla... :-D
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Válasz Kyrának


*****

Az eredeti szövegeket ma már elképzelhető, hogy nem lehet az interneten megtalálni, kitűnően működik az ellenőrzés !
Amikor először olvastam Aranyi írásait még néhányat megtaláltam.
'89 előtt és még pár évig utána "kutyább" dolgol is elhangzottak, de ezek szép lassan eltűntek, legtöbbjük az utóbbi kb. 1-1/2 évben, legalábbis a magyar keresőből.
Aranyi oldalát érdemes felkeresni.
Bár vannak "dolgai", amik nem az én világom, de nagyon sok érdekes kérdésre keres válaszokat és ad -elfogadható, logikus - magyarázatokat.
Másik a TTT- avagy a Titkos Tudások Tárháza, itt is sok érdekes dolgot boncolgatnak.

Talán még annyi: a régészet és a geológia volt életem két nagy "álma".
A második "jött be".
Már csak innen is tudom, látom, hogy sok helyen sok minden nem "stimmel",
nem igazak a Föld légkörére, éghajlatváltozásaira vonatkozó mellébeszélések, valamint a feltárt leletek kormeghatározásai.

Mint például a "divat régész" Zahi Hawass úrnál sem, hogy csak egy kirívó példát említsek.

.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Talán még annyi: a régészet és a geológia volt életem két nagy "álma".
A második "jött be".

.

Ezek szerint téged is boldoggá tenne, ha legalább a Piri Reis térkép rejtélyeit meg tudná magyarázni a híres tudományunk. ;) Azt hiszem már tettél fel róla anyagot, de egy-két új elem ebben az írásban is lesz.:

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->A XVIII. század elején a konstantinápolyi Topkapi palotában térképeket találtak, melyek Piri Reis, török tengernagy hagyatékából származtak, aki valahol Keleten fedezte föl őket.

Ugyancsak az ő hagyatékából őriz két térképet a berlini Staatsbibliothek. 1952-ben az egész gyűjteményt átadták <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->[FONT=&quot]az amerikai kartográfus specialistának, Arlington H. Mallerynek, aki azt a furcsa megállapítást tette, hogy minden részlet rajtuk van ugyan, de nem a maga helyén.

[/FONT] Ekkor Waltershez, az USA haditengerészet Hidrográfiai Intézetének vezetőjéhez fordult segítségért: léptékrácsot szerkesztettek, a régi térképeket rávetítették egy modern glóbusra, s azt az elképesztő fölfedezést tették, hogy a térképek tökéletesen pontosak, s nem csupán a Közel-Kelet és a Mediterrán-medence van fölvéve rajtuk, hanem Észak- és DélAmerika, sőt az Antarktisz partjai, hegy- és vízrajza is.

Mallery és Walters bemutatták munkájukat az 1955-i geofizikai év rendező bizottságának, amely Daniel Linehamre, a westoni csillagvárta igazgatójára, az amerikai haditengerészet felelős kartográfusára bízta a „dossier” felülvizsgálatát, aki ismét megállapította a térképek abszolút pontosságát ma még alig felkutatott területeken is (pl. az Antarktisz hegyláncait csak 1952-ben mérték fel).

Ezután Charles H. Hepgood térképész és Richard W. Strachan matematikus foglalkozott a térképekkel, s az 1962. évi Nemzetközi Tudománytörténeti Kongresszuson számoltak be munkájuk eredményeiről:

A Földgolyónak a mesterséges holdak által készített fényképeivel való összehasonlításokból kiderült, hogy a térképeket rendkívüli magasságból kellett felvenni, éspedig az egyiptomi Syene városa fölött, ahol annak idején Eratoszthenész kiszámította a Föld kerületét. Röviden és érthetően szólva: olyanok, mintha valaki Syene fölött akkora magasságban vette volna fel őket (távlencsével), ahonnan 8000 kilométeres körben mindent pontosan „láthatott”, azonban a távolabbi részek vonalait eltorzultan, mivel a néző pontjából tekintve a Földgolyó gömbfelülete „lesüllyed”.

