Élet a halál után

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Kedves Ernoe! nem tudsz ilyen könnyen lerázni válaszoddal, az ugyanis kicsit sántit h a neurunok szintjén, bonyolódik le a gondolat és érzelem.
Ezt bárki kijelentheti, erre nincs bizonyiték. H a ez ugy volna a tudósok régen manitulálták volna az érzelmeinket és gondolatainkat. Ha te a kézzelfogható és bizonyitható tényeket fogadod el, hogyan adhatsz ilyen választ a kérdésemre???:(
Én is az észérvekett és logikát fogadom el magyarázatként mint te, ezért elfogadható választ várok tőled a kérdésemre, ha van egyáltalán és nem akrasz kibujni a válasz elől egy lezser vállránditással!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::confused:



http://www.matud.iif.hu/05okt/10.html

http://www.pointernet.pds.hu/ujsagok/evilag/2005-ev/06/20070226150025337000000657.html


http://bocs.hu/3part/pauli-02-09.htm

Az emberi lét alapvető és egyben legfontosabb sajátossága, hogy önreflektáló tudattal rendelkezik. Ennek a tudatnak különös, kettős, megosztott szerkezete van. Az agyfunkciók szerint van bal agyféltekés, azaz analitikus tudat és jobb agyféltekés, azaz intuíciós tudat. A régiek szerint tudó és érző, yang és yin, kételkedő-, gondolkodó és hívő, önös és önzetlen, a rész és egész, a modern lélektan szerint tudat és tudatalatti. Különös ebben az, hogy bár csak a tudatos tudat részünket éljük meg tudatként, tudatunkat mégis mindkét tudatrész egysége jellemzi és határozza meg. Nem beszélve arról, hogy cselekvésünket, létünket végképp a kettő együttese mozgatja. Ki ne tapasztalta volna, hogy úgy dönt és tesz hirtelenjében, amit nem tud megindokolni, és mégis ez volt a helyes.

Tudatos tudásunk nagyságrendekkel szűkebb és kisebb, mint a tudattalan tudásunk.

Az emberi tudat számára mindig is az volt a legnagyobb kérdés: a lét e kettős arculatát elfogadhatóan magyarázni, és a cselekvés motivációját helyesen megtalálni. A nagy vallások, hitrendszerek, erkölcsi normák azt mutatják, hogy az ember mindig is "tudta", hogy a két princípium csakis együttesen érvényesül, csak a tudatosság aránya változott a fejlődés során. A régi nagy kultúrákban az intuitív, mindent átfogó, transzcendens oldalnak és tudásnak volt meghatározó szerepe. A tudás fejlődése során ez fokozatosan eltolódott, míg kb. az elmúlt 300 évben Newton felfedezései óta már a racionális, a tudományosan megismerhetőé és magyarázhatóé a vezető szerep, olyannyira, hogy bizton állíthatjuk, hogy korunkban a tudomány újfajta vallássá magasztosult. S akár akarjuk, akár nem, a nyugati világ, a tudomány határozza meg a közérdeket és a követendő magatartásmintákat a technika fejlődését, az egészség és jólét törvényeit, s ugyancsak nyomják rá bélyegüket a mikro-és makrogazdasági szerveződésekre is.

A racionális, a tudományos fejlődés mindaddig a kánaán ígéretét jelentette, ameddig nem mutatkoztak a növekedés határai, földünk lét-, egészségproblémái, az érem másik oldala. Az elmúlt két évtizedben már jeles tudósok sora dolgozik azon, hogy tudományosan is megtalálja, merre vezessen az út a racionalizmus egyeduralmából. De mit jelent ez az egyéni tudat számára?

Segítséget a ráció, a gondolkodó-kételkedő elme számára, hogy követni merje intuitív megérzéseit, hogy a béke, a normál élet mindennapjaiba is képes legyen úgy érezni, dönteni és cselekedni, mint árvíz idején, amikor mindenki szíve egyszerre dobban a probléma megoldása érdekében, amikor az Önös érdek háttérbe szorul, az egyén középpontja kikerül az ego-ból oda, ahová tartozik: valódi otthonába a Nagy Egész alkotó részeként.

A kételkedő ráció azonban folytonosan azt kérdeni: mi ebből az én hasznom? Nos, lassan a ráció is megkapja a racionális választ, a magyarázatot, mit jelent a Nagy Egész részeként tevékenykedni, vagy úgymond elkülönülve, önös érdek szerint. A tudományos világkép az elmúlt 10 évben gyökeresen megváltozott. Einstein, Bohr és Heisenberg kvantum világára építve a kutatók kezdik megérteni a kvantumvákuumnak, a téridő alatt hullámzó energiatengernek a természetét. A fizikusok úgy vélik, hogy ebből ered valamennyi ismert elektromágneses, gravitációs és atomi erő, illetve mező. Az elemi részecskéknek és megfigyelhető tulajdonságaiknak is ez az eredeti forrása.

Haisch, Rueden és Puthoff 1994-ben megjelent matematikai tanulmányából következően azt mondhatjuk, hogy az anyag valamennyi alapvető tulajdonsága a vákuum terméke: a tehetetlenség, a tömeg és a gravitáció. Az Einstein-i téridő, tehát alapvető fizikai valóság, amelynek kvarkságából formák és hullámok születhetnek. A fény és a hang ebben a folyamatos energiamezőben mozgóhullám, míg a hegyek, fák, állatok, házak és más látszólag szilárd tárgyak, állóhullámok benne. És a hullám alakú részecskék, amelyek még tovább is bontható anyagi létezők, a megfigyelő tevékenységétől függetlenül léteznek. Ez a világkép új megvilágításba helyezi az emberi létet, testet-tudatot egyaránt, amely nem pusztán biokémiai gépezet többé. Az egész rendszerre jellemző összehangoltság nem magyarázható csupán biokémiai folyamatokkal.

Nemrég például Mac-Wan Ho felfedezte, hogy a szervezetnek folyadékkristályos szerkezete is van. Ezek tulajdonságai éppen a kvantumfizikai kapcsolatot biztosítják: a folyadékkristályok összefüggő mezőt alkotnak, amely szinte időveszteség nélkül közvetíti az információkat. Az emberi szervezet energiamezője szervesen beleágyazódik a kvantum vákuum energiatengerébe, vagyis a különféle elektromos, mágneses és elektromágneses mezők hatásai mellett szuperfinom energiák ("éteri", "lelki", "szellemi" energiák) kölcsönhatásaiban él. A mélyben húzódó kozmikus mezővel járja "szent táncát". Minden élőlény egy-egy eleme a finom kapcsolatok hatalmas hálózatának, mely átfogja az egész bioszférát és tudatán keresztül érzékeli részvételét.

A kutatók sejtései szerint már az elemi részecskék is rendelkeznek a tudati tapasztalat bizonyos formáival a bonyolultságnak azon a szintjén, amely megfelel fejlődési fokuknak. (ld. Pigogine új termodinaikai elmélete).

Az emberi értelem és tudat csodálatos kreativitását és teljesítményét a kvantumvákuumból merített információinak köszönheti. Ebben a hálóban nyitott a többi élőlény, a természet felé, ugyanúgy, mintha egy óriási halászháló egyik csomóját megrezdítem, megrezdül az összes többi csomó is, annak ellenére, hogy ez a rezgés oly parányi, hogy szabad szemmel nem látható. Az agy antennája megváltozott tudatállapotban információt is ad arról az együttrezgésről, amelyben folyamatosan része van.

A XX. század második felében már a pszichológia is képes leírni a tudatalatti szerkezetét, C. G. Jung pedig a kollektív tudatalatti szerkezetét. A legújabb tudatkutatások (Stanislaw Grof, Roger Woolgar, Ian Stevenson és mások) kísérletei pedig bebizonyították, hogy megváltozott tudatállapotban képesek vagyunk felfogni más személyek gondolatait, képi benyomásait, érzéseit, szervi problémáit. És ennek az összeköttetésnek nincsenek térbeli és időbeli korlátai. Ezért működik a távgyógyítás is. A kapcsolat a természet internet hálózatán jön létre a vákuumenergia hullámalakzatainak holografikus találkozása révén.

