Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Jókívánságokat továbbítottam, barátnőm köszi szépen a sok ismeretlen együttérzőnek, és kíván mindenkinek jó egészséget! :)

A kívánság zöldséges bablevesből babgulyás lett, túrós tészta és a palacsinta maradt.
Bevitettem magam, mert túl sok volt a pakk, szomszédágyon fekvő néninek is vittünk jó puha meleg takarót, meg olvasnivalót. Értesítettem a szociális gondozót, hétfőtől már lesz látogatója.
 

kukta

Állandó Tag
Állandó Tag
Tehát,tudom hogy ma szombat van!!!!De ahogy gumelig írta nekünk nyugdíjasoknak 6 szombat van és 1 vasárnap.Kigondoltam valami gyorsat és mégis finomat,nem kell túlennünk magunkat szombaton....
Tojásos leves van ahol rongyos levesnek is hívják,köménymagos babérleveles...mi igy főzzük.Bundáskenyér vegyes savanyusággal.
Tojasos-leves.jpg

Bundas-kenyer.jpg
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Előre figyelmeztetlek, ha ezt elolvasod, számíts rá, hogy már ettől a tevékenységtől felugrik Rád több kiló... :(
Hosszabb is leszek a szokottnál, mert felsorolom, hogy ez az alap tészta, mennyi, de mennyi változatban készíthető el.
A mennyiségeket nem tudom leírni, mert mindig attól függ, hányan esszük? Többen, v. én egyedül? Ma egyedül én lakmároztam, kellően hatalmas lelkiismeret-furdikálással... amit a kilóim miatt éreztem. Mikor készíted el? Ha nincs elég időd - pénzed - váratlan vendég jön - vagy csak úgy, megéhezel és akkor azonnal kell egy gyors és finom - v. fáradt vagy és nincs kedved főzni, a családot meg kell etetni.
A lakmának a neve: SÜLT NOKEDLI
A változatait alább felsorolom.
Hozzávalók: (egyedül voltam) 1 egész tojást, bekevertem sima liszttel, ízlésem szerinti sóval, s annyi erősen buborékos ásványvízzel, hogy valamennyivel sűrűbb lett, mint az palacsinta tészta. + 1 db egész almát bele is reszeltem. Vaslábasba öntött olajban sütöttem készre. Majd papírtörlőre téve, leszárítottam róla a felesleges olajat. Ma fahéjas cukorral hintettem be. Ha azt írom le, hogy mennyei volt, nem füllentettem.
Egyéb változatai:
Sós:
sonkát felkockázok, s azt keverem a tésztába, petrezselymet, őrölt borsot - és úgy sütöm ki. Majd fokhagymás, v. sima tejfölbe mártom a "nokedliket" és úgy fogyasztjuk el.
Túrót, tejfölt - kissé megsózom - s úgy elkeverve teszem a tányérra, s azt töröljük ki a nokedlikkel, s úgy fogyasztjuk.
Ha szereted a kaprot, akkor nyáron akár a tejfölbe kaprot is tehetsz, de ezt többen nem kedvelik.
Sajtot is reszelhetsz rá, tejföllel leöntöd és úgy eszed.
Édes: almát reszelsz (mint ahogyan én ma tettem) a tésztába, majd kisütve fahéjas cukorral meghinted.
Úgy is kínálhatod, ha darált diót cukorral elkeversz, s azzal meghinted forrón, majd mellé vaníliás pudingot teszel. Ebben az esetben jó dolog "megbolondítani" a tésztát, még sütés előtt, keverd bele a reszelt citromnak a héját.
Őrölt cukros mákkal is megszórhatod, amikor kisül, sőt hogy még finomabb legyen, meggykompótot, nyáron nyers meggyet is tehetsz mellé.
Üresen barack lekvárral - maga a csoda.
S, csak úgy magában, üresen is finom.
Ha ebédre készíted, akkor egy ízes paradicsom leves, v. hamis gulyásleves is kellően "megágyaz" ennek a finomságnak. Ha váratlan vendég, v. magadnak készíted, jól esik melléje, utána egy ízes, finom gyümölcstea.
Az elkészítéséhez jó kedvet, elfogyasztásához jó étvágyat kívánok! :hurra:
 

Csatolások

  • 010.jpg
    010.jpg
    1 MB · Olvasás: 17

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma délután-este ráértem. Készítettem franciasalátát, aztán sütöttem tarját, jó fokhagymásan. Aztán a neten láttam egy receptet, és piszkálta a fantáziám. Elkészítettem. Darált hús, ugyanúgy ízesítve-készítve, mint a fasírtot. Aztán egy frissentartó fóliát leterítettem az asztalra, rátapicskoltam a darálthúst, a másik felére a fóliának pedig bacon szeleteket tettem. Aztán a fasírtot megszórtam jó bőségesen reszelt sajttal, és elkezdtem feltekerni a fólia segítségével. Jól meg is nyomkodtam, egyengettem, aztán elértem a bacon-ig, azt is feltekertem a darált húsra. levettem a fóliát, szépen megigazgattam a husikát és betettem egy tepsibe. Én tettem alá egy kortyintás olajat, nem szeretem üres tepsibe tenni a húst, mert mindig attól félek, leragad. Na meg egy fél decinyi vizet. Lefóliáztam a tepsit, és légkeveréssel 180 fokon sütöttem kb. 45 percet, aztán levettem a fóliát, feljebb tekertem a hőfokot, 200-210 fokra és pirosra sütöttem. Hát mit mondjak, fenséges. Na, ez lesz holnap az ebéd. A kétféle husika hidegen, és a franciasaláta.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére