Élet és tudomány

Leona

Kitiltott (BANned)
donna írta:
Most megint egyiptomi hét van a NatGeo-n. Találjátok ki mit nézek? Egy két órás filmet a Nagy Piramis átfogó vizsgálatáról.
Van egy csomó rossz hírem azoknak, akik elhitték, hogy "alien" technológiával készült.
.
Maradjunk a piramisnál:


:cry:

vicc76.jpg
 

Athos1

Állandó Tag
Állandó Tag
Te Donna, oseink honnan szedtek annyi követ és hozzá fa! görgöket a sivatagban, valamint hogyan épitették olyan magasra a piramisokat, és honnan a fenébol szedtek annyi embert akik meg tudtak emelni, elhurcolni, felrakni annyi sziklát. Ne higyj a mesékben, ebbol már igazán kinohettél volna! :twisted:
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Valószínűtlen a földi élet űrbeli eredete
2005. április 14. 01:27, Csütörtök - Richárd Balázs

A korai Föld egyúgy nevezett Hindenburg atmoszférával rendelkezett, azaz a feltételezettnél jóval több hidrogén jellemezte, ami minden eddiginél valószínűbbé teszi, hogy az élet magvai magáról a Földről eredeztethetők, jelentették be az ősi légkört kutató szakértők.
A hidrogén a légkörből történő kiáramlási sebességének egy egészen új modellje az eddigiekhez képest század részére lassította a gáz világűrbe történő szökésének sebességét. A nagyobb hidrogén mennyiség lehetővé teszi, hogy sokkal gazdagabb életelőtti kémiai levessel rendelkezzen a korai Föld, mint az korábban feltételezték. Ez annyit jelent, hogy a biológusoknak nem kell olyan távoli helyeken keresgélniük az élet eredetét, mint például a világűr. "Ez sokkal életképesebbé teszi az élet földi eredetéről szóló elméletet" - mondta James Kasting, a Pennsylvania Állami Egyetem földtudományokkal foglalkozó professzora.
0413early2.gif

A korai Föld tengerének vizét elpárologtatva szimulálták a felhőképződést. Ebben a primitív atmoszférában villámlás hatására aminosavak, a DNS alapkövei jöttek létre
A fent említett elméletet először 1953-ban terjesztette elő Stanley Miller, miután sikerült a villámlás utánzását célozva szikrákat végigküldeni egy vízzel, hidrogénnel, metánnal és ammóniával teli kamrán. A kísérlet eredményeként Millernek sikerült létrehoznia az élet és a DNS építőelemeit, az aminosavakat.

Miller "ősleves" elmélete azonban a hetvenes években kiesett a tudósok kegyeiből, amikor rájöttek, hogy a vulkán kitörésekből származó hidrogén túl gyorsan távozik a légkörből, ahhoz hogy jelentősebb felhalmozódást érjen el. Ez volt az a fordulópont, amitől kezdve a kutatók a geotermális hasadékok és a világűr felé kezdtek tekintgetni a Föld első aminosavainak megtalálása érdekében. Ugyanakkor sok tudós megpróbált valami ésszerű magyarázattal előállni, amivel azt bizonyíthatták volna, hogy a korai légkör több hidrogént tárolt el, mint azt társaik feltételezik.

"Carl Sagan utolsó munkája is ezt próbálta megerősíteni" - mondta Owen Toon, a Colorado Egyetem Légköri és Űrfizikai Laboratóriumának munkatársa, aki részt vett Sagan munkájában. Most pedig Feng Tiannal és Alexander Pavlovval közösen úgy tűnik, megtalálták azt, amit Sagannak nem sikerült.
0413early1.jpg

Korábban azt feltételezték, hogy meteoritok termékenyítették meg az őslevest
A gond az, magyarázta Toon, hogy a tudósok három évtizeden át azt feltételezték, hogy a Föld korai atmoszférájának felső légrétege ugyanolyan meleg volt, mint ma, ez a tényező ugyanis nagyban hozzájárul a hidrogén elillanásához. Azonban három- vagy négymilliárd évvel ezelőtt a Nap még fiatalabb volt, ebből következően 30 százalékkal halványabban ragyogott, a Föld légköre pedig inkább a Marséhoz és a Vénuszéhoz hasonlított, azaz széndioxidban gazdag volt.

Ha figyelembe vesszük a hidrogén lassabb kiáramlását, ami a Föld két testvérbolygóját jellemezte, valamint a hűvösebb Napot, akkor a csapat modellje sokkal valószínűbbé teszi a hidrogén enyhébb fokú kiáramlását és olyan mérvű felhalmozódását, amivel megközelítőleg 40 százalékát tette ki a korai légkörnek. "Ez valóban egy elég bonyolult matematikai probléma" - mondta Toon a légkör újraértékeléséről. Azonban a számok most azt tükrözik, hogy igen jó esély van arra, hogy a földi élet teljes egészében véve "hazai termék" legyen, ami megint csak a földönkívüli élet rovására mehet.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
A macedóniai "Stonehenge" a világ újabb csodája
május 10. 8:37
[MTI]
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA top-listájának a negyedik helyére tette a Macedóniában fölfedezett, fából készült obszervatóriumot, amely legalább 3800 éves. A volt jugoszláv tagköztársaság, Macedónia hegyei között található Kokino, amelynek csillagvizsgálója az egyiptomi Abu Simbel templom, az angol Stonehenge és a kambodzsai Angkor után a legizgalmasabb asztro-régészeti felfedezés a világon. Mint Gjore Cenev, a skopjei planetárium vezetője mesélte, a Kokinoban majdnem 4 ezer éve élt népcsoport úgy tartotta, hogy az az eső, amikor a magas hegyek sziklái könnyeznek. Jovica Stankovski régész a Vecernji list című zágrábi lap tudósítójának arról beszélt, hogy Kokino környékén feltárásokat végeznek, minden kapavágásnál előkerülnek kerámia edénydarabok, bronzkori eszközök. Ezért az egész vidéket archeológiai parkká kívánják fejleszteni. A NASA szerint a fából épült obszervatórium a neolit korból származik, benne mélyedés és kőlap, amely mutatja a Nap és a Hold járását, ősszel a napok rövidülését, illetve tavasszal a hosszabbodását, de az év legrövidebb és a leghosszabb napját is leolvashatjuk róla.
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Athos1 írta:
Te Donna, oseink honnan szedtek annyi követ és hozzá fa! görgöket a sivatagban, valamint hogyan épitették olyan magasra a piramisokat, és honnan a fenébol szedtek annyi embert akik meg tudtak emelni, elhurcolni, felrakni annyi sziklát. Ne higyj a mesékben, ebbol már igazán kinohettél volna! :twisted:


Athos, kedves, te olyan szinten nem tudsz semmit a piramisépítésről, hogy erre a fentire kár válaszolni. Kettőnk közül te hiszel mesékben, én tényeknek hiszek.
Tisztáztuk?

Most utoljára:
megvannak a kőbányák. A sivatag ugyanis nem mély por a magmáig, a homok alatt mindig kő van. (Ahogy a víz és iszap alatt is.)
Megvan a bányáktól a piramisokig való eljuttatás módszere. Megvan a munkaerő. Mindezt egy komoly tudományos projekt keretében nemzetközileg elismert mérnökcsapat a helyszínen, rekonstruálva az eredeti körülményeket, feltételeket, szerszámokat ... A GYAKORLATBAN kikísérletezte és BEBIZONYÍTOTTA. Mindezt kamerák rögzítették, még csak egy teve se segédkezett nekik.
Az eredeti bányákból, az eredeti eszközökkel kivésték a kőtömböket, az eredeti útvonalon, eredeti módszerrel és alig néhány ember részvételével x idő alatt odavontatták. Lerajzolták, leírták, megtervezték, kiszámolták... stb, a kőtömb hogyan és hány ember részvételével, mennyi idő alatt jutott el végső helyére.
Működött. Ezzel bebizonyították, hogy az ismert munkaerőlétszámmal az ismert szerszámok használatával az ismert idő alatt a projekt MEGVALÓSÍTHATÓ. Legalább olyan zseniális az egész, mint Einstein és a relativitáselmélet, de Imhotep agya genetikailag ugyanaz a matéria volt, mint Einsteiné, és a zsenialitás génje már évek óta ismert, nyilván akkoriban is benne volt az állományban.
Ha nagyon pontosan akarnék fogalmazni, ez azt jelenti, hogy:
Az egyiptomi kultúra fejlettségi foka lehetővé tette, hogy a piramisokat emberek önerőből felépítsék.
Az, hogy saját fajunk eredményeit kisebbítjük, globális szinten ugyanaz a dolog, mint amikor saját eredményeinket lenézzük.
Egy kultúrát lenézünk? Egy csodálatos kultúra eredményeit másoknak tulajdonítunk, csak mert könnyebb elhini egy mesét, mint összerakni egy komplex képet?
Az egész piramisépítés nagyon részletesen dokumentálva van, igaz, kőbe vésve, a papíruszok rég elporladtak. Nyilván csak töredéke maradt fent az eredeti információ-állománynak, de még így is olyan, mintha egy egész könyvtárnyi adat szólna az emberi munka mellett, és néhány apróbatűs megjegyzés meg homályos népmese az UFÓ-król.

Vannak érdekes maradványok, például a repülésről szóló rajzok, és szobrocskák, bizonyítottan korábban felfedezve, mintsem ember megalkotta volna a repülőt, de arra is lehet logikus magyarázatot találni. A kettő között viszont nincs nincs nyoma kapcsolatnak. Mármint repülő szobrok és rajzok meg piramisok építése. Ezek csupán repülő dolgokat ábrázolnak, és nem azt mutatják, hogy UFO-k cipelték a köveket, hogy gépek cipelték a köveket, hogy... stb.
A rajzok értelmezése nem vág össze sokmindennel.

Szerintem ez két külön történet.

Megjegyzem, UFO ügyben folytatott csörteváltásaink elakadtak azon a ponton, hogy senki se prezentált megdönthetetlen bizonyítékot létezésükre vonatkozólag. Amit önerőből kiástam, arról már vagy bebizonyították, hogy hamisítvány, vagy túl egyszerűen magyarázható UFO-k nélkül is.
De mivel az UFO egy nagyon széles körben ismertté vált legendakör, nyilván vannak alapjai. Tények (megvárom, míg valaki feldobja őket).
Utána elmélkedhetünk tovább az UFO-król.
Athos, itt az alkalom! Mesék emlegetése helyett jöhetnek a megdönthetetlen tények.
Ugyanis ami itt erősen mesének látszik, az az, hogy a nyilván valahol valóban létező földönkívüliek a közelünkbe jöttek, egyáltalában galaktikus viszonylatban. Period.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
:shock:
By Dr. Lee E. Warren BA, DD

(c) MAY-JUNE 1997 PLIM REPORT

Feel free to copy and circulate this article for non-commercial purposes provided the Web site and author are mentioned.