A dolog érthetetlen, vagy pedig el kell fogadnunk, hogy a térképeket Egyiptom fölött vették fel kellő magasságban olyan műszerekkel, aminőket a mesterséges holdakon és űrhajókon használnak. Ez lehetetlen, de más magyarázat nincs. Megállapították még, hogy a legrégibb térképek időszámításunk eleje táján készültek, a többi ezek későbbi másolata.

– A Felső Nílusban fekszik Elephantine szigete (ma már elborítja az asszuáni duzzasztómedence vize), a legrégibb feljegyzések is ezen a néven említik, mert körvonalai elefánt-alakot formálnak. Ám ez csak madártávlatból, repülőgépről vehető ki, mert a környéken nincs olyan magaslat, ahonnan rálátni lehetne. Vajon hogyan észlelték a névadók a sziget alakját?

(forrás: Várkonyi Nándor, Szíriat oszlopai)



[FONT=&quot]
[/FONT]
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag


A XVIII. század elején a konstantinápolyi Topkapi palotában térképeket találtak, melyek Piri Reis, török tengernagy hagyatékából származtak, aki valahol Keleten fedezte föl őket.

****

A Piri Reis térképet, és még néhány "legrégebbinek" kikiáltott térképet nen az készítette, akiről elnevezték, csak ezen a néven vonultak be a történelembe.
Bár némelyik maga is készített térképeket, de Föld őskorát ábrázoló darabok csupán a gyűjteményeik részét alkotják.

Hogy kik készítették ?
Nézzük a Védák erre vonatkozó utalását:

* A földet évmilliárdok óta intelligens létformák népesítik be.
* A több ezer évvel ezelőtti technika sokkal fejlettebb és kifinomultabb volt ezen a bolygón, mint a mai kezdetleges megoldások.
* A ma élő emberiség – vagyis amelyik az elmúlt mintegy 5000 évben lakott a Földön – mind viselkedés, mind intelligencia tekintetében lealacsonyodott. Számos régebbi kultúra sokkal fejlettebb volt a mainál, minden tekintetben.


Ha figyelembe vesszük a többévezredes építményeket, a ránk maradt sziklarajzok üzeneteit, gondolom ez egyértelmű.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat, közben megtaláltam, de ahhoz nem elég jó a nyelvismeretem, hogy kapásból lássam a különbséget, ahol Aranyi bevetette a fantáziáját.

