Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma paradicsom leves bazsalikommal, töltött cukkini, sör.
Két napon keresztül tárkonyos csirke leves, rántott csirke rizzsel, fejes salátával. A meleg miatt annyira ellustultam, hogy ebéd után elmaradtam a fotózással!:dr_103:
Vasárnap a lányom rajtunk kísérletezett, előételként sushit készített. Mivel igazán finomra sikeredett, alig várom, hogy nori lapokat is vegyen a következő kísérletéhez!:D Mi biztosan megesszük!!!
IMG_3925.JPG IMG_3926.JPG IMG_3927.JPG IMG_3928.JPG
IMG_3923.JPG IMG_3924.JPG
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma paradicsom leves bazsalikommal, töltött cukkini, sör.
Két napon keresztül tárkonyos csirke leves, rántott csirke rizzsel, fejes salátával. A meleg miatt annyira ellustultam, hogy ebéd után elmaradtam a fotózással!:dr_103:
Vasárnap a lányom rajtunk kísérletezett, előételként sushit készített. Mivel igazán finomra sikeredett, alig várom, hogy nori lapokat is vegyen a következő kísérletéhez!:D Mi biztosan megesszük!!!
Csatolás megtekintése 1611829 Csatolás megtekintése 1611830 Csatolás megtekintése 1611831 Csatolás megtekintése 1611832
Csatolás megtekintése 1611833 Csatolás megtekintése 1611834
A sushitól sokáig én is tartottam, de a lányomon kívül mindenki imádja. Mindenféle kerülhet bele. Én amit eddig próbáltam: avokádó, uborka, paprika, rántotta került a füstölt lazac mellé, vagy csak zöldségeset készítettem. Mivel a gyerekek nem mindig esznek vasabit, ezért azt inkább csak mellé teszem és igény szerint ehet aki akar. Ha nori lapba tekeritek célszerű bambusztekerőt (fogalmam sincs mi a hivatalos neve) is beszerezni, mert azzal könnyebb feltekerni és formázni is. Van egy csajszi, akinek Japánról vannak videói a Youtube-on. Ő mutatta egyszer hogyan formázzák az onigirit (háromszög alakú). Párom azóta is rágja a fülemet, hogy csináljak. Ami késik nem múlik. :p Jó pihenést!
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Hideg málnakrém leves ,rakott krumpli , kovászos uborka , császármorzsa volt ma az ebéd. Ti hogy készítitek a málnakrém levest ?
Én így:
35 dkg friss málna
méz , cukor 1-2 ev.kanállal (ízlés szerint)
3 dl habtejszín
180g natúr görög joghurt
menta ,citromfű ,habtejszín a díszítéshez
Az egészet összeturmixolom és átszűröm .Jól behűtve tálalom .
 

Csatolások

  • P6250030.JPG
    P6250030.JPG
    1.1 MB · Olvasás: 16
  • rakottkrumpli5.jpg
    rakottkrumpli5.jpg
    74.7 KB · Olvasás: 19
  • koviubi3.jpg
    koviubi3.jpg
    58.7 KB · Olvasás: 15
  • császármorzsa.jpg
    császármorzsa.jpg
    89.1 KB · Olvasás: 16
Utoljára módosítva:

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Na, jól lemaradtam.
Vasárnap igazán jól sikerült a gombás tokány.
Mivel a Horváth Ilona szakácskönyvet nézegettem, megegyeztünk, hogy legközelebb a fehérpecsenyéből savanyú vetrece fog készülni.
Aztán hétfőn nem tudtam bekapcsolni a laptopot, de aznap itthon voltam, a kisunokámra vigyáztam. (Gyorsan gombás rántottát csináltam magamnak, amíg a pirinykó aludt).
Kedden maradékot ettünk, vagyis a mélyhűtőből halászlét, és még volt grillezett tarja szombatról és gombás tokány vasárnapról.
Tegnap pedig paprikáscsirke készült és nokedli.
Ma ismét az lesz.
Holnap pedig tojásos nokedli, mert megint egy hadseregnek főztem, és csak ketten voltunk. Kovászos uborkával.

