Isten és más mesék

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
"

Eredetük alapján a zsidók mindig is egy család tagjainak tekintették magukat, persze egy terjedelmes család szétszóródott tagjainak, de mindenképpen egy famíliához tartozóknak. A családhoz tartozás anyai ágon öröklődik. Minden zsidó asszony gyermeke ebbe a családba születik bele. A családtagság joga azonban sohasem korlátozódott a születés jogára. Mindig is megszerezhette bárki, s aki kész a család hitét osztani, azt "örökbe fogadhatják". A zsidóságba való betérés nemcsak hitsorsosi viszonyt jelent Izrael gyermekeivel, hanem a hit által a betért maga is Izrael gyermekévé válik, teljes mértékben jogosult részesedni az örökségből és az előjogokból, ugyanakkor köteles viselni a terheket és megpróbáltatásokat. A zsidó hit elfogadásával a betért csatlakozik a zsidó néphez vagy nemzethez. A jelenbeli vallási kötelezettségek, a jövőbeli szellemi feladatok vállalásával a közös múlthoz is odaláncolta magát.
Minden családban természetesnek számít a mások kirekesztése, a befelé fordulás, ez a család azonban sohasem rekesztett ki senkit. Az üldöztetések idején néha önvédelmi okokból bezárkózott, de általában kifelé tekintett, és átfogta az egész világot. A Jeruzsálemben álló központi szentélyt a zsidók úgy tekintették, mint "az imádság házát minden nép számára" (Ézsaiás 56:7., lásd még 1Királyok 8:41-43.)."
........





"Hisszük, hogy a világ többi népének is megvan az Isten által kitűzött célja és feladata, mivel Isten az egész világ Istene, nem csak a zsidóságé. Tudjuk, hogy isteni rendelkezés alapján töltjük be saját feladatunkat, amit maga a történelem tanúsít. Ez különleges célt ad az életnek, értelmet létünknek. E cél nem az, hogy mindenkit zsidóvá neveljünk, hanem az, hogy a világ népei, bármiben higgyenek is, megismerjék Isten egyedülvalóságát, és elfogadják az alapvető értékeket, amelyeket ez az Isten kinyilatkoztatott számunkra. A cél abban áll, hogy általunk áldott legyen "a föld minden nemzetsége" (1Mózes 12:3.).

Ennek a feladatnak a teljesítése biztosítja a zsidók számára a nap eljövetelét, amelyen "a világ tökéletessé válik a Mindenható uralma alatt, és az egész emberiség a Te nevedhez fohászkodik". Ezek a szavak - bármenyire természetfölöttien hangzanak is - adják meg az egyetlen elfogadható magyarázatot arra, hogy Izrael az egész léte során kiállt támadások és fenyegetések ellenére életben maradt, és sikerült tért hódítania a legtöbb nemzet gondolkodásában. Ezekben a szavakban fedezhetjük fel az Izraelra egész története folyamán ránehezedő szenvedés és a szétszóratás értelmét éppúgy, mint felemelkedésének, megerősödésének és Cionba való visszatérésének értelmét."
HAYIM HALEVY DONIN: ZSIDÓNAK LENNI...

Hitem szerint Jézus Krisztus töltötte be egyszemélyben tökéletesen a zsidóság küldetését.Isten legmagasabb rendű tettéről tett tanúságot tettekben,a saját életén keresztül.Az igazság és kegyelem kapcsolatáról szól tette.Sokan sokféleképpen ismerjük Istent,és ha még elméletben azonosan kapjuk is a tanítást,sokan-sokféleképpen éljük meg azt.Nekem ez a véleményem.Kegyelmet hozott zsidónak,és nemzetbelinek egyaránt.

 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ismerni a pilóta szívé!!
Egy repülőgépen, a felszállásra várva, három utas beszélgetésbe kezd. Eszmecseréjük tárgya a gép pilótája.
„A” utas, aki nem hiszi, hogy van a gépnek pilótája, így szól: „Senki sem vezeti ezt a gépet. Egy számítógépes rendszer irányít minket a terminálból. A pilótafülke ajtaja be van csukva. Úgyhogy nincs semmi bizonyítékunk, ami ezt megcáfolhatná. Nincs pilóta.”
„B” utas nem ért vele egyet. „Ó, dehogynem. Van pilóta. Valaki ott ül a gép műszerfalánál. De ha már felszálltunk, akkor ő szunyókálni fog. Felviszi a gépet a levegőbe, aztán alszik egyet.”
Végül a harmadik utas is, az imént hallottakon felháborodva, hangot ad véleményének: „Önöknek fogalmuk sincs, mit beszélnek. Először is van pilóta. Másodszor, a pilóta éber, kompetens és kedves. Jól tudom, hiszen a férjem. Jól felkészült, körültekintő és eltökélt szándéka, hogy ezt a gépet sikeresen elvezesse az úticéljához. Jó kezekben vagyunk.”
Három utas. Három vélemény. Ez pilóta nélküli repülőgép. Egy gép egy nemtörődöm pilótával. Egy gép egy felkészült és odaszánt pilótával. Most tekerjünk előre néhány percet. A gépet légörvény rázza meg. Vajon a három utas ugyanúgy fogja ezt megélni? A három utas közül melyik fog a leginkább nyugodt maradni?
!!Semmi sem fontosabb annál, minthogy helyesen lássuk Istent. Mondom semmi. Láttam vagyonos, befolyásos, kiművelt embereket a halállal szembenézni. Gyáván, félelemmel telve rázkódtak, mint a nyárfalevél. De láttam egyszerű embereket, amint az utolsó lélegzetüket egy mosollyal és énekkel az ajkukon vették. Mi a különbség? Ismerték a pilótát.!
Ismerned kell a pilóta szívét. Ezért van Jézus története leírva a Bibliában. Ő az egyetlen képünk Istenről. Ha Jézust ismerjük, akkor Istent is ismerjük. Istent ismerni pedig azt jelenti, tudjuk, hogy az utazás néhol rögös lesz, azonban a Pilóta? Hát igen, Ő tudja, hogyan vigyen minket biztonsággal haza."
egyenlőre ismeretlen szerzőtől
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)


A zsidó Jézus felfedezése

Ha a kereszténység megtagadja zsidó gyökereit, akkor elveszti erejét
Jurek Schulz
2008 július 28-án jelent meg egy cikk a „Die Zeit“ német hetilapban a következő felírattal: „Jézus zsidó volt“. Ez írás Johann Baptist Metz 80. születésnapját méltatta, valamint elemezte a teológus gondolatát, amely szerint a kereszténységnek vissza kellene térnie a zsidó gyökerekhez, mert különben megfelezi az igazságot.
Metz provokáló kijelentésével rámutatott, hogy miért vesztette el erejét a kereszténység: „Jézus radikális üzenetét egy terápiás otthon-vallássá gyengítették”. Mi az oka ennek?
A zsidó örökség eltaszítása
Felelete a következő: Az egyház megfelezte a kereszténységet. Eltaszította zsidó gyökereit és nem akarja tudomásul venni, hogy a megkínzott és keresztre feszített Krisztus zsidó.
Egy újságíró kommentára e gondolathoz: „Metz nem akar más kereszténységet, hanem a kereszténységben keresi a Mást. Emlékeztetni akar a kereszténység által eltaszított zsidó örökségre.” Jóval korábban a teológus, Julius Wellhausen is megállapította szinte kihívóan: „Jézus nem keresztény, hanem zsidó volt!”
Így nem csodálkozhatunk, ha Németország legismertebb Rabbija, Prof. Dr. Walter Homolka a potzdami egyetem beiktató ünnepén, 2007 június 7.-én a következő címmel tartott előadást a zsidóságról: „Jézus hazatérése”.
A legjobb barátom zsidó
Mélyen megrendített az az esemény, amelyre Metz teológus utal: 1969-ben, Jeruzsálemben a Yad VaShem holokauszt emlékházában egy ünnepi beszédben elmondta Corrie ten Boom, aki keresztény és átélte holkausztot, hogy miért állt szorosan a zsidók mellé a náci uralom alatt: „Legjobb barárunk zsidó. Ez a barát Jézus, a Megváltó a konzentrációs tábor legszörnyűbb időszakában is mellettem volt. Soha nem hagyott el”.
Amit mások felismertek, az nekünk is fontos. Milyen volt a zsidó élet akkor és ma? Milyen összefüggésben van a zsidó gondolkodással Jézus élete, példázatai és beszéde az Újszövetség idejében, illetve a mostani időkben?
A Biblia egészséges értelmezéséhez szükségünk van a „zsidó Jézus” felfedezésére.
Jézus származása
Máté és Lukács igen nagy hangsúlyt fektetett Jézus családfájának felsorolására. Ezért is írják le olyan részletesen. Ez egyrészt egy autorizált dokument, másrészt pedig bizonyítja a Messiással kapcsolatos próféciák beteljesedését. A 2. Sám. 7,10-16 szakaszában (számos más helyen is vannak Messiásról szóló próféciák) Isten, a mi Urunk ígéreteket ad, amelyeknek be kell teljesedniük a Messiással kapcsolatban. Többek között Dávid királyi törzséből kell származnia.
Konkrétan ez azt jelenti, hogyha egy „messiás” nem Dávid király természetes leszármazottja, akkor ez a személy nem áll a messiási próféciák fundamentjén. Más helyek is alátámasztják, hogy a Messiásnak Dávid törzséből kell származnia (1.Krón. 17,10-14; Zsolt. 89,132; Jer. 33,21). Jézus családfája tulajdonképpen egy legitimációs okírat Messiási mivoltának bizonyítására. Ezzel az autorizált bizonyítékkal léptek a nyilvánosság elé az Evangéliumok írói is. Az írástudók sem tudtak Jézus származása ellen argumentálni, mert a Templom lerombolása előtt még minden okírat megvolt és megtekinhető volt.
Származása szerint Király
A Lukácsnál leírt származási sorrend Jézus anyjának, Máriának családfáját mutatja be és David-Nátán vonalán (Lk. 3,31). Máté Evangéliumában pedig Dávid-Salamon-Jojákim vonalát látjuk és József származását igazolja (Mt. 1,6.11).
Az ÚR Jézus anyján keresztül vérrokonja Dávid királynak. Nevelőapja is Dávid leszármazottja. Ezért joggal nevezhető „Izráel Királyának” (Ján. 12,13), mert Ő valóban Dávid király utódja.


