Élet a halál után

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
-

Tök mindegy, hogy alkohol, gyogyszer vagy egyébb más dolog miatt nem vagy észnél, egyik esetben sem szabad autot vezetned és tanuként sem léphetsz fel ilyen állapotban egy biroság elött.

Természetes, hogy érdekli a neurologiával foglalkozokat minden halálközeli élmény mert abbol megtudjuk, hogyan müködik az agyunk.

Kedves Ernő! Csillagözön által belinkelt oldalról másik műsorrészletekre lehet továbblépni, ahol hasonló a téma.


Az egyiknél Paulinyi Tamással beszél a műsorvezető egy fiatal fiú példájával, aki beleesett a Dunába és a szíve azonnal megállt. Ez az a filmecske:
http://tv2.hu/musoraink/aktiv_extra/124727_nyugalom_es_beke_var_rank_a_halal_utan.html

Ez is ismert sztori, de számodra biztos nem. Az előző videóban, amit Karsayval készítettek, talán már hallottál, mert ha jól emlékszem még te is "beszéltél" vele itt a fórumon, de ezt a másikat nem. Paulinyi Tamás nagyon széles látókörű nagy műveltségű ember, érdemes őt hallgatni. :)

Semmiféle agyi tevékenységgel nem lehet bizonyítani azt, hogy méterekkel messzebbről látod - sőt, közömbösen nézed a testedet, amin az újraélsztést végzik, azt meg főleg nem, amikor egy vak ember - aki vaknak született (!) - látja azokat az eszközöket, amivel a műtétet végzik rajta.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kyra_
-
A Karsayra emlékszem, valoban beszélgettem vele hosszabban, egy nagyon szimpatikus ember benyomását keltette, soha nem sértödött meg ha ellent mondtam neki. Ugy a motoros mind az sekély vizben valo fejesugrását ismertem ezekböl a beszélgetésekböl.
-
Örülök neki, hogy a két tragikus balesetet tulélte és fönixként szállt fel a saját hamujábol, ugy látom jol megtud élni az emlékeinek az elmesélésével mert a közönség szivesen hallgat ilyeneket. Pont azt mondja amit hallani szeretnétek de ennek semmi köze a helyes értelmezéshez.
-
A kommunizmus után magyarországon egy orjási vakuum volt az okkult piacon. Hitlernek, Hortynak saját josnöje volt. Nem zárom ki, hogy a mai politikusok ezen a területen is felzárkoztak a tradiciokhoz.
-
A másik link a Dr. Alexanderröl szol, ezt is megvitattuk már alaposan, mi ujat tehetek hozzá?
-
A Karsay az orvosokhoz és hozzám hasonloan azt állitja, hogy az élmények nem "halál utánrol" származnak, különben minden ilyen eset a husvéti feltámadás történetének a remix-je lenne.
-
Ö a "sekély vizbe-ugrás" után arra a meglátásra jutott, hogy az ember "test és lélek", és a léleknek szeme és füle van, söt a gondolatokbol is tud olvasni. Elfelejtettem megkérdezni tölle annak idelyén, hogy miként tud a "lélek" különbbséget tenni a gondolatban valo olvasás és az érzékelés (látás, hallás) között.
-
Honnan tudja, hogy a vak a nem-müködö szemén keresztül lát vagy a melette állo agyát csapolta meg közvetlenül. "A születésétöl kezdve vak ember élesláto lesz ha komába berül" - mondja Karsay. Ezt elkéne mesélni a szemorvosoknak. Ezek szerint azért hordanak a vakok fehér botot, hogy mindig fejbevágják vele magukat ha elmegy a kép?
-
Sok vitának nincs értelme, én nem vonom kétségbe az urak beszámoloit csak az elmények értelmezésével nem értek egyet.
-
Emlitettem, hogy mindenkit érdekel az elmulással járo élmény, ezért van anyi "humánus halált" követelö organizácio világszerte, nem azért mert mindenki egy pukiszerü lélekben hinne.
-
Ehez jönnek a tömeges állattartással járo ethikai kérdések, egyre több ember válik vegetáriánusá pont emiatt a bizonytalanság miatt: menyire fáj a marhának ha megölik a vágohidon?
-
Ezt a kérdést nem a "lélek" miatt tesszük fel, a lelket ha jol tudom nem lehet késsel megsérteni.
-
Dr. Alexander élménye áttéve a husiparra, azt jelenti, hogy az állatok maguk tolonganak a vágohid köré, szeretnének bepanirozva lenne, belenézni az alagutba.
-
Igen, az alagut az is egy érdekes kérdés. Miért van mindenki ugyanabban az alagutban? Vagy csak egy bejárata van a "menyországnak"? Az is érdekes hogy a menyországba vezetö alagutat horizontálisnak irják le a komapatiensek nem vertikálisnak. Szemlátomást a horizont végén kivánnak bemasirozni a menyországba.
-
altes-weltbild.jpg
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag

Nem tudom, hogy a videó nézői eljutottak-e eddig a néhány mondatig a videó végén:

"...sok ember még mindig nincs tisztában azzal -, hogy “a Földet egy titkos társaság vezeti, amelynek tagjai a Külkapcsolatok Tanácsa (CFR), a Bilderberg-csoport és a Háromoldalú Bizottság (Trilateral Commission), a Nemzetközi Bankkartell, az Olajkartell, a különböző hírszerző szervezetek tagjai és a katonai junta választott tagjai, ők titokban akarják tartani ezeket az információkat az emberiség előtt.”

És akkor még nem is beszéltem a 13 vérvonalhoz tartozó Családról, az Illuminati Vérvonalról, mely az egész piramist uralja, a tetején egy nagy családdal…"


Biztos nem jutottak el eddig. Megállapították, hogy Paul Hellyer öreg, akkor biztos hülye is és egyébként is kevés szavazatot kapott ... :D
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
A kommunizmus után magyarországon egy orjási vakuum volt az okkult piacon. Hitlernek, Hortynak saját josnöje volt. Nem zárom ki, hogy a mai politikusok ezen a területen is felzárkoztak a tradiciokhoz.

Remek, a kommunizmusra aztán mindent rá is lehet kenni, ezt megtudhattuk, de azt nem, hogyan, vagy mivel láthatott egy születése óta vak ember, vagy méterekkel a testén kívül az, aki a klinikai halál állapotában volt.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Remek, a kommunizmusra aztán mindent rá is lehet kenni, ezt megtudhattuk, de azt nem, .
Kedves Kyra_
-
Nem olvasol rendesen. Az okkultizmust nem támogatta a kommunizmus mig manapság a munkahivatalok arra biztatják az álláskeresöket, hogy szerezzenek álomfejtö diplomát és hasonlot, hogy eltudjanak helyezkedni. A magyar könvesboltok polcai televannak csodákat hirdetö haszontalan ezoterikus könyvekkel, a történelmi könyvek mesékkel, mondvacsinált hösökkel.
-
De nem ez a témánk, az ezoterika pénzforgalma világszerte akkora, hogy egy gazdasági faktorrá vált a tudományos szinvonaltalansága ellenére.
-
Miért? Mert koboldokkal, halál utánra szolo helyjegyek eladásával, igérgetéssel jol lehet keresni, onnan senki sem jön vissza reklamálni. Kövekben hisztek, egy 2000 évvel ezelött meghalt emberben akinek a teste szétnem bomlo organikus anyagbol volt mind az Aldi plasztik-táska, az agya még három napos halál után sem lett csepfolyos, megrázta magát és még ma is ehetö.
-
Meghato történeteket irtok "klinikai halottakrol" akik zombiként ujra feltámadnak és a TV-ben adnak interjut. Elhiszitek mert nem ismeritek ki magatokat az orvostudományban.
-
Néhány évtizede az agyhalál a legbiztosabb diagnosztika ami csak létezik mert bevezették az orvosi oktatásban az agyhalál-diagnosztikát (brain death diagnosis) a technikai berendezések minden fejlett ország klinikáján megtalálhatoak.
-
Az agyhalál megállapitásához több egymástol független orvosi véleményre van szükség, amit egy csomo testi és technikai vizsgálat kisér. Az agyhalál egy megfordithatatlan "irreverzibilis" állapot, az agy megfolyosodik. Az agyhalálbol felébredni lehetetlen. Az agyhalál végérvényes
-
Egy fültömirigygyulladást félre tud ismerni a körzeti orvos, de az agyhalál megállapitása után a helyzet egyértelmü, a halotat átviszik a pathologia-jogi osztályára és szétszedik függetlenül attol, hogy a hozzátartozok szeretnének még egy-két csövet a halotba dugni vagy nem, hagy nöjjön még az elhunyt szakála egy darabig.
-
Semmi okunk kételkedni a halált követö folyamatokban, a husmérgezés nem gyerekjáték, tegyél egy darab kolbászt a konyha asztalra, a tartosito szerek ellenére megfog romlani néhány nap mulva. Minden más egy mese, egy legenda.
-
Más a helyzet a hosszantarto "éber-koma" vagy az un. "Locked in syndrom" esetén, ilyen patienseknél nem kapcsolják le közvetlenül az életfunktiokat potlo eszközöket (mesterséges lélegeztetés, táplálás, gépi kiválaszo-szervek stb) hanem várnak. A költségek naprol napra növekednek olyan tempoban mind ahogy a pátiens regenerálodási esélye csökken.
-
Sokszor a végén ott marad a család egy emberi méltoságátol megfosztott magatehetetlen testtel, egy horibilis összegü számlával, egy jövöt nem igérö emberi tragédia közepén.
-
Ezt azért mondom, hogy ne gondolja senki, hogy minden agysérülés egy átkukucskálás a "tulvilágra", egy operett-fellépés happyenddel. Nem elég slagokat, elektrodákat tenni egy komában levö pátiensre, azt naponta rendszeresen mozgatni kell mert a vér összegyüllik a teste különbözö részén, trombozist kaphat, elhalnak a végtagjai.
-
De még a néhány nap után "felébredt", eszméletéhez tért pátiens sem ugrik ki az ágybol és nem lesz "talk sohw-star", a legtöbbnek ujra megkell tanulnia a legelemibb dolgokat, a nyelést, lélegzést, evést, ivást, fogást, beszédet, irást, olvasást, járást.
-
Söt megvagyok gyözödve, hogy még a kontinenciát, (a holyagüritést, székletrakást) is ujra kell tanulniuk. Az összes izomnak ujra felkell épiülnie. Ha egy un. "halálkörüli-élmény" is párosul a dologgal akkor ráadásul egy psychologiai kezelésre is szüksége van a pátiensnek.
-
A korházi kezelés és az ezt követö rehabilitátio horibilis összegekbe kerül, amit a legtöbb pátiens nem tud elöteremteni, ezért van, hogy a korházak, betegek belemennek abba, hogy a történetüket szenzátiot keresö ujságirok, TV-reporterek, ghostwriter-ek kiszinezve, "exklusiv" nyilvánosságra hozzák. Minnél bizarrabb a történet annál nagyobb a bevétel.
hogyan, vagy mivel láthatott egy születése óta vak ember, vagy méterekkel a testén kívül az, aki a klinikai halál állapotában volt
Te állitasz egy lehetetlen dolgot és én magyarázzam el hogyan müködik? Nagyon tréfás vagy. :)
-
Teljesen logikátlan amit elöadtok. Egyszer azt állitjátok, hogy azért van "test", hogy a "lélek" ebbe bulyva megtudja érzékelni a világot. Az ember valamiféle "interface" lenne az "anyagi és a lelki" világ között. Most meg azzal jösz, hogy szem és agy nélkül jön meg az igazi "éleslátás". :(
-
Vakoknak nincsenek vizuális élményei mert nem müködik a látásuk. Vagy nincs szemük vagy hiányzik a vezeték az agyhoz. .
-
Ennek ellenére tudjuk, hogy az agy képes más informatiokbol, (tapintás, hallás, szaglás, izlés, höérzékelés stb.) egy vizuális benyomást keltö képet létrehozni. Vakok képesek figurákat papirra vetni, képesek lerajzolni a város térképét amerre járnak, tudják mekkora és milyen széles egy ember, ismerik az alakját, még a WC-ben sem hugyoznak mellé, a viz csobogásábol hallják, hogy tullöttek a célon vagy nem. Rendelkeznek egy térbeli elképzeléssel ami hasonlit a látás utján érzékelt realitáshoz.
-
Néhány évtizede egy szenzátionak számitott amikor vakok vonalakkal gyerekes modra egy ház és más testek alakját felrajzolták, mamár ez nem lep meg bennünket. EEG-felvételek mutatják, hogy a látást lehetövé tevö agykéreg néhány látástalannál aktivitást mutat, tehát képesek ingerek halmazait (párhuzamosan) valamiféle kép formájában feldolgozni.
-
Talán láttatok már kisérleteket ahol egy kamerárol jövö képet egy tünyomtatohoz hasonloan durva mátrixá alakitanak, a mátrix-formában elhelyezett tük nyomást gyakorolnak a látástalan börfelületére (kar, vagy has) és a tünyomások által kiváltott érzékek egy képérzéssé állnak össze a látássérült ember fejében. Jobban tudnak vele közlekedni mind az egy "pixeles" bot adta jelzések segitségével.
-
piercing-6.jpg

