2. Pénzügyi műveltség fejlesztése: könyvek,hanganyagok le-és feltöltések

zsuzsanna03 témája a 'Pénzpiac' fórumban , 2012 Május 1.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Felhasznalo8

  Felhasznalo8 Állandó Tag

  Itt a várva várt Napoleon Hill: A teljes gondolkodj és gazdagodj
  online olvasható, ill. ha valakinek van kedve és türelme, PNG fájlok formájában a cache-ből összeszedegetheti ;-)
  https://hup.hu/node/33919

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 2. Felhasznalo8

  Felhasznalo8 Állandó Tag

  Az első 201 oldalt sikerült leszednem:
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 3. Felhasznalo8

  Felhasznalo8 Állandó Tag

  Én egy Kickstart nevű Wordpress sablont vettem hozzá való marketinges leírással Müller Pétertől. Főleg technikai dolgokat mutatott és oktatott, az, hogy jól kell tudni eladni mellette, elsikkadt. Anélkül meg nem sokat ér.
   
  Utoljára módosítva: 2017 Július 12
 4. rhino

  rhino Állandó Tag

  Kedves Sixi,

  A felmérésedre válaszolva, a teljesség igénye nélkül:

  1. Igen, fizettem.
  2. A csalódás oka, hogy sokan szinte egymást és a külföldi előadókat majmolják. Igazából nagyon sok helyen már csak az emberek lehúzására megy ki ez a könyv és oktató anyag kiadás és tréning szervezés. Ha valóban hinnének abban amit tanítanak, akkor azt mondanák, hogy "Ide figyelj barátom, én annyira hiszek ebben, amit tanítok, hogy nem kell előre fizetned. Profi és gazdag embert csinálok belőled ezekkel a működő dolgokkal és amit hoz, annak a 10-20%-a az enyém." Igazából egyik sem hisz benne, hogy meg tudná ezt csinálni, ezért ezt rögtön kifogással kezelné: "Ááááá. Ezt nem lehet, mert amiért nem fizetsz előre, azt nem becsülöd meg, stb....blablabla..." Persze ez egy kifogás, mert valójában nem tud megtanítani semmire, mert a legtöbbjük nem milliomos, nem csinálta meg ezeket a dolgokat. Akinek meg van pár milliója, az a könyvből vagy tréningből szedte össze azt pár milliót. Sajnos a nagy külföldi neveknél se találni sikeres cégeket, ott is szinte mindenki a könyvekből, hanganyagokból és a tréningekből szedte össze magát. Ezt ugye Kevin Trudeau is elmondja, bár ki tudja, hogy ő melyik oldalra tartozik vajon? (Mondja, hogy milliárdos, de az interneten nem igazán találsz erre utaló dolgokat.)
  Egy idő után szerintem senki nem tud újat mondani és az emberek ott tolják el, hogy nem csinálják, hanem elhiszik azt, hogy "még ezt is meg kell venned, még ide is el kell jönnöd tréningre, stb". A sok olvasás és tréningre járás közben pedig nem csinálják. Ami még fontosabb, hogy az évek óta működő tréner szakmában pl. egy hiteles statisztikával sem tudták alátámasztani, hogy működnek a dolgok. Pedig azt bizonyára készítenek (csak nem vetne jó fényt rájuk), hisz prédikálják. Mint az élet minden területén, itt is Pareto atyánk jön elő, csak egy kicsit eltolt aránnyal.../és nem a sikeresek javára:)/.
  Azt vettem észre, ha elkezdesz beszélgetni egy olyan emberrel, aki már hallott pár kazettát és tréninget, olvasott pár könyvet, akkor kiderül, hogy valójában nagyon is jól tudja, hogy mit kellene csinálnia. Csak valamiért nem csinálja...és nem az az 1 mondat hiányzik neki, amivel noszogatnak az mlm-esek, hogy miért menj el a rendezvényre. :) "Én is mindig jártam a rendezvényre, és akkor csak ott az az egyetlen mondat elindított más irányba...blabla" Jól tudjuk, hogy nem így van, de valahogy kell promózni a dolgot, valahogy reményt és hitet kell adni az embereknek...