Kedves Steve3!

Nem baj, ha beleszólok a monológodba? ;)

Abból amit leírtál elég ezt az egyetlen mondatot kiemelni - "Ha a kereszténység megtagadja zsidó gyökereit, akkor elveszti erejét" - mert ezzel el is mondtál mindent, ami miatt itt én és még mások is a "harmadik oldalt" képviseljük.

Van az első számú oldal Ernővel, aki következetesen ateista (mert még nem ült zuhanó repülőgépen:D), aztán te, aki a kereszténységet úgy el tudod fogadni, ahogy azt egy hívőnek illik, aztán van a harmadik oldal, aki hiszi, hogy Jézus létezett, tanított, gyógyított és ismerve a zsidó hitet, szándékában állt beteljesíteni azokat a jóslatokat, amelyeket a messiásváró zsidó próféták hirdettek. Mégpedig azért, mert meg akarta menteni a világot ettől a megosztott, az emberiséget a végromlásba taszító jövőtől, amibe ez a három vallás (zsidó, keresztény, iszlám) sodorta.

Ezt akár a Bibliából is le lehetne vezetni számos idézettel, Jézus szavaiból. Nem ok nélkül beszélt Jézus példázatokban.

Jézus családfáját aztán lehet csűrni-csavarni, de "Galileából nem támad messiás!" a zsidók szerint. Mi keresztények erőltetjük rá magunkat mindenáron a zsidókra, ők hiába tiltakoznak ellene. Számos esetben Jézus és tanítványai mondataiból is következtethetünk arra, hogy nem azért mennek "a zsidókhoz", mert ők is zsidók. Ha te mondjuk szerb vagy a szerbek között, akkor ugye nem mondod azt, hogy menjünk el a szerbekhez, tanítsuk őket?! ;)

Most értem el ahhoz a mondathoz, amit beidéztem. Jézus tanításait nem lehet nem elfogadni, mert igazi emberséges világot akart a jövő emberisége számára. Az elsüllyesztett majd előkerült írásokból a kanonizált evangéliumokkal együtt ismerhető meg az igazi Jézus. Azt nem vonja kétségbe senki, hogy a zsidó gyökerekre azért van szükség, hogy a keresztény vallás megtartsa az "erejét". A zsidó gyökereket már az első évszázadokban is megkérdőjelezték, de akkor, a hivatalos kereszténység szerencséjére jött Constantinus, körülnézett a birodalmában és elege lett az ezer féle vallásból! Úgy gondolta ilyen nagy birodalmat sokkal könnyebben fog tudni kordában tartani, ha egyetlen vallást tesz kötelezővé és az legyen a keresztények vallása.

Összedugták a buksi fejüket és kiötlötték; úgy kellene összehozni ezt a vallást, hogy könnyű legyen az átmenet a többi pogány vallás és a katolikus között. Így lett aztán minden kicsit átköltve, így lett Jézus születésnapja december 25. (mint Hórusz, a szűz Izisz gyermeke). Aztán később kiválogatták melyik evangéliumok illenének legjobban ahhoz a valláshoz, amit kitaláltak nekünk...

Így aztán az igazi Biblia hívők mondhatják, hogy ami a Bibliában van, az Isten sugallatára van ott és nem máshol (például az esszénusok volt barlangjaiban, Qumránban) és mondhatják azt is, hogy a Tamás evangéliumában, vagy Énok könyvében leírtak nem számítanak, mert nincsenek a Bibliában.

Éppen az a baj ezzel a vallással, hogy az igazán mélyen hívő embereket becsapják, mert elhitetik velük, hogy az az igaz hit, amiről a templomokban prédikálnak, pedig simán csak azokat a praktikus tanításokat adják át, amelyek a saját egyházuk hatalmának és továbbélésének a megerősítéséhez szükségeltetnek.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve3!

Nem baj, ha beleszólok a monológodba? ;)

Abból amit leírtál elég ezt az egyetlen mondatot kiemelni - "Ha a kereszténység megtagadja zsidó gyökereit, akkor elveszti erejét" - mert ezzel el is mondtál mindent, ami miatt itt én és még mások is a "harmadik oldalt" képviseljük.

Van az első számú oldal Ernővel, aki következetesen ateista (mert még nem ült zuhanó repülőgépen:D), aztán te, aki a kereszténységet úgy el tudod fogadni, ahogy azt egy hívőnek illik, aztán van a harmadik oldal, aki hiszi, hogy Jézus létezett, tanított, gyógyított és ismerve a zsidó hitet, szándékában állt beteljesíteni azokat a jóslatokat, amelyeket a messiásváró zsidó próféták hirdettek. Mégpedig azért, mert meg akarta menteni a világot ettől a megosztott, az emberiséget a végromlásba taszító jövőtől, amibe ez a három vallás (zsidó, keresztény, iszlám) sodorta.
Kedves Kyra!
<o:p> </o>
Inkább megtisztelsz,ha beleszólsz monológomba!
Mint lehet,már tudod,engem nem a nagy tudásom,éles elmém tett kereszténnyé,hanem emberi oldalról nézve a tehetetlenségem.Ma sincs sokkal többem,mint a "zuhanó repülőgépem"!
:)Már ötven éves vagyok,már jó nagyot-sokat zuhantam...:)

Tehát,tehetetlenségem folytán Istenhez kiáltottam,és mivel Ő látta, hogy ennek fele sem tréfa,-válaszolt.
Az Isteni Szellem vezet,egy feltétellel:ha rábízom életemet,és az engedelmességet valóban akarom.Az átadott életre szavával válaszol Isten,bensőséges közösségével,amit más el nem képzelhet,míg meg nem tér.


A biblia kiemelt jelentőségű,a Szentlélek miatt.Ha még nem tapasztaltam a Szentlélek határozott vezetését,akkor a biblia kanonizációról is azt gondolhatnám,hogy csak szélhámos ügyeskedők műve volt.Más keresztény irodalmakhoz képest is érzékelhető,hogy a Bibliából árad a legnagyobb világosság,a megtért ember számára.Mert Isten így vezet,és ezt akarja.A bibliának sok rejtett,illetve nehezen érthető részei vannak amelyen sem hajbakapni nem szabadna,sem elhamarkodott következtetéseket belőle levonni.Legvilágosabban mindig az szól az ember számára,ami Istennek fontos,így egyben ami nekünk is .

A legfontosabbak : a hit (hűség,bizalom),a bűnbánat,megtérés,megszentelődés,amit Isten buzdítása vagy fenyítése kísér.Ezeknek mind az a célja,hogy spirituális úton,istenivé váljunk,részei a Szentháromságos életnek.Ez a spirituális,mennyei szeretetben való életet jelenti.
Ahol Isten szava elhangzik,én nem merném azt állítani,hogy csak egyházi hatalom megerősítés folyik.De nincs kizárva,hogy valaki egyénileg ebben sántikál,de ő maga viszi a bőrét a vásárra..Az Isten beszéde,a Jézus tanítása,a jól értelmezett (üdvös)bibliai tanítás ami fontos,a többit a szentlélek végzi a hallani akaró szívében.

Mondok neked valamit:ha te igazán Istent akarod,megfogod hallani az Ő hangját.Lehet hogy egy templomban,lehet hogy egy presszóban.Ezerféle manipulatív egyházi (tehát emberi testi) trükktől meg tudod különböztetni Isten szavát.A kérdés :mit akarsz?A válszodban a jövőd rejlik.

A zsidóság kérdésében hiszem a kiválasztottságukat,és hogy az ígéreteket beteljesülését megkapják.De nem úgy ahogy a legelején képzelték az Istennel való boldogságukat,hanem mindig magasabbra hívja őket is az Úr,a mennyei Jeruzsálem felé,mely a földet átjárja,leszáll rá.És ami mégfontosabb.Tőlük származik az a valaki,aki olyat vitt végbe az egész emberiségért,aminek meg kellett történnie,bekellett teljesednie.A megváltás tettét senki más nem vitte véghez,csak Jézus Krisztus.
Isten,és ember tette egyben.
Itt valami különleges egyedi dolog történt,Isteni szempontból páratlan beteljesülése a világon zajló Isteni munkának.
Nyilván ettől még az emberek a világ minden táján hozzáférhetnek az Igéhez,az Isteni szóhoz,a vágyakozó embert soha nem hagyja magára Isten.Mindenkinek megtartója életében halálában.Rengeteg hasonló szellemi tanítás található a budhizmusban,a hinduizmusban,taoizmusban,szikheknél…..Valamilyen arányban megjelenik az igazság.Nem egyformán ,valahol nagyon nagy az ördögi torzulás és fertőzőttség. Bhagavad Gítát én is nagy szenvedéllyel olvastam már megtérésem után,nagy szellemi élmény volt.De Isten megértette velem,nem lehet keverni a különféle ételeket.Vagyis amiben én elhívást kaptam abban meg kell maradnom.
A zsidóknak a kiválasztottságuk a mennyei áldottság mellett rengeteg üldöztetést is hozott.Ez le van írva az újszövetségben is valahol,hogy a kegyelem üldöztetéssel együtt-jár!
Mint minden ember a zsidók is bűnösek,és bukdácsolók,egyre nagyobb tömegek maradtak le az Istenkövetésében,de mindig voltak hű maradékok.Az igazak a többiek számára is kegyelmet nyerhettek,Ez törvényszerűség.Az igaz emberek,és Ézsaiás 53.
A zsidók között megjelent Jézus Krisztus,aki emberi győzelmet aratott,a világ bűneit hordozva megváltást hozott az azt elfogadók számára.És megyőződésem hogy Jézus tettének számít minden Szentszellem által véghezvitt cselekedet,de az egész világon,bármilyen nemzetben.(Pál is Jézus szenvedését egészítette ki…de ez már titkos területamiben járunk)
Nem véletlen hogy az írás szerint Jézus Krisztusban van elrejtve minden Isteni titok és bölcsesség.Kimeríthetelen a gazdagság,ha hagyod (kéred),hogy Isten nyissa meg szemedet,abban amit Ő fontosnak tart.Hiszen a tökéletes követés:Legyen meg a Te akaratod! A hívószám:bizalom
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Kedves Kyra!
<o:p>
Inkább megtisztelsz,ha beleszólsz monológomba!
Mint lehet,már tudod,engem nem a nagy tudásom,éles elmém tett kereszténnyé,hanem emberi oldalról nézve a tehetetlenségem.Ma sincs sokkal többem,mint a "zuhanó repülőgépem"!
:)Már ötven éves vagyok,már jó nagyot-sokat zuhantam...:)