See Related Articles: PYRAMID AND THE SPHINX



Introduction

The Great Pyramid of Giza in Egypt is the largest of the original Seven Wonders of the World that is basically stilled in tact. This pyramid is an architectural feat that cannot be duplicated with our modern technology and advanced knowledge. Many, including the Japanese, have tried to build a smaller pyramid to scale, but have not been successful.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
:shock:
This Great Pyramid is singled out from all other pyramids. It is the oldest, and by the superior construction techniques over all the other pyramids, makes it appear that the Egyptians didn't make it. They tried to imitate this one, but they never were able to come close. More probably, whoever built it had divine help and planning. This study will prove to you the Divine Inspiration behind the building of the Great Pyramid, and will correct the current teaching about it. The Egyptians say that the Pharaoh Cheops, or Khufu, built it because of a Cartouche, or Kings Signature Symbol, was found inside. All the pyramids in Egypt are covered with writings and paintings, filled with statues and gold, all except one, The Great Pyramid.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
:shock:
The Great Pyramid was placed, not only at the exact center of the Nile delta quadrant, but, it is also placed at the exact center of all the land mass of the earth. That's right. Lines drawn north, south, east and west from the pyramid equally divide the earth's terrain. The longest land meridian, and the longest land parallel. The pyramid is aligned with True North, not magnetic north. Our closest achievement in that alignment is the Paris Observatory, it is six minutes of a degree off of true north. The pyramid is only three minutes off and that was proven to be the result of the land shifting and not by an error of the builders. True North is when you take the earth's axis and extend the north line out into space, it hits a point, usually a star, now it is Polaris.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
:shock:
There is what is called the "Precession of the Equinoxes". A twenty four to twenty six thousand year cycle, when, as this earth is spinning like a top, there is a wobble, the true north point in space, rotates, completing a circle in the heavens. Thus every so often the North star changes. Embodied within this pyramid is that knowledge. We're just starting to figure these things out. How in the world did the builders of the pyramid know these things? They did. On one day, at the Vernal Equinox in the year 2141 BC, Alpha Draconus, the "Dragon Star" in the Draco constellation, was the pole star and it was so perfectly aligned with the descending passage, that if someone was at the bottom holding a mirror, that star would reflect that light. A seeming total impossibility, but they did it. The basic unit of measure within the pyramid is the "Sacred Inch". This same inch, in the sacred cubit, is also used in Noah's ark, the Ark of the Covenant, Solomon's Temple and in the New Jerusalem. This inch is only a half of a hair's breadth different than the English inch and the American inch.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
:shock:
The source of this inch, is the axis of the earth. 1/500,000,000th part of the earth's axis is equal to the sacred inch. The Metric system uses the circumference of the earth from the pole to the equator as it's source. Since that distance varies at different places measured, the most logical and accurate system of measurement then would be the sacred inch system, because the earth's axis doesn't change.
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is most olvasok egy hosszú dokumentumot ezekről a számokról. A teória, amire Pitti utalgat, az "Earthist" azaz Földközpontú elmélet. Előszednek mindenféle számokat, ami passzol a bolygó különféle adataihoz (de csak azokat, amik passzolnak, pedig van még ott egy rakás más szám is :cry: ). A 30. szélességi fokon van (de nem pontosan), a méretei az egyenlítő kerületéhez mérhetőek (kis kerekítéssel), stb. Most hirtelen meg lettem dobva ezer számmal, analizálom az összefüggéseket.
Érdekes a benne lévő kamrák viszonylag precíz méretezése is.
Sírkamráké.
Továbbá van egy dokumentált behatolás a 800-as évekből, amikor sok beépített trükk elhárítása után csak azt találták, hogy sírrablók már bejutottak. Azért leltek benne üres szarkofágot és hasonló apróságokat.
Otthagyták őket, hogy az utókor is megtalálja.
Pitti, te milyen forrásra alapozod, hogy nem sírnak épült?
Mellesleg megjegyzem, nyoma van egy olyan ókori legendának, hogy nem csupán temetkezési hely volt, hanem "tudásőrző" is, tehát az akkori világ bölcsességét meghatározó "tudáskönyvtár" is eltemetésre került benne. Ennek még utánajárok jobban.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Donna,
Megint nem olvasod a lenyeget, csak azt amit latni akarsz. Probalj meg egyszer atmenni rajta.
Ideteszem:
All the pyramids in Egypt are covered with writings and paintings, filled with statues and gold, all except one, The Great Pyramid.
Igen, az egyiptomiak epitettek piramisokat mert megprobaltak utanozni a "Nagy" piramist. Azokban a piramisokban minden le van irva, kik mikor es hogyan csinaltak, hol laktak, mi volt az anyosuk lanykori neve, stb. Minden ott van. A fal tele van hieroglifakkal amik ezt leirjak, a Farao istenitesevel aki epittette, stb. KIVEVE A NAGY PIRAMIST!
Az igazi lenyeg nem is az hogy hogyan epitettek hanem hogy HOVA EPITETTEK, MIKOR ES MIERT!!!
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy másik népszerű elmélet, miszerint a nagy piramis amolyan obszervatórium féle lehetett, mivel a királyi és királynői teremből is két-két ún. szellőzőakna indul ki haránt felfelé, mindegyik végén egy-egy erősen fénylő csillag látható.
Vallási szempontból ezt úgy magyarázták, ezeken keresztül volt hivatott távozni a király és a királynő lelke, mégpedig az adott célcsillag felé.
Na igen, de kettőre?
Átrágtam magam viszont egy mégérdekesebb elméleten - mi van akkor, ha felcseréljük az okot az okozattal? A piramis nem csillagvizasgáló volt, hanem csillagász tervezte a kor tudományos szintjének csúcsismeretei segítségével?
Azt már a tudományos világ is elfogadta, hogy az ókori Egyiptom tengeri - vagy részben tengeri - útvonalon kereskedett Dél-Amerika akkori lakóival. Előkerültek ősi d-ami leletek között skarabeuszok olyan kőzetből, melynek a kontinensen nyoma sincs, és múmimák pólyáiban kokaleveleket találtak - márpedig ez a cserje teljes rokonságával egyetemben csakis d-am-ban nő. Hajózni a modern eszközök feltalálása előtt is a csillagok segítségéval hajóztak. Az ókori görögök is megállapították, hogy a föld gömbölyű, és becslések is születtek a kerületére vonatkozólag.
Lényeg, hogy ami a nagy Piramist a többitől mérnökileg elkülöníti, az a hihetetlen precizitás, amivel "összerakták".
A négy vezércsillag (plusz még egy a közepén) felhasználásával azonban szinte lézerpontossággal be tudták határolni, hova kerüljön a járatokat tartalmazó négy kő, melyhez a következő szintet mindig hozzáigazították.
Van itten még egy probléma, az éjszakai égbolton nem fixen lógnak a csillagok, mint holmi karácsonyfadíszek, hanem a föld forgása következtében íven mozognak. Ezért nem pontosan a csillag látható a lyukak végén fixen és állandóan, hanem a csillag akkor látható benne, mikor áthalad a helyi szélességi körön.
Milyen csillagászati tudása volt az építőnek?
1. az egyenlítő hosszát max. 52-km-esre becsülni (a görögök ezt ie. 250 körül voltak képesek megtenni) - a valós szám 40km.
2. a 360fok, 60perc, 60 másodperc-nek megfelelő forgási szög mérő rendszerük kellett legyen. Minden szám osztható tizenkettővel eme relációban, tehát pl. egy tizenkettes számrendszerre épülő felosztás ezzel teljesen konzisztens lehet.
Nem arról van tehát szó, hogy matematikájuk egyezett a mienkkel, csupán arról, hogy azonos logikai alapokon állt, és a kettő átváltható kell legyen.
3. képesnek kellett lennie arra, hogy többismeretlenes egyenletrendszert megoldjon. Erre ma egy általános iskolás diák képes, de az algebra alapjait írásban mintegy 3000 évvel később jegyezték csak le.
4. ismernie kellett a pí közelítő értékét, mely irracionális szám, azaz nem írható fel két egész szám hányadosaként, de a 22/7 jó közelítés. Az építő pontosan ezt az arányszámot használta.
5. képesek kellettek legyenek arra, hogy a csillagok áthaladási időpontját kimérjék, azaz pontos csillagászati időmeghatározásra.

Az év hosszát meghatározni nem olyan nehéz. A nap hosszát se - csillagok járása alapján. Ha a huszonnégy órát 360 felé osztjuk (a kör 360 fok, ezt járják körbe a csillagok egy nap alatt, akkor a végeredmény 4 perc. Egy fokmásodperc - 4 mp. Ha van egy óránk, mely pontosan 21600-at üt négy másodperces időközökkel, akkor ez pontosan egy napnak megfelelő idő.
Időt lehet mérni homokórával, napórával... és ingaórával.
A királynő termében van egy ún "nitche", azaz egy lyuk a falban. A keresztmetszete nagyon érdekes, olyan, mintha öt majdnem-négyzetet raknánk egymásra. A legfelső 50 cm széles, az alatta lévők mindig 26 centivel szélesebbek-magasabbak, mint amit követnek. A teljes magasság és a legfelső négyszög szélességének hányadosa 3.1440. Ismerős? E "nitchében" találtak egyebek között egy közel félkilós tökéletes gömb gránitgolyót (baseball labda méret), egy darab rézhoros, és egy darab cédrusfa, ezeket az építők felejtették ott maguk után.
Ismétlem, horog, golyó... csapjunk oda egy madzagot, és van mindenünk egy ingához. Hogy még szebb legyen, a nitche tetejére függesztett inga, mely lenyúlik középen szinte az aljig, adva hozzá a fél kilónál kicsit nehezebb nehezéket pontosan négy másodperces lengésidőt produkál faltól falig... (mint ahogy mi sem ingaórával mérjük a másodperceket, egy űrhajóval közlekedő civilizáció se ezt tenné, ergo minek kellett oda az inga a földönkívüli mérnököknek???)
Nichéről többet itt:
http://home.globalcrossing.net/~kjohnson/niche.htm