Te hol látsz ilyen feltűnő eltérést a fordításban?
Konkrét forrást egyet említ, Begich és Manning "Angels Don't Play This HAARP; Advances in Tesla Technology" című munkáját. Ezt ő "Angyalok Nem Játszanak HAARP-on – Tesla Továbbfejlesztett Technológiája"-ként fordított, ami talán még betudható "költői szabadságának", és végső soron az is csaknem igaz, hogy "s szerzői közt megtaláljuk Dr Nick Begichet és Jeane Manninget is";)
De az "kapásból" feltűnt, hogy a könyvben nincs egy szó sem pl. Puharich professzorról, parafenomén gyógyítókról, és clairvoyantok. Nem közöl interjút Elisabeth Rauscherrel sem, csak hivatkozik rá, és idéz néhány írásából ill. megszólalásából. Ahol Aranyi Daniel Wintert idézi, ott Begichék David Yarrowot, aki hivatkozik Winterre, és nem idézi őt. Aranyi szerint Winter azt állította: "a kétfajta sugárzás interferenciája pedig akár az egész ionoszféra szétesését okozhatja." Yarrow szerint: "Likely, coupling of HAARP HF (high-frequency) with natural ELF (extremely low frequency) can cause a dimension of unplanned, unsuspected side effects." Ez azért finoman szólva sem ugyanaz. A Paul Schaefer szájába adott idézet („Az atomkor és az ipari tevékenység...) sem korrekt. Az első bekezdést eltorzította és leegyszerűsítette, ugyanakkor az idézőjelet megtartotta, a második bekezdés pedig gyakorlatilag Aranyi "írói munkásságának" terméke.
(Bocs, de most nekem is melóznom kellene, és a gép gazdája is rugdossa már a szék lábát, úgyhogy mára érd be ennyivel:))
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
A kollégám közben elment kávézni;)
Hapgood és Várkonyi idejében még nem volt Google, de ez a számodra már nem lehet mentség. Nézd meg a műholdképen, milyen alakú Elefantiné szigete (ami az asszuáni gát _alatt_ van, és természetesen a víz felett:)). Aztán nyomd rá a zoomot, és nézd meg, tetszőleges magasságból mit látsz onnan (Syene=Aswan=Asszuán) az Antarktiszból vagy Dél-Amerikából. Ennyi:)
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Nem fogjátok elhinni: a hunfajú népek jelentős része már az őskorban (nem ókort írok!) hajózott. Például Csaba -Ordoszból- a Sárga folyón lecsurgott az óceánig, elment HÁROMSZOR((!!) Peruba. Mindez ie. 1700 körűl történt. Sok aranyat is hozott innen, azonban többször már nem ment el, miután a "hidegvíz betört" és megnyilt a Bering. Az első útja 8 évig tartott, a többi rövidebb ideig. Átalában 24 evezős, 2 vitorlás hajókat használtak Csabáék.Ezeket a mordvin ácsok építették.
Csaba után mintegy 50 évvel Tuliás...48 hajóval indult el...szóval csak röviden: Sárga folyó-Tajvan- Fülöp szig. Madagaszkár- Fokváros-Marokkó-Spanyol o.- Riga útvonalat tette meg 12 év alatt. Rígában már várta az apja, Ríga fősámán. Marokkónál feladata volt az óceánban meglátogatni Atlantiszt. Megis tette (ma Kanári szig, Madeira a maradványa). Érdekes infókat is szerzett az Atlantiszról. Mindjárt Tuliás után pár évvel végleg elsüllyedt az Atlantisz, vagyis kb 3700 éve.. a Bering kinyilt, a Szachalin leszakadt stb..
Semmirt nem szükséges elhinni a fentiekből. Szóval térképekre szükség volt és rendelkeztek ilyennel. A török táborrnok is beszerezte ezt könnyedén, esetleg az említett utódaitól vagy más keleti hajósoktól..
Semmit nem kell elhinni azonban, ami meglepő. Kezdetben magam is így voltam ezzel..Úgyhogy fölösleges felkapni.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek szerint téged is boldoggá tenne, ha legalább a Piri Reis térkép rejtélyeit meg tudná magyarázni a híres tudományunk. ;) Azt hiszem már tettél fel róla anyagot, de egy-két új elem ebben az írásban is lesz.:

A XVIII. század elején a konstantinápolyi Topkapi palotában térképeket találtak, melyek Piri Reis, török tengernagy hagyatékából származtak, aki valahol Keleten fedezte föl őket.

Ugyancsak az ő hagyatékából őriz két térképet a berlini Staatsbibliothek. 1952-ben az egész gyűjteményt átadták [FONT=&quot]az amerikai kartográfus specialistának, Arlington H. Mallerynek, aki azt a furcsa megállapítást tette, hogy minden részlet rajtuk van ugyan, de nem a maga helyén.

[/FONT]Ekkor Waltershez, az USA haditengerészet Hidrográfiai Intézetének vezetőjéhez fordult segítségért: léptékrácsot szerkesztettek, a régi térképeket rávetítették egy modern glóbusra, s azt az elképesztő fölfedezést tették, hogy a térképek tökéletesen pontosak, s nem csupán a Közel-Kelet és a Mediterrán-medence van fölvéve rajtuk, hanem Észak- és DélAmerika, sőt az Antarktisz partjai, hegy- és vízrajza is.

Mallery és Walters bemutatták munkájukat az 1955-i geofizikai év rendező bizottságának, amely Daniel Linehamre, a westoni csillagvárta igazgatójára, az amerikai haditengerészet felelős kartográfusára bízta a „dossier” felülvizsgálatát, aki ismét megállapította a térképek abszolút pontosságát ma még alig felkutatott területeken is (pl. az Antarktisz hegyláncait csak 1952-ben mérték fel).

Ezután Charles H. Hepgood térképész és Richard W. Strachan matematikus foglalkozott a térképekkel, s az 1962. évi Nemzetközi Tudománytörténeti Kongresszuson számoltak be munkájuk eredményeiről:

A Földgolyónak a mesterséges holdak által készített fényképeivel való összehasonlításokból kiderült, hogy a térképeket rendkívüli magasságból kellett felvenni, éspedig az egyiptomi Syene városa fölött, ahol annak idején Eratoszthenész kiszámította a Föld kerületét. Röviden és érthetően szólva: olyanok, mintha valaki Syene fölött akkora magasságban vette volna fel őket (távlencsével), ahonnan 8000 kilométeres körben mindent pontosan „láthatott”, azonban a távolabbi részek vonalait eltorzultan, mivel a néző pontjából tekintve a Földgolyó gömbfelülete „lesüllyed”.