Tehát,tehetetlenségem folytán Istenhez kiáltottam,és mivel Ő látta, hogy ennek fele sem tréfa,-válaszolt.
Az Isteni Szellem vezet,egy feltétellel:ha rábízom életemet,és az engedelmességet valóban akarom.Az átadott életre szavával válaszol Isten,bensőséges közösségével,amit más el nem képzelhet,míg meg nem tér.


A biblia kiemelt jelentőségű,a Szentlélek miatt.Ha még nem tapasztaltam a Szentlélek határozott vezetését,akkor a biblia kanonizációról is azt gondolhatnám,hogy csak szélhámos ügyeskedők műve volt.Más keresztény irodalmakhoz képest is érzékelhető,hogy a Bibliából árad a legnagyobb világosság,a megtért ember számára.Mert Isten így vezet,és ezt akarja.A bibliának sok rejtett,illetve nehezen érthető részei vannak amelyen sem hajbakapni nem szabadna,sem elhamarkodott következtetéseket belőle levonni.Legvilágosabban mindig az szól az ember számára,ami Istennek fontos,így egyben ami nekünk is .

A legfontosabbak : a hit (hűség,bizalom),a bűnbánat,megtérés,megszentelődés,amit Isten buzdítása vagy fenyítése kísér.Ezeknek mind az a célja,hogy spirituális úton,istenivé váljunk,részei a Szentháromságos életnek.Ez a spirituális,mennyei szeretetben való életet jelenti.
Ahol Isten szava elhangzik,én nem merném azt állítani,hogy csak egyházi hatalom megerősítés folyik.De nincs kizárva,hogy valaki egyénileg ebben sántikál,de ő maga viszi a bőrét a vásárra..Az Isten beszéde,a Jézus tanítása,a jól értelmezett (üdvös)bibliai tanítás ami fontos,a többit a szentlélek végzi a hallani akaró szívében.

Mondok neked valamit:ha te igazán Istent akarod,megfogod hallani az Ő hangját.Lehet hogy egy templomban,lehet hogy egy presszóban.Ezerféle manipulatív egyházi (tehát emberi testi) trükktől meg tudod különböztetni Isten szavát.A kérdés :mit akarsz?A válszodban a jövőd rejlik.

A zsidóság kérdésében hiszem a kiválasztottságukat,és hogy az ígéreteket beteljesülését megkapják.De nem úgy ahogy a legelején képzelték az Istennel való boldogságukat,hanem mindig magasabbra hívja őket is az Úr,a mennyei Jeruzsálem felé,mely a földet átjárja,leszáll rá.És ami mégfontosabb.Tőlük származik az a valaki,aki olyat vitt végbe az egész emberiségért,aminek meg kellett történnie,bekellett teljesednie.A megváltás tettét senki más nem vitte véghez,csak Jézus Krisztus.
Isten,és ember tette egyben.
Itt valami különleges egyedi dolog történt,Isteni szempontból páratlan beteljesülése a világon zajló Isteni munkának.
Nyilván ettől még az emberek a világ minden táján hozzáférhetnek az Igéhez,az Isteni szóhoz,a vágyakozó embert soha nem hagyja magára Isten.Mindenkinek megtartója életében halálában.Rengeteg hasonló szellemi tanítás található a budhizmusban,a hinduizmusban,taoizmusban,szikheknél…..Valamilyen arányban megjelenik az igazság.Nem egyformán ,valahol nagyon nagy az ördögi torzulás és fertőzőttség. Bhagavad Gítát én is nagy szenvedéllyel olvastam már megtérésem után,nagy szellemi élmény volt.De Isten megértette velem,nem lehet keverni a különféle ételeket.Vagyis amiben én elhívást kaptam abban meg kell maradnom.
A zsidóknak a kiválasztottságuk a mennyei áldottság mellett rengeteg üldöztetést is hozott.Ez le van írva az újszövetségben is valahol,hogy a kegyelem üldöztetéssel együtt-jár!
Mint minden ember a zsidók is bűnösek,és bukdácsolók,egyre nagyobb tömegek maradtak le az Istenkövetésében,de mindig voltak hű maradékok.Az igazak a többiek számára is kegyelmet nyerhettek,Ez törvényszerűség.Az igaz emberek,és Ézsaiás 53.
A zsidók között megjelent Jézus Krisztus,aki emberi győzelmet aratott,a világ bűneit hordozva megváltást hozott az azt elfogadók számára.És megyőződésem hogy Jézus tettének számít minden Szentszellem által véghezvitt cselekedet,de az egész világon,bármilyen nemzetben.(Pál is Jézus szenvedését egészítette ki…de ez már titkos területamiben járunk)
Nem véletlen hogy az írás szerint Jézus Krisztusban van elrejtve minden Isteni titok és bölcsesség.Kimeríthetelen a gazdagság,ha hagyod (kéred),hogy Isten nyissa meg szemedet,abban amit Ő fontosnak tart.Hiszen a tökéletes követés:Legyen meg a Te akaratod! A hívószám:bizalom

