Élet a halál után

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag


Fiatal korban gyakran elöfordul, hogy a gyerek azt állmodja, hogy kint van a WC-n és vidáman az ágyba pisil de ez nem Schlafparalyse hanem enuresis, agybavizelés. :D

Lassan mi is kozelitunk ehhez a korhoz megint. A regi szep idok.....:cool: Sokkal kenyelmesebb az agyba, mert mire az ember kier a wcre meg vissza addig kimegy az alom a szemebol.

Gyerunk Ernoe huzzal bele mer ezek nagyon elkanaszottak itt a sok huje ezoterikaval amig nem figyeltel oda....
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ez nem semmi! Jógik meg guruk életeken át gyakorlják, te meg simán előadod csak mert "rosszul" ébredtél fel. Semmi mást nem kellene gyakorolniuk a guruknak, csak azt, hogy hogyan kell rosszul felébredni. :rolleyes: Persze lehet, hogy lenne köztük, aki ezzel is életeken át kínlódna. :mrgreen:

Nagyon megrémültél? kiss
Nem ijedtem meg, mert már 15 éves korom óta tapasztaltam hasonlókat, és akkor amikor ez történt már harminc is elmúltam, mondhatnám természetes volt és tettszett is a röpködés.
A hangoktól ijedtem meg és azoknál is a rosszindulatú hozzászólásaiktól.
Később alakult ki valami miatt félelem és mikor éreztem, hogy indulnák ki a testből akkor nagyon kellett erőlködnöm hogy maradjak.
Ilyenkor látok is és van hogy ki is nyitom a szemem és ugyan azt látom mint csukott szemmel, tehát nem a szobai környezetemet. Nagyon nehéz úgy mond magamhoz térni mikor jön az az érzés és nem akarok bele mélyedni a folytatásába.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Atapata

ne haragudj, hogy az oxigénmamorrol irtakra elöször csak tréfásan válaszoltam.
Nem vagyok kábitoszerszakértö na meg teret is akartam adni a misztikával foglalkozo hozászoloknak.

Valahogy azonban minden összefügg egymással, hát kiöntöm magam.

Tulajdonképpen nem az a csoda, hogy hallucinálunk, hogy angyalokat, ufo-kat, figurákat látunk, hangokat hallunk amiknek nincs forrása, a világ ugyanis televan optikai csalodással, kémiai anyagokkal amik az érzékeinket manpulálják.

Az igazi csoda, hogy ebben a zürben még képesek vagyunk néha egy autot baleset nélkül innen-oda elvezetni. :D

autounfall_bild1.jpg


A fejbeverés, a nevetögáz, a tömjénfüst a templomban egészen más helyen támadja meg az érzékelésünket mint a klassikus kábitoszerek (Hallucinogenek).

Az elsö az érzékszervekre hat, mindha valaki megkopogtatná a mikrofont vagy az odavezetö kábelt.

A kábitoszerek pedig az agynak azt a részét befolyásolják ahol a jelértelmezés, a "én", a "lélek" lakása gyanithato. (Feltéve, hogy van szörös négylábu lélek)

Szoval ezek az anyagok nemcsak szédülést, gyengeséget, látási zavarokat okoznak hanem összekeverik a szineket, formákat az agyunkban.

Gondoljunk csak néhány Ady versre ahol szines hangokat, vagy négyszögletes izeket emlit meg. Az érzékek szintézise, hogy ugy mondjam.

Nem akarok sokat papolni, menjünk az ezoterikusok és alien-elméletek kedvelöinek irányába.

psilocybe.semilanceata.jpg


A gomba nemcsak az amit a földböl kibulyva látunk hanem egy akár az egész Földet befedö finom Mitochondrium-hálo. (Ezért nem lehet egy falbol a penészt kiirtani.)

Vannak akik szerint nem kell arra várnunk, hogy a földönkivüliek rádioteleszkop, ürhajo és a többi általunk ismert technikai eszköz segitségével probáljanak velünk kapcsolatot teremteni.

A psilocybin-gomba, szerintük, nem más mint egy földönkivüli-tudat ami egy egész égitestet Myzen-háloval közrefog és a galaxisok között sporák utján terjed tova.

Tehát aki földönkivüliekkel kiván beszélni annak elég ha ezeknek a gombáknak a szövödményeit teába téve megissza. :D

et2_BM_Berlin_Gold__406882g.jpg
(Egy telefon ET-számára)


Erdekes, hogy a hippiek pont ugyanolyan "élményekröl" számolnak be mint amit itt az ezoterika oldalon olvasok:
- egy misztikus egység Istennel és világmindenséggel vagy
- az emberi lét illuzioja.

hippie-family.jpg


Ugy látszik, hogy a mély vallásos érzetek azonos mechanizmus utján jönnek létre,
függetlenül attol hogy milyen modszerrel lettek kiváltva:
böjt, meditátio, lélegzés-ellenörzés, alvástalanság, halálközeli élmény, fertözö betegség vagy psychologis aktiv anyagok fogyasztása.

Boldog ujévet, kikapcs.....
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Kedves Ernoe!

Kellemes és boldog Új Évet kívánok neked... kiss

aranyos dolog és kellemes hülyités ez a hallucináció, csak azt tudnám, hogy akkor a meghalt apám másfél év után hogy jutattott hozzá az örökségemhez a sír másik feléről?

Mert a 25 perces klinikai halál élményemről még lehet magyarázni - kitalálni dolgokat, de ilyenről ami apámmal és velem megtörtént azért elég nehéz, nemde?

A második felesége (az első ugye anyám logikusan) eldugta a pénzüket valahol külföldön, és apám elmondta másfél év után, hogy hova, milyen jeligére, még a kötvényszámokat is lediktálta... és ezt csak a nője tudta egyedül az élők közül, és apám, aki elvileg már elporladt a föld alatt..

na ennyit erről..

de azért szerelek, mert neked is megvan a szereped a rendszerben.

Az ateitáknak kettős szerepük van:

1. gondolkodásra késztetik az ezosokat, hogy gondolják meg, hogy mit beszélnek, van-e alapja, ne mesékre támaszkodjanak. Szepes Mária mondta, hogy nekik köszönhetik a legnagyobb fejlődését, mert nekik kellett olyan érveket előcslogatnia az agyából, amivel sorra megcáfolta öket, de ezzel komoly fejlődésnek is indult ezzel..

2. az ateiuzmus törvényszerű, ez meg is lett jósolva, mert csak gondoljunk bele: akit a papok berángattak egy kinzókamrába pár száz évvel ezelőtt, az mondjuk a XX. században be fog bemmi egy teplomba? soha.
Igy kitermelték ezt a "tömeget" is törvényszerűen.

3. a szellemi tanitások is beszélmolnak róla, hogy azok az emberek, akik nem tudtak elmélyülni a fizkai világ müködésének tapasztalataiban, mert vagy túlságosan elfoglaltak voltak a mentális világ dolgaival vagy nagyon vallásosak voltak, azok egy - vagy több életre a fizikaiság megtapasztalásának szentelikk életüket.

Igy gyönyörüen megvan mindenkinek a szerepe a rendszerben az adott inkarnációjában! :p

szeretettel:

István

UI: én különben soha nem hittem a reinkarnációban, már előző életemben se! :mrgreen:
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves István! A fenti írásod ateistákra vonatkozó részét a forrás megnevezésével, utólagos engedelmeddel átmásoltam az apácás topikba Diogenesnek, aki egy másik kedves ateista.
#182
 

szilvi135

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindenki! Ezidáig még nem használtam a fórumot, új tag vagyok, üdvözlök mindenkit, nagyon jónak tartom ezt a honlapot és ez a téma is érdekelt mindig is mint mindenkit.
Én megpróbálok mindig egyszerűsiteni,szerintem halálunk után oda érkezünk ahonnét elindultunk. A fizikai test ami él, abban az élet lehellete, a lélek van, talán igy van ez a bacilusokon virágokon állatokon át az emberig a Földön.
A lélek megnyilvánulása minden léleknél más. A szellem világossága ami Istentől jött velünk születetten, az embernél van csak.
Ahonnét jöttünk monjuk, az az "égi tudat", ami az egységes egy, minden lélek, szellemiség oda érkezik vissza és onnét jön. Miután fizikai testünk-ami a lelkünk és szellemünk otthona volt és annak működéséhez, szolgálatára lett hivatva- bevégeztetett, a földi tudatunk is megszűnik, de lelki lényünk, szellemünk, ill. energiánk más nem földi dimenziói, letisztulva minden földitől örökké létezik.
Földi lét során újra megtöltödnek földi tudattal és e tudatban tapasztalják meg a fizikai keretek között, velük született isteni lényük voltát.
A földi életünk nekünk -és csak közösen- annál igaz-boldogabb, minél inkább megéljük és nem elnyomjuk lényünk legfőbb jó, azaz égi, isteni részét, megtartva az egyensúlyt a földi és égi tudatban, de az égi erő itt is iránytadója kell legyen a földinek ésnem fordtva, mert az pusztitó önmaunkra nézve, -ahogy idegrendszerünk a testünknek.
Vagyis a sziv tisztasága és a szivben lakozó tudat, értelem tisztaságának, isteni rendeltetésünk megőrzése, gyakorolása a legfontosabb a földi életben, minden körülmény között. Ez igazából a rendeltetésünk szellemiséggel megáldott emberként a teremtmények világában. A legfőbb jótól kapott ajándékként a legfőbb jó szolgálata minden teremtménynél. A megvilágosodottak szerintem ekként élik meg az életet. Mindenki ezt az utat járja valahogyan szabad akaratából tudatosan vagy nem tudatosan és eközben valamikor eljön a földi lét vége.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szilvi135

borzasztoan szinpatikus amit irsz:
"....de lelki lényünk, szellemünk, ill. energiánk más nem földi dimenziói, letisztulva minden földitől örökké létezik....."

sajnos a fogalmakkal mint: " A legfőbb jótól kapott ajándékként a legfőbb jó szolgálata "

nem tudok mit kezdeni. Tul spekultiv. Nem más mint egy vágyállom.

Ez olyan mint amikor a tehetetlen anyag abban reménykedik, hogy örökké megörzi mozgásállapotát.

Szerintem az élet nem veszit az atraktivitásábol ha szembenézünk a valosággal.

Moenche.jpg


Ez a két ur csak azért tud az általad emlitett állomvilágban élni mert sok hitetlen ezt nekik lehetövé teszi. ;)

Remélem nem ilyesztettelek el
 

Az Öreg

Új tag
Egyeni felfogas

szerintem halal utani ellet nem letezik,mindenki probalja tiszteletbe tartani felebaratjat mig elletre van a foldon es a halottaink emleket tiszteletbe tartsuk mert semmi mast nen adhatunk nekik, a tobbi csak emberek kozotti kihasznalas<mindig van valamien ok hogy kihasznaljuk a gyengeket, elesetteket, tudatlanokat> ugymond segiteni akarasbol, jotekonykodunk es legtobbszor a meggazdagodas az iranyito<tisztelet a kivetel > ami nagyon ritka, gyarlok vagyunk es telhetetlenek, mig jol vagyunk elfeledjuk hogy a vilag urbe meg porszemek is tobbek nallunk:confused::( szerintem a legnagyobb problema az elo vilagba hogy nem tudjuk es nem akarjuk tiszteletbe tartani fele baratunk ,embertarsaink elkepzeleseit, hitet es mindenki mindenkire ra akarja eroltetni a sajat igazat mert szerinte az a hejes, mert a hatterbe a profit, elfelejtjuk hogy semmit se hoztunk es semmit se viszunk es kar keseru szajizet hagyi magunk utan.elok az elokkel holtak a holtakkal, onnan meg nem jott vissza senki, mert nincs ahhonat. ha valakit sert a felfogas elnezest de ez van es marad, mej tisztelettel az OREG
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
szerintem halal utani ellet nem letezik,mindenki probalja tiszteletbe tartani felebaratjat mig elletre van a foldon es a halottaink emleket tiszteletbe tartsuk mert semmi mast nen adhatunk nekik, a tobbi csak emberek kozotti kihasznalas<MINDIG a tudatlanokat elesetteket, gyengeket, kihasznaljuk hogy ok valamien van> ugymond segiteni akarasbol, jotekonykodunk es legtobbszor a meggazdagodas az iranyito<TISZTELET a kivetel> ami nagyon ritka, gyarlok vagyunk es telhetetlenek, mig jol vagyunk elfeledjuk hogy a vilag urbe meg porszemek is tobbek nallunk:confused::( szerintem a legnagyobb problema az elo vilagba hogy nem tudjuk es nem akarjuk tiszteletbe tartani fele baratunk ,embertarsaink elkepzeleseit, hitet es mindenki mindenkire ra akarja eroltetni a sajat igazat mert szerinte az a hejes, mert a hatterbe a profit, elfelejtjuk hogy semmit se hoztunk es semmit se viszunk es kar keseru szajizet hagyi magunk utan.elok az elokkel holtak a holtakkal, onnan meg nem jott vissza senki, mert nincs ahhonat. ha valakit sert a felfogas elnezest de ez van es marad, mej tisztelettel az OREG
Szai Öreg!
Hát én is pont ettől félek, hogy ez mind így van ahogy Te írod.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Tudjátok sok esetben nem az a fontos, hogy van-e élet a halál után, hanem az, hogy van-e élet a halál előtt..:mrgreen:

A szellemtudmánynak pont az a lényege, hogy ebben segítsen.. :p
 

sztamas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szilvi135

borzasztoan szinpatikus amit irsz:
"....de lelki lényünk, szellemünk, ill. energiánk más nem földi dimenziói, letisztulva minden földitől örökké létezik....."

sajnos a fogalmakkal mint: " A legfőbb jótól kapott ajándékként a legfőbb jó szolgálata "

nem tudok mit kezdeni. Tul spekultiv. Nem más mint egy vágyállom.

Ez olyan mint amikor a tehetetlen anyag abban reménykedik, hogy örökké megörzi mozgásállapotát.

Szerintem az élet nem veszit az atraktivitásábol ha szembenézünk a valosággal.

Moenche.jpg


Ez a két ur csak azért tud az általad emlitett állomvilágban élni mert sok hitetlen ezt nekik lehetövé teszi. ;)

Remélem nem ilyesztettelek el

Boldog Új Évet Mindenkinek! Találjatok rá 2009-ben arra az útra, amely a halál után oda vezet, ahova a születésetek előtt indultatok!

Kedves Ernoe!

Szóval ez a két úr álomvilágban él. Ők éppen azt tanítják, hogy az anyagi világ az álomvilág, a káprázat, a Maya. Vajon kinek van igaza? Neked? Nekik? Mindkettőnek? Egyiknek sem?

Tudod, ők a tudásukat a védikus írásokból veszik. Azt pedig kb. 5000 évvel ezelőtt írták Indiában, közelebbről Biharban. India ÉK-i részét ma is Biharnak hívják. Hát elgondolkoztató...

Szeretettel:
Tamás.
 

sztamas

Állandó Tag
Állandó Tag
szerintem halal utani ellet nem letezik,mindenki probalja tiszteletbe tartani felebaratjat mig elletre van a foldon es a halottaink emleket tiszteletbe tartsuk mert semmi mast nen adhatunk nekik, a tobbi csak emberek kozotti kihasznalas<MINDIG tudatlanokat elesetteket, gyengeket, a kihasznaljuk hogy ok valamien van> ugymond segiteni akarasbol, jotekonykodunk es legtobbszor a meggazdagodas az iranyito<TISZTELET a kivetel> ami nagyon ritka, gyarlok vagyunk es telhetetlenek, mig jol vagyunk elfeledjuk hogy a vilag urbe meg porszemek is tobbek nallunk:confused::( szerintem a legnagyobb problema az elo vilagba hogy nem tudjuk es nem akarjuk tiszteletbe tartani fele baratunk ,embertarsaink elkepzeleseit, hitet es mindenki mindenkire ra akarja eroltetni a sajat igazat mert szerinte az a hejes, mert a hatterbe a profit, elfelejtjuk hogy semmit se hoztunk es semmit se viszunk es kar keseru szajizet hagyi magunk utan.elok az elokkel holtak a holtakkal, onnan meg nem jott vissza senki, mert nincs ahhonat. ha valakit sert a felfogas elnezest de ez van es marad, mej tisztelettel az OREG

Kedves Öreg!

A felfogás, amit soraidban megnyilvánítasz szerintem nem egyéni. Nagyon sokan vallják. Úgy érzem, hogy ezzel együtt azt sugallod, hogy tartsuk tiszteletben felebarátainkat. De ha úgy van, ahogy írod, akkor ennek mi értelme van? Akkor nem az a fontos, hogy én boldoguljak, a többi meg nem érdekel? Ha nem viszek magammal semmit a halál után, akkor mi okom lenne rá, hogy ne hagyjak magam után rossz szájízt?