Az új tudományok kutatási eredményei tehát olyan fogódzót adnak a rációnak, a bizonytalan önös egónak, amely elvezeti az értelmet a szív döntésének szabad követéséhez, a Nagy Egész részeként való nyitottsághoz, amelyet ősrégi idők óta ismer és tanít az ember, és amely kulcsot ad a sikeres, boldog önmegvalósításhoz, amely a Nagy Egésszel való együttműködésben valósul meg.
Dr. S.M.

http://www.metaelmelet.hu/pdfek/kol...dat_es_a_kvantumfizikai_jelensegek_kozott.pdf
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
szia Barbi:)
tudod olvasni azt a jgs-s Rudolf Steiner könyvet?
nekem elég nehéz, de nem találok hozzá konvertáló progit...:-(
egyszer már olvastam, az könyvtári volt, emlékszem tetszett akkor is...
kellemes délutánt Neked is!
kiss
Mindegyiket megnéztem és mind olvasható nálam.
Azokat töltötted le te is amiket én megtaláltam és oda be is írtam?
Esetleg találtál mást is és azt nehezebb olvasnod?
Nekem tökéletesen müködik tudom olvasni, nincs vele gondom.
Szép napot! Szia!kiss
 

mirjam77

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindegyiket megnéztem és mind olvasható nálam.
Azokat töltötted le te is amiket én megtaláltam és oda be is írtam?
Esetleg találtál mást is és azt nehezebb olvasnod?
Nekem tökéletesen müködik tudom olvasni, nincs vele gondom.
Szép napot! Szia!kiss
igen, nekem is az a kép-verziós van meg, csak azt nem olyan jó olvasni, mint a pdf-et vagy a word-öt...kiss
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
SPIRIFERI
Kedves Ernoe! nem tudsz ilyen könnyen lerázni válaszoddal, az ugyanis kicsit sántit h a neurunok szintjén, bonyolódik le a gondolat és érzelem.
Ezt bárki kijelentheti, erre nincs bizonyiték. H a ez ugy volna a tudósok régen manitulálták volna az érzelmeinket és gondolatainkat. Ha te a kézzelfogható és bizonyitható tényeket fogadod el, hogyan adhatsz ilyen választ a kérdésemre???
Kedves SPIRIFERI

Mi sem egyszerübb ennél.
En nem vagyok összeesküvésekben hivö de ha nem vetted volna észre az emberek már régota manipulálják egymást és borzaszto egyszerüen.

A nök a férfiakat a dekoltéjukkal, te a gyerekeidet a jutalmazásés büntetés modszerével, a kereskedök reklámokkal, a politikusok igérgetéssel, a dielerek a kábitoszerrel, az elhizottakat pedig leveszi a lábukrol a füstöl csülök illata, és igy tovább.

Fogadok veled is megtörtént már egyszer, hogy valaki rádmosolygott a sarkon "gyere fel szépfiu" és ott hagytad nálla a nyaralásra sporolt garasaidat az olcso parfümtöl és gömbölyü vonalaktol ekábulva. Pedig az "öntudatod" tiltakozott ellene. ;)

image5_1186170165.jpg
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Szia Ernő!

Fogadok veled is megtörtént már egyszer, hogy valaki rádmosolygott a sarok "gyere fel szépfiu" és ott hagytad nálla a nyaralásra sporolt garasaidat az olcso parfümtöl és gömbölyü vonalaktol ekábulva. Pedig az "öntudatod" tiltakozott ellene.

Miért,Veled már igen?:mrgreen:
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello Ernő!

Hagyjuk elöször a "valoságot". Természetesen az értelemmel tovább jutunk mint az érzelemmel.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Miért hagyjuk? Mert "csak" megtapasztalható, és nem leírható? Nem bizonyítható?
Szerintem az érzelemmel és az értelemmel együtt jutunk előbbre. Te az értelem felől közelítesz szívesen, de ez szerintem korlátozza a megismerésed lehetőségeit. <o></o>
A pusztán érzelmi megközelítés szintén korlátokat teremt.<o></o>
A kételkedés rendben van, de az Élethez Bizalom is szükséges. Úgy lesz Teljes.<o></o>
Tehát a kulcsszó:Együtt….Értelem és Érzelem...Ész és Szív

Szép és jo, hogy egy elszivott joint után kozmikus érzéseket kapsz és minden porcikádban felfogod, hogy az universumhoz tartozol.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Erre talán egyszerűbb és mélyebb lehetőséget nyújt a Meditáció. Nem tudom, hogy a joint milyen érzéseket nyújt. Eddig nem próbáltam.<o></o>
Ezek szerint akkor Neked voltak ilyen élményeid, és azt a magyarázatod találtad, hogy a szer okozza.<o></o>
Próbáld a Meditációt és hasonlítsd össze a két Élményt.

Az értelem azonban hozzásegit téged ahoz, hogy változtassál a helyzeteken, hogy tovább éljél és kezedbe vedd a sorsodat.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Egyetértünk.<o></o>
A spirituális Indiának sokáig az volt problémája, hogy a hivők azt mondták, majd ezt a problémát a következő Életünkben megoldjuk. Sokáig ezért nem jutottak előbbre. Bizalmuk volt és sajnos csak az. A tett, az Értelem elmaradt e mellett.

A téma a "tudaton tulinak" az "anyag fölöttállonak" a bizonygatása, tudatalatti jelenségek vizsgálatának alapján volt.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Tudaton túli vagy tudatalatti mi a különbség? És mi az azonosság?Az azonosság talán annyi: nem ismerjük.<o></o>
A „bizonygatást” azonban Te jobban észre veszed, mint amikor azt mondjuk valamire, hogy nem ismerjük.<o></o>
Szükséged van a mások „anyagon túli bizonygatására”, mivel a Te értelmi megközelítésed, ekkor tud elég kontrasztos lenni.<o></o>

Önmagában azonban, legalább annyira labilis, mint a Halál utáni Életről szóló spekulációk
.


Erre mondtam, hogy az élmények, gondolatok, hallucinátiok amik az idegrendszer müködésének kiesése közben keletkeznek nem lehetnek az értelmet tulszárnyalo "lélek" létezésének bizonyitékai. Ez animális. Ezzel az erövel vehetnénk egy darab követ is mint bizonyság
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Szerintem ehhez kell a bizalom. Amit vagy elfogadsz, vagy nem. Ez a Te dolgod. Valószínűleg ha a Lélekről fogsz vitatkozni egy Buddhával vagy Bárkivel, ő mindig alul marad.<o></o>
Mert kézzel nem tudod megfogni a Lelked. Vagyis Te igen, mert Te azt hiszed, hogy a Testeddel azonos.
<o></o>

Azonban az elgondolkoztató, hogy Mozarthoz, vagy Einstein-hez hasonló "Testek"-Lelkek miért rendelkeztek nagyobb krativitással, intuicióval- tehetséggel az Életükben, mint más.
Tehát ha Értelemmel közelítesz, akkor lehet hogy nyert ügyed van a vitát nézve.
Ha ez cél lehet.<o></o>

Mégis azért nem lehet teljes az igazságod, mert kihagytad belőle az Érzelmi közelítés lehetőséget.<o></o>
Te próbálod egyfajta skatulyába gyömöszölni az ide irogatókat. Csakhogy ez szerintem nem fog menni.<o></o>
Itt nem a mágusok, és sarlatánokat követők gyülekezete található.<o></o>
De ezt Te is tudod.<o></o>
<o></o>
Ha a Tudomány és a Technika ill. a gazdasági „fejlődést” szem előtt tartó ember olyan Világot teremtett volna ami Boldoggá Tenné az Embereket akkor nem kellene spekulálniuk a Halál utáni Életről.<o></o>
Tehát mindez a tudomány a politika, és végső soron az Értelmi megközelítés produktuma.<o></o>
Sajnos.

Az anyagelvüségröl csak annyit, hogy ti az anyagon csak valami buta eszközt értetek.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Tehát akkor az anyag szerinted intelligens? Mit kell helyesen értenünk az anyagelvüségen?Van-e felelőssége?(ezt már többször kérdeztem Tőled).

A testiséget utáljátok mert belétek verte a kereszténység. "hus = bün". A "lélek" ezzel szemben valami "nemes"!
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Valószínűleg Te is szeretkeztél már úgy Nővel , hogy Szerelmes voltál és úgy is, hogy Nem voltál az<o>.</o>
Kérdezem: volt-e különbség?(nem csak az időtartamra gondolok);)

Oh hogy oda ne rohanjak. Még "kakit" sem mondhattatok gyerek korotokba mert az anyagi volt? :grin:
Ezt komolyan, honnan tudod?:)

Hát ha a testünk, aminek létezésében és komplikátságában nem kételkedhettek, képes több milliard sejtet egy "közös játék kedvéért" (élet, ember) harmonizálni akkor miért ne lennénk képesek szociális teljesitményre amit (ti) szellemnek neveztek?
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Ez pedig a Te feltételezésed. Hipotézis, ahogy szoktad irni.

Ti megprobáltatok itt quantumelmélett meg kosmogoniát segitségül hivni, bebizonyitani, hogy a tudomány egy fabatkát sem ér.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Ezt nem mondta szerintem itt senki. Csak a kizárólagosságot vitatjuk.

Igen, a természettudományok nem tudnak mindent megmagyarázni. Na és. Mi ebben a különös. Pont ez az oka annak, hogy ezeket a tudományokat müveljük.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Ilyenkor a nagyvonalúságod is megmutatkozik.

Hogy ne keljen nektek itt a hullámelméletet elöráncigálni amiböl a többség egy fingot sem ért megemlitem, hogy maga az egyszerü Newton féle mechanika csödöt mond ha kettönél több pont mozgását kell leirnia. Lázsd "háromtest problematikája". kiss
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Külön köszönöm mindenki nevében azt, hogy figyelmeztettél bennünket az elméleti( vagy mit tom én milyen) fizika tudásbéli hiányosságainkra.
A három test problematikája mire jó nekünk? Ebben semmi sex nincs ugye?:)
Ennek ellenére segitségével betudunk verni egy szöget a falba. :grin:
[FONT=&quot]De jó most már máshogy nézek erre az egyáltalán nem eccerü kis feladatra[/FONT][FONT=&quot]:)

[/FONT]
végül egy tipp azoknak akik nem akarják az életüket értéktelen hamuként végezni. :wink: Csináltassatok gyémántot poraitokbol. Egy Osztrák temetkezési vállalat szivesen áll a rendelkezésetekre.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBATMAN%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Köszi a tippet. Abból is csak por lesz egyszer.


[FONT=&quot]üdv:shanti
[/FONT]
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A lélek nem más mint egy tevékenységnek az eredménye.
Olyan mint a fociban a lesállás.

Abban a percben, hogy a biro lefütyüli a helyzetet megszünik a lesállás.
Abban a percben, hogy kileheljük a páránkat eltünik a lélek, csak a hülye helyzet marad hátra mit a fociban.
Jön egy büntetörugás. Amit sajnos mások hajtanak végre.

A ti "halálközeli" élményeitek egyáltalán nem döntik meg ezt az elméletet.

Söt annyira téves, mintha valaki a mecs után egyedül felmenne a pályára és a "lesállás" után kutatna a gyepen.

abseits.gif


A csapat, a pálya, a felállás, a szituatio a lesállás.
Az ember, a testünk, az egymáshoz valo viszonyunk ami a lelkünket szüli.



(Kedves Shanti majd délután válszolok)
 

mirjam77

Állandó Tag
Állandó Tag
ernöe: "természetesen az értelemmel tovább jutunk mint az érzelemmel."

látom, megint előkerült a kulcsfontosságú kérdés, mi a fontosabb, az érzelem vagy az értelem....íme egy kis "okosság" arról, amit mi értelemnek nevezünk, vagyis az elme játéka:

" - Az emberiség nagy része osztozik a te nyomorúságodban.
- Miféle nyomorúság ez?
- Ha nem kapod meg, amit akarsz, szenvedsz. Ha megkapod, amit nem akarsz, szenvedsz. Sőt, ha pontosan azt kapod meg, amit akarsz, akkor is szenvedsz, mert nem tarthatod meg örökké. Az elméd a te nyomorúságod. Meg akarsz szabadulni a változásoktól, a fájdalomtól, élet és halál kötöttségeitől. De a változás törvény, és semmiféle tettetéssel nem lehet megváltoztatni ennek a valóságát.
- Szókratész, igazán lelombozó tudsz lenni, tudod? Ha az élet nem más, mint szenvedés, akkor mire jó az egész?
- Az élet nem szenvedés, de te végigszenveded, és nem élvezheted, hacsak meg nem szabadítod az elmédet a kötődésektől, és nem kezdesz szabadon szárnyalni, bármi történjék is. ffice:office" /><O:p></O:p>
- Szóval, akkor hogyan lehet az elmét pozitívan használni?
- Sehogy.
- Szókratész ez őrület!
- Azt hiszem, az a leghelyesebb, ha néhány kifejezést pontosítok számodra. Az „elme” szó ugyanolyan megfoghatatlan, mint a „szerelem”. A megfelelő definíció a mindenkori tudatállapotodtól függ. A következőképpen értsd ezt: rendelkezel egy aggyal, amely irányítja a testet. Információt raktároz és eljátszik ezekkel az információkkal. Az agy elvont folyamatait „intellektusnak”-nak nevezzük. Sehol nem említettem az elmét. Az agy és az elme nem ugyanaz. Az agy valóságos, az elme nem az. Az „elme” az alapvető agyi folyamatok illuzórikus kinövése. Olyan, mint egy tumor. Magában foglalja az összes véletlenszerű, irányíthatatlan gondolatot, mely a tudattalanból felbukik a tudatban. A tudatosság nem ugyanaz, mint az elme. A tudat sem az elem. A figyelem sem az elme. Az elme akadály, az elme bajt okoz. Valamiféle evolúciós hiba ez az emberi lényben, egy elsődleges gyengeség az emberi kísérletben. nekem nincs szükségem az elmére.
- Nem vagyok biztos benne, hogy értem, miről beszélsz, de komolynak tűnsz.
- Az agy hasznos eszköz lehet. Képes telefonszámokra emlékezni, matematikai feladatokat megoldani, vagy költészetet létrehozni. A test többi részét szolgálja. De amikor valaki nem képes megszabadulni a matematikai problémától, vagy zavaró gondolatok és emlékek merülnek fel benne akarata ellenére, akkor nem az agya dolgozik, hanem az elméje irányítja őt. <O:p></O:p>
- Ahhoz, hogy igazán megértsd, meg kell figyelned önmagadat, hogy lásd, miről beszélek. Egy dühös gondolat buzog fel benned, amitől dühössé válsz. Ugyanígy működik ez a többi érzelemmel is. Kificamodott válaszok ezek, ellenőrizhetetlen gondolataidra. Túl sokat gondolkodsz! - Tényleg szeretnék megváltozni. Mindig nyitott voltam a változásokra.
- Ez az egyik legnagyobb illúziód. Nagyon készséges vagy abban, hogy bármit megváltoztass, kivéve önmagadat, de változni fogsz. Vagy én segítek neked, hogy kinyíljon a szemed, vagy az idő fogja kinyitni, de az idő nem mindig kíméletes. Válassz. De először is vedd észre, hogy börtönben vagy. Az után megtervezhetjük a szökésedet. "


Dan Millman A békés harcos útja<O:p></O:p>
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Shanti
Megtisztel, hogy alaposan végigolvastad az irásomat.

Nem a háromtestproblémának semmi köze sincs a sexhez a Flotter Dreier-hez (röviden hármas-hoz)

b72.jpg


Két, egymást vonzo égitest mozgását Kepler segitségével könnyü leirni.
Megindulnak egymás felé, a pályájuk kiszámithato.

Három, vagy annál több test esetén azonban felmondja a matematika a szolgálatot mert egy un. nem algebrai integrált kapunk.
Nincs mathematikai megoldás.

Azért irtam le mert az örökéletben hivök szivesen pakolják mesélyüket áltudományos köntösbe, hogy meggyözzék elleneiket.

Nem minden háziasszony ért a quantumelmélethez, a fekete lyukakat is csak a sparherdröl ismerik.

Rengeteg mindeni számára megérthetö, levezethetö jelenség van ami a rationalizmus mellet szol és nem veszi igénybe a reinkarnatiot.

Üdv. ernoe
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kell egy kis kitérést tenniem.

A háromtest problémával csak azt akartam mondani, hogy a kettöig valo számolás még megy.
Sok benszülött nép még ma is igy van ezzel. Egy, kettö, sok. Igy számolnak.
Remélem azonban, hogy ezen "primitivségük" ellenére emberszámba veszitek öket.

Gondoljátok, hogy ha a Mirjam77 édesapja nem a családba született volna ujra hanem egy öserdöbe akkor ezek az emberek most négyig tudnának számolni?

Erdekes, hogy a fizikusok sem találnak matematikai megoldást ha több mint két test kölcsönhatását vizsgálják.

Tehát a "rejtéjek" az orunk elött vannak, nem kell a quantummechanikához szaladnunk.

Azt is nevetségesnek tartom, hogy sokan fénysebességgel repülö nagyapákon keresztül akarják a relativitáselmélettel járo következményeket demonstrálni. (A rakétával visszatérö középkoru apa egy megvénült gyereket lel odahaza.)

Sokkal egyszerübb, kézzelfoghatobb, mindenki álltal ismert jelenséggekkel is bizonygathatjuk a relativitáselmélet helyességét.
De hát minnél komplikáltabban adunk elö valamit annál nagyobb benyomást tudunk kelteni a másikban.

Maradjunk a malacoknál.

Mindenki megvan botránykozva. Senki sem mer az oldalra irni.
Sirkán49 biztos gyorsan lekapcsolja az oldalt, nehogy a kisunokáját "romlásba" vigye.

Erdekes. Három diszno egymás hátán. Sodoma és Gomorrha.
Miért nem merünk egy ilyen képre tekinteni? Mi benne a gusztustalan?

Pedig otthon vagy egy étterembe magunk is beleharapunk a disznok lábszárába, kiesszük a belüket miután vért és májat tömtünk bele.

Ha a csülök a cipoban van sülve, miután agyonütöttük az állatot, akkor már szalonképes a malac, de ha megprobálja a fajtáját fenttartani akkor "fuj diszno" :D

raucherin_200-ero.jpg


Most mi van, menthetetlenek vagyunk? (Sind wir noch zu retten!?)
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Kell egy kis kitérést tenniem.

A háromtest problémával csak azt akartam mondani, hogy a kettöig valo számolás még megy.
Sok benszülött nép még ma is igy van ezzel. Egy, kettö, sok. Igy számolnak.
Remélem azonban, hogy ezen "primitivségük" ellenére emberszámba veszitek öket.

Gondoljátok, hogy ha a Mirjam77 édesapja nem a családba született volna ujra hanem egy öserdöbe akkor ezek az emberek most négyig tudnának számolni?

Erdekes, hogy a fizikusok sem találnak matematikai megoldást ha több mint két test kölcsönhatását vizsgálják.

Tehát a "rejtéjek" az orunk elött vannak, nem kell a quantummechanikához szaladnunk.

Azt is nevetségesnek tartom, hogy sokan fénysebességgel repülö nagyapákon keresztül akarják a relativitáselmélettel járo következményeket demonstrálni. (A rakétával visszatérö középkoru apa egy megvénült gyereket lel odahaza.)

Sokkal egyszerübb, kézzelfoghatobb, mindenki álltal ismert jelenséggekkel is bizonygathatjuk a relativitáselmélet helyességét.
De hát minnél komplikáltabban adunk elö valamit annál nagyobb benyomást tudunk kelteni a másikban.

Maradjunk a malacoknál.

Mindenki megvan botránykozva. Senki sem mer az oldalra irni.
Sirkán49 biztos gyorsan lekapcsolja az oldalt, nehogy a kisunokáját "romlásba" vigye.

Erdekes. Három diszno egymás hátán. Sodoma és Gomorrha.
Miért nem merünk egy ilyen képre tekinteni? Mi benne a gusztustalan?

Pedig otthon vagy egy étterembe magunk is beleharapunk a disznok lábszárába, kiesszük a belüket miután vért és májat tömtünk bele.

Ha a csülök a cipoban van sülve, miután agyonütöttük az állatot, akkor már szalonképes a malac, de ha megprobálja a fajtáját fenttartani akkor "fuj diszno" :D

raucherin_200-ero.jpg


Most mi van, menthetetlenek vagyunk? (Sind wir noch zu retten!?)



Szervusz Ernő!

Na én már nem vagyok megbotránkozva,mert nem azt néztem,hogy mi van ide írva,hanem azt,hogy ki írta!:mrgreen:
Te menthetetlen vagy,az már biztos:-D
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ufós topicban van egy új fórum-tag, aki átélte a HKÉ-t. Megpróbálom idecsábítani, remélem sikerül.;)
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
SIKERÜLT! Itt vagyok!
Szeretnétek kérdezni tőlem, vagy csak úgy magamtól írjam le a sztoryt?
Szia itt is! :) Örülök, hogy ide találtál, magadtól vagy ahogy írtam úgy sikerült?
Egyébként bocs,hogy én válaszolgatok Neked,de mivel látom Siryus nincs bekapcsolva így most én kérlek arra mesélj a tapasztalataidról, ha nem érint érzékenyen és ha persze publikus.:)
 
Oldal tetejére