Jelen pillanatban 15 fok van Sopronban. Tegnap megfőttünk, ma megfagyunk.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is lemaradtam egy kicsit. Volt paprikás csirke, virslisaláta, sárgaborsóleves - amerikai palacsinta, csokiöntettel, gombasaláta. Ma jön a barátnőm lánya Dublinból és itt lesz hétvégén. Na Ő is az a kategória, hogy kevés dolgot eszik meg. Mára pizzát terveztem, mert azt tudom, hogy mindenki megeszi. Holnap valószínű rántott csirkemell lesz, de majd megkérdezem a kis vendégünket mit szeretne enni.
Ui. itt is hűvös van, és végre tudok aludni. Tegnap iszonyú fejfájás gyötört; le is kellett feküdnöm és aludtam napközben 3 órát. Így éjszaka nagy részében inkább olvastam.
 

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma szokás szerint bolognai van és Görögdinnye utána a melegre való tekintettel .
Dolgozik bennem a "kisördög" igy elmesélem mert nyomja a bögyömet , de nagyon ! Nejem barátnöjéhez voltunk hivatalosak születésnapra , majd , hogy nekünk kedveskedjen meghivott egy állitolalagos "Magyar" vendéglöbe ! Aztán mert ugye vendégek vagyunk , hát elmentünk , de minek ???? Kiderült Magyar és nemzetközi konyha remekekbe lesz részünk ! Volt is ,
mivel gulyás levesre étvágyam nem volt igy kértünk 1-1 "Margit néni" kedvencét , húsleves zöldséggel !! Nejem paradicsom krémlevest kért , neki volt igaza !
Bécsi szeletett sem akartam mert rántotthúst disznóból ehetek mindenhol igy gondoltam kérek egy sima sertés pörköltette nokedlivel !
A jányok meg marhatokányt kértek , és mivel az is csak nokedlivel volt nejem kért , ha lehet akkor sóskrumplit mert nemszereti a nokedlit . Vissza jött a kisfelszolgáló kisasszony , hogy sajnos sos krumpli nincsen , de sült az igen !!!!:eek::eek: Az miböl készül ? Vagy már készre volt a krumpli süttve ??
Jól megjártam a pörköltömmel , mert az minden volt csak az nem ! Felénk a pörkölt az csak sima hús , hagymával megpiritva paprikázva és kicsit füszerezve !! Vagyis én még valamikor igytanultam , ez meg tiszta zöldségpürré tejfölell behabarva melyben 2-3 borsószemnyi húsdarab volt elrejtve !
Mivel vendégek voltunk igy nemszóltam , nemakartam barátnönk ünnepnapját elrontani , de tutti abba a vendéglöbe mégegyszer lábam benem teszem !:mad:
Ps.. eltudjátok meglepetésem képzelni a tejföl miatt , mert direkt nemkértem a marhatokányból mert az azzal volt !!:eek::rohog:
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Elhatároztam magam, hétfőtől fogyókúrába kezdek.
Ezért aztán ma megfőztem és megettem az utolsó teljes értékű ebédet.
Zöldségleves volt, mindenféle friss zöldségből (apukám annak idején tavaszi levesnek hívta)
Rántott borjúmáj, krumplipürével,
és egy tányér friss málna.

Holnap szülinapi ebédre vagyunk hivatalosak. Vendéglőben is lehet kalóriaszegény ételt enni, de nem tudom, hogy étlap szerint választunk, vagy előre megrendelt ételt eszünk. Azt tudom csak, hogy a barátnőm imádja a sztéket, és egy steakhaus-ba megyünk, úgyhogy valószínűleg az lesz a választék, hogy nyersen, közepesen, vagy jól átsütve kéred a sztéket. Az viszont nem annyira fogyókúrás étel, úgyhogy hétfőtől kezdem.
Nehéz lesz, mert a lányom alig 50 kilós, neki nem kell, a férjem pedig nem akar fogyózni. Nekik rendes ebédet kell készítenem. Majd meglátjuk, hogy meddig bírom.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére