Aki a kutyát szereti...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 15.

 1. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Köszi a cikket! Remek, nagyon örülök.
  Tavaly egy autóbuszozó kutyát kerestünk...szerencsére az is happy enddel végződött.
  Egy bölcs idős nyugdíjas házaspár befogadta mert tudták, hogy valaki keresni fogja...
   
  Georgina Bojana és Hekate kedveli ezt.
 2. cat34

  cat34 Állandó Tag

 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Jaj de aranyosak! A kigyerek, pont azt csinálja és úgy, mint valamikor az én gyerekeim. Ha egy 20x20 cm-es tócsát találtak, abba két lábbal bele kellett ugraniuk, keresztül kellett császkálniuk... Hát igen, felébredtek régi, kedves, szép emlékeim. Még az is, amikor beleugrottak, és csupa sár lett a cipőjük, nem tiltottam, amikor játszótérre mentünk, volt pocsolya, ugrálni engedtem őket. Ha "fellépésünk" volt, vendégségbe, bárhová mentünk, akkor vigyázni kellett a külcsinre, azt tudták. Ezért be is tudták tartani a rendet, volt amikor "malackodhattak", de volt, amikor vissza kellett fogni magukat. Hát igen, ebben a videóban az tetszett, hogy a kutty türelemmel meg- kivárta, amíg a kis legény kiélvezi a tocsi-pocsi lehetőséget.
   
  Hekate és cat34 kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos  Erre a végtelenül kedves videóra nincs is mit írni... Kutyanyelven csak egy kérdés:
  - Ugye, engem is szeretsz?
  Aztán megszemlélte a jövevényt és úgy döntött, hogy őt is szereti... Végtelenül aranyosak, nagyon fontos bemutatni éppen ezért az új jövevényt. Ne legyen sem írigység, de harag sem, de féltékenykedés sem. A kutyák olyan okosak, tudják, hogy a Gazdához tartozó, szeretni, védeni kell, soha nem bántani. De ezt csak akkor érhetjük el, ha ezt és így tesszük.

  *
  Valamikor, amikor még csak édesanyámmal - apám házasságra léptek, akkor került hozzájuk egy szürke farkaskölyök. IGAZI FARKAS. Soha nem tudott ugatni, csak vonyítani, hatalmasra nőtt. Mindenki előtt titkolták, hogy nem kutya, de farkas a "házőrző", aki napközben nagyszüleimhez hoztak át. Lory volt a neve. 14 éves voltam, amikor meghalt, végtelenül megsirattam. Élete utolsó 5 évét, vidéken, a dédnagyanyámnál töltötte. Szép élete volt, de soha, senkit nem bántott. Itt, alább küldöm az "igazoló" fotót, melyben nagyon is kivehető, hogy az édesanyám mellett, bizony nem egy kutya, hanem egy hatalmas szürke farkas van. Az is igaz, hogy rendkívül védett, engem különösen. Hihetetlen kötődés volt közöttünk, de sokszor átöleltem, de sokszor... Olyan hangokat adott ki, olyan nyüsszögéseket.. Tudom, éreztem, hogy végtelenül szeretett és szeret. Hát igen, állatmániámból azóta sem gyógyultam ki, de nem is akarnék... Az is igaz, a legvadabb kutyához is úgy tudok közeledni, hogy az lefekszik, a kezemet nyalja és leül, igaz, volt olyan, hogy bámult rám, mert nem értette, mire ez a szeretettel teli szólam, amivel megszólítottam. A gyerekeim, u.olyanok, mint én... A fiam és a lányom is... A fiamnak van egy kutyája, a Soma. Ugri-bugri fekete, sárga rajzos vizsla. A lányom kutyája nálam, a fr. bulldog, a neve Röffffi=Röffencs no meg még ami az eszembe jut... A szomszédnak a "vad" kutyája lefekszik elém, ha átmegyek, persze, mindig viszek valami finom falatot, amit jól láthatóan átadok a Gazdájának, soha nem én adom neki. A Gazdájától megkapja, azonnal. De látja, hogy én vittem és neki... Nem tudnék kutya nélkül létezni, igaz, egész életemben volt kutyám, csak pár évig nem, de üres lenne az életem. Gyereket is lehet - kutyával együtt nevelni, most az unokaöcsémék várják első babájukat, 8 hónapja egy sárga vizsla boldog tulajdonosai. Többen ezt nem tudják, de nem is akarják együtt kezelni. Pedig a gyerekeinket szeretetre kell nevelnünk, arra, hogy nyissanak, ne csak az emberek, de az állatok felé is. Első képen Röffff, szépekről álmodik...
  A második képen édesanyám: Loryval.
   

  Csatolt fájlok:

  Csillagözön és cat34 kedveli ezt.
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A fenti hozzászólásomban nem tudtam feltenni édesanyámnak és Lorynak a képét. Most ismételten megpróbálom, nem adom fel. Kattints rá a képre, azonnal meglátod.
   

  Csatolt fájlok:

  magdolna 58 és cat34 kedveli ezt.
 6. cat34

  cat34 Állandó Tag

  Sikerült elsőre is, tényleg szép a farkas. Látni még a vigyort is a pofiján.
  Én is imádom az állatokat, lehet az kutya, macska, madár...mindegy.
  Nekem most sajnos nincs semmilyen állatom, a kutyusunk Szuzi két és fél éve halt meg 16 éves korában. De az utókornak meg van örökítve: a Google Maps-on ott van :p.

  Amit írtál, hogy még a legvadabb kutya is lefekszik neked, nem véletlen. A kutyák hihetetlenül érzékenyek, és érzik, ha valaki szereti őket, szeretettel közeledik hozzájuk, vagy pedig nem.
  Az unokaöcsédék szerintem hibát követnek el, ha elkülönítik a kutyust az újszülöttől (ha jól értettem ezt írtad), később ez nagy problémát fog okozni szerintem. Lehet, hogy a kutya nem fogja elfogadni új gazdiként és mint betolakodó, úgy fog tekinteni a gyerekre. De az is lehet, hogy majd a gyerek önmaga meg fogja oldani, ha ő is olyan állatbarát lesz, mint Te, és magától fog összemelegedni vele.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 7. cat34

  cat34 Állandó Tag

  Georgina Bojana kedveli ezt.
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Jaj de örülök, hogy Te is LÁTTAD, hogy valódi, IGAZI FARKAS volt az, aki bekerült a családunkba 1949-ben. 1950-ben születtem. Lory csodálatos volt, télen az ajtón belül, nyáron az ajtón kívül aludt. Ha elmentem, bárhová, mondtam, vársz. S, ott várt a kapunál, senkitől nem fogadott el semmit, igaz, erre apám nevelte, csak tőlünk és csak a táljából evett. Nyers húst soha nem kapott, pontosan azért, nehogy felébredjen benne a vadász ösztön. Nem bántotta még a tyúkokat sem, igaz, főtt húst mindig kapott és vagy rizzsel, v. gerslivel, belsőséget főzött meg neki az édesanyám, a nagymamám, még a dédnagymamám is. Amikor rá gondolok, olyan melegség önti el a szívem, mint a többi kutyámnál, de Lory - az LORY - az egyetlen és valóban pótolhatatlan. Olyan okos volt, mint Rex. Önállóan gondolkozott. 1956-ban Kispesten éltünk, Lory akkor velünk volt és volt egy rendkívül aranyos törpe tacskó. Olyan, mint egy nagyra nőtt egér.. Lory soha nem bántotta. Persze, apám a kezében tartva Lory orra elé tette és határozottan kimondta, nem bántod, ő a miénk. Valdi volt a kuty neve, de olyan szemtelen volt, ha Lory lefeküdt, ez a kis vakarcs azonnal a fülét rágcsálta. Lory hagyta, nagyszüleim véleménye az volt, nem tud kárt tenni benne. 1956-ban ott, ahol éltünk, nem volt harc, de röpültek a golyók, ott is. Valdi kiugrott a kezemből, 6 éves voltam és én utána szaladtam, üvöltve, a kutya nevét. Nagymama hátulról kiáltotta: "hasra", "hasra" - de én, mint egy eszement, futottam a kiskutya után. Lory, mint a kilőtt nyíl, futott utánam és teljes testével felborított és rám feküdt. Ott visítottam alatta, de a farkas nem engedett, egészen addig, amíg nagyanyus oda nem ért hozzám. Akkor állt fel és sikeresen, beértünk a házba, majd a ház alatt lévő pincénkbe - Loryval, Valdi kutyussal együtt. Nagyszüleim féltek, hogy ismét háború lesz, nekem és a szomszéd gyereknek tetszett a gyertyafény, meg olyan kalandnak vettük fel. Persze, mert a felnőttek nem mutatták a félelmüket, csak jóval utána mondták, hogy mennyire előtörtek bennük a háborús dolgok. Nagyanyus akkor mondta, hogy Loryt egy szekrénybe rejtette, kidobálta a ruhákat valamilyen ládába és a farkast oda rejtette, amikor jöttek az oroszok és benéztek hozzánk is. Ráparancsolt, Lory meg sem pisszent. Hihetetlenül okos volt. Máig siratom, mint a többi, de jó kutyámat...
   
  cat34 kedveli ezt.
 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Jól tudja, hogy tilos a kunyerálás, ezért csak leül a gazdihoz és a szeme sarkából figyel
  [​IMG]
  *
  “Megeszed az utolsó szeletet?”
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  Sóvárgó tekintet...
  [​IMG]
  *
  Egy a pizza, egy a gazda... Kutyák viszont sokan vannak...
  [​IMG]
  *
  Aztán ügyesen, aztán finomat és minél gyorsabban...
  [​IMG]
   
  cat34 kedveli ezt.
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  [​IMG]

  Nyári, békés, hortyogós délután... A "sapka" viszont irtózatos pimasz módon csücsült a Gazdi alvó fejének tetejére... Ő bezzeg éber, mint a szurikátáknál... Ő a figyelő... :rohog:
   
 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Percekig :rohog: - most tedd Te is u.ezt: :rohog::hurra::rohog:  Ha azt írom, hogy aranyosak, elhiszed?! A kis fekete, milyen alaposan mossa a "haját" a nagy kutyának?! Hihetetlen. Egy-egy ilyen fejmasszázs nekünk is jó lenne időnként... Cukifalat!
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A fr.bulldogokról szóló verset, ma találtam a Facen, nagyon rájuk illik. A kép pedig Zsömi az új kutyusom, mert Röffffim meghalt pár héttel ezelőtt. Hiába no, megfogadtam, nem lesz több kutyám, de a Sors másként hozta. Előbb megőrzésre vállaltam, majd megkérdezték, elfogadnám-e? Azonnal igen-t mondtam, már amikor elhozták, nem akartam beleszeretni, de másnapra már megtörtént. Úgy, hogy újból kutyás lettem.
  Görög Beáta
  Mikor Isten megalkotta az állatokat párban,
  Pár dolog kimaradt,
  S hogy ne vesszen kárba,
  Gondolta az Isten :
  "Mihez kezdjek vele? "
  Pisze orrocskára került egy denevér füle.
  Hozzáadta még az apró fogacskákat,
  Majd így szólt :
  "Nézzük csak! Nem teremthetem hiába. ..
  Adok hát még neked csillogó szemet."

  Hımm, van itt még formája egy földimalacnak...
  Vidáman nevetett, és csak ennyit mondott :
  " Nem ıgen láttam még viccesebb dolgot! "
  Aztán rátette mindezt egy bika mellkasára,
  Megfűszerezte.Kell hozzá az öszvér eszenciája.
  Beletette még egy oroszlán szívét,
  S elvégezte a felét ,készre az elejét....
  Ezt tette össze egy orrszarvú farával,
  És a kis fickó elmosolyodott egy mackó vigyorával.

  Isten elmosolyodott, és gondolkodóba esett :
  "Ez olyan arc, amelyet egy anya szeret! "
  Aztán felcsillant a szeme!
  Gondolta, csal kicsit....
  És édessé tette :
  Rózsaszín cukormázba
  Az egészet betette.
   
  Beka Holt kedveli ezt.
 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Valami okból nem sikerült a fotókat betennem... No, majd később vissza is térek, de módosítani sem tudtam a bejegyzésem. Valami lehet a gépemmel... Remélem nem nagy a zűr!?
   
 14. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Frissítsd az oldalt, esetleg kapcsold ki a gépet, várj egy picit majd indítsd újra, és lépj vissza a CH-ra.
   
 15. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Nevettél-e ma már? Ha nem, akkor itt van az ideje:rohog:. Kattints a linkre és addig nézzed, amíg nem fáj az oldalad a nevetéstől, mert nekem már fáj, de még mindig nézem. A kutyus, aki zenére masírozik, fantasztikus! Ilyet még nem láttam. S, még bárki is mondja, hogy a francia buldog nem elég okos?! Sőt muzikális.:o
  https://www.facebook.com/watch/?v=2146036258857898
   
 16. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

 17. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

 18. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

 19. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

 20. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Merje bárki is azt mondani, írni, hogy nincsen lélek vándorlás? A videón a fehér kuttyus, tuttttti, hogy előző életében dobos volt és nem torta, hanem zenész... De döntsd el ezt Te magad. Figyuzd a zene ütemét és a kutttty moccanását... Óriási! :rohog:
   

Megosztás