A dolog érthetetlen, vagy pedig el kell fogadnunk, hogy a térképeket Egyiptom fölött vették fel kellő magasságban olyan műszerekkel, aminőket a mesterséges holdakon és űrhajókon használnak. Ez lehetetlen, de más magyarázat nincs. Megállapították még, hogy a legrégibb térképek időszámításunk eleje táján készültek, a többi ezek későbbi másolata.

– A Felső Nílusban fekszik Elephantine szigete (ma már elborítja az asszuáni duzzasztómedence vize), a legrégibb feljegyzések is ezen a néven említik, mert körvonalai elefánt-alakot formálnak. Ám ez csak madártávlatból, repülőgépről vehető ki, mert a környéken nincs olyan magaslat, ahonnan rálátni lehetne. Vajon hogyan észlelték a névadók a sziget alakját?

(forrás: Várkonyi Nándor, Szíriat oszlopai)





Bocs, de nincs víz alatt.. (voltam ott). Azért Elefánt -sziget, mert a nagy marha szürke sziklák hasonlítanak az elefántra..
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha talán valaki még nem gondolta végig.....

Azok akik esetleg több mindent figyelembe vesznek, mielőtt a sokadik dimenzióban földönkívülieket keresnének, a tudományos eredményeket szemfényvesztésnek titulálnák, s nem utasítanak el minden forrást egy két kivétellel, talán átolvassák a csatolt jegyzeteket... Azt gondolom mielőtt elfeledett múltról, megsemmisített bizonyítékokról beszélünk, nem árt végiggondolni pár dolgot... Várkonyi irodalomtörténész volt, aki az általa olvasottak alapján, nem történeti kutatás, nem utazásai, hanem olvasmányai alapján teszi megállapításait, vagyis az itt megszóllalókhoz hasonlóan, egy magán vélemény, amit olvasottsága esetleg jobban megalapoz, de következtetéseit világlátása, kiindulása, rendkivül szűk keretbe foglalja, s amint Umaksuman is említette, a ma embere az internet segítségével az ismeretek többszöröséhez juthat, szinte azonnal, minden előképzettség nélkül.... Michael Cremo, Richard Thomsonnal közösen írt könyve, A tiltott régészet, sem tekinthető forrásműnek...Cremo aki Drutakarma Dasa néven saját magát is védikus kreacionistának tartja, 19. és 20. századi leletek, elképzelések alapján a modern tudomány minden felfedezésének figyelmen kívül hagyásával állítja fel tételeit...
Blavatskaja Titkos tanok alapját ugyan olybá tűnik egy 6. századi könyvként sikerült azonosítani, de ez elég gyenge lábakon áll még mindig... A Védák szájhagyomány útján terjedtek. S bár kb. 2500 éve született a Szúrja Szidhánta, a trigonometria és a geometria teljes rendszerét használó csillagászati köny, a korabeli, nagyon bonyolult algebrát is használva(nulla, tizedesvessző) nem ismernénk, ha az arabok nem fordítják le....vagy legalábbis nem lenne írott változata... S hasonló a helyzet Silpa Sásztra, a Szthápana Véda az építészettel foglalkozó védák esetében is...

(Zsuzsanna egy előző hsz. ben javasolt linkje India történetének kezdeteinél sok kitűnő forrást felsorol)

Az egyiptomi történelem kapcsán érdemes egy alapvető tényt figyelembe venni: mivel a fáraók minden csatájukat megnyerték, hisz Istenek voltak, csak kis és hatalmas gyözelemről tanúskodnak a vésetek..( a kicsi volt a vereség) tehát az egyéb források a mérvadóbbak. A Biblia is, ami meglehetős részlegességgel írja le, a zsidók Egyiptomi történetét , arról mélyen hallgat, hogy is hívták a fáraót... Tehát mint forrást a Bibliát is nyugodtan elvethetjük... S a régészet, s az egyéb tudományok eredményeit is hiba alábecsülni.. Azt gondolom erős túlzás néhány következtetés, ami itt a topicban leíródott, hisz logikai alapja is igen csekély....
 

Csatolások

  • Az arab tudomány történetének kezdetei.pdf
    353.5 KB · Olvasás: 18
  • Pillantás Egyiptom történetébe.....pdf
    751.8 KB · Olvasás: 18

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán még annyi: a régészet és a geológia volt életem két nagy "álma".
A második "jött be".
És nem hallottál valami jó kis geológiai rejtélyt mostanában? Nekem már a könyökömön jön ki a több évtizedes dänikenes, hancockos, meg aranylacis "újdonságok" felidézgetése.
Csak a poén kedvéért: a minap olvastam valahol, hogy a Tunguzka-esemény epicentruma gyakorlatilag egybeesik egy ősi kráter középpontjával, ami a 250 millió évvel ezelőtt a szibériai bazaltáras kitörést prezentáló vulkáni komplexum egyik tagja volt. Tudsz erről valami konkrétumot, cáfolatot vagy megerősítést?
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
És nem hallottál valami jó kis geológiai rejtélyt mostanában? Nekem már a könyökömön jön ki a több évtizedes dänikenes, hancockos, meg aranylacis "újdonságok" felidézgetése.
Csak a poén kedvéért: a minap olvastam valahol, hogy a Tunguzka-esemény epicentruma gyakorlatilag egybeesik egy ősi kráter középpontjával, ami a 250 millió évvel ezelőtt a szibériai bazaltáras kitörést prezentáló vulkáni komplexum egyik tagja volt. Tudsz erről valami konkrétumot, cáfolatot vagy megerősítést?

*****

Értékelem a humorod.
Esetleg lenne valami témád , vagy valami érdekes mondanivalód
a gáncsoskodásokon kívül ?;)
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
És nem hallottál valami jó kis geológiai rejtélyt mostanában? Nekem már a könyökömön jön ki a több évtizedes dänikenes, hancockos, meg aranylacis "újdonságok" felidézgetése.
Csak a poén kedvéért: a minap olvastam valahol, hogy a Tunguzka-esemény epicentruma gyakorlatilag egybeesik egy ősi kráter középpontjával, ami a 250 millió évvel ezelőtt a szibériai bazaltáras kitörést prezentáló vulkáni komplexum egyik tagja volt. Tudsz erről valami konkrétumot, cáfolatot vagy megerősítést?


******

A Tunguzka-esemény ről csak annyit, hogy korabeli szemtanúk elmondása szerint az "objektum" nem lezuhant, vagy becsapódott, hanem ellipszis mozgással közeledett, magyarul: körözött, és nem csapódott be, hanem felrobbant a földreérés előtt.
Vagyis manőverezett, ami irányításra enged következtetni.
A letarolt környék is ezt bizonyítja.
/a fák azonos irányba dőlése/

A többin lehet tovább fantáziálmi.

A "dänikenes" fantazmagóriák pedig nem is annyira légből kapott marhaságok.
Sokkal inkább hihetőbbek, logikusabbak az elgondolásai, mint a sztár régész, Zahi Hawass átlátszó hazugságai.
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Néha a kutatók is kapnak a Földet behálózó katonai érzékelők adataiból

Noha a katonai műholdak és egyéb megfigyelőeszközök által gyűjtött adatok jelentős része szigorúan titkos, kedvező politikai széljárás esetén a kutatók is szemezgethetnek a számukra fontos információk közül. Az így szerzett adatok jelentősen megkönnyíthetik például a klimatológusok vagy a régészek munkáját.

Senki sem figyeli olyan alaposan bolygónkat, mint a katonaság. Harminchatezer kilométerrel a felszín fölött az amerikai légierő műholdjai figyelik ballisztikus rakéták hősugarait.
Egy sor más kémműhold őrjáratozik alacsonyabb magasságokon: egyesek még egy puska elsütését is észlelik az űrből, mások radarral "néznek át" a felhőkön, miközben katonai eszközök vagy létesítmények után kutatnak.
Még közelebb pilótás és pilóta nélküli repülők röpködnek a konfliktuszónák fölött, és szeizmométerek (földrengésmérők) figyelik a föld alatti nukleáris robbantások keltette rezgéseket.
Még az óceánok mélyén is katonai tengeralattjárók cirkálnak, az ellenséget kutatva - írja a Nature legutóbbi tematikus összeállításában, amely a hadsereg és a tudomány viszonyát boncolgatja.
A katonai szenzorok hatalmas hálózata által gyűjtött adatok általában szigorúan titkosak.
Szerencsés esetekben azonban a kutatók is bepillantást nyerhetnek ebbe a "kincsestárba", ebbe a hatalmas adatbányába.
Ők persze egészen más szemmel nézik az adatokat, mint a tábornokok.
A rakéták követésére tervezett műholdak például képesek érzékelni a meteorokat is, az iraki légifelvételeken pedig ősi csatornákat pillanthattak meg a régészek.
Még a katonaság legegyszerűbb időjárási műholdjai is gyűjtenek olyan adatokat az óceánok párolgásáról, amelyek értékesek a Föld energiaciklusainak megértésében.

A katonai adatok a hidegháború befejeződése után, az 1990-es években kezdtek "átszivárogni" a tudományos közösségbe, elsősorban az Egyesült Államokban.
Ebben nagy szerepet játszott Al Gore demokrata szenátor, aki arra bíztatta a hírszerzőket, hogy segítsék a klímakutatók munkáját.
Gore maga is élénken érdeklődött a környezetvédelmi problémák iránt - 2007-ben a globális felmelegedés elleni fellépésért megkapta a Nobel-békedíjat -, ráadásul tagja volt a kongresszus hírszerzési és katonai bizottságának.
Levelet írt Robert Gatesnek, a CIA akkori igazgatójának, amelyben azt javasolta, hozzanak létre egy csoportot nemzetbiztonsági átvilágításon átesett kutatókból, akik bepillantást nyerhetnek abba az adathalmazba, amelyet a katonaság összegyűjtött.
Miután Gore 1993-ban elfoglalta alelnöki posztját Bill Clinton mellett, össze is állt a csoport MEDEA (Measurements of Earth Data for Environmental Analysis - földi adatok mérése környezeti elemzés céljából) néven.
A MEDEA-nak sikerült elérnie, hogy a kémműholdak módszeresen fényképezzék az Északi- és a Déli-sarkvidék, valamint az USA szárazföldi területeinek környezeti szempontból érdekes területeit. 1995-ben a csoport sikerrel lobbizott annak érdekében, hogy hozzáférhetővé tegyék a néhány korai műhold által 1960 és 1972 között a Földről készített több mint 860 000 fényképet.
Ezután kutatók hada állt rá a képek tanulmányozására, köztük régészek, akik e képek segítségével tárták fel például az asszír királyok által ásatott ősi csatornarendszereket.


20110928kemmuhold6.jpg

Az 1990-es évek végén Gore és a MEDEA közös munkával rávette az Egyesült Államokat és Oroszországot, hogy oldják fel az 1970-es és az 1990-es évek között a műholdakkal, tengeralattjárókkal és más eszközökkel az Északi-sarkvidék jégtakarójáról rögzített adatokat.
A kutatók ezen adatok alapján - amelyek évtizedekkel azelőtt keletkeztek, hogy a polgári megfigyelések elkezdődtek volna - tudták rekonstruálni a jégtakaró folyamatos vékonyodását.


Mosolyszünet után újra együttműködés (?!)

E sikeres együttműködés után 2000 táján a MEDEA váratlanul leállította munkáját, és 2009-ben a légierőtől származó informális meteoradatok áramlása is megszűnt.
Ennek okát senki sem tudta igazán, de egy kutató, William Schlesinger, a millbrooki Cary Institute of Ecosystem Studies igazgatója, a MEDEA tagja szerint ez benne van a hírszerzői közösséggel való együttműködésben.
"A kutatók nem látnak be abba a homályos világba, ahol egy csapat ember hozza a döntéseket" - monja Schlesinger.

A szünet után most úgy tűnik, hogy az együttműködés újra megindul.
2008-ban a klímaváltozással foglalkozó kongresszusi küldöttek csendben újra összehívták a MEDEA-t, hogy megvizsgálják, vajon a katonai és a hírszerzői közösség tudna-e adni környezeti adatokat.
Ralph Cicerone, az Amerikai Tudományos Akadémia elnöke és a MEDEA nem hivatalos vezetője szerint a válasz igenlő volt.

Noha a kémműholdak nem olyan hasznosak ilyen szempontból, mint a direkt környezetfigyelési célra épített eszközök, ennek ellenére több olyan hézagot ki tudnak tölteni a klímaadatok között, amely adatokat a polgári műholdak nem tudnak megszerezni, részben a költségvetés szűkössége miatt.

2009-ben a MEDEA rávette a hírszerző tisztviselőket, hogy tegyék nyilvánossá a környezeti szempontból érdekes képeket.
Ezek már több mint egy évtizede készülnek rendszeresen. A képek a Global Fiducials Library archívumába kerültek, és az USA Geológiai Szolgálatán keresztül hozzáférhetők.
Az amerikai légierő is kezdi újra megosztani a csillagászokkal a meteorokkal kapcsolatos információkat.
Hogy mennyi tudományos eredmény születik az újra bimbózó együttműködésből, az még a jövő kérdése.
Cicerone azonban bízik abban, hogy a kutatók egyre több hasznos adathoz jutnak majd a katonai megfigyelésekből, hiszen a "katonai szemek és fülek" szinte mindent képesek rögzíteni, ami a Földön történik.


origo.hu/tudomany/20110929


.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
A kollégám közben elment kávézni;)
Hapgood és Várkonyi idejében még nem volt Google, de ez a számodra már nem lehet mentség. Nézd meg a műholdképen, milyen alakú Elefantiné szigete (ami az asszuáni gát _alatt_ van, és természetesen a víz felett:)). Aztán nyomd rá a zoomot, és nézd meg, tetszőleges magasságból mit látsz onnan (Syene=Aswan=Asszuán) az Antarktiszból vagy Dél-Amerikából. Ennyi:)

Ezt a hsz-edet betudom annak, hogy sok a dolgod és nem érsz rá rágódni hosszabb hozzászólásokon. :D Az a mondat nem arról szólt, hogy mi látszik az említett sziget fölött az Északi vagy bármelyik sarkról, hanem arról, hogy a szigetet elefántról nevezték el, pedig nem tudhatták másképp, csak a levegőből, hogy elefánt alakú.

;)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Bocs, de nincs víz alatt.. (voltam ott). Azért Elefánt -sziget, mert a nagy marha szürke sziklák hasonlítanak az elefántra..

Mikor voltál ott és mikor írta ezt Várkonyi? Ráadásul azt is írta, hogy "ma már nem"...stb

Egyébként szerencsés ember vagy, hogy jártál ott és még épségben haza is értél. ;)
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
******

A Tunguzka-esemény ről csak annyit, hogy korabeli szemtanúk elmondása szerint az "objektum" nem lezuhant, vagy becsapódott, hanem ellipszis mozgással közeledett, magyarul: körözött, és nem csapódott be, hanem felrobbant a földreérés előtt.
Vagyis manőverezett, ami irányításra enged következtetni.
A letarolt környék is ezt bizonyítja.
/a fák azonos irányba dőlése/

A többin lehet tovább fantáziálmi.

A "dänikenes" fantazmagóriák pedig nem is annyira légből kapott marhaságok.
Sokkal inkább hihetőbbek, logikusabbak az elgondolásai, mint a sztár régész, Zahi Hawass átlátszó hazugságai.


A Csillagászat topicban a #186 sz. hozzászólásomban szerintem pontosan leírtam, 1927 ben mentek elősször a helyszínre, s elég nyílvánvalóan katonai kisérlet történt..... Ezt ismételték meg többször, ahogy írtam is, sőt szerintem ha a közelmúlti "űrszemét" nagyobb tömegű lett volna, akkor újra tanúi lehettűnk volna egy hasonló jelenségnek...
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
de következtetéseit világlátása, kiindulása, rendkivül szűk keretbe foglalja, s amint Umaksuman is említette, a ma embere az internet segítségével az ismeretek többszöröséhez juthat, szinte azonnal, minden előképzettség nélkül....

Megnézném én, hogy hol találod meg az interneten Hérodotosz, Platon, Szolon, Flavius, Homérosz, Sztrabon, <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->[FONT=&quot]Aiszkhülosz, Diodórosz írásait és hogy kapod elő a Noetling vagy Rieppel számításait. És ez csak fikarcnyi, ahhoz a hatalmas anyaghoz képest, amit Várkonyi felhasznált a művéhez.

Azért büszkeséggel tölt el, hogy ilyen kiváló műveltségű és magabiztos emberekkel beszélgethetek, mint te és Umaksuman, akik szerint Várkonyi munkája sehol sincs...kiss

Köszönöm a két pdf csatolmányt, bele is olvastam, de ezt már nagyon jól ismerem:

"A szóban forgó piramist, mint tudjuk, valamikor i. e. 2700 körül építette Dzsoszer, a harmadik dinasztia első királya; az építkezés irányadója, az egybehangzó ókori egyiptomi tudósítások szerint Dzsoszer legmagasabb rangú tisztviselője... stb. stb." Te ezt is nyugodtan hidd el az egyiptomi régészeknek és ne ingasson meg a hitedben még véletlenül sem, hogy egyetlen piramis sem hasonlít még megközelítően sem a Gízaira. Maximum annyiban, hogy az alapjuk négyzet alakú. :mrgreen:

Csak emlékeztetnélek arra a geológusra, aki az egyiptomi régészek háborgását a Szfinx körüli "anomáliák"-kal kapcsolatban azzal zárta le, hogy az "nem az ő problémája".;)

[/FONT]
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
A Csillagászat topicban a #186 sz. hozzászólásomban szerintem pontosan leírtam, 1927 ben mentek elősször a helyszínre, s elég nyílvánvalóan katonai kisérlet történt..... Ezt ismételték meg többször, ahogy írtam is, sőt szerintem ha a közelmúlti "űrszemét" nagyobb tömegű lett volna, akkor újra tanúi lehettűnk volna egy hasonló jelenségnek...

Azért te sem értesülsz mindenről, mert számos találgatás volt egészen komoly tudósok által is! Az, hogy szóba került Tesla kísérlete is, biztos hallottad, de az is, hogy egy egész parányi fekete lyuk száguldott át a földünkön és távozott az ellenkező oldalon. Krátert is találtak, aztán mégsem találtak, aztán mutáció is bekövetkezett, óriásira nőtt rovarokról beszéltek az ott élők. Azonkívül van aki állítja, hogy olyan tárgyat talált és őrzi a mai napig, ami egy összeégett fém... A lényeg, hogy ebből csak egy, amit te kiválasztasz magadnak, hogy igaz.

Ami pedig a földönkívülieket illeti és azt a lenézést, ami azok felé irányul, akik elhiszik, arról csak annyit mondanék, hogy már a sokadik amerikai kiválóság tesz vallomást a halálos ágyán, hogy a kapcsolatfelvétel igenis megtörtént. Legutóbb például ő is:
benrichm.jpg
Ben Rich a Lockheed vezérigazgatója.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/rHbfbUVP-7M" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe>

Nem köteles ezt senki elhinni, mindenki azt hisz el amit akar és annak hiszi el, akinek akarja. Te nyugodtan higgyél csak a NASA-nak vagy Pálinkás Józsefnek, semmi gond én azért még tisztellek téged. Én viszont nekik nem hiszek és egyetlen politikusnak sem hiszek, katonáknak aztán végképp nem, legyen az bármelyik légierő, magyar vagy amerikai... és egyetlen hírolvasó bemondónak sem hiszek.

Tudom, hogy ez nagy szégyen, de ez van! kiss
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
... a minap olvastam valahol, hogy a Tunguzka-esemény epicentruma gyakorlatilag egybeesik egy ősi kráter középpontjával, ami a 250 millió évvel ezelőtt a szibériai bazaltáras kitörést prezentáló vulkáni komplexum egyik tagja volt. Tudsz erről valami konkrétumot, cáfolatot vagy megerősítést?

... Mert ha tudsz, akkor én (mármint Umaksuman :p) azt kapásból megcáfolom és még jól le is alázok mindenkit, aki hitelt ad neki...:4::4::4:
 
Oldal tetejére