  3.
  01, -pl a fenti első milliós könyv megvan eredetiben, szerintem egy betű haszna sem volt számomra, utána meg is néztem a cégjegyzékben és a beszámolóban, hogy milyen cége van a srácnak és milyen bevétellel....1 hónap alatt megkeresek annyit, amit ő egész évben....ráadásul végrehajtás alatt van a cége a cégjegyzék szerint...
  02, Befizettem az online sikerakadémiára is egy hónapot, hogy megnézzem...annyi erővel a youtube videókat is nézhetem... Ami teljes csalódás volt, hogy egyszer csak beharangozott egy olyan embert - aki a személyes lelki mentora vagy mi -, aki nem hiteles számomra.

  Hirtelen más nem jut eszembe.

  Viszont van olyan is, ami hasznos, pl. az onlinekatapult használható a gyakorlatban is és ők megcsinálták, amiről beszélnek.
   
  eneszti kedveli ezt.
 5. Sixi

  Sixi Állandó Tag


  Köszönöm a választ. hát igen. ilyenkor derül ki hogy a "nagyok" "nagy szavakkal" a gyakorlatban nem mindig olyan nagyok
   
 6. Sixi

  Sixi Állandó Tag

  Megkell hagyni, elgondolkodtató sorokat lehet olvasni, megérte feldobnom a labdát, remélem lesz még pár hozzászólás
   
 7. rhino

  rhino Állandó Tag

  Sixi

  Ahogy megnézed majdnem minden arról szól, hogy te mit csinálj, milyen legyél, milyenek legyenek a gondolataid,stb... talán Kaszáék mennek el egy kicsit más irányba, de érdekes módon az is egy évezredes dolog, amit Les Dane már megírt Big League Sales Closing Techniques könyvében.... Valahol meg is van angolul nekem.
  A legtöbb ember az értékesítéssel van kapcsolatban vagy abba az irányba akar elmozdulni. Ilyen irányban viszont egyik se tud semmi használhatót mondani. Pedig van már rengeteg szerintem az amerikai piacon, csak át kellene fordítani. Rengeteg tudományos kutatás van már, hogyan működik az agy, mi alapján döntenek az emberek. A nagy cégek marketingesei a világon alkalmazzák is ezeket a dolgokat. Magyar vonatkozásban még nincs ilyen mindenre kiterjedő könyv (esetleg ez egy piac lehet, ha megszerzed egy jó könyv jogát európára, akkor már meg van oldva az életed).
  1-2 ember érinti csak, mint pl. Kasza, Big Al... De ezek is csak érintőlegesek. Gondolom ők se ásták magukat mélyen bele ebbe a témába.
   
 8. Felhasznalo8

  Felhasznalo8 Állandó Tag

  Mikor ideért a válság, 2009 elején, megszűnt a munkahelyem, és sokáig nem tudtam hasonlót találni. Ekkor kezdtem el más lehetőségek után kutatni. Pár vállalkozásba belevágtam, de mint Kiyosaki mondja, nem könnyű, és nem gyors pillangóvá válni. De már értem el eredményeket és minden nap lépek egyet a célom felé.

  Amire jutottam pillanatnyi tudásomban:
  1. Ha hiheted azt, megteheted.
  2. A nevelés, a környezet, a világ alapvetően a kishitűségre sarkall.
  3. Meg kell szűrnöd nagyon a negatív "zajt", "suttogást", ami a környezetedből jön, hogy tudj hinni. Mindig arra gondolj, amit akarsz! (És sohasem arra, amit nem akarsz.)

  Az első pont benne van a Bibliában is már - sokszor. 2000 éve nem lett újabb tudás. A hit cselekvés és a cselekvés hit. Ismerek milliomost, akinek nincs TV-je. Évek óta nem nézett tévét, azt mondta. Rhinóval egyetértek, sok az önjelölt oktató eredmények nélkül. Akiknek vannak jobb eredményei, hangsúlyozzák a hitet.
   
