Aki a kutyát szereti...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 15.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Borzalmas!
   
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nem a szerencsétlen lónak az állapota tetszik, nem. Az viszont igen, hogy a Lendület Lovasiskola vezetője nyílt levelet írt - Tóth Szilárd lovas kaszkadőrnek. Én is megszégyenítettem volna, de cudarul, mármint "Tóth Urat", amennyiben ennek lehet nevezni. Szívem szerint más titulussal illetném.
   
 3. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Az a nézés, meddig várjak még, gyerünk máááár! :D Szép pofija van a kutyádnak :)
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ha elmegyek hazulról, vásárolni, vagy rövidebb ideig, akkor a tévé mese csatornájára kapcsolok. Miért teszem ezt? Röffff kuttty (a fotón nem Ő van, d ő is u.ilyen), nehogy már, felidegesítse magát a napi politikán. :o

  upload_2017-10-19_10-28-23.jpeg
   
  Utoljára módosítva: 2017 Október 19
  kipling és Beka Holt kedveli ezt.
 5. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

 6. rituevu

  rituevu Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Amikor a gazdi gályázik, próbálja a rengeteg levelet összesöpörni, addig Soma kutyám ....
   

  Csatolt fájlok:

 7. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Sajnos már nincs kutyánk..
  De ez nagyon megtetszett, ezért idehoztam:
   
  Georgina Bojana és kipling kedveli ezt.
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Comment nélkül, de hiszen az felesleges is volna... Elég csak a fotókban gyönyörködni.
  [​IMG]  [​IMG]  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Az orosz fotós, Andy Seliverstoff csodálatos munkáiból
   
  varázsdoboz, phoenyx, cat34 és 1 másik tag kedveli ezt.
 9. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kevin Costner repülővel viszi Kanadába az altatás előtt álló kaliforniai kutyákat


  Kevin Costner nem csak kiváló színész, rendező és énekes, de olyannyira aktívan támogat egy állatmentő szervezetet, hogy néha maga is repülőgéppel viszi az eutanázia elől mentett kutyákat Kanadába. Eddig több mint 300 kutyát sikerült így megmenteni, hála a projektnek, és többek között az elhivatott színésznek, kutyaszerető hozzáállásának.


  Kevin Costner mindig is a kutyák nagy tisztelője volt, maga is tart labradort.

  [​IMG]

  Az Orange Dog maga az élet, a második esély sok kutya számára. A menhelyek évente többezer kutyát altatnak el országszerte a szaporítók vagy a felelőtlen tulajdonosok miatt. Akiket el tudunk vinni Kanadába, nekik új élet adatik meg” – nyilatkozta a sztár. – „Ez a szervezet a szívemből szól. A legutóbbi kutya, akit megmentettünk, két órányira volt az eutanázia időpontjától. Felkerült a gépre, ahol a pilóta maga fogadta örökbe.

  [​IMG]

  A Szabadság járat néven ismert projektben egy olyan repülő társaság vesz részt, aki alapvetően ismert sztárokat is utaztat – jótékonyságból ajánlották fel, hogy biztosítják a kutyák Kanadába jutását.

  Kevin Costner többek között egy repülő útja során ismerte meg a projekt célkitűzéseit, és azonnal tudott vele azonosulni. Saját kutyáját is imádja, így ismeri az érzést: milyen, ha egy állat szeretetet adhat és kaphat. Becsülendő a példamutatása!

  [​IMG]
   
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ezzel a fotóval már régebben is találkoztam a Facen, most ismét szembe került velem. Áthoztam, mert olyan aranyos, ezt Nektek is látnotok kell! A két haspók, akik csak szemlélődnek, hun is van a kolbász? Aztán majd ha megtalálták, sejtem, hogy átveszik (szájukba) örökös megőrzésre... Aztán jön a "szánom-bánom" pofa állítás. :oNo meg a "nem mi voltunk"... stb. :rohog:

  [​IMG]
   
 11. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Az "önfeláldozó" kiskutya:​
  Ne sírj!.jpg
   
 12. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Sziasztok! Három kérdés: 1. Bella kutyámnak még nem találtam meg az ideális tápot. Már azt hittem, közelében járok a megoldásnak, nem gyulladt be sem a füle (??), sem a szeme, de csak a külső fület nézték, a közép és belső fület már nem tudták megnézni még bódításban sem (lásd később). Hogy is hívják azt a műtétet, amikor a külső fület lerövidítik? 2. Most bónuszként még a bűzmirigyét is ki kellett nyomni. Sajnos ő nagyon nem bírja az állatorvost, bódítani kellett a füléhez és a fenekéhez is. Doktornéni azt mondta, lehet, hogy HAVONTA kell ilyet csinálni. Ezt sem anyagilag nem bírnám (bódító injekció, ébresztő injekció, tisztogatás), sem a kutyát nem akarom kitenni ennek. Van ötlet, hogy mi a teendő, hogy ez ne forduljon elő többé? Most két és fél éves, most volt neki ilyen problémája először. 3. Milyen megoldást javasoltok a szív- és bélférgesség (szúnyog terjeszti), kullancs és bolha ellen? Most ezt kapta: http://murmuczok.hu/nexgard-spectra/ , de nagyon drága volt. És csak egy hóra elég.
   
 13. Ekira

  Ekira Állandó Tag

  Bolha, kullancs ellen Foresto nyakörv, nekünk bevált. Ez véd atkák ellen is, és bár nincs ráírva, de ilyen nyakörvet viselő kutyán még nem láttak szúnyogot sem. 8 hónapig hatásos. Télen, mikor lekerül a nyakörv, advocate cseppet szoktam rátenni, ez ha véletlenül került a kutyába szúnyoglárva, elpusztítja. Egyébként 3 havonta kell a kutyáknak féreghajtót adni.
  Ha a bűzmirigye begyullad, arról könnyen begyullad a füle is. Mi kéthavonta jártunk bűzmiriggyel orvoshoz, aztán már havonta, sőt a kezelés után egy héttel is vihettem volna, mert produkálta az összes tünetet, egyszer véresre vakarta magát. Homeopátiás szert próbáltam ki, az bevált, nem gyullad be, 3,5 - 4 havonta azért megnézetjük, ha amúgy is megyünk dokihoz.
  Itt utána tudsz nézni: http://www.haziallat.hu/allati-trendi/homeopatia-kedvenceinknek/vegbelmirigy-megbetegedesei/4628/
   
 14. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Hú, köszi.
  A cikket köszönöm, érdekes volt!
  A hpátiában sajnos egyáltalán nem hiszek. (Rengeteget foglalkoztam vele, sokat olvastam róla, jártam jó nevű hpátiás orvosokhoz ÉVEKIG, satöbbi.)
  A füle (és a szeme) az ételallergiája miatt szokott gyulladt lenni, pár hós kora óta tudott, hogy nagyon súlyos ételallergiája van.
  Én azért a biztonság kedvéért mindenképpen olyan készítményt keresek, amire rá van írva, hogy szúnyog ellen is véd.
   
 15. Ekira

  Ekira Állandó Tag

  Scalibor nyakörv, Advantix spot on.
  Tudod, mire allergiás a kutyusod?
   
 16. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  A fülére nincs más megoldás, csak orvos. Az nemcsak fáj, de minden borzalmat is okoz(hat). Én a kutyámnak és a macskámnak is nyakörvet veszek a jövő hónapban, nagyon sok pénz. De még így is jobban járok, mert a cseppek csak pár hétig tartanak. A macska mindent lenyal magáról, a szívférgesség ellen is véd a nyakörv. De az állatorvos teszi fel a kutyának is, és a macskának is. A macskának ügyesen kell, nehogy beakadjon de ne is szorítson.
  A bűzmirigy az a mopsz kutyámnál kellett mindig kitisztítani, mert húzta a fenekét és nem vártam meg, amíg bekeményedik. El is rákosodhat, ezt az állatorvos mondta, begyulladhat és akkor sokkal rosszabbul jársz. Sajnos ezt Te nem tudod kitakarítani, mert gumikesztyűt húz fel az orvos, benyúl a kuty végbelébe és belülről nyomja ki, olyan fémes "illata" van. De a kutya utána megkönnyebbül. Jó egészséget Mindnyájatoknak!
   
 17. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Nekem azt mondta a kutydoki, ha kellő keménységű a kutyagumi ( ahogy mondják: gurul),
  akkor az szinte kiüríti, kitisztítja a mirigyet. Bevallom, én szoktam neki puhább csontokat megfőve adni(pl.húslevesben főt karaj csont) állítólag az is keményíti a gurulandót.
  Nagyon sajnálom szegény kutyusod. Neked viszont arany szíved van, törődsz vele. Szerencsés mégis ez a kutyus, hogy Te vagy a gazdája.
  A becseppentős védelmet,ha rám hallgatsz felejtsd el. Elsőre mi is Expot cseppel kezdtük. Szegény kutyám csak vakarta volna a bőrét, marta, csípte a vegyszer, Ha józan ésszel végig gondolod...
  Aztán emellett 3. héten elkapta a babeziát. Tényleg az életéért küzdöttünk.
  Azóta évek óta killtex nyakörv. Egy évben egyszer májusban újat veszek, felteszem és egész évben rajtahagyom.

  Milyen fajta kutyáról beszélsz? Vagy mekkora méretű?
   

  Csatolt fájlok:

  Jaszladany kedveli ezt.
 18. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

   
 19. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Nem tudom. A doki maga mondta, hogy tök felesleges a nagyon drága tesztet megcsináltatni, mert nem ad jó eredményt. Ezt el is hiszem, mivel a) nagyobb gyereknek a kutyaszőr allergiája súlyosabb a teszten, mint a macskaszőr, ehhez képest kutyára egyáltalán nem allergiás, macskára nagyon b) egy ismerős lány kutyájának megcsinálták az összes tesztet itthon, semmi eredmény és mivel ő megengedheti magának, végül Németországban vizsgálták ki a kutyát (mármint vérmintát kellett oda küldeni) és ott derült ki, hogy mire allergiás, ezek után Németországban csinálnak neki a saját véréből (a kutyáéból :) ) szérumot és azt kapja a kutya minden hónapban talán, így teljesen tünetmentes lett!
   
  Utoljára módosítva: 2018 Március 31
 20. annabell147

  annabell147 Állandó Tag

  Köszönöm szépen!
  Hát most meg lett tisztogatva egy kicsit a külső füle, utána rázogatta a fejét.
  Beka, te írtad annak idején nekem azt a műtétet, amivel végleg megoldható ez a probléma. Esetleg megint leírnád? Köszönöm.
   

Megosztás