Óvodai élet 2o12

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

lili111

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valakinek van óvónői portfóliója /szakmai -értékelő/ tegye fel. Ha tudjátok esetleg hol van ,csak minta az is segítség lenne . Sürgős!!!
köszi
 

KjAndi89

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Óvónők!
Szeretném kérni a segitségüket! Unokaöcsém most 4 éves, és bár otthon szót fogad, nincs vele probléma, az Óvónőinek mégsem engedelmeskedik és már el akarják küldeni vizsgálatokra, mert szerintük hiperaktiv. Mitől lehet ez? Az oviban hiperaktiv, otthon meg nem?
Köszönöm!
 

edike0720

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Van valakinek óvodai tanmenete, tanterve? SNI-s óvodai tanmenetre, tanterve is szükségem lenne! Segítsetek! KÖSZI!!!
 

barbi0503

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Két csoportos az óvodánk (falusi óvoda), mindkettő vegyes csoport.
Szeptembertől a nevelőtestület többsége szeretne áttérni a vegyes csoportokról, a részben osztottakra
(kis-közép, ill. közép-nagy).
Érvek:
-iskolába menő nagycsoportosok együtt lehessenek
-egyes szülők kérése,hogy az iskolába menők ismerjék egymást, ne idegenként köszöntsék egymást az első osztályba
- kisebb gyerekek szüleinek kérése: a gyerek a saját korosztályával járhasson egy csoportba
Ellenérvek:
-családiasabb a vegyes csoport
-kicsik sokat tanulnak a nagyoktól, önállóbbak hamarabb
-egyes szülők kérése, hogy a testvérrel hadd járjon a gyerek

Szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kérni pro és kontra,mert nagyon szeretnénk jól dönteni
a kolléganőimmel .
köszönöm a segítségeteket!
barbi0503
 

szidomido

Állandó Tag
Állandó Tag
szakdolgozat

Szükségem lenne segitségre Szakdolgozatom témája'"Népszokások integrálása az óvodai tevékenységekben " ehhez a témához volna szükségem anyagra, ha volna valakinek ezzel kapcsolatban valami legyen szives küldje el Előre is köszönöm
 

Tamon

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Szükségem lenne középső csoportos éves tervezetre! Ha valaki tud kérem segítsen. Az előző Óvodai életbe találtam párat de nem tudom megnyitni már őket!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:Tamon
 

Tamon

Állandó Tag
Állandó Tag
És ha valakinek lenne ötlete születésnapi ajándék ötletre azt is megköszönném, tavaly csipeszfigurákat készítettünk. Előtte dekorgumiból elefántot. Valami egyszerű de mutatós ajándékot szeretnék. Köszönöm!
 

Tamon

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Nekünk nemrég volt 30 éves az óvodánk. Mi egy kiállítást szerveztünk, ahol minden csoport készített valami nagyobb dolgot, képet, Volt aki hatalmas képet készített papírgalacsinokból, aztán volt olyan akik megfestették nagyban az óvoda udvarát, a gyerekek lerajzolták saját magukat és kivágták, aztán oda ragasztották, ahol a legjobban szeretnek játszani, volt aki dobozokból kastélyt készített, sárkányokkal....stb., fonalképek..., kézlenyomatos képek, a többire már nem nagyon emlékszem. A meghívottaknak pedig készítettünk maci figurát mézeskalácsból. Mindenképpen olyat szerettünk volna ami mutatós, és aminek hasznát vehetik. Ezt meg tudták enni, és nagyon aranyos lett.
Nekünk évzáróval egybekötött volt a kiállítás. De sztem a gyerekek készülhetnének egy kis műsorral.
 

henry75

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon aranyos őszi mondóka mellyel a napokat is meg lehet tanítani a gyerekeknek,remélem sokan használjátok majd:):

Hétfőn egy szem makkot leltem,
Kedden délben földbe tettem,
Szerdán este vödröt vettem,
Csütörtökön megöntöztem,
Pénteken csak nézegettem,
Szombaton már büszkélkedtem,
S akár hiszed akár nem,
Vasárnap az én tölgyfámról.
Annak mind a tíz ágáról,
száz szem makkot leszedtem!

Ezt a mondókát is megfestettem hívóképekkel,hogy könnyebben megtanulják a gyerekek.
 

KissPiroska

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves barbi0503!
Én, mint szülő írom le a vegyes és a nem vegyes csoportokkal kapcsolatban a véleményemet. A nagyfiam nem vegyes csoportban kezdett. Szuper volt!!!:D Azonos korcsoportú gyermekekkel voltak az óvónénik, rengeteg verset, dalt tanult meg. Nagyon jól kialakult a szokásrendszere. Mire elérte a középső csoportot - életkorilag - költözés miatt másik óvodába kellett íratnom, ahol vegyes csoportok vannak csak. Rettenet volt!!!!:twisted: Onnanstól kezdve egy verset, egy dalt sem tudott - újat!!!! Iskolára nem lettek felkészítve a nagyok, mert állandóan a kicsit "nyávogását" kellett kordában tartaniuk. 7 nagycsoportosra 18 kisebb jutott. Az óvonéniknek - a daduskanénivel egyetemben -, minden volt gondjuk, csak a munkájukra nem. A kisebbik fiam is ebbe az oviba került, ugyanabba a csoportba. 4 évet kellett oviba járnia. Minden év gyötrelem volt, de az utolsó volt a legrosszabb. Az én fiam, már a nagycsoportot úgy kezdte el, hogy olvasott. Mire elballagott már étkezésben is inkább kiscsoportos tudású volt, verset, dalt a 4 év alatt nem tanult!!!! Nem túlzok!!! A kislányom már másik óvodában fogja kezdeni szeptembertől az óvodai éveit. Ebben az oviban is vegyes csoport van, de az óvónénik nagyon kedvesek, már az első nap - amikor még csak megnéztük az óvodát, hogy hová is vették fel - egy dalocskát megtanult!!!! Sok múlik az óvónénik hozzáállásán!!! (Az előző óvodában tapasztalt negatívum, amely végérvényesen meggyőzött, hogy ide nem íratom a kislányom: 4 gyerek kikérezkedett WC-re nagydologra, az én kisfiam is kikérezkedett pár perc múlva. Az óvónéni válasza a következő volt: "-Nem mehetsz ki, mert már nagyon büdös lesz!" Valami megmagyarázhatatlan okból ebéd után érte mentem. Amikor hazaértünk futott a WC-ig és megkönnyebbülten közölte velem pár perc után, hogy de jó is, hogy mentem. Másnap egy légfrissítővel mentem be az oviba és közöltem, hogy nem vagyok egy pénzes nő, de, ha kell minden nap így fogok jönni, de a gyermekem a szükségleteit az óvodában hadd végezze el! Még az óvónéninek állt felljebb!! Sőt! Altatási időben lefeküdt a gyerekek közzé és aludt. Édesanyám, úgy hozta el a nagyfiamat, hogy az óvónéni észre sem vette!:twisted:
 

viktus04

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg próbálok segíteni neked én a Népművészeti alkotások elemzése és a népi kutúra hagyományainak szerepe a nevelői és gondozói munkában volt a címe a szakdolgozatomnak. Egy néphagyomány őrző óvodában dolgozom. Milyen szakanyagra gondoltál könyvekre vagy esetleg saját tapasztalatra, hogy mi ezt az óvodában hogyan végezzük?
 

ottilia90

Állandó Tag
Állandó Tag
A tituláris vizsgára milyen anyagot kell átvenni? Magyar és román irodalom, nyelvtan és módszertan szokott lenni a tételek között, ugye?
Valaki tud küldeni egy példát, hogy milyen szokott lenni a vizsga?Előre köszönöm, ha valaki tud segíteni:)
 

krrii

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiss Piroskának!
Ez egyszerűen felháboritó. Egy gyerekkel nem lehet igy viselkedni. Ez egy borzasztó pedagógus lehetett. Nagyon megértelek.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére