Élet és tudomány

kágyula

Kitiltott (BANned)
Mivel elfelejtettem a lényeget mert van ám az is . Látom nagyon sokan dicsöitik az EU-t , lehet . Nem vitattom elég sok pénzt hozz valakik zsbébe , de hogy ez nem a kistermelökébe folyik az is biztos . Tehát akkor most vissza a gondolat soromhoz ez hosszú és sokaknak gondolom közületek érthetettlen is lesz . Még a múlt század 20-30-as éveiben EU nélkül Magyarországról Ásványvizet szálitottak a világ majd minden országába , ha jól emlékszem csak Amerikába meghaladta az 500 ezer üveget évente . Pezsgö gyáraink ugyszintén világhirüek voltak , mindegy hogy Francois, Törley, Littke hogy csak egypárat emlitsek közölük . Meg sorolhatnám tovább a dolgokat , de csak ugy kerdem én csendben magamtól nincsen Magyarországon olyan Külkereskedelni iskola ami hazai termékek külföldön történö értékesitéséröl szólna ? Hogy most csepülve van a hazai ipar azt ugy ahogy megértem , de hogyan is történt az egész ?? Miért nem arrol beszélgetünk és mit lehetne rajta változtatni . Nekem fönököm suszter inas volt mint Erdészetvezetö , beosztjai meg mérnök , technikusok de Ö mondta meg hogy mi a lényeg és ez igy ment az egész országon keresztül .
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Mivel csak igy futtában érek az olvasásra meg az irásra ezért elnézésetek kell kérnem . Ernoe most jót kuncogtam irásodon öszintén szólva , Te lehet hogy amit irsz komolyan gondolod . Mert én nem , én kételkedem ebenn . Mert mondjuk hogyan is van az EU harca a korrupció ellen ? Kérlek elösször tegyenek már maguknál rendett ne mással foglalkozzanak . Ma már az újságirók sok gyülésröl kivannak tiltva , senki sem ellenörizheti a képviselöket , az az ominozus Olaf meg csak kamunak van odatéve , több Brüsselben a Lobbyista mint a virágárus . Na most kinek is az érdekeit kéne figyelembe venniük ? Nem gyakorol nyomást , hogy oda ne biciklizzek meg vissza , akkor mond már el hányszor lett Irországba szavazva amig elérték a töbséget ?! Na meg mivan azzal a Lisszaboni szerzödéssel ? nem mindjárt az elsö éveben felrugták , vagy vegyük csak Görögországot vagy a Spanyolokat . Kérlek ott nem a gazdaság , hanem a nagyrészében a külföldi bankok megsegitése volt a cél , mint sok más országnál is aztán most a lökött melos fizetheti a kölcsönt vissza . Mi a fenének kelett ezeket az Országokat igy ilyen körülmények között felvenni ? Miböl fizzesék a sarat vissza a turisztikából meg a Seat gyártásából ? annak kérlek a nyeresége Wolfsburgban landol de inkább a Kajmán szigeteken .
Na nem tudom ma kimegy ki külföldre dolgozni , nemhinném hogy János bácsi vagy Teri néni Nógrádterenyéröl , gondolom inkább az akinek diplomája van mert kint jobban tud pénzt keresni és "modernebb" körülmények között élni . Gondolom utazni a múlt rendszerben is lehetett , amikor én utaztam elöször akkor 6 $ volt amit hivatalosan vihettünk ki magunkal édesanyámmal , mert ugye családlátogatásra mentünk . Lehet hogy Györnél már megkezdték az ellenörzést én arra nem jártam , de azt tudom hogy Celldömölkön szálltak fel a civilruhások ellenörizni és Szombathelyen meg a Határörök egyenruhában .
Lehet , hogy nagyon vidéki a felfogásom , de megbocsájtsatok már egy öreg balga embernek , de személyem szerint nem csak a szabad utazás a lényeg , hanem a napi munka amelyböl böcsületesen eltudod családod tartani . Nem sumákon félpénzért hivatalosan a többit megfeketén . Meg az hogy gyermekeid megfelelö, nivós iskolai végzést kapjanak . Mindegy hogy milyent , meg az is csak kamu hogy az EU-ban elvan ismerve a külföldi Diploma , persze az Amerikai igen , pont ugy az értségi is . Tehát az imádott EU nem olyan Hófehérke mint amilyennek árulja magát , magam örülni fogok ha a nagyon kivát TTIP befog szépen szivárogni hozzánk , hiszen már lassan itt is van hiszen Németország által a gén manipulált növények is már telepithetök , ha az országok akarják . Kérlek Monsató vagy bármelyik a mellényszebéböl kifizeti mindegy melyik parlamentett ;)
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Kyra ,
erröl at állitolagos Madárinfluensáról jutt eszembe , itt amikor ez még csak ugy szönyeg alatt emlegették a járványt akkor egy TV adásban az illetékes úr Müncheni cég fömufftija volt meghiva . Ugye csak a Svájci cég az amely ezt a gyógyszert késziti és igy meg ugy , milliónyi halálos áldozattal fogjárni etc.etc. A lényeg Németország milliós mennyiségben horibilis összegekért vette meg az oltóanyagot , de nem csak Németország . Hiszen a WHO vagy melyik szervezet ezt elöirta . Na a lényeg idövel elrepült a rákba a járvány , nem volt sömmi ,de söömi sem belölle . Igaz a nagy "szakértö" is eltünt Münchenböl . Majd késöbb deritették ki az újságirók hogy ennél az omminozus Gyógyszer gyártó cégnél volt az úr állásban . Na erröl csak ennyit , mert ugye a nagy cégek becsületesen viszelkednek . Azért is nem engedi Nestlé a fejlödö országokba az embereket az ivóvizhez juttni mert oly jó .
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel a globalizációt emlegeted eszembe jutott, hogy te és a fejlett országaid tartóztok nekem, mert ti vagytok a hibásak a globális felmelegedésért. Ti a fejlett iparral, a sok atomrobbantással, és mindenféle hülye kísérlettel mérgeztétek meg a levegőt, amit kénytelen vagyok most szívni. Ezért kárpótlás jár!
-
Kedves István
-
Minden kétséget kizárolag az elödeink tettei hatással vannak a napjainkra. Prima lenne ha ezt nemcsak a technika területén okozott tévedésekröl hanem a politikaikrol is regisztrálnád.
-
Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy a probléma nem a technologiában van hanem annak alkalmazásában, ez pedig egy politikai téma. De maradjunk az EU-nál, a technologiáknál.
-
Az élölények legjellemzöbb tulajdonsága az anyagcsere, erröl nem tehetünk, erröl nem mondhatunk le, ez a létünkhöz tarozik. Az anyagcserével megváltoztatjuk a környezetünket, semmi kétség, hogy az elmult 200 esztendö alatt masszivan beleavatkoztunk a természetbe.
-
Kit tegyünk érte felelössé? Mit jelent egyáltalán felelösség? A multat nem lehet megnem történtté tenni, legyen az egy elveszett világbajnoki döntö 1954 ben, vagy tiz évvel korábban az atyáink által halálba küldött honfitársaink okozta ür.
-
Felelösség szerintem az, hogy tanulunk a multbol és törekszünk elkövetett hibákat a jövöben elkerülni.
-
Nézzünk rá egy a demografia fejlödését mutato táblára. Az idöszámitásunk kezdetén alig 250 millio ember élt az egész földön, még Jézusnak az "isten fiának" sem volt fogalma arrol, hogy léteznek idegen kontinensek. Az átlagéletkor olyan magas volt mind a majmoké.
-
640px-World-pop-hist-de-2.png