 9. Sixi

  Sixi Állandó Tag

  Nos igen, megkell hagyni van egy régi mondás, ami szinte teljes mértékben igaz,"aki tudja az csinálja, aki nem tudja tanítja"
  ez manapság szinte (pareto elven felül tényleg nagyobb az aránya a sikertelen embereknek és ők oktatnak).
  könnyebb "szaktekintéllyé" vállni és osztani az észt, de manapság már oly mértékű tény a zaj hogy szinte lehetetlen... utána járni, leszámítva ha nem csekkolod a guru bizniszét.
  de nagyon kevesen csinálják ezt, pláne aki nem vállalkozó azt sem tudja hogy utána lehet nézni a cégnek.
  Mondjuk pozitív példa tud lenni, Kasza, vagy a katapulték.
  Ellen példák, (a névre nem emlékszek pont Gál Kristóf egyik előadásán említette a faszit hogy lehúzta, és figyiszt mutatott neki, nem rendezte a számláját és becsődöltette a cégét), kicsit később találtam egy nagyon jó profin összerakott salest, és tényleg... le a kalappal, szóltam havernak vegyük meg az anyagot. Mire fejvakarás... "hol is hallottam a nevét?..." úúú bazz ez az a faszi akit említett a Balázs most meg "sikeres online vállalkozás" tréninget indított.
  Vagy vegyük a Nagy Gergőt (aki über profi traderes volt, osztotta az észt, és mivel pont akik fizettek neki nem kerestek pénzt, lehúzta a rólót, aztán csip csup összedobott egy anyagi függetlenség könyvet, és PJA tanítványaként már össze is dobott egy szemináriumot (múlt évben) és a komplett 1 nap arról szólt, hogy bízz magadban, célok, blablabla... persze PJA is fellépett (szerintem inkább őmiatta mentek el az emberek) jah és most már a könyvét sem értékesítik... vajon miért?
  de folytathanám Odrovics Jancsi alias szövegíró herceggel, aki az első években profi anyagokkal, minőségi oktatással szolgálta az érdeklődőket, de kezdett elkutyulni, majd csak pénz beszedős lett a dolog ergó meghirdetett anyagokat, aztán befizettünk rá, és semmi. érdekes volt amikor összeismerkedtem egy másik emberrel aki szintén vásárolt nála és nemkapta meg az anyagát (2 különböző anyag volt), a válasz mindkettőnknek ugyanaz volt... "elszállt a gépe, és minden anyag"... wao. nálam fekete listán van.
  és vannak a kakukk tojások, pl. a nagyon istenné avanzsált Szabó Peti (hozzá fűzöm befizettem az Akadémiájára az sem volt kevés pénz) és ő nálam kaukk tojás.
  az indok a következő. én megvettem minden anyagát, cd-könyv-stb. Ő maga beszél arról amikor még "senki nem volt" és megírta az első könyvét. pelenkára nem volt pénze, és azon izgult vegyenek tőle könyvet hogy legyen legalább benzire pénze. és akkor már a könyvére próbált építkezni. ezzel most akkor nálam 2 hiba lép fel a rendszerben. vagy nem mondott igazat hogy "mekkora nagy vezető" volt valahol, mert akkor valljuk be, elég szar lehetett a fizetése vezetőként hogy pelenkára sem juttot. Vagy önmaga az állj félre az utadból az ismert "kopi-pászte" módszerrel készült mint ahogy aki elolvasta tudja hogy minden oldalon " " x mondta okosságok vannak, a többi pedig az ő gondolata. 10.000 ember sok pénzt fizetett neki decemberben, de kíváncsi lennék a 10.000 emberből azóta... hány ember nem hogy "sikeres" hanem "csak" hány ember változtatta meg az életét, és indult el a saját útján?
  félre értés ne legyen, inkább hallgatok szabó petit mint rádiót, de alapjába nem fogok térdre borulni előtte.
  :)
   
  Joke78 és gilingalang11 kedveli ezt.
 10. Felhasznalo8

  Felhasznalo8 Állandó Tag

  A belinkelt hup oldalon tárgyalják, hogy firefoxszal végig kell lapozgatni, és az lementi a cache mappába. Amit úgy találsz meg, hogy beírod a címsorba a firefox egy másik lapján, hogy about:about, utána megkeresed benne a cache hivatkozást. Viszont lehet, hogy a google nem engedi az egész könyvet végiglapozni, csak a 201 oldalt. Akkor bukik sajna. Ezt nem tudtam eredetileg.
   
 11. Felhasznalo8

  Felhasznalo8 Állandó Tag

  Szabó Peti 99%-ban Brian Tracyt ismételgeti. ;-)
   
  gigi77 kedveli ezt.
 12. Sixi

  Sixi Állandó Tag

  Persze, de mivel én megnézem mind a 2 oldalt, ezért hozzákell fűznöm hogy tény amit elért Peti is meg Brian is, azt elkell fogadni. A tény az tény.
  Először az emberek azt nézik mit mondasz, utána meg már az hogy ki mondja.
  Amikor nem vagy ismert, még egy 1000ft-os ebookod is necces. Amikor már ismernek akkor már nincs felsőhatár.
   
  Joke78 kedveli ezt.
 13. rhino

  rhino Állandó Tag

  Ez az amiről beszéltem, hogy azzal érték el a bőséget, hogy oktatják, hogyan érd el a bőséget. Akkor működne igazán, ha ennyi pénzzel, mint ami átlagban azoknak az embereknek van, akik a tréningjeikre járnak felépítenének egy vagy több olyan sikeres vállalkozást, aminek semmi köze a tréninghez, könyvhöz, stb....
  Valahogy a papokra emlékeztetnek... :D
   
 14. Sixi

  Sixi Állandó Tag

  Mit gondoltok az egyik NAGY személyiségfejlesztő elvről, vagyis:

  "Jobb adni, mint kapni"

  Szeretném tudni ki mire gondol ezzel kapcsolatban!
  Köszi előre is
   
 15. lesliehu

  lesliehu Állandó Tag

  Üdv. Csak hogy ne kelljen szenvedni vele :)

  Napoleon Hill: A teljes gondolkodj és gazdagodj
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2017 Július 14
 16. Felhasznalo8

  Felhasznalo8 Állandó Tag

  Jobb. Kapni akkor jobb, ha lelkileg is épülünk közben.
   
  laci2009 kedveli ezt.
 17. Sixi

  Sixi Állandó Tag

  :rohog: Most esett le hogy en is a likeok miatt teszem hideba, nem azert hogy csak regizett tag lássa :)
  :rohog:
  Ájh de kis mohócska vagyok! :p
   
  Farkas70, laci2009 és Felhasznalo8 kedveli ezt.
 18. Sixi

  Sixi Állandó Tag

  Azért most nézem több mint 30.000 like? Hm... még a facebookon sincs ilyen siker :)
  Most jól érzem magam, akkor már sok embernek segítettem az anyagokkal :)
   
 19. laci2009

  laci2009 Állandó Tag
  Éppen a Péter hangoztatja,hogy mindanniyan egyedinek születünk, de legtöbben másolatként halnak meg-ő például Brian Tracy másolataként fog... A konferenciák, előadások, minél nagyobb létszámúak, annál hígabbak.
  A poziíív légkörű tömeg is csak egy tömeg, ahol az átlagnál fejlettebb gondolkodásúak vannak ugyan, de ahhoz még nem eléggé sikeresek,hogy a saját útjukat járják, szükségük van másoktól egy kis lelki mankóra. Volt olyan év, hogy 35 különböző előadáson, konferencián, trénigen vettem részt, ebben az évben már egyen sem, ez nem jelenti azt,hogy az önfejlesztést, önképzést abbahagynám, sőt. Viszont nekem már egy PJA 3-4-5-800 fős tömegrendezvény, pláne Péter 10k-s Áttörése kibírhatatlan lenne, de már a Kasza napokra is csak is a könyvekért ugrom be mostanában a reggeli regisztrációkor, aztán megyek is tovább.
   
  gigi77 és Farkas70 kedveli ezt.
 20. laci2009

  laci2009 Állandó Tag

  Erről szól az Adakozó Trilógia, vagy akár nézhetjük a BNI jelmondatát a Givers Gain-Aki ad az Nyer, és ezen nincs mit vitatni. A bőséges, önzetlen, érdekmentes kiáramlás, mindig még bőségesebb beáramlást eredményez.
  Az üzleti világ és az élet alapvetően arról szól,hogy ha elegendő embernek segítesz a céljaik elérésében, a saját céljaidat is biztosan el fogod érni. Te is ezt teszed itt a közösséggel, hiszen az idők során felhalmozod anyagokat, tudást érdekmentesen megosztod velünk, mert egész egyszerűen hiszel abban / gondolom/ hogy így tudod jobb hellyé tenni a világot, ha az emberek gondolkodását olyan szintre emeled /már akiét lehet/ ahol már ő is tud boldogulni és segíteni másokon. Alapvetően nincs olyan cél amihez ne párosuljon egy szolgálni, segíteni akarás- persze segíteni csak azon lehet aki hagyja magát.
   
  gilingalang11 kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás