Auto verseny F1

victorvacendak

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemszeretem Alonsot, de Hamilton mögött ő a másik legjobb pilota az F1-ben
Szerintem Alonso jó pilóta, de semmi extra. Bemákolt két VB címet, azóta csak hiszti, mikor a csapattársai verik. A Ferrarinak nem ő kellett volna, hanem egy fiatal, mint pl Vettel. Rá lehet építeni, mert nincsenek egyelőre primadonna allűrjei, van tehetsége és sok év áll ellőtte. Számomra nehéz lesz a Ferrariank drukkolni a spanyol miatt, de Massa-t kedvelem. 2010-ben telán nem lesz olyan pechje mint az elmúlt két évben.
 

Ildusxx

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem Hamilton a favorit. De kívácsi leszek rá, hogy Massa és Alonso között hogyan alakulnak majd az erőviszonyok...
 

Bandukolo

Állandó Tag
Állandó Tag
Halli

Nem biztos ,hogy Alonso sokat tud majd segiten a ferárinak .Gondolj bele a mostani csapatának sem tudott sokat segiteni .Miből gondolod hogy most fog?Ami pedig Massa és Alonsot illeti nos szerintem Massa már sokszor bizonyitott igy hát szerintem nem lesz nagyobb gond mi vele már hozzá szokott a világ bajnokokhoz .De remélem most nem lesz rossz szériája és számára a megfelelő célba ér habár most elég erő a mezőny .
 

victorvacendak

Állandó Tag
Állandó Tag
És azt a Mercedes GP-Schumi pletykát is kísérjük figyelemmel. Az se lenne semmi!
Ha 2010-ben nem lesz ilyen szabálykiskapus előnye egy csapatnak sem, mint 2009-ben, akkor Massa ott lehet az élen.
 

Shevchenko

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát remélem aki nem hsz gyüjtő azt majd érdekli, lehet én is paranoiás vagyok mint afca barátom:D
Akkor a hír!

Új pontrendszer a Formula-1-ben!




Röviden és tömören: a Motorsport Világtanács (WMSC) jóváhagyta a Formula-1-es bizottság indítványát, 2010-ben már az első tíz versenyző kaphat majd pontot a sorozatban. Ez alapjaiban jelentene változást a sportág jutalmazási rendszerében.


Bernie Ecclestone, a Formula-1 mindenható ura vezetésével csütörtökön bizottsági ülést tartottak, amelyen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt is részt vett. A szakmai összejövetelen egy új pontozási rendszert terjesztettek elő.
Eszerint az első tíz pilóta kapna pontot a versenyek végeztével: a futamgyőztesnek 25, a másodiknak 20, a harmadiknak 15, a negyediknek 10 pont ütné a markát. Az ötödiktől a tizedik helyig 8-6-5-3-2-1 egységeket gyűjthetnének a versenyzők és az istállók.

S hogy miért merült fel a változtatás ötlete? Mert jövőre a mezőny kibővül, és az újonnan érkezőkkel összesen huszonhat autó szerepel majd a futamokon. Legutóbb egyébként 1995-ben voltak ennyien a sorozatban.
A WMSC pénteken délután jóvá is hagyja a javaslatot, a pontrendszerben történő változás a 2003-as módosítás utáni legnagyobb fordulatnak számít - azóta már nem az első hat, hanem az első nyolc célba beért versenyző kapott pontot.
 

Shevchenko

Állandó Tag
Állandó Tag
A Mercedes még nem tett le Schumiról

A menedzsment korábbi tagadása ellenére sem csitul a Michael Schumacher-láz, a Brawn GP örökébe lépett Mercedes GP-t ugyanis folyamatosan hírbe hozzák a hétszeres világbajnokkal. A legfrissebb, Németországból származó hírek szerint az autógyár támogatását élvező csapat 7 millió fontos fizetést juttatna a pilótának, aki a Williamstől igazolt Nico Rosberg márkatársa lenne.
A Bild úgy tudja, a Mercedes eljuttatta ajánlatát a Ferrari legendájának, hivatalos állásfoglalás azonban nem született. Schumi menedzsmentje sem kommentálta az értesülést. A híresztelést erősítheti a Mercedes CEO-ja, Nick Fry is, aki kellemesen elmorfondírozott a lehetőségen, konkrétumok említése nélkül. De sejtelmesen…

„Újabb érdekes elemmel bővül a hírfolyam, bárki is jön szóba a korábbi világbajnokok közül, Michael esetleg másvalaki…” – kezdte a szakember.
Schumi visszatérése a nyár közepe óta ad témát a médiának és a sportág szerelmeseinek. Augusztusban úgy tűnt, a hétszeres világbajnok helyettesíti a Hungaroringen súlyos sérülést szenvedett Felipe Massát, de rövid időn belül kiderült, év eleji nyaksérülése nem jött tökéletesen rendbe. Sokan úgy vélik, túlságosan kockázatos lenne, ha három év szünet után ismét az F-1-ben száguldana a legenda.

„Felveheti-e a versenyt egy 40-41 éves sportoló egy 24 esztendőssel? Más sportágakban már bebizonyosodott, hogy van erre esély. Ez egy újabb érdekes szempont. Teljesen mindegy, hogy Michael Schumacherről vagy Jacques Villeneuve-ről lenne szó. Nemrég Mika Häkkinennel viccelődtem a visszatérésről” – tette hozzá Nick Fry.

Befejezésként azért egy picit konkrétabb kijelentést is tett a Mercedes vezetője. Elmondása szerint Karácsony előtt születhet döntés Rosberg társáról. De január elejére biztosan eldől a kérdés.
 

Shevchenko

Állandó Tag
Állandó Tag
F-1: ismét módosult a 2010-es naptár

Az Abu-Dzabi Nagydíj szervezőinek kérésére a Nemzetközi Automobil-szövetség ismét módosította a Formula-1-es világbajnokság jövő évi műsorát. A brazíliai futam előbbre került, míg a szezon ismét Abu-Dzabiban zárul.

A 2010-ES FORMULA-1-ES MŰSOR

MÁRCIUS 14. BAHREINI NAGYDÍJ (SZAHÍR)
MÁRCIUS 28. AUSZTRÁL NAGYDÍJ (MELBOURNE)
ÁPRILIS 4. MALAJZIAI NAGYDÍJ (SZEPANG)
ÁPRILIS 18. KÍNAI NAGYDÍJ (SANGHAJ)
MÁJUS 9. SPANYOL NAGYDÍJ (BARCELONA)
MÁJUS 16. MONACÓI NAGYDÍJ (MONTE-CARLO)
MÁJUS 30. TÖRÖK NAGYDÍJ (ISZTAMBUL)
JÚNIUS 13. KANADAI NAGYDÍJ (MONTREAL)
JÚNIUS 27. EURÓPA NAGYDÍJ (VALENCIA)
JÚLIUS 11. BRIT NAGYDÍJ (SILVERSTONE)
JÚLIUS 25. NÉMET NAGYDÍJ _(HOCKENHEIM)
AUGUSZTUS 1. MAGYAR NAGYDÍJ (HUNGARORING)
AUGUSZTUS 29. BELGA NAGYDÍJ (SPA)
SZEPTEMBER 12. OLASZ NAGYDÍJ (MONZA)
SZEPTEMBER 26. SZINGAPÚRI NAGYDÍJ (SZINGAPÚR)
OKTÓBER 10. JAPÁN NAGYDÍJ (SZUZUKA)
OKTÓBER 24. DÉL-KOREAI NAGYDÍJ (JEONGAM)
NOVEMBER 7. BRAZIL NAGYDÍJ (INTERLAGOS)
NOVEMBER 14. ABU-DZABI NAGYDÍJ (YAS MARINA)
 

Shevchenko

Állandó Tag
Állandó Tag
Szóban megegyezett Schumi és a Mercedes!

Szenzációs hír látott napvilágot szombaton Németországban. Nagyon közel áll Michael Schumacher ahhoz, hogy 40 esztendősen a Brawn GP helyére lépő Mercedes GP pilótája legyen - állítja a Bild. A német bulvárlap tudni véli, a felek szóban már megállapodtak a 2010-es szezonra szóló szerződésről, csak a hétszeres világbajnok aláírása hiányzik a hivatalos bejelentés megtételéhez.

Schumacher állítólag jelenleg azon dolgozik, hogy felbontsa a Ferrarinál betöltött tanácsadói állását, így minden akadály elhárulhat olyannyira várt, azonban mindeddig valószínűtlennek tűnt visszatérése elől.
„Az aláírás már csak formalitás – jegyezte meg a Bildnek nyilatkozó magát megnevezni nem kívánó bennfentes, majd így folytatta. – Michael felkészült, remek fizikai állapotban érzi magát, a legutóbbi felmérő tesztjei tökéletesen sikerültek. Alig várja, hogy újra autóba ülhessen, főleg azért, mert újra Ross Brawnnal dolgozhat egy csapatban."
Schumi visszatérése a nyár közepe óta ad témát a médiának és a sportág szerelmeseinek. Augusztusban úgy tűnt, a hétszeres világbajnok helyettesíti a Hungaroringen súlyos sérülést szenvedett Felipe Massát, de rövid időn belül kiderült, év eleji nyaksérülése nem jött tökéletesen rendbe.
„Ami késik, nem múlik" – gondolhatják a rajongók, akik, ha hisznek a Bild értesülésének már most dörzsölhetik tenyerüket, pedig a száguldó cirkusz csak március közepén indul útjára.
 

casper444

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez érdekes hír... ha valóban így alakul, nagyon sokan fognak örülni az biztos...
Jónak ígérkezik ez a 2010es F1-es év. Új szabályok, zsír új csapatok, pilóták dögivel... :)
Schumi neve szinte egybeforrt a Ferrariéval, picit nehéz elképzelni Merciben, de azt hiszem meg tudnánk majd szokni :)
 

victorvacendak

Állandó Tag
Állandó Tag
Mondjuk az, hogy MS tud-e nyerni, nagyban függ az autótól. Ha értelmes MErcedes kerül alá, akkor miért ne tudna nyerni? A Race Of Championsban verte pl Button-t is. Nem felejtett el vezetni, és kellően motívált. Csak az oluyanoknak lesz tudathasadásuk, mint én, akik Ferrari/MS szurkolók voltak. Azt hiszem akkor én Massa/MS szurkoló leszek, hogy maradjon némi piros is bennem...:-D
 

Shevchenko

Állandó Tag
Állandó Tag
Zöld utat kapott Schumi a Ferraritól

A német lapokat és a szaksajtót napok óta Michael Schumacher visszatérése foglalkoztatja, a hétszeres világbajnok pilótát állítólag a Brawn istállót felvásárló Mercedes csábítja. Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke üdvözölte a hírt, elmondta, ha esetleg eljön az idő, akkor békében válnak el az őket tanácsadói szerepkörben segítő némettől. A regnáló világbajnok Jenson Button már nem volt ilyen szívélyes, szerinte Schumi azt az imázst kockáztathatja, amelyet évek során verejtékes munkával felépített.

A Ferrarinál és McLarennél is téma Michael Schumacher visszatérése. A maranellóiak elnöke, Luca di Montezemolo egy újságírói kérdésre válaszolva elárulta, ők biztosan nem gördítenek akadályt Schumi visszatérése elé.

A januárban 41. születésnapját ünneplő legenda 2006 óta dolgozott tanácsadóként a Ferrarinál, s szóban már megállapodott a foyltatásról, feladatköre kibővülne, utazó nagykövet lenne, valamint az utcai járgányok egyik tesztsofőrje. A Scuderia úgy áll az ügyhöz hozzá, ha a német valóban elfogadná egy másik csapat ajánlatát, a szóbeli egyezség automatikusan érvényét vesztené.

Jenson Button, a Brawntól a McLarenhez szerződött aktuális világbajnok örülne is, meg nem is a comebacknek:

"Nem vitás, hogy a Formula-1 számára ez óriási dobás, de abban már nem vagyok olyan biztos, hogy Schumachernek is. A hírnevét is kockára tenné, ha visszatérne a száguldó cirkusz világába. Mindenesetre örülnék, minden idők egyik legjobbja ellen is szeretném bizonyítani, hogy nincs nálam jobb versenyző."
 

Don Norberto

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Schumacher azért nem tud nyerni :) Mert ott van Alonso aki elverte 2-szer is :)) Szal ennyit erről :) Az ,hogy mostanába nem tudod nyerni Alonso az azért volt mert szar volt a kocsi. Remélem a következő idénybe normális verdát raknak alá, amivel világbajnok lesz ismét :)
 

Shevchenko

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Schumacher azért nem tud nyerni :) Mert ott van Alonso aki elverte 2-szer is :)) Szal ennyit erről :) Az ,hogy mostanába nem tudod nyerni Alonso az azért volt mert szar volt a kocsi. Remélem a következő idénybe normális verdát raknak alá, amivel világbajnok lesz ismét :)

Ne felejtsd el ott van Hamilton is aki meg Alonsot verte meg 3 év alatt 3 szor pontban erröl meg ennyit\\m/
 

sverkos

Állandó Tag
Állandó Tag
Most nem azért, hogy szívózzak, de Alonsot jobb pilótának tartom, mint a Hamiltont... (persze szubjektíven) Hamiltont az arrogáns viselkedésével ki nem állhatom :p Jó... azért tény, hogy jól vezet, de a favorit akkor is Kubica! Ha a Renault jó autót tesz alá akkor 2010-ben vele is kell számolni! Schumachernél meg erősen az az érzésem, mint a Lance Armstrong-gal. Ő is visszajött a köztudatba, de a végső elszámolásba nem tudottbeleszólni. (csak a hírverés és a szponzorok miatt kell a sportágba?)
 
Oldal tetejére