-
A kereszténység konzerválta a tudatlanságot és még 1600 év mulva sem lettünk többen mind a duplája, alig fél milliard.
Az ember, természettöl üzött vadként élt a földön, még a villám elöl sem tudott kitérni. Mindezt jol dokumentálják a vallásos imák.
-
Az uj kontinensek felfedezése, a felvilágosodás egy technikai fejlödést hozott. Addig csak éheztek az emberek, az egyik kataszrofa követte a másikat. A mindennapi kenyér volt az emberek legnagyobb problémája, a járványok, éhség majdnem kiirtotta az emberiséget itt Europában. Ezt nekünk Pestieknek nem szabad elfelejteni.
-
Nem akarom leirni neked a világtörténelmet, de Amerika felfedezése nélkül (kukorica, krumpli) Europa régen kipusztult volna. Igaz Amerika igásállatok nélkül mind a lo nem fejleödött volna tovább.
-
Még a hires magyar Paprika és "akácméz" amiért egy Don Quijote szerü látszolagos harcot folytattok erröl a kontinensröl származik. Amerikába az ehség elöl menekültek az Europaiak.
-
Az éhség megállitása beinditotta az élet sajátos dinamikáját. Az exponentiális növekedés olyan gyors változásokat tud okozni, hogy kifut a tej mielött letudnánk venni a fazekat a tüzröl. (Valoban a forrás és a sörhab exponentiális függvény) Az élet egy nemlineáris rendszer. Kétszer anyi embernek nem kétszer anyi területre, vagy levegöre van szüksége, az összefüggés komplikáltabb.
-
Hogy ezt a törvényszerüséget nem vettük rögtön észre azt nem lehet senkinek felroni utolag. (Ha akarod ezt szivesen kifejtem bövebben, beleillene az élet és tudomány témába.)
-
Szeretnélek emlékeztetni, hogy a környezetvédelem Magyarországon és az összes Keleti tömbbhöz tartozo országban katasztrofális volt, javulás az EU-ba valo belépéssel kezdödött. Elavult gyárak müködtek ezekben az országokban amik nemcsak a környezetet hanem a dolgozok egészségét is kárositotta közvetlen. Nem kellett a nyugatnak elárasztani a keletet minden féle szarral, a vásárlok ahogy csak lehetöségük volt elmentek Bécsbe és cipeltek haza mindent mind a nomádok. Utolag okosnak lenni nem müvészet. Itt már régota tilos az utcán autot mosni, keleten, ez ha jol tudom, még egy hétvégi happening.
-
Természetesen most globalizálnátok, hogy én is ugyanolyan hibás legyek mint az, aki az atombombát ledobta.
-
Az atombomba ledobásának elözményei voltak. Ezt köszönjed meg azoknak akik még ma sem jutottak el odáig, hogy az initiátorokat elitéljék hanem a csatlosaiknak szobrot állitanak a szellemüket örzik, bakancsba, zászlok alatt sorakoznak.
-
Az atombomba fejlesztése "csodafegyver" néven vette a kezdetét, ha Szállasi egy kicsit eredményesebb lett volna és vissza tudta volna tartani az Oroszokat akkor a mi fejünk felett robbant volna a bomba.
-
De maradjunk a jelennél, Europa bezárja a potentiális atombombáit, az atomerömüveket, miközben Magyarország és kurrioz arab ország aki csak ugy fürdik az olajban kezd ilyet épiteni.
-
Ti vagytok az oka a sok űr és földi szemétnek, mely nemsokára ellep a sok hülye egyhasználatos kacat miatt, és ti lesztek az oka a Föld pusztulásának, ne várd hát, hogy odáig legyek emiatt. (Nem is beszélve a gazdasági válságról)
-
Gazdasági váltságok korábban is voltak és sokkal jobban sulytották Europát. Minden váltság vége egy véres háboru volt, éhség és nyomor. Olvass bele a történelembe. Az europai közösség ezt tompitja. Nekem még volt görög-menekült osztálytársaim. Eltudod képzelni milyen lehetett a helyzet ha a kommunista Magyarországra voltak kénytelenek menekülni.
-
Remek, hogy az internet bevan már hozzád vezetve, a "kozmikus szemét" között repkedö szatelitek eljuttatják hozzád a világot. Egy nevetséges dolog a technika vivmányait igénybe venni ugyanakkor a falhoz állitani a létrehozoit.
-
Ami nekem nem tetszik a hozzászolásodban az a középkori mentalitás, a kardcsörgetés, az emberiség közös hibáinak a magadrol valo elháritása.
-
Különösen nekünk magyaroknak egy prikér dolog, a mellünket verni azzal, hogy a sok sok világot megváltoztato találmany mögött hazánkfiai állnak (atomfizika, biologia, mathematik, számitástechnika, hirközlés...) ugyanakkor "kártéritést" követelni töllük érte.
-
A tudomány nemcsak veszélyeket hozott a világra hanem egyáltalán lehetövétte, hogy még élünk és aránylag jol élünk. (A tegnapi focimecset több mind 1 milliard ember nézte élöben)
-
Soha nem volt anyi ember a földön mind ma, soha nem volt az átlagéletkor olyan magas mind ma, soha nem volt az emberiségnek akkora esélye arra, hogy egy globális vagy kozmikus katasztrofát tuléljünk. A dinoszauruszok és a valaha élt élölények 99%-a kihalt az ember segitsége nélkül.
-
Moshatod a kezedet és minden probléma okaként megnevezheted a tudományt de ezzel csak a buták, a tudatlanok oldalára állsz akik szerintem méginkább megvádolhatok lennének. Nem a tudás hanem a tudatlanság ami árt az emberiségnek. A tudomány a hibákbol tanul.
-
Nem akarok visszavágni és megemliteni, hogy az a szemlélet miszerint az élövilág beleértve az embert sakkfiguraként lett a Földre helyezve, amelyik megakadályozta nekünk sokáig az ökologia felismerését.
-
Az EU-ban diktatúra van, ne gyere ilyen gyerekes dolgokkal, hogy láthatom, amit előterjesztenek. Persze, hogy láthatom, de csak ennyivel maradok, esetleg utána nyögöm a következményeit, ami már több ízben is megtörtént, tehát ne dicsőítsd annyira. Én átéltem a sok megszorító intézkedést, mert túlélő vagyok, sajnos rengetegen más utat választottak, és elmentek szellemformában a marslakókkal találkozni, akik valószínűleg túlontúl fejlett technológiájuk miatt perzselték fel bolygójukat.
-
Lehet, hogy a te falucskádban még diktatura van, él még a Drakula vagy a Csaucseszko szelleme, az Europai unioban pluralizmus uralkodik. Ezt bizonyitja, hogy Magyar és Román képviselök vesznek részt a határozatok elöterjesztésénél és a döntések hozatalánál.
-
Még az EU nyilvánvalo ellenzöi is teret kapnak benne argumentativ meggyözni a világott az álltaluk jobbnak tartott megoldásokrol. Még mindig nem mondtad meg mi az alternativa ezzel a demokratiával szemben?
-
Amig nem nevezel konkrét problémát addig csak üres beszéd amit összehordasz. En felhoztam egy csomo eredményt aminek minden bizonnyal te is örülsz csak egyszerüen ugy teszel mindha ezek az elönyök maguktol léteznének.
-
Hogy volt e élet valamikor a Marson azt még nem tudjuk de feleletet egészen biztos csak a tudomány fog rá adni.
-
Jol látod, hogy a Földi élet napjai sem tartanak örökké, ez a dolgok rendje. A Nap sem fog örökkés sütni. Nyugodtan feljegyezheted a kalendáriumodban, ugy 3 milliard év mulva kifog hüllni. Nem miattunk.
-
Ne legyél olyan pesszimista, az emberiség sorsa soha nem volt olyan sokat kecsegtetö mind a napjainkba.
Ezt pedig annak köszönhetjük, hogy sok milliard ember együtt többre képes mind egyedül.

-
Az embert a kollektiv összefogás, az ismeretek halmozása emeli ki az állatvilágbol.
Röviden az Europai Unio az összes hibája ellenére az utlevél a jövöbe.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
A mindenségit , csak nem tudom megállni , hogy belene kottnyeleskedjek az itteni irásokba . Igaz jómesszire is mentünk az akácoktól , a Magyarok fájától mert szerény véleményem szerint az . Hiszen sok disszidáns a Muskátlija mellé még magokat is rakott e fácskáról , vagy hajtást . Fura hogy nagyon is egyoldalu lett e beszélgetés . Megvagyok nagyon de nagyon lepödve mert nem értem , sok hozzászólást nem értettem meg mert nem egészen fedi az igazságott . Most gyorsan elöre is kijelentem igaz nem akartam de muszály , magam kitelepitett vagyis deportált Budapesti család gyermekeként láttam meg e Napvilágot egy kis Szabolcsi faluban . De most az engem és családom illetve sok más hasonlót ért retorziokat elfeldvén , hát kissé emberebb központú volt az az "átkos" Megis mondom miért , mert azért talán ez volt a hiba oka tönkremenésünknek azért csak volt mindenkinek munkája amiböl valahogyan csak eltenngetni tudta magát . Még a kitelepitett Gróf úr is kapott az utcasepröi állasa után egy kis nyögdijat , vagy a volt képviselö úr szociális segélyt élete végéig és nem kellett olyan törvényt hozzni mint megélhetési lopás . Hol volt az EU aki ezt a törvényt elfogadta és jóváhagyta??? Megélhetési lopás , te alja nép hát teremtsél munkát nekik , hogy az a szerencsétlen nelopjom a megélhetéséért !!! Ez a szégyen !!!! De öszintén szólva megamsem szeretnék mint kissebbbség egy olyan faluba lakni . Aztán folytatnám ugy röviden , fellett vettve , hogy nekünk nem volt megszervezett közigazgatásunk , nem hát mert a "demokratikus" választások után ugye az új államvezetöség a maga magasan végzett embereit tette be mindenhová . A középosztály nagyrészét elzárták mert nem csak Recsk volt ám , de ezek elfelejtödnek . Olyan tanult vezéreink voltak mint lásd Biszkú elvtárs , vagy a többi jó pártag . Vagy az Oroszországból visszajöttek akiknek fogalmuk sem volt sem az ipari sem a mezögazdasági munkáról . Ugyszintén a Nyugatnémet lett emlitve , igen ök épithettek a régiekre mert pillanatokon belül egyetlen egy náci nem volt Németországban . Még a mai napigsincsenek ugye . Az egész államaparátus reájuk épült fel Adenauer idejében , az összes volt kommunistát és szocdemeset akik a KZ-ekeben voltak megint kidobták a hivatalokból és sokukat ugyan azok a birók és államügyeszek itéltek megint börtönre emiatt akik Hitlernél ezt tették . Ez mind a "demokrácia" jegyében történt Amerika támogatásával . Ugye nem szabad elfelejteni Hans Globke volt Adenauer titkára aki tulajdonkép Eichmann fönöke volt , meg nála lett eltörölve a Nácibünösök felelöségre vonása . Hogy mi nem jutottunk tovább , tudtommal jóvátéttelt is kellet fizetnünk , amig nyugaton volt egy ugynevezett Marshall terv. Nálunk csak legfeljebb az ötéves terv volt na persze cigaretta ként is . Meg a Vas és acél ország lettünk , mert kellett ugye Sztalinvárosban öntötték a vasutikocsi kerekét 10 cm -es ráhagyással mert ezt igy köll aztán elvittük Biósgyörbe és majd ott méretre lett esztergálva . Aztán mondjuk tudomásom szerint 1940-ig akinek pénze volt az mehetett akárhová is , dolgozni is nyaralni is és gyermekét pont ugy küldhette Oxfordba mint ma . Magam csak ezzon mérgesedem be , már az olyan kijelentésen mint ugye itt most nálunk Németországba mennyit keres egy Lengyel tanárnö . A fene a jó dolgod Ernoe állj már oda mint Németlakos és dolgozz ezért a pénzért !! éljél ugy megbelölle mint ma élsz a keresetedböl . Már ne is haragudjál ilyen volt az átkos szocializmusban is hogy kimentek Magyar hentesek , kömüvesek Nyugatra dolgozni , ne izzélkedjél már ! Aztán nézd már meg mennyit keres egy Magyar , vagy már új EU tagi munkás , hiszen nálunk kérlek még minimálbér sincsen . A Berlini Bundestagot 4,5€ért takaritják az asszonyok és amikor kérdöre lett vonva a "ház elnöke" akkor még neki állt feljebb a franc egyemeg . Nekem nehogy olyan nagyon dicsöségesnek rózsásnak állitsad már be ezt a szervezetett mert még magam is elhiszem . Nézd már meg a volt NDK területét , a falvak , városok kihalnak . Nyugaton a nincsen pénze a városnak a szinházat rendben tartani , az iskolák romlott állapotban vannak nekem nehogy elmeséld mer bukfencett vettek mindjárt . Tehát igaz megvan az elönye az EU-nak , utazhatsz ha munkád és pénzed van , nagyonfontos a határok lebontása a szabadkereskedelemnek , de ezt oda vissza irányban kéne . Nézd meg ha haza mész kocsival az összes Barackos Törökbálint határában mind kiirtva mert kellenek a Multiknak a telkek raktarként . Az ugya a SASAD tsz-é volt . Elötte meg ugye nagyrésze privát amit az állam bácsi elvett , aztán mit kapott visza ? kérpotlási jegyet ami neki semmit nem ért , a saját volt telkére árvereznie kellett bankárokkal , na neeeeee röhej mit kaptál ?? sömmit az nem pénzvolt érted , az olyan volt mint a valamikori béke kölcsön !! Akkor amikor 50-53-ban jegyezni kellett a havi fizetésed felét elvették aztán mikor fizették ki , vag 1970-ben és kaptad a névér´tekét puff neki . Szóval engem senki ne széditsem ezzel a szép leányzóval ezzel az EU - val nem olyan szép ez a mennyasszony mint amilyennek kinálják . Ja azt ugye tudjátok , minket ácsálnak a kissebbségek miatt , de ugye Ti tudjátok otthon hogy sok új EU tagországban mármint a Baltikumban ,ugye ott sok Orosz is van azzok nem kapnak rendes munkát , nincsen állampolgárságuk mármint nem kapják meg és a felsöbb oktatásból is kivannak zárva , na kérem alásan ez is EU .
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon vicces a videó, amit betettél, kösz a fordítást, minden sorára volna válaszom, csak értelmét nem látom a feleselgetésnek, nem az én stílusom és úgysem fognád fel, annyira elkábított a fősodrású média. Olyan érzésem van, amikor olvaslak, mintha a napi sajtót tartanám a kezemben. Hiányos történelmi és politikai ismereteid miatt egyáltalán nem okoz szellemi kielégülést veled vitázni, csak fáj nekem, hogy egy ember, mint te, aki állítólag itt születtél Magyarországon, hogy lehetsz ennyire ellenséges velünk. Csupán ezért szólaltam meg ebben a témában.



Még szép. hogy nem mondjuk, hogy mindenki ellenünk van. Szép csendben lapítunk, mert van olyan nép, akinek joga van a folyamatos panaszra és tiltakozásra, van olyan, akinek nincs joga. Amit szabad Jupiternek....

„Magyarországot illetőn, érzéseim nem voltak tárgyilagosak. Bevallom, hogy undort éreztem és érzek ma is, ama turáni néptörzs iránt, Csakúgy mint rokonaik a törökök, nagyon sok mindent elpusztítottak, ugyanakkor nem alkottak semmit. Budapest csalárd város, minden ősi jelleg nélkül. Elérkezett a felszabadítás és a megtorlás órája.”

Ezt nem akárki mondta, mint ez az angol úriember itt lent, aki diplomataként 1919-ben részt vett a párizsi békekonferencián: Sir Harold Nicolson.
De mit várjunk egy külfölditől, ha a "Magyar Tudományos" Akadémia (nem ok nélkül tettem idézőjelbe...) volt elnökének Glatz Ferencnek az 1996-ban megjelent könyvében aminek a címe "A magyarok krónikája"-ban a lenti sorok olvashatók?
glatz%20ferenc.jpg
“A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”

A Duna tv-ben 2007-ben az augusztus 20-i ünnepi műsorban ezt tudta mondani rólunk: "... primitív hordák, akiknél a gyermek és nőgyilkosság régi tradíció, görbe lábú gyilkosok, nyelvük nem lévén a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el..."

A felsorolást történelmi időkből és a mai politikából végtelenségig sorolhatnám, de nem teszem. Felesleges. Az ember azt várná, hogy legalább mi mondhassuk el saját magunkról, hogy mindez hazugság, nem igaz. De nem, mert az snassz, nem illik, legyünk szerények, hallgassunk mélyen. A világ (így aztán Ernő barátunk is...:)) csak azt tudja rólunk amit az ellenségeink terjesztenek.

Szép csendben lapítunk, mert van olyan nép, akinek joga van a folyamatos panaszra és tiltakozásra, van olyan, akinek nincs joga. Amit szabad Jupiternek....
-
Kedves Kyra_
-
Sir Harold Nicolson irt egy jelentést az 1919-es Párizsi békekonferenciárol 1930-ban „Peacemaking" cimszo alatt. Hogy lett volna valami befolyása a konferenciára azt még nem hallottam.
-
Az is ismeretlen a számomra milyen összefüggésböl ragadtad ki a mondatot? Valoban Budapest nem egy ösi város, talán 200 észtendös. A Magyar Parlament tudatossan másfél méterrer nagyobb mind a Londoni Westminster, bosszantásbol. :)
-
Houses-of-parliament-west-009.jpg

-
Nem tudom mit akarsz alátámasztani az idézettel, végülis a nem szégyen ha valaki beismeri, hogy "az érzései kezdetben elfogultak voltak." egy országgal szemben. Minden változás kezdete egy felismerés.
-
Magyarország volt a második szocialista ország Kun Béla idelyén és az elsö fasiszta Horthy bevonulásával. Az angol politikusnak rengeteg oka lehetett egy elkeseredett kijelentéshez.
-
A honfoglalást koborlások elözték meg. Erdekes, hogy Lehel kürtje, Botond mind kötelezö tananyag Magyarországon és arra szolgál, hogy a "nemzeti öntudatunkat ápolja." Itt Németországban nem tartják viccesnek, hogy egy rablo, a biráit fejbeverte egy kürttel akik teljesitették neki az utolso kivánságát.
-
Régi imakönyvekben még benne van, hogy: "Ments meg uram a magyarok nyilaitol" A hátrafoldulva valo lovaglás, nyilazás idegen területeken a legtöbb magyart még ma is büszkeséggel tälti el. A fennt emlitett Lech-mezeje egy tény.
-
A Kölni Szent Urzula és a kiséretében levö 11.000 szüzlány legyilkolása nem az ösmagyarok számlájára irando. Ezt beszéljétek meg a Vatikánnal majd he jön a Pápa. Az egyetlen lábszárcsontot ami ebböl az állitolagos mészérlásbol visszamaradt mind a mai napig körbeviszik a templom körül minden oktoberben.
-
Ursula5.jpg

-
Elhiszem neked, hogy vannak akik mérgükben rosszat mondanak azokrol, akik a nevünkben cselekedtek, még azt sem zárom ki, hogy van aki nem szereti a magyarokat. Ettöl nem fog összedölni a világ.
-
Bennünket nem azután fognak megitélni, hogy mit tettek az öseink evezredekkel ezelött hanem azutá, hogy mi hogyan reagálunk.
-
Erdekes, hogy most nem rukkoltál elö azzal, hogy "mi közöm hozzá régen történt". Ezt szoktad mondani ha egy honfitársunk arra emlékszik, hogy a családfája ugy 70 év félig kilett vágva. Ezek a pontok amin bennünket a világ mér és joggal. Hogyan reagálunk? Valoban együtt tudunk érezni vagy sem?
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Ernoe ,
most nem valami jó példát hozztál fel a Görögökkel , mert ugye még a mai napig is megvan Pest megyében a Beloianis nevü falucska ahol még elég sokkan élnek ott Görögök , ök nem a rossz gazdasági helyzett miatt jöttek el ez hazugság . Ugye akkor az Angol-Amerikai segitséggel létrehozott junta üldözte el az embereket , családokak irtottak ki , pont ugy mint Csillében , Argentinában a saját gazdasági érdekükben . Aztán ugye Lengyelország , meg az NDK és más akkori szocialista országok fogadták be a menekülteket . Tehát ez olyan félig meddigi dolog , nem minden egésze oly szép mondom , mint az atomerömüvekkel is ugye nem zárjákbe mindet és most ugynézki hogy mégis csak tovább üzemelhetnek usw.usw. a környezet szenyezéssel meg van ám egy kis problémám , na miért dolgoztattak a szoc.országokban akkor , mert reánk ezzek az elöirások nem vonatkoztak . Most pont ezért gyártattnak Kinában , Bangladesben etc. mert nem kell invesztálniuk a multiknak . Nemtudom mivel gondolom Te mindjárt Nyugatra kerültél akkor emlékezned kellene a vizerömüre amelyett mi Bös-Nagymarosként ismerünk . Ha jól emlékszem ez Bécsalatt tehát még "nyugaton" lett volna megépitve , csak hát tiltakoztak ellene akkor valamikor a 70-es években az Ostrákok igy jó pénzért biztosan , mi kezdtük meg a Csehekkel egyetemben . Aztán ugyan az az úr aki a állam titkára volt valamikor , egy Havasi nevezetü az Ö kezdeményezésére ugrottunk ki a dologból késöbb és milliárdos büntetést kell ezért fizetnünk .
Aztán maradjunk csak az általad annyira dicsért EU-nál , tudod mi finanszirozunk falvakat Afrikában , épitünk iskolákat , tehenészetet , sajtgyárakat , csirke farmot hogy önellátok legyenek az emberek , hogy az éhséget csökkenteni tudjuk , hogy legyen a szülöknek pénzük ha valamit termelnek . Mit tesz a Te szerettte EU-d leviszi a Baromfi nyesedéket a vágóhidakról , még támogatást is kapnak Brüsszelböl és tönkre teszik a kistermelöket mert olcsobban adják el mint amit a kisparaszt megtermel , aztán még olyan hogy hütöház olyan nem is létezik . Vagy leviszik a tejport fillérekért, azért lett kitalálva a könnyebb szállitás miatt . Ne csináld mondom , ez kérlek egy Gazdasági háború , elövan irva a kisországoknak hogy miket kell csinálniuk , vammanteség , az árú szabadfolyása befelé , de forditva nem . Legfeljebb a Kongói gyémántok , de erröl a Belgák királya meg a parlament többet tudna mesélni nem ??
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
Én a Hatvani-Selypi gyárról (Mátra Cukor) tudok valamennyit. A szüleim ott dolgoztak. Először megvették a franciák, aztán tőlük a németek. Aztán bezárták, mert inkább a német cukorgyárakban termeltek.... Érdekes, ott nyereséges...A cukorrépa macerás növény, ráadásul ősszel a nagy sárban nehéz is felszedni. Nem könnyű összehangolni a betakarítást a szállítással. Amíg egy répa keresztülmegy a gyáron, az két nap...nem lehet csak úgy leállítani.Ha nincs gyár, akkor senki nem fog répát ültetni.
"Először megvették a franciák,.... "----- Fogalmazzuk csak át, úgy ahogyan történt: ELADTUK A FRANCIÁKNAK!!!! Mint annyi sok mindent. :-(
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A mindenségit , csak nem tudom megállni , hogy belene kottnyeleskedjek az itteni irásokba . Igaz jómesszire is mentünk az akácoktól , a Magyarok fájától mert szerény véleményem szerint az . Hiszen sok disszidáns a Muskátlija mellé még magokat is rakott e fácskáról , vagy hajtást . Fura hogy nagyon is egyoldalu lett e beszélgetés . Megvagyok nagyon de nagyon lepödve mert nem értem , sok hozzászólást nem értettem meg mert nem egészen fedi az igazságott . Most gyorsan elöre is kijelentem igaz nem akartam de muszály , magam kitelepitett vagyis deportált Budapesti család gyermekeként láttam meg e Napvilágot egy kis Szabolcsi faluban . De most az engem és családom illetve sok más hasonlót ért retorziokat elfeldvén , hát kissé emberebb központú volt az az "átkos" Megis mondom miért , mert azért talán ez volt a hiba oka tönkremenésünknek azért csak volt mindenkinek munkája amiböl valahogyan csak eltenngetni tudta magát . Még a kitelepitett Gróf úr is kapott az utcasepröi állasa után egy kis nyögdijat , vagy a volt képviselö úr szociális segélyt élete végéig és nem kellett olyan törvényt hozzni mint megélhetési lopás . Hol volt az EU aki ezt a törvényt elfogadta és jóváhagyta??? Megélhetési lopás , te alja nép hát teremtsél munkát nekik , hogy az a szerencsétlen nelopjom a megélhetéséért !!! Ez a szégyen !!!! De öszintén szólva megamsem szeretnék mint kissebbbség egy olyan faluba lakni . Aztán folytatnám ugy röviden , fellett vettve , hogy nekünk nem volt megszervezett közigazgatásunk , nem hát mert a "demokratikus" választások után ugye az új államvezetöség a maga magasan végzett embereit tette be mindenhová . A középosztály nagyrészét elzárták mert nem csak Recsk volt ám , de ezek elfelejtödnek . Olyan tanult vezéreink voltak mint lásd Biszkú elvtárs , vagy a többi jó pártag . Vagy az Oroszországból visszajöttek akiknek fogalmuk sem volt sem az ipari sem a mezögazdasági munkáról . Ugyszintén a Nyugatnémet lett emlitve , igen ök épithettek a régiekre mert pillanatokon belül egyetlen egy náci nem volt Németországban . Még a mai napigsincsenek ugye . Az egész államaparátus reájuk épült fel Adenauer idejében , az összes volt kommunistát és szocdemeset akik a KZ-ekeben voltak megint kidobták a hivatalokból és sokukat ugyan azok a birók és államügyeszek itéltek megint börtönre emiatt akik Hitlernél ezt tették . Ez mind a "demokrácia" jegyében történt Amerika támogatásával . Ugye nem szabad elfelejteni Hans Globke volt Adenauer titkára aki tulajdonkép Eichmann fönöke volt , meg nála lett eltörölve a Nácibünösök felelöségre vonása . Hogy mi nem jutottunk tovább , tudtommal jóvátéttelt is kellet fizetnünk , amig nyugaton volt egy ugynevezett Marshall terv. Nálunk csak legfeljebb az ötéves terv volt na persze cigaretta ként is . Meg a Vas és acél ország lettünk , mert kellett ugye Sztalinvárosban öntötték a vasutikocsi kerekét 10 cm -es ráhagyással mert ezt igy köll aztán elvittük Biósgyörbe és majd ott méretre lett esztergálva . Aztán mondjuk tudomásom szerint 1940-ig akinek pénze volt az mehetett akárhová is , dolgozni is nyaralni is és gyermekét pont ugy küldhette Oxfordba mint ma . Magam csak ezzon mérgesedem be , már az olyan kijelentésen mint ugye itt most nálunk Németországba mennyit keres egy Lengyel tanárnö . A fene a jó dolgod Ernoe állj már oda mint Németlakos és dolgozz ezért a pénzért !! éljél ugy megbelölle mint ma élsz a keresetedböl . Már ne is haragudjál ilyen volt az átkos szocializmusban is hogy kimentek Magyar hentesek , kömüvesek Nyugatra dolgozni , ne izzélkedjél már ! Aztán nézd már meg mennyit keres egy Magyar , vagy már új EU tagi munkás , hiszen nálunk kérlek még minimálbér sincsen . A Berlini Bundestagot 4,5€ért takaritják az asszonyok és amikor kérdöre lett vonva a "ház elnöke" akkor még neki állt feljebb a franc egyemeg . Nekem nehogy olyan nagyon dicsöségesnek rózsásnak állitsad már be ezt a szervezetett mert még magam is elhiszem . Nézd már meg a volt NDK területét , a falvak , városok kihalnak . Nyugaton a nincsen pénze a városnak a szinházat rendben tartani , az iskolák romlott állapotban vannak nekem nehogy elmeséld mer bukfencett vettek mindjárt . Tehát igaz megvan az elönye az EU-nak , utazhatsz ha munkád és pénzed van , nagyonfontos a határok lebontása a szabadkereskedelemnek , de ezt oda vissza irányban kéne . Nézd meg ha haza mész kocsival az összes Barackos Törökbálint határában mind kiirtva mert kellenek a Multiknak a telkek raktarként . Az ugya a SASAD tsz-é volt . Elötte meg ugye nagyrésze privát amit az állam bácsi elvett , aztán mit kapott visza ? kérpotlási jegyet ami neki semmit nem ért , a saját volt telkére árvereznie kellett bankárokkal , na neeeeee röhej mit kaptál ?? sömmit az nem pénzvolt érted , az olyan volt mint a valamikori béke kölcsön !! Akkor amikor 50-53-ban jegyezni kellett a havi fizetésed felét elvették aztán mikor fizették ki , vag 1970-ben és kaptad a névér´tekét puff neki . Szóval engem senki ne széditsem ezzel a szép leányzóval ezzel az EU - val nem olyan szép ez a mennyasszony mint amilyennek kinálják . Ja azt ugye tudjátok , minket ácsálnak a kissebbségek miatt , de ugye Ti tudjátok otthon hogy sok új EU tagországban mármint a Baltikumban ,ugye ott sok Orosz is van azzok nem kapnak rendes munkát , nincsen állampolgárságuk mármint nem kapják meg és a felsöbb oktatásból is kivannak zárva , na kérem alásan ez is EU .

Kedves Gyula
-
Örülök, hogy hozzászoltál. A beszélgetések azért voltak egyoldaluak mert rajtad kivül idáig senki nem hozott fel konkrét dolgot az EU-val járo negativ hatásokra. Az akácfakivágással valo fenyegetés és a többi az csak hevccelés, a natiok összeugratása.
-
Nem tudom, hogy mi az a "megélhetési lopás". Egy ösrégi szokás, hogy eltulajdonitás bizonyos értéken alul és körülmények között nem büncselekmény, (nem leszel megfosztva a választási jogaidtol) hanem csak törvénysértés. Ezt imerjük rosszhelyen valo parkolasnál is.
-
Aztán mondjuk tudomásom szerint 1940-ig akinek pénze volt az mehetett akárhová is , dolgozni is nyaralni is és gyermekét pont ugy küldhette Oxfordba mint ma.
-
Primán feldolgoztad a multat, egyetértek veled. Itt azonban közbe kell szoljak, mert 40-ben már sokan kénytelenek voltak elhagyni europát.
-
Továbbá átugrasz sok jelentös különbbséget. Ma nem kell megkérdezned senkit, hogy elmehetsz egy másik országba vagy sem, hogy ottmaradhasz vagy nem? Ehez még hozzá tennék egy csomot mert rengeteg különbbség van az akkori és a mostani utazási lehetöség között.
-
Ragyogoan elmondtad, hogy a nacik nem tüntek el Németországbol hanem sokáig ott voltak fontos pozitiokba, öket nem egy külsö hatalom távolitotta el mind az NDK-ban vagy nállunk az Oroszok, hanem a saját gyerekeik. Itt végbement a sötét kornak a feldolgozása mig a keleti területeken nem.
-
Te félreértettél engem amikor a spárgaszedöknek járo családi potléklor beszéltem. Nem ezt mondtam, hogy hü de jo, hogy menyi pénzt kapnak, csak arra utaltam, hogy az EU nélkül nem tudták volna kiharcolni maguknak azt ami jár nekik. Ugyan ez áll a többi vendégmunkásra.
-
A diskrepantia az, hogy németországban nem találsz senkit aki nyilvánosan az eu-polgárok egyenjoguságát kétségbe vonná. Ha itt autobahn-dijrol van szo akkot természetes, hogy nemcsak a külföldieknek kell fizetniük, hogy az alapbér mindenkinek szol és nemcsak az itt születetteknek. Magyarországon még mindenki nationálisan gondolkodik.
-
Nekem nehogy olyan nagyon dicsöségesnek rózsásnak állitsad már be ezt a szervezetett mert még magam is elhiszem . Nézd már meg a volt NDK területét , a falvak , városok kihalnak . Nyugaton a nincsen pénze a városnak a szinházat rendben tartani , az iskolák romlott állapotban vannak nekem nehogy elmeséld mer bukfencett vettek mindjárt . Tehát igaz megvan az elönye az EU-nak , utazhatsz ha munkád és pénzed van , nagyonfontos a határok lebontása a szabadkereskedelemnek , de ezt oda vissza irányban kéne . Nézd meg ha haza mész kocsival az összes Barackos Törökbálint határában mind kiirtva mert kellenek a Multiknak a telkek raktarként .
-
Örülök, hogy lassan tárgyilagossá válik a beszélgetés. Nekem sem passzol, hogy egyoldalu-sággal vádol engem néhány ember. Hidd el, hogy én itt is az oppositiot képviselem, van kellö szocialis érzésem a hibák meglátására.
-
A vita az elözö hozzászolokkal nehéz volt. Ez olyan mind amikor a Lyoni takácsok a szövögépet okolták a rossz helyzetük miatt.
-
Nemrég még 13-14 ezer ember halt meg évente a Német autobahnokon, 500.000 sérülés volt. Senkinek nem jutott komolyan az eszébe, hogy bekell szüntetni a gépjármüveket. Addig dolgoztak az autok és utak biztonságán amig ezek a számok jelentösen visszamentek.
-
Igy vagyunk az EU-val is. Aki károg, hogy megkell szüntetni a szervezetet az nem tudja mit beszél. Megkell javitani. Ehez megvan minden feltétel.
-
Megértem, hogy a langyos szocializmus után a hidegviz egy rossz elöfeltétel az optimizmushoz de megkell probálni.
Nationalista szolamok nem vissznek elöre bennünket.
-
Nem akarok belemélyedni csak, hogy érzékeltessem milyen mélyenhato reformgondolatok lappanganak az itteni emberekben (a félreértés elkerülése érdekében nem pártprogramrol beszélek)
-
A kommunizmus nagy célja az volt, hogy "mindenki a képessége szerin dolgozik, és a szükséglete szerint részesül a javakbol" Nos ehez hasonlo gondolatok, nem kommunista, nem szélsöséges pártok fejében is megfordul manapság, mert ha az állam nem képes olyan strukturákat (hangsulyozom az államnak nem munkahelyet kell biztositani hanem peremfeltételt) létrehozni, hogy munkabérböl mindenki megéljen akkor nem szégyenitheti meg a polgárokat ugy, hogy alamizsnábol, jotékonyságbol tengödjenek.
-
Ezzel csak azt akarom hangsulyozni, hogy minden ember megvan hivva a jövö épitéshez és ehez a tetö az EU. Rajtunk mullik, hogy mit csinálunk belölle. Nyafogás az magában nem segit.
-
Ha tévednék akkor magyarázza el nekem valaki hogyan gondoljátok a jövöt nationális guboba bujva? Hogyan akartok olyan problémákat mind környezetvédelem, vagy akár olyan bagatelt mint energiaellátás, internet, GPS, handy.... nemzeti egyedüllovagolással megoldani.
-
Hogy mit jelent EU-polgárnak lenni csak akkor tudjátok meg ha nem lesztek azok. Ha ugy kell a Földközi tengeren ideevezni.
-
0,,2021021_4,00.jpg
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernoe ,
most nem valami jó példát hozztál fel a Görögökkel , mert ugye még a mai napig is megvan Pest megyében a Beloianis nevü falucska ahol még elég sokkan élnek ott Görögök , ök nem a rossz gazdasági helyzett miatt jöttek el ez hazugság . Ugye akkor az Angol-Amerikai segitséggel létrehozott junta üldözte el az embereket , családokak irtottak ki , pont ugy mint Csillében , Argentinában a saját gazdasági érdekükben . Aztán ugye Lengyelország , meg az NDK és más akkori szocialista országok fogadták be a menekülteket . Tehát ez olyan félig meddigi dolog , nem minden egésze oly szép mondom , mint az atomerömüvekkel is ugye nem zárjákbe mindet és most ugynézki hogy mégis csak tovább üzemelhetnek usw.usw. a környezet szenyezéssel meg van ám egy kis problémám , na miért dolgoztattak a szoc.országokban akkor , mert reánk ezzek az elöirások nem vonatkoztak . Most pont ezért gyártattnak Kinában , Bangladesben etc. mert nem kell invesztálniuk a multiknak . Nemtudom mivel gondolom Te mindjárt Nyugatra kerültél akkor emlékezned kellene a vizerömüre amelyett mi Bös-Nagymarosként ismerünk . Ha jól emlékszem ez Bécsalatt tehát még "nyugaton" lett volna megépitve , csak hát tiltakoztak ellene akkor valamikor a 70-es években az Ostrákok igy jó pénzért biztosan , mi kezdtük meg a Csehekkel egyetemben . Aztán ugyan az az úr aki a állam titkára volt valamikor , egy Havasi nevezetü az Ö kezdeményezésére ugrottunk ki a dologból késöbb és milliárdos büntetést kell ezért fizetnünk .
Aztán maradjunk csak az általad annyira dicsért EU-nál , tudod mi finanszirozunk falvakat Afrikában , épitünk iskolákat , tehenészetet , sajtgyárakat , csirke farmot hogy önellátok legyenek az emberek , hogy az éhséget csökkenteni tudjuk , hogy legyen a szülöknek pénzük ha valamit termelnek . Mit tesz a Te szerettte EU-d leviszi a Baromfi nyesedéket a vágóhidakról , még támogatást is kapnak Brüsszelböl és tönkre teszik a kistermelöket mert olcsobban adják el mint amit a kisparaszt megtermel , aztán még olyan hogy hütöház olyan nem is létezik . Vagy leviszik a tejport fillérekért, azért lett kitalálva a könnyebb szállitás miatt . Ne csináld mondom , ez kérlek egy Gazdasági háború , elövan irva a kisországoknak hogy miket kell csinálniuk , vammanteség , az árú szabadfolyása befelé , de forditva nem . Legfeljebb a Kongói gyémántok , de erröl a Belgák királya meg a parlament többet tudna mesélni nem ??
Kedves Gyula
-
Amit felsoroltál azok valos problémák. Nem tudom hol élsz de valahogy az az érzésem, hogy nézed a nyugati televiziot. Ilyen beszélgetés még nem volt alkalmam folytatni permanens Mo.-on élö emberrel. Örülök neki. :)
-
Te tudhatod ezek szerint, hogy itt az emberek többsége (legalábbis ami a mediákat és az intelligens embereket illeti) egy ösztinte nyilt politikát szeretne. Szeretné hogy a körülöttünk levö országokban is elégedettek legyenek az emberek, végülis a németek szivesen utaznak, szeretnék magukat mindenüt jol erezni. Szerintem semelyik europai országban nem él anyi bevándorlo mind itt és ebböl profitálunk.
-
Aki azt gondolja, hogy egy nationális állam többre vinné az téved.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves Kyra_
-
Sir Harold Nicolson irt egy jelentést az 1919-es Párizsi békekonferenciárol 1930-ban „Peacemaking" cimszo alatt. Hogy lett volna valami befolyása a konferenciára azt még nem hallottam.
-
Az is ismeretlen a számomra milyen összefüggésböl ragadtad ki a mondatot? Valoban Budapest nem egy ösi város, talán 200 észtendös. A Magyar Parlament tudatossan másfél méterrer nagyobb mind a Londoni Westminster, bosszantásbol. :)
-
Houses-of-parliament-west-009.jpg