Nem akarlak meggyőzni, csak elmondom a véleményemet. Vagyis a szeretet éppen azért fontos, mert a világ sokkal több annál, mint amennyit látsz belőle. A világ, a Létezés maga a szeretet. A szeretet energiája működteti. Földünk pedig egy játszó tér. De ha úgy tetszik kiképző bázis. Mire képeznek itt ki minket? Hát éppen a szeretetre. Tudod, egy pohár vizet megtanulni értékelni éppen a sivatagban lehet, ahol nincs belőle, csak nagyon kevés. Hát a szeretetből a mi anyagi világunkban csak nagyon kevés van. Ezért vagyunk itt. Itt tudunk igazán megtanulni szeretni. Aki itt képes rá, az a Létezés bármely szintjén képes lesz rá. Ezt viszed vagy viheted el magaddal a halálod után. És a születésed előttről azt a vágyat hoztad, hogy ide elérj. És még a leg istentagadóbb materialista ember is a szíve mélyén a szeretetre vágyik. Vajon miért?

Érdemes ezen elgondolkozni...

Szeretettel:
Tamás.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod, ők a tudásukat a védikus írásokból veszik. Azt pedig kb. 5000 évvel ezelőtt írták Indiában,

Kedves sztamas

Hát pont ez a probléma. kiss

Nem tudom milyen foglalkozást üzöl de én az évvégén mindig kiszortirozom a szakfolyoiratokat amik egy-két ével ezelött jelentek meg.

Egy olyan gyorsulo idöben élünk, hogy aki nem képezi tovább magát az lemarad a szakmában.

Indianer_gibt_Rauchzeichen.gif

telefonzentrale2.jpg


1280d1219716311-cfare-mobili-posedoni-iphon.jpg

 

sztamas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves sztamas

Hát pont ez a probléma. kiss

Nem tudom milyen foglalkozást üzöl de én az évvégén mindig kiszortirozom a szakfolyoiratokat amik egy-két ével ezelött jelentek meg.

Egy olyan gyorsulo idöben élünk, hogy aki nem képezi tovább magát az lemarad a szakmában.

Kedves Ernoe!

A szakmában igen. De ki beszél itt szakmáról? Én - Wass Albert szavaival élve - Isten valóságáról beszélek. Ott pedig az az érték, ami kiállta már az idő próbáját.

Amúgy nem élünk gyorsuló időben. Arra inspirálnak minket, hogy pörögjünk egyre gyorsabban és gyorsabban. Miért? Egyszerű üzlet. Többet költesz így időegység alatt. És aki ebből él - nyugi, a média annak a kezében van - mindent megtesz ezért.

Az anyagi világ változik, hiszen az maga a mulandóság. De Isten az öröklét. Az pedig a másik pólus. Ott az örök érték számít valódi értéknek. Ez akkor is így van, ha ma itt a Földön "gyorsuló világban" élünk.

Szeretettel:
Tamás.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
szerintem halal utani ellet nem letezik,mindenki probalja tiszteletbe tartani felebaratjat mig elletre van a foldon es a halottaink emleket tiszteletbe tartsuk mert semmi mast nen adhatunk nekik, a tobbi csak emberek kozotti kihasznalas<MINDIG van valamien ok hogy kihasznaljuk a gyengeket, elesetteket, tudatlanokat> ugymond segiteni akarasbol, jotekonykodunk es legtobbszor a meggazdagodas az iranyito<TISZTELET a kivetel> ami nagyon ritka, gyarlok vagyunk es telhetetlenek, mig jol vagyunk elfeledjuk hogy a vilag urbe meg porszemek is tobbek nallunk:confused::( szerintem a legnagyobb problema az elo vilagba hogy nem tudjuk es nem akarjuk tiszteletbe tartani fele baratunk ,embertarsaink elkepzeleseit, hitet es mindenki mindenkire ra akarja eroltetni a sajat igazat mert szerinte az a hejes, mert a hatterbe a profit, elfelejtjuk hogy semmit se hoztunk es semmit se viszunk es kar keseru szajizet hagyi magunk utan.elok az elokkel holtak a holtakkal, onnan meg nem jott vissza senki, mert nincs ahhonat. ha valakit sert a felfogas elnezest de ez van es marad, mej tisztelettel az OREG

Kedves Öreg!

A felfogás, amit soraidban megnyilvánítasz szerintem nem egyéni. Nagyon sokan vallják. Úgy érzem, hogy ezzel együtt azt sugallod, hogy tartsuk tiszteletben felebarátainkat. De ha úgy van, ahogy írod, akkor ennek mi értelme van? Akkor nem az a fontos, hogy én boldoguljak, a többi meg nem érdekel? Ha nem viszek magammal semmit a halál után, akkor mi okom lenne rá, hogy ne hagyjak magam után rossz szájízt?

