A Vörös Oroszlán

Hiaklo témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2007 Augusztus 9.

 1. Handy25

  Handy25 Állandó Tag

  Baráti körömben most jár újra körbe a könyv.Már másodjára olvastam. Újabb és újabb csodás megértésekre bukkantam magamban általa. Én úgy kaptam a barátnőmtől, tovább adtam a másik barátmőnek, és megy tovább...és megy tovább:)
  Köszönjük, Mária néni, odaátra is!
   
 2. Teriel

  Teriel Tag

  Üdvözlet!
  Legelső hozzászólásom ide írom, mivel számomra meghatározó élmény volt a Vörös Oroszlán (és a Raguel tanítványai ami szintén a legjobb Szepes Mária könyvek közé tartozik véleményem szerint).
  Évente legalább egyszer elolvasom, és mindig új és új bölcsességeket lelek benne.
  Volt, hogy egy egy részt nem találtam jónak, és pár év múlva az lett a kedvencemmé és fordítva.
  Mestermű, nem is vitás.
   
 3. Viktor1981

  Viktor1981 Állandó Tag

  Szepes Mária most biztosan mosolyog Rád. :)
  Remélem megtalálta odaát azt a jót, amiben itt hitt. De inkább azt kívánom, hogy olyan jó legyen neki most odaát, amit itt ember el sem képzelhet / fel sem foghat ésszel.
   
 4. Akácka

  Akácka Állandó Tag

  Habár úgy látom nem nagyon aktív ez a topik, én mégis leírom, hogy amikor olvastam a Vörös Oroszlánt, 16 éves koromban, akkor nekem a bibliámmá vált, ha szabad ezzel a kifejezéssel éljek. Izzott a kezemben, a szememben és a lelkemben. Éreztem, hogy a regényben elrejtve HATALMAS IGAZSÁG IZZIK amely segítségével önmagamra találhatok, felmérhetem, hogy az egyetemes fejlődés útján hol is állok, ami nem egy elvetendő kiindulópont az önmagunk keresésében. Valahol megnyugvást is adott, hiszen rájöttem, hogy nem kell mindent belegyömöszölnöm a mostani életembe, és ha megértem rá, akkor utolér a fejlődésre késztető próbatétel, ne erőszakoljam ki. (amire amúgy hajlandó lettem volna.)
   
 5. lilllyen

  lilllyen Állandó Tag

  Számomra ez mű hatalmas nagy távlatokat nyitott meg.Mert előtte olvastam Szepes Máriától egyéb kinyilatkoztatásokat is, és egyéb írásokat de ez nem arról szól amit gyakran látok az üzletek polcain.Különböző borító alatt csak ismétlik egymást a szerzők.Sokáig kerestem a választ arra mi a gond velem miért nem értem az embereket miért vagyok olyan más,már nem zavar hogy másképp látom a világunkat stb.Egyszerűen elindultam valamerre és lesz ami lesz vagy aminek meg kell lennie.
  Szerintem ez az írás egy gondolat ébresztő, amit ha többször olvasunk mindig ad valami újat.
   
 6. picipc

  picipc Új tag

 7. puhacica

  puhacica Állandó Tag

  Milyen jó lenne a saját életeimet is elolvasni egy könyvből, látni az összefüggéseket, a kezdetet és a véget, a miérteket és a megoldásokat.
   
 8. venus78

  venus78 Állandó Tag

  Az egyik legjobb könyve Szepes Máriának.
   
 9. adamek62

  adamek62 Állandó Tag

  Csakugyan remek könyv, de a Tükörajtó a tengerben is nagyszerű regénye volt. /Persze az nem ezoterikus, hanem scifi. Mint scifi-szerzőt jobban is szerettem./
   
 10. krei

  krei Állandó Tag

  Nagyon jó könyv 20éve 15éves koromban olvastam, de úgy emlékszem egy ember kereste meg a himalájából és ő inspirálta.
   
 11. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Az újabb ismereteim fényében kicsit--jókicsit másként látom beavatottakat és a reinkarnációt is, mintahohy Szepes Mária leírta..Ez azonban nem von le semmit a könyve értékeiből.
  Valóban létezik jónéhány olyan könyv, amellyeket újraolvasva egészen másként láthatjuk a világot, a történéseket,mint annakelőtte.
  Magam például -többek között - a Jézus nevű magasfokú beavatottat látom egészen másként..egy különös könyv alapján.
   
  Toth Bandi kedveli ezt.
 12. 1TOTEM1

  1TOTEM1 Állandó Tag

  Mindannyian Adam Kadmon vagyunk. És az öröklét vörös oroszlánjának mi vagyunk az alapanyagai, alkímiai műhelyei és alkimistái egyben :)
   
 13. meseszo

  meseszo Állandó Tag

  újra és újra

  jó látni, hogy mindig életre kel ez a téma
   
 14. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  A Rózsakaereszt ma is él!
  Aktív és működik minden kontinenesen!!
   
 15. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Szomszédomban is van most kell metszeni.:p
   
 16. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  Ezért mondják azt a Rózsakeresztesek:
  "Kár szamarat rózsával etetni, disznó elé gyöngyöt vetni"
   
 17. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Szamárzsírból készülnek a legremekebb cukrászsütemények;)
   
 18. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  Rózsakereszt napjainkban

  A Lectorium Rosicrucianum, az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolája Hollandiában, Haarlemben kezdte meg működését, ahol a központja ma is található.

  Jan van Rijckenborgh és Catharose de Petri
  [FONT=arial,helvetica,sans-serif]1924-ben a Z.W. Leene (1892-1938 és J. Leene (1896-1968) testvérpár csatlakozott a Max Heindel által 1909-ben Oceanside-ban (USA, California) alapított Rózsakeresztes Társaság hollandiai tagozatához. A testvérek hamarosan a társaság legaktívabb tagjai lettek, és 1929-ben felkérték őket a hollandiai tagozat vezetésére. 1930-ban a Leene testvérekhez csatlakozott H. Stok-Huizer (1902-1990). Az együtt folytatott szellemi keresés eredményeként 1935-ben különváltak a Rózsakeresztes Társaságtól. Z.W. Leene 1938-ban meghalt, de J. Leene és H. Stok-Huizer folytatta a megkezdett munkát. Számos könyvet írtak, amelyeket Jan van Rijckenborgh és Catharose de Petri néven tettek közzé. [/FONT]
  A Második Világháború
  [FONT=arial,helvetica,sans-serif]Második Világháború alatt a megszálló erők betiltották a társaság tevékenységét, de mihelyt lehetővé vált a munka folytatása, a két szellemi vezető új megközelítést alkalmazott, amelynek során a „Gnózis” fogalma még inkább meghatározóvá vált. A „Gnózis” szó szerint „ismeretet” jelent, Krisztus-központú értelemben első kézből való istenismeretet, amit a szellemi fejlődés eredményeként kap meg az, aki a Bibliában leírtak szerint „újjászületett víztől és szellemtől” (János 3:5). Ennek a folyamatnak a fejleményeit ecseteli jelképesen a „Rózsakereszt Krisztián Alkémiai Mennyegzője” c. könyv is.[/FONT]
  Rózsakereszt Krisztián
  [FONT=arial,helvetica,sans-serif]A Rózsakereszt Krisztián név egy kifejezés, amellyel a XVII. századi klasszikus Rózsakeresztesek hivatkoztak a Krisztusban újjászületett, azaz teljesen megújult ember prototípusára, aki ezután az emberiségnek szívvel-lélekkel segít megvalósítani a valódi szellemi újjászületést.[/FONT]
  Gnózis
  [FONT=arial,helvetica,sans-serif]Tágabb értelemben a „gnózis” kifejezés Krisztus és az ő Szerzete időt nem ismerő megmentő munkájának az egyetemes érintésére vonatkozik, ami a történelem során - a Krisztus előtti időszakot is beleértve - folyamatosan megnyilvánul. [/FONT]
  Gnosztikus Szellemi Iskola
  [FONT=arial,helvetica,sans-serif]1945-ben a társaság felvette a Lectorium Rosicrucianum nevet, és mint „gnosztikus Szellemi Iskola” jelent meg, egyre nagyobb tevékenységet folytatva Hollandia határain kívül is. Jelenleg a Lectorium Rosicrucianum tanulói Európa csaknem minden országában és minden földrészen az Iskolának több mint 200 centrumában jönnek össze rendezvényeikre. Jan van Rijckenborgh és Catharose de Petri halála óta a Lectorium Rosicrucianumot egy Nemzetközi Szellemi Vezetőség irányítja, amelynek munkáját a nemzeti vezetőségek és számos munkacsoport segíti.[/FONT]
   
 19. Noitsa

  Noitsa Állandó Tag

  Tegnap olvastam el a könyvet, és valahogy úgy vagyok vele mint Akácka:
  " Éreztem, hogy a regényben elrejtve HATALMAS IGAZSÁG IZZIK amely segítségével önmagamra találhatok, felmérhetem, hogy az egyetemes fejlődés útján hol is állok, ami nem egy elvetendő kiindulópont az önmagunk keresésében. Valahol megnyugvást is adott, hiszen rájöttem, hogy nem kell mindent belegyömöszölnöm a mostani életembe, és ha megértem rá, akkor utolér a fejlődésre késztető próbatétel."

  Rám is nagyon nagy hatással volt,imádom, de volt pár rész amit nem értettem. Számomra pl furcsa volt, hogy aki a történetben férfi volt, az MINDIG férfiként született újjá, aki nő volt, az meg nőként. Ez ha jól gondolom, nem egészen így lehet, és számomra érdekesebb lett volna a történet ha váltakoznak benne a nemek.:)
  A másik dolog ami fura volt nekem, hogy én ezt hittem, az fog kijönni a könyvből, hogy milyen jó hogy nem emlékszünk az előző életeinkre, mert évszázadok szenvedéseinek súlyát kéne a vállunkon cipelnünk. Ezzel szemben inkább az jött le nekem, hogy sokkal következetesebben és megfontoltabban tudnánk élni, hogyha emlékeznénk a dolgokra. ÉRTENÉNk az életünket,a miérteket, a SORSUNKAT, a karmánkat, és aszerint élnénk. Nem lenne ez, mint manapság, hogy azt sem tudjuk kik vagyunk, és csak sodródunk, meg hihetetlen módon veszünk bele az anyagba... (autó,pénz, ház stb.) Remélem téved majd még ide 1-2 ember, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre erről.:)
   
 20. bjelke10

  bjelke10 Állandó Tag

  Fantasztikus könyv. Többször olvastam és még biztosan elfogom nemegyszer.
  Színházi produckióban is látható, Venczel Vera tolmácsolásában.
   

Megosztás