Továbbá megjegyzem, ez a piramis olyan trükkösen lett megépítve, hogy ember még a mai napig nem jutott be a belsejébe. A szellőzőaknákon fel szoktak küldeni robotkamerákat, így már tudják, hogy nyílnak a kamrákból további, rézverettel lezárt termek...

A nagy piramis tehát valószínűleg valóban temetkezési hely volt, és esetleg ennél több. Nincs benne kincs, viszont vannak vésetek a falakon (ezt spec az egyik filmben mutatták a natgeo-n, el is olvasták a feliratokat.
De, tudom mit mondasz, de odáig el kell jutni:
Namost erről is találtam egy leírást:
http://www.grahamhancock.com/forum/HarveyCH1-p2.htm
Szintúgy nem igazán elégedett a szerző az Egyiptológusok hozzáállásával a témához, akit érdekel, annak jó szórakozást!

Egyptologists are fond of saying that the Great Pyramid is mute, with no
Hieroglyphs cut into its walls. But this is really not true. Every upper passage, chamber, gallery and shaft inside the Great Pyramid of Giza is an incredibly old, unmistakable, megalithic Hieroglyph for the words seba and rut for "Ensouling Star door" and "Tunnel Opening gate." They are unmistakably reproduced in the Pyramid Texts of Saqqara. Egyptologists should have told the world about these architectural hieroglyphs long ago. It might have removed much needless speculation about the Great Pyramid.
 
C

csocsike

Vendég
Gyerekek, ti el vagytok tevedve, miert nem egyiptomba mentetek? Ott kedvetekre nyomozhatnatok :D
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Donna,
Tevedsz. A szellozo akna ami kulomben kurto, nem harant indul ki hanem szanzsen. 8)
A csillagaszati megkozelitessel viszont mar majdnem jo nyomon vagy. A legfontosabb, hogy az a kurto (akna) ami az eszaki csillagra (Polaris) mutat szanzsen (tehat nem harant) annak pont az a dolga. Marmint hogy az eszaki csillagra mutasson. Viszont i.e. 2500 korul nem birt oda mutatni, ugyanis ahogy nagyon jol leirtad az elozoekben azok a piszok csillagok vandorolnak az equinox korul (asszem 24,000 ev alatt forog egy kort). Ebbol adodoan azok akik meg nem ittak el az eszuket ugy mint mi, kimutattak hogy az akna (szanzsen meno) pontosan az eszaki csillagra mutatott i.e 12,500-ban ami akkor a Vega nevu csillag volt. Ez tokeletesen egybe esik a piramidon beallitasaval. Tovabba alatamssza a geologikusok megallapitasat miszerint i.e. 12,500 korul volt az eghajlat olyan hogy a szfinxen viz eroziot okozzon.
Namostan, ha ezeknek a csillag es geolog matatoknak igaza van akkor megint csak ott tartunk hogy a piramidon nem temetkezesi hegy volt (aminek amugy is nagyon keves lenne az ertelme) hanem valami mas. Azt sem tuggyuk hogy ki kovette el, de miutan akkoriban nem volt egyiptusi kultura igy batran levonhassuk a konferenciat hogy barki epithette a piramidont csak az egyiptusok nem. Na.
Ja igen, es ha i.e. 2,500 korul epult akkor a Sumerok hogy a francba irtak rola i.e. 4,000 korul?
Ahogy mondottad volt Donna, OPEN MIND! :D
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
pitti írta:
Donna,
Tevedsz. A szellozo akna ami kulomben kurto, nem harant indul ki hanem szanzsen. 8)
A csillagaszati megkozelitessel viszont mar majdnem jo nyomon vagy. A legfontosabb, hogy az a kurto (akna) ami az eszaki csillagra (Polaris) mutat szanzsen (tehat nem harant) annak pont az a dolga. Marmint hogy az eszaki csillagra mutasson. Viszont i.e. 2500 korul nem birt oda mutatni, ugyanis ahogy nagyon jol leirtad az elozoekben azok a piszok csillagok vandorolnak az equinox korul (asszem 24,000 ev alatt forog egy kort). Ebbol adodoan azok akik meg nem ittak el az eszuket ugy mint mi, kimutattak hogy az akna (szanzsen meno) pontosan az eszaki csillagra mutatott i.e 12,500-ban ami akkor a Vega nevu csillag volt. Ez tokeletesen egybe esik a piramidon beallitasaval. Tovabba alatamssza a geologikusok megallapitasat miszerint i.e. 12,500 korul volt az eghajlat olyan hogy a szfinxen viz eroziot okozzon.
Namostan, ha ezeknek a csillag es geolog matatoknak igaza van akkor megint csak ott tartunk hogy a piramidon nem temetkezesi hegy volt (aminek amugy is nagyon keves lenne az ertelme) hanem valami mas. Azt sem tuggyuk hogy ki kovette el, de miutan akkoriban nem volt egyiptusi kultura igy batran levonhassuk a konferenciat hogy barki epithette a piramidont csak az egyiptusok nem. Na.
Ja igen, es ha i.e. 2,500 korul epult akkor a Sumerok hogy a francba irtak rola i.e. 4,000 korul?
Ahogy mondottad volt Donna, OPEN MIND! :D

Oké, nézzük sorban. Nem tudom, mit jelent a szanzsen, de az akna haránt halad, itt egy ábra, ha be tudom tenni. Nem tudom. Valaki elárulhatná, hogy lehet az internetről közvetlenül idevágni képeket.

A csillagászatról azt mondtam, ok és okozat felcserélésével egy másik teljesen kézenfekvő magyarázat jön ki, éspedig az, hogy a csillagokat használták "lézervonalzóként" az építéshez.
Egyébként, logikusan mi az istenért tették oda a szellőzőket? Meglehetősen értelmetlen többletmunka. Viszont tekintebe véve azt, hogy a következő szintek betájolása igen fontos - próbáld magad elé képzelni a monumentális építményt építés közben -, szóval egy kis eltolódás a harmadik szinten könyen odavezethet hogy az egész összeomlik a nyolcadikon... A "szellőzőcsatornák" ilyen értelemben történő használata elképesztően pontos szintbeállítást eredményez.
A csillagvándorlás nem csupán évezredek alatt, hanem egyetlen éjszaka alatt is történik. Ezért kellett egy inga. Az, hogy melyik csillagot nézi a "lyuk" nem fontos. A lényeg, hogy elég erős fényű legyen, márpedig mindegyik emlegetett csillag a legfényesebbek közé tartozik.
Bevallom, a magyarázat kissé bonyolult, de legalább annyi értelme van, mint az UFO teóriának.

Az ie. négyezer évvel ezelőtti sumer leírást a piramisról ki, mikor, hol találta, és hol van dokumentálva, azon kívül, hogy valaki az ujjából kirázta. Nagyon 'urban legend' érzésem van vele kapcsolatosan. Hol a nyoma???

A szfinx eróziója... nincs az a kő, mely ne erodálódna az évezredek alatt, ahhol nem kell speciális körülmény, csupán időjárás. Arra célzol, hogy eső erózió látható a felszínén, és nehéz megmagyarázni, miből ered?
Dolgozom rajta. Bevallom, jó kérdés.
 
Oldal tetejére