-
Néha az az érzésem, hogy a jövö látástalanjai piercingek segitségével fognak tájékozodni, minden csimbokban lesz egy vizuális-senzor microprocesszorral, és nem fognak feltünni a bottal valo tapogatozásukkal. :)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kicsi fecske
-
Nekem ne probáld elmagyarázni mi az én életemnek a célja, kérlek hagyd meg ezt a döntést a számomra. :)
-
Ha te azt gondolod, hogy egy keresztröl leszállt zombit kell kövessél akkor tegyed azt, ez a te dolgod. Addig amig az alkotmányba nem akarod a megkövezést és a boszorkányégetést ujra bevezetni addig nem foglak zavarni.
-
Hogy mi van a halál után azt már megprobálta nekünk sok egyesület eladni, még egyházi részvényeket is bocsájtottak ki, bucsulevelek vásárlásával meglehetett váltani a már meghalt rokonaink "lelkét" is.
-
Hogy mi van a halál után azt minden vágohidon és intenzivstation megnézheted. Külön engedéllyel exhumálhatod a rokonaidat is. A kép magáért beszél. Szent Istvánbol is csak egy kéz, Szent Erzsébet-böl, néhány hajtinycs, köröm és a melbimbo maradt meg amit buzgo hivek a ravatal alkalmával elloptak. A sirato aszonyok szerepe a halottvigyázás, nem szabad elaludniuk, nehogy valaki titokban megcsonkitsa a halottat. Ilyen az élet, mulando.
-
Egy testtöl független lelket eddig még nem sikerült detektálnunk, pedig olyan érzékeny müszereink vannak, hogy egy atom jelenlétét is képesek vagyunk kimutatni.
-
Ilyen diletáns filmekkel csak hozzád hasonlo hiszékeny embereket tudsz meggyözni. Hinni nem olyan fáraszto mind ha informálnád magadat. ;)
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kyra_
-
Nem olvasol rendesen. Az okkultizmust nem támogatta a kommunizmus mig manapság a munkahivatalok arra biztatják az álláskeresöket, hogy szerezzenek álomfejtö diplomát és hasonlot, hogy eltudjanak helyezkedni. A magyar könvesboltok polcai televannak csodákat hirdetö haszontalan ezoterikus könyvekkel, a történelmi könyvek mesékkel, mondvacsinált hösökkel.
-
De nem ez a témánk, az ezoterika pénzforgalma világszerte akkora, hogy egy gazdasági faktorrá vált a tudományos szinvonaltalansága ellenére.
-
Miért? Mert koboldokkal, halál utánra szolo helyjegyek eladásával, igérgetéssel jol lehet keresni, onnan senki sem jön vissza reklamálni. Kövekben hisztek, egy 2000 évvel ezelött meghalt emberben akinek a teste szétnem bomlo organikus anyagbol volt mind az Aldi plasztik-táska, az agya még három napos halál után sem lett csepfolyos, megrázta magát és még ma is ehetö.
-
Meghato történeteket irtok "klinikai halottakrol" akik zombiként ujra feltámadnak és a TV-ben adnak interjut. Elhiszitek mert nem ismeritek ki magatokat az orvostudományban.
-
Néhány évtizede az agyhalál a legbiztosabb diagnosztika ami csak létezik mert bevezették az orvosi oktatásban az agyhalál-diagnosztikát (brain death diagnosis) a technikai berendezések minden fejlett ország klinikáján megtalálhatoak.
-
Az agyhalál megállapitásához több egymástol független orvosi véleményre van szükség, amit egy csomo testi és technikai vizsgálat kisér. Az agyhalál egy megfordithatatlan "irreverzibilis" állapot, az agy megfolyosodik. Az agyhalálbol felébredni lehetetlen. Az agyhalál végérvényes
-
Egy fültömirigygyulladást félre tud ismerni a körzeti orvos, de az agyhalál megállapitása után a helyzet egyértelmü, a halotat átviszik a pathologia-jogi osztályára és szétszedik függetlenül attol, hogy a hozzátartozok szeretnének még egy-két csövet a halotba dugni vagy nem, hagy nöjjön még az elhunyt szakála egy darabig.
-
Semmi okunk kételkedni a halált követö folyamatokban, a husmérgezés nem gyerekjáték, tegyél egy darab kolbászt a konyha asztalra, a tartosito szerek ellenére megfog romlani néhány nap mulva. Minden más egy mese, egy legenda.
-
Más a helyzet a hosszantarto "éber-koma" vagy az un. "Locked in syndrom" esetén, ilyen patienseknél nem kapcsolják le közvetlenül az életfunktiokat potlo eszközöket (mesterséges lélegeztetés, táplálás, gépi kiválaszo-szervek stb) hanem várnak. A költségek naprol napra növekednek olyan tempoban mind ahogy a pátiens regenerálodási esélye csökken.
-
Sokszor a végén ott marad a család egy emberi méltoságátol megfosztott magatehetetlen testtel, egy horibilis összegü számlával, egy jövöt nem igérö emberi tragédia közepén.
-
Ezt azért mondom, hogy ne gondolja senki, hogy minden agysérülés egy átkukucskálás a "tulvilágra", egy operett-fellépés happyenddel. Nem elég slagokat, elektrodákat tenni egy komában levö pátiensre, azt naponta rendszeresen mozgatni kell mert a vér összegyüllik a teste különbözö részén, trombozist kaphat, elhalnak a végtagjai.
-
De még a néhány nap után "felébredt", eszméletéhez tért pátiens sem ugrik ki az ágybol és nem lesz "talk sohw-star", a legtöbbnek ujra megkell tanulnia a legelemibb dolgokat, a nyelést, lélegzést, evést, ivást, fogást, beszédet, irást, olvasást, járást.
-
Söt megvagyok gyözödve, hogy még a kontinenciát, (a holyagüritést, székletrakást) is ujra kell tanulniuk. Az összes izomnak ujra felkell épiülnie. Ha egy un. "halálkörüli-élmény" is párosul a dologgal akkor ráadásul egy psychologiai kezelésre is szüksége van a pátiensnek.
-
A korházi kezelés és az ezt követö rehabilitátio horibilis összegekbe kerül, amit a legtöbb pátiens nem tud elöteremteni, ezért van, hogy a korházak, betegek belemennek abba, hogy a történetüket szenzátiot keresö ujságirok, TV-reporterek, ghostwriter-ek kiszinezve, "exklusiv" nyilvánosságra hozzák. Minnél bizarrabb a történet annál nagyobb a bevétel.

Te állitasz egy lehetetlen dolgot és én magyarázzam el hogyan müködik? Nagyon tréfás vagy. :)
-
Teljesen logikátlan amit elöadtok. Egyszer azt állitjátok, hogy azért van "test", hogy a "lélek" ebbe bulyva megtudja érzékelni a világot. Az ember valamiféle "interface" lenne az "anyagi és a lelki" világ között. Most meg azzal jösz, hogy szem és agy nélkül jön meg az igazi "éleslátás". :(
-
Vakoknak nincsenek vizuális élményei mert nem müködik a látásuk. Vagy nincs szemük vagy hiányzik a vezeték az agyhoz. .
-
Ennek ellenére tudjuk, hogy az agy képes más informatiokbol, (tapintás, hallás, szaglás, izlés, höérzékelés stb.) egy vizuális benyomást keltö képet létrehozni. Vakok képesek figurákat papirra vetni, képesek lerajzolni a város térképét amerre járnak, tudják mekkora és milyen széles egy ember, ismerik az alakját, még a WC-ben sem hugyoznak mellé, a viz csobogásábol hallják, hogy tullöttek a célon vagy nem. Rendelkeznek egy térbeli elképzeléssel ami hasonlit a látás utján érzékelt realitáshoz.
-
Néhány évtizede egy szenzátionak számitott amikor vakok vonalakkal gyerekes modra egy ház és más testek alakját felrajzolták, mamár ez nem lep meg bennünket. EEG-felvételek mutatják, hogy a látást lehetövé tevö agykéreg néhány látástalannál aktivitást mutat, tehát képesek ingerek halmazait (párhuzamosan) valamiféle kép formájában feldolgozni.
-
Talán láttatok már kisérleteket ahol egy kamerárol jövö képet egy tünyomtatohoz hasonloan durva mátrixá alakitanak, a mátrix-formában elhelyezett tük nyomást gyakorolnak a látástalan börfelületére (kar, vagy has) és a tünyomások által kiváltott érzékek egy képérzéssé állnak össze a látássérült ember fejében. Jobban tudnak vele közlekedni mind az egy "pixeles" bot adta jelzések segitségével.
-
piercing-6.jpg

-
Néha az az érzésem, hogy a jövö látástalanjai piercingek segitségével fognak tájékozodni, minden csimbokban lesz egy vizuális-senzor microprocesszorral, és nem fognak feltünni a bottal valo tapogatozásukkal. :)

Ki menti meg a vakot, ha beleesik a kútba? A vakmerő.... :)
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kicsi fecske

Ilyen diletáns filmekkel csak hozzád hasonlo hiszékeny embereket tudsz meggyözni. Hinni nem olyan fáraszto mind ha informálnád magadat. ;)

Ernő!

Ezek nem filmek, hanem az emberi megtapasztalások közvetítése az egyik embertől a másikhoz. Csak hozzád nem jutnak el...Darwin elfelejtett neked egy jó antennát adni....
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kicsi fecske
-
Nekem ne probáld elmagyarázni mi az én életemnek a célja, kérlek hagyd meg ezt a döntést a számomra. :)
-
Ha te azt gondolod, hogy egy keresztröl leszállt zombit kell kövessél akkor tegyed azt, ez a te dolgod. Addig amig az alkotmányba nem akarod a megkövezést és a boszorkányégetést ujra bevezetni addig nem foglak zavarni.
-
Hogy mi van a halál után azt már megprobálta nekünk sok egyesület eladni, még egyházi részvényeket is bocsájtottak ki, bucsulevelek vásárlásával meglehetett váltani a már meghalt rokonaink "lelkét" is.
-
Hogy mi van a halál után azt minden vágohidon és intenzivstation megnézheted. Külön engedéllyel exhumálhatod a rokonaidat is. A kép magáért beszél. Szent Istvánbol is csak egy kéz, Szent Erzsébet-böl, néhány hajtinycs, köröm és a melbimbo maradt meg amit buzgo hivek a ravatal alkalmával elloptak. A sirato aszonyok szerepe a halottvigyázás, nem szabad elaludniuk, nehogy valaki titokban megcsonkitsa a halottat. Ilyen az élet, mulando.
-
Egy testtöl független lelket eddig még nem sikerült detektálnunk, pedig olyan érzékeny müszereink vannak, hogy egy atom jelenlétét is képesek vagyunk kimutatni.
-
Ilyen diletáns filmekkel csak hozzád hasonlo hiszékeny embereket tudsz meggyözni. Hinni nem olyan fáraszto mind ha informálnád magadat. ;)
Ernő!
Mint Csillagözön is írta neked, ezek nem filmek, ezek megtapasztalások.
Én ha nem haragszol, nem neked tettem fel, mert te irtózol minden lélekről, Istenről szóló történettől. Én tiszteletben tartom a te nézeteidet, de úgy látom, hogy te nem tartod tiszteletbe a másokét....
Hogy te nam tapasztaltál még egy lélekkontektust sem, arról kizárólag csak te tehetsz, és ez még nem jelenti azt, hogy ebben az életedben nem is fogsz tapasztalni. Ami késik, nem múlik.
Nem is tudom, hogy aki ennyire elzárkózik minden lélekkel kapcsolatos dolgoktól, és Istent ennyire támadja mint te, egészségesnek lehet-e vajon dokumentálni?
Én nem járok az autószerelők, vagy matematikusok topikjába, mert megvallom, nem sokat konyítok hozzá. De nem is kiáltom őket ki pszihiátriai esetnek, mert ők értenek hozzá....
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernő!

Ezek nem filmek, hanem az emberi megtapasztalások közvetítése az egyik embertől a másikhoz. Csak hozzád nem jutnak el...Darwin elfelejtett neked egy jó antennát adni....
Kedves Csillagözön!

Közismert,hogy Vágó István a materializmus hive,és azt hisz el,amit lát...vagy még azt sem?

-Egy izben Sebestyén Balázs elvitte Istvánt egy lámához - mint köztudott ő nagy pránanadis:),és beszélgetés közben az újjai összemorzsolásával 1 szines kavicsot "teremtett",a semmiből(??)
Először elhitte Vágó,amit a 2 szemével látott:),aztán kételkedett,abban amit ő maga látott:)...ráfogta,hogy az egész egy illúzió.
A mester csak annyit mondott: "Nincs semmi baj, István. Neked ezzel még nincsen dolgod."

-Azt hiszem Ernoe-re ugyan ez érvényes!;)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra_
-
Nem olvasol rendesen. Az okkultizmust nem támogatta a kommunizmus mig manapság a munkahivatalok arra biztatják az álláskeresöket, hogy szerezzenek álomfejtö diplomát és hasonlot, hogy eltudjanak helyezkedni. A magyar könvesboltok polcai televannak csodákat hirdetö haszontalan ezoterikus könyvekkel, a történelmi könyvek mesékkel, mondvacsinált hösökkel.
-
De nem ez a témánk, az ezoterika pénzforgalma világszerte akkora, hogy egy gazdasági faktorrá vált a tudományos szinvonaltalansága ellenére.
-
Miért? Mert koboldokkal, halál utánra szolo helyjegyek eladásával, igérgetéssel jol lehet keresni, onnan senki sem jön vissza reklamálni. Kövekben hisztek, egy 2000 évvel ezelött meghalt emberben akinek a teste szétnem bomlo organikus anyagbol volt mind az Aldi plasztik-táska, az agya még három napos halál után sem lett csepfolyos, megrázta magát és még ma is ehetö.
-
Meghato történeteket irtok "klinikai halottakrol" akik zombiként ujra feltámadnak és a TV-ben adnak interjut. Elhiszitek mert nem ismeritek ki magatokat az orvostudományban.
-
Néhány évtizede az agyhalál a legbiztosabb diagnosztika ami csak létezik mert bevezették az orvosi oktatásban az agyhalál-diagnosztikát (brain death diagnosis) a technikai berendezések minden fejlett ország klinikáján megtalálhatoak.
-
Az agyhalál megállapitásához több egymástol független orvosi véleményre van szükség, amit egy csomo testi és technikai vizsgálat kisér. Az agyhalál egy megfordithatatlan "irreverzibilis" állapot, az agy megfolyosodik. Az agyhalálbol felébredni lehetetlen. Az agyhalál végérvényes
-
Egy fültömirigygyulladást félre tud ismerni a körzeti orvos, de az agyhalál megállapitása után a helyzet egyértelmü, a halotat átviszik a pathologia-jogi osztályára és szétszedik függetlenül attol, hogy a hozzátartozok szeretnének még egy-két csövet a halotba dugni vagy nem, hagy nöjjön még az elhunyt szakála egy darabig.
-
Semmi okunk kételkedni a halált követö folyamatokban, a husmérgezés nem gyerekjáték, tegyél egy darab kolbászt a konyha asztalra, a tartosito szerek ellenére megfog romlani néhány nap mulva. Minden más egy mese, egy legenda.
-
Más a helyzet a hosszantarto "éber-koma" vagy az un. "Locked in syndrom" esetén, ilyen patienseknél nem kapcsolják le közvetlenül az életfunktiokat potlo eszközöket (mesterséges lélegeztetés, táplálás, gépi kiválaszo-szervek stb) hanem várnak. A költségek naprol napra növekednek olyan tempoban mind ahogy a pátiens regenerálodási esélye csökken.
-
Sokszor a végén ott marad a család egy emberi méltoságátol megfosztott magatehetetlen testtel, egy horibilis összegü számlával, egy jövöt nem igérö emberi tragédia közepén.
-
Ezt azért mondom, hogy ne gondolja senki, hogy minden agysérülés egy átkukucskálás a "tulvilágra", egy operett-fellépés happyenddel. Nem elég slagokat, elektrodákat tenni egy komában levö pátiensre, azt naponta rendszeresen mozgatni kell mert a vér összegyüllik a teste különbözö részén, trombozist kaphat, elhalnak a végtagjai.
-
De még a néhány nap után "felébredt", eszméletéhez tért pátiens sem ugrik ki az ágybol és nem lesz "talk sohw-star", a legtöbbnek ujra megkell tanulnia a legelemibb dolgokat, a nyelést, lélegzést, evést, ivást, fogást, beszédet, irást, olvasást, járást.
-
Söt megvagyok gyözödve, hogy még a kontinenciát, (a holyagüritést, székletrakást) is ujra kell tanulniuk. Az összes izomnak ujra felkell épiülnie. Ha egy un. "halálkörüli-élmény" is párosul a dologgal akkor ráadásul egy psychologiai kezelésre is szüksége van a pátiensnek.
-
A korházi kezelés és az ezt követö rehabilitátio horibilis összegekbe kerül, amit a legtöbb pátiens nem tud elöteremteni, ezért van, hogy a korházak, betegek belemennek abba, hogy a történetüket szenzátiot keresö ujságirok, TV-reporterek, ghostwriter-ek kiszinezve, "exklusiv" nyilvánosságra hozzák. Minnél bizarrabb a történet annál nagyobb a bevétel.

Te állitasz egy lehetetlen dolgot és én magyarázzam el hogyan müködik? Nagyon tréfás vagy. :)
-
Teljesen logikátlan amit elöadtok. Egyszer azt állitjátok, hogy azért van "test", hogy a "lélek" ebbe bulyva megtudja érzékelni a világot. Az ember valamiféle "interface" lenne az "anyagi és a lelki" világ között. Most meg azzal jösz, hogy szem és agy nélkül jön meg az igazi "éleslátás". :(
-
Vakoknak nincsenek vizuális élményei mert nem müködik a látásuk. Vagy nincs szemük vagy hiányzik a vezeték az agyhoz. .
-
Ennek ellenére tudjuk, hogy az agy képes más informatiokbol, (tapintás, hallás, szaglás, izlés, höérzékelés stb.) egy vizuális benyomást keltö képet létrehozni. Vakok képesek figurákat papirra vetni, képesek lerajzolni a város térképét amerre járnak, tudják mekkora és milyen széles egy ember, ismerik az alakját, még a WC-ben sem hugyoznak mellé, a viz csobogásábol hallják, hogy tullöttek a célon vagy nem. Rendelkeznek egy térbeli elképzeléssel ami hasonlit a látás utján érzékelt realitáshoz.
-
Néhány évtizede egy szenzátionak számitott amikor vakok vonalakkal gyerekes modra egy ház és más testek alakját felrajzolták, mamár ez nem lep meg bennünket. EEG-felvételek mutatják, hogy a látást lehetövé tevö agykéreg néhány látástalannál aktivitást mutat, tehát képesek ingerek halmazait (párhuzamosan) valamiféle kép formájában feldolgozni.
-
Talán láttatok már kisérleteket ahol egy kamerárol jövö képet egy tünyomtatohoz hasonloan durva mátrixá alakitanak, a mátrix-formában elhelyezett tük nyomást gyakorolnak a látástalan börfelületére (kar, vagy has) és a tünyomások által kiváltott érzékek egy képérzéssé állnak össze a látássérült ember fejében. Jobban tudnak vele közlekedni mind az egy "pixeles" bot adta jelzések segitségével.
-
piercing-6.jpg

-
Néha az az érzésem, hogy a jövö látástalanjai piercingek segitségével fognak tájékozodni, minden csimbokban lesz egy vizuális-senzor microprocesszorral, és nem fognak feltünni a bottal valo tapogatozásukkal. :)

Olyan mulatságos, hogy ugyanazokat a kifejezéseket olvasom tőled, mint a fanatikusan vallásos emberektől. Okkultizmus...:eek:

Ha mégis érdekelne egy tudós, tudományos véleménye is a halálközeli élményekről, akkor hallgasd meg dr. Pilling János pszichiátert, a Semmelweis Egyetem munkatársának véleményét aki a diplomamunkáját is ebből a témakörből csinálta. A 12.00 percben elmond egy érdekes halálközeli élményt, 21:05 perctől pedig elmondja, hogy mi a különbség a hallucináció és a halálközeli élmény között. Ő is szkeptikus volt, mint te...

"...önmagában az, hogy van agyunk és ez működik ez nem zárja ki Istennek, vagy a túlvilágnak a létet..... minden bizonnyal van valami a halál után":)

 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Mint Csillagözön is írta neked, ezek nem filmek, ezek megtapasztalások.
Kedves Kicsi Fecske
-
Ezzel teljesen mértékben egyetértek, ezért nem szabad ezeket az elbeszéléseket tudományos álláspontnak tekinteni. Az agyrászkodást, agyvérzést, agytumort vagy más agyi sérülést ért emberek érzékszervi zavarokat élnek át. Erröl van szo, és most elmesélik egy filmben.
-
Egy vagbélgyulladást, lábtörést, hasfájást is letudnak irni a betegek de az nem egy orvosi diagnnozis, nem egy tudományos magyarázat. (Nem ritka eset, hogy a fájdalomérzet nem ugyan arra a helyre mutat mind ahol a sérülés van, az érzések kiértékelése szakembert kiván)
Én ha nem haragszol, nem neked tettem fel, mert te irtózol minden lélekről, Istenről szóló történettől. Én tiszteletben tartom a te nézeteidet, de úgy látom, hogy te nem tartod tiszteletbe a másokét....
Tisztelet az embernek jár nem pedig egy nézetnek. Minden nézetet lehet söt kell birálni különben ruk cukk ujra egy diktaturában vagyunk, egy dogmatikus gondolkodási rendszerben. En nem tisztelem a fasizmust, a kommunizmust ahol olyan szolamokkal vezérlik az embert, hogy "A haza mindenek elött" és ennek hangot is adok.
-
En nem irtozom sem lélekröl vagy istenekröl szolo történetektöl, én is olvasok szivesen meséket, mondákat legandákat csak azzal a különbbséggel, hogy én nem tekintem a öket tudományos lexikonnak.
Hogy te nam tapasztaltál még egy lélekkontektust sem, arról kizárólag csak te tehetsz, és ez még nem jelenti azt, hogy ebben az életedben nem is fogsz tapasztalni. Ami késik, nem múlik.
Látod ez az utálatos a babonában, és a vallásokba, hogy fenyegetnek. "Majd ha zuhanoban lesz a repülö! Majd ha a családodra rátör egy betegség!" - Mi lessz akkor? Akkor zuhanni fog a repülögép nemcsak velem hanem akik melettem morzsolják a rozsafüzért azzal is. Az ártatlan gyerekkel is, nemcsak velem aki a lezuhanást egy géphibának, kedvezötlen idöjárásnak tekintem és nem az "Isten ujját" látja a szerencsétlenségben.
Nem is tudom, hogy aki ennyire elzárkózik minden lélekkel kapcsolatos dolgoktól, és Istent ennyire támadja mint te, egészségesnek lehet-e vajon dokumentálni?
Én nem járok az autószerelők, vagy matematikusok topikjába, mert megvallom, nem sokat konyítok hozzá. De nem is kiáltom őket ki pszihiátriai esetnek, mert ők értenek hozzá....
En nem vagyok elzárkozott, számtalanszor megmutattam, hogy jobban kiismerem magamat a vallásos tanokkal mind sok köztetek levö akivel vitázok. Ez az egésznek a tragédiája. :)
-
mehrwissen.jpg

-
"Tudjátok mit? - En atheista vagyok.. - de én többet tudok a vallásrol mind a legtöbb vallásos." :)
-
Engem is elgondolkoztat néha mi késztet téged arra amit mondasz. A tejet pasztörizálni kell, hogy ne savanyodjon meg egy nap alatt - ezt nem nehéz igazolni - mégis ti azt állitjátok, hogy "agyalágyult emberek" (mert a klinikai halál az agy folyékonyá válását jelenti) három nappal a haláluk után életre tudnak kellni. Az ostya az olyan mind a száritott kenyér az sokáig eltud állni de nem hiszem, hogy a Názáreti Acs fia pászkábol lett volna.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Pedig a hitetleneknek mindig odatesz a Teremtő egy-egy bizonyítékot, igazolván, hogy nem mi vagyunk a Világ alkotói...

Most például ezt:

Újabb bizonyíték a reinkarnációra: svédül kezdett beszélni ébredés után egy amerikai férfi
2013-08-22
Reincarnation.jpg


Elfelejtette anyanyelvét, saját nevét, és még a fiát sem ismerte fel az az amerikai férfi, akit eszméletlenül találtak meg egy hotelszobában februárban a kaliforniai Palm Springsben. Michael Boatwright svédül kezdett beszél, amikor magához tért, és ez azóta sem változott.


Az orvosok eleinte arra gyanakodtak, hogy múló amnéziája van a férfinak. Később kiderült, hogy nem erről van szó, mert néhány óra után sem tért vissza a memóriája.


Michael Boatwright azóta svédül beszél, a BBC-nek adott interjúban is fordítani kellett angolra a nyilatkozatát. Azt mondta, hogy a kórházban semmire sem emlékezett az ébredés után, és nem értette a hozzá beszélő nővér szavait.

Amikor másnap a kezébe adták a személyi igazolványát, sírni kezdett, mert rájött, hogy saját magáról sem tud semmit.

A férfi Svédországba utazott nemrég, mert abban reménykedik, hogy az ottani környezetben esetleg visszatér az emlékezőképessége....

....a reinkarnációs életek alternatív jelenetek. Köztünk és reinkarnációs személyiségeink között folyamatos kölcsönhatás működik.
Más szóval: azok az Ének nem halottak. Ezt csak korlátozott mértékben érthetjük meg, mert önkéntelenül úgy gondolkodunk, hogy egyszerre csak egy élet élhető, és a fejlődést vonalszerű, lineáris folyamatként fogjuk fel. A reinkarnációs Én tudatosan ismerheti a mi környezetünket, és néha a kapcsolatainkon keresztül hatást is gyakorolhat rá....
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kicsi Fecske
-


En nem vagyok elzárkozott, számtalanszor megmutattam, hogy jobban kiismerem magamat a vallásos tanokkal mind sok köztetek levö akivel vitázok. Ez az egésznek a tragédiája.

"Tudjátok mit? - En atheista vagyok.. - de én többet tudok a vallásrol mind a legtöbb vallásos."


Te nem ateista, hanem egy sértett ember vagy. Mert kiraktak a papneveldéből....Azért is mindig az egyházat és a vallásgyakorlást bántod. De az nem azonos a Teremtővel....
 
Oldal tetejére