Nem akarlak meggyőzni, csak elmondom a véleményemet. Vagyis a szeretet éppen azért fontos, mert a világ sokkal több annál, mint amennyit látsz belőle. A világ, a Létezés maga a szeretet. A szeretet energiája működteti. Földünk pedig egy játszó tér. De ha úgy tetszik kiképző bázis. Mire képeznek itt ki minket? Hát éppen a szeretetre. Tudod, egy pohár vizet megtanulni értékelni éppen a sivatagban lehet, ahol nincs belőle, csak nagyon kevés. Hát a szeretetből a mi anyagi világunkban csak nagyon kevés van. Ezért vagyunk itt. Itt tudunk igazán megtanulni szeretni. Aki itt képes rá, az a Létezés bármely szintjén képes lesz rá. Ezt viszed vagy viheted el magaddal a halálod után. És a születésed előttről azt a vágyat hoztad, hogy ide elérj. És még a leg istentagadóbb materialista ember is a szíve mélyén a szeretetre vágyik. Vajon miért?

Érdemes ezen elgondolkozni...

Szeretettel:
Tamás.

Kedves Sztamas!

A halál utáni életben több okból hiszek, illetve talán inkább tudásnak nevezném, mert tapasztaláson alapul. Szükségesnek éreztem ezzel indítani.
Amit leírtál, az nekem nagyon olyannak tűnik, hogy légy jó, mert ha nem, megbüntetnek. Amit leírtál, abból nekem az jön le, hogy materialista nem lehet tisztességes ember, nem lehet jó ember, mert nincs indítéka rá.

A szeretet, aminek a gyakorlására itt létezünk, szerintem nem igényli a hitbéli beállítódást. Nem csak az érzelmekben megnyilvánuló, köznapi értelemben vett szeretetről beszélek. Egy anyagbaragadt materialista is képes lehet az egység érzésére, csak ő testvéri érzésnek fogja nevezni, ha nevezi valahogyan. Ez az érzés önmagában hordja a jutalmát, nem feltétlenül kell más jutalmakra számítani érte.
Ismerőseim körét számbavéve a hit/materializmus és a szeretetre való képesség/képtelenség nincs korrelációban.
 

sztamas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Sztamas!

A halál utáni életben több okból hiszek, illetve talán inkább tudásnak nevezném, mert tapasztaláson alapul. Szükségesnek éreztem ezzel indítani.
Amit leírtál, az nekem nagyon olyannak tűnik, hogy légy jó, mert ha nem, megbüntetnek. Amit leírtál, abból nekem az jön le, hogy materialista nem lehet tisztességes ember, nem lehet jó ember, mert nincs indítéka rá.

A szeretet, aminek a gyakorlására itt létezünk, szerintem nem igényli a hitbéli beállítódást. Nem csak az érzelmekben megnyilvánuló, köznapi értelemben vett szeretetről beszélek. Egy anyagbaragadt materialista is képes lehet az egység érzésére, csak ő testvéri érzésnek fogja nevezni, ha nevezi valahogyan. Ez az érzés önmagában hordja a jutalmát, nem feltétlenül kell más jutalmakra számítani érte.
Ismerőseim körét számbavéve a hit/materializmus és a szeretetre való képesség/képtelenség nincs korrelációban.

Kedves B.P.!

Valóban kicsit szélsőségesen fogalmaztam. Nem gondoltam azonban azt, hogy ez az általános. De a materialisták száma a világban valószínűsíti, hogy ilyen szélsőségek is megnyilvánulnak. És nézz körül a világban! A nemzetek irányítói között találsz-e ilyen szélsőségeseket. Én úgy látom, hogy csak ilyet lehet találni. Ugyanis a világ ma a demokráciára épül, ami pedig mennyiségi rendszer, nem minőségi.

Szerintem nincs bűn és nincs büntetés. Karma van. Az pedig az adás és kapás egyensúlyáról szól. Vagyis ami tőled indul, az hozzád tér vissza. Visszatérni az Atya országába csak egyensúlyban, harmóniában lehet. Pedig az Ő országa "bennetek van", ahogy azt Jézus tanítja. Az meg logikus, hogy Ő az országában lakik. És mégis ilyen nehéz visszatérni hozzá? Hogyan is van ez?

Szeretettel:
Tamás.
 
Oldal tetejére