Ünnepeink - HÚSVÉT

benjoana

Állandó Tag
Állandó Tag
Tojásfestés körömlakkal



Szükséges anyagok:
Tojás
Körömlakk

Kifújt és alaposan megtisztított, vagy legalább 45-60 percig főzött tojásokkal dolgozzunk. Szedjük elő a fiók mélyéről a már rég nem használt, szebbnél szebb színekben pompázó körömlakjainkat. Papírszalagból készítsünk egy kis gyűrűt, amibe bele tudjuk állítani a tojásunkat, így nem gurul el. Találjunk ki egy tetszőleges mintát a tojásra, és a körömlakk ecsetével,vagy egy fogpiszkáló segítségével rajzoljuk fel azt a tojásra. Nagyon jól mutat a tojáson a kacskaringós vonalak sokasága. Ha egy oldallal elkészültünk, hagyjuk megszáradni a tojást (a festék vastagságától függően 10-30 perc), aztán forgassuk körbe és a többi oldalt is rajzoljuk meg.
Nehézségi fok: könnyű elkészíteni, kisebb gyerekeknek is ajánlott felnőtt felügyelettel.
moz-screenshot.png
 

lelike

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Új vagyok ezen a fórumon. Szeretnék feltenni kreatív füzeteket, és letölteni, de nem megy. Azt olvastam, ha a regisztráció óta eltelt 48 óra és van már legalább 20 hozzászólásom, akkor semmi akadálya. Ez mind megvan, ennek ellenére nem működik a dolog.... Mit tegyek? Tud segíteni valaki? Előre is köszönöm!
 

andi31

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyuszi dalocska

Hová mész te kis nyulacska?
Ingyon bingyon tálibe tuálibe málibe az erdőbe-
Minek mész te az erdőbe?
Ingyon----- vesszőcskéért
Minek néked az a vessző?
Ingyon.........kertecskének.
Minek néked az a kis kert?
Ingyon.........káposztának
Minek néked a káposzta?
Ingyon.......hogy megegyem.
 

Rubina

Állandó Tag
Állandó Tag
Húsvéti pöttyös tojások

A kifújt tojásokat felragasztjuk egy hurkapálcikára, egyszínű temperával lealapozzuk, majd a ceruza végét belemártjuk a különböző színű temperákba, és pöttyöket nyomdázunk vele.
Egészem kicsi gyerekekkel is látványos!
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Színes ötletek:

Húsvéti figurák, diszek
Húsvéti dekorációk
Itt a Húsvét


Fortélyok:

Húsvéti tojásdiszités
Húsvéti diszek és ajándékok


Holló és társa:

Húsvéti diszek papirból kicsiknek és nagyoknak
 

Csatolások

  • Fortélyok Húsvéti díszek és ajándékok.zip
    1.2 MB · Olvasás: 534
  • 0001.jpg
    0001.jpg
    199.9 KB · Olvasás: 126
  • BEOL#BKK.JPG
    BEOL#BKK.JPG
    130.5 KB · Olvasás: 94
  • untitled.JPG
    untitled.JPG
    78.4 KB · Olvasás: 102
  • húsvéti dekorációk.jpg
    húsvéti dekorációk.jpg
    221.8 KB · Olvasás: 89
  • beolvasás.jpg
    beolvasás.jpg
    44.3 KB · Olvasás: 108

sperec

Állandó Tag
Állandó Tag
Hasonló ötlet, hogy ceruza helyett, egy hurkapálca egyik végére kis darabka textilt rákötözünk és ezzel nyomdázzuk , díszítjük ki a tojásokat.
Hogy a színek ne keveredjenek, a használni kívánt színeket kis tálkába töltjük és minden színhez 1 -1 pálcikát készítünk. Természetesen a gyereklétszám ezt beolyásolhatja.
 

sperec

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt gondolom, hogy az óvodában e lakkos megoldásnak nincsen létjogosultsága, legfeljebb egy kreatív anyuka otthon, egyéb eszköz híján alkalmazhatja. A mi kultúránk olyan sokféle technikát hagyományozott ránk, melyek megismertetése fontos feladata kell, hogy legyen a pedagógusoknak!
 

umárku

Állandó Tag
Állandó Tag
461932_big.jpg


A nagy húsvéti tojásvadászat
(The Great Easter Egg Hunt)

dvdrip,szinkronos


színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 48 perc, 1999


Játékidő: 74 perc



Leírás

Fedezd fel a húsvét ünnepének csodáit egy csapatnyi játék hős varázslatos élményeket rejtő tojásvadászatán keresztül! Kísérd el az úton Bajuszt és barátait, Őrmestert, Tündérkét, Kárment, Kardfogat, PVC-t, és találd meg velük az igazi Húsváti Nyuszit és a legendás Varázstojást, amely segíthet a kis Péternek meggyógyulni, mielőtt elérkeznek az ünnepek. Kövesd Bajuszékat a bohókás Állatkerti Ajándékbolttól a Múzeum pompás épületébe, ahogy számtalan kalamajkán evickélnek át. A nagy húsvéti tojásvadászat egy szívmelengető történet felejthetetlen mesefigurákkal és fülbemászó dallamokkal - kellemes kikapcsolódás nem csak húsvét idejére.



Sziasztok!
Sajnos a megadott linkek már nem élnek. Valaki fel tudná tölteni újra?
Előre is köszi!
 

bodjas

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok

Most találtam rá erre az oldalra. Szeretek én is kreatívkodni. A lányom most 2 éves és húsvétra szeretnék saját készítésű díszeket csinálni vele (már amennyire lehet vele). Most kezdem olvasgatni a hozzászólásaitokat és ellesni az ötleteket.
 

noémi30

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Barkácsötleteket keresek húsvétra, ugyanis a mi óvodánkba húsvét előtt egy délelőtt meghívjuk a szülőket barkácsolni. Most nagycsopim van, szivesen venném az ötleteket, már találtam pár jó dolgot.
Előre is köszönöm!
 

Gachiri

Állandó Tag
Állandó Tag
Húsvéti csibe

Elkészítése:
Sárga fonalból készítünk két darab pom-pom-t!Az egyik kisebb, a másik nagyobb! Az egésznek bele kell férnie egy fél tojáshéjba!A pompomokat összekötjük, beleragasztjuk a tojáshéjba, szemet fekete gyöngyből, csőrt piros papírból ragasztunk rá! Mutatós, a gyerekek szeretik készíteni!
 

susie76

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia susie76!
Le tudnád írni, hogyan készültek ezek a dolgok, mert az egyik kép kicsit homályos.
Köszönömű
Noémi
A tojások, kifújt tojások. Folyékony ragasztóval bekentük, és különféle terményekbe (petrezselyem, mák, köles, piros paprika) forgattuk, ill szórtuk rá ezeket a tojásokra. A pálcikát ragasztópisztollyal tettük bele.
A nyuszi teste az hiszem gesztenyevolt, de ennek majd utána járok, és erre az alapra ragasztottunk sok-sok barkát.A szeme, orra borsból, a bajusz raffiából van. A nyuszi lábai pedig pisztáciahéjból.
 
Oldal tetejére