Hogyan iktassuk ki az egónkat?!

jasszemúj

Állandó Tag
Állandó Tag
Kundalini, gyere elő...
A jógik képesek rá, hogy előhívják a kundalínit, és ezáltal fantasztikus energiákat szabadítsanak fel magukban. Csakrameditációkon, amikor a különböző csakrák megtisztítását végzik, és egyenként „szólítják fel” mantrákkal és légzéstechnikákkal a csakrákat működésre, előfordulhat, hogy sikerül beindítani a kundalínit. A jógatanárom mesélte, hogy egy ártatlannak tűnő csakratisztítás és kundalini jóga foglalkozás alkalmával egy lány váratlanul átélte ezt, és utána hetekig nem tudott magáról. Látszólag magánál volt, mégse „ezen a földön” volt. Karban vitte haza az édesapja, etetni és mosdatni kellett, míg végül, hetek múlva visszatért az értelme. A jógatanár szörnyen kínosan érezte magát, és megfogadta, többé nem csalogatja elő a kundalínit, kizárólag csak tapasztalt, edzett meditálók között, akik tudják kezelni, kordában tudják tartani ezt az elképesztő, felfoghatatlan energiát, ha kitör.
A lány pár hétre rá aztán szerencsére meggyógyult, és olyan csodálatos utazásokról számolt be, hogy mindenkit elkápráztatott, aki meghallgatta.


Szeretet meditáció
A meditáció előtt, gondold végig, min vagy kin szeretnél meditálni. Ez lehet egy ember, egy gondolat, egy szent, egy bölcs, Jézus, Buddha vagy maga az Isten, vagy csak egy szál virág.
szeretetmeditacio2.jpg
Ellazult, meditációs állapotban tisztítsd meg csakráidat, érzelmeid legyenek tiszták, szeretetteljesek, minden negatív érzelemtől – düh, harag, szomorúság… mentesek.
Amikor már érzed, hogy teljesen megtisztultál minden negatív érzelemtől, amit az adott személy felé érzel, jelenítsd meg magad előtt. – Én az autókereskedő személyét jelenítettem meg.
Beszéld el neki, a problémádat, amiben az ő segítségét is kéred. Tedd ezt olyan kedvesen, mintha egy kisgyermekkel, a szerelmeddel, az édesanyáddal beszélnél – a lehető legtisztább szeretetet árasztva magadból.
Majd nyisd meg szívcsakrádat, és annak minden áradó szeretetével öleld körül. Lásd amint a szeretet fénye beragyogja az ő testét és auráját is.
Köszönd meg neki az együttműködést, segítséget.
Maradj ebben az állapotban, ameddig jólesik. Majd saját tempódban gyere vissza a jelenbe.
Tartsd meg ezt a kellemes emléket magadban. Ha ismét előjön a probléma, csak gondolj vissza erre az emlékre, így rezgéseidet a negatív helyzetből, kiemelheted.


Kapcsold be a zenét, s helyezkedj el kényelmesen az ágyadon.
Engedd el minden izmodat, lazítsd el a tested.
A zene hangjaira képzeld magad elé a csillagos égboltot. Sok-sok csillag ragyog az égen, de van közöttük egy, a legfénylőbb, a legállandóbb: a Sarkcsillag.
Gondolatban hozd egyre közelebb magadhoz. Csak erre az egyetlen csillagra figyelj.
Engedd, hogy a sugarai átjárjanak a fejedtől a lábadig.
Érezd, amint egy fénylő sugár közelít hozzád, s ez a fénysugár, mint egy takaró, betakarja a fejed, a vállad, a karod, a tested, a lábaidat.
Add át magad ennek a fénysugárnak. Érezd melegét, energiáját. Engedd, hogy ez a meleg fénysugár teljesen átjárjon: elméd, tüdőd, szíved, az összes belső szervedet. Kinn és benn is válj eggyé ezzel a fénysugárral. Már nem te vagy, csak ez a fény. Fény vagy kívül-belül, lüktető sugárzás.
Egyesülsz az égbolttal, már te is ragyogsz, nem vagy más, csak egy lüktető fény, a szeretet fénye. Nincs más benned csak szeretet a létezés iránt.

http://www.youtube.com/watch?v=hQEHG5stO5g&feature=player_embedded#!
Másolat: szívemből Olinakkiss persze ego mentesenkiss
 
O

oliyboty

Vendég
és a fentebbi postod, hogy a csudába kapcsolódik ebbe a topicba?! Tényleg nem értem..., van ezeknek külön topicjuk, az alternatív gyógymód alfórumon belül..., tényleg muszáj ilyen hozzászólásokat ide írni?! :confused: KÉRLEK, ne offolj már... Nyissál külön topicot ezeknek, de ne ide tedd bele, mert a témához nincsen köze, meditációs technikáknak van külön topic...
 

