Adónk 1 %-át várják, ne hagyjuk azt a költségvetésben

Georgina Bojana témája a 'Országászat' fórumban , 2016 Február 2.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Sorra bukja a pereket a magyar állam Strasbourgban

  A jogsértőnek minősített magyar egyházi törvény miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága vallási közösségeknek ítélt meg kártérítést. A strasbourgi bíróság döntése szerint a magyar államnak 60 ezer eurót kell fizetnie az ANKH Örök Élet Egyházának, 90 ezer eurót a Dharmaling Magyarország Buddhista Egyháznak, 140 ezer eurót a Mantra Magyarországi Buddhista Egyházának, 45 ezer eurót a Szangye Menlai Gedün, a Gyógyító Buddha Közössége Egyháznak, 60 ezer eurót az Univerzum Egyházának, 105 ezer eurót az Usui Szellemi Iskola Közösség Egyháznak és 40 ezer eurót az Út és Erény Közössége Egyháznak. A bíróság közleménye kitért arra, hogy az Iványi Gábor vezetésével működő Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) ügyében még nem született döntés.

  Strasbourg korábban igazat adott a bírósághoz forduló kisegyházaknak, és kimondta, hogy vallási kérdésekben a kormány megsértette a semlegesség, valamint a diszkrimináció tilalmának elvét. A bíróság azt is kifogásolta, hogy politikai döntés függvénye az egyház rang elismerése. Az anyagi kérdésekről a kormány több közösséggel megállapodott, de Iványiék testvérközösségével például csak részegyezség született. Az egyházi státuszától megfosztott MET-et összesen több mint 1,2 milliárd forintos kártalanítás és majdnem 160 milliós késedelmi kamat illeti meg, de akadnak olyan tételek is, amelyek kifizetésére nem hajlandó a kormány.
   
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  "...akadnak olyan tételek is, amelyek kifizetésére nem hajlandó a kormány", jellemző, hiába mondják, utasítják Strasbourgban, hogy ezt és úgy kell(ene) tenni. Kormányunk még itt is ellent mond. Ők megtehetik, csak azért is. Meddig, meddig lesz ez így? Mikor jön már végre el az, hogy finis és nincs, nem lesz tovább. Nem nekünk, de pöffeszkedő, utasítgató, önbíráskodó kormányunknak. Mikor jön el az a perc, hogy fel kell állniuk a bársony székből?! Mikor, mikor?
  Iványi Gábor személyesen is, de az egyházán keresztül is végtelenül sokat tesz a hajléktalanok érdekében, életében. Ételt oszt, szállót működtet és tart fent. Ott bezzeg nincs pénz elsilbolás, ott bezzeg minden fillérrel el tudtak számolni. Mégis "peremen kívülre" rakták őket. Miért? Csak, mert nekik ez tetszett, mert ők ezt és úgy határozták el.
  G.B.
   

Megosztás