Auto verseny F1

p_niki

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem Kimi a kedvencem, és nagyon sajnálom hogy már nincs az F1-ben, de azért még nézni fogom, de így biztos a ralit is követni fogom.
Hát érdekes év lesz az F1-ben, nagyon kíváncsi vagyok mire képesek a világbajnokok és a fiatal kihívók. Én személy szerint Vettelnek fogok szurkolni idén.
 

Shevchenko

Állandó Tag
Állandó Tag
Lewis nem bánja, hogy JB a csapattárs!



Félthetné betonbiztosnak tűnő helyét a csapaton belüli hierarchiában, de úgy tűnik, Lewis Hamilton sokat tanult a 2007-es szezonban történt kínos esetekből. A jelenlegi mezőny egyik legjobb versenyzője ugyanis állítja, nem tart attól, hogy ismét regnáló világbajnok lesz a társa a McLarennél. Sőt! Nagyon várja már, hogy együtt dolgozhasson Jenson Butonnal a wokingi istálló sikereiért.


Még jól emlékezhetünk rá, micsoda darázsfészek volt a McLaren a 2007-es szezonban, amikor a Renault-val két világbajnoki címet szerző Fernando Alonso és az akkor újoncnak számító Lewis Hamilton hajtott a csapatért. A spanyol ász rendkívül nehezen viselte, hogy a tejfelesszájú brit élvezte a vezetés, elsősorban Ron Dennis bizalmát. Alonso számos alkalommal kifakadt, hogy nem kapja meg a diadala miatt járó tiszteletet, majd az év végén vissza is ment a franciákhoz.

Az idő azonban megszépíti az emlékeket, Hamilton állítja, csak a sajtó fújta fel a viszálykodást. Úgy véli, erre most nem lesz esély, mindent megtesz azért, hogy zökkenőmentes legyen a kapcsolata a Brawn GP-től érkezett Butonnal.

„Nagyon izgatott vagyok. Tavaly hihetetlen teljesítményt nyújtott, a pályafutása is rendkívül figyelemreméltó – méltatta honfitársát a brit versenyző. – Még nem találkoztunk a szerződéskötése óta, mert egészen más helyen edzett, mint én. De hamarosan már elkezdjük a közös felkészülést. Biztos vagyok abban, hogy minden jól alakul majd kettőnk között”.

Tény, a brit álompárost sokan tartják a jelenlegi mezőny legjobb kettősének, de ne feledjük, a Brawnból Mercedes GP-vá átalakult csapat is fantasztikus pilótákat küld a csatába. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher és a német-finn Nico Rosberg is a favoritok közé sorolandó, de a Ferrarit sem írhatjuk le. Fernando Alonso és Felipe Massa szintén bivalyerős egységet alkot. A Red Bullt sem hagyhatjuk ki a számításból, Sebastian Vettel és Mark Webber bárki életét megkeserítheti.


„Jenson rengeteg tapasztalattal rendelkezik, én is már a negyedik szezonomra készülök. Remekül kiegészíthetjük egymást, egymástól is tanulhatunk. Azt pedig mindenki sejtheti, hogy milyen sokat számít, ha két versenyző azonos célért dolgozik és egy irányba megy. Sokkal jobb, mintha széthúzás lenne a csapaton belül” – fejtegette Hamilton.

Természetesen a leendő autók tudása is sokat számít majd a futamokon, de azért a versenyzők képességei sem szorulhatnak a háttérbe.


„Button érkezése igazán pozitívan hathat a csapatra. Nagyon várom már az első tesztet, hogy mindketten elkezdhessünk dolgozni a csapat sikeréért”.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Forma-1 - Már csak három hely kiadó


<!-- /#content-header -->2010, január 26 - 10:35
A várakozásoknak megfelelően hétfőn hivatalosan is bejelentette az argentin José Maria López leigazolását a Forma-1-ben idén bemutatkozó USF1 istálló.

Miguel Mattos, a csapat szóvivője már pénteken megszellőztette, hogy a 26 éves versenyző lesz a csapat egyik pilótája. López korábban a Renault tesztpilótája volt, tavaly megnyerte a TC2000-es sorozatot Argentínában.
Kiadó pilótaülés már csak három van az F1-ben: a Renault-nál, a Campos Metánál és a USF1-nél.

Az idei - részleges - pilótalista:
McLaren:
Jenson Button (brit)
Lewis Hamilton (brit)
Ferrari:
Fernando Alonso (spanyol)
Felipe Massa (brazil)
Red Bull:
Sebastian Vettel (német)
Mark Webber (ausztrál)
Williams:
Rubens Barrichello (brazil)
Nico Hülkenberg (német)
Force India:
Adrian Sutil (német)
Vitantonio Liuzzi (olasz)
Lotus:
Jarno Trulli (olasz)
Heikki Kovalainen (finn)
Virgin Racing:
Timo Glock (német)
Lucas di Grassi (brazil)
Mercedes:
Nico Rosberg (német)
Michael Schumacher (német)
Renault:
Robert Kubica (lengyel)
Romain Grosjean (francia)?
Nick Heidfeld (német) ?
Toro Rosso:
Sebastién Buemi (svájci)
Jaime Alguersuari (spanyol)
Campos Meta:
Bruno Senna (brazil)?
USF1:
José María López (argentin)
Jacques Villeneuve (kanadai) ?
Sauber:
Kobajasi Kamui (japán)
Pedro de la Rosa (spanyol)
 

npanny

Állandó Tag
Állandó Tag
Plusz nekem kimondottan tetszik a Mercedes színe, plusz sokat várok tőlük.
A ferrarit is szeretem, de Alonsót nem annyira, így ott most csak Massának fogok szorítani.
 

npanny

Állandó Tag
Állandó Tag
Még annyit, hogy én Shuminak, és Vettelnek szorítok elsősorban, bár van rajtuk kivül is még akit kedvelek.
 

skeli

Új tag
Az új szetzon szerintem rettentően sokesélyes lesz...a vén rókától a tojáshéjafenekén újoncig bárki lehet befutó...csak kezdődne már....
 

Iluvatar

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak nehogy az legyen, ami az elmúlt évekre jellemző volt, hogy a zöld asztal mellet dőlt el sok-sok pont sorsa...
 

tlp

Állandó Tag
Állandó Tag
De! Én kimondottan örülök Schumachernek!
Eddig is néztem, de így majdnem biztos vagyok hogy nézni fogom. Kiváncsi vagyok mire lesz képes.

Azt hiszem, hogy minden szezon elé úgy tekintünk, hogy ez most érdekes lesz. Azután sokszor csalódunk! Talán majd most...
 

Wolfe

Állandó Tag
Állandó Tag
Most elég sok csapat lesz. 26 autóval, ha jól tudom, ez elég érdekes lesz, valószínű még nagyobb izgalmakkal. Én a Ferrarit érzem legerősebbnek, én nekik szurkolok, főleg Alonsonak. Szerintem így, hogy Alonso egy elég jónak tűnő autóban ül nagy esélyese a világbajnokságnak.
 
Oldal tetejére