jasszemúj

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod a privát leveledre nem itt kell offolnod Oli drágám, te kérsz másokat mit ne tegyenek közben te direktben elköveted az amit kérsz hogy ne tegyünk, érted miért a te egódról szól itt minden, számomra te egy csodálatos tünemény vagy aki nem gyözök figyelni, szeretlek Oli drága :kis:
 
O

oliyboty

Vendég
Tudod a privát leveledre nem itt kell offolnod Oli drágám, te kérsz másokat mit ne tegyenek közben te direktben elköveted az amit kérsz hogy ne tegyünk, érted miért a te egódról szól itt minden, számomra te egy csodálatos tünemény vagy aki nem gyözök figyelni, szeretlek Oli drága :kis:

Nem értem miről beszélsz és azt sem hogy tulajdonképpen az elmédnek mi is a problémája az "én" elmémmel? Nem szól itt semmi sem az én elmémről, a topic mindenkiért van, ez oda és vissza érvényes, de azokért nincsen, akiknek a hozzászólásai nem tartoznak a témába, továbbá nem segíti a másikat az előre menetelben. Privát levelet azóta se kaptam tőled, mellesleg te vagy kettőnk közül az, aki úgy offol, hogy köze nincs a témának a topichoz és 300 sornyi anyagot másol ide be, holott annak van már külön topicja, vagy ha nincs, akkor lehet nyitni neki egyet, minden tagnak van téma indítási joga, hát élj vele te is...;)
 
O

oliyboty

Vendég
Hozzátenném kiegészítésként, hogy BÁRKI szólhat/jelezhet annak a személynek, aki off jellegű hozzászólásokat ír a topicba, hiszen mások érdeke is az, hogy a gondolatok, megtapasztalások legyenek egymás közt cserélve, hogy segítsük egymást az úton, fejlődésben, tanulásban. Ha off jellegű hozzászólást írnék, akkor is szólhat bárki rám nyugodtan. Attól még, hogy én nyitottam a topicot, megeshet, hogy írok off jellegű hozzászólást, bár eddig is igyekeztem úgy írni, hogy ne teljesen legyen off és 1-2 gondolat a témával kapcsolatosan. De ez eddig nem volt itt probléma, meg az sem, ha valaki nem témába illő hozzászólást írt, nem haraptuk le egymás fejét. Azóta jeleztem ezt a kérésemet azok felé, "akiknek ingük ez és magukra kell vegyék", amióta Boniék és a régi topic látogatók, akik aktív hozzászólók voltak inaktívak egy ideje... Nyilván, hogy okuk van rá, nyár ide vagy oda... és ha ehhez az kell, hogy napi szinten feljöjjek ide és rended csináljak, hát legyen..., úgy gondolom, hogy "jogot" formálhatok arra, hogy megkérjem azokat a személyeket, akik nem kívánatosak a topicban (nyilván látatlanban senki nem ilyen személy, kell adjon rá okot...), hogy mellőzzék a hozzászólást, vagy ne látogassák a topicot, ugyanis itt egy AKTÍV, KÖZÖSSÉG VOLT JELEN NAPI SZINTEN, legalább 100 hozzászólás/nap vagy még több és a CH egyik legaktívabb topicja volt ez a topic, sok új ember ide tévedt és olvasott minket, regisztrált, vagy tudomást szerzett a témáról és ajánlta a CH oldalát másoknak. Úgy gondolom, hogy ez nem egy elhanyagolható tényező. Pláne, ha X tagról van szó, akik inaktívak lettek és CH közelben sem jönnek... Akkor igen, szólok az illetőnek, hogy legyen szíves látogasson más topicot (ha ő miatta, illetve, ha részese annak, hogy elmentek az állandó tagok innen) és hagyjon minket békén, mert már bocsánat mindenkitől, de számomra fontosabbak azok a tagok, akik állandó jelleggel eme topicban jelen voltak... Tetszik vagy sem, ez egy összeszokott csapat volt, napi szinten beszélgettünk egymással, segítettük egymást, jó volt ide feljönni, vidám volt a hangulat, tudtunk egymásról kivel mi történt/történik és szívesen láttunk új érdeklődőket, akik jöttek, írtak, kérdeztek és "alkalmazkodtak" a csapathoz, nem pedig szétbarmolták a topicot, tettek arról, hogy eltűnjenek a tagok. Valaki vagy veszi a "fáradtságot" és próbál NEM kilógni a sorból és úgy hozzászólni, hogy NE BÁNTSON meg másokat és építő jellegű hozzászólásai legyenek, NEM kihasználva a másik segítőszándékú tagot, vagy el lehet menni innen más topicba... (akinek nem inge...)

Ja és ez a post azoknak szól, akiknek magukra kell venniük, mert felismerték, hogy nekik szól a hozzászólásom. Mondom nem voltam 3 hétig, nem tudom mi történt, mi okozta azt, hogy eltűntek Boniék, de nagyjából van információm ezzel kapcsolatosan és üzenem nekik, hogy csalódtam bennük egy óriásit és nem értem, hogy miért csinálták ezt, mikor annyi segítséget kaptak önzetlenül... :( Az offolos rész pedig azoknak, akik tudatában vannak azzal, hogy nekik szól. Továbbra is, akinek nem inge...
 
O

oliyboty

Vendég
Most akkor tanács, észrevétel, meglátás nélkül hagytok? :D Gonoszak vagytok :twisted: :23: :D kiss Tényleg érdekelne, hogy ezt mi a szösz váltja ki... :p:rolleyes:

Na észre vettem ám magamon azt, hogy azért jelen akar lenni néha az elme, jönnek-mennek a gondolatok, kapom a mozit és rá akar venni az azonosulásra... :D No meg a másik az az, hogy próbálja elvonni a figyelmem /elszívni a figyelem energiámat arról, hogy éber legyek és figyeljek..., mostanában az van, hogy érzem magamon kicsit szétszórt vagyok, nem mindig tudok odafigyelni a másik emberre, azt érzem, hogy le van terhelve az agyam egy csomó felesleges baromsággal, infóval és egyfolytában nevethetnékem van, ami persze nem baj, de pl. volt olyan, hogy vettünk 2 nadrágot és elhagytuk véletlen a zacskót és rá fél órára vettem észre, hogy valami hiányzik és ahelyett, hogy együtt éreztem volna, hogy ez bosszúság és rossz érzés, nevetés tört rám. Nem rossz indulatból nevettem, csak azon, hogy lehet egy zacskót elhagyni..., s mostanában azért szokott ilyen lenni, hogy nem az emberen, a kialakult helyzeten nevetek, hanem csak úgy jön önfeledten és nem tudom abbahagyni..., ami nem lenne baj, ha olyan dolgon nevetnék, ami másnak nem okoz fejfájást..., pedig nem direkt csinálom..., se nem értem, hogy ez mitől van, mi a kiváltó oka..., mással volt-e már ilyen, stb...:rolleyes: S olyan jó lenne, ha lennének megint azok a tagok, akik mindig is itt voltak és próbálnánk nem foglalkozni az olyan hozzászólásokkal, amikkel nem kell, vagy nem akarunk, s előbb-utóbb úgy is megunná az illető ezt és abba hagyná és visszaállna a topicban a harmónia, béke és megint itt lennétek, mert hiányoztok nekem is és a többieknek is... Sok puszi kiss
 
O

oliyboty

Vendég
A következő sorok, saját meglátáson alapszanak!
Mivel fizikai világban élünk, a tudat kénytelen két részre szakadni a fizikai testünk miatt egy külső tudat és egy tudatalattira. A külső tudatunkat használjuk a fizikai világ felszínes dolgaira, illetve óvjuk meg vele a fizikai testünket, így a tudat többi részét már ki sem tudjuk használni, emiatt lesz az tudatalatti.
Ha a rendes tudatunkat (külső tudat+tudatalatti) egyhangúlag tudnánk használni és beletudnánk rakni az elmével való cselekvést, akkor képesek lennénk akár teremteni is. A droggal viszont maximum a külső tudatodat tudod összhangba hozni a tudatalattiddal, ami már önmagában annyira leterheli az elmét, hogy azzal szinte már képtelen vagy bármiféle cselekvést is produkálni, maximum a benned rejlő teremtő (vagy más néven életerő) energiát tudod kihasználni.

Ezt amit kiemeltem vastagon fejtenéd kicsit tovább? Mármint az a kérdésem, hogy hogyan is lehet akkor úgy használni a tudat többi részét, hogy a tudatalatti ne legyen meg? Vagy nem értem :D Azt írod saját meglátáson alapszik ez a feltevésed. De miből következtetted azt le, ha teljes mértékben kihasználjuk a tudatunkat, viszlát tudatalatti?

"Ha a rendes tudatunkat (külső tudat+tudatalatti) egyhangúlag tudnánk használni és beletudnánk rakni az elmével való cselekvést, akkor képesek lennénk akár teremteni is." --> vagyis? Mit értünk azon, hogy beletudnánk rakni az elmével való cselekvést? Írnál egy szemléltető példát? Köszi :D kiss
 
O

oliyboty

Vendég
"Ha a cselekvésedből kiiktatod az időt, kiiktatod az egót. Bármivel foglalkozol, azt rendkívül jól fogod csinálni, mert maga a cselekvés kerül figyelmed középpontjába.
Ez azt jelenti, hogy a cselekvésedben minőség jelenik meg, még a legegyszerűbb tettedben is.
A belső célod tehát az idő kiiktatása. Valahányszor szorongsz vagy feszült vagy, a külső cél vette át az irányítást, s te szem elől tévesztetted a belső célodat. Megfeledkeztél róla, hogy a tudati állapotod az elsődleges és minden egyéb csak másodlagos.

A nagy dolgok apró dolgokból születnek. Mindenkinek az élete valójában apró dolgokból tevődik össze.
A jelen pillanat mindig apró abban az értelemben, hogy mindig egyszerű, ám abba zártan rejlik a leghatalmasabb erő. Akárcsak az atomban, amelyik az egyik legapróbb dolog, mégis elképesztıen nagy erőt tartalmaz.Csak a jelen pillanatra hangolódva férsz hozzá ehhez az erőhöz." (Eckhart Tolle)

Kedves Tybia kiss

Amit vastagon emeltem ki, azt kicsit kifejtenéd bővebben, hogyan is kell érteni, ami az aláírásodban szerepel? De ha másnak is van meglátása ezzel kapcsolatosan, legyen szíves ossza meg velem/velünk. Köszönöm :D kiss
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt amit kiemeltem vastagon fejtenéd kicsit tovább? Mármint az a kérdésem, hogy hogyan is lehet akkor úgy használni a tudat többi részét, hogy a tudatalatti ne legyen meg? Vagy nem értem :D Azt írod saját meglátáson alapszik ez a feltevésed. De miből következtetted azt le, ha teljes mértékben kihasználjuk a tudatunkat, viszlát tudatalatti?

"Ha a rendes tudatunkat (külső tudat+tudatalatti) egyhangúlag tudnánk használni és beletudnánk rakni az elmével való cselekvést, akkor képesek lennénk akár teremteni is." --> vagyis? Mit értünk azon, hogy beletudnánk rakni az elmével való cselekvést? Írnál egy szemléltető példát? Köszi :D kiss

Idézem saját magam, illetve amit kijelöltél vastagon.: "A külső tudatunkat használjuk a fizikai világ felszínes dolgaira, illetve óvjuk meg vele a fizikai testünket, így a tudat többi részét már ki sem tudjuk használni, emiatt lesz az tudatalatti."
Itt a fizikai világban a saját fizikális környezetünk (önmagunkat beleértve), rengeteg veszélyhelyzetnek van kitéve (ez a saját egészségünkre is vonatkozik), ezért a félelmekkel és folyamatos aggódásokkal leterhelt elme, kénytelen egy olyan egységes belső tudatteret létrehozni, ami ezekkel a problémákkal foglalkozik. Ez a külső tudat. A tudat többi része ami itt a fizikai világban jelenleg nem igényel különösebb figyelmet, tehát az ami lényegében a külvilágból beérkező információk kezelésével foglalkozik, az elszigeteltté válik számunkra. Ez nem más, mint a tudatalatti.
A külső tudat képes a tudatalattiból több információt is felszínre hozni, illetve kezelni, mindez attól függ, hogy az illető mennyire nyitott a világra.

Képzeld el hogy a túlvilágon teljesen önmagad vagy, a te teljes valódban ahol korlátok nélkül létezel. Mivel a teljes valóddal vagy jelen, így a tudatod (ami most külső tudatként és tudatalattiként működik), egyszerre érzékelhető számodra.
Mivel nincsenek fizikális ráhatások amik közvetlen behatással lennének rád, így képes vagy az elmédet folyamatos tudatként használni (mint egy fókusz), hogy nem a megszokott (azaz gondolataid által irányítod a dolgokat), hanem spontán a tudatoddal (mégpedig gondolatmentesen) haladsz előre. Ha képes vagy így haladni miközben a külvilágból csak beépíted az információkat de nem tereled rájuk a figyelmed, akkor egy idő után (mint egy relax), elérkezel a saját teremtői szintedre, ahol akár újabb dolgokat hozhatsz létre, vagy oldhatsz meg negatív múltbéli eseményeket.

Meg kell mondjam, ezeket csak a saját hitemre alapozom. ;)
 

jasszemúj

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem értem miről beszélsz és azt sem hogy tulajdonképpen az elmédnek mi is a problémája az "én" elmémmel? Nem szól itt semmi sem az én elmémről, a topic mindenkiért van, ez oda és vissza érvényes, de azokért nincsen, akiknek a hozzászólásai nem tartoznak a témába, továbbá nem segíti a másikat az előre menetelben. Privát levelet azóta se kaptam tőled, mellesleg te vagy kettőnk közül az, aki úgy offol, hogy köze nincs a témának a topichoz és 300 sornyi anyagot másol ide be, holott annak van már külön topicja, vagy ha nincs, akkor lehet nyitni neki egyet, minden tagnak van téma indítási joga, hát élj vele te is...;)

Annyi a gond Bernadette, hogy megsem próbáltál élnézést kérni, a helytelen viselkedésedért magyarázni azt tudsz, ítélkezni is tudsz ELNÉZÉST KÉRNI TUDSZ-É, mertt szívesen olvasom az ily képpen megfogalmazott szavaidat figyelembe véve minden kis zöngéjétkiss

Ingedet nem veszem magamra, mert az rajtad áll jól csak nem akarod észre venni annyira hozzád nőt szinte levehetetlenkiss

Hogy mire és miként fogok hozzászólni, nem tudom előre, ha te tudod akkor mond szívesen fogadom a szavaidatkiss