Kedves Steve! Tegnap óta gondolkodom, mit is lehet válaszolni a fenti soraidra. Én a vallásról beszéltem, te meg a hitedről, ez így nem fair....;)

Ne hallgass senkire, még rám sem, ha átsegít a hited a nehézségeken téged, akkor Te biztosan a helyes utat választottad magadnak. Már a tudomány is elfogadja a hit hatását az élő szervezetre (lásd "A DNS-ről" című You Tube-os videót), aki nem hisz semmiben, csak az anyagban, annak pechje van.

</o
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve! Tegnap óta gondolkodom, mit is lehet válaszolni a fenti soraidra. Én a vallásról beszéltem, te meg a hitedről, ez így nem fair....;)

Ne hallgass senkire, még rám sem, ha átsegít a hited a nehézségeken téged, akkor Te biztosan a helyes utat választottad magadnak. Már a tudomány is elfogadja a hit hatását az élő szervezetre (lásd "A DNS-ről" című You Tube-os videót), aki nem hisz semmiben, csak az anyagban, annak pechje van.
Kedves Kyra!
Azért beszéltem a hitemről,mert így próbáltam felvázolni egy folytonosságot a Biblia Isteni ihletettségéről.Ebből következik a Biblia legális Szentlélek általi értelmezhetősége.Ezek után pedig Izrael bibliai szerepéhez is eljuthatunk,és a továbbiakban pedig ahogy Isten akarja a jelképek-előképek nagyobb megértéséhez .
De abban valóban igazad van,hogy inkább a személyes döntés,meggyőződés irányába szerettem volna terelni az írás mondanivalóját.Ösztökélni szerettelek volna a személyes meggyőződésre,ami neked is Isteni békességet adhat..:wink:Az ellenségünk,-bárhogy is azonosítsuk be lényét-inkább azt szeretné minél többet filozófáljunk vallási kérdésekről,ezzel félrevezetne bennünket a célirányos célbaéréstől.A halogatás mestere,de végül ez is ellene fog munkálkodni,ha a lélek előtt ez nyílvánvalóvá lesz.Ugyanis tudatosan kerülni fogjuk ezt a csapdát,és ezzel a világossággal gazdagodunk.
És ahogy mondod valóban nagyon fontos általában a hit,amelynek ott kell állnia szorosan cselekedeteink mögött,még akkor is ha csak boltba megyünk.De főleg Istennel kapcsolatban nem szeretnénk tévedni.Itt igazságról kinyilatkoztatásról is szó van.Ezért javítanék jóindulatú javaslatodon.Hogy ne hallgassunk másra csak Istenre.Azt el lehet neki mondani,hogy meg szeretném Őt ismerni,és Őrá hallgatni.Senki másra.És a többit Tőle várni,legalább is a következő lépést.És ha megkapjuk boldogok leszünk,hogy nem akármibe kell hinnünk.(pl:a pénzenergiában )
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Továbbra sem vagyok képes megérteni, hogy miért kell ehhez Jézusra ráfogni, hogy zsidó volt. Szerintem ha előállna a születési anyakönyvi kivonatával a kezében (és az édesanyja születési anyakönyvi kivonatával) te akkor sem hinnéd el, hogy nem volt az, mert a Bibliában nincs benn. Ugyanezt tudom mondani az Ószövetség "istenére", aki például hol Nabukodonozort támogatja a harcban, hol a zsidókat, hol a médeket. Lehet, hogy a médekkel is kötött szövetséget, csak nem maradt fenn, mert nem jegyezték le?! :mrgreen:

Aztán Ezékiel könyvében azt a parancsot adja ki, hogy "Vénet, ifjat, szüzet, gyermeket és asszonyt öljetek meg mind egy lábig, de azokhoz a férfiakhoz, a kiken a jegy van (ugyanis előtte "isten egy angyala" megjelölte őket a homlokukon...) ne közelítsetek. És az én templomomon kezdjétek el. Elkezdék azért a vén férfiakon a kik a ház előtt valának." Aztán így tovább, folyik az öldöklés...

És miért? Azért, mert "Isten" az ő "képes házában" látta, miként viselkednek a zsidók a saját házaikban és ezt megmutatta Ezékielnek is a "templomban".

Fel nem foghatom, hogyan lehettek meggyőződve, hogy ő volt a Teremtő, a Mindenség ura, ahogy azt az Ószövetség leírja. Én szerintem ő az volt, amit Jézus mondott: "Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja".

Attól még, ha az ember úgy olvassa a Bibliát, hogy levonja a helyes következtetéseket, még szeretheti Jézust, hihet Istenben, abban az Istenben, aki a vallások felett áll és istene minden embernek a földön, még az ateistáké is.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Továbbra sem vagyok képes megérteni, hogy miért kell ehhez Jézusra ráfogni, hogy zsidó volt. Szerintem ha előállna a születési anyakönyvi kivonatával a kezében (és az édesanyja születési anyakönyvi kivonatával) te akkor sem hinnéd el, hogy nem volt az, mert a Bibliában nincs benn. Ugyanezt tudom mondani az Ószövetség "istenére", aki például hol Nabukodonozort támogatja a harcban, hol a zsidókat, hol a médeket. Lehet, hogy a médekkel is kötött szövetséget, csak nem maradt fenn, mert nem jegyezték le?! :mrgreen:

Aztán Ezékiel könyvében azt a parancsot adja ki, hogy "Vénet, ifjat, szüzet, gyermeket és asszonyt öljetek meg mind egy lábig, de azokhoz a férfiakhoz, a kiken a jegy van (ugyanis előtte "isten egy angyala" megjelölte őket a homlokukon...) ne közelítsetek. És az én templomomon kezdjétek el. Elkezdék azért a vén férfiakon a kik a ház előtt valának." Aztán így tovább, folyik az öldöklés...

És miért? Azért, mert "Isten" az ő "képes házában" látta, miként viselkednek a zsidók a saját házaikban és ezt megmutatta Ezékielnek is a "templomban".

Fel nem foghatom, hogyan lehettek meggyőződve, hogy ő volt a Teremtő, a Mindenség ura, ahogy azt az Ószövetség leírja. Én szerintem ő az volt, amit Jézus mondott: "Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja".

Attól még, ha az ember úgy olvassa a Bibliát, hogy levonja a helyes következtetéseket, még szeretheti Jézust, hihet Istenben, abban az Istenben, aki a vallások felett áll és istene minden embernek a földön, még az ateistáké is.
Kedves Kyra!
Továbbra is egyetlen elfogadható útnak tartom azt,ha az ember az Ismeretlen Istenhez fordul,és tőle kér világosságot,bölcsességet,tanácsot.
Abban pedig,hogy Jézus minden zsidóra gondol-e mikor az ördög atyától valóknak mondta őket,-
vagy csak azokra-e akik az ördög sugallatából élve képmutató életet éltek,erre nézve az utobbira teszem voksomat.
Mint mondtam ,azért veszem hitem zsinórmértékéül a bibliát,mert Isten adta kezembe.És nem azért mert korlátoltságom és bigottságom különös kombinácójával szeretnék dicsekedni.Akit szeretünk annak szót fogadunk.Hátha még az is kiderül,hogy igaza is van.

"Mert kívánnám, hogy én magam átok legyek, elszakasztva a Krisztustól az én atyámfiaiért, akik rokonaim test szerint;

Akik izráeliták, akiké a fiúság és a dicsőség és a szövetségek, meg a törvényadás és az isteni tisztelet és az ígéretek;

Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."Római levél 9

És itt is találok egy utalást arra,hogy Jézus test szerint zsidó volt.Más bibliai bizonyítékokat is gyűjthetnék,de most nem.Tehát abból a könyvből amelyet Isten adott a kezembe.Ráadásul,az összefüggések vizsgálata is ezt a verziót támogatja.Nekem nem lenne az sem probléma,ha Jézus szamaritánus lett volna,de én erre meggyőződéses áment nem tudok mondani.Még úgy sem hogy Pállal együtt hiszem: a szíve szerinti zsidó az igazi,és nem a vérszerinti.

A népek pusztítására kiadott parancsot továbbra sem értem,de majd egyszer bízom benne világosan megértem.Abban viszont biztos vagyok,hogy az Atya jó,aki a zsidó nép Istene is.A mai világrendszerünk viszont az ördög fejedelemsége alatt áll,a mi hibánkból.Lehet ,hogy ezzel összefügő Isten ószövetségi cselekedete amely egy korábbi nevelő fázisban alakítja a lelket.Őszintén megmondva nem tudom.Az is le van írva az ószövetségben,hogy jó és rossz Istentől származik abban az értelemben,hogy megengedi a gonosz munkálkodását.De hiszem Ő tudja miért teszi.A gonosznak tettért viszont felelnie kell.Tehát nincs cinkosság az Atya és gonosz munkálkodása között,mégis Ő irányítja mindennek a kimenetelét,anélkül,hogy a szabadakaratot sértené.
Ő a tökéletes jóság országába hívott meg bennünket,ehhez készült a végigjárandó út is.Én ezt hiszem,nem akarom senikre sem erőltetni látásomat(vagy vakságomat,),de abban bízom,hogy valakinek segítségére lehetek.
Szia kedves Kyra.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
steve3!
A gonosz örök, olvass erről valamit a Talmudban. Az ördög fejedelemsége tehát állandó volt, van és lesz.
Változat is lehetséges Jézusra: az anyja zsidó volt, az apja pedig szabír.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
A népek pusztítására kiadott parancsot továbbra sem értem,de majd egyszer bízom benne világosan megértem.Abban viszont biztos vagyok,hogy az Atya jó,

Azt hiszem Steve ez amit nem hitnek hanem vak hitnek hivnak.

Logika, gondolkodas kivagva az ablakon. Ez engem megijeszt. Ha az Atya nem akarna, hogy gondolkozzunk nem adott volna agyvelot.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hiszem Steve ez amit nem hitnek hanem vak hitnek hivnak.

Logika, gondolkodas kivagva az ablakon. Ez engem megijeszt. Ha az Atya nem akarna, hogy gondolkozzunk nem adott volna agyvelot.
A vakhitet mindig is igyekeztem elkerülni.Jézus ezért is nyitogatta a vakok szemeit,hogy nehogy vakhitük legyen..!Itt a lélek felismeri Jézusban,hogy Isten jó.Ez a megvilágosítás Isteből ered,nem szubjektív értékelés,az értelem megvilágosított.

És ha van belső alapunk(hit,bizonyosság Istentől),arra viszont lehet logikusan építkezni.Ehhez használtam az agyvelőmet .Amennyire tőlem tellett. Ne félj tőlem ,nem vak vagyok,mint aló amelyik nekiment a falnak,hanem bátor......:2:
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
A vakhitet mindig is igyekeztem elkerülni.Jézus ezért is nyitogatta a vakok szemeit,hogy nehogy vakhitük legyen..!Itt a lélek felismeri Jézusban,hogy Isten jó.Ez a megvilágosítás Isteből ered,nem szubjektív értékelés,az értelem megvilágosított.

És ha van belső alapunk(hit,bizonyosság Istentől),arra viszont lehet logikusan építkezni.Ehhez használtam az agyvelőmet .Amennyire tőlem tellett. Ne félj tőlem ,nem vak vagyok,mint aló amelyik nekiment a falnak,hanem bátor......:2:

A Biblia topikban beszelgetunk a Jaszladany Kishugommal. Kivancsi vagyok a velemenyedre.:cool:
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
steve3!
A gonosz örök, olvass erről valamit a Talmudban. Az ördög fejedelemsége tehát állandó volt, van és lesz.
Változat is lehetséges Jézusra: az anyja zsidó volt, az apja pedig szabír.
Kedves Bihar! Lehet,hogy a Talmud ezt írja valamilyen értelemben,de én úgyis az újszövetségnek adok elsőbbséget.Ott pedig a helyreállítás alkalmával a gonosznak vége lesz.Itt természetesen képekben kell értenünk dolgokat.A talmudolvasásra,most nem tudok vállalkozni.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
steve3!
A gonosz örök, olvass erről valamit a Talmudban. Az ördög fejedelemsége tehát állandó volt, van és lesz.
Változat is lehetséges Jézusra: az anyja zsidó volt, az apja pedig szabír.

Ha jól emléxem, a zsidóság anyai ágon öröklődik. Úgy tudom, Jézust körülmetélték.....
(bizonyára nem divatból.. :) )
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Jól emlékszel Yeti. Sajnálom, hogy a könyvedből viszont nem tájékozódsz. Nem mintha a teljes megvilágodás ebben lenne, de a pirkadás -szerintem- benne van.
icon2.png
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve3!

Nem baj, ha beleszólok a monológodba? ;)

Abból amit leírtál elég ezt az egyetlen mondatot kiemelni - "Ha a kereszténység megtagadja zsidó gyökereit, akkor elveszti erejét" - mert ezzel el is mondtál mindent, ami miatt itt én és még mások is a "harmadik oldalt" képviseljük.

Van az első számú oldal Ernővel, aki következetesen ateista (mert még nem ült zuhanó repülőgépen:D), aztán te, aki a kereszténységet úgy el tudod fogadni, ahogy azt egy hívőnek illik, aztán van a harmadik oldal, aki hiszi, hogy Jézus létezett, tanított, gyógyított és ismerve a zsidó hitet, szándékában állt beteljesíteni azokat a jóslatokat, amelyeket a messiásváró zsidó próféták hirdettek. Mégpedig azért, mert meg akarta menteni a világot ettől a megosztott, az emberiséget a végromlásba taszító jövőtől, amibe ez a három vallás (zsidó, keresztény, iszlám) sodorta.

...
islán még nem volt akkor ...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére