Asztrologia

lionvenus

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindennap benézek én is, de sajnos ritkán van itt valaki!
Üdv mindenkinek!

Szívesen beszélgetnék az asztrológiáról, a saját tapasztalataimról, és amit különösen szeretek az a szinasztria a párkapcsolati dolgok...az ismerőseim körében szoktam beszélgetni, nem szeretem a prognózist a jövöt előre vetíteni mert az teljesen szemben áll az ezoterikus szemléletemmel.
Szeretettel:
Lv.
 

Florea

Állandó Tag
Állandó Tag
Peter Orban: A hős utazása

Sziasztok, keresném az alábbi anyagot. Láttam már cd-ként, dvd-ként is feltűntetni a boltokban, nem tudom, hogy könyv, film, vagy hanganyag, vagy létezik könyv formában is, mindenesetre érdekelne a tartalma.
Előre is köszönöm: Florea

Orban, Peter:

A hős utazása - A szövetséges felkutatása 1. - CD


TN_A312647.JPG
 

ivanka121

Állandó Tag
Állandó Tag
Szívesen beszélgetnék az asztrológiáról, a saját tapasztalataimról, és amit különösen szeretek az a szinasztria a párkapcsolati dolgok...az ismerőseim körében szoktam beszélgetni, nem szeretem a prognózist a jövöt előre vetíteni mert az teljesen szemben áll az ezoterikus szemléletemmel.
Szeretettel:
Lv.

A prognózis jelentése: előre jelzés. Az asztrológiai prognózis, az égitestek mozgásának ciklusai és az emberi élet ciklusai közötti analógián alapul és természetesen az asztrológia alapvető analógiarendszerén. Megmutatja, hogy milyen hatások érik az adott embert a vizsgált időszakban, milyen kihívásokkal kell szembe néznie és/vagy milyen energiák támogatják valamelyik életterületen.
A prognózis az asztrológia lényeges és nélkülözhetetlen része.

Az ezotéria egyik legfontosabb alkalmazási területe az asztrológia.
 

szintmérő

Állandó Tag
Állandó Tag
Hét éve tanulom az asztrológiát, remek dolognak tartom. Sok honlapot találhattok az interneten, ahol tanfolyamokat is hirdetnek, érdemes ott szétnézni. Baktayban, kérdőben, középkori asztrológiában is tájékozódhattok ezeken a helyeken.
 

kuglika

Állandó Tag
Állandó Tag
Az asztrológia igen fontos tudomány, és jó ha értünk hozzá. Sokat tud segíteni az életünk során.
 

heszima

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én 4 évig tanultam asztrológiát.
Ha jól akarod csinálni állandó foglalkozást, gyakorlást igényel.
Még mindig úgy érzem keveset tudok!
Csak akkor kezdj bele ha sok szabadidőd van.
 

taurus68

Új tag
Az érdeklődőknek javaslom a www. asztropatika.hu oldalt,ez Buzsáki Gábor asztológus lapja,érdekes cikkekkel,abszolút érthető magyarázatokkal ami az alapokat illeti.Van ingyenesen letölthető ún.alapmodul,és betekintést nyújt az asztronumerológiába is,szintén letölthető ingyenes leckékkel.Én nemrégiben fedeztemfel ezt az oldalt,és olyannyira megtetszett, hogy az első megrendezésre kerülő szemináriumra már fel is iratkoztam.:)
 

Fairy5

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia, ez évben született a kisbabád? Milyen az a szivárvány gyermek? Ilyenről még nem hallottam. Az enyémre többen - egymástól függetlenül - azt mondták, hogy kristálygyermek, csillaggyermek.
Szép napot!
 

ivanka121

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes ez az asztrológia topic. Az utóbbi jó pár hozzászólás kitűnik a téma iránti elkötelezettségével, konkrétságával. :cry: Ha ez így folytatódik, akkor javaslom a topic átkeresztelését "üres fecsegés", vagy "CH szemetesláda" névre.
 

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvastam egy érdekes dolgot és kíváncsi vagyok,h ki mit szól hozzá.Én személy szerint el tudom fogadni,annak ellenére,h az asztrológiában is hiszek.Bár modjuk a cikk az nem az asztrológia ellen szól,de éredekes megvilágításba helyezi.

"Szellemileg azonban alig tud hatni a lélek természetére, a lélek hajlamaira valamely bolygónak természete, amelynek éppen a hatása alá kerül a föld, ha az az egyén nem annak a bolygónak a fluidáris természetével bír. Ezért van, hogy nem mindegyik lélekre egyformán hat ugyanaz a bolygó, hanem az egyikre erősebben, a másikra gyengébben, még akkor is, hogyha ugyanazon a helyen és ugyanabban az időben születtek. Ez az oka annak, hogy az asztrológiát mint fix tudományt a földön sohasem lehet teljesen megrögzíteni. Éppen azért nem lehet mint végleges tudományt megállapítani, mert, amint említettem, minden egyes szellemnek, aki a földön testet ölt, másmás iránya van és mert a föld ilyen sokféle fluidokból és sokféle természetből van összeállítva.
Nagyon erős hatással vannak az egyes bolygók az ő uralkodó állásukban azokra a szellemekre, akik annak a bolygónak természetéhez tartoztak, illetőleg tartoznak. Ezeknél a hatás 90%-ig mehet; ezek azok a hatások, amikre azt szokták mondani, hogy végzetszerűek. Azonban még itt is fenn kell hagyni tíz százalékot a szellem szabad akarata részére.
Vannak azonban a földön olyan testöltések is, az ú. n. determinált sorsok, amelyek nem mindig az illető egyén érdekében valók, mint ahogyan azt a lerögzített karma törvénye előírná, hanem amelyek egy másik embernek, vagy esetleg egy egész csoportnak az érdekében jönnek létre. Ilyen esetben az illető egyén sorsa nem az ő okozati törvénye szerint alakul, nem azt tölti be — tehát az asztrológiai meghatározások és konstellációk itt egyáltalán nem válnak be — hanem annak a csoportnak, vagy annak az egyénnek az okozati törvényébe kapcsolódik bele, akiknek vagy akinek érdekében testet öltött.
Ezért intelek én titeket, hogy soha egy-egy fix, lerögzített pontból, vagy dogmából ki ne induljatok ilyen dolgok megítélésénél. Mert ha az ilyen dolgokat lerögzítenétek, akkor meg volna kötve a felfogásotok, és nem volnátok képesek még annyira sem szabaddá tenni magatokat a természeti hatásoktól, mint amennyire így képesek vagytok, amikor nem láttok semmi bizonyosságot, hanem a nem tudott, bizonytalan eshetőségekben mozogtok.
Tényleg van befolyásuk a bolygóknak, csakhogy nem mindegyik lélekre egyformán.
A valóság és az igazság egy nagy, tiszta tükörlap, ami Isten képét tükrözi vissza. Az egyes emberek és szellemek pedig apró, kicsiny üvegszilánkok csupán, amelyek közül az egyik piros, a másik sárga, vagy kék stb. Ezek az üvegdarabok — apróbbak-nagyobbak — össze-vissza vannak keverve egymással. Felülről a világosság (mondjuk a bolygók hatása) sugárzik alá ezekre a tört üvegcserepekre, amelyek közül a fényt mindegyik más- és másképpen veri vissza és mindegyik üvegdarab más és más képet tükröz.

A legnormálisabb eset a földkörüli szférák javuló szellemeinek az esete, akik kb. ugyanannyi időt élnek a szférákban, pihenő állapotban, mint amennyi ideig a földön éltek, úgy, hogy kb. minden 100—150 évben testet öltenek. Vannak azonban gyorsabb tempójú testöltések is, 30, 40, 50 év múlva. Ebből is látható, hogy miután minden szellemnek más és más a feladata, amit el kell végeznie az anyagon, el kell végeznie az erőkön és az ő szellemében, ennél fogva mindegyiknek más és más sorsa alakul ki, még ha ugyanaz alatt a csillagzat alatt született is meg.
Tehát lehet az asztrológiát tanulmányozni, sőt helyes és jó dolog az, de a nélkül a bizonyos megérzés nélkül, amit ti médiumitásnak neveztek, nem sok eredményt lehet vele elérni. Sokszor vannak sorsok, amelyek azért alakulnak kedvezően, mert az illető lélek időközben 'megtért, és ezáltal belépett egy kedvezőbb eshetőségbe, bár az ő csillagzata ezt nem mutatta ki.
Így annak a konstellációnak a behatása és természete már nem érinti közvetlenül a lelki természetét s ennél fogva azok az eshetőségek, amelyek ebből az érintkezésből származtak volna, nem állnak fenn többé az ő számára. És vannak kedvezőtlenné vált eshetőségek, holott az illető csillagzata azokban a pillanatokban talán éppen a legjobb eshetőséget mutatta neki, azonban elmulasztotta azokat a jó hatásokat, azaz elmulasztotta a kedvező alkalmakat megragadni, és vagy az ő lelkében rejlő rossz tanácsra hallgatott, vagy tétovázón és bizonytalansággal indult az ő szerencséjének és boldogságának keresésére és Így eltért az ő csillagzata által mutatott iránytól. Most azt mondhatnátok: hogyan tudja az ember kihasználni az alkalmakat? Az egyik embernek anyagilag kedvez a sors, a másiknak lelkileg. Van idő, hogy mind a kétféleképpen, de ez nagyon ritka eset.
De a bizonytalanságban élő ember — és ilyen az óriási többség — aki sohasem tudja, hogy mit kezdjen, mert vagy annyira tévelygő lélek, hogy nem bír magának szilárd lelki alapot teremteni, amelyen megállhasson és maga elé határozott irányt tűzzön, amelyet következetesen kövessen, vagy a más emberek befolyása olyan erős felette, hogy nem bír ellenállni. Elsodródik- az áramlattal úgy, hogy sem lelkileg, sem anyagilag nem tudja megragadni és megtartani magának azokat az előnyöket, azaz eshetőségeket, amelyeket számára az ő csillagzata biztosított volna. Mert a csillagok állása az egyik időpontban nagy előmenetelt mutat az egyiknek, a másik időpontban pedig a másiknak. Ezeket a pillanatokat megragadni tudni az embernek finom megérzéssel kell bírnia, amit ő magától sohasem tudna kifejleszteni.
Vannak fordulók az emberek életében, amelyek bizonyos számokhoz vannak kötve (évek, hónapok, esetleg csak hetek), amelyeket ha keresztül böjtölnek, azaz az ezekbe elhelyezett szenvedéseket és megpróbáltatásokat türelemmel kiböjtölik, akkor egyszerre kedvező helyzetbe kerülnek. Mert minden lélek számára van az életben olyan eshetőség, amikor megnyugodhat és megpihenhet. Ezeket az eshetőségeket kell kiaknáznia az embernek akként, hogy amikor kedvezően megy a dolga, vagyis az Isten áldásával van körülvéve, ezeket az eshetőségeket megbecsülje és a bennük rejlő áldásokat a maga részére felszaporítsa.
Mikor aztán lejár az enyhet adó pihenési idő, akkor mindenkinek meg kell próbálnia a nehéz böjtnapokat is és pedig annál keservesebben, minél nagyobb volt az áldások eltékozlása, minél több helytelen dolgot cselekedett az alatt az idő alatt, amíg a pihenő időszak tartott. És annál nehezebben is tudja visszaszerezni azokat. Míg, akik jól használták fel a kedvező napokat a saját és a mások javára, a szellemi haladás előmozdítására, (nem szükséges, hogy nagy dolgokat cselekedjenek, csak másokban a jó és szép iránt való érzést felkeltsék és másokban hálaérzést ébresszenek) azok a megpróbáltatás periódusa után ismét magukhoz vonzhatják az áldások maradékait, akármilyen volt is az ő karmájuk, azaz okozati törvényük.
Itt érvényesül az a bizonyos szabad akarat, amellyel az ember az ő élete során a jót felhasználhatja, és magát a rossztól távol tarthatja.
Az embernek
nem szabad ellanyhulnia abban a gondolatban, hogy „úgysem ér semmit, úgyis hiábavaló
minden”, mert aki nem küzd, az nem is érhet el eredményt. Azért is nem lehet nektek azt
mondanunk: „Ez és ez — mondjuk valami jó — fog benneteket érni ebben és ebben az időben”,
mert akkor azt gondolnátok magatokban: Hiszen úgyis meg van jósolva, hogy ez fog
történni, minek küzdjek érte, hiszen úgyis el fogom érni! Ezzel a lanyhasággal elodázhatjátok
az időt, mert nem fejtitek ki a lelketekben azt az érzést és erőt, ami szükséges ahhoz, hogy
megközelítsétek azt a jót annyi idő alatt, amennyit mi a mi számításunk szerint látunk annak
bekövetkezéséig. Mint az úszó, aki rábízza magát a hullámokra, és erélyes mozdulatokkal
nem töri át magát azon a víztömegen, ami még elválasztja őt a céljától, később ér oda, mint
hogyha teljes erejével küzd a cél eléréséért. Természetesen én ezt nem úgy gondolom, mint
ahogy ti emberek sokszor felfogjátok, hogy mindent a ti akaratotokkal és érdemeitekkel értek
el, hanem úgy, hogy mindent Istennel és mindent Isten törvénye szerint végezve."
 

laknet

Állandó Tag
Állandó Tag
A kérdő ( Horary) asztrológia
Mindig adódnak olyan helyzetek, amikor jól jön a segítség. Megszűnhetnek a félelmeink, szorongásaink, amelyek bizonytalanságban tartanak bennünket, hiszen amiről tudunk, attól már nem félünk.


  • Megmarad-e a munkahelyem?
  • Megmenthető-e a házasságom?
  • Lesz-e ebből tartós barátság ( kapcsolat)?
  • Sikerül-e megkötnöm ezt az üzletet?
  • Idén el tudom adni 18 millióért a lakásomat?
  • Sikeres lesz-e a vizsgám?
  • El tudunk-e utazni idén külföldre?
  • Melyik autót vegyem meg, a Suzukit, a Toyotát vagy a Fordot?
  • A, B, vagy C jelentkezőt vegyem fel titkárnőnek?

A„Horary” olyan kérdés megválaszolására alkalmazható, amelyekben a kérdező személyesen érintett, ezen felül témája az élet bármely területére vonatkozhat: azaz szólhat egészségről, boldogulásról, szakmai és magánéleti sikerekről, emberi kapcsolatokról, anyagi javakról, tanulmányokról, utazásokról és minden egyébről, amely az adott pillanatban fontos számára.

A kérdő horoszkóp a valóság egy pillanatára készül el. Ennek a technikának az egyszerűsége abban rejlik, hogy nem szükséges hozzá a kérdező pontos születési ideje, mert a válasz kulcsa abban a pillanatban rejlik, amikor a kérdés elhangzik. Ezen kívül vannak olyan esetek, amikor egyszerűbb feltenni egy konkrét kérdést, és arra megkapni egy egyenes választ, mint elemezni egy egész radix ( születési ) képletet.

Minél érthetőbb és tisztább egy kérdés, annál világosabb és pontosabb lesz a válasz. A kérdő képletek leírják a kérdező valós helyzetét, illetve segítségével következtetéseket lehet levonni a jövőt illetően.

Vannak az életünkben szabad akaratos részek és vannak determináltak, egyes életterületeink kötöttebbek, mások szabadabbak.

Bocsi még kezdő vagyok és most látom, hogy nagyon régi témákhoz szóltam hozzá...
 

napinter

Állandó Tag
Állandó Tag
Most ez az asztrológia úgy működik, hogy leírjuk a születésünk dátumát, és megadja valaki a horoszkóp elemzést?
Bocs, de járatlan vagyok ebben.
...Hát nagyjáből...
A horoszkók felrajzolásához elengedhetetlen a születés helye, dátuma és percre pontos ideje. A többit már az asztrológus intézi.
Persze ha ezek nem ismertek, van "B" terv-ez a pontosítás, vagyis több életesemény alapján a pontos születési idő kiszámolása.
Szeretettel
Nóra
 

lacig74

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Egy ritka erőteljes befolyásoló erő bontakozódik, egy kíméletlen munkaerő, átalakulásokkal. Mélyrehatolóan, szenvedélyesen a hétköznapokban. Egészségügyi átalakulások. - mindezt a radix(od)hoz viszonyítva kell nézni, hogy alapból milyen a képletedben a Plútó
Érdemes megnézni, elgondolni, megérteni, hogy is tudnád ezt az erőt saját érdekedben felhasználni!
Üdv.: asztroglx
 

Lisa13

Állandó Tag
Állandó Tag
Asztrológia(csillagjóslás) A csillagok és a Hold állásából egyesek és népek sorsát kutató,a régi időkben erősen elterjedt babonás tudomány.
Az asztrológus(csillagvizsgáló) meghatározott szabályok szerint felállította a horoszkópot,amely megmutatta a csillagok állását születése órájában vagy más adott időpontban,s ebből következtetéseket vont le az illető sorsára,életére és halálára.
 
Oldal tetejére