Megint nem kértél elnézést azoktól akik itt vannak és azoktól akik nincsenek itt, mert TE NEM VOLTÁL ITT, és akkor ilyen az élet nem csak ez a hely létezik ha igen mindennnap itt lettél volna, és vádolsz, vádolsz másokat de a szálkát magadban MÉG MINDIG NEM AKAROD ÉSZRE VENNI, VÁROM A SZÍVES ELNÉZÉSEDET MINDENKI FELÉ AMI EDDIG ELMARADT, azért szeretünk téged ha hibáid is vannak, hisz e téma kör a hibáink megoldásáért jött létre, de kérlek tégy a kedved szerint amit akarsz, de a nézésed legyen szívélyes, és szeretetre méltó mindenki felékiss

Tudod érdekes a nett, tőlem független események terében élek ha ide jövők, érdekesen az oldalamra kerültek az írásaid (nem csak a tiéd)adott helyen ismerősnek jelőltekel be, itt voltunk már barátok is, szeretném ha barátnak jelőlnél, ismerősnek jelőltelek már, tudtunk az egó főlé emelkedni, rajta hát éljünk az alkalom lehetőségével, könnyű elutasítani ám:))
 

jasszemúj

Állandó Tag
Állandó Tag
Idézem saját magam, illetve amit kijelöltél vastagon.: "A külső tudatunkat használjuk a fizikai világ felszínes dolgaira, illetve óvjuk meg vele a fizikai testünket, így a tudat többi részét már ki sem tudjuk használni, emiatt lesz az tudatalatti."
Itt a fizikai világban a saját fizikális környezetünk (önmagunkat beleértve), rengeteg veszélyhelyzetnek van kitéve (ez a saját egészségünkre is vonatkozik), ezért a félelmekkel és folyamatos aggódásokkal leterhelt elme, kénytelen egy olyan egységes belső tudatteret létrehozni, ami ezekkel a problémákkal foglalkozik. Ez a külső tudat. A tudat többi része ami itt a fizikai világban jelenleg nem igényel különösebb figyelmet, tehát az ami lényegében a külvilágból beérkező információk kezelésével foglalkozik, az elszigeteltté válik számunkra. Ez nem más, mint a tudatalatti.
A külső tudat képes a tudatalattiból több információt is felszínre hozni, illetve kezelni, mindez attól függ, hogy az illető mennyire nyitott a világra.

Képzeld el hogy a túlvilágon teljesen önmagad vagy, a te teljes valódban
az itteni világban meg lehet sunyákolni azaz sumákolni ha kérdeznek tőled valamit azt figyelmen kívül hagyhatod, de másoktól elvárod az igaz mondást
ahol korlátok nélkül létezel. Mivel a teljes valóddal vagy jelen, így a tudatod (ami most külső tudatként és tudatalattiként működik), egyszerre érzékelhető számodra.
Mivel nincsenek fizikális ráhatások amik közvetlen behatással lennének rád, így képes vagy az elmédet folyamatos tudatként használni (mint egy fókusz), hogy nem a megszokott (azaz gondolataid által irányítod a dolgokat), hanem spontán a tudatoddal (mégpedig gondolatmentesen) haladsz előre. Ha képes vagy így haladni miközben a külvilágból csak beépíted az információkat de nem tereled rájuk a figyelmed, akkor egy idő után (mint egy relax), elérkezel a saját teremtői szintedre, ahol akár újabb dolgokat hozhatsz létre, vagy oldhatsz meg negatív múltbéli eseményeket.

Meg kell mondjam, ezeket csak a saját hitemre alapozom. ;)

minden dogon áttudsz szakítani, a saját hiteddel ami ellenkezik mindennel és mindennel, még a fő-fő dolgaival is, hisz kísérleti egyedek vagyunk a teremtésben, minden egyes személyre lebontva, mennyi azonos élet és nemtudta elérni azt amiért teremtve lett, te tudod miért lettél teremtve. kiss
 

hannah22

Állandó Tag
Állandó Tag
Hozzátenném kiegészítésként, hogy BÁRKI szólhat/jelezhet annak a személynek, aki off jellegű hozzászólásokat ír a topicba, hiszen mások érdeke is az, hogy a gondolatok, megtapasztalások legyenek egymás közt cserélve, hogy segítsük egymást az úton, fejlődésben, tanulásban. Ha off jellegű hozzászólást írnék, akkor is szólhat bárki rám nyugodtan. Attól még, hogy én nyitottam a topicot, megeshet, hogy írok off jellegű hozzászólást, bár eddig is igyekeztem úgy írni, hogy ne teljesen legyen off és 1-2 gondolat a témával kapcsolatosan. De ez eddig nem volt itt probléma, meg az sem, ha valaki nem témába illő hozzászólást írt, nem haraptuk le egymás fejét. Azóta jeleztem ezt a kérésemet azok felé, "akiknek ingük ez és magukra kell vegyék", amióta Boniék és a régi topic látogatók, akik aktív hozzászólók voltak inaktívak egy ideje... Nyilván, hogy okuk van rá, nyár ide vagy oda... és ha ehhez az kell, hogy napi szinten feljöjjek ide és rended csináljak, hát legyen..., úgy gondolom, hogy "jogot" formálhatok arra, hogy megkérjem azokat a személyeket, akik nem kívánatosak a topicban (nyilván látatlanban senki nem ilyen személy, kell adjon rá okot...), hogy mellőzzék a hozzászólást, vagy ne látogassák a topicot, ugyanis itt egy AKTÍV, KÖZÖSSÉG VOLT JELEN NAPI SZINTEN, legalább 100 hozzászólás/nap vagy még több és a CH egyik legaktívabb topicja volt ez a topic, sok új ember ide tévedt és olvasott minket, regisztrált, vagy tudomást szerzett a témáról és ajánlta a CH oldalát másoknak. Úgy gondolom, hogy ez nem egy elhanyagolható tényező. Pláne, ha X tagról van szó, akik inaktívak lettek és CH közelben sem jönnek... Akkor igen, szólok az illetőnek, hogy legyen szíves látogasson más topicot (ha ő miatta, illetve, ha részese annak, hogy elmentek az állandó tagok innen) és hagyjon minket békén, mert már bocsánat mindenkitől, de számomra fontosabbak azok a tagok, akik állandó jelleggel eme topicban jelen voltak... Tetszik vagy sem, ez egy összeszokott csapat volt, napi szinten beszélgettünk egymással, segítettük egymást, jó volt ide feljönni, vidám volt a hangulat, tudtunk egymásról kivel mi történt/történik és szívesen láttunk új érdeklődőket, akik jöttek, írtak, kérdeztek és "alkalmazkodtak" a csapathoz, nem pedig szétbarmolták a topicot, tettek arról, hogy eltűnjenek a tagok. Valaki vagy veszi a "fáradtságot" és próbál NEM kilógni a sorból és úgy hozzászólni, hogy NE BÁNTSON meg másokat és építő jellegű hozzászólásai legyenek, NEM kihasználva a másik segítőszándékú tagot, vagy el lehet menni innen más topicba... (akinek nem inge...)

Ja és ez a post azoknak szól, akiknek magukra kell venniük, mert felismerték, hogy nekik szól a hozzászólásom. Mondom nem voltam 3 hétig, nem tudom mi történt, mi okozta azt, hogy eltűntek Boniék, de nagyjából van információm ezzel kapcsolatosan és üzenem nekik, hogy csalódtam bennük egy óriásit és nem értem, hogy miért csinálták ezt, mikor annyi segítséget kaptak önzetlenül... :( Az offolos rész pedig azoknak, akik tudatában vannak azzal, hogy nekik szól. Továbbra is, akinek nem inge...

Elhangzott/írva vagyon a gonosz titulust ... hááát imé
Berniiii, szédítő a sok szabály:cool: ... uram bocsá' ez egy nyilvános oldal, ami mindenki számára elérhető, ezért előfordulhat minden ...
a pin-kódos hozzáférést indítványozni kellenekiss
A nyilvánosság sokszínűségét a szabad hozzáférés teszi... a szelektációra(?), moderációra ott vagyon szorgos elkénk :p...
Berni elképzelésében indult a topic, Berni a fej, és a fejétől bűzlik a hal... vagy nem...;)

Tudod, ezt a hanni mondja, a teljesség mindent magába foglal, ilyet és olyat is, ettől kerek, magyarán vannak nagyooon tutti topic látogatók, és vannak ennek ellentétei is... ha már egómókus témát pedzegetünk... és ez így van rendjén... ZH a javából,vagy a doktori védése:p- feladat a mindenfélét kezelni, az élet már csak ilyen ....minden van benne, ám a kérdés ??? a Berni mindehhez hogyan áll, hogyan kezeli ?? ... elfogadással, megértéssel, együttérzéssel, vagy tiltó, korlátozó, számonkérő, okoló, hibáztató stílusban?

Vannak szituációk, mikor az életvitel oly nagyot változik, hogy az addig megszokott tevékenységek háttérbe szorulnak, mert még elrendezés alatt állnak.
Speciel a hanni is, és a bonka is ebben a cipőben leledzik... mások vszinű más okból mellőzik a topicot, .... nyár van, ez szem előtt tartandó ...

Még egy apróság: mihelyst felmerül egy kérdés, a válasznak(hozzászólásnak) van értelme, egyébként az értelmetlen, semmitmondó billentyűhasználat vajon kinek van hasznára, és miben????

Ez most nem a nyalogatásról szólt:confused::rolleyes:, ímé itt a hsz a'la h, ölelős, mosolygós
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Elhangzott/írva vagyon a gonosz titulust ... hááát imé
Berniiii, szédítő a sok szabály:cool: ... uram bocsá' ez egy nyilvános oldal, ami mindenki számára elérhető, ezért előfordulhat minden ...
a pin-kódos hozzáférést indítványozni kellenekiss
A nyilvánosság sokszínűségét a szabad hozzáférés teszi... a szelektációra(?), moderációra ott vagyon szorgos elkénk :p...
Berni elképzelésében indult a topic, Berni a fej, és a fejétől bűzlik a hal... vagy nem...;)

Tudod, ezt a hanni mondja, a teljesség mindent magába foglal, ilyet és olyat is, ettől kerek, magyarán vannak nagyooon tutti topic látogatók, és vannak ennek ellentétei is... ha már egómókus témát pedzegetünk... és ez így van rendjén... ZH a javából,vagy a doktori védése:p- feladat a mindenfélét kezelni, az élet már csak ilyen ....minden van benne, ám a kérdés ??? a Berni mindehhez hogyan áll, hogyan kezeli ?? ... elfogadással, megértéssel, együttérzéssel, vagy tiltó, korlátozó, számonkérő, okoló, hibáztató stílusban?

Vannak szituációk, mikor az életvitel oly nagyot változik, hogy az addig megszokott tevékenységek háttérbe szorulnak, mert még elrendezés alatt állnak.
Speciel a hanni is, és a bonka is ebben a cipőben leledzik... mások vszinű más okból mellőzik a topicot, .... nyár van, ez szem előtt tartandó ...

Még egy apróság: mihelyst felmerül egy kérdés, a válasznak(hozzászólásnak) van értelme, egyébként az értelmetlen, semmitmondó billentyűhasználat vajon kinek van hasznára, és miben????

Ez most nem a nyalogatásról szólt:confused::rolleyes:, ímé itt a hsz a'la h, ölelős, mosolygós
Két véglet drága hannah,de hidd el mind ugyan azt akarjuk,nyugalmat,békét,megértést.Nem bólogató jánosként,mert akkor mi értelme lenne itt értekezni...csak emberi módon,egymást tisztelve kommunikálni.

Minden ember más,az egyik könnyebben megbántódik,mint a másik...DE:azért tudni kell hol van az a bizonyos határ.;)

Tudod hanni,ha mi teljesek lennénk,fel sem vetődne ez a kérdés.:p
pussss:Évakisskiss

(u.i:imádom az egyenes hozzáállásodat!!:p,a "nyalakodós" emberek meg egyenesen taszitanak!)
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
a fórum látogatói szabad akaratukból jönnek, vagy nem jönnek...szólnak, vagy maradnak csendben...okokat keresni felesleges...bár mindennek oka van...ha nincs megbeszélendő téma, akkor sokszor jobb a csend...ha van téma, akkor van miről beszélgetni...fórumok okkal születnek...emberek okkal látogatják...témák köré szerveződnek mondanivalók...igazi téma hiányában minden hozzászólás csak amolyan "monológ"...az is tud érdekes lenni...költői kérdések (válaszok nélkül)...szavak cél és szándék nélkül...sokszor azok is megérintenek...de nem igazán tudok reagáni rájuk, mert úgy jók, ahogy vannak...nem lehet hozzáadni, csak elvenni...csak hálásnak lenni...és érezni, hogy igen, megérintett...köszönöm...ez is egyfajta művészet...költészet...a verseket sem azért írják, hogy elemezzék őket...hanem hogy megérintsenek....vannak ilyen pillanatok, mikor érintésre vágysz...és van, mikor arra vágysz, hogy érinthess...egyik sem jobb a másiknál...más céllal születik, és másképpen kell értelmezni...sokszor a csend szól a legszebben... na és?...Soma évekig tudta úgy olvani a fórumokat, hogy nem érzett késztetést, hogy írjon...majd amikor volt miről, kivel, írt...amikor nincs miről, kivel, akkor nem ír...nincs kényszer...te is szabad vagy....bármikor írhatsz, vagy nem írhatsz...amelyik jól esik...csak szívből tedd...és helyes lesz...még az is meg tud érinteni, ha alszik egy topik...olyan szép tud lenni egy alvó gyermek, egy alvó nő, egy alvó fáradt ember...ha nem veszed észre és értékeled a hosszú csendet a hsz-ek között, akkor hogyan fogod észrevenni a pillanatok közötti csendet? ;) ez egy jó hely...szeretek ide járni...még akkor is, ha csend van...;) hallod? hm.....:D

amúgy meg nincs is csend...hiszen emberek beszélgetnek...lehet, hogy nem nagy horderejű témákról...amelyek esetleg téged is érdekelnek...de mégis zajlik az érintés, érintkezés...csak észre kell venni...lehet gyönyörködni úgy is a napsütésben, hogy közben a fák hűs árnyékában üldögélsz...
icon_wink.gif
 

jasszemúj

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindennap szinte lesem Drága Berni szavait miként tud ki mosakodni mindezekből, mert vissza jött a témát egyengetni, de hol van nem nyaral netalán, tegye szíve joga rá, szeretettel :))))
 

hannah22

Állandó Tag
Állandó Tag
Két véglet drága hannah,de hidd el mind ugyan azt akarjuk,nyugalmat,békét,megértést.Nem bólogató jánosként,mert akkor mi értelme lenne itt értekezni...csak emberi módon,egymást tisztelve kommunikálni.

Minden ember más,az egyik könnyebben megbántódik,mint a másik...DE:azért tudni kell hol van az a bizonyos határ.;)

Tudod hanni,ha mi teljesek lennénk,fel sem vetődne ez a kérdés.:p
pussss:Évakisskiss

(u.i:imádom az egyenes hozzáállásodat!!:p,a "nyalakodós" emberek meg egyenesen taszitanak!)

kiss
A végletek embere kétségekkel küszködik, mellőzve vagyon a harmónia, az egyensúly, az "arany középút"... A béke, nyugalom valahol középen ismertetik önmagára.
A végtelenségig lehetne erről eszmecserét folytatni:p ... ám az adódó "problémák" megoldása, a keletkezésük "szintjén" újra és újra előtérbe kerülnek... valami másnak kell történnie, hogy a probléma eltűnjön, semmissé legyen ...
A probléma hanni olvasatában az egyensúlytalanságot jelenti, pontosabban a kibillenést ...
Miből is? ....;) .....


A bántás (sértés), megbántás, megbántódottság érdekes fogalmak....
Ez mostanában megmosolyogtat...
A stílus maga az ember ;)... bármilyen megnyilvánulás önmagát adja...
A "sértegető" ember, önmagát sértegeti, bántja ...:rolleyes:, segélykérő!!! önbántásként... aztán jön egy önmagával kibékületlen embertárs, és jól felveszi ...ez épp neki szólt, mert ugyanazt teszi önmagával... A határ?:p ... ott van mindenkiben, a saját korlátja.... ;)


Most négyszemközt, nyilvánosan :p( a szemüveget kihagyva)
Tudod Évi, míg az ember képtelen a dolgok mögé nézni, addig értetlenül, megbántódva, sértetten, tele sebekkel küzd az életben, ... és azt hiszi másokkal, de nem ám!.. minél mélyebben vagyunk képesek a dolgok mögé nézni, annál nyilvánvalóbb, hogy nincsenek mások ...
A felszín módfelett csalóka, és ebből adódik a félreértés, na meg sok-sok társa ...
Mikor sértődőset játszunk, vajon kinek kellemetlen? ... a vélt sértőnek biztos nem...;)
Kedvenc mondásaim közé tartozik::p
"aki sértődik, majd békél"...
Mindenki teljes már most, csak még "éneset" játszunk egy kicsit... az "én"-ügy", amiből elmézünk, egózunk, meg miacsudázunk....
nincs én, nincs gond...
Nah, nem osztom, ami jelentékenyen fogy :p
ölel h:p
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
kiss
A végletek embere kétségekkel küszködik, mellőzve vagyon a harmónia, az egyensúly, az "arany középút"... A béke, nyugalom valahol középen ismertetik önmagára.
A végtelenségig lehetne erről eszmecserét folytatni:p ... ám az adódó "problémák" megoldása, a keletkezésük "szintjén" újra és újra előtérbe kerülnek... valami másnak kell történnie, hogy a probléma eltűnjön, semmissé legyen ...
A probléma hanni olvasatában az egyensúlytalanságot jelenti, pontosabban a kibillenést ...
Miből is? ....;) .....


A bántás (sértés), megbántás, megbántódottság érdekes fogalmak....
Ez mostanában megmosolyogtat...
A stílus maga az ember ;)... bármilyen megnyilvánulás önmagát adja...
A "sértegető" ember, önmagát sértegeti, bántja ...:rolleyes:, segélykérő!!! önbántásként... aztán jön egy önmagával kibékületlen embertárs, és jól felveszi ...ez épp neki szólt, mert ugyanazt teszi önmagával... A határ?:p ... ott van mindenkiben, a saját korlátja.... ;)


Most négyszemközt, nyilvánosan :p( a szemüveget kihagyva)
Tudod Évi, míg az ember képtelen a dolgok mögé nézni, addig értetlenül, megbántódva, sértetten, tele sebekkel küzd az életben, ... és azt hiszi másokkal, de nem ám!.. minél mélyebben vagyunk képesek a dolgok mögé nézni, annál nyilvánvalóbb, hogy nincsenek mások ...
A felszín módfelett csalóka, és ebből adódik a félreértés, na meg sok-sok társa ...
Mikor sértődőset játszunk, vajon kinek kellemetlen? ... a vélt sértőnek biztos nem...;)
Kedvenc mondásaim közé tartozik::p
"aki sértődik, majd békél"...
Mindenki teljes már most, csak még "éneset" játszunk egy kicsit... az "én"-ügy", amiből elmézünk, egózunk, meg miacsudázunk....
nincs én, nincs gond...
Nah, nem osztom, ami jelentékenyen fogy :p
ölel h:p
Na látod,pont ezt hiányoltam a fórumon!:)
 
Oldal tetejére