A NAP FOTOJA

Tercsi

Állandó Tag
Állandó Tag
C6CT8792..jpg
 

Janika911

Állandó Tag
Állandó Tag
Kaljul; Szep fenyek es egbolt! :)
____________________________________

Itt egy par salyat keszitmenyu ozikes foto: Tavaly nyaron keszult egy meleg este, naplementenel, Kanataban, Ontario.

June-0606-006.jpg


June-0606-009.jpg


June-0606-025.jpg
 

TipeTupa

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha már az őzikéknél vagyunk: egy erdélyi falucska határában bóklászott... a Fuji-m csak ennyire birta bevenni.


 

Hilda1949

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Régen jártam felétek, de most pótolandó!
Elmesélek egy történetet, remélem, hogy tetszik!
Amatőr fotós létemre nagy nagy élmény volt!!

Gyönyörű napra ébredtünk. Hívott, csalogatott a természet. Javasoltam: ki a szabadba!!

Én megfogadtam saját tanácsomat, s elindultunk... Nem volt meleg, enyhe szellőcske fújdogált. Egy gyönyörű rét, azaz a pákozdi lőtér mellett vezetett az utunk.
A távolban megláttam egy gólyát. Nagyon szépen mutatott a rét füvei, virágai között! Óvatos, lassú léptekkel megközelítettem az élelmet gyűjtő gólya madarat, hogy lefényképezzem... lassan, óvatosan... tudjátok, ahogy a csillag megy az égen...
Ugyanúgy a modell is... Rakta egymás után hosszú lábait, én is... Végül hátat fordított, és nem foglalkozott velem, hát én se vele.
Aztán történt valami. Mozgást észleltem. Minden figyelmem oda összpontosítottam, mert mozgolódás volt a nagy fűben, a virágok között... Óvatosságomnál már csak a kíváncsiságom volt nagyobb!
Szép virágok, magas fű között a mozgás fokozódik... Talán kígyó? ‑ kérdeztem magamtól. ‑ Áh, az nem zörög ennyire - válaszoltam magamnak, megnyugtatásul.
Az ismeretlen, illető jön felém... Barátsággal röfög... Néz. Bele a szemembe. Megáll. Megszagol. Én állok megdermedve, mert még így szemtől szembe nem találkoztam egy kis, csíkos, vadmalaccal. Mert az volt! Én nem mozdulok, csak a gépemmel követem. Megáll. Rám néz, megszagol... és ‑ nem hiszitek el ‑ hozzá dörgölődött a lábamhoz... Akár egy kis cica. ‑ Mit akarhat ez? ‑ Talán azt gondolta, hogy az anyukája vagyok... Lehajoltam, óvatosan megsimogattam a hátát. Hagyta. ‑ Megfogjam, elvigyem? ‑ Hallottam, hogy ha megfogja az ember a kismalacot, az visítani kezd, s akkor előjön a bokorból az anyakoca. Közelharcra azért nem akartam volna vállalkozni...

Mit tegyek? Közben ő ‑ örülve, gondolom, hogy meg lett a mama ‑ ott maradt mellettem... Kezem akaratlanul is rögzítette az eseményeket. Felnézett rám azzal a sötétbarna, csillogó szemével, s mintha mosolygott volna... Talán azt kérdezte: ‑ Nem ismersz meg? A kismalacod vagyok...
Nem tágított, de azért furcsán nézett rám. ‑ Nem ismered meg a gyermekedet? Milyen anya az ilyen? Még fejét félre is fordította, s láttam, hogy nagyon bánatos!
Végül megharagudott rám, s mielőtt eliramodott volna a sűrű bokrok közé, szemrehányóan megrázta okos fejét, s kunkori farkincáját. ‑ Sajnálom, hogy nem értesz meg engem... mama... S, bánatosan egy kisebb árkot átugorva eltűnt a virágos rét bokrosabb részén.
Én is bánatosan néztem utána, de vígasztalt, hogy megörökíthettem számomra, számotokra, s nagyon boldog voltam, hogy találkoztam e kedves, aranyos, csíkos kis jószággal!
Szeressük, védjük a természetet, s ilyen hétköznapi csodákban lesz részünk!
 

Hilda1949

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizony Hilda, teljesen igazad van, es nagyon ari tortenet. En is hasonloan jartam az ozikevel amit fent latsz, ugyanis madarakat fotoztam, es kozben elojott ez a kis fiu a fak kozul es elkezdett ragcsalni egy bokrot.
Szia Janika!
Bizony produkál az élet dolgokat!! De, jó, ha van nálunk egy fotómasina!!!:p
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Szia Hilda orulok, hogy ismet itt vagy. Aranyos a rofeke. A tobbi kep is mind csodalatos.
 

Hilda1949

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Hilda orulok, hogy ismet itt vagy. Aranyos a rofeke. A tobbi kep is mind csodalatos.

Szia kedves Melitta!!kiss

Én is örülök, hogy itt lehetek veletek. Sok sok minden történt velem, majd egyszer elmesélem...
Remélem, hogy te is jól vagy, s minden kedves ismerős!!

Hozok egy kis tavaszt...
 

Hilda1949

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tegnap Iván napi búcsún voltam.
Egy pár kép onnét.
Nagyon kedves emberek a szerbek. Tudtátok, hogy háromszór csókolják meg egymást ha találkoznak?kiss kiss kiss Egyszer jobbról, aztán balról, s aztán megint jobbról...
Kíváncsian figyeltem őket, s tényleg igy van...
Szép hetet mindenkinek!
 

Janika911

Állandó Tag
Állandó Tag
Klassz fotok, En meg voltam lent a toparton, es jol elaztam, de megerte mert lattam egy bakcsót, (Night Heron) nomeg egy tokesrece csaladot a mocsarban:

July-130715.jpg


July-130720.jpg


July-13074.jpg
 
Oldal tetejére