Élet és tudomány

M

magdusis

Vendég
És ez még csak az egyik oldal. Még azt is figyelembe lehet venni abban,hogy milyen jövőre számíthatnak a jövendő nemzedékek,hogy milyen népfajták veszik át az eddigiek helyét.
Mikor is volt az,hogy azt írták,hogy a Földön minden negyedik ember kínai? Más kérdés,hogy már akkor is beleszámolták-e a Kínán kívül élőket;de ez az arány csak az ő javukra változhat.Főleg,hogy manapság engedélyezték Kínán belül,hogy az eddigi egy gyerek helyett kettő lehessen egy házaspárnak.

Ha a kultúrális oldalát nézzük;olyan népcsoport fogja átvenni a többség szerepét,ahol -állítólag az emberiség történelmében egyedülállóan- egy többezer éves kultúra nem tartotta szükségesnek a világ eredetére elméletet kitalálni.
Olyan népcsoport,amelynek a véletlenszerűség,az esetlegesség az elmélete;nincs szava a teóriára,a következményre;ahogy már száz éve is írták róluk.
Akiknek a nyelvében ,ha igaz,nincsenek különböző módok,pl.feltételes mód.
Ezen kívül nagy létszámú indiai csoport lesz; és valószínűleg a korai haláltól előbb-utóbb megmenekülő afrikai népek.
A jelenleg vezető szerepet játszó népcsoportok elenyésző kisebbségben lesznek valószínűleg;talán ugyanúgy rezervátumféle helyekre szorulva -ami nem kell másoknak alapon- mint ma az amerikai indiánok.
Érdekes lenne látni,hogy is lesz majd.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
" Röviden a géntechnologia ha tetszik nekünk ha nem az életünk megmentöje lesz."

A gén technológia sem mindenható...

Megint jön a világvége


Index
2014. 03. 17. 07:40
Szakértők szerint néhány évtizeden belül bekövetkezik a ma ismert civilizáció elkerülhetetlen bukása. És ezek a szakértők most nem a maják, hanem egy a NASA által finanszírozott tanulmány szerzői, akik szerint az iparra és a fogyasztásra épülő társadalmak hatalmas nyersanyag-szükségletük miatt bukásra vannak ítélve, és csak idő kérdése, hogy mikor üt be a katasztrófa.

A tanulmány vezetője, Safa Motesharri az alkalmazott matematika professzora, a kutatás mögött pedig a Goddard Űrrepülési Központ állt. Motesharri szerint a felemelkedés és összeomlás folyamata egy megújuló folyamat, amire számos példát láthatunk a történelem során. A források fenntarthatatlan fokozatú kiaknázása, a javak egyenlőtlen elosztása és a túlfogyasztás az ipari társadalmak összeomlásához vezethet, akár néhány évtized alatt is, figyelmeztet az Ecological Economics nevű lapban megjelenő tanulmány.


A kutatók szerint a történelmi példákból az is látszik, hogy még a jól szervezett, fejlett birodalmak is törékenyek és átmeneti jellegűek, hiszen a Római Birodalom sem tartott örökké. Az okok általában megegyeznek: a jóléti rétegződés mintázata (vagyis a gazdagok és a szegények közti különbségek) és a természeti kincsek és egyéb források erőltetett kiaknázása mindig szerepet játszott egy-egy társadalom bukásában.......

Tehát az okok ezredévek óta azonosak. Bár a demokrácia egyre nagyobb....:rohog::rohog::rohog:

A népek szabadon dönthetnek....:dr_31::dr_31::dr_31:


A civilizátio összedülése még nem vezet világ-végéhez. A tulzott irrationalizmus, ezoterika és bigott vallásosság elforditja az embereket a technologiai érdeklödéstöl, jön egy demografiai kollapsz de egészen biztos kis körök ujra felfogják ismerni, hogy a babona nem segit bennünket a problémáink megoldásában, jön egy ujabb felvilágosodás és ha nem késö kilábalja magát az emberiség ujra. Ilyen már volt a történelemben. Lázsd ösi kulturák, Kina stb. Egy biztos, fájdalmas lesz.
-
De én nem erröl akartam szolni, nem is fenyegetek, mi még ágyban párnák között fogunk meghalni. :)
-
Amire felakartam hivni a figyelmet, hogy a világ és benne mi élölények, mi is megváltozunk akarjuk vagy nem. Akár sok széndioxidot termelünk akár keveset.
-
Küszködünk a betegségekkel, allergiákkal, rákkal és magunkat tesszük felelössé érte. Téves, akár mit is teszünk megváltozunk. Ha sokáig akarunk élni, ha minden spermát hasznositani akarunk ezt meg azt a nyavaját fogjuk kapni mert nem erre "készültünk". Elhagytuk az erdöt ez a mi nagy bajunk.
-
Sajnos az erdö sem az ami egykor volt, nem okvetlen miattunk, ott is dul az evolutio. Az ember csak ugy képes tulélni ha az eszét használja.
Ez már ma igy van. Es minnél tovább létezünk annál jobban igy lesz.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
--------

Annyira "szélessávú", hogy sikeresen eltüntetett jó néhány fajt, aminek következtében pusztulnak azok, amik
előzőleg belőlük éltek.
Ismered ? -az a bizonyos tápláléklánc buli ....
A mai "rohanó", - (de inkább nevezném gátlástalan spekulánsok harcterének )- világban valahogy kihagyják azt a részt, hogy mielőtt
valami drasztikus szert bevetünk, számolni kéne az utódokra ható következményekkel is.
Régebben azért erre is figyeltek, amikor még más cél vezette a tudósokat, kutatókat.
Ne fárassz már. Milyen régen? Száz évvel ezelőtt hol végeztek mutagenitás, teratogenitás teszteket egy-egy űj termék bevezetése előtt? Az "utódokra ható következményeket" legfeljebb csak spekulatív úton vizsgálták, ennek megfelelő eredménnyel (lásd pl. a gózmozdonyok vagy az automobilok "fantasztikus" sebességének állítólagos veszélyeit taglaló "vizsgálatokat").
És tudsz mondani olyan fajt, ami globálisan (nem csak a kezelt területeken) kipusztult a totális gyomírtók miatt?
Persze az egész mizéria oka nem a tudományos kutatók felelőtlensége, hanem az emberek lustasága. A többségük betegesen utál a tűző napon reggeltől estig kapálni (leszámítva talán Pol Pot Kambodzsáját vagy a Kulturális Forradalom Kínáját, ahol városi emberek milliói is lelkesen végezték ezt a sportot - géppisztolyos őrökkel a hátuk mögött). Máshol viszont az ilyen nemszeretem melót végzőket keményen meg kell fizetni, ami igencsak megemeli az így termelt élelmiszer árát. Akinek pedig erre nem futja, az menjen el kapálni, vagy haljon éhen?

Mást olvastam róla, és pár értelmesebb országban már betiltották.
Sri Lanka és talán Kolumbia lenne a "pár értelmesebb ország"? Vagy Te tudsz többet is?
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokan megfeledkeznek arról, hogy napunk is folyamatos mozgásban van a tejútrendszer középpontja körül.Ugyan olyan elliptikus pályán kering mint a többi égitest. Ebből következően,egyszer közelebb van a fekete lyukhoz,van amikor meg távolabb.Most érezhető közelségbe kerültünk hozzá,ami azt jelenti hogy a napszelet nagyobb részét saját maga felé elszívja.Ez azt jelentené hogy a földi átlag hőmérséklet néhány fokkal lecsökkenne,de mi jól feltöltöttük a légkört széndioxiddal ezért ez nem fog megtörténni.Ami viszont lesz,előfordulhat hogy az egész bolygó pályájának olyan szakaszában áll.Amikor is belekerül ebbe a megerősödött napszél útjába.Ez bizony szélsőségesebbé fogja tenni az időjárásunkat,bizony gyors és nagy változásokat okoz rövid idő alatt,épp olyan lesz mint az emberi természet.Habár azt nem tudom,hogy az emberi természet befolyásolja e az idő járást,vagy az időjárás befolyásolja az emberi természetet.Szerintem a második feltevés valószínűsége a nagyobb.Röviden össze foglalva,ez egy csillagászati tél.Az én tudásom szerint.
Érdekes elképzelés. Tudsz talán valami megalapozott becslést ennek az elliptikus pályának az excentricitására? És azt honnan lehet tudni, hogy most "érezhető közelségbe" kerültünk a fekete lyukhoz? Mit érezhetünk belőle? És az miből látszik, hogy "elszívja" a napszelet?
A napszél zömében elektromosan töltött részecskékből áll, a rájuk ható elektromágneses erők pedig sok nagyságrenddel nagyobbak, mint a gravitáció. A Voyager szondák mérési adatai is arra mutatnak, hogy a napszél és a csillagközi anyag határfelülete a Naprendszer haladási irányában van a legközelebb a Naphoz, nem pedig a Tejútrendszer középpontjával átellenes irányban.
Van olyan, fizikai szempontból határozottan megalapozottabbak tűnő elképzelés, ami szerint a Naprendszer keringési pályájának valóban lehet köze az időjáráshoz. Ez azon a feltételezésen alapul, hogy a felhőképződésben fontos szerepük van a kozmikus sugárzás elektromosan töltött részecskéinek. A napszél ezek közül annál többet fékez le vagy térít el, minél távolabbra jut el a Naptól. Hogy milyen távolra jut el, az pedig főleg attól függ, hogy milyen sűrű az a csillagközi anyag, amiben a Naprendszer halad.
A Naprendszer valóban kering a Tejútrendszer tömegközéppontja körül, de közben egy hullámzó mozgást is végez a galaktikus korong síkjára merőlegesen, időről időre átszelve ezt a síkot. És mivel a csillagközi anyag sűrűsége általában ebben a síkban a legnagyobb, alatta és fölötte pedig egyre ritkul, ezért a napszél határa is hol egészen távolra kiterjedhet, hol akár a Föld pályáján belülre is visszaszorulhat. Ekkor pedig több kozmikus sugárzás részecske éri el a légkört, több lesz a felhő, ami egyes elképzelések szerint a beérkező napfény nagyobb hányadát veri vissza a világűrbe, ezzel globális lehűlést okozva. (Másrészt viszont növeli a vízgőz mennyiségét a légkörben, ezzel pedig növeli az üvegházhatást. Szerintem a végeredményen a klimatológusok még elvitatkozgatnak egy darabig.:))
Amennyire tudom, jelenleg távol vagyunk a korong síkjától, és a napszél határa is jóval a Pluto pályáján túl van, ezért most inkább csillagászati nyárról beszélhetünk. De nem hiszem, hogy néhány ezer éves időtávon ez a hatás komolyabb változást okozna az éghajlatban akár pro, akár kontra.
 

miragem

Állandó Tag
Állandó Tag
Nappal napelem, éjjel képernyő

nanyang.jpg


A szingapúri
Nanyang Műszaki Egyetem
tudósai által kifejlesztett fotovoltaikus anyag azon túl, hogy a fényt elektromossággá alakítja, képes fényt is kibocsátani.
A kutatók szerint az új típusú napelemmel olyan képernyőket készíthetnek, amik nappanelekként is funkcionálnak.

ntu-scientists-discover-material-that-can-be-solar_1.jpg



A napelemet perovszkit, egy nagy hatásfokú, olcsó megoldást kínáló anyag alkalmazásával fejlesztették ki. Fénykibocsátó képességeit mondhatni egészen véletlenül fedezték fel, amikor Xing Guichuan, az egyetem egyik kutatója egy lézert irányított a perovszkitból készült elemre.
A kutatócsoport legnagyobb meglepetésére a napelem fényesen ragyogni kezdett, ami azért jelentős, mert a legtöbb napelemeknél használt anyag - érthető módon - elsősorban a fény elnyelésében jeleskedik, nem a fény kibocsátásában.

id34894.jpg


"Felfedeztük, hogy képes foglyul ejteni a fény részecskéket, majd elektromossággá alakítani azokat, illetve ennek fordítottjára is" - mondta a kutatócsoport tagja, Sum Tze Chien.
"Az anyag összetételének hangolásával igen széles színskála kibocsátását érhetjük el, ami fénykibocsátó eszköznek, például egy lapos képernyős kijelzőnek is alkalmassá teszi"

A kutatók szerint az újonnan felfedezett tulajdonságot az ipar a már meglévő technológiáiban is kamatoztathatja.
"Rendelkezésünkre áll egy napelem anyag, amit félig áttetszővé varázsolhatunk. Használható sötétített üvegként a jelenlegi ablaküvegek helyett, így egy olyan ablakot kapunk, ami képes elektromosságot előállítani a napfényből. A tény, hogy fény kibocsátására is képes, alkalmassá teszi fénydekorációnak, vagy kijelzőnek a bevásárló központok és irodák homlokzatán" - taglalta Nripan Matthews, ugyancsak a csoport tagja.

70651_rel.jpg


A Nature Materials szaklapban publikált tanulmányukban a kutatók hangsúlyozzák, a perovszkit napelem előállítása ötödébe kerül a jelenlegi szilícium alapú napelemeknek, mindez a könnyű, oldatalapú előállítási eljárásnak köszönhető, ami szobahőmérsékleten is kivitelezhető.

http://www.nanowerk.com/nanotechnology_news/newsid=34894.php
 

miragem

Állandó Tag
Állandó Tag
A civilizátio összedülése még nem vezet világ-végéhez. A tulzott irrationalizmus, ezoterika és bigott vallásosság elforditja az embereket a technologiai érdeklödéstöl, jön egy demografiai kollapsz de egészen biztos kis körök ujra felfogják ismerni, hogy a babona nem segit bennünket a problémáink megoldásában, jön egy ujabb felvilágosodás és ha nem késö kilábalja magát az emberiség ujra. Ilyen már volt a történelemben. Lázsd ösi kulturák, Kina stb. Egy biztos, fájdalmas lesz.
-
De én nem erröl akartam szolni, nem is fenyegetek, mi még ágyban párnák között fogunk meghalni. :)
-
Amire felakartam hivni a figyelmet, hogy a világ és benne mi élölények, mi is megváltozunk akarjuk vagy nem. Akár sok széndioxidot termelünk akár keveset.
-
Küszködünk a betegségekkel, allergiákkal, rákkal és magunkat tesszük felelössé érte. Téves, akár mit is teszünk megváltozunk. Ha sokáig akarunk élni, ha minden spermát hasznositani akarunk ezt meg azt a nyavaját fogjuk kapni mert nem erre "készültünk". Elhagytuk az erdöt ez a mi nagy bajunk.
-
Sajnos az erdö sem az ami egykor volt, nem okvetlen miattunk, ott is dul az evolutio. Az ember csak ugy képes tulélni ha az eszét használja.
Ez már ma igy van. Es minnél tovább létezünk annál jobban igy lesz.

*****

]A civilizátio összedülése még nem vezet világ-végéhez

Valóban! A "TERMÉSZET" nélkülünk jobban teszi/tenné a dolgát !
Talán egyszer /ha lesz rá még lehetőségünk/ megértjük.
Hiszen Te is az ősi kúltúrákra hivatkozol, amit a "hivatalos" tudomány valahogy el akar sumákolni.
Vajon miért ?

a világ és benne mi élölények, mi is megváltozunk akarjuk vagy nem

Ezt hívják "EVOLÚCIÓ"-nak, érthetőbben: alkalmazkodási képességnek.
(ettől még az egérből nem lesz elefánt:D)

"Küszködünk a betegségekkel, allergiákkal, rákkal és magunkat tesszük felelössé érte. Téves,

Nem hinném !
Gondolkozz !

Az ember csak ugy képes tulélni ha az eszét használja.
Jó lenne, ha csak a jóra használná !
De nem így van.

Ez már ma igy van. Es minnél tovább létezünk annál jobban igy lesz.
Kinek, minek ?! A Földnek nem !
Lassan (?!) már csak pusztítunk !
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
*****

]A civilizátio összedülése még nem vezet világ-végéhez

Valóban! A "TERMÉSZET" nélkülünk jobban teszi/tenné a dolgát !
Talán egyszer /ha lesz rá még lehetőségünk/ megértjük.
Hiszen Te is az ősi kúltúrákra hivatkozol, amit a "hivatalos" tudomány valahogy el akar sumákolni.
Vajon miért ?

a világ és benne mi élölények, mi is megváltozunk akarjuk vagy nem

Ezt hívják "EVOLÚCIÓ"-nak, érthetőbben: alkalmazkodási képességnek.
(ettől még az egérből nem lesz elefánt:D)

"Küszködünk a betegségekkel, allergiákkal, rákkal és magunkat tesszük felelössé érte. Téves,

Nem hinném !
Gondolkozz !

Az ember csak ugy képes tulélni ha az eszét használja.
Jó lenne, ha csak a jóra használná !
De nem így van.

Ez már ma igy van. Es minnél tovább létezünk annál jobban igy lesz.
Kinek, minek ?! A Földnek nem !
Lassan (?!) már csak pusztítunk !
Valóban! A "TERMÉSZET" nélkülünk jobban teszi/tenné a dolgát !
-
Akkor te nem azok közé tartozol akik szerint a világmindenség értünk emberekért lett létrehozva? Jol van, ez megnyugtat. :(
-
Ezt hívják "EVOLÚCIÓ"-nak, érthetőbben: alkalmazkodási képességnek. (ettől még az egérből nem lesz elefánt:D)
-
A változás bizony nagy lehet, látjuk milyen sorrendben jelentek meg az élölények, menyit hordunk az elödeinkböl magunkban.
-
fish_with_human_teeth_01-500x332.jpg

-
Nem értem, hogy a géntechnologia hajnalán, amikor állat és növényi géneket tudunk keverni, hiszterikus örjöngés akadályozza uj növények kiültetését, még mindig vannak akik tagadni probálják a fajok eredetét. Az istennek kiment az alapanyag a teremtésnél ezért Adám bordáját kelett klonoznia.
-
A géntechnologia nem egy olyan müvészet mind az ora, vagy autocsinálás, a géntechnologiához nem kellenek munkások, szerszámok, gépek, soha nem látott alkatrészek az egész világ egy kémiai laboratorium.
-
Hogy dolgoznak a géntechnikusok? Olyan technologiával ami nélkülünk is megvan, megvolt.
Higitás, keverés, dsztillálás, szürés.... pancsolás az egész. Az atomok,molekulák maguk találják meg a helyüket ahova passzolnak. ;)
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Gondolataink erejével egy távoli DNS-re is hatást gyakorolhatunk?

A tudóstársadalom egy részét mélyen megrázta az a felismerés, hogy DNS-ünk pusztán a gondolat erejével megváltoztatható. Mégis másképpen épülne fel és működne a világ, mint ahogyan eddig gondoltuk?


A következőkben ismertetett kísérletek újabb fontos lépést jelentettek. Az Egyesült Államok hadseregének megbízásából az 1990-es évek elején azt vizsgálták kutatók, hogy az érzelmek akkor is hatással vannak-e az élő sejtekre, ha azok másutt vannak – távol a testtől.

Az ötletet eleinte kétkedéssel fogadták, hiszen az addigi fizikai ismeretek értelmében ez egyszerűen lehetetlennek tűnt. Nem hitték tehát, hogy például a szervek vagy a csontok, a bőr vagy a szövetek továbbra is kapcsolatban maradnak azzal a személlyel, akiből kivették őket.

1993-ban azonban megjelent az “Advances” című lapban egy cikk, amely beszámolt a hadsereg kísérleteiről. E kísérlet során azt vizsgálták, hogy bizonyíthatóan kapcsolatban áll-e a DNS a kísérleti személy érzelmeivel; a szájból vettek szövetmintákat és DNS-t, amelyet elkülönítettek, és az épület másik szárnyába vittek.

Erre a célra kifejlesztett műszerek segítségével azt akarták megvizsgálni, hogy akkor is reagál-e a DNS az egyén érzelmeire, ha messzire eltávolítják tőle.

A kísérleti személyben erotikus fotókkal, valamint háborús jelenetek, komikus helyzetek és erőszakos cselekmények képeivel keltettek érzelmeket. Ily módon az érzelmek teljes skáláját lefedték, hogy a résztvevő az érzelmek minden hullámzását átélje.

Habár a legtöbb tudós ezúttal is kételkedett a DNS-re gyakorolt hatásban, ismét olyasmit kellett látniuk, ami a fizika jelenlegi törvényei szerint nem létezhet.

Miközben a kísérleti személy a vegyes érzelmeket átélte, a tudósok az eltávolított szövetmintákon egyértelműen elektromos reakciókat mértek. A DNS úgy viselkedett, mintha még mindig az illető személy testében lenne!
Gregg Baden írja egyik könyvében, hogy dr. Backster fenti kísérleteit később azzal bővítették ki, hogy az érzelmeket sugárzó egyén és a DNS távolságát fokozatosan növelték. Az egyik kísérlet során a távolság az 560 km-t is meghaladta!

Ekkor – egy atomóra segítségével – már az érzelmek sugárzása és a DNS reakciója között eltelt időt is mérték, és megállapították, hogy a reakció késedelem nélkül, azonnal bekövetkezett, vagyis ugyanolyan gyors volt, mintha a DNS még mindig az érzelmeket sugárzó személy testében lenne.

Bármit érezzünk, gondoljunk vagy higgyünk is, a DNS-ünk a másodperc milliomod része alatt felfogja.
Teljesen mindegy, hogy a rezonáló DNS közvetlenül mellettünk vagy a földgolyó másik oldalán található-e. Időközben arról is meggyőződtek, hogy a már említett erőtér – a mátrix, a kvantummező - közvetíti gondolatainkat és érzelmeinket. Méghozzá nem fénysebességgel, hanem sokkal gyorsabban!

A kísérletekben szintén részt vevő dr. Jeffrey Thompson ezt a felismerést a következőképpen fogalmazta meg:

Többé nincs olyan pont, ahol egy test véget ér, és olyan sincs, ahol elkezdődik.

Ezzel kapcsolatban az orosz Pavlov Intézet egy további, igen érdekes kísérletet végzett, amely igazolta amerikai kollégáik felfedezését. Egy fiatal anyapatkánytól elvették, és a Föld hat különböző pontjára szállították hat kölykét. Ezt követően az anyában pánik, félelem vagy az öröm érzését keltették. Ebben az esetben is tapasztalniuk kellett, hogy a kölykök, habár a világ különböző pontjain tartózkodtak, nyomban reagáltak anyjuk érzelmeire.

A tudomány számára ezek a felismerések egy új dimenziót jelentenek, és mérföldkőnek számítanak az emberi sejt felépítésének és működésének újfajta értelmezésében.

http://rejtelyekszigete.com/pszi-ke...evel-egy-tavoli-dns-re-hatast-gyakorolhatunk/

Milyen lehet a Világunk? Mit tudunk a Világról? Igaz e bármi is, amit eddig megfogalmaztunk?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves csillagözön
-
A kísérleti személyben erotikus fotókkal, valamint háborús jelenetek, komikus helyzetek és erőszakos cselekmények képeivel keltettek érzelmeket. Ily módon az érzelmek teljes skáláját lefedték, hogy a résztvevő az érzelmek minden hullámzását átélje.
-
A legfontosabbat elfelejtetted megmondani, hogyan reagált a kisérleti alany köpésben levö DNA arra, hogy az alanynak felállt a farka, vagy ökölbe szorult a keze? Ezt nem tudom elképzelni.
-
Ha ez müködne akkor nem a telefonokat kéne lehallgatni hanem a köpöcsészéket, a rendörség vesz egy kis nyálat az összes potentiális bünözötöl és a reviren ellenörzik mikor megy a gazdája betörni.
-
Félre a tréfát, mit mértek? Mi változott meg a DNA-ban?
-
Te maradék nélkül potlod a meghalt Andersent és a Grimm Testvéreket. ;)
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
dr cleve backster ?
:( szép is lenne ....többé nem lenne hazugság

az aki a növények esp kiséreteivel tünt fel ? hazugság vizsgálóval?
azt a kisérletet soha nem tudták megismételni ...
tudományos köritésü városi hoax
[HIDE]http://schrodingersdawg.blog.hu/2011/11/18/gondolatolvaso_novenyek_a_backster_hatas[/HIDE]
forrás? gyanaxom ez az egyetlen név szerepel...
a másik ezoterikus iró.... neki szabad mesét irni...
pavlovi intézet ki mikor hol? ekkora hir tuti nem maradna név nélkül...

egyébként hiszek (csontjainban :) )az esp-ben de igazolni megtalálni nem ma fogjuk, hanem ha megértjük a fuziós energiát
 
Utoljára módosítva:

miragem

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Akkor te nem azok közé tartozol akik szerint a világmindenség értünk emberekért lett létrehozva? Jol van, ez megnyugtat. :(
-

-
A változás bizony nagy lehet, látjuk milyen sorrendben jelentek meg az élölények, menyit hordunk az elödeinkböl magunkban.
-
fish_with_human_teeth_01-500x332.jpg

-
Nem értem, hogy a géntechnologia hajnalán, amikor állat és növényi géneket tudunk keverni, hiszterikus örjöngés akadályozza uj növények kiültetését, még mindig vannak akik tagadni probálják a fajok eredetét. Az istennek kiment az alapanyag a teremtésnél ezért Adám bordáját kelett klonoznia.
-
A géntechnologia nem egy olyan müvészet mind az ora, vagy autocsinálás, a géntechnologiához nem kellenek munkások, szerszámok, gépek, soha nem látott alkatrészek az egész világ egy kémiai laboratorium.
-
Hogy dolgoznak a géntechnikusok? Olyan technologiával ami nélkülünk is megvan, megvolt.
Higitás, keverés, dsztillálás, szürés.... pancsolás az egész. Az atomok,molekulák maguk találják meg a helyüket ahova passzolnak. ;)

+++++
"Akkor te nem azok közé tartozol akik szerint a világmindenség értünk emberekért lett létrehozva? Jol van, ez megnyugtat. :("

Egyáltalán nem !
Sőt ! Egyre inkább hiszem, hogy ez a faj/fajok (vagyis mi) egy félresikeredett, vagy rossz irányba keveredett
kísérlet itt hagyott "végtermékei" vagyunk, egy ön-és mindent pusztító valami...

Nem értem, hogy a géntechnologia hajnalán, amikor állat és növényi géneket tudunk keverni, ....

Tudunk ?
Mit ?
Keverjük a xart, belepancsolunk dolgokba, amit olyan messziről ugatunk, mint a kutya a Holdat, vagy messzebbről !

Ernő !
Hagyjuk már "Ibolykát" és próbáld a fejed hasznáni, ne a beléd plántált akármiket.
...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
+++++
"Akkor te nem azok közé tartozol akik szerint a világmindenség értünk emberekért lett létrehozva? Jol van, ez megnyugtat. :("

Egyáltalán nem !
Sőt ! Egyre inkább hiszem, hogy ez a faj/fajok (vagyis mi) egy félresikeredett, vagy rossz irányba keveredett
kísérlet itt hagyott "végtermékei" vagyunk, egy ön-és mindent pusztító valami...

Nem értem, hogy a géntechnologia hajnalán, amikor állat és növényi géneket tudunk keverni, ....

Tudunk ?
Mit ?
Keverjük a xart, belepancsolunk dolgokba, amit olyan messziről ugatunk, mint a kutya a Holdat, vagy messzebbről !

Ernő !
Hagyjuk már "Ibolykát" és próbáld a fejed hasznáni, ne a beléd plántált akármiket.
...
Kedves miragem
-
Necsak a véleményt és jelzöket használj, probálj meggyözni, válaszokat adni a miértekre.
-
Minden élölénynek az a tulajdonsága, hogy anyagcserére van szüksége, ha a természet nem támogat bennünket akkor nekünk kell elöteremteni mindazt amire szükségünk van.
-
Nincs anyi barlang a világon ahol 7 milliard ember elférne, szamoca sem nö anyi amivel az éhségünket csillapitani tudnánk.
A legnagyobb nyomorban ott élnek az emberek ahol csak természet van. Ezt ne feledjük.
-
A természetre nem lehet számitani, az igényünket nem elégiti ki. Akinek elromlik a szeme az nem kap egyet utolag, annak szemüvegre van szüksége, a hájogot elkell távolitanunk rolla laser-rel, akinek kihullik a foga, elvesziti az egyik végtagját annak potolnunk kell, ahoz teknika kell.
-
Jézus állitolag csodákat tett de egy amputálton csak mi emberek tudunk segiteni. A "science-isten" ami valoban segit nekünk.
-

-
Nem tudom, hogy miért nézed le az embert? Egy szénatomokbol állo lény számára egy orjási teljesitmmény, hogy képesek vagyunk valamenyire is felfogni a müködésünket és ezt a szükségleteinknek megfelelöen befolyásoljuk.
-
Számomra hallatlan, hogy a butaságot a tudatlanságot kináljátok alternativának. :(
-
Milyen alternativát kinálsz te? Mit csináljon az ember? A természet ami létrehozott bennünket már megváltozott, nem élhetünk ugy mind a Cro-Magnoni ösember.
-
A piramisépitök is kihaltak. Mi azért vagyunk még életben mert nem várunk mannára, a taktikánk jobb mind a sámánok által vezetett világ volt.
 

miragem

Állandó Tag
Állandó Tag
01.jpg
--ECCE HOMO ! ("ember"?!)

A NATO történetében először idén harci delfinek és oroszlánfókák is részt vesznek a katonai szövetség és Ukrajna közös hadgyakorlatán a Fekete-tengeren - közölte az amerikai haditengerészet.

165858.jpg


Az állatokkal a radarrendszerek megzavarását, aknakeresést és katonai búvárok észlelését gyakorolják majd a tengeri emlősök kiképzési programjában.
Ezenkívül kipróbálják majd azt az új, kifejezetten delfinekre szabott harci viseletet is, amelyet a Hawaii Egyetem kutatói fejlesztettek ki – mondta el Tom LaPuzza amerikai katonai szóvivő az Izvesztyija című orosz lap szerint.

156180968.jpg


Az egy- vagy kéthetesre tervezett hadgyakorlaton részt vevő húsz delfint és tíz oroszlánfókát a kaliforniai San Diegóból szállítják majd a Fekete-tengerhez egy speciális medencével ellátott repülőgépen.
LaPuzza hangsúlyozta: ez az első eset, hogy delfineket alkalmaznak egy NATO-hadgyakorlaton, sőt valószínűleg ez lesz az első alkalom, hogy amerikai harci delfinek a nyílt tengeren találkoznak majd orosz "kollégáikkal".

Delfineket katonai célokra jelenleg a világon csak két helyen, San Diegóban és Szevasztopolban képeznek ki.
A szevasztopoli kiképző központ állatai pedig nemrég hivatalosan az orosz haditengerészet fennhatósága alá kerültek, miután márciusban a Krím félszigetet az Oroszországi Föderációhoz csatolták.


bm_navyseal_efg12178_29.jpg


Az amerikai haditengerészet kötelékében összesen mintegy száz palackorrú delfin, kaliforniai oroszlánfóka és beluga cet (fehér delfin) "teljesít szolgálatot".

video-undefined-1D3DEF5500000578-535_636x358.jpg


Jurij Pliacsenko, a szevasztopoli harci delfinek egykori kiképzője az állatvédők éles tiltakozására számít. (én is !)
Szerinte a tengeri emlősök repülővel való szállítása az Egyesült Államokból a Fekete-tengerig nemcsak drága mulatság, de komolyan veszélyezteti az állatok egészségét is.

bn513f8e1c.jpg


Annak idején a Szovjetunió is tervezte, hogy kiképzésre a Földközi-tengerre viszi harci delfinjeit, de a gyakorlatot végül a nemzetközi közösség nyomására kénytelenek voltak lefújni – idézte fel Pliacsenko a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek.



******

És akiket (még !) nem "képeztek" ki......

himani-dolphin-kiss.jpg


++++++
delfin-50017793e1e9dbe32700fad8_thumb_top-center_624x0-false.jpg


20120816-delfinek-echolokacio-hongkong-ocean-park5.jpg



.
 
Utoljára módosítva:

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
01.jpg
--ECCE HOMO ! ("ember"?!)

A NATO történetében először idén harci delfinek és oroszlánfókák is részt vesznek a katonai szövetség és Ukrajna közös hadgyakorlatán a Fekete-tengeren - közölte az amerikai haditengerészet.

165858.jpg


Az állatokkal a radarrendszerek megzavarását, aknakeresést és katonai búvárok észlelését gyakorolják majd a tengeri emlősök kiképzési programjában.
Ezenkívül kipróbálják majd azt az új, kifejezetten delfinekre szabott harci viseletet is, amelyet a Hawaii Egyetem kutatói fejlesztettek ki – mondta el Tom LaPuzza amerikai katonai szóvivő az Izvesztyija című orosz lap szerint.

156180968.jpg


Az egy- vagy kéthetesre tervezett hadgyakorlaton részt vevő húsz delfint és tíz oroszlánfókát a kaliforniai San Diegóból szállítják majd a Fekete-tengerhez egy speciális medencével ellátott repülőgépen.
LaPuzza hangsúlyozta: ez az első eset, hogy delfineket alkalmaznak egy NATO-hadgyakorlaton, sőt valószínűleg ez lesz az első alkalom, hogy amerikai harci delfinek a nyílt tengeren találkoznak majd orosz "kollégáikkal".

Delfineket katonai célokra jelenleg a világon csak két helyen, San Diegóban és Szevasztopolban képeznek ki.
A szevasztopoli kiképző központ állatai pedig nemrég hivatalosan az orosz haditengerészet fennhatósága alá kerültek, miután márciusban a Krím félszigetet az Oroszországi Föderációhoz csatolták.


bm_navyseal_efg12178_29.jpg


Az amerikai haditengerészet kötelékében összesen mintegy száz palackorrú delfin, kaliforniai oroszlánfóka és beluga cet (fehér delfin) "teljesít szolgálatot".

video-undefined-1D3DEF5500000578-535_636x358.jpg


Jurij Pliacsenko, a szevasztopoli harci delfinek egykori kiképzője az állatvédők éles tiltakozására számít. (én is !)
Szerinte a tengeri emlősök repülővel való szállítása az Egyesült Államokból a Fekete-tengerig nemcsak drága mulatság, de komolyan veszélyezteti az állatok egészségét is.

bn513f8e1c.jpg


Annak idején a Szovjetunió is tervezte, hogy kiképzésre a Földközi-tengerre viszi harci delfinjeit, de a gyakorlatot végül a nemzetközi közösség nyomására kénytelenek voltak lefújni – idézte fel Pliacsenko a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek.



******

És akiket (még !) nem "képeztek" ki......

himani-dolphin-kiss.jpg


++++++
delfin-50017793e1e9dbe32700fad8_thumb_top-center_624x0-false.jpg


20120816-delfinek-echolokacio-hongkong-ocean-park5.jpg



.


Ocsmány emberek....
 

miragem

Állandó Tag
Állandó Tag
Új ásványt találtak Ausztráliában


medium_image-5356ef3e4170704ee18f0100-coalesced


Lilás-rózsaszínes ásványt fedeztek fel ausztrál kutatók: a nyugat-ausztráliai University of Adelaide ásványkutatói Cowan-tónál.
http://www.adelaide.edu.au/news/news70062.html

Eredményeiket a Mineralogical Magazine című szaklapban közölték.
http://minmag.geoscienceworld.org/content/78/1/131.abstract


5955576_16280_e49fc655f9443e9153c7745e45176776_wm.jpg
-

vvvvvvvvvv
x240-Joc.jpg


Az ásványt putnisite-nek nevezték el, fél milliméteres kocka alakú kristályokból áll össze, áttetsző, üveges csillogású, rózsaszín csíkkal.

Putinsite-New-Mineral-Discovered.jpg


Összetevői érdekesek: stronciumból, kalciumból, krómból, kénből, szénből és hidrogénből áll, ami szokatlan.

Aránylag puha és törékeny, a keménységet mérő Mohs-skálán 1,5 és 2 közé sorolják.
Egyelőre nem tudni, lehet-e használni a gyakorlatban valamire.

F:index.hu/tudomany/2014/04/24
.
 
Oldal tetejére