-
Nem tudom mit akarsz alátámasztani az idézettel, végülis a nem szégyen ha valaki beismeri, hogy "az érzései kezdetben elfogultak voltak." egy országgal szemben. Minden változás kezdete egy felismerés.
-
Magyarország volt a második szocialista ország Kun Béla idelyén és az elsö fasiszta Horthy bevonulásával. Az angol politikusnak rengeteg oka lehetett egy elkeseredett kijelentéshez.
-
A honfoglalást koborlások elözték meg. Erdekes, hogy Lehel kürtje, Botond mind kötelezö tananyag Magyarországon és arra szolgál, hogy a "nemzeti öntudatunkat ápolja." Itt Németországban nem tartják viccesnek, hogy egy rablo, a biráit fejbeverte egy kürttel akik teljesitették neki az utolso kivánságát.
-
Régi imakönyvekben még benne van, hogy: "Ments meg uram a magyarok nyilaitol" A hátrafoldulva valo lovaglás, nyilazás idegen területeken a legtöbb magyart még ma is büszkeséggel tälti el. A fennt emlitett Lech-mezeje egy tény.
-
A Kölni Szent Urzula és a kiséretében levö 11.000 szüzlány legyilkolása nem az ösmagyarok számlájára irando. Ezt beszéljétek meg a Vatikánnal majd he jön a Pápa. Az egyetlen lábszárcsontot ami ebböl az állitolagos mészérlásbol visszamaradt mind a mai napig körbeviszik a templom körül minden oktoberben.
-
Ursula5.jpg

-
Elhiszem neked, hogy vannak akik mérgükben rosszat mondanak azokrol, akik a nevünkben cselekedtek, még azt sem zárom ki, hogy van aki nem szereti a magyarokat. Ettöl nem fog összedölni a világ.
-
Bennünket nem azután fognak megitélni, hogy mit tettek az öseink evezredekkel ezelött hanem azutá, hogy mi hogyan reagálunk.
-
Erdekes, hogy most nem rukkoltál elö azzal, hogy "mi közöm hozzá régen történt". Ezt szoktad mondani ha egy honfitársunk arra emlékszik, hogy a családfája ugy 70 év félig kilett vágva. Ezek a pontok amin bennünket a világ mér és joggal. Hogyan reagálunk? Valoban együtt tudunk érezni vagy sem?

Szerintem Kölnben összesen nem volt akkoriban 11000 ember, nemhogy 11000 szűz....
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Ernoe,
magam kérlek ugy ca. 37 éve élek Németországban , ebböl ugy 13 évet önszántamból az NDK-ban , majd önakaratomon kivül máról holnapra a Német szövetségi köztársaságban . Igy van elég lehetöségem mind "három" országról pici véleményt formálni , igazad van hogy öszinte , nyilt politák szertnének az emberek , De kérdem én kit érdekel az amit az emberek szertnének ?? Érdekli a veztö elitett egy kiskutya gummit tudod . Nem tudom emlékszel e a Junker úrral folytatott ripotra mikor kijelentette , hogy igen is hazudni kell a Népnek , vagy nem mondjuk meg az igazat és kivárjuk milesz belölle . Pont ugy mint most Ukrajnában , május 11-e óta meghallt a Német mádia , alig alig hallasz valamit . Sem az Ogyeszai mészárlásról , sem a felvonulók közzé való géppisztoly sorozatról semmit az ég világon . Na látod ez a hiba , nem kell egyiket sem szeretni , sem az amit sem a ruszkit van elég vaj a fejükön . Nem tudom emlékszel e 56-ra amikor üvöltötte a Szabad Európa rádió , hoyg testvérek tartsatok ki itt állunk a határnál jövünk segiteni . Ez pont olyan volt mint Kun Béla meg a többiek akik a vörös katonákat oda dobták prédának addig amig irhájukat menthették . Igaz ma nem lövöldözünk egymásra , hiszen "kulturáltak " vagyunk , ma zsarolunk . Na nem nyilvánosan áh dehogy , hoyg képzelsz ilyent . Hogyan is voltak a Görög választások a jómultkoriban ? Na nem erre az utolsóra gondoltam hanem az elözö . Nem újra kelett mert nem passzolt Brüsselnek a Miniszter elnök , igaz másképen lett mondva , de beszélj már görögökkel . Van elég itt is . Meg ugye az Ir tigris , hogy bene rossáljak pont akkor voltam ott szabadságon , az lehet hogy Dublinban és nagyobb városokban piszok jólmegy a Bankároknak , Politikusoknak Ingatlan közvetittöknek . De életemben annyi eladó házat nem láttam , pedig magam is azzal foglalkoztam egy idöben mint aott kint három hét alatt . Szóval ez nem oly egyszerü ahogyan nekünk elakarják adni , Tudod amit még furcsának tartom az egészben , rendicsek mentsük meg a bankokat , de kérlek ezzek nem finansziroznak senkit üllnek a pénzen és hazárdiroznak csak . Hogy a fenében lehet az hogy az EZB-töl 0,25% ért vesz fel mondjuk egy Német bank pézt és kiadja Görögországnak 17%-os kamatért ?! Miért nemvehet Görögország direktbe fel ugyszintén 0,25%-os kamatért , na akkor ezt meséld már el .Itt van szerintem a kutya elásva , hát nem is tudom , az igaz hogy szeret a Német utazni , igaz ma már jobban látottak mint voltak mert az Oroszok lekörözzték öket igy az Angolokkal ök vezetnek a "szeretett vendégek" listáján . Igen annyira szeretnek , hogy nyakig verik kölcsönbe magukat , csak hoyg elmenjenek oda ahol a szomszéd még nem volt ;);) Tudnék mesélni elegett erröl mert a barátom egy kis banknak az igazgatója . Sajnos lassan a Politikával nagyon is elrontjuk a renoménkat ami volt az utobbi 70 éveben . Mert se a Belgák, sem pediglen a Franciák elkezdtek bennünket nagyon fura szemmel nézni . Most nem is Görögországot vagy a Spanyolokat akarom felhozzni hiszen ott talán ezelött 70 éve utáltak ennyire Németeket . Mondom ez az EU egy két élü kard . Meg Te azt mondod nincsen kényszerités , hogy ne kacagjak . Tudod az utcán még ma is bárhová mész , jársz , kellsz mindig is az erösebb kutya ossza el a szaporodást elösegitö sejtjeit . Gyorsan két példa ; Valaki felhozzta Srebrenicat , magam akkor ájjal-nappal néztem a TV-t , akkor a város Francia fenhatóság alatt mármint védelem alatt volt igaz ?! Egy Rose vagy hogyhivták a parancsnokukat , amig ök ott voltak nem mehettek be a szerbek a városba mert nem engedték , erre fel lelettek a Franciák válltva tetü mert a szememben nem másak Hollandokra és amig a parancsnokok pálinkáztak a szerbekkel addig lemészárólták a Moszlém lakosságot . Te tudod azért nálunk talán még megvan a Bosnyák tér Budapesten . Aztán Deen Haagban elutasitották az özvegyek által beadott kérelmet , na akkor miröl beszélünk . Na meg még annyit a nem zsaroláshoz , miért is lett Karacsitcs meg a társak 10 év múltán kiadva a biróságnak ? Mert ugye az lett mondva , ha nem adják ki akkor jönnek a megszoritások és nem lesz Szerbia tagja az EU-nak , akkor sugjad már meg ez mi ?? Folytatnám , de kérlek ez az Élet és Tudomány oldal , nem az hogy miért szeressük az EU-t . Utoljára még also záró szónak ,Nem tudom jártál e már ott fent Meclenburgban ? Tudod ott nagyon , de nagyon sok falunál az egyesülés csak ugy elrepült , pont ugy mint a sok sok szerencselovag . A falvak kihaló félben , csak az öregek és esetleg a pár ma már alkoholista középkorú férfiak akik jó 20 éve tengödnek a szociális segélyen mert a beigért virágzó földekröl csak a repce virágzik amig a szemellát . a régi Tsz-t állami gazdaságott szétverték az "új földesúrak" paraszt már nem kell mert vett a Bank új 500 lóerös traktort . Na elhuzzom a csikót megyek inkább fözzögetni :)
 

Istefan

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon vicces a videó, amit betettél, kösz a fordítást, minden sorára volna válaszom, csak értelmét nem látom a feleselgetésnek, nem az én stílusom és úgysem fognád fel, annyira elkábított a fősodrású média. Olyan érzésem van, amikor olvaslak, mintha a napi sajtót tartanám a kezemben. Hiányos történelmi és politikai ismereteid miatt egyáltalán nem okoz szellemi kielégülést veled vitázni, csak fáj nekem, hogy egy ember, mint te, aki állítólag itt születtél Magyarországon, hogy lehetsz ennyire ellenséges velünk. Csupán ezért szólaltam meg ebben a témában.



Még szép. hogy nem mondjuk, hogy mindenki ellenünk van. Szép csendben lapítunk, mert van olyan nép, akinek joga van a folyamatos panaszra és tiltakozásra, van olyan, akinek nincs joga. Amit szabad Jupiternek....

„Magyarországot illetőn, érzéseim nem voltak tárgyilagosak. Bevallom, hogy undort éreztem és érzek ma is, ama turáni néptörzs iránt, Csakúgy mint rokonaik a törökök, nagyon sok mindent elpusztítottak, ugyanakkor nem alkottak semmit. Budapest csalárd város, minden ősi jelleg nélkül. Elérkezett a felszabadítás és a megtorlás órája.”

Ezt nem akárki mondta, mint ez az angol úriember itt lent, aki diplomataként 1919-ben részt vett a párizsi békekonferencián: Sir Harold Nicolson.
De mit várjunk egy külfölditől, ha a "Magyar Tudományos" Akadémia (nem ok nélkül tettem idézőjelbe...) volt elnökének Glatz Ferencnek az 1996-ban megjelent könyvében aminek a címe "A magyarok krónikája"-ban a lenti sorok olvashatók?
glatz%20ferenc.jpg
“A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”

A Duna tv-ben 2007-ben az augusztus 20-i ünnepi műsorban ezt tudta mondani rólunk: "... primitív hordák, akiknél a gyermek és nőgyilkosság régi tradíció, görbe lábú gyilkosok, nyelvük nem lévén a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el..."

A felsorolást történelmi időkből és a mai politikából végtelenségig sorolhatnám, de nem teszem. Felesleges. Az ember azt várná, hogy legalább mi mondhassuk el saját magunkról, hogy mindez hazugság, nem igaz. De nem, mert az snassz, nem illik, legyünk szerények, hallgassunk mélyen. A világ (így aztán Ernő barátunk is...:)) csak azt tudja rólunk amit az ellenségeink terjesztenek.

A történelem elferdítésére, átírásara, az időszámítás elcsúsztatására nem a magyaroknak, hanemolyan nemzeteknek volt szükségük, melyeknek nem is volt történelmük, és kellett írjanak maguknak, természetesen ezt nem reklámozza senki, ezért olyan embereknek, akik a napilapokból merítik tudományukat, fogalmuk sincs ilyesmiről. Erről kár velük vitázni.

De arra, hogy a jelen kor történéseit mennyire tévesen látják érdemes felhívni a figyelmüket. Egyesek sajnos minden „hiteles információt” elhisznek, amit a profitra éhes média piacra dob, akarom mondani amiért lefizetik, anélkül, hogy a hátterét megvizsgálná. Így olyan érzése van, hogy informáltabb mint CIA, és ezért nagyképűen ismétli a sok marhaságot, amit én nem hiszek, de akadhatnak olyanok, akik elhiszik. Kell hát az ilyen véleményt véleményezni, hogy az ingadozó hitűeknek legyen választási lehetőségük, és elgondolkodjanak azon, hogy mi is az igazság.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Istefan,
Sajnos nagyon is igaz amit most irtál tudod és amit nem szabad elfelejtenünk , mindig is a gyöztesnek van igaza és Ö irja a történelmet . Nézzünk csak pl. mostani hazám Németország utobbi évtizedének történelmét . Ugye volt egy hábórú melyet hál´Istenek elvesztettek és ellettek darabolva , hogy ezt mindenki akarta arról ma nem szól a fáma , ma csak az Orosz az a bünös . Lassan már annyira leszünk az itteni történelemirásban , hogy Oroszország indittott támadást az Elbától a békés Németország ellen . Az egyesülés után csak ugy nöttek a szabadság harcosok mint nálunk a Partizánok . Aztán gyorsan lett egy ugynevezett Stasi muzeum , emlékmü a határon lelötteknek etc.etc. pp. Tudod én most kissé gondban vagyok , mert ennek ugye jó 25 éve és még mai nap is keresik a besugokat . Na nem ez nekem a gondom , hanem és itt jönn a hanem . Adenauer 1952-ben hozott egy törvényt amely megtiltja a volt nácibünösök Németországbeli üldözését . Hoppá !! Tehát az nem bün , igaz csak pár millió halott volt , na és ??? A másik pont ugy mint a "gyöztes" Nyugat egy szuverén állam volt , hogy voltak Politikai bebörtönzöttek , ez nem vitattható miért most nincsenek ?? Elég ha ma nem ugy rendeled az olvasmányodat mint elövan irva már feket listán vagy és fogalmad sincsen miért . ? Tudod ezért is van Justiciának a szeme bekötve hogy ne is lássa ezt a hazug világot .
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz Istefan,
Sajnos nagyon is igaz amit most irtál tudod és amit nem szabad elfelejtenünk , mindig is a gyöztesnek van igaza és Ö irja a történelmet . Nézzünk csak pl. mostani hazám Németország utobbi évtizedének történelmét . Ugye volt egy hábórú melyet hál´Istenek elvesztettek és ellettek darabolva , hogy ezt mindenki akarta arról ma nem szól a fáma , ma csak az Orosz az a bünös . Lassan már annyira leszünk az itteni történelemirásban , hogy Oroszország indittott támadást az Elbától a békés Németország ellen . Az egyesülés után csak ugy nöttek a szabadság harcosok mint nálunk a Partizánok . Aztán gyorsan lett egy ugynevezett Stasi muzeum , emlékmü a határon lelötteknek etc.etc. pp. Tudod én most kissé gondban vagyok , mert ennek ugye jó 25 éve és még mai nap is keresik a besugokat . Na nem ez nekem a gondom , hanem és itt jönn a hanem . Adenauer 1952-ben hozott egy törvényt amely megtiltja a volt nácibünösök Németországbeli üldözését . Hoppá !! Tehát az nem bün , igaz csak pár millió halott volt , na és ??? A másik pont ugy mint a "gyöztes" Nyugat egy szuverén állam volt , hogy voltak Politikai bebörtönzöttek , ez nem vitattható miért most nincsenek ?? Elég ha ma nem ugy rendeled az olvasmányodat mint elövan irva már feket listán vagy és fogalmad sincsen miért . ? Tudod ezért is van Justiciának a szeme bekötve hogy ne is lássa ezt a hazug világot .
Kedves Kágyula!

Fogalmam sincs, mennyire ismert számodra, de Magyarországon is divatja van ennek az után kutatásnak, amit említettél: színészről, énekesről, stb. derítették ki, az "átkosnak" nevezett időszakban besúgó volt... van, aki mentegetőzik: fenyegették családjával... most, azzal, hogy néhányra ujjal mutogatunk, azzal senkit nem támasztunk fel a sírból, és a megnyomorítottak sem érezhetnek igazán elégtételt; arról nem is beszélve, hogy nagyrészt a háttérbe húzódva vannak sokan... nem kapnak oly nyilvánosságot, mint akiket "hírbe" hoztak..
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz Ernoe,
magam kérlek ugy ca. 37 éve élek Németországban , ebböl ugy 13 évet önszántamból az NDK-ban , majd önakaratomon kivül máról holnapra a Német szövetségi köztársaságban . Igy van elég lehetöségem mind "három" országról pici véleményt formálni , igazad van hogy öszinte , nyilt politák szertnének az emberek , De kérdem én kit érdekel az amit az emberek szertnének ?? Érdekli a veztö elitett egy kiskutya gummit tudod . Nem tudom emlékszel e a Junker úrral folytatott ripotra mikor kijelentette , hogy igen is hazudni kell a Népnek , vagy nem mondjuk meg az igazat és kivárjuk milesz belölle . Pont ugy mint most Ukrajnában , május 11-e óta meghallt a Német mádia , alig alig hallasz valamit . Sem az Ogyeszai mészárlásról , sem a felvonulók közzé való géppisztoly sorozatról semmit az ég világon . Na látod ez a hiba , nem kell egyiket sem szeretni , sem az amit sem a ruszkit van elég vaj a fejükön . Nem tudom emlékszel e 56-ra amikor üvöltötte a Szabad Európa rádió , hoyg testvérek tartsatok ki itt állunk a határnál jövünk segiteni . Ez pont olyan volt mint Kun Béla meg a többiek akik a vörös katonákat oda dobták prédának addig amig irhájukat menthették . Igaz ma nem lövöldözünk egymásra , hiszen "kulturáltak " vagyunk , ma zsarolunk . Na nem nyilvánosan áh dehogy , hoyg képzelsz ilyent . Hogyan is voltak a Görög választások a jómultkoriban ? Na nem erre az utolsóra gondoltam hanem az elözö . Nem újra kelett mert nem passzolt Brüsselnek a Miniszter elnök , igaz másképen lett mondva , de beszélj már görögökkel . Van elég itt is . Meg ugye az Ir tigris , hogy bene rossáljak pont akkor voltam ott szabadságon , az lehet hogy Dublinban és nagyobb városokban piszok jólmegy a Bankároknak , Politikusoknak Ingatlan közvetittöknek . De életemben annyi eladó házat nem láttam , pedig magam is azzal foglalkoztam egy idöben mint aott kint három hét alatt . Szóval ez nem oly egyszerü ahogyan nekünk elakarják adni , Tudod amit még furcsának tartom az egészben , rendicsek mentsük meg a bankokat , de kérlek ezzek nem finansziroznak senkit üllnek a pénzen és hazárdiroznak csak . Hogy a fenében lehet az hogy az EZB-töl 0,25% ért vesz fel mondjuk egy Német bank pézt és kiadja Görögországnak 17%-os kamatért ?! Miért nemvehet Görögország direktbe fel ugyszintén 0,25%-os kamatért , na akkor ezt meséld már el .Itt van szerintem a kutya elásva , hát nem is tudom , az igaz hogy szeret a Német utazni , igaz ma már jobban látottak mint voltak mert az Oroszok lekörözzték öket igy az Angolokkal ök vezetnek a "szeretett vendégek" listáján . Igen annyira szeretnek , hogy nyakig verik kölcsönbe magukat , csak hoyg elmenjenek oda ahol a szomszéd még nem volt ;);) Tudnék mesélni elegett erröl mert a barátom egy kis banknak az igazgatója . Sajnos lassan a Politikával nagyon is elrontjuk a renoménkat ami volt az utobbi 70 éveben . Mert se a Belgák, sem pediglen a Franciák elkezdtek bennünket nagyon fura szemmel nézni . Most nem is Görögországot vagy a Spanyolokat akarom felhozzni hiszen ott talán ezelött 70 éve utáltak ennyire Németeket . Mondom ez az EU egy két élü kard . Meg Te azt mondod nincsen kényszerités , hogy ne kacagjak . Tudod az utcán még ma is bárhová mész , jársz , kellsz mindig is az erösebb kutya ossza el a szaporodást elösegitö sejtjeit . Gyorsan két példa ; Valaki felhozzta Srebrenicat , magam akkor ájjal-nappal néztem a TV-t , akkor a város Francia fenhatóság alatt mármint védelem alatt volt igaz ?! Egy Rose vagy hogyhivták a parancsnokukat , amig ök ott voltak nem mehettek be a szerbek a városba mert nem engedték , erre fel lelettek a Franciák válltva tetü mert a szememben nem másak Hollandokra és amig a parancsnokok pálinkáztak a szerbekkel addig lemészárólták a Moszlém lakosságot . Te tudod azért nálunk talán még megvan a Bosnyák tér Budapesten . Aztán Deen Haagban elutasitották az özvegyek által beadott kérelmet , na akkor miröl beszélünk . Na meg még annyit a nem zsaroláshoz , miért is lett Karacsitcs meg a társak 10 év múltán kiadva a biróságnak ? Mert ugye az lett mondva , ha nem adják ki akkor jönnek a megszoritások és nem lesz Szerbia tagja az EU-nak , akkor sugjad már meg ez mi ?? Folytatnám , de kérlek ez az Élet és Tudomány oldal , nem az hogy miért szeressük az EU-t . Utoljára még also záró szónak ,Nem tudom jártál e már ott fent Meclenburgban ? Tudod ott nagyon , de nagyon sok falunál az egyesülés csak ugy elrepült , pont ugy mint a sok sok szerencselovag . A falvak kihaló félben , csak az öregek és esetleg a pár ma már alkoholista középkorú férfiak akik jó 20 éve tengödnek a szociális segélyen mert a beigért virágzó földekröl csak a repce virágzik amig a szemellát . a régi Tsz-t állami gazdaságott szétverték az "új földesúrak" paraszt már nem kell mert vett a Bank új 500 lóerös traktort . Na elhuzzom a csikót megyek inkább fözzögetni :)
Kedves Gyula
-
Ha te már ilyen régen élsz nyugaton akkor biztos nem tekinted zsörtölödésnek ha néha más véleményen vagyok. :)
-
Azt irod: "igazad van hogy öszinte , nyilt politák szertnének az emberek , De kérdem én kit érdekel az amit az emberek szertnének ??"
-
Hát az embereket, ki mást? Ne gondold, hogy valahol üll egy maffia aki a világot irányitaná. A világ sokkal komplexebb mintsem, hogy Napoleonok, Hitlerek, Sztalinok vagy akár egy Fidesz képes lenne egy szük réteg érdekeit tartosan érvényre vinni.
-
(A Ronald Ragennek volt a szemére vetve, hogy präsidentként mindig izgult mielött kikelett lépnie a függöny elé, ezért a munkatársai mindig megpacskolták a válát "Jol van Ronni, ne izgulj" és elöretolták a függöny mögül. Egyébbként sokan ezért az "emberi tulajdonságáért" szerették.
-
Nem tudom emlékszel e a Junker úrral folytatott ripotra mikor kijelentette , hogy igen is hazudni kell a Népnek , vagy nem mondjuk meg az igazat és kivárjuk milesz belölle
-
Hogyne emlekeznék Jean-Claude Juncker esetére, amikor letagadta, hogy egy megbeszélést hivott össze a Görög gazdasági váltsággal kapcsolatba. Sokat foglalkoztak vele itt a médiák. "Wenn es ernst wird, muss man lügen", magyarul: "Ha komolyra fordul a helyzet muszály hazudni" Ha jol emlékszem az ARD "Hart aber fair" müsora még mindig fenntvan az interneten.
-
En azt mondtam, hogy a felterjesztések, hozzászolások és a döntések elérhetök több nyelven mindenki számára. Ha egy Magyar politikus azzal széditi a polgárokat, hogy az EU kiakarja vágatni a magyar akácfákat, vagy meglenne tiltva több mind egy cukorgyár üzemeltetése az hazudik és könyen rálehet bizonyitani.
-
Juncker hozzászolásához csak anyit, hogy számomra a legfontosabb, hogy széles körben lehet rolla diskurálni.
Hogy hivnak egy magyar kritikus müsort valamilyen közadon? En még nem találtam ilyet. Bizok a segitségetekben. :)
-
Juncker nem tartozik a favoritjaim közé de nem találok semmi meglepöt abban, ha egy ilyen érzékeny esetben mind a Görög gazdaság, a "diszkretio" (nem hazugság) egy fontos dolog. Tudjuk, hogy "insider tips" vagy egy tözsdei kacsa milyen masszivan tudja befolyásolni a börzét. Egy hajotörés esetén sem áll le a kapitány az utasokkal diskurálni a megmenekülés ésélyét. Ilyenkor megbizunk abban akit választottunk, utolag természetesen maradéktalanul elkell számoltatni.
-
Pont ugy mint most Ukrajnában , május 11-e óta meghallt a Német mádia , alig alig hallasz valamit . Sem az Ogyeszai mészárlásról , sem a felvonulók közzé való géppisztoly sorozatról semmit az ég világon
-
En nem érzem ugy, hogy Ukrajna kilenne kapcsolva a közvéleményböl. Direkt beütöttem a Google be a News-nál Ukrajnát és 22.800.000 eredményt kaptam 0,24 másodpercen belül. Ma reggel az elsö volt, hogy a Smartphonom a napi hömérséklet melett jelentette, hogy lelöttek egy Ukrán katonai repülögépet..
-
Összehasonlitásul beütöttem "Ungarnt", hangsulyozom a News-ba, itt 37.800 találatot jelzett a Google, azért ilyen sokat mert meghalt Grosics Gyula. Teljesen tarthatatlan azt állitani, hogy "magyarellenes" lenne a világ.
-
Korábban sokkal több kritikát kelett elviselnie az országunknak. Volt több rádioado ami Münchentöl az Uralig sugárzott egyoldalu hireket.
Ma nincs nyugatrol egyoldalu hiradás egy keleti országrol sem.

-
Erdekes, hogy panaszkodsz amiatt, hogy az EU kisegitette a Görögöket, Zyprust és más déleuropai országot és elfelejted közben, hogy az országrész ahol te élsz, a volt Honnecker-fellegvár már 23 éve kap "Solidaritätszuschlag-ot", minden nyugatnémet fizetéséböl átlag 5,5-7,5%-ot mert a Görögökhöz hasonloan rosszul gazdálkodott. (Ez majdnem anyi mind az egyházado ami átlagosan 9%-a a keresetnek. Még a takarékkönyvek nyavajás bevételét is megterhelik az egyházadoval. A Magyarok ha jol tudom szeretnék az Isten nevét az EU-alkotmányba is lerögziteni.)
-
Ne értsed félre, én örülök neki, hogy a gazdagabb vidék segit a gyengébbnek, ez nállunk a Bundesrepukliban igy megy már régota. Bayorország 40 évvel ezelött egy falu volt, mezögazdasági város, ma az egyik legjobban iparosodott terület. Segélyböl, az országok közötti kiegyenlitásböl.
-
Természetes, hogy bántja a német állampolgárokat, hogy "utálják" öket sok szomszédos országban és nem gyöznek ennek hangot adni a politikai közéletben, gyakran felvetik a politikusoknak, hogy bizony mi is jol kerestünk az Europai Union, nemcsak a volt keleti országok jártak jol.
-
Azt hiszem a Kyra jegyezte meg, hogy a keleti block "agyaglábu orjásként" összedölt. Mi is összedöltünk volna piac nélkül. Nincs ezen mit szégyelni.
-
Aki dolgozott már amarikai cégnél az tudja, hogy minden alkalmazottnak lekell tennie egy "ethika" vizsgát, ahol a fair-üzletelés melett elkötelezed magadat. Nem a rablás melett.
-
Sajnos nem tudok rövid lennei. Sok minden a kritikádbol nem az EU-t terheli, hanem lokális probléma. Az EU még messze nem egy az USA-hoz hasonlito Egyesült-Europa, egy ország. Az EU-ba nem lett senki kényszeritve, a szomszédaid szállták meg a Prágai követséget, rohantak át a határokon, döntötték le a sajátépitésü falakat "Wir sind das Volk". Sajnos a sok szélsöjobboldali is onnan jött, mert ez a terület nem dolgozta fel a multját, sokan azt gondolták amit az oroszok mondanak mind hazugság.
-
Hol állunk most? En emlékszem az elsö szatelit-TV elötti idöre, a Honecker kijelentette, hogy lefogják löni öket. :)
A reaktio majdnem olyan heves volt mind a Püspökök tiltakozás amikor eltörölték a "TV-mentes napot" és elkezdtek minden nap TV-adást sugározni. Igaz a püspökök már akkor tiltakoztak amikor a "Frühstücksfernseh", a reggeli-TV-adás belett vezetve. Féltek, hogy nem mennek az emberek szentmisére. Ez egyébbként az EU nélkül is megtörtént.
-
Az europai országok tul kicsik bizonyos dolgok egyedüli megoldásához ezért kell olyan szervezet, forum ahol közös problémákat megtudnak beszélni és közös megoldást keresni.
-
Örömmel hallom ebben a pillanatban, hogy az inernetes vásárlással kapcsolatban uj rendeleteket hozott az EU.
Ez is pl. egy terület ami nagyon hasznos nekünk kisembereknek, amit nem lehet nemzeti egyedülgyaloglással elérni.
-
En nagyon szeretem Europát, ezt tiszta szivböl érzi az ember a wilágbajnokságok idelyén. Akármelyik ország csapata játszik találok benne ismeröst, legyen az Brazilia, Kamerun, Holland vagy akár mi más. Arjen Robben pl. tegnap 3 golt rugott. A Grosicsot igen sajnálom, öt gyerekkorombol ismertem.
-
Erdekes, hogy egy nemzetiszinü zászlo Németországban egészen más hangulatot vált ki az emberekben mind Magyarországon.
Itt sokkal kevésbé a nemzeti összetartozás mind a happening, festival, fete, ünneplés jelképe. Sok auton többféle zászlo lobog, onnan lehet tudni, hogy ki fog játszani.
-
9015321.jpg
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Igy vagyunk az EU-val is. Aki károg, hogy megkell szüntetni a szervezetet az nem tudja mit beszél. Megkell javitani. Ehez megvan minden feltétel.
-
Megértem, hogy a langyos szocializmus után a hidegviz egy rossz elöfeltétel az optimizmushoz de megkell probálni.
Nationalista szolamok nem vissznek elöre bennünket.
-
Nem akarok belemélyedni csak, hogy érzékeltessem milyen mélyenhato reformgondolatok lappanganak az itteni emberekben (a félreértés elkerülése érdekében nem pártprogramrol beszélek)

-
Ezzel csak azt akarom hangsulyozni, hogy minden ember megvan hivva a jövö épitéshez és ehez a tetö az EU. Rajtunk mullik, hogy mit csinálunk belölle. Nyafogás az magában nem segit.

Kedves Ernő!

Néha nem tudom, hogy mi az, ami csak úgy árad a hozzászólásaidból: a naivitás, vagy a mainstream média folyamatos követésének "áldásos" hatása... Arra kérlek, hogy "kágyula" által felsorolt tényekből csupán erre az egyetlenre itt lent adjál nekem magyarázatot, hogy szerinted mi akadályozza a brüsszeli ingyenélő bagázst a megoldásban és látsz-e bármiféle szándékot és lehetőséget arra a bizonyos megjavításra?

Tudod amit még furcsának tartom az egészben , rendicsek mentsük meg a bankokat , de kérlek ezzek nem finansziroznak senkit üllnek a pénzen és hazárdiroznak csak . Hogy a fenében lehet az hogy az EZB-töl 0,25% ért vesz fel mondjuk egy Német bank pézt és kiadja Görögországnak 17%-os kamatért ?! Miért nemvehet Görögország direktbe fel ugyszintén 0,25%-os kamatért , na akkor ezt meséld már el .
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csillagözön
-
Köszönöm, hogy demonstrálod milyen népeket egymásellen heccelö, butito, valotlanságokat terjesztö propaganda folyik Magyarországon a szomszédaink, az EU szervezete ellen. Látod ez az ami engem és a külföldött joggal aggaszt.
-
Mivel foglalkozik a nagylátogatottságu oldal amit belinkeltél:

"Az EU tiltja a levegö bárium, aluminium és stroncium szintjének mérését. A német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatalnak nem szabad a levegő bárium, stroncium és alumíniumtartalmát mérnie. (Ezek ugye a legrákeltőbb anyagok)" :oops: :oops:
-
Ez a kormányotok hivatalos állásfoglalása, a magyar közvélemény, vagy csak néhány fanatikusan, vallásos butaságokat terjesztö, tüzzel játszo, jobboldali agyzararának az idepiszkitása? (Az internetoldal angyalokkal és Szüz Márjákkal is foglalkozik.):(
-
Elöszöris tudni kell, hogy németországban a tudományoknak és a müvészeteknek különösen nagy szabadsága van a naci idöben történt politikai befolyás miatt. A politika nem szolhat bele mit csináljon a müvészet, milyen állásponton legyen a tudomány. ;)
-
Csak nem gondolod komolyan, hogy meglenne tiltva németországban az aluminiumnak, vagy stronciumnak a kimutatása? Te veloban elhiszel ilyeneket?
-
Vegyük a "bizonyitékot". Miféle levél van bebigyesztve, mi áll a levélben?
-
Chemtrails+dokumentum.jpg

-
A német Környezetvédelmi hivatal (UBM) egy a miniszteriumokhoz tartozo állami szervezet ami az egész országra kiterjedöen (a Lüneburgi Heide-töl a Zugspitzéig) méri állandoan a káros anyagok koncentratioját. Ehez stabil méröállomásokat használ.
-
Ezek az állomások természetesen nem minden mérhetöt mérnek, ugy mind az autok sebességkorlátozását sem méri a rendörség akkor ha egy auto a hangsebességnél gyorsabban száguldana. Erre nem érzékenyek az utszéli radarok. :(
-
Ez nem jelenti azt, hogy tilos lenne németországban megmérni egy autonak a sebességét ami gyorsabban megy mind a hang. Egyszerüen nincsenek ilyen gyors autok. Ha lenne ilyen akkor a radarok méréshatára kilenne bövitve.
-
A levélben pont ez áll, hogy felesleges mérni mert nincs rá ok. Europa szerte nincs rá ok permanensen mérni mert normális esetben nem fordul elö.
-
Mit gondolsz mi van ha az autobahnon felborul egy vegyszereket szállito auto, vagy kigyulad egy gyár? Akkor minden elképzelhetöt mérnek a környezetében. Minden vegyszer élelmiszer, gyerekjáték megvan vizsgálva mérgezö anyagokra, ezért nem szükséges minden kassza elött további méréseket csinálni. Lenne egy gyanu, rögtön utánajárnának.
-
Fogadok veled, ha megprobálnál szilveszteri petárdákat eladni Németországban akkor rögtön megnéznék, hogy mi is van a stronciummal. A leellenörzéshez azonban nincs eszük a low-level nationalistákna. Nekük szükségük van okvetlen egy ellenségre.
-
A stroncium egyébbként egy gyakori földi elem, mindenüt fellelhetö, a reaktioképessége miatt (még nemesgázokkal is leáll) azonban csak veszélytelen kötött formában. Szerencsére csak egyetlen mérgezö strontiumvegyület létezik, a stronciumchromát, ami tüdörákot okozhat ez pedig igen is erös ellenörzés alatt áll.
-
A legtöbb stronciumot növényeken, ivovizen keresztül vesszük magunkhoz nem a levegöböl ez pedig erösen megvan vizsgálva. A rádioaktiv strontium ugyancsak veszélyes de ezt mérjük állandoan a levegöben.
-
Strontium állandoan van a levegöben, (a strontium nem gáz) a levegö portaltalma pedig állandoan van mérve, különösen EU elöirások szabályozzák, hogy sok por esetén nem járhatnak autok. Tehát a levegö strontiumtartalma igen is állandoan ellenörizve van csak közvetve.
-
Az EU-ba lépés elött magyarországon nem volt nagy hangsuly fektetve a kipuffogogázokra, a nagymama sparherddel tüzelt, barnaszénnel, az olalykályhák aranykorát élte magyarország. :)
-
A levegöböl kevés strontium kerül a vizbe, ez a kevés mégis könyen észlelhetö mert a viz hamar zavaros lesz a vizben-nemoldodo strontium vegyületek miatt. Látod a szemeddel, a veszélyt, a lovak nem isznak zavaros vizet. Nem kell ahoz Bundesamt für Umwelt.
-
De nemcsak a levegöben, a vizbe is csak kevés strontium kerül. Ha igen akkor az szinte mindig ember által okozott, a szenyviz elvezetés, vagy szemét utján. A viztisztitok ezeket mérik.
-
A környezetszenyezést könyen lehet mérni biologiai indikátorokkal, nem kell ahoz egy utcára helyezett laboratorium. Az állatok évtizedeken keresztül akkumulálják a stronciumot, elég tehát a halak, vagy a vadak testében levö anyagok koncentratioját mérni. Azt pedig tesszük szorgalmasan.
-
Rádioaktiv strontium nagyon ritkán fordul elö a természetben, azt az ember hozza létre atom-bomba kisérletekkel, vagy atomerömüvekkel. Az atombomba kisérleteket csak nemzetközi összefogással lehetett megszüntetni, atombombát csak "nationalista" államok probálnak produkálni, akik félnek a szomszédjaiktol.
-
Hangsulyozom rádioaktiv strontium ritka, nem a levegöben gyül össze hanem a földben vagy a vizek medrében, tehát valoszinütlen, hogy vizbe, vagy levegön kerül. Ott kell keresni ahol van.
-

Apropo, mikor is volt, hogy egy Bécsi környezetvédelmi-labornak kelett figyelmeztetni a magyarokat arra, hogy egy Budapest középpontjában üzemelö magyar céget rádoaktiv anyaggal szenyezi a környezetét? Bécsbe mérték ami Pesten történt. Ilyen érzékenyek a müszerek. :)
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csillagözön

-
Apropo, mikor is volt, hogy egy Bécsi környezetvédelmi-labornak kelett figyelmeztetni a magyarokat arra, hogy egy Budapest középpontjában üzemelö magyar céget rádoaktiv anyaggal szenyezi a környezetét? Bécsbe mérték ami Pesten történt. Ilyen érzékenyek a müszerek. :)


A buta diák vizsgázik.

Kérdezik tőle, hogy milyen uralkodó volt Mátyás király. Válaszol: hát.......nagy király volt Mátyás király, de ő tud egy még nagyobbat, Ferenc Ferdinándot, de igazán István király volt az, aki.......
